Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

174 komentářů

Zdravím všechny.Sám se v automobilech moc nevyznám a tak doufám, že mi trochu poradíte. Jedna věc je vybírat vůz podle toho jak vypadá a jak se člověk sveze 20km s dealerem,který člověku namluví leccos a druhá je reálný výběr. Potřebuji nový vůz do max. ceny 1,3mkč,ročně najedu cca 30-35 000km,převážně s rozložením 20% město zbytek dálnice. Vůz by měl být maximálně pohodlný,tichý,vybavený, bezpečný se spotřebou do max. 10l/100km. Měl by také být schopen cestovat bezproblémů 160-180km/h, jelikož to je obvyklé tempo kterým se pohybuji. (jezdím 3x týdně z prahy do lbc a zpět) Moje nynější octavia 1 tdi, nesplňuje příliš požadavky na pohodlí ani rychlost, je stará a má najeto.Velmi se mi líbí nový superb ale vybavený stojí nad 1mkč a to je relativně dost,jelikož se říká že je to v podstatě staré auto. Nová octavia je zase příliš běžná-firma mi zaplatí polovinu leasingu i kvůli částečné reprezentaci. Přemýšlel jsem i o nějaké méně vybavené Audi A6,Passatu, apod....uvítám jakékoli nápady,rady,tipy,postřehy.Děkuji
Daff
Já tedy nevím. Výběr je určitě doost široký, ale dle mého názoru je Superb velice dobré a také reprezentativní auto. Že je staršího dala narození, to bych bral jako výhodu, protože už je vše maximálně vychytané a odzkoušené. A tedy takový Laurin a Klement s motorem 2,5 V6 TDI je podle mě opradu za dobrou cenu 1.004.900,- Kč a navíc Ti může prodejce pokud budeš šikovný dát v pohodě slevu 100.000,- Kč.

Ve výbavě Laurin a Klement máš: Kola L&K z lehkých slitin 7,0J x 17", pneumatiky 225/45 R17, 6x Airbag, Alarm s hlídáním vnitřního prostoru + zálohová siréna, Bi-xenonové světlomety, Boarding-Spots, CD měnič v zavazadlovém prostoru (6 CD), Centrální zamykání s dálkovým ovládáním, SAFE systém, sklopný klíček, Klimatizace Climatronic, El. nastavitelná, vyhřívaná a sklopná vnější zpětná zrcátka s pamětí, El. stahování oken vpředu a vzadu s dětskou pojistkou, El. stavitelné sedadlo řídiče s pamětí a spolujezdce včetně bederních opěrek, ESP včetně ABS+EDS+ASR+MSR+Dual Rate, Maxi-DOT, Multifunkční kožený volant (rádio, tempomat), Příprava pro rádio s 8 reproduktory a anténou, Příprava pro telefon GSM I, Rádio Symphony s CD a MP3 přehrávačem, Signalizace vzdálenosti při parkování vpředu a vzadu, Tempomat, Travel Box, Vnitřní zpětné zrcátko s aut. cloněním a dešťovým senzorem, Vyhřívání předních a zadních sedadel s oddělenou regulací a jiné drobnosti.

JAKO PODLE MĚ JE TO NA VELIKOST AUTA, VÝBAVU, KVALITU ZNAČKY ZA 900.000,- Kč SAAAAAAAKRA DOBRÁ NABÍDKA !!!!!!!!!!
Daff
A nebo si kup v prakticky stejné výbavě novou Octavii 2.0TDI Laurin a Klement za 784.900,- Kč. Usmlouváš určitě 8% dolů, takže okolo 720.000,- Kč. Budeš mís super kvalitní auto, poměrně nový model a BUĎ SI NAPROSTO JISTÝ, ŽE TAKOVÁHLE OCTAVIE NEBUDE "BĚŽNÁ" JAK PÍŠEŠ !!!!!!

Přeju šťastný výběr.

Ahoj.
Kup si Subaru Legacy, v maximální výbavě vyjde na 1,2988 MKč, tj. přesně tvůj limit 😃 Ostatní podmínky taktéž splněny, s rezervou (kromě spotřeby, ta je těch 10 litrů).

Každý, kdo někdy jel v Subaru už ví ...
Bmw 330d 1,17mil.

Bmw 330d/touring 1,18mil. na firmu N1 bez dph 955tkc.

Sleva se da nejaka nahnat vzdycky. Je-li ti to auto male poohlidnout se po vetsi 5er ale spis nejakou skladovku se slevou, pac za 1,3 bude nic moc vybava.

At se na me nikdo nezlobi ale skodovka neni reprezentatovni auto. A urcite to z ni neudela nalepka laurin a klement.
Ford S-MAX Titanium 2,0 TDCi za 927000, príp. benzin 2,5 za 997000,- a máš to čo chceš.
Spousta možností... Pokud nejsi nadšený řidič, asi nemá moc cenu, aby sis kupoval sportovně laděná auta typu BMW, Alfa Romeo a spol. Takže z těch pohodlných třeba😒br />
- Peugeot 607 (velké a velmi komfortní auto za naprosto super cenu)

- Citroën C5 (nejpohodlnější, co můžeš mít - hydropneumatické pérování)

- Ford S-Max (nejlepší volba, pokud potřebuješ opravdu hodně místa)

- Fiat Croma (asi nejlepší poměr cena / výbava / postor, jen Fiat není příliš reprezentativní značka)

- Mercedes C (do téhle ceny nebude moc vybavený, ale jinak super auto)

- Volvo S60 nebo dokonce S80

- Exotika typu Saab 9-5, Chrysler 300C (vynikající diesel od Mercedesu), Cadillac CTS...

Hlavně si běž pár aut vyzkoušet, abys věděl, co Ti sedne... Já byl například ze svezení v Superbu 2.5 TDI velmi velmi zklamán, to auto mi prostě vysloveně nepasovalo...
Prozatím děkujio za tipy, zapomněl jsem udat, že rozhodně nechci francouzské auto. Italské také ne, protože kdysi cosi jsem měl krátce 164 a poté 156 (která seděla,ale byla nepohodlná a problémová) Ve firmě jsou 3 francouzi a jsou s nimy problémy. Krom toho c5 nechci, jelikož mi nevyhovují sedačky a celkové ovládání vozu a nelíbí se mi. Auto s 2,5tdi taktéž nechci jelikož na to jaký je dynamický rozdíl oproti 1,9tdi má vysokou spotřebu ( s passatem jsem krátce jezdil a spotřebovával kolem 9,5l nafty). Peugeot 607 také nechci kvůli stáří modelu a kvůli kritice na podvozek. (známý má, je to pohodlné,moc hezké,ale neumí to jezdit dynamicky).zajímavě zní rozhodně volvo,ale je docela drahé.Mercedes c je moc pěkný a jistě jezdí dobře,ale je to jen Cčko.Śpatně nezní ani S max,ale je to jak dodávka a jízdní vlastnosti patrně kvůli tomu nebudou jako u "osobáku". Líbí se mi například A6 ale mám obavu že 2,0TDI to bude lenoch, který ve finále bude mít i vysokou spotřebu vzhledem k dynamice. Superb,ačkoliv se mi vizualně líbí nejvíc, tak po včerejší delší projíždce nechci. Podvozek má pohodlný ale i částečně tuhý což by mi sedlo,ale sedačky mi nevyhovují-prostě nejsou nijak extra pohodlné a podvozek mě zklamal.ANo co se týká dojmu a pocitu z rychlosti,je perfektní, jenže i přes určitou tuhost nevyniká žádnou extra stabilitou ani obratností. Zkrátka dnes v octavii trpím,že nesedí a když už si mám něco pořídit, musí to sedět jak přibité, abych i za deště mohl bezpečně cestovat.

Jsem z toho vybírání trochu bezradný....
Kdzy ti jde o dynamiku a o pohodli zaroven zkousel ses uz svezt v BMW? pasaty superby a podobny veci co maj motor pred predni napravou nikdy nesedeli a sedet ani nebudou. Fyziku tady zadnej inzenyr neosali. 330d nebo 530d je dynamicky trosku jinde nez koncernovy tdi a co se reprezentace tyce tak taky. (Myslim tim koncern krome audi) Se spotrebou taky myslim budes spokojenej
Tak proč nezkusit Lexus IS220d nebo Toyotu Avensis (nezavrhuj podle vnějšího vzhledu dokud si nesedneš dovnitř), nebo Hondu Accord ?

Slušné diesely (95 až 130 kW) komfortní leč výborné podvozky, slušné brzdy, uvnitř docela ticho, 160 až 180 km/h není absolutně žádný problém, podvozek v těchto rychlostech sedí rozhodně lépe než v OII a přitom je komfortní jak od Francouzů - tady mluvím za Avensis, kterým jezdívám, Lexus na tom rozhodně hůř nebude.
kdyz ti tak jde o dobre sedacky a nepotrebujes mit extra zazitek z jizdy bude ti dobre Volvo.s petivalcovym dieselem

ja bych sel do Alfy 159 s 2.4 JTD nebo jak uz psal jiny uzivatel,BMW 3 Touring,myslim ze uz delaji i 325d - slabsi verze trilitru,do fin.limitu ji lepe vybavis.tohle jsou dle me top auta ve sve tride
Mám docela podobný problém, také již delší dobu vybírám co koupit do firmy, hranice tak těch soc. 900t. Na francouské a italské mám stejný názor, o japonských zatím také neuvažuji, nabídky znám a svezl jsem se. Naposledy jsem se byl svést s Passatem 2.0TDI Highline, vzhled vozu perfektní, image také, jízdní vlastnosti výborné, TDI na můj vkus však hlučné, převodovka byla manuál a není to ono - styl auta chce automat, to je můj názor. Interiér dobrý, sportovní sedačky jsou určitě lepší než ty placky v Comfortline, volant má moc úzký věnec, ovladače a vše podobné mi přijde jak když sedím napůl ve Škodě, včetně divného posazu jakoby moc nahoře (ať sedím v Octavii, A4, Superbu, A3, Fabii, Passatu, Golfu, mám pocit že sedím nějak moc nahoře - je to jen můj dojem?)

Takže z Passatu mám trochu smíšený pocit. Octavii už nechci, Superb mi přijde morálně zastaralý, s 2,7 V6 nebo 2,5 TDI je to špatně ovladatelné + ohromná spotřeba. Od BMW řada 5 je mimo, s řadou 3 bych se možná vešel tak s 320d a 320i s manuální převodovkou.

Jdu se s nimi svést příští týden, řada 3 je auto které bych bral už jen z pocitu, obávám se však našich lehce zanedbaných silnic během půlročního zimního období. U Lexusů jsem také nebyl, s IS220d se však rozhodně seznámit chci. Co dál se nabízí?
do 1,3 milionu bych přemýšlel i o nějaké předvádečce.pak se dá sehnat 5er BMW s šestiválcovým dieselem (též A6,ale dle mého není lepší).

ale platí,že v tomto cenovém limitu nemůžete šlápnout vyloženě vedle..
machac.machac, nico: No když tedy ani jeden nechcete Francouze a Italy (zvláštní, jak se mohou názory na totéž lišit, já už bych zase po vynikajících zkušenostech NECHTĚL JINÉ než italské nebo francouzské auto...), tak je tu pořád dost možností, jak se odlišit od konfekce koncernu VW.

Kromě zmiňovaného Volva je tu ještě Saab (velmi dobré diesely 1.9), Chrysler 300C (skvělý nafťák od Mercedesu), Cadillac BLS (= technicky Saab 9-3) nebo CTS a taky Jaguar. Mimochodem, škoda, že se u nás neprodávají Lancie (Thesis je naprosto fantastické auto v každém ohledu).

Za úvahy by mohly stát i špičkové verze Mondea (Titanium X) a Opelu Vectra nebo Signum.
No když tedy ani jeden nechcete Francouze a Italy (zvláštní, jak se mohou názory na totéž lišit, já už bych zase po vynikajících zkušenostech NECHTĚL JINÉ než italské nebo francouzské auto...), tak je tu pořád dost možností, jak se odlišit od konfekce koncernu VW.

No vidíš a já už bych i po předchozích dobrých 15-ti letých zkušenostech FRANCOUZE nikdy vice nechtel. A vis proc? Ne kvuli kvalite samotnych vyrobku, ale kvuli tomu pristupu a aroganci zastoupeni i nekterych dealeru. Proto uz nikdy vice!

Jsme 1. Kdo je vic! To jsou jejich slova. Jak nemas problem je vsechno v pohode.

Rencka odjezdim a pote prejdu s bolavym srdcem k jine znacce.

Pravdu mas v tom, ze kdo ma pouze vynikajici zkusenosti, zustava verny.

Proto je take mimo samotne znacky dulezite vybirat i dealera a zjistit si pristup vyrobce v pripade potizi a tady bohuzel frantici prohravaji na cele care a ani hvezdny Alonso reputaci nezachrani ... :roll:
beaumonte,mas pravdu..Thesis vypada uzasne,Xtype je lepsi mondeo.ale vypada take skvele.ale myslim ze mu jde hlavne o dalnicni kriznik..a to mu germani poskytnou dostatecne.ze je to sterilni a impotentni..kazdy rad nejake vdolky..jedine u BMW delam vyjimku..ale tu Lancii nemuzu dostat z hlavy.. 😁
Ted jsem procházel spoustu různých testů a pár variant se nabízí. K tomu bmw 3litr...nemám zkušenost, ale obávám se spotřeby. S octavií tdi jsem jezdil kolem 8l....kolik by spotřebovával 3 litrový motor? nemáte někdo nějaké reference? co má známý 530d a kolega 325i tak pějí ódy. V testech je to také samá pochvala.Já jsem s bmw nikdy ani nejel tak nevím,ale četl jsem tady test i na 520d a docela mě to zaujalo. Papírové údaje ou toho 2,0d vypadají kupodivu také zajímavě a nevím jestli bych 3,0d využil.Nejsem závodník a na dálnici se pohybuju obvykle stejně mezi 130-200km/h.Běžné tempo kolem 160-180km/h by zvládal i ten 2,0d?
zkus si A6,pašíka,atd....ale valnoha ma pravdu.5kovej bavorák by ti myslim sednul....sedí to opravdu jinak než koncerny a hlavně když se stane průšvih v podobě nějakého smyku apod je to neskutečně ovladatelný auto. 3ka je samo ovladatelnější a nová je i slušně prostorná, 3,0d je vynikající motor a v e60 má 160-170kw, na diesel a vůbec v porovnání s jinými auty to jede jako blázen...spotřeba se pohybuje mezi 7-9l/100km když budeš jezdit normálně nebo spíš svižně. když to budeš dusit zvedne se spotřeba i na 13l,v běžným provozu dosáhneš těžko víc, je samozřejmý že kdybys jel jako šílenec můžeš se dostat klidně i k 17l ale to ti 1,9tdi spolkne stejným stylem taky 13,ale to se ti na silnici asi nepodaří...většina lidí jezdí s 530d kolem 8,5-9l/100, ale skutečně to umí jet...

520d by asi taky nebyla špatná volba-myslel jsem že by to byl žebrák ale koukal jsem na papírový údaje a 0-100 to má za 8,6 a má to jet přes 220km/h což docela ujde,co bych rozhodně doporučoval je automat....zvlášt k tomuhle motoru,bylo by to jinak o věčným řazení...

zvlášt pak tenhle motor je na diesel skutečně vychovanej a tichej,měl jsem zkušenost ve 320d a nemůžu řict že by mi vadil....520d bude mít zase nižší spotřebu oproti 3litru to je jasný je otázka o kolik....jinak 520d seženeš předváděčku i pod melouna a novýho s nějakou sociálnější výbavou (jen klima,kůže, pár blbostí,automat..) tak kolem 1,2-1,3mega...se poohlídni
RRAAFF1
160-180 by ten 2,0d určitě zvládal, když to zvládnou i slabší 1,9TDI.

Prý i opravdu v té 5er nejede vůbec špatně.
Tommy100
Já bych šel nejspíš do nového passatu nebo superbu.

Ale jako uživatel Škody Superb(2.8 V6,elegance,2004) ti toto auto můžu doporučit bez nejmenších výčitek svědomí.Po najetých 85000km vypadá a jezdí jako nové auto 😉

Kdybych se dneska rozhodoval pro nové služební,bude to buď superb laurin a klement,nebo právě pašík,co se týče reprezentativnosti,tak superb má rozhodně nahoru..... 8-s

Měl jsem při výběru obavy,kvůli hodnocení jízdních vlastností,ale podle mě je to dost přehnané.Od octavie I se jízdní vlastnosti nijak neliší,možná se superb více naklání,ale to nijak nevadí.

Prostorově je to auto parádní,i co se týče jízdního komfortu.. 😄

Výběr je samozřejmě na tobě,ale po nynějších slevách,kdy superb v plné palbě,s benzínovým šestiválcem vyjde pod milion,je to nabídka nesmírně lákavá,podotýkám že můj superb stál před dvěma lety 1220000kč :shock: a to nemá tak bohatou výbavu jako ten novej,třeba já mám jen imitaci dřeva,kdežto teď je tam originál 8-s

Každopádně uvažuj i o superbu 😉 a hodně štěstí při výběru...... >😒]
Tommy: Jestli se jízdní vlastnosti superba neliší od OI tak nevím jestli to bude to pravé ořechové. Já při 180 km/h řídil OII (která má prý mít lepší podvozek, než OI) a nadšený jsem z toho teda nebyl ani omylem. Jestli je na tom Superb podobně, tak teda žádná sláva - rovinka v pohodě, ale v zatáčce jsem v OII cítil, jak už je podvozek mírně nervózní a nedělalo mi to dobře. Čekal bych, že Superb na tom bude líp.
Tommy100
Superb je ve vyšších rychlostech stabilní,spíš mu nedělaj dobře zatáčky... 8-s

Jinak ve 160km/h jsem se v o II cítil dost jistě 8-s i v zatáčkách to sedí velmi dobře
Jasně, ve 160 jsem problém taky neměl, ale po překročení 170 a přiblížení k 180 se to chování v zatáčce citelně změnilo, najednou jsem se musel víc soustředit a víc řídit. Jsou auta kde na místě řidiče skoro nepoznám, jestli jedu 140 nebo 180, ale Oktávka to není. Do 160 km/h je Oktávka fajn auto. Dálniční speciál na jízdu 160- 180 km/h si prostě představuji jinak.
Ja bych sel do Ford Mondea ST TDCi 2.2, nebo Titanium X 2.2 TDCi

S BMW nejlepsi podvozek se zde menovanych aut.

[odkaz]

[odkaz]
to shi😒br />
Že máš perfektní technické anylýzy jsem se několikrát přesvědčil a v tomto směru Tě respektuji. Nemohu se však ztotožnit s veřejně prezentovaným dopravním přestupkem. Dobře to dopadlo, nikomu jsi neublížil, jsi živ a zdráv a Policie Tě nedohonila.

Nejsem moralista, ale nemyslím, že veřejné prezentování porušování dopravních předpisů je tou nejlepší vizitkou odborníka a znalce, za kterého Tě považuji.

Omlouvám se, ale opravdu Tě nechci kárat, ale připadá mi to, že vlastně ani nechápeš rozporuplnost svých slov! Anebo se na to vys*r*me a budeme jezdit všichni tak, jak se nám zachce?

Drž se a měj se hezky!

P. S. Po maléru, každý lže, vymlouvá se, mlží a zatlouká a v té chvíli ukazuje, co je zač! Hrdina? Bulawa zabil 3 mladé kluky - policajty! Svým jednáním podporuješ jeho hnusný čin. Dostal pár let, ale příbuzní mrtvých nepřestanou truchlit. Bulawa udělal i jim ze života peklo!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!:
Iček: Poslušně hlásím, že těch 180 km/h v OII jsem skutečně jel pouze v Německu v úseku, kde rychlost nebyla omezena a povrch dálníce byl skvostný - bylo to někde poblíž Frankfurtu. Mimochodem když jsem si tam objednal černé pivo a těšil se na nějakou místní specialitu, tak mi asi za 4 eura donesli černý Gambrinus - kolega se mohl umlátit smíchy 😁

Čímž ovšem nepopírám, že v ČR občas rychlost překročím, ovšem i v onom lepším autě než je OII jezdím téměř zásadně do 160 km/h a většinou jedu tak, abych splynul s davem. Když dav jede 120, jedu 120, ale když mám na dálnici na výběr 150 - 160 v levém pruhu nebo 80 v pravém, tak zbaběle jedu těch 150-160 v tom levém. Musím připustit, že rychlost nad 180 km/h jsem si zkusil i v ČR, ovšem bylo to omylem na téměř prázdné dálnici - nekoukal jsem na tachometr, jelo se příjemně a poté co mírné stoupání plynule přešlo na mírné mírném klesání jsem najednou podle zvuku-otáček zjistil, že nejedu plánovaných cca 130- 140 km/h, ale že mám na tachometru 180 km/h. Holt to je tak když člověk střídá auta a je zvyklý, že rychlost odhadne podle zvuku. Na lepší se snadno zvyká a od jisté doby mám najednu zábrany z Felicie tahat víc jak 120 km/h - jako by to auto na vyšší rychlosti už nebylo děláno. Když si pak přečtu diskusi "Kolik jste dostali z Felicie", tak mám pocit, že ti lidé zešíleli ...

Vzhledem k tomu, že benzín jde přímo či nepřímo z mé kapsy a při rychlostech nad 120 spotřeba roste viditelně, tak skutečně nemám žádnou motivaci jezdit 180 km/h. Dokonce ikdyž spěchám a jedu na přehledných úsecích těch až 160 km/h, tak kamiony a jiná pomalá vozidla zásadně míjím tak, aby rozdíl našich rychlostí nebyl větší, než cca 60 km/h. Už mi to párkrát zachránilo mé plechové krovky.

Ale jinak s tebou souhlasím, jsem vyvrhel. :😉 Ale obávám, se že Bulawovi nesahám ani po nehty na nohou -v ČR mě za rychlost nezastavili ani jednou a to jezdím autem už asi 14 let. Ho stavěli apoň 30x a taky mu sebrali papíry. Navíc řídil nadranej, zatím co já (co se týče chlastu) snad plním i pravidla pro piloty 😉.

---

Dnes, po 100 km dlouhé jízdě, jsem se zamiloval do vozidla s maximální konstrukční rychlostí 60 km/h a povinným ručením ve výši cca 450 Kč/rok a spotřebou do 7 l/100 km i při jízdě na plný plyn. O bezpečnost silniční dopravy se už nemusíš bát - na tomhle zabiju tak leda sebe 😁 Dokonce tak trochu uvažuju, že na své ježdění po městě už nebudu kupovat malé auto, ale právě tenhle pekelný stroj, který spojuje klady plnokrevného offroadu (4x4 + naviják - do velkoměsta společenská nutnost, aby bylo vidět že jsem taky polointeligentní zbohatlík), kabrioletu (kočkolap - vítr je nejlepší klimatizace) a motorky (spolujezdkyně se musí usilovně tulit aby zůstala v sedle - velmi příjemné).

Co že to je za stroj ? [odkaz]

P.S: Na fotce pochopitelně nejsem já, je to jen ilustrace ...
Aha. Takže ty chceš vlastně Audi A6 a chceš, aby ti ji někdo doporučil?

Tak jo - praktické zkušenosti😒br />
1. aby to mělo dvouzónovu klimu, navigaci, tempomat a hands-free, tak vyšla v 3.0 TDI na cca 1,7 mil.

2. vůz je osazen navigací Becker, která je nekompatibilní s čímkoliv jiným a v ČR jsou tam jen velká města (to na mapě taky a vedou k nim všechny ukazatele, takže vyhozený peníze)

3. navigace nemá BT port a nekomunikuje s telefonem, problém je podle Audi neřešitelý

4. tempomat nakonec vůz neměl - ač je uveden ve specifikacích - a jeho dokoupení stálo dalších 15.000 Kč

5. vůz neměl ani takovou blbost, jako průchodku loketní opěrou pro dlouhé předměty. Dovybavení by stálo dalších ca 15.000 Kč, což bylo odmítnuto

6. spotřeba paliva kolem 13-14 l/100 km mne přesvědčila, že skutečně je tento motor super (AR 159 3.2 V6 Q4 bere při podobném způsobu jízdy kolem 12 l benzinu a ještě ke všemu se občas i pohne).

7. auto zásadně nebrzdí, při sešlápnutí brzdy s sebou cukne a pak zase jede dál. ve srivnání s brzdama na 159 je to dětsá hračka. Pak to začalo při brzdění myslit do řízení

7. Po cca 20.000 km se musely vyměnit kotouče - byly zvlněné . Cena 17.000 Za výměnu kotoučů a destiček mě uzemnila - za ty prachy bych měl na 159 závodní kit od Bremba

Vůz má zatím najeto něco přes 22.000 km a kupodivu jiná závada se na něm neprojevila. Vůz byl zakoupen na základě pozitivní firemní zkušenosti s předchozím modelem A6 2.5 TDI, kde se krom turba, hlavy válců, zadního zámku, přední nápravy, debimetru, lambdy, CD-měniče, spolujezdcova airbagu a nějakých dalších drobností dělal jen pravidelný servis.
zmulin
Nevim proč tady doporučujete Oktávky,zastaralý Superby ,Passaty,nebo různý pixly,když má bejt to auto reprezentativní?!Je to vidět na každym rohu!

BMW 3 vypadá zezadu jak čínská hračka,Accord bohužel ztratil dobré jízdní vlastnosti svých předchůdců,A 4 je malá,A 6 je v dobrý výbavě asi 200 000 nad limitem,BMW 5 taky,takže z pěknejch a dobrejch aut zbývá pouze Legacy,Alfa 159,Saab 9-5(new model),Lexus cenově nevim,ale na rozdíl od Avensise je reprezentativní.
Nová A6 je vůbec auto, které jsem trochu nepochopil. Vevnitř není o nic víc místa než ve starém Peugeotu 405 (snad kromě kufru), o autech jako bývalo Scorpio, Omega nebo Peugeot 605 nemluvě a přitom je ta A6 obrovská a těžká. Díky tomu a mizernému výhledu dozadu s ním taky bez parkovacího asistenta nepůjde normálně zacouvat do řady stojících aut. Nepopírám, že to auto je bezpečné a pohodlné, má krásný interiér, pohon quattro a hromadu technických „vychytávek“, ale proč to proboha - vzhledem k nabízenému prostoru - musí být taková paroloď? Na druhou stranu je fakt, že BMW 5 na tom není o moc líp. Takové Volvo S80 je už taky pořádný kus auta, ale aspoň je vevnitř místa jako v Rollsu...
Tommy100
Silně pochybuji o tom,že legacy je reprezentativnější než superb nebo A6 8-s 8-s :?
zmulin
Vzhledem k tomu jaký máš dole vypsaný žihadla se ani nedivim >😁

Všichni snad vědí,že je Superb kraksna na roztaženym podvozku a na šestikvalt,nebo některý prvky z komfortní výbavy můžeš zapomenout.Navíc jich jezděj mraky a jako ojetinu to tejrá už i spousta montérkářů.

Až se někdy svezeš v novym Legacy,tak změníš názor.Navíc ten design za kterym se rozhodně lidi otočej. 😉
A co VW Touareg 3,0TDI. Určitě dost repre, sice na konci cyklu, ale pořád dost dobrý. Pohon na všechny kola se taky hodí.

Subaru Legacy, Passat, Mondeo i Opel Vectra by za tyhle peníze byli určitě ve velice dobrý výbavě.

Auta jako BMW , který mají náhon na zadek mají sice asi nejlepší jízdní vlastnosti, ale v zimě to nic nevyjede.
Kolik BMW si mel ze rikas ze to v zime nic nevyjede? Uznavam je to spis auto pro pokrocilejsi ridice, ale kdyz umis zkombinovat praci rukou a nohou tak to vyjede rozhodne vic nez predokolka. Vim z vlastni zkusenosti. Celkem me mrzej tyhle nazory lidi ktery BMW nemeli nemaj a mit nebudou. To nic proti tobe to je vseobecne. Ja taky treba nikdy nemel AR a netvrdim ze to jsou spatny auta. O tech se treba siri nazor ze ujede 100tkm a jde to do srotu. Takovou blbost muze vyslovit jen clovek zavistivej kterej stejne jako v pripade BMW AR nema nemel a ani mit nebude.
Máš pravdu BMW jsem nikdy neměl, zmínil jsem ho spíš jako klasickou zadokolku a taky se o něm psalo. Chvíli jsem jezdil s otcovým starším Mercedesem a tem byl v zimě na sněhu opravdu horší než moje OII. Tam kde jsem s OII bez problémů vyjel, zůstal Mercedes stát. Sice to byl 6 let starý model, ale s tím pohonem se snad moc nezmělnilo. Práce rukou Ti moc nepomůže, když stojíš v kopci a nemůžeš se hnout. A tuto zkušenost v zimě mi potvrdilo i pár známých, tak to není jen můj nezkušený a závistivý názor.

Jinak proti BMW nic nemám, uznávám ho a moc se mi líbí a rozhodně jsem se Tě nechtěl dotknout a nikdy jsem neřekl, že je BMW špatný auto.
JOjo tak nějak to je....bmw má problém se rozjet v hlubokém sněhu ale když jsou gumy jdeto normálně a když už jede rozhodně se nezastaví v kopci dřív než předokolka....přesně jak píše rene...problém bejvá v mezikusu mezi volantem a sedačkou ale z 95% stačí nechat zapnutou elektroniku....sám jsem se v zimě divil kam až brambora vyjela a nová 3 i 5 jsou vyvážený ještě o kousek jinak....v bmw rozhodně na zimu problém nevidím.mám právě přesně opačné zkušenosti s octavii 1-tak kam jsem vyjel s bramborou sice s vypětím sil, octavie nedojela ani do půlky...
u starsich aut s tebou musim souhlasit, ale diskuse byla o autech novych a tady uz souhlasit nemuzu. Nove BMW maji rozložení hmotnosti 50/50 predni/zadni naprava. Coz je fyzikalnimi zakony jasne dano ze je lepsi nez např koncerny ktere maji vetsinou motory pred prednima naprava a jsou znacne nedotacive oproti zadokolce ktera je lehce pretaciva (tady prave potrebujes zminenou praci rukou), navic k tomu rozlozeni hmotnosti je prevazna vetsina aut prospikovana nejruznejsimi antihraby, rozjezdovymi asistenty atd. a tady uz se opet dostavame k tomu ze vetsina lidi nema vlastni zkusenost a tezi z toho ze jedna baba povidala.
Zdravím, není to o tom že chci A6....ano šel jsem si ji včera vyzkoušet a jede se s tím perfektně. samozřejmě jsem si nemohl vyzkoušet jak sedí, ale jak brzdí to ano-proto s čistým svědomím říkám že brzdí perfektně a ne tak jak je popsáno. Určitou výhradu mám k motoru 3,0TDI spojeným s automatem-čekal bych něco lepšího. Automat se chová divně a nechává auto dloho rozjíždět na stejné otáčky což mi nepřijde zrovna dobré. to u 530d tak není, tam je ten automat naprosto skvělý. Alfu nechci jelikož jak jsem psal měl jsem 164 a 156 a obě auta byla hodně problémová a z toho usuzuju že to není značka na nějaké velké nájezdy. já jsem s nimi zažil své i přesto že jsem pečoval. mimochodem zrovna brzdy u alfy nejsou to co bych na ní vychvaloval.

Nevím no ale jako nejlepší volba se mi jeví právě ten bavorák.Měl jsem možnost se svézt pár km a pocit z toho auta mám skvělý. Známý mě pak svezl dynamicky a skutečně to je auto které drží fest. jen nevím jestli 3,0d protože to jede skoro až zbytečně moc. zkusím dohodnout jízdu s 520d a uvidím. Nicméně bavorák mi opravdu sednul.
machac.machac: Magicovo hodnocení brzd A6 bych nepodceňoval, je jedna věc když brzdíš z legálních rychlostí a když pak zašlápneš brzdy třeba při těch 160 - 180 km/h a chceš nouzově brzdit. Předpokládám, že jako každý normální člověk jsi brzdy zkoušel v normálním provozu a ne na dálnici při limitním brždění. Ovšem to jsi mohl poznat tak leda jak brzdy nastoupí, ale ne jak brzdí, když už jsou zahřáté.

Taky, jsem měl tu čest řídit auto, o kterém se všichni ostatní, co ho řídí, dušují jak dobře brzdí. Ano brzdy nastoupí moc hezky, ale pokračování bylo přesně podle magica: "při sešlápnutí brzdy s sebou cukne a pak zase jede dál". Že má vozidlo výrobcem instalovánu tuto skvělou funkci jsem ovšem poznal až když předemě ve 150-160 km/h nečekaně vjel z pravého pruhu kamion. Do té doby bych taky souhlasil, že to brzdí dobře. Jenomže mnou řízené auto z těch 150/160 ochotně zpomalilo tak na 80 - 90 km/h, pak se brzdy zahřály a dál už to brzdilo jako auto bez posilovače. S prázdným autem by se mi to asi nestalo, ale v tom malém autě seděli 4 tlustí chlapy (průměr nad 100 kg) a to asi byla poslední kapka se kterou výrobce očividně nepočítal.
Otec pred pul rokem resil podobny problem. 320d x 330d

Pod mensim tlakem z me strany koupil nakonec 330dA a ted si to nemuze vynachvalit. Kombinovana dlouhodoba spotreba 6,9. Neni to o tom ze mas silny auto tak s nim musis jet co to da. Je dobry vedet ze tam ty kone jsou a kdyz je to potreba je vyuzit. Potreba to je v 99% pri predjizdeni.
papluh1
Ale len tak zo spasu skus sa spytat u Srbu (www.srba.cz/saab) ci nemaju novu 9-5ku Aero a vyskusaj ju. Ked nic ine kvoli tym sedadlam to za to stoji 😉 Ak by slo viac o vykon tak by som sa pozrel po 9-3 Aero s tou 2.8l V6kou, najlepsie vo verzii SportCombi ... ale to uz moze byt trocha vystrednejsie.

Inak BMW je fajn, dalo by sa povedat aj reprezentativne pre urcitu vzorku povolani .... ale je dost zaraditelne a urcite nevyvola pozornost (teda pokial ho neolepis kopou plastu,hehe😉 ).
Teda ja mam 104kg a za tlustyho se nepovazuju >😒]

>😁 >😁 >😁
Ted
opravdu mne zarazi, ze nekdo muze uprimne doporucit alfu. Sam jsem mel jednu z poslednich 164 (9😄, navic ve vrcholne verzi Q4 a kdyz jsem s ni skoncil, mela na tacho 80 000. byla v servisu vic nez na silnici a u Dojacke ze me meli vzdycky radost. navic se vetsina problemu odstranovala stylem: ja vam rikam, ze je to kloub na poloose... ne ne, to tim nebude, ale my ho objedname, vy ho zaplatite a kdyz to tim nebude, musite si h nechat. pekne dekuju... neustale problemy s elektronikou, pohonem 4x4, automaticka klima prestala fungovat hned po zaruce a bylo mi receno, ze to delaj vsechny, protoze jsou tam ovladaci kolecka z mekyho plastu a ty zoubky se ojedou... super ne? oprava?? 50 000...

pak odesel (80000km) kompresor na klimu...35000... pak se zasekly tlumice elektronicky rizenyho podvozku a proste neumoznovali jakekoli properovani...85000kc... a zustatkova hodnota auta, skoda mluvit. navic tady nekdo zminil brzdy... zcela nedostacujici. jen motor mel hezkej zvuk ale 14 litru mimo a 20 po Praze taky nic moc. At mi ten machrik se 155 neco povida... to byla jedna z nejhorsich alf v historii. odrazi se to na cene ojetych aut
to vypada, jako by ze vsech znackovych servisu jezdili do jednoho skoliciho strediska, tyhle odpovedi take znam >😒]
inzerce vpravo zde na auto.cz

BMW 525 525d

1 265 000,- Kč P.C.: 1 443 040,- Kč | sleva: 178 040,- Kč

RENOCAR, spol. s r.o.; Jihomoravský kraj - Brno

Karoserie: sedan

Barva: modrá metalíza

Typ motoru: turbodiesel

Objem motoru: 2497 ccm

Výkon motoru: 130 kW

Rok výroby: 2005

STK do: 01/2004

Najeto: 12 000 km

Výbava: ABS, airbag, stabilizační systém, protiprokluzový systém, parkovací senzory, tempomat, hands-free, volant stavitelný výškově, volant stavitelný v obou směrech, posilovač řízení, palubní počítač, klimatizace automatická, el. ovládání předních oken, el. ovládání všech oken, el. ovládání zrcátek, imobilizér, centrální zamykání, centrální zamykání s DO, tónovaná skla, kola z lehkých slitin, kožený interiér, rádio, sedadla stavitelná, sedadla stavitelná elektricky, vyhřívaná zrcátka, ostřikovač světel, dešťový senzor,
Ted
PRO VASI INFORMACI, NA NOVY VUZ BMW ZISKATE OKAMZITE 11% SLEVU, KDYZ PRITLACITE. TAKZE KUPOVAT JETY AUTO S NIZSI JE JEN PRO NESCHOPNE VYJEDNAVANI
Tom69: No, já jsem pod "francouzskými auty" rozuměl spíš Peugeota a Citröena. Renault jsem nikdy neměl a tudíž neservisoval, nicméně je pravda, že několik známých si stěžovalo jak na kvalitu auta, tak na značkový servis. Já mám zase špatné zkušenosti se značkovým servisem BMW... A svou Alfu do značkového prostě nedávám - našel jsem si zkušeného nezávislého mechanika, což je daleko nejlepší cesta, pokud auto už není v záruce (moje už dávno není 😉 ).
Ono bohuzel v zaruce nic jineho cloveku nezbyva. Renault ve velke mire rad pouziva vyjadreni a vice mene tim i strasi zakazniky, ze zasahem mimo jejich autorizovany servis prijdou o zaruku. Blokova vyjimka je nezajima.

A pak to bohuzel vetsinou dopada tak, ze jednim zasahem zpusobi dalsi zavady 😒

Ale po cerstve zkusenosti z Chorvatska, kde ve znackovem servisu Renault presvedcovali souseda ze jeho Scenic je ok a ze s nim v pohode dojede do CR ackoliv se z vodni pumpy ozyval rachot jako z kovarske dilny a nasledne po hodinovem natlaku zjistili, ze je tedy "opravdu" vadna pumpa a vymenili ji si nedelam iluze, ze to nekde funguje lepe. Bohuzel nevymenili to na zaruku, nybrz za hotove s tim at si to doresi se zastoupenim v CR. Cena bratru 4tis KUN

no nekup to za ty prachy >😒]
Tak to musím říct, že u Toyoty, když jsme se ČR ptali na záruční servis auta koupeného na Slovensku tak byli překvapení, že se na takovou samozřejmost ptáme a proč by v tom jako měl být problém.
nevim jestli to nesouvisi treba s tim ze Chorvatsko neni v EU
PP.
No vidíš a já už bych i po předchozích dobrých 15-ti letých zkušenostech FRANCOUZE nikdy vice nechtel. A vis proc? Ne kvuli kvalite samotnych vyrobku, ale kvuli tomu pristupu a aroganci zastoupeni i nekterych dealeru. Proto uz nikdy vice!

Jsme 1. Kdo je vic! To jsou jejich slova. Jak nemas problem je vsechno v pohode.

Rencka odjezdim a pote prejdu s bolavym srdcem k jine znacce.

Pravdu mas v tom, ze kdo ma pouze vynikajici zkusenosti, zustava verny.

Proto je take mimo samotne znacky dulezite vybirat i dealera a zjistit si pristup vyrobce v pripade potizi a tady bohuzel frantici prohravaji na cele care a ani hvezdny Alonso reputaci nezachrani ...

Nechci ti nějak brát iluze o jiných značkách,ale přesně stejný názor má můj příbuzný akorát že on nemůže pro změnu najít slušného slova na Audi.Jediný rozdíl je v tom,že za něj dal 3-4x víc než stojí Megan a jeho závady byly mnohem většího kalibru,auto ho prostě nechalo na cestě a hotovo a nejednou.Což není nic příjemného,natož v noci,tisíc km od domova.Takže ačkoliv jsou Audi jistě kvalitní auta,můj příbuzný si myslí pravý opak a pokud k tomu ještě přidá bídné zkušenosti s českými servisy,nikdo už mu koncernové auto neprodá.No a potom si vyber...

PS.:nedávno po všech svých zkušenostech koupil manželce Peugeota...
zmulin
Huml,Huml,ty meleš strašný nesmysly :roll: 😢

Jinak původní dotaz zněl na reprezentativní auto,tak sem nějakej např. Mégan v podstatě nepatří. Čeští tupounci bez jakýhokoliv rozhledu samozřejmě nic jinýho než Audi,nebo BMW ani nedoporučí,čímž samozřejmě netvrdím,že to jsou špatný auta.Naši Audi měli a spokojenost.Na druhou stranu opomíjení Saabu,Subaru atd. je docela hloupý.Navíc ty nesmysly o Alfě občas hraničej s demencí.
Nevim proc by mel byt nekdo dement kdyz si koupi auto ktery ho stoji X desitek tisic na opravach pri celkovym najezdu 80tkm.

To byt tebou tak se nad sebou zamyslim.

Ja zazil neco podobnyho s mondeem 02 rok a kdyz se me nekdo zepta jak jsem s nim byl spokojenej tak to reknu tak jak to cejtim.

Jsou mezi nami lidi ktery maji doma auta se kteryma jsou vecne v servisech ale v zivote by mezi lidma na svoje auto spinu nehodil. A bohuzel takovych lidi je mezi nama cechama hodne.
Ted
ja jsem zadnej megane nikdy nezminil....

rozhled mam myslim docela slusnej a opravdu by me zajimalo, co konkretne o alfe hranici z demenci??

mozna jedine to, ze ji mas jeste doma 😊
zmulin
Proto jsem toho Mégana taky napsal zvlášť,páč to se týká těch názorů níže.

Tebe se týkaly ty nesmysly,protože mě se nezdá ani ta pořizovací cena,ani ta domluva se servisem,protože s takovymhle chováním bych šel okamžitě jinam a navíc je tam taky nějaká záruka.Samozřejmě trefit takhle smutnej kus můžeš trefit i u tý "nejspolehlivější" značky.

Legacy mi reprezentativní rozhodně připadá a navíc neni okoukaný.

S audinou mam zkušenost ještě s osmdesátkou v 1.8 .To byl držák.

Když sem kupoval Tipo,tak mi ho právě čecháčci rozmlouvali,že Fiaty hnijou.Ještě teď ho potkávám,bo je to pozink bez jedinýho puchejře na rozdíl od stejně starejch Golfů atd..Navíc bylo absolutně spolehlivý.

Renault Laguna nikomu nedoporučím,protože to bylo peklo.Navíc můj model se k nám ani nedovážel,tak byl se servisem trochu problém.

Alfu mám 156 SW 2.0 JTS poslední facelift,do provozu 04.Najeto 70 000km.Závady:výměna tachometru(v záruce),přední horní ramena(neoznačené frézování vozovky plus celkem vysoká rychlost,čímž nepopírám,že by na našich silnicích za dalších 20 000km možná stejně odešly),občas blikla kontrolka ABG za což můžou konektory pod zadníma sedačkama na což stačí 5cm pásky 😄

Všehovšudy tedy celkem bez problémů.Kombi spotřeba pod 9l,dálkodálnice podle zatížení mezi 9l a 12l(to ale se čtyřma kolama na střeše a čtyřma maníkama uvnitř,průměrná rychlost 100km/h,takže většinu cesty do It. 150km/h,občas víc)

Pětkový BMW poslední řady pěkný auta jsou(trojka je zezadu hrozná),jenom prostě hledam další možnosti,tak reju 😉
Ted
proti subaru ani popel, ale reprezentativni? legacy? nebo co konkretne mas na mysli? Saab mi po tom, co zacal u nekterejch modelu stavet kastle na GM podvozky domu nesmi.
Ted
presne tak a jeste ho radi doporuci jinejm. Porizovaci cena 164 Q4 byla 1.8 milionu... po peti letech a neskutecnejch vydajich za servis cena 175 000. Tak na to ja proste nemam penize. A Audi taky nikomu nedoporucim.

jediny auto, ktery bylo bez problemu byla 10 let stara M3 EVO3 bohuzel prisla nabidka od sberatele... a soucasne 330Cd je zatim OK, ale je jeste nove. Klidne se priznam, ze jsem miloval CX, ale nikdy o nem nebudu tvrdit, ze to bylo spolehlive auto 😊
Holt takovy nekteri cesi jsou.

Jaka je spokojenost s 330cd?

Ja 330i maximalni spokojenost.
Ted
mam ho kratce, ale jsem nadsen. 😊

normalne bych sel do benzinu, ale bal jsem se, ze histerie kolem spotreby za pet let az ho budu doufam prodavat snizi cenu velkejch benzinu podstatne vic. 😒 osobne vim, ze s 330i se da v poho jezdit za 10... ostatne jako s M3. ale to cechackovi nevysvetlis
PP.
Jinak původní dotaz zněl na reprezentativní auto,tak sem nějakej např. Mégan v podstatě nepatří.

Ta zmínka o Meganovi byla v kontextu příspěvku na který jsem reagoval,nikterak nepatřila k odpovědím na původní dotaz.

Vlastně ani nevím jak zněl. >😁
Ted
tak jestli se ti zda legacy reprezentativni, to je tvoje vec. ze je mnou popsany pristup znackovych servisu bezny potvrzuji i jini. a masli nepojizdny auto u dojacka, bude te stat jen vic penez prevazet ho jinam...

porizovaci cena se ti zdat nemusi, ale je to pravda Q4 se vyrobilo jen nekolik tisic kusu a mela trilitr 240 koni. na rozdil od klasicky V6. ale klimatizace displeye el. okna apod byly stejny na vsech, ne? Vsechny my argumenty jsou podlozeny, ty jen rikas, ze neveris, protoze mas alfu, ktera ma najeto 70 000. 70 000 je prd ale i u alfy ti reknou, ze u 156 jsou problemova loziska kol, brzdy, odchazeji kompresory klimatizace a urcite motory s pribyvajicimi kilometry zerou olej. K tomu si pridej nutne vymeny napinaku na rozvodech, ktere jsem musel delat 2x a neustale vypadky elektroniky, coz jsou presne ty "drobnosti", ktere casto moc nestoji, ale nuti te jezdit do servisu ana to ja auto nepotrebuju.

hodnoceni spolehlivosti AR166 je 2 hvezdicky z 5 a nedelal jsem ho ja... BMW 3 ma 5 z 5 a taky jsem si to nevymyslel....
Legacy je sice neokoukany a i se me osobne libi, ale co se tyce reprezentace tak za tu cenu jsou reprezentativnejsi auta.

Co se zarucnich oprav v servisu tyce tak to je kapitola sama pro sebe. Mam celkem dobrou zkusenost v BMW kde se k zavade na elektronice u ojeteho vozidla postavili celem a zavadu odstranili.

Naopak u Forda (ve firme mam 4 uzitkove vozy) u kazde zavady jeste s tim chvili jezdete ono si to sedne. Tak tady tu vetu tam pekne naucenou. Pripada mi to ze zakaznik je tam ta posledni spina. Celkem jsem u forda koupil 11 aut. 100% vim ze to 11-té bylo poslední.
Ale to uz je diskuse na jiny tema. Sorry ze jsem takhle odbocil od tematu.
To není jiný téma - servis je součást auta. Jestli má nějaká značka mizernou servisní síť a dovolání není ani u dovozce ani u výrobce, tak je to chyba té značky.

Co je mi platné skvělé auto, když pro něj nemám slušný servis ... To radši průměrné auto se slušným servisem.

U Fabie sice nemůžu z technicko-ergonomických důvodů Škodovce přijít na jméno, ale co se týče péče o zákazníka, tak musím na základě naší byť jediné zkušenosti Škodu pochválit - v roce 93, když s prodejcem nebyla rozumná domluva, tak stížnost do Mladé Boleslavi zafungovala perfektně - zřejmě dealera vytahali za uši a přivedli ho k rozumu.

Mimochodem - neškodilo by, kdyby si Škoda občas uměle porouchala auto a pak ho dala do svých značkových servisů anonymně opravit. Možná by se nestačili divit co jim s tím jimi autorizovaní "e😜erti" (ne)spáchají.
shi: naprostý souhlas. Dokonce je zvláštní, že s automobily některých značek mají u nás majitelé soustavné problémy, přičemž v jiných zemích tomu tak u stejné značky není. Nemohu se ubránit pocitu, že zásadní vliv na to mají právě servisy. A ty jsou zpravidla řízeny importérem.
tak nakonec jsem se byl podívat na výlet do prahy po autosalonech a projel jsem i passata. ten mi přišel za volantem takový mdlý, mrtvý(nemyslím motor) a navíc je kýčovitý,subaru se mi absolutně nelíbí i přes to že věřím že to jsou dobrá auta....zkrátka zkusil jsem celkem 5 aut a nejlepší pocit ve mně vzbuzuje ten 5kový bavorák. ted uz rozhodne o motoru jen cena s výbavou. Prodejce mi slíbil slevu na 530d ale přece jen je o moc vyšší než jsem chtěl (1,59mkč) a 520d mě přijde dostatečně silná na mé ježdění. Oproti jiným 2,0l motorům to jede znatelně lépe a hlavně je to skutečně tiché. Spotřebu ukazoval PC 7,2l což se mi zdá ideální. Je k mání s potřebnou výbavou a se slevou za 1,2mkč s najetými 3800km jako referent. vůz tak nevím. Popřemýšlím a nechá si ještě různě poradit,ale z 520d se stal asi favorit.
[odkaz]

btw neni 520d slabe?
machac.machac: reálná spotřeba se proti palubáku u BMW bude lišit v řádu 2 l/100 km, takže pozor na to (samozřejmě směrem nahoru). Osobní zkušenost - naštěstí z ČR, kde je pumpa na každém rohu. Ale představa, že se mi to samé přihodí mezi CZ hranicemi a Mnichovem...

("počítač" ukazoval dojezd cca 150 km, ale po ujetí 30 km už jen 20 km, po ujetí dalších 5 km už jen 2 km a pak jsem dotočil do nádrže o 2 l méně, než byl její objem). 316i mi ukazovala průměrnou spotřebu podobně, reálná (měřená od tankování k tankování) byla lehce přes 10 l/100 km.
shi😒br />
Mám pár známých v autorizovaném servise Škoda a tak vím, že Škodovka to tak opravdu dělá, že si nechá anonymně opravit auto a pak je vyhodnotí a tak..

Prý to dělají tak, že kontaktujou normálního majitele nějaké škodovky a nabídnou mu, že mu např. tu garanční prohlídku uhradí, když s nima bude spolupracovat, následně mu třeba nachystají nějaké "špeky" v podobě různých závad a pak ten majitel jede do servisu a posléze škodovce předá protokol o tom, jak to probíhalo a co všechno odhalili a jak se chovali atd..
Pak snad budu věřit tomu, že v ostatních případech jsou si na 100% jisti, že se nejedná o "testera", neboť zkušenosti se škodováckými servisy, a to i v případě "známosti", jsou dost tristní.
Andy: Tak to před škodovkou smekám, jen nechápu jakto, že jeden jistý prodejno-servis ještě nepřišel o autorizaci. Asi umějí hodně prodávat, tak je Škoda trpí ... >😁
Se divím, že nikdo nezmínil mercedes. To je přeci repre limuzína odjakživa
Ted
videl jsem v Autecu 530D cerny za 990myslim, ze ma do 40tkm a je ve vybave. nicmene takhle novy auto doporucuju koupit od dealera v nemecku na www.autobild.de
Jak je to s rušením licencí nevím, u těch co znám to došlo nejdál k pokutám..

Ale zkusím zapátrat.

Možná, že škodovka jim licence nebere, aby potom mohla mít v reklamě takové ty hlášky jako: "nejširší servisní síť" atd..

Ovšem mé zkušenosti se značkovými servisy jsou taky tristní, a je jedno, jestli jde o Fiat, Škodovku, nebo Opel..

Proto mám svého soukromého autodoktora, který sice nemá nad vraty žádné honosné logo automobilky, ale má jiné přednosti.. Znám ho pár desítek let(sakra, čas nezastavíš..!), vím jak pracuje a můžu si být jistý, že to neodflákne, stejně, jako si je jistý on, že ani já nic neodfláknu, když bude potřebovat nějakou službu z mé strany 😉
Ted
lisit v radu 2l/100km? ty uz si fakt ztratil spojeni z realnym svetem. nevim, co kdo udelal tvy ojety 316, ale muj pocitac ukazuje spravne a myslim, ze ti to potvrdi kazdej, kdo to testoval. 2l na 100.... tomu fakt nemuzes sam verit, ze ne?
zmulin
Mě se stalo něco podobnýho u Hondy a nedávno i u mojí Alfy.Šlo v podstatě jen o to,že to přesnej dojezd vypočítalo kapánek pozdě.350km klidnou jízdou a pak prudkej nárůst spotřeby díky tomu,že sem to trochu hnal po dálnici a už to bylo.
Ted
to je snad logicky... dojezd se prece pocita z prumerny spotreby za poslednich x kilometru. a pokud proste v momente, kdy mas v nadrzi poslednich 5l zacnes hamtat na plyn, zvysis okamzitou spotrebu, ale prumerna roste mnohem pomaleji... pak samozrejme dojde ke zkresleni.

to ale neznamena, ze prumerna spotreba je o 2l vyssi nez udava pocitac, ne?
zmulin
Dojezd v Pze cca 150km,po nájezdu na Teplickou dálnici s kolama na střeše sme se trochu rozjeli,po 15km to hlásilo dojezd omezený a po dalších 10 km benzín došel.Při udávaný spotřebě kolem 10l/100 (bo kola na střeše fakt přidaj) mi to moc přesný,protože zas takovej rozdíl tam nikdy nemohl být.Jinak je ale fakt,že jsem nikdy nedělal vlastní výpočty pro porovnání 😄
Ted
... coz nepopira muj prispevek a hlavne... vratme se k tomu, ze "spotreba BMW je urcite o 2l na 100 vyssi nez ukazuje pocitac..."

mereni zbytku paliva v nadrzi je dost obtizny a s prumernou spotrebou to nema co delat, nebot tu pocitac meri na zaklade poctu a delky vstriku paliva...
1. nejednalo se o ojetou šunku, ale o nový testovací auto (316 s motorem 1.9). Test najdete v AutoTIPu ročník 2000.

2. jízda byla téměř ustálenou rychlostí po dálnici kolem 120-140 km/h

3. drobné odchylky dojezdu či průměrné spotřeby paliva jsou normální, ale tohle bylo silný kafe (ono ani měření plná-plná není zdaleka zcela objektivní)

4. nevím, jaký byl jízdní režim, ale hodnota spotřeby paliva 7,2 l/100 km u BMW 520d mi nepřijde jako údaj, od něhož se mělo odvíjet posuzování spotřeby. Mně při testu 320d brala v průměru kolem 8,5 l/100 km a to byla výrazně lehčí.
To jsou presne ty novinarsky prasata.

Tata jezdi s 330D za 6,9. takze dostat se s 320D na 8,5 to chce pekne tezkou nohu. Ja jezdim s 330i za 9,9. Tak nas tady prestan krmit tema nesmyslama.
Koukám, jak se někdo otře o BMW tak je buď novinářský prase nebo krmí nesmyslama. Je zajímavý, že u jiných automobilek se to nejže smí, ale je to dokonce žádoucí.

Pochybovat o nedotknutelným BMW se nesmí, na to je §726 trestního zákona: "kdo činem, slovem nebo jen náznakem projeví pochybnost o dokonalosti BMW a jeho nadřazenosti celosvětové automobilové produkci, bude potrestán odnětím svobody na 50 let nepodmíněně a propadnutím veškerého majetku".

huml76: měření spotřeby bylo prováděno vždy stejně a to dotáčením plná-plná, pokud možno u jednoho benzinového čerpadla (Argentinská Praha 7 nebo jiná Benzina - neměli jsme karty od jiný firmy). Nikdy se mi nestalo, aby údaj souhlasil s palubním počítačem v rozmězí menším než 0,5 litru - a vždy byla počítačem uváděná spotřeba nižší než vypočítaná uvedenou metodou. Podobný průšvih s dojezdem se mi stal u 3 aut: BMW 316i, Ford Focus Ghia a Kia Sportage (tam došel při údaji dojezdu cca 40 km).
Ted
tak ja jsem jezdil, 320d, kde byla dlouhodoba spotreba udavana pocitacem 6.4 (za 21 000km) a jezdila hodne v Praze. Nicmene, pokud by BMW skutecne udavalo spotrebu o 2l nizsi nez skutecnou, bylo by to minimalne na reklamaci palubniho pocitace... a byl by to slusnej prusvih.

osobne jsem kontroloval (ciste ze zajmu) spotrebu 330cd a to ne jednom dotankovanim, ale po vyjeti 5 nadrzi a vysla mi celkove o 0.1l nizsi nez udavana. a stakovym mnozstvim litru paliva by odchylka ve vypoctu mohla byt max +-0.2l...
tak nějak,nestalo se mi ani u e34ky ani u e39ky že by to kecalo...o spotřebě stalo se mi s dojezdem že mi svítilo --- tzn max 15km a dojelo to jen 11km :roll: to bylo tehdá špatně...

jinak 3,0d jezdí v 5ce kolem 8,5-9l tzn 6-14l ,

2,0d jezdí běžně kolem 7l tzn 5-11l

rozhodně nevěřím tomu že by se to v reálu lišilo o 2 litry apod to pokládám bud za jeden z výroků který občas od magica vyletí a nebo za vadu nějakého čidla jinak to možné není.V bavorácích už jezdím hodně let na to abych tomu věřil
Jsem velkej bmw fanda to nezastiram, ale az takovej extrem jak pises ty to neni. V nejaky jiny diskusi jsem si mel ten samy pocit o tobe ve vztahu s AR takze tady si asi nemame co vycitat.

To ze ti spatne ukazal BC na nejaky 316i me az tak netrapi, ale zajima me to jak si se mohl dostat s 320d na spotrebu 8,5/100km. To si snad jezdil jen po ty argentinsky :?:
zmulin
BMW musim uznat jako jedinou německou značku co se mi snad zamlouvá.Pro mě je třeba design docela důležitej a pokud se spojí s nádechem sportovna tak je to super,jenže na druhou stranu je tu pro mě BMW coby symbol káry pro pitomce,za což zas může doba hned po revoluci,kdy byla povinnost každýho vexláka,čorkaře,nebo bordeltáty jezdit zásadně BMW.Ti je zas prodali "tunerům" a tak se mi ty samý káry honěj před očima pořád,jenom na nich přibejvaj pitomosti a jsou v čímdál tím horším stavu.

Jízdní vlastnosti u bavoráků nemá cenu rozebírat,protože jsou vcelku více než slušný a design poslední řady se taky povedl (až na zadek u trojek,to je jak z Číny),motory jsou dostatečně živý a výkonný...

Z toho všeho co sem tu vyblil ale stejně vyplývá,že jsem šel radši do Alfy,protože má pro mě živější a výjimečnější design výkonově nijak nezaostává a sem prostě úchyl na italský káry,protože pokud vyloženě sporťák,tak mě první napadne Ferrari a pokud motorka tak Ducati,to prostě asi nejde vyléčit... 😉
Jestli muj prispevek vyznel tak ze neuznavam nic nez bmw tak to se omlouvam ale to nebyl zamer. Kdysi jsem vlastnil 324td e30 absolutne bez problemovy auto. Po te jsem si odskocil pres fiestu na vectru a pres mondeo jsem se opet dostal k bmw. Tentokrat 330i e46. U me spokojenost maximalni. Ne ze by treba u vectry nebyla, ale porad tomu neco malinko chybelo. Ted uz nechybi.

Nebudu hazet spinu na AR protoze jsem ji v zivote nevlastnil a nemam s ni osobni zkusenost. I kdyz z doslechu nic moc, ale to me nezajima. Taky slicham z doslechu ze e46 nic moc a myslim si o tom svy.

Pak prijde nekdo jako magic a zacne tvrdit nesmyslny veci tak se proti tomu ohradim to je podle me normalni. Kdyz ho vyzvu aby uvedl duvod tak ho neuvede.................... tak co si mam myslet?
zmulin
Můj dobrej kámoš taky radši BMW,tak sme se měli aspoň o čem bavit v hospodě.Když sem ho nechal svýzt v Alfě tak už couvnul někam doprostřed a uznal,že jde v podstatě jde jen o věc vkusu a toho co si zapamatuješ z našeptávání okolních mouder.V podstatě i kdyby se měl platit jen základní servis a zohlednila ztráta hodnoty,tak jsou vlastně všechny ty naše superkáry tou nejhorší investicí 😉
Tak jak je videt tak pan Magic nam stale neodtajil navod jak dosahnout s 320d prumernou spotrebu 8,5l/100km. To se pak nesmi divit ze padaji takove vyrazy jako novinarska prasata. Normalni clovek totiz s takovym autem jezdi za 5l a s tezkou nohou za 6,5l. No nic no..............
Mne osobne nieje dost jasny sposob tankovania plna - plna a vypocet spotreby. To akoze pockam az mi uplne dojde benzin (nafta), odtlacim auto na moju oblubenu pumpu. Natankujem a zapisem si stav tachometru. Potom zase vyjazdim vsetko palivo, odtlacim na pumpu a z toho co mi ukaze pumpa, ze som natankoval a z tachaca zratam spotrebu na 100km? To neverim, ze tak robite, aj ked je to jediny sposob ako presne a rychlo zratat spotrebu. Ostatne metody si vyzaduju kopu tankovania alebo poznat presne zostatok paliva v nadrzi. Zaujimala by ma chyba merania vasich metod, mozno zistite ze je to aj viac ako +/-2l/100km.
No taky jsem to nikdy nedělal. Ale než čekat až Ti dojde palivo , tak jde spíš asi o to natankovat plnou nádrž, po jízdě dotankovat opět na plnou a pak se dá spočítat kolik jsi měl spotřebu za ujeté km.

Jestli se pletu tak mě opravte.
Ano, to je jediný spolehlivý a pro motor neškodný způsob "zběžného" měření spotřeby (lepší je samozřejmě dlouhodobě si zapisovat každé tankování). Ale i tento způsob je zatížen chybou, spočívající v nepřesnosti ukazatele ujeté vzdálenosti (zanedbatelné), nepřesnosti měřáku výdejního stojanu (rovněž zanedbatelné) a u některých typů vozů, zejména pokud se jedná o auta s dieselovými motory, nemožnost vždy stejně natankovat opravdu "plnou" (výrazné zkreslení výsledku).
tak nějak...

nicméně klidně věřím tomu že 2,0d bude při rychlejším ježdění jezdit za 8,5l vždyt normálně bere kolem 6,5-7l...a to že naftovej 2litr neveme přes 10 je kravina vždyt i 1,9TDI 81kw veme při prasečím zacházení 12l a 96kw i 14l-to byly průměry který jsem s oběma udělal na trase cca 750km...
To máš hodně těžký nohy. >😁 14 l s dieslem. Tos jel celou dobu 250. Ve firmě máme 2,0TDI 103kw. Jezdí s tím syn majitele, kterému hlídání spotřeby nic neříká. Před 1.7., kdy se ještě nehlídal, měl spotřebu do 6,5 litru.
To Davor😒br />
To se natankuje plná nadrz az po vicko, vynuluje se pocitadlo km a pak se vyjede cca 90% nadrze. pak se zajede na pumpu dotankuje se opet po vicko a z najetych km a natankovanych litru se vypocita spotreba.
Jenže zkus natankovat "až po víčko" (ve smyslu "vždy stejně") plastovou nádrž komplikovaných tvarů, když od nalévacího hrdla k ní vedou dvě vedení ještě komplikovanějších tvarů s mnoha záhyby a kapsami, přičemž tankovaná nafta silně pění a výrobci vozů schválně používají různých systémů, aby Ti vůbec neumožnili natankovat zcela do plna (z bezpečnostích důvodů - kvůli tepelné roztažnosti paliva). To jsou pak rozdíly při tankování "plné" v řádu litrů, což výslednou (spočítanou) spotřebu silně zkresluje!
No jestli teda myslis 1,9TDI 81KW co je v oktavkach tak bych chtel tech 10l videt to snad ani nejde nejdal jsem se dostal na 8l a to byla opravdu praseci jizda (v noci prazdne cesty) ani po dalnici v Deutschalndu s plnym autem a na plny plyn nevezme vic jak 7-8 litru presnou si uz nepamatuju.

Jestli jsi odjel za 10 tak jsi umelec >😁
Oktávka v TDIčku jedoucí po dálnici na plný plyn za 7 litrů.. takové malé české Perpetuum mobile.. :shock:
Já teda nevím jak komu, ale mě Octavia TDi PD 4x4, poslední generace, žrala skoro těch 10 l/100 km (při možná až extrémně ostré jízdě nebo i ucpaným městem). Přitom obyčejná Octavia TDi/90 k jezdila za 5,7 l/100 km (PD šly se spotřebou a hlukem nahoru přímo závratně, nakonec proto taky s tím VW končí). Totéž BMW 320d - oproti údajům výrobce průměr kolem 8,5 l/100 km mi nepřijde jako katastrofa. Upozorňuju, že u svýho auta mám při obdobném stylu jízdy spotřebu kolem 12 l/100 km a u Delty HF (jen předohrab) jsem měl spotřebu 10,7. S AR 156 2.0 TS jsem jezdil v průměru přes 9 l, s 1.8 TS za cca 9,5. Spotřebu skoro 9 l (!!!) jsem naměřil s Felicií 1.6 SafeLine, naopak u 1.3 Lx jsem uváděl 6,4. Šok jsem zažil u P 406 HDi, který opravdu žral 5,1 l/100 km ať se s ním jelo jakkoliv. S AR 156 2.4 JTD jsem jezdil za 7,6 l/100 km. Další hodnoty už si z hlavy nepamatuju, záleží hodně na kusu a hlavně na stylu jízdy (kamarád se stejným kusem 156 2.0 TS jezdil za 13 a s Fiatem Coupé za 17 l/100 km - pozn. motor jako Delta HF).

Snažím se uvádět hodnoty při zhruba stejném zacházení na obdobných trasách, což samozřejmě nelze 100% dodržet. Je to silně neobjektivní, zato naprosto praktické srovnání jednoho člověka na jedné trase. Nechápu, co na tom mám dokazovat nebo objasňovat. Prostě taková je moje zkušenost a té věřím víc než nějaký propagandě. Nikomu to nevnucuju jako slovo Boží. Jak jsem psal níž - hodnoty, které uváděly palubní počítače byly vždy min. o 0,5 l/100 km nižší a jejich čísla neberu v potaz. Zajímá mne spotřeba pouze ve vztahu ceny nákladů (tedy kolik Kč zaplatím), nikoliv hypotetické laboratorní hodnoty.
Ted
ty vole magicu, uz toho nech... chapu, ze ma 4x4 vyssi spotrebu, ale tvrdit, ze pri stejnym stylu jizdy si jezdil s octavkou TDI PD za 10l a s 152 2.0ts za 9, to uz je fakt moc. Chapu, ze mas rad alfu, ale nez zacnes psat takovej prispevek, neber LSD. navic jet s 320d za 8,5 je fakt extrem...navic si tusim predtim tvrdil, ze si jezdil s 520d, proste, aspon si to pis, at to nevypada blbe.

opravdu stejnej styl jizdy a 5.1 s 406HDI a 8.5 s 320d....to je taky sila.

nicmene jak pises, je to HODNE subjektivni a obavam se, ze mira subjektivity je specialne v tvem pripade skutecne enormni.

😁
ono kdyz se kouknes i do jinejch diskusi tak tam mežik pise o alfach jako o necem nadprirozenem. takze az si tady budes listovat nejakej ten patek tak te takova vec nerozhodi.

pak o nem clovek napise ze 8,5/100 s 320d muze dostahnout jen prasackej novinar a je to hned povazovano za utok proti BMW z jeho strany a dle nejakeho pargrafu dokonce. nad tim se lze jen pousmat.
zmulin
Se čtyřkolkou O II sme zmákli max. spotřebu dokonce 10,3 na 200 kilometrech.Se svym 2.0JTS bych byl zhruba na stejnym (přinejhoršim o litřík víc),páč je to zas lehčí a na stejný výkony to díky výkonu nemusim tak tůrovat.

Jinak zas já se jentak pod 8,5 při klidný jízdě nedostanu,zatímco dehet O II fpohodě pod 6l
Vůbec nevim, proč se tady tak dohadujete, stačí se kouknout na www.spritmonitor.de , vybrat si značku a typ auta a kouknout se, za kolik s tim tak ti lidi jezdí. Není to zase tolik práce a nemusíte se tady kvůli tomu vzájemně napadat z užívání drog 😁
Ted
tak jsem si dal tu praci...

Alfa 156TS prumerna spotreba majitelu 8.5 - 13.5

Octavia TDi PD 96kW (bohuzel 4x4 jsem nenasel) 5.05 - 7.62

BMW 320D 5.94 - 8.3

V OBOU PRIPADECH JE MAXIMALNI SPOTREBA OBOU NAFTAKU NIZSI NEZ MINIMALNI U 156ts...

myslim, ze nikdo krome magica necekal nic jineho
asi jo no...

asi takhle pokud pojedu pilu s octavií tdi pojedu za třeba 13, pokud pojedu 2,0tS pojedu daleko víc než za 13...ale pojedu třeba rychlejc

jo mě se třeba vyplatí jezdit 3litrem protože jezdim dost svižně a spotřebu mam kolem 12l, jenže kdybych měl tdi budu jezdit tak za tolik protože bych to musel rasit jak blázen aby to vůbec vyjelo kopce na D1...

jezdit jde s kdečim za kdekolik

každopádně nedělejme z alfy úsporné vozítko ve svých obj. kat žerou alfy dost nadprůměrně....alespoň taková je moje zkušenost...
No, když to tu tak čtu, tak jsem strašně rád, že v tom AutoTIPu už nedělám. Evidentně je to jen ztáta času, protože stejně tomu každej kuchař rozumí víc. BMW 320d bere 0,05 litru na 1.000.0000 km, to ví samozřejmě každej. A kdybyste četli to co píšu celý (že s jením a týmž autem - stejným KUSEM) jezdí jeden člověk za 9 a druhej za 13 l, tak bychom si ušetřili plky o LSD a o tom, že Alfa má nějnižší spotřebu na světě. Že jsou vždycky nejchytřejší ti, co neumí číst...(a pak mi pošlou pod jiným jménem soukromou zprávu - pomoc, koupil jsem křáp, co s tím?)
Pomooooc koupil jsem AR co s ni?

MAGIC: nalej do ni dve deci naturalu a jed se s ni podivat do chorvatska >😁 >😁 >😁
a wotom to je vole ne >😁

já nevim co tu kdo jak řekl/myslel ale s 320d jde jezdit od 5-12...průměr normáln člověka třeba 7?

s alfou mam právě takový zkušenosti že prostě žerou víc....2,0Ts mě na trase cca 400km polkla běžným svižnějším způsobem 11l a za 15 by to jen fiklo,nemluvě třeba o 2,5V6-ta snad po 14 ani nejede >😁 nééé na dálku umí i 11,5l....

nevim no podle mejcxh zkušeností myslím že alfice žerou nadprůměrně dost...

pochopitelně si nedělám iluze-kdybych podusil 2,0d beztak by sežrala víc jak 13l, 96kw tdi taky spolkne 14 když se na to stoupne 😉
Ted
ja myslim, ze kdyz si to kazdy precte, udela si obrazek. 😊

ty jsi tady tvrdil ze pri podobnym zpusobu jizdy ti zrala 156ts2.0 9l a octavie 1.9 tdipd 4x4 prumerne 10.3... takze hlaska, ze kazdej jezdi s jinou spotrebou to nezachrani... spotreby mnou uvadene jsou z toho odkazu a jsou dlouhodobe prumerne... coz povazuju za objektivni srovnani. nikdy tady nikdo netvrdil, ze 320d zere 0.5l 😊
je to proste o tom ze si mu rejpnul do AR a neni schopnej to rozdejchat, proto z nej lezou takovehle moudra.
zmulin
Jakýkoliv rejpání chápu 😉

Jenom bych to zas na obranu upřesnil😡 tou O II musim uznat,že coby služebák jí kámoš moc nešetří,na druhou stranu co mu zbejvá,protože to vážně moc nejede.

2.0 JTS má už přímej vstřik,což lehce zvedlo výkon,krouťák+zabírá to od trochu nižších otáček a to všechno při stejný,nebo spíš nižší spotřebě.

Moje zkušenost:800km trasa,3 lidi s báglama(týden na lyžích,takže celkem velkejma) a rakev na střeše.Pokud bylo volno,tak sme jeli 160-170,max 180,takže s různym popojížděním v zácpě okolo Mnichova průměrná rychlost necelejch 120 a spotřeba 9,4l.Nepřipadá mi,že by se na stejnou spotřebu dostala třeba Laguna,nebo Passat se svejma dvoulitrama....
zmulin: o to tu proboha vůbec nejde! Jde o to, že jsem výslovně uvedl😒br />
"mě Octavia TDi PD 4x4, poslední generace, žrala skoro těch 10 l/100 km (při možná až extrémně ostré jízdě nebo i ucpaným městem)." EXTRÉMNĚ neznamená 110 km/h po dálnici D5!!!! Naopak jsem psal, že PRŮMĚRNĚ brala jiná auto to a to.

Proč tu někteří stále řeší jen Alfu Romeo, když byla řeč o BMW 320d nevím, já psal u víc aut hodnoty, na který jsem si právě vzpomněl, protože třeba u Felicie Safe Line nebo P 406 mě ty spotřeby vyloženě překvapily. Nechápu, proč mají příznivci Germánských aut takový mindráky z tý Alfy...
Ted
psal si spotreby pri stejnym zachazeni a prestrelil si...

nehajim tu zadny konkretni auto, neb ani jedno za zminenych nevlastnim, ale prumerna tebou uvedena spotreba u AR a ostatnich aut pri stejnym zachazeni byla do nebe volajici.

stejne jako 406hdi 5.1 l/100 at se s tim jede jakkoli.... 😊

a tvrdil si 156 2.0TS nikoli JTS... prumerny spotreby pro JTS jsou dle majitelu jeste vyssi 😊

takze nehajim konkretni auta, ale uvadim na pravou miru tvoje srovnani 😁

jeste porad to nechapes?
zmulin
Mě to připadá jako kdybych seděl v hospodě mezi dvouma mudrlantama po 10.ti pivech >😁

Nejsem žádnej profi testovací jezdec,ale s klidem můžu napsat,že i když to dá práci,tak se s O II na 10l/100 dostat v pohodě dá.To samý s BMW 320,330D to je úplně jedno,protože jestli někdo napíše že ne,tak je VŮL.

Motory JTS maj spotřebu nižší a jestli někdo tvrdí že ne,tak to bude pravděpodobně smutnej majitel desetiletýho TS,kterej s timhle ani nikdy nejel!

SAMOZŘEJMOSTÍ JE,ŽE PŘI USTÁLENÉM TEMPU BUDE ŽRÁT JAKÝKOLI DIESEL V PODOBNÝCH AUTECH (váha,aerodynamický a valivý odpor)MÉNĚ NEŽ BENZÍN.POKUD SE VŠAK BUDE NĚKDO SNAŽIT STAČIT VE SLABÉM(rozuměj motory na způsob např.1.9TDI PD) DIESELU DNES UŽ CELKEM VÝKONNÝM BENZÍNŮM,JEJICH SPOTŘEBY SE K SOBĚ CELKEM VÝRAZNĚ PŘIBLÍŽÍ!
spitfire
to zmulin: Už dva roky mám O II TDI a jen těžko si dovedu představit, jak by se s tim muselo jezdit, aby to žralo 10. Rozhodně by to byla docela ostrá jízda v tempu, při kterém by benzín za 10 nejel ani náhodou.

Jinak moje zkušenost se spotřebou dieselů a benzínů v ostřejším režimu je opačná, než tvrdíš ty - čím víc se na to šlape, tím vychází ten diesel líp. Uznávám, že nemám zkušenosti s Alfou, třeba to u Taliánů chodí jinak.

Jinak nechápu, co ti na výkonu 1,9 TDI PD připadá slabého, nejrozšíženější PDčka mají 77 a 96 kW a jedou docela slušně.
zmulin
Psal sem to v tom smyslu,že když pojede O II v kombajnu do plnejch,tak zvedne spotřebu,zatímco já pojedu většinu trasy na půl plynu páč to jede líp.

Kdybych šel do plnejch já,tak na budu na O II v cíli docela čekat a samozřejmě půjdu se spotřebou bez problémů třeba na 12.

Všechno je relativní!!!
spitfire
to Zmulin: No nevim, kdych za to v Oktávce vzal na tvrdo, tak bys na to musel hodně šlapat, abys mi stačil, rozhodně bys na nějaký šolíchání musel zapomenout.
zmulin
To Spitfire:zrhruba 100 koní proti necelejm 170-ti při váze o 200kg míň.Ani nejde tak o maximálku,tudíž jízdu po dálnici,ale o běžnou trasu.Něco jako vlastně z Phy kamkoliv do hor.Tam je to od tý autostrády až po okrsky.Tam,kde musíš na bezpečný předjíždění zapomenout se mě to ve spoustě případů netýká a střádám náskok.
zmulin
Jestli nový TDI PD žere víc,tak jen kuli emisním limitům,bo s motorem vlastně nic nedělali,jenom tam přibyl filtr pevnejch částic nebo něco podobnýho,což znamená max 0,5l navrch.Hlučnější mi rozhodně nepřipadaj,to už je spíš subjektivní rozmazlenost.
spitfire
to Zmulin: No, já tam těch koní mám 140. A asi trochu větší krouťák, než ty. Takže na půl plynu fakt zapomeň. Co máš za Alfu?
zmulin
Tak to už jo,já jel sice O II,ale 4x4 kombi okolo 100 Ps a to fakt moc nejede.

Já mám 156 SW 2.0 JTS posl. facelift co se dělal od konce 03.U nás už se jich moc neprodalo.Má to 166 koní a tušim 220 krouťák.0-100 za 8,2 a max myslim 220km
spitfire
to Zmulin: No, to asi nepojede špatně. Mně se 156 docela líbí, víc sedan, než SW, jenom by mi vadil relativně malej kufr. Do Oktávky se toho tak nějak nasouká víc.

Jinak ta moje Oktávka je malinko lenivější - 0-100 za 9,7, maximálka 208. To víš - traktor >😁
zmulin
Kufr zas moc obrovskej npotřebuju(jinak bych si 156 ani nekupoval),ale kuli variabilitě jsem šel do SW,páč to kuli zboží,nebo kolu atd. občas potřebuju sklopit.

Jinak sme jeli na Lago di Garda 4chlapi,4 kola na střeše a 4 hokejový tašky a vešli sme se celkem v poho,jenom sem to musel trochu víc skládat a pod roletku se to rozhodně nevešlo,ale na prostor si nikdo nestěžoval.Je fakt,že kdybysme měřili všichni 195 jako já,tak to bude vzadu asi utrpení.
zmulin: tak nějak.

huml76: Nic jsem nepřestřelil, přečti si to ještě jednou, je tam výslovně napsáno při extrémní jízdě. Ostatní hodnoty jsou průměrné při zhruba stejným režimu - také výslovně napsáno. Psal jsem o TS 16v, protože JTS má spotřebu výrazně nižší, a to v průměru o cca 1,5 l/100 km, ale v situacích velké zátěže ten rozdíl proti TS činí i třeba 3l. Ono JTS se totiž dost podobá svým chováním motorům JTD (momentová křivka, závislost výkonu na zátěži, závoslost výkonu na spotřebě). A co jsem napsal, platí. Nekladu si otázku komu tím propěju, prostě píšu co vím. Jestli ty máš jinou zkušenost, nikdo ti nebrání v tom ji uvést, ale nevidím důvod, proč musíš neustále a opakovaně někoho napadat. To slušní lidé nědělají.
Ted
magicova citace😒br />
Já teda nevím jak komu, ale mě Octavia TDi PD 4x4, poslední generace, žrala skoro těch 10 l/100 km (při možná až extrémně ostré jízdě nebo i ucpaným městem). Přitom obyčejná Octavia TDi/90 k jezdila za 5,7 l/100 km (PD šly se spotřebou a hlukem nahoru přímo závratně, nakonec proto taky s tím VW končí). Totéž BMW 320d - oproti údajům výrobce průměr kolem 8,5 l/100 km mi nepřijde jako katastrofa. Upozorňuju, že u svýho auta mám při obdobném stylu jízdy spotřebu kolem 12 l/100 km a u Delty HF (jen předohrab) jsem měl spotřebu 10,7. S AR 156 2.0 TS jsem jezdil v průměru přes 9 l, s 1.8 TS za cca 9,5. Spotřebu skoro 9 l (!!!) jsem naměřil s Felicií 1.6 SafeLine, naopak u 1.3 Lx jsem uváděl 6,4. Šok jsem zažil u P 406 HDi, který opravdu žral 5,1 l/100 km ať se s ním jelo jakkoliv. S AR 156 2.4 JTD jsem jezdil za 7,6 l/100 km. Další hodnoty už si z hlavy nepamatuju, záleží hodně na kusu a hlavně na stylu jízdy (kamarád se stejným kusem 156 2.0 TS jezdil za 13 a s Fiatem Coupé za 17 l/100 km - pozn. motor jako Delta HF).

Snažím se uvádět hodnoty při zhruba stejném zacházení na obdobných trasách, což samozřejmě nelze 100% dodržet. Je to silně neobjektivní, zato naprosto praktické srovnání jednoho člověka na jedné trase.
spitfire
to huml76: nevím kde čerpáš informace pro svoje tvrzení, že "PD šly se spotřebou a hlukem nahoru přímo závratně". Míval jsem TDI 1,9/66 kW v Oktávce I, teď mám TDI 2,0/103 PD v Oktávce II. Žere mi to v průměru o 0,2 litrů víc, výrazně víc to jede a randál to větší rozhodně nedělá.
325d 4D
Ted
problem vidim pouze v tom, ze nekteri majitel AR tady vytvari myty a to ne pouze o spotrebe AR. ja uvadim pouze informace jinych majitelu AR ve srovnani s majiteli jinych vozu a rozhodne tvrdim, ze pokud jedes stejne s octavii TDI PD a AR 156 JTS tak octavie nebude zrat 10.3l a AR 9, jak tady tvrdil MAGIC...

co je na tom za mudrlantstvi, to nevim, ale je to pravda 😄

jestli chce nekdo o necem polemizovat, tak o tomto 😊
Ted
magic: povazujes dlouhodobe spotreby majitelu zminenych aut zverejnene na www.spritmonitor.de za objektivni zdroj informaci? nebo mas pocit (jak predpojkladam), ze pouze majitele AR jsou pravdomluvni a ostatni si vymysli??

extremni hodnoty pro dane vozy jsou😒br />
Alfa 156TS prumerna spotreba majitelu 8.5 - 13.5

Octavia TDi PD 96kW (bohuzel 4x4 jsem nenasel) 5.05 - 7.62

BMW 320D 5.94 - 8.3

konec diskuze
huml76: NE!!! Věřím tomu, co sám zažiju a naměřím 100x víc, než nějaký statistice. Jakýkoliv.

Pokud to děláš jinak - tvoje věc.

Mně brala 320d cca 8,5 l/100 km. Konec diskuze.
To je kus chlapa! Popřít 90 vozidel, která najela asi 1.600.000 km se spotřebou nižší než on 😉 Magicku máš asi hodně těžkou nohu a jsi mezi horními 10 % uživatelů... Celková spotřeba 320d na tom serveru je 6,98 litru na sto...
Tommy100
No když se provezu ve firemní oktávce 1.9TDI 4x4(2003),nepřijde mi zase tak slabá!Je dost silná i na předjíždění a byl jsem spolujezdcem i při letošní barumce,kde jezdila jako "vedoucí erzety"A to byl docela nářez >😁

Jinak má najeto 157000km,a má dlohodobou spotřebu 6.6l/100km,stylem brzda plyn 😉
zmulin
Nejde o rok výroby,ale o o výkon a nějakejch 100,nebo 110koní mi připadá málo a když sme to kapánek protáhli,tak sme se opravdu dostali přes deset.Samozřejmě,že v tom bylo i třeba desetiminutový stání s navrčenym motorem,ale to bejvá docela běžný...
Tommy100
Ta spotřeba mi přijde prostě přehnaná 8-s

mě se nikdy nepovedlo dlouhodobě jezdit víc než za 8l :roll:
Takže co se tyce zastavani se germanských aut: nemam pocit ze by se jich tady nekdo zastaval, ale myslim ze par lidi tady ma s autama nemale zkusenosti a par tech kilometru v zivote odjezdilo. Takze kdyz tady nekdo placne nejaky nesmyslny hodnoty co se spotreby tyce tak je jasny ze se nekdo ozve. Mimochodem kdyz se nekdo dotkne nedprirozeny alfy tak se tady taky dost lidi ozyva...........

To Magic: specielne kvuli tvym hodnotam jsem si dal o vikendu tu praci a pujcil jsem si od taty 330dA (e46) a to ne dle BC ktery je podle tebe u BMW velmi nepresny, ale zpusobem plna 500km plna. Zpusob jízdy: 250km dálnice, cca 100-120km mesto, a zbytek okresky. ( ne ze bych kvuli tobe najizdel 500km, tak 450 z toho bych najel stejne) auto jsem ani trosku nesetril, velmi casto jsem prepinal na sport modus a vysledek 7,9. Jeste jednou opakuji ze to byl trilitr 6ti-valec s automatem (150kw) Tak mi prosimte vysvetli jak ses dostal s 320d na tech 8,5.
Já teda nechápu, co je na tom nepochopitelný, že slabší diesl bude v extrémním zatížení žrát víc než silnější? To je naprosto evidentní. Zatímco slabší jede už v hodnotách blížících se maximu, tak silnější má ještě dostatek výkonnu a mnohdy jede právě v optimu. Stejně tak silnější diesl díky obrovskému kroutáku v nižších otáčkách umožnuje jen lehké šolichání plynu na udržení určité rychlosti. To je přeci zcela evidentní,ne? Jasně, pokud veme styl jízdy 50-90-130 tak to bude samozřejmě vypadat jinak. Ale v případě extréního zatížení?

Stejně jako mi 1.9JTD brala při plnejch plynech atd. cca o 2l./100 víc než 2.4 JTD při stejné jízdě. Rozumněj, ne stejně plynu , ale stejný styl jízdy. Limitováno v jednom úseku zatáčkami(krkonoše) a pak dálnicí - tkž. při zhruba stejné rychlosti(cca 190km/h) a stejných rozjezdech.
zmulin
áááno!!! 😄

Konečně někdo pochopil vo co go...
jenomze ja jel kladu i s tim silnym dieslem :!: :!: :!:
Ted
lidi, nema to cenu, osobne jezdim kladu s 330Cd a jezdim do 8 litru. a 320d rozhodne zere min. spotreba 8.5 sice neni nemozna, nicmene jako dlouhodoba prumerna spotreba je neudrzitelna... jak rad bych to rekl o 156 20.JTS 😁

ale tobe zrala stejnym stylem 9 😁😁

mimochodem, 320d da 156 2.0JTS na *, kdy si vzpomene, takze kecat o tom jak moc na hrane ten diesel musi jet aby stacil tomu benzinu jsou smesny jako zbytek tvych tvrzeni.

a jen pro zajimavost citace z noveho testu 156 2.2JTS😒br />
Silný atmosférický čtyřválec se ukázal být v Alfě 159 Sportwagon téměř ideálním motorem. Slovíčko téměř vkládám záměrně, neboť kaňkou na kráse jednotky (ať už s blokem či hlavou válců od kohokoliv) je spotřeba. Již sama automobilka udává kombinovanou spotřebu 9,5 litru a není daleko od pravdy. Ve skutečnosti se spotřeba pohybuje většinou těsně nad hranicí 10 litrů, a to hovořím o normální jízdě.

Dynamická jízda si vyžádá každých 100 kilometrů až 16 litrů paliva, ve městě se spotřeba pohybuje mezi 13 – 15 litry.
Ted
vubec nechapu, jak se to mohlo stat... 2.2 JTS je preci silnejsi nez 2.0JTS takze castejc jede v optimu tam, kde se 2.0JTS musi slapat na krk, ne?

😁

dalsi test alfy a dalsi super spotreba, vstrik nevstrik
zmulin
Hmm,vážně mi připadá,že občas nevíš co mluvíš.Kdybys tam dal naftovej třílitr-novej,tak uznam,že mi na pružnej rozjezd ujede-těsně.

Dvoulitr se nechytá a pokud se tak lapeš testů,tak bys měl vědět,že se BMW nechytá ani v otázce jízdních vlastností,páč tam přeci Alfa 159 vyhrála a pokud jí někdo testoval,tak vždycky napsal,že její předchůdkyně byla sportovnější,takže co tam máš dál? >😁

Jinak u nový 159 musim uznat,že asi spotřebu moc nesrazili.
Ted
naftovej trilitr novej ti ujede tesne??? 😁

muj starej naftovej trilitr ma z 0 na 100 7.2 a podle gps jede 256.

320d ma z 0 na 100 8.3 a ofic jede 225.

zatimco tvoje slavna 156JTS ma z 0 na 100 za 8.2

takze by ti melo bejt jasny, ze i muj starej trilitr je mimo tvou ligu a jedinej rezim, kde udelas 320d je z 0 na 100 a to pouze o 0.1s a opet jen diky tomu, ze 320d uz radila za 3 a ty jeste jedes na dvojku. o pruznym zrychleni nemuzes mluvit vubec. 😁

pochopil?
Ted
mozna by stalo za to dat si sraz abys videl jak tesne te trilitrovej diesel dostane 😁
zmulin
Jestli sraz,tak radši na nový,dlouhý a rovný silnici a s větrem v zádech,abys mi ukázal těch 256 >😁

Já GPS nepoužívám,tak můžu jen říct max 235 z kopce za příznivýho větru a podle tachometru 😉

Jinak na okruhu bych to radši neporovnával,abys tam všechny nezačoudil a netahali sme Tě z přemíry snahy někde z kačírku...

Když řikam těsně,tak tim uznávám,že mi přeci pomaličku ujel-při nájezdu na dálnici.Navíc sem jel za 530, a i když tam nebude moc rozdíl,tak bych jí tipnul tak o 0,5 na 100 pomalejší-kuli váze.

Jinak pak můžeš obhájit dvoulitr při rozjezdu třeba na 140 třeba tim,že už tam řadil na pětku a já furt můžu na trojku,tak těch dalších pár desetin taky nebude hrát roli.....

Pružný zrychlení sem myslel jako zrychlení dejme tomu ze 60-ky na nějakejch 150 a s jakoukýmkoli řazením.Rozhodně sem tim nemyslel takový ty novinářský moudra třeba na pětku,protože to je absolutně nesrovnatelná věc,bo má každej motor jinou charakteristiku.

Pochopil????
Ted
sazi se neboj, ja mam filtr a se 156 jts si to rozdam klidne i na okruhu.

opet se tedy odvolam na objektivni mereni.

bohuzel nejsou k dispozici data pro 156 2.0JTS, ale novejsi GT 2.0JTS(prvni udaj) ve srovnani s 320d(druhy udaj) s trilitrem to nema cenu srovnavat😒br />
0-80 6.2 5.9

0-100 9.1 8.5

0-130 15.1 14.2

0-140 17.5 16.3

brzdy 100-0 (m) 41 35

slalom 18m 61.0km/h 61.1km/h

ISO Ausweichtest 122.2km/h 123.8km/h

V max 216km/h 225km/h

320d je lepsi ve vsech parametrech, vcetne tesneho slalomu a testu ISO.

dalsi vlastnosti alfy je zjevne nadhodnocovani parametru zrychleni a maximalni rychlosti 😊
zmulin
Nevim kde si sehnal všechny ty údaje,ale pred chvilkou si uváděl u 320d stovku za 8,3 a teď je tam už 8,5.Já mám 8,2 a to bohužel proto,že přeci jenom musim řadit trojku,jinak by tam bylo ještě míň.

Jinak v GT je ten samej motor co mám já a je to na stejnym,jenom lehce upravenym podvozku.

Pak by mě ještě zajímalo,kde bys vzal filtr u svý jak uvádíš starý 330 cd,když ty se montujou až do poslední řady(myslim FTP,ale samozřejmě se můžu plést).
Ted
toto nejsou udaje udavane vyrobcem (jen ta maximalka je uvadena vyrobcem). jsou to udaje zmerene. BMW uvadi u 320d 8.3, zmereno bylo 8.5. jak to vypada, tak tvuj or bude ve skutecnosti pomalejsi nez 320d...

co se da delat
zmulin
pravděpodobně si udělal čas nějakej učitel rozjezdů.Hoď mi prosimtě odkaz,ať vim o co go.
No, koukám,, že to tu je samá perla.

AR 156 2.0 JTS: 0-100 za 8,3 s, max. 219,6 km/h, 1 km za 29,6 s, brzd. dráha ze 130 km/h 61,4 m, hluk při 130 km/h 70,4 dB, spotřeba 6,4/8,3/11,2 l/100 km

BMW 320😜 0-100 za 8,7 s, max. 220,3 km/h, 1 km za 30,4 s, brzd. dráha ze 130 km/h 67,7 m, hluk při 130 km/h 69,6 dB, spotřeba 4,7/5,9/8,3 l/100 km.

Zdroj: Automobilismo 6/2004
Ak nemozeme verit nemeckym casopisom pri recenziach nemeckych aut, mozeme verit talianskym casopisom pri recenzii talianskych aut?
K italským motoristickým časopisům se vyjádřit nemohu, ale pokud srovnám anglicky, francouzsky a německy psané, tak s vyloženým "falšováním" technických údajů/naměřených veličin jsem se opravdu setkal jen v případě těch "germanofonních".
Angličané, Švýcaři, Francouzi, Italové a já jsme naměřili nějaký výkon a nějaké dynamické hodnoty u BMW M5. Jenom Němci naměřili hodnoty diametrálně odlišné, samozřejmě ve prospěch vozu (jediní naměřili to, co výrobce udával). Opravdu si myslíš, že se celá Evropa proti chudákům Němcům spikla? A proč? A jak je možné, že po roce a půl ti stejní Italové již naměřili hodnoty blížící se výrobcem udávaným?

V podstatě to samé platí u všech benzinových BMW - nikdy mnou naměřené hodnoty nedosahovaly údajů, které uváděl výrobce. Jak je ale vidět například i na hodnotách, které jsem uvedl, u naftových motorů BMW jsou naměřené parametry (nejen časopisem Automobilismo) vždy lepší, než továrna uvádí (krom spotřeby, ta je v tomto případě nepodstatně vyšší). U toho, co jsem měl možnost měřit já, jsou hodnoty nápadně podobné.

Doporučuji časopis Automobilismo alespoň shlédnout. Nejsou tam žvásty o plastech v interiéru, jak jsme z německých médií zvyklí (95 % všeho, co vychází v ČR), ale samé grafy, tabulky s naměřenými hodnotami (krom dynamických i ovládací síly, hlučnosti, boční zrychlení, atd.). Dále je tam spousta nákresů a schemat jednotlivých konstrukčních skupin (zavěšení, trakce, atd; za komančů něco podobného uveřejňoval i časopis Automobil). Prostor na nějaké mlžení je tudíž nulový.
to mi pripada jako kdyz si procitam cesky casopisy. poznatky novinaru u skodovek jsou nekdy velmi zajimavy. to co jsem cetl o fabii junior bych vam pral videt. nekde bych to doma jeste nasel mozna. cizi casopisy moc nectu obcas nemecky kdyz se mi nejakej dostane do rukou, takze soudit moc nemuzu ale to co pisou cesi o skodovkach (je jich vetsina) tak to je vrchol.
da se nekde to tvoje automobilismo sehnat? nebo odkaz na web?
zmulin
HMM a Huml nám zmizel >😁
Automobilismo už se v ČR neprodává. Důvod - nulový zájem (on taky málokdo umí italsky, i když na ty grafy a schemata to není zase tak nezbytně nutné). Mají stránky na www.automobilismo.it, ale samozřejmě je to jen upoutávka - logicky, žijí z prodeje tištěného časopisu.

V každém čísle toho měsíčníku uveřejňují vzadu souhrnné Superlistino se stručným výtahem naměřených a udávaných hodnot (+ výbava a ceny, jenže na I trhu ti to je k ničemu), takže když si koupíš prosincový číslo, máš alespoň řádovou představu o dříve testovaných vozech. Tím, že ten časopis je v každém čísle ze 3/4 zaplněn testy, nemají žádný souhrnný "testjahrbuch" jako třeba Auto Motor Sport.
Ted
proc bych mizel?? 😁

ze psali neco v italskym casopise?? i z toho co tam udajne pisou mi pripadaj obe auta dost rovnocenny. kdyz vezmu, co pisou v nemecku, je to zas naopak. zadna jasna prevaha AR se nekona a nejak mi nesouhlasi ta spotreba s magicovym tvrzenim...8.3 ve meste (jestli to chapu dobre)pro 320d a 11.2 pro AR?? a magic porad jezdil prumer 8.5 s 320d a 9 s AR pri stejnym stylu jizdy.

asi ho to v bawu vic bawilo 😊

nicmene pokud ma porad nekdo pocit, ze 156 2.0JTS bude na okruhu lepsi nez 330Cd... tak jsem pro to vyzkouset 😁
zmulin
Tak kde máš ten filtr,co testy jízdních vlastností(klidně německy) atd. To sou ty hlavní věci co mě zajímaj a nějak si to zapomněl napsat.

Hlavně jsem psal s dvoulitrem a ne s třílitrem,navíc bych měl strach,že bys nás tam všechny udusil a nebo bysme neviděli na cestu 😁

Jinak je úsměvnej postoj k těm desetinkám a jejich míchání v Tvym podání 😉
achjo už zase tu někdo perlí...

opět italofilní obhajoba, kdy to 156ka ve 2litru natírá málem jakémukoliv supersportu (neitalskému) a to ještě s přehledem...

uváděné výkony němčourů samozřejmě neodpovídají a ani odpovídat nemůžou, zato italské jsou ještě podhodnocené...

ach jo kolikrát to tu bylo....

jká neříkám že třeba 320d je kdovíjaká raketa, nicméně 156ka 2,0ts se rozhodně nemůže počítat mezi auta která 3ku deklasují...

věčné chvály na italy....co třeba 320i vs 159 2,2....AR je na tom ve všem hůř (spotřeba, výkony na silnici) ale to nevadí je lepší...

bože bože...kdyby němci tak lhali dávno by jim to nikdo netoleroval...

a zpochybnování výkonů M5 to už tady nedávno taky bylo a týpek "gorda" ti tomyslim vysvětlil dost....ale ne tady na těch stránkách se mele furt jenda italská písnička....

magicu hjá tě beru,alfám rozumíš ale přestaň blbnout a nejez tolik špageti, já proti tobě nic nemám ale už to zase přeháníš :roll: 😁

mimo to jestli někdo chce zkusit 330cd nebo i 320d vs 156 bo 159* jsem pro .... alfa to nevyhraje, bude se těsně držet tím jsem si jistej, ale v určitejch typech zatáček dostane moc kvůli náhonu...

kdysi jsem zažil týpky jako je magic /ačkoliv opakuju nic proti/ kteří mi říkali hele tak se sejdem tam ale pochybujem že nám budeš stačit s tou tvojí loděj....měli tenkrát jeden gtvčko a druhej 156ku....dostali tenkrát cestou po praze z holešovic do čelákovic takovou silniční nakládačku že se se mnou 1 přestal bavit....a po čase se ten druhej divil co ta loď nedovede (stará e34 r.v.94)....
Ted
uz na vas taky dlabu. puvodni diskuze byla o tom, ze novej trilitr v nafte ti "lehce ujizdi" ale ty natres 320d kdykoli... v mnou publikovanych cislech z nemeckych testu je 320d rychlejsi v celem spektru, v tebou publikovanych z italskeho testu je pomalejsi a rozdily jsou v desetinach.

muj starej trilitr ti da z 0-100 vic nez sekundu z 0-160 uz 6.8s samozrejme podle nemeckyho testu... takze zatimco ty jasne natres 320d, ktera je jen podle italsky verze testu o 0.4s pomalejsi na 100, tak novej naftovej trilitr ti lehce ujizdi a to ma o 50 koni vic nez muj starej, kterej ti da vic nez sekundu....

320d nemam a bude-li pravda nekde uprosted tech testu, myslim, ze sou to hodne vyrovnany auta se 156JTS.

a jak jsem rekl, se starym trilitrem ti udelam ostudu kdekoli.

.... a mas pravdu, nemam filtr, ac jsem si to myslel...

a zdroj, abys nerek... www.einszweidrei.de
hehe...pokud někdo tvrdí že 2,0 benálem byť od alfy natře 3,0d tak je prostě kecal a nejel s tím. jsou auta i mnohem motoricky rychlejší než 330d nebo 530d ale zas tak málo to nejede... rozhodně má huml pravdu že s 330d ti udělá ostudu kdy si zmyslíš...přijde mi že jsi 3,0d neměl nikdy v ruce protože to jsou fakt šílený pindy....já jsem sice zvyklej na V8, ale rozhodně nemůžu říct že dčko nejede...
a jéje, zas se tu hadaj kloučkové kdo má většího pindika...To víte, že ten s BMW, taky to podle toho na silnicích vypadá. ale to je myslím vedlejší...

Ve kterých zatáčkách bude mít koncepce BMW navrh?Ony sice předokolky daj na suchym asfaltu nazadek i čtyrkolkám(S1600), ale to jen tak..mno...Asi další driftbojs...jen doufám že někoho s rozhoupanou * v protisměru nepotkám.

[odkaz]

Kdo si přečte, pochopí...

[odkaz]

jen tak naokraj...trochu srovnání, že? Myslím, že s autem člověk nejezdí jenom rovně. Takže třeba mě vteřinový rozdíly v papírovejch hodnotách naměřený bůhví kým,čím a jak, nezajímaj.
Ted
jedinej objektivni zpusob asi bude sejit se na okruhu v moste, pro coz ja rozhodne jsem 😁

a tohle stvani bmw a AR proti sobe nemam na svedomi ja, nybrz magicovy nesmysly o spotrebe JTS a 320d... jen se zabyvam nesmlsnyma vyrokama magica, obcas se prida i zmulin a v moste si muzem vyzkouset ty koncepce... je to sice jenom dalsi tema, na ktery se odvede rec, kdyz predchozi argumenty dojdou, ale primeho srovnani 330cd a 156 2.0JTS na okruhu se opravdu nebojim. 😁

a nikdy jsem netvrdil, nic o koncepcich, jen jsem ochoten magicovy a ostatnim ukazat, ze je zadna koncepce v tomto pripade nezachrani. tot vse.

ani nahodou si nemyslim, ze 330cd je rychly auto, mne slouzi jako prijemny auto pro mladou rodinu a proto nemam ani sportovni podvozek, ale 156 2.0 je fakt raketa k pohledani 😊
Já ti nevím. Kolik váží 156 2.0 JTS? a kolik tvůj diesl? Vypočítej si hmotnostní výkon nebo výkonovou hmotnost a ty dvě čísla porovnej, To je jedinej parametr porovnání. Lamboratorní hodnoty naměřený automobilkama mi nic neříkají. A to jsem slyšel, že 200k u japonců není 200k u italů a 200k u němců. Prý odlišnosti v normách a způsobu měření? nevím...

myslíš, že nebude váha nad přední nápravou v zatáčce překážet? Odpoutej se od pocitů z jízdy a srovnej přední nápravy, srovnej ohybovou a torzní tuhost, porovnej zadní zavěšení, hmotnost, maximální boční zatížení, maximální uhel náklonu v zatáčce, poloměr rejdu (ikdyž u BMW je záporný?..nevim), strmost řízení a poměr, brzdovou soustavu, jak jsou dimenzovaný jednotlivý součásti a jejich moment setrvačnosti atd atd, těch věcí je spousta...pak teprve dej na pocity, design, zpracování, vůni v interiéru atd. (samozřejmě jen pokud porovnáváš auta z hlediska jizdních vlastností)

Jasně, na dálnici jseš králem, to ostatně většina silnejch dieslů ( a ještě jedeš za polovic - neboj, i já jsem velkej fanda nafťáků), možná v dlouhé táhlé zatáčce seš hodně rychlej, ale okruh?

Hlavní roli tady hraje hmotnost, kinematika náprav...fyziku prostě neošálíš.

JTS je mimořádně povedenej dvoulitr, když jsem jel poprvé tak jsem nemohl uvěřit, že je to benzín. Od nízkejch otáček má zátah srovnatelnej s JTD, ale táhne až za 7tis....

Jak už tu bylo řečeno milionkrát. Koně nedělaj motor a motor nedělá auto!

Nikdo tu nemýtizuje 2.0JTS natož 2.0TS, ale některé věci jsou neoddiskutovatelné. 156 1.8TS má rychlejší vyhýbací manévr než M5, nepopiratelné (tím nikdo neříká, že M5 je špatné auto, jen jiného zaměření.). prostě chce to trochu zdravého rozumu. Stejně tak asi MiniCooper bude jednoznačně ve vlásenkách rychlější než jakákoliv 156.

Kdysi tu někdo házel srovnání časů z okruhu všech "sportovních" mercedesů a zeptal se, který znich si myslíme, že bude nejrychlejší. Všichni tipovali ty nejsilnější pětisetkoňové verze AMG apod. a ono ouha. Nejrychlejší byl ten téměř nejslabší model na pohled nejtrapnějšího mercedesu.

Většina konstrukcí aut je kompromisem. Proto se málokdy povede auto jako 156 (159 už má těch kompromisů na můj vkus příliš). Jasně, osmi válec ve 156 asi neudělá dobrou službu. Zato v 5er je ideální. Stejně tak do integrale nenarvu 6ti válec( kterej třeba sluší 156), ale lehounkej přeplňovanej dvoulitr... atd atd. Samozřejmě v dnešní době pokrokovejch lehkech slitin materiálů, který z konstrukčního hlediska dříve byli nemyslitelný(Al, Mg, Li apod.) už i ty víceválce ubírají na hmotnosti, ale moment setrvačnosti, který hraje obrovskou roli ve všech měřenejch hodnotách, ať už pevnostních, tak dynamických, záleží nejen na hmotnosti, ale i na průřezu. Stejně tak jakákoliv tuhost nejen na materiálu, ale i rozměrech dané součásti...

Ono všechno souvisí se vším...
tak my ti teda děkujem, tohle tady z nás fakt na beton nikdo nevěděl >😁 >😁 😁
huml76: víš, ty jsi přesně stejnej, jako ti Němci. Někdo napíše BMW 320d vs. AR 156 JTS a ty se začněš ohánět tím, že 320d sice chlastá trochu víc a jede trochu míň než píšeš, ale že to nevadí, protože BMW dělá taky 330d a to je rychlejší než 156 JTS. Na rovině a na dálnici to tak rozhodně je a kdo to popírá je magor. Jak by to bylo mimo ty ideální rovný a suchý podmínky nevím - nezkoušel jsem to. Ano, BMW dělá i rychlejší auta než 320d, to připouštím. Jenže já tu taky neomílám nic o 156 V6, o GTA a až nebudu vědět kudy kam tak o 155 GTA. Protože o tom jsme se tu jaksi nebavili. Jednak tu někdo tvrdil, že s Octavií TDI se nedá jezdit kolem 10 l/100 km a já napsal, že s poslední variantou 4x4 jsem se k tomu dost přiblížil - byť dost extrémním stylem jízdy - a máme z toho zase nesmysly na téma BMW- nejlepší auto na světě proti AR - nejlepšímu autu na světě.

Znám moc lepších aut než kdy vyrobí BMW a Alfa Romeo dohromady. Tyhle kohoutí plky zamindrákovaných snobáků mě nebaví. Je mi šumák, co má auto napsaný na haubně. Já hovořím o autech a jejich značka je mi ukradená. Když si mám vybrat, ze současných bych se bil možná za Lancera Evo IX, z těch starších za Deltu Integrale, AR 155 GTA, Celicu GT-Four, Imprezu STi, BMW M3 E30 atd. AR 156 JTS nebo BMW 330d mi jsou prakticky ukradený. Jsou to celkem příjemný auta, na můj vkus je u obou uvnitř celkem málo místa, Alfa má navíc malej kufr a vzadu je nízká a BMW je na mě moc nedotáčivý a předražený. Protože rád jezdím v horách v serpentinách a tam je lepší Alfa - volil bych v těchto podmínkách ji, na dovolenou bych ale jel raději tou 330d, protože je na dlouhý dálky rychlejší a míň žere. Ale někdo jinej to může vidět úplně nějak jinak. Proti gustu žádnej dišputát.

Ale přestaňte tady, prosím, vlastní zaslepenost podporovat pseudoargumentama vycucanýma z prstu.

A žvásty, že mi jako nějakej prospektožrout něco vysvětlil smrdí osobní inzultací. Mayklmaykl právě dostal facku a jestli neví za co, tak ať si ty svý žvásty po sobě přečte. Dyť je to na blití - kecy proti protokolům z brzdy - to už je fakt na přesdržku.

A výzvu BMW 330d proti AR 155 Q4 na okruhu nebudu brát jako ostudu, protože ten bawor prostě není sportovní auto, takže se nemusí stydět, že nestíhá. Když pojedeme do Benátek, bude tam dřív než já, protože žere polovic a tak může jet 160-200 celou cestu. Mně to ve 200 km/h žere určitě nejmíň 16 litrů, takže bych jel od pumpy k pumpě, nehledě na to, že by mi pak v Benátkách nezbylo ani na zmrzlinu.
au... ty seš opravdu jelito

no prostě tebe brát opravdu s rezervou každopádně tvuj stav se zhoršuje >😁
mayklmaykl: o co totiž jde😒br />
1. když z 8 válců nemají 4 kompresi, NEMŮŽE být příčinou vadný debimetr; napsal jsem jasně, že OBĚ HLAVY BYLY ZKROUCENÝ. To s debimetrem nesouvisí!!!!

2. NESTAČÍ debimetr vyčistit, pokud je vadný. První vyčištění pomůže tak na týden, druhé na den a pak už to nemá smysl, protože tím čištěním sdíráš onu aktivní vrstvu

3. když napíšu, že byl motor v *, neznamená to, že by závada mohla být v debimetru nebo jiné elektrosoučástce. Nejen debimetr je bohužel u Motronicu spotřební prvek. Jeho mínusem je poměrně vysoká cena - na 320i stojí cca 11.000 Kč, kolik na emko nevím.

Takže až tě bude zase příště někdo krmit nějakýma nesmyslama, zeptej se jakéhokoliv automechanika, jestli to, co tvrdí, je vůbec možný.
[odkaz]

Tohle docela dost vysvětluje. Jestli to takhle dělá většina automobilek...

Jinak mayklmaykl se projevuje i tam, takže né magic, ale on je svejma zmatlanejma pseudo-technickejma argmentama známej na více serverech.

Nic to teda nemění na faktu, že tamní redaktoři taky moc inženýrského přístupu nepobrali...
Ted
ctes vubec co pisu, nebo mas ty reakce pripraveny dopredu?podle me ses chudak, co si koupil starou karku a ma pocit, ze je hodne rychla...

toj sou porad reci o koncepcich a parametrech a primeho srovnani se bojite... 320d nemam, tak nemuzu slouzit, ale jestli novej trilitrovej naftak ujizdel 156 JTS jen lehce, musi mne dat na *, neb mam skoro o 50 koni vic nez ja... k tomu vase vyhodna koncepce... zkratka vsechno mluvi pro alfu...

navic nemam ani sportovni podvozek a netvrdim, ze je to sportovni auto 😊

tak v moste? 😁
zmulin
Takže já se pokusim to bez emocí shrnout😡 O II TDI PD jsme jeli mimo dálnici na Boží Dar + nějaký stání s nastartovanym autem,celkem necelejch 200km.Jeli sme tři s nějakym nákladem a svižně-spotřeba 10,3.Zpátky v klidu 6,8l.Já když jedu stejně rychle stejnou trasu,tak si to bere kolem 9,5 a zpátky se dostanu s bídou pod 9l.

Další co jsem psal byl příklad z 800km cesty z Litoměřic,přes Phu,Mnichov,Brener do Monte Bondone s rakví,třema lidma a plnym kufrem(což u 156 neni problém 😉 )-PRŮMĚRNÁ rychlost asi 126km/h a spotřeba kolem 9,5l,což mi na benzín připadá slušný.Jinak je pravda,že pokud to budu tůrovat,tak se můžu dostat i nad 12l.

Když jsem psal,že mi 530d lehce ujíždělo,tak jsem to bral jako holej fakt a na prázdný dálnici bych mu nestačil ani kdybych se přetrh.

to Huml: na Mosteckym okruhu jsem jel se závodní Fiestou,Pick-upem a s Fordem Puma a ani jedno z těch aut mi nepřipadalo,že by byly lepší kdyby byly sice těžší,ale s více koňma.

Od benzínovýho dvoulitru bys po deseti kolech dostával odhadem tak minutu,ale jestli si to neuvědomuješ,tak by dostaly na * i tvý gumy.Já sem si to poprvý taky neuvědomil a po třech kolech jsem zíral jak na místním povrchu zmizely,takže * za 15 000 😉

Asi bych se přiklonil k jinak lehce agresívnímu Magicovi a nechal 330d jezdit po dálnici a 2.0JTS bych fandil na okruhu.

Jinak o 320d ač netvrdim,že je nějak špatný auto, se odmítám bavit,bo ta na to zkrátka nemá.
Ted
a vite co?

mate ve vsem pravdu. dvoulitr 156JTS da 330cd 6s na jeden okruh, je mnohem lepsi a rychlejsi. I motorku jsem prodal, protoze proti dvoulitrovy alfe byla ta dynamika o nicem...

ja vlastne celou dobu jenom lituj, ze jsem svoji alficku prodal a koupil si tohle blby bmw s malym vnitrnim prostorem.

navic vubec neumim ridit a na okruhu jsem v zivote nejel, takze nevim jak ubejvaj gumy a co to dela s brzdama.

a kamaradovi doma stoji cls AMG a na okruhu mu dame oba, protoze ma sice vykon, ale je mnohem tezsi.

miluju alfu! nevymeni ji nekdo za skoro novy 330cd?? chci jenom 156JTS!!! je to raketa 😁
Ted
jenom bych byt vami nechal udelat rozbor vody, co vam tece doma. 😁
zmulin: musím s tebou nesouhlasit, protože si zdaleka nejsem vůbec jist, jestli AR 156 JTS dá na * BMW 330Cd. Ono otiž to kupátko je jednak nižší než sedan, za druhý má jiný odpružení (možná i jinou geometrii) a za třetí je nepochybně na rovině výkonější. Nehledě na to, že je to zadní pohon, takže pokud pojedete klasickej závod, tak on ti na startu ujede a pak mu stačí ti jenom v každý zatáčce dostatečně zkřížit dráhu, abys ho nemohl předjet. Navíc je to turbo = stačí jen lehce poupravit plnicí tlak a dalších 20 koní je na světě.

Tady bych fakt raději brzdil, protože si nejsem jistej. Nahrával by ti ten klikatej Most, v Brně by měl navíc ten Bawor ještě výhodu v tom dlouhým kopci.
zmulin
Magic:Musim zveřejnit svojí neznalost typovýho označení u BMW,takže mi uniklo,že je to kupátko.Jinak se tady bavíme o Mostě.

Pro Humla v tom samozřejmě nebude rozdíl 😉

Huml : Kdybys věděl,co to udělá,tak bys tady tak blbě neplkal.Zatim jedinej kdo si myslí,že má raketu si tu Ty a když argumenty dojdou,tak jenom plkáš rádobyvtipy 8-s

Magic:úpravu turba si radši neměl zmiňovat,nebo se to tady ještě rozjede.Huml bude čipovat,já si tam to turbo namontuju a teorie pojedou dál... 😁