U Omegy bude nejlepší MV 3,0 co se týká jízdy u Mazdy 2,5 V6. Spolehlivost, Japonec je většinou spolehlivější, ale u takto starých aut bude taky hodně záviset na předchozím chování. V roce 94 Omega začínala a co koupíš tady (tak kolem 40-50tKč) to budou vraky, které objely několikrát zeměkouli 😉 , u těch Mazd nedělám si iluze, že to bude jiné. Samozřejmě, na tachu budou mít tak 130tkm 😉
Takže vzít si mechanika a když narazíš na nějaký aspoň trochu slušný kousek, tak se rozhodnout.
Rozvody u Omegy na V6 tak do 10tKč neorigo, ale hlavně u MV6 je absolutně mizerný přístup tam(málo místa).
Jak jsem řekl, na slušný jízdy, kdy to fakt jede je MV6 ideální, takový 2,0 16V bude v dynamice výrazně horší, ale má mnohem lepší přístup do motoru a menší náklady (1 lambda, 1 parohy, levnější rozvody).
A Omegu bych určitě vzal radši ten 96, 94 začínala výroba. Lepší je ještě 97 (nový volant z Vectry B, předtím z Vectry A, lepší materiály, myslím, že více možností rádii apod.)
Takže vzít si mechanika a když narazíš na nějaký aspoň trochu slušný kousek, tak se rozhodnout.
Rozvody u Omegy na V6 tak do 10tKč neorigo, ale hlavně u MV6 je absolutně mizerný přístup tam(málo místa).
Jak jsem řekl, na slušný jízdy, kdy to fakt jede je MV6 ideální, takový 2,0 16V bude v dynamice výrazně horší, ale má mnohem lepší přístup do motoru a menší náklady (1 lambda, 1 parohy, levnější rozvody).
A Omegu bych určitě vzal radši ten 96, 94 začínala výroba. Lepší je ještě 97 (nový volant z Vectry B, předtím z Vectry A, lepší materiály, myslím, že více možností rádii apod.)
Ja mam Omegu MV6, znamy ma Xedos (asi starsi), ma to shnily vic nez ja. Omega hnije ale ma aspon poradny plechy (treba dvere jsou cca 3x tezsi nez u "bezneho auta" 😉 ) Proste si uz 2 roky hnije, se.u na to a je to cca furt stejny (obcas neco pretru zakladovkou a striknu sprejem). Co jsem s nim jezdil, tak jsou to tridou tak nejak srovnatelny auta, kazde ma nejake mouchy. Ja jsem s Omegou spokojeny, urcite jsou na ni aspon dostupnejsi a levnejsi ND
Dle meho nazoru je Xedos 9 celkove urcite kvalitnejsi auto nez Omega B. Je to skutecne velmi kultivovany vuz s perfektnim odhlucnenim, kvalitnimi sedackami, velmi dobrymi jizdnimi vlastnostmi pri vysokych rychlostech (coz je neco co Omegam docela chybi) a celkove solidni konstrukci.
Presto bych ji ovsem nedoporucoval. Kupovat Xedos 9 1994-1997 za "60-80 tis." je sebevrazda. Je treba si uvedomit, ze servisni naklady na takto stary Xedos 9 budou v pomeru ke kupni cene extremni a pro cloveka kupujiciho auta za tuto cenu asi neunosne. Problemy Xedos 9😒br />
- reznou lemy blatniku (proti Omegam, ktere reznou vsude je to ovsem sranda), snadno opravitelne
- motory KL6 maji tendenci tak po 150.000km zacit dost chlastat olej. Tezko resitelny problem, number one pricinou likvidace techto motoru je zadreni pri jizde na sucho, nutno pravidelne kontrolovat hladinu
- citlivejsi obe napravy
Problem s X9 ovsem neni nespolehlivost, ta auta jsou opravdu drzaky, ale ceny nahradnich dilu a absence dilu z druhovyroby. Typicky Xedos 9 z roku 1994 bude vyzadovat pretesneni motoru, opravu predni i zadni napravy a mozna vymenu vyfuku. Vzhledem k cenam jake si Mazda uctuje za dily budou naklady nekde kolem padesati tisic, coz se obavam bude mimo moznosti kupujiciho.
Na druhou stranu Omega na tom neni o mnoho lepe. Ono kupovat dvanact let stare auto vyssi tridy za osmdesat tisic neni mozna uplne ten nejlepsi napad a minimalne to predpoklada dalsi financni rezervy na opravy.
Presto bych ji ovsem nedoporucoval. Kupovat Xedos 9 1994-1997 za "60-80 tis." je sebevrazda. Je treba si uvedomit, ze servisni naklady na takto stary Xedos 9 budou v pomeru ke kupni cene extremni a pro cloveka kupujiciho auta za tuto cenu asi neunosne. Problemy Xedos 9😒br />
- reznou lemy blatniku (proti Omegam, ktere reznou vsude je to ovsem sranda), snadno opravitelne
- motory KL6 maji tendenci tak po 150.000km zacit dost chlastat olej. Tezko resitelny problem, number one pricinou likvidace techto motoru je zadreni pri jizde na sucho, nutno pravidelne kontrolovat hladinu
- citlivejsi obe napravy
Problem s X9 ovsem neni nespolehlivost, ta auta jsou opravdu drzaky, ale ceny nahradnich dilu a absence dilu z druhovyroby. Typicky Xedos 9 z roku 1994 bude vyzadovat pretesneni motoru, opravu predni i zadni napravy a mozna vymenu vyfuku. Vzhledem k cenam jake si Mazda uctuje za dily budou naklady nekde kolem padesati tisic, coz se obavam bude mimo moznosti kupujiciho.
Na druhou stranu Omega na tom neni o mnoho lepe. Ono kupovat dvanact let stare auto vyssi tridy za osmdesat tisic neni mozna uplne ten nejlepsi napad a minimalne to predpoklada dalsi financni rezervy na opravy.
Presne, znamemu na tom Xedosu orezly prave ty lemy, oprava u autorizaku byla kalkulovana asi na 60tKc...
IMHO Omega zas tak nerezne, mam ji 2 leta a 1 zimu, furt venku, furt jezdi, obcas nejaky rezavy flicek, obcas neco maznu zakladovkou a opravnou tuzkou... Ma silny plechy >😁
Dily jsou ale prekvapive levny, dost z druhovyroby a na vrakacich je toho plno. Cepy, tlumic,kotouce, svetla... - ceny jak na fabii, tesneni pod hlavu za 500 (je fakt, ze jsou 2 😉 ) Sada rozvodu SKF 4500 atp... Kazdopadne sportak to neni, ale pohodlne se v tom jezdi.
IMHO Omega zas tak nerezne, mam ji 2 leta a 1 zimu, furt venku, furt jezdi, obcas nejaky rezavy flicek, obcas neco maznu zakladovkou a opravnou tuzkou... Ma silny plechy >😁
Dily jsou ale prekvapive levny, dost z druhovyroby a na vrakacich je toho plno. Cepy, tlumic,kotouce, svetla... - ceny jak na fabii, tesneni pod hlavu za 500 (je fakt, ze jsou 2 😉 ) Sada rozvodu SKF 4500 atp... Kazdopadne sportak to neni, ale pohodlne se v tom jezdi.
Opravovat takhle stare popelnice v autorizovanem servisu je dost nesmysl. Mne tu moji opravil lokalni servisik za tri tisice. Samozrejme, ze se to za rok ci dva zase objevi, ale to by se objevilo i po oprave v autorizovanem servisu. Se rzi se boj proste vyhrat neda.
Já bych šel určitě do Omegy.Xedos byl zamlada určitě lepší kára,ale v dnešní době by bylo celkem finančně sebevražedný se pouštět do jakýkoliv opravy.Navíc oplů u nás jezdí docela mraky,takže se na to dá sehnat cokoliv a za babku.
Problem se starsi Omegou je ta rez. Je dost otravne furt mit auto v servisu kde se snazi vest marny boj s vecnym oziracem blatniku, kteremu Omegy tak chutnaji.
Ja mam OB r.v. 97, a jak jsem psal, nic neni sezrane, jen par flicku. Dutiny jsou OK, prahy to ma plastove, nevidim to tak tragicky. Jsou to auta za babku, myslim, ze si tuhle jeste rok necham a pak koupim nejakou novejsi a udelam ze 2 jednu slusnou 😉 Nakonec, tretina ceny se uz zaplatila z pojistovny, kdyz jsem za drobny skrabanec kdy se o ni zrusilo facko dostal 30 litru 😄 Koupil jsem novou mrizku do masky, kyblik kytu a barvu ve spreji, facko bylo na sra.ku >😁
Dušan😁le meho nazoru je Xedos 9 celkove urcite kvalitnejsi auto nez Omega B. Je to skutecne velmi kultivovany vuz s perfektnim odhlucnenim, kvalitnimi sedackami, velmi dobrymi jizdnimi vlastnostmi pri vysokych rychlostech (coz je neco co Omegam docela chybi) a celkove solidni konstrukci.
Já bych řekl že si Omegou nikdy nejel a možná si jí ani neviděl.Nevím otom že bych měl při vysokých rychlostech problémy se stabilitou nebo s pohodlností sedaček.Navíc i tvrdit že hnije úplně všude je nesmysl.Opel hnije na specifických místech ale určitě né všude. Jinak jak už tu bylo psáno ,porovnej ceny ND a máš vybráno. 😉
Já bych řekl že si Omegou nikdy nejel a možná si jí ani neviděl.Nevím otom že bych měl při vysokých rychlostech problémy se stabilitou nebo s pohodlností sedaček.Navíc i tvrdit že hnije úplně všude je nesmysl.Opel hnije na specifických místech ale určitě né všude. Jinak jak už tu bylo psáno ,porovnej ceny ND a máš vybráno. 😉
Ne je to pravda. Omega je fajn auto, měl jsem 3.0V6 z 2000. Padne hned do ruky, je prostorná a v mém případě i pěkně vybavená (executive). Jizdní vlastnosti jsou na 17" naprůměrné ovšem krom jízdy za vysokých rychlostech. Jakmile auto překročilo 210 km/h rázem začala plavat a moc jistoty v řízení nedávala. Mám za to, že za to může nedořešená aerodynamika za těchto rychlostí a pod podvozkem místo podtlaku vznikal přetlak, který auto znervoznil. Na druhou stranu i s 3.0 V6 v mém případě s automatem nebyla rychlost 210 rychlostí cestovní, ale velmi blízko se blížila rychlosti maximální. A za cestovní rychlostí 160-180 km/h to bylo velmi příjemné auto. Myslím, že je Omega trochu nedoceněné auto, protože to bylo po všech stránkách auto kvalitně navržené a kvalitně fungující.
s Xedosem jsem nejel. Takže jak se chová Xedos ve 210 netuším. Jinak Omegy po faceliftu (už ty ostřejší hrany) určitě problémy se rzí nemají.
s Xedosem jsem nejel. Takže jak se chová Xedos ve 210 netuším. Jinak Omegy po faceliftu (už ty ostřejší hrany) určitě problémy se rzí nemají.
No ono taky nacpat na auto jiný kola než tam dal výrobce a pak tvrdit že to nesedí je dost nefér vůči tomu autu.Já osobně tam mám to co je od výrobce doporučeno ,mám povyměňovaný silentbloky a čepy což je u Omegy dost důležitý neboť jich tam je mraky a problémy nemám. Je fakt že maximálku jsem jel asi tak třikrát ale neměl jsem žádný problémy. 😉
No jenže 17" kola jsou kola originální, pokud je to 3.0V6 ve výbavě executive. Co si pamatuju tak 225/45/17
Nechci se hádat ale spousta lidí dá na auta nízkoprofilový kola a z podvozkem nic nedělaj a pak se divjej že se to chová jinak.
Zdravím JarduB do renbau. Jezdím s Omegou B MV6 Caravan, je to teda 94 rok, takze starouš, ale je pospravovaný, jediné, co kazí dobré světlo, jsou shnilé spodky dveří a lemy. Má to ale 12 let, takže nic mimořádného. Kdosi dole psal, že rozvody za deset. Nesmysl. Řemen a všechny tři kladky se dá koupit v sadě za cca 4500 Kč (origo Opel, mám na mysli 3,0 MV6), náhradních dílů mraky a za pár korun. Takové ty spotřebáky, jako všelijaká těsnění a podobně, toho je všude. Vrakáče taky nabízí dost. Jede velmi dobře, já tedy, na rozdíl od Ace2, nejezdím tak rychle, vozím s sebou děti a ženu, takže když max, tak 170 a to jenom vyjímečně. V těchto relacích je to velmi pohodlné a příjemné svezení. Mám to v plné výbavě včetně kůže, nijak zásadně se to nekazí, je to samozřejmě 94 rok, takže sem tam nějaká hovadinky (žárovička, zpuchřelá hadička...) Doporučuji, jenom v zimě je třeba dávat trochu pozor a hrát si s plynem. Ale je to mnohem zábavnější, než přední pohon, na suchu je to absolutně cool. Mazdu neznám, ale v této kategorii to bude podobná kvalita, jako Omega, jenom trochu dražší provoz. To už tu ale bylo několikrát
Xedos 9 paradoxne ackoliv jinak nema nic moc podvozek, tak je na dalnici pri vysokych rychlostech velice stabilni. Motor i podvozek zvladnou jako maximalni cestovni rychlost 210km/hod podle GPS, coz pro jakoukoliv Omegu je uz opravdu hodne. Vitr, koleje a podobne zalezitosti Xedos 9 zvlada velice dobre bez ohledu na rychlost a diky odhlucneni lze pri rychlostech 200+ bez problemu komunikovat i poslouchat hudbu.
Dušane já neříkám že je Omega lepší než Xedos nikdy jsem v něm neseděl ale s omegou mám nalítáno dost abych se jí zastal . Má stejně jako VectraB dost složitej podvozek a je tam plno silentbloků,který samozřejmě odcházej.Další věc je ta že je to vlastně luxusní auto který je kvůli pohodlí měký (bavíme se o standartu) a tak může ve vysokých rychlostech působit nejistě.Já osobně si myslím že 200 + už ani není cestovní rychlost a už vůbec né v ČR a to neříkám kvůli vyhlášce ale kvůli stavu silnic.Navíc když porovnám ceny těchto aut a ceny ND tak je to taky nepoměr.Opel má nejlevnější ND ,když budem brát stejnou třídu,nejde srovnávat omegu s eskortem.
Prave, ze kdyby to byla obycejna stredni trida, tak bych rychlosti 200+ neresil, takova auta na to nikdy nejsou delana. Ovsem ve vyssi stredni, tedy kategorii dalnicnich stihacek uz je rozumne chovani pri techto rychlostech ocekavane. Mne ta Omega prisla jako stavena na americke dalnice, ale rozhodne ne na nemecke. Samozrejme pokud nekdo chce levne auto na provoz, nechce drandit moc po dalnici a ma blizko friendly autoklempirnu, tak je Omega urcite lepsi volba nez preci jenom na udrzbu nakladnejsi X9tka.
Já osobně jel s Xedosem před lety a jenom kousek,takže nemůžu s odstupem času nijak moc hodnotit,ale musim se zastat Omegy,kterou jsem řídil i ve vysoký dálniční rychlosti a připadala mi dostatečně jistá.
Model 3.0 MV6,asi 207PS a rychlost 235(tacho).Kola normální 15"-ky.Auto v maximální výbavě,ale nevim nic o jakýkoli modifikaci podvozku,kterej má mimochodem stavitelnou zadní nápravu,což může bejt pro některý mechaniky problém.
Model 3.0 MV6,asi 207PS a rychlost 235(tacho).Kola normální 15"-ky.Auto v maximální výbavě,ale nevim nic o jakýkoli modifikaci podvozku,kterej má mimochodem stavitelnou zadní nápravu,což může bejt pro některý mechaniky problém.
- spolehlivosti
- ceny běžné údržby (rozvody, brzdy atd.)
- spotřeby (jaký vybrat motor)?