Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Poohlížím se po nějakém tom kupé na letní vyjíždky o víkendech. Chci aby to bylo kupe, co největší výkon a hnaná zadní náprava, pořizovací cena do 100000,-Kč (samozřejmě počítám s dalšími náklady na uvedení do solidního stavu). Můj prozatimní tip je nissan 200sx. Co byste mi poradili vy?
328i e36
Toyota MR2 r.v. 1990 - ....
zmulin
Na vyblbnutí by mohl stačit i Nissan Sylvia 1.8T,nevim jestli dělali i větší obsah v turbu,ale i ta osmnáctka se dá za pár korun čipnout někam ke 200Ps(samozřejmě,že už to pak moc dlouho nevydrží,ale pokud chceš co nejlevnější,tak by mohlo stačit.
Nisan 200SX se za ty peníze sehnat dá, ale počítej se solidní investicí, aby to auto bylo motoricky v pohodě. Většinou toho mají dost za sebou. Interiér není noc moc, je to prostě staré auto.

BMW to samé. Za ty peníze se těžko shání hezké kousky.

Taky jsem chtěl původně pohon zadních kol, ale skončil jsem u Fiata Coupé a zatím spokojenost.

Doporučuju se obrnit trpělivostí a hledat a hledat. Když člověk projede pár bazarů, pročte inzeráty apod. tak získá představu o tom, co je v ČR k dispozici. Přeju hodně štěstí 😊
Jednoznačně Fiat Coupe. Ovšem ceny bývají většinou lehce nad sto tisíc.
Díky za Vaše tipy - z nich se mi moc zamlouvá toyota mr2. BMW není typický kupé a předokolku jsem si už pořídil - forda pumu - s ní jsem maximálně spokojen jako s předokolkou, ted´ bych chtěl na vyblbnutí ale i něco ze zadním náhonem 😄 . Jak jsem již psal - toyota mr2 není vůbec marná, nissan 200 sx má ale obrovský potenciál zvyšování výkonu díky turbu 😄
BMW je ZADOHRAB :!: :!: :!:
S tím že BMW je zadohrab plně souhlasím, mě jde jen o to, že není stavěno přímo jako kupé ale jako pětidvéř bez zadních dveří 😁
Tak to pardon Z vety bmw neni typicke kupe a predokolku uz jsem si poridil jsem chapal ze bmw radis mezi predohraby.
Myslím, že jsi moc náročný ve srovnání s tím, kolik máš peněz. Navíc trochu nechápu: buď chceš auto se zadním pohonem na blbnutí (a pak nechápu, proč musí být kupé) a nebo chceš kupé kvůli vzhledu (a pak nevím, proč musí mít zadní pohon). Ono super jízdní zážitek ti takový sedan může splnit úplně stejně.

Myslím si, že za 100.000 Kč seženeš tak leda nějakou mrtvolu, do který v průběhu následujícího roku narveš dalších 100.000 Kč a protože to pořád bude vrak, budeš rád, když se toho následně za 40.000 Kč zbavíš. To je celkem obehraná písnička v našich krajích, když lidé touží po něčem, na co nemají peníze a pak za každou cenu buď v AAAAuto Praha nebo přes mobile.de vyhodí spoustu peněz za nějakou stokrát bouranou a rovnanou mrtvolu. V případě, že víc než těch 100.000 kč + nějaký drobný neseženeš, volil bych toho Fiata Coupé 16v Turbo (cca 2500 Euro).

Proto doporučuju raději popřemýšlet nad tím, jetli by nebylo lepší si těch dalších 100.000 Kč někde rozumně vypůjčit, pokud nehodláš ze svých nároků slevit. Protože je do toho auta stejně dáš tak jako tak (jen u tý plečky to budou vyhozený prachy oknem). Zadní pohon je celkem exkluzivita, kterou si firmy nechají většinou tučně zaplatit.

Pokud bys dal dohromady např. 200.000 Kč, tak se už můžeme bavit o dovozu auta v ceně kolem 5500 Euro, za což se dají v Itálii či Švýcarech koupit už pěkný kousky od Porsche 944 Turbo či BMW M3 a nemusíš se omezovat jen na pohon zadních, ale i všech kol (Celica, Integrale).

Druhá věc je, jestli po zkušenostech s Pumou máš šanci takový auto zkrotit. Ale to si musíš zvážit sám.

Třetí věc je, kdo ti to bude servisovat; bavíme se o autech, u nichž jen pozdravení ve značkovém servisu stojí cca 2.000 Kč a nedej bože, aby tam něco odešlo. Většinou na to koukají jak tele na vrata a to jejich objevování objeveného stojí desetitisíce.

Čtvrtá věc je, jestli takový auto uživíš; litr oleje na to stojí 520,- Kč, na 100 km si to vezme kolem 15 l benzinu, sada 17" pneumatik kolem 20.000 kč, sada předních destiček kolem 4500 Kč...a ve chvíli, kdy na tom začneš šetřit, opět to auto zařadíš do kategorie vraků...
to Magic: Jen se můžu pousmát nad tím, co všechno jsi z mých pár příspěvků vydedukoval-mou finanční situaci, řidičské schopnosti atd. Nevím proč bych neměl být náročný a neměl bych hledat kupé se zadním náhonem v uvedené cenové hladině-myslím, že když si počkám (a já nikam s nákupem nespěchám) tak i do 100 litrů můžu narazit na udržovaný kousek v pěkném stavu, který mi bude stačit k mým záměrům - postavit auto do garáže, rozebrat ho, vyměnit co je potřeba a znovu složit - prostě si s ním hrát. Proto poučování o tom kolik stojí hodina ve značkovém servise (a neboj že s tím nemám zkušenosti) a kolik stojí provoz jsou tak trochu mimo :-! . Nicméně ti taky děkuji za příspěvek v této diskuzi.
Za 100 litrů jde pořídit Camaro, Firebird apod. americké kupé ve velmi slušném stavu. Zadní náhon samozřejmostí, třeba na burn-out nic lepšího není...Díly za babky, nadšenců do amerik co tomu rozuměj taky mnoho. Záleží na tom, co si každej vybere....
to R. Barichello: jasně o americe jsem taky uvažoval, mám jen strach z toho, že pokud si budu chtít o auto starat sám-jak jsem psal v předchozím příspěvku - tak budu muset vyměnit celou dílnu z důvodu rozdílných měrných jednotek 😁
Neboj. Stačí klíče na withworthy. A nebudeš jich potřebovat moc. Daj se sehnat i evropský verze a ty maj řadu věcí v metrickejch....

A i USA verze není problém. Když máš celou golu a ne jen 8 oríšků jako některý borci, tak no problem. Je fakt, že se často vyskytují takové klíče jako 15,20,21 apod., pro staré škodovkáře neznámé to klíče 😄

Jinak special tools from USa jdou objednat přes ebay.com