...1.200$ za otviraci strechu...😄
Vsechny auta ktery se tady prodavaji maji AC v zakladni vybave, bez AC by auto nikdo nekoupil.
No právě, proč 1200$ za střechu, když ji stejně nepotřebuješ, maximálně ji otevřeš, aby se ti na parkovišti nepřehřál vnitřek.
Z techto aut bych si vybral urcite Lexuse, a to novyho IS300, ty GS atd. nejsou nic moc. A kdybych sel do Acury, tak urcite ne do toho velkyho TL'ka, ale spis do CL'ka. Ale furt je to jenom honda.... a toho Medveda bych si urcite nekoupil. Hele, sem taky na FLoride, z jakyho mesta ses?
Lexus je "jenom" TOYOTA stejne tak jako Acura je "jenom" Honda , a v kvalite Honda Toyotu uplne jasne pobije. Lexus IS 300 je maly auto, tvrdy, nepohodlny sedadla....Ja jsem mel do ted 2000 Honda Accord EX V6 coupe a proto jsem si koupil ctyrdverovy auto, ne Acuru 3.2 CL ktera je taky dvoudverova...Jinak ziju 13 let southwest Fl., Tampa Bay Area, asi 60 miles south od Tampy.
zajimalo by me,na zaklade ceho si myslis,ze honda je na vyssi kvalitativni urovni,nez toyota.Takze acury jsou take kvalitnejsi,nez lexusy? bohozel s obojim musim jakozto clovek "z oboru"nesouhlasit.Obecne musim rici,ze jsem videl mnoho hondackych motoru,najeto cca 50-60k a zacinaly problemy. Ty Auta byly tak do roku 98 opravdu spickovy,ted tak pouze "dobry".Jelikoz jsou to jeste nova auta,tak cas ukaze,jestli se mi to potvrdi.Ale rozhodne neni koupe zadneho z vyse uvedenych aut omylem .TL-S jsem si vyzkousel-sweeet !
PS:medaky jsou dobra auta,ale ekonimicky neprakticka(ceny-vseho na ne a jich samotnych).
PS:medaky jsou dobra auta,ale ekonimicky neprakticka(ceny-vseho na ne a jich samotnych).
To ze je Toyota kvalitnejsi nez Honda je jenom Tvuj nazor, tak jako je muz nazor opacny...U Lexus a Acura je to tezky rict, samozrejme LS430 je lepsi auto nez RL3.5, ale taky se v tomto pripade musis divat na cenu auta a tam je rozdil znacnej...Jinak si nemyslim ze GS300 je lepsi auto nez 3.2TL, v nicem...Podle poslednich uverejnenych tabulek je Lexus na prvnim miste s nejnizsi poruchovosti, Acura je treti, Honda sesta a Toyota devata....
Jinak me dnes celkem potesilo ze kdyz jsem projizdel okolo ACURA-NISSAN dealera tak mezi tema mozna 180-200 ojetejma autama ktery tam ma postaveny vevodila na metr a pul vysokem "podiu" moje 2000 Honda Accord EX coupe, kterou jsem minule pondeli dal protihodnotou za moji novou Acuru. Dealer ma vzdycky na "podiu" nejlepsi, nebo nejzajimavejsi auto ktery ma prodej......Fakt me to udelalo radost ze jsem tam videl moji cervenou Hondu, teda ted uz ne moji....
To je fakt. To ja jsem denne jezdil okolo "SuperSport Auto". Malej rodinej bazarek, ze silnice vypadal docela slusne. Meli tam samy Mazdy RX-7, Stealthy a 3000GT. Pred vjezdem stali bilej a cervenej Dodge Viper R/T. Tak sem tam jednou zastavil. A to co sem napsal bylo asi vsechno zajimavy, co tam meli. V ty prvni rade byly samy kary, a v dalsich byli stary hnusny korvety, mustangy (asi rok 82 - proste ten nejhnusnejsi), 93 BMW 525 (wow!....) a dalsi plecky. Vipery ted uz vyprodaly, takze pred vjezdem stoji jenom Dodge Stealth R/T a cerny 90' VW Corrado G60 na plechacich....... za $5990.. Dobra cena co?
Za moje auto chce dealer 20.500$, ja jsem za neho dostal 17.500$ kdyz jsem mu ho daval protihodnotou za novy co jsem kupoval minuly pondeli.Ja bych teda jezdeny auto uz nikdy nekoupil, leda od cloveka kteryho moc dobre znam, a auto nesmi byt starsi nez dva roky.
To ja bych zase koupil jenom ojety. Kdybych mel vic prachu, tak si urcite koupim funglovku, ale myslim ze se vyplati koupit ojety auto.. Za ty penize co zaplatis za novy si koupis mnohem lepsi auto.
Ja jsem taky premyslel ze koupim 1999 Lexus LS400, mel najeto 18.200 miles a dal by se koupit za 39.000$, ale potom jsem si to rozmyslel, a koupil jsem radeji uplne novou Acuru za 30.000$ vim ze s ni 100% neni nic spatnyho, a kdyz ji za 4 roky az me na ni vyprsi zaruka prodam tak zase jeste tak moc neztratim a pak si zase koupim novy auto a budu porad jezdit v novym aute ne v nejake ojete sunce a myslim si ze 2002 ACURA 3.2TL neni auto ve kterym bych se mel stydet jezdit...😄
...a tu 2000 HONDA Accord EX V6 coupe 3.0L kterou jsem rok a pul mel, tak si myslim ze za ty penize bylo zatim asi moje nejlepsi auto ktery jsem mel, rikam za ty penize!!!😄
Podle mě ty Acury stojej za *,ale ne za jedno ale za dvě...Měl jsem jednu,hned se mi *** palivoměr, furt zlobilo vyhřívání stěračů a centrál,tak jsem to střelil a koupil si Fiat Panda.
To je Tvuj nazor a ja Ti ho neberu a FIAT to je opravdu auto, je tak dobry ze se tady ani vubec neprodava!!!😃))
A kdyz se me na me ACURE neco , jak pises "posere", tak me to v servisu 4 roky budou zadarmo spravovat a az me skonci zaruka tak to auto prodam a koupim si novy....A kdyz se me neco posere, tak me zadarmo odtahnou a kdyz to bude vic nez 100 miles od meho domova, tak me plati i hotel a jidlo, a nez to auto opravi, tak me daji na jezdeni stejnou ACURU, ne zadny auto z pujcovny, coz by mohl byt napr. Ford....😄
Vsem kdo maji zajem o koupi 2002 Acura 3.2TL tohle auto doporucuji, zatim si myslim ze je to nejlepsi auto jaky jsem kdy mel a mel jsem uz aut hodne...Po trech tydnech co s timto autem jezdim muzu vrele doporucit, protoze se me jenom potvrzuju co vsichni rikaji ze za ty penize je to nejlepsi kup na US automobilovem trhu!!!😄
A komu ho doporucujes????? To si myslis ze si ho nekdo necha privist z USA? To urcite ne, nikdo nekoupi v USA funglovku a pak ji potahne do Cech. To si radsi koupi medaka ci bavora a aspon se s tim nekde vytahne. A taky chapu ze jsi s tim autem tak spokojenej, to by bylo spatny aby se ti nelibila jizda ve funglovce. Ale pockej si par let, az to bude sunka, a pak muzes mluvit o kvalite. Kdyz si koupim blbyho novyho saturna, tak taky budu spokojenej s jeho jizdou, ale za rok to uz bude jiny...
to exavlour:Kazdej muze mit svuj nazor, ja Ti Tvuj nazor neberu, ale je videt ze s autama moc zkusnosti nemas, sorry...😄
to exavlour:Ty si fakt myslíš,že se někdo eště může vytáhnout ňákým mercedesem nebo bavorem.Nebuď směšnej,tahle doba už dávno minula,za tím už se nevohlídne vůbec nikdo ani v Dolních Kotěhůlkách...
Samozrejme z dostupnych aut je absolutne nejlepsi LEXUS LS 430, kterej mam v planu koupit za 4 roky az me skonci na mym aute zaruka, ted se da 2002 model koupit za 55.000$ tak doufam ze za ty ctyri roky nepujde moc nahoru, myslim cena.....😄
hele,florido,neni to trosku predrazeny?!!Ja nevim,co na tech lexusech vidite...preci za 40000$ bys měl novyho Town Cara a na toho se nakej lexus nemuze vubec hrabat...To je aspon muj dojem,jakozto Evropana.
Jo americani jsou z Lexuse vyvaleny jenom proto, ze je to import.. tobe se zase libej americky auta.. ten Lexus neni tak spatnej, nevim teda o tech GS'kach nebo jak sou znaceny, ale vezl sem se v IS300, fakt super zvenci, vypada jak evropan, zadni svetla zkopirovalo hodne vyrobcu na tuning, ale vevnitr je to chaos. Ocekaval jsem interier treba jako u Audi (delaj uplne nej) ale pripadaj jsem si jak v nakym hodne levny aute (a to IS300 stoji hodne pres $30.000).. proste japonci
Lexus LS 430 je ABSOLUTNE nejlepsi auto do cenove hranice 80.000$ na US trhu!!!!2001 Lexus IS300 ma u nas dealer na sale za 27.990$, ma tam posledni kousek, bila barva, jinak 2002 IS 300 se da koupit (usmlouvat) automat za 32.000$ a manual za 31.000$, takze to hodne pres 30 tisic jak pises neni, jinak za neho chteji 34.000$ za automata a o 1.000$ min za manual.Premyslel jsem ze bych 2002IS 300 koupil, ale je v nem vevnitr tak zoufale malo mista , ze jsem dal jednoznacne prednost Acura 3.2TL, mnohem vic prostoru, lepsi vybaveni, silnejsi motor atd....
florida89:Hm,tak to máš dobrý hranice,když píšeš do 80 000 babek...Skutečně Ti ten lexus nepřijde předraženej?Já neříkám,že je špatnej,ale to je trochu moc,ta cena...Nikdy jsem eště nikoho neslyšel,že by nadával na kvalitu lincolnů...
to Podberak:Ja nerikam ze bych dal 80.000$ za auto, to radeji ty penize dam do baraku a penize me porostou, kdyz koupim tak drahy auto moc stracim, ale myslim si ze za ty ctyri pet let, na stary kolena, bych si mohl Lexus LS 430 koupit, i kdyz bude stat v te dobe treba 60.000$, to je auto ktery vydrzi vecnost, nejlepsi kdy vyrobenej 8 cyl. motor, pohodli taky celkem slusny, a za to jak jsem se uz v zivote nadrel si to si myslim zaslouzim...😄 (Pomalu mam ctyricitku na krku, tak pisu na stary kolena)😃)))
Podberak😡incoln Town Car je kvalitou hrozny auto, to ze ho koupis za 40.000 $ nic neznamena, protoze na nem stratis hned moc penez, takovej Lexus LS 400 stal v roce 1991 novej 28.000$ a jeste dnes ho lidi prodavaji za 14.000$, Town Car stal v roce 91 30.000$ a dnes ho prodas mozna za 3.000$ kdyz bude v dobrym stavu....
Tak ste me presvedcili, asi pudu do predrazeny Toyoty nebo do Town Cara.... ste fakt srandovni
to exavlour:A do "ceho pujdes", do AUDI na kterym se zacne po ujeti 30-40 tisic miles vsechno *, a kdyz jak pises kupujes ojetiny, tak ho od nekoho s tema ctyriceti tisicema miles koupis a hned ti zacnou problemy....Az budes HODNE bohatej, tak teprve potom zacni uvazovat o autech jako Mercedes, BMW, AUDI Jaguar, ty musis kupovat auta ktery maji vysokou kvalitu a jsou cenove pro stredni vrstvu dostupny, tzn Honda-Acura, Toyota-Lexus...
Hehe, to ses asi zapomel v dobe Audi 5000..... To fakt musim bejt tak HODNE bohatej abych si mohl poridit Meda nebo BMW? Ja az "budu" HODNE bohatej, tak si spis koupim Ferrari nebo Porshe. Acuru jsem uz mel, a stejne jako Hondu, tu ma snad uplne kazdej. Ted mam A4 a mel bych si uz mozna koupit neco novejsiho, ale pred 8 mesicema sem zacal s upravama, tak to chci dokoncit.
exavlour:Muzes me napsat v kterym roce jsi tu Hondu a Acuru mel a jak byly ty auta stary kdyz jsi je kupoval a jak je stary to Audi ktery mas ted?A napis pravdu, dik😄
Minulej rok jsme mel Acuru Integru 1997 GSR, jezdila fakt dobre, ale za nejakej cas se zacaly trepat plasty, gumy okolo oken zvenci nejak ztvrdly, zacaly se loupat. Pak zacal problem s otackama motoru a dalsi malicky problemky. Ale ne ze by se mi rozpadavala, to ne, byly to jen normalni veci co se stavaj asi s kazdym autem. Neporovnavej to ale se svoji, to je uplne neco jinyho, Integra je vlastne Civic s jinou kapotazi.. Ted mam A4, taky 97' a libi se mi, ze jich tady moc nejezdi. Zatim jsem s ni nemel zadnej velkej problem.
exavlour: Ty jsi zase srandovní, když přemejšlíš o tom, jestli je 1,2 mil. za zčouzenou S8 málo, nebo moc, když už si nemůžeš dovolit vypláznout přes ty 3 melouny za novou 😄. Fakt sranda. Čím jezdíš? BMW X5kou, nebo MB-AMGčkovým pětikilem SLC? 😃).
Priste si to lip precti, psal jsem ze ji ten chlapek nabizel za 1.200.000; a MB teda fakt nejezdim
exavlour: Myslím, že čtu správně, pokud č.60 byl na mně.
Ty si myslis ze jeden a pul melounu za S8 v ty dobe bylo hodne? Ja jsem si ji teda koupit nemoh, protozo v ty dobe jsem jeste ani nemel ridicak 😄 Ted by se mi sikla, ale tady za ty penize sezenu tak nejvys A6, a ta je na me moc velka.
A6 je auto stredni tridy.😄
Florida89-vyssi stredni tridy...😄
to mracek:Florida to - podle mýho názoru velice správně - posuzuje po americku,a tam skutečně svými rozměry i typově A6patří do střední třídy.Divil by ses možná,jaká auta tam patří do střední třídy - Chevrolet Lumina,Buick Regal a podobně,tady by to byly skvosty silnic,tam je to střední třída.Kam se na ně ta A6 hrabe.navíc je vo polovinu dražší.Nehorázný...
to mracek:Nevim to jiste, ale nemyslim si ze A6 je vyssi stredni trida.Patri do "Mid Size", coz je stredni trida...😄
A zbyla auta A2, A3, A4 jsou co? A2-mala auta, A3-nizsi stredni trida, A4- stredni trida, A6 - vyssi stredni trida, A8-luxusni vuz
To jsem taky ňák nepochopil,chce S8,protože A6 je moc velká,přitom je o víc než 20 čísel kratší...
exavlour: Sorry, já nevěděl že spíš. Nechtěl jsem tě budit. Spi teda dál a nech si zdát svoje sladký sny o tom, jaký auto bys chtěl jednou mít. Nevím jak ostatní, ale mně, kdyby se zdálo celou noc o takovejch autech, jako A6, nebo S8, tak bych nemohl říct, že jsem se vyspal, natož že jsem měl příjemný sny 😄. Jinak dobrý, sranda musí bejt! Ještě k tý ceně: Jo, myslím si, že 1,5 mega za auto, který dokáže přepravit 4 lidi z A do B, je opravdu dost, zvlášť, když je to ojetina a ke všemu má pomačkanej blatník - doufám, že za ty prachy nic víc.
Jinak jsem dnes zkusil zmerit spotrebu pri jizde po dalnici a zjistil jsem neuveritelnou vec, Acura 3.2 TL, coz znamena obsah 3.2 l ma spotrebu 8.4 l na 100km. Je to neuveritelny jak to auto malo zere. Nejvetsi spotrebu z aut ktery jsem zatim mel byl Pontiac Firebird, jedno z prvnich aut ktery jsem mel kdyz jsem prisel do USA, po meste skoro 16l na dalnici 14, slusny ne...😄 Zral vic nez Cadillac Seville, ten bral asi 13.5 l po meste a 11 po dalnici coz taky nebylo na takovy auto s motorem 5.9l spatny...😄
florida: Co to bylo za ročník, ten Firebird?
to prof:Bylo to moje druhy auto tady, koupil jsem ho v roce 1993 a byl to rok vyroby 1985, starej kram ,sice byl v dobrym stavu ale mel uz moc najety, 80.000 miles......
florida: Nojo, to mělo ještě karbec. Tam záleží na tom, jak je to seřízený. Moje zkušenosti hovoří o tom, že se s tím nikdo moc nezabejvá, když to chytá a alespoň obstojně to jede, tak se do toho nevrtá. Tak, jak jsi to popsal ty, by to teda chlastat nemělo. S tím samým motorem a karburátorem mi jezdil Estate Wagon na dálku za 10,4, když jsem se snažil, jinak kolem 12. A to je o dost větší loď, než Firebird.
Věřím,florido,věřím...Je to bohužel velmi málo známá věc,že tyhle vysokobjemový motory v novejch americkejch,potažmo japonskejch autech žerou až neuvěřitelně málo...Bohužel u nás stále panují pověry o obrovské spotřebě amerik,který nemaj už ovšem vůbec žádný opodstatnění.Tahle auta,dvakrát levnější,žerou skutečně nesrovnatelně míň než německý šunky typu bavora a mercedesa srovnatelnejch nebo dokonce nižších objemů.Potvrdili to už koneckonců i prof,lenin a další.
to Pives:Ja si myslim ze auta vyrobena za poslednich 5 let maji spotrebu nizkou at jsou to Americky, Nemecky nebo Japonsky, myslim tim nizkou v pomeru s obsahama techto aut.Nikdo nemuze chtit aby auto s obsahem 6.0l zralo 10l na 100km po meste...😃))
jo souhlas muj Caddy Coupe DeVille rok 90. Najeto 160 tis/mil (80 tis/mil je prý hodně 😊))) )4,5L V8 žere 15 ve městě na dálnici kolem 12 litrů. Pohoda 😄 velkej motor potřebuje málo energie na to aby rozpohyboval aut = malá spotřeba
to ace:Jde o to jak to beres , myslim s tema milema (kilometrama).Kdyz jsem prisel do Ameriky zdalo se me 80.000 miles zase ne tak moc, protoze jsem nemel penize na to abych si mohl koupit novy auto.Pozdeji jsem zacal kupovat auta s 50.000 miles, s 20.000 miles a moje posledni auto jsem dal pryc kdyz melo najeto 13.200 miles.Ale celkove si myslim ze pro cloveka jako jsem ja je nejlepsi nechat si auto do vyprseni zaruky, tzn. v mem pripade ted 4 roky nebo 50.000 miles a pak koupit zase novy....I kdyz s hlediska ekonomickyho je lepsi nechat si auto tak do tech 100.000 miles obzvlast Japonsky, protoze u tech je predpoklad ze do 100.000 miles nebudou mit problemy, a taky nemaji ve vetsine pripadu.Ale to zase mluvim pouze o Honda-Acura a Toyota-Lexus.I kdyz jsem nikdy Toyotu ani Lexus nemel a je to nejvetsi konkurent Hondy-Acury, myslim si ze tyto dve znacky jsou na stejne urovni co se tyce spolehlivosti a kvality na svete.Koupil jsem uz dve uplne novy Hondy a ted novou Acuru ale pristi auto si myslim ze bude Lexus LS 430, jestli teda do ctyr let neprijde s necim lepsim Acura nebo nekdo jinej....
to ace2:Myslim ze od roku 1991 zacal Cadillac delat novy 4.9L motory a ty uz tolik nezerou, mas hold smulu ze nemas auto o rok novejsi...😃))
Tomu hovorite mala spotreba? Europske auto s mensim motorom vas odvezie rovnako s polovicnou spotrebou. Ale nevezie so sebou 2 tony zeleza navyse 😄 BTW Firebirda mal znamy, pod 20litrov sa s tym moc jedzit nedalo, to aby sa clovek stale sledoval, ako velmi stlacil pedal. Teraz ma Oktavku 1.8T a odvezie ho rovnako dynamicky za polovicnu spotrebu.
To florida😡kutecme si nemyslim,ze nemecky strepy obstojej ve spotrebe proti amerikam srovnatelneho obsahu.Potvrdilo uz to tady na MC vic lidi.Nehlede na jejich trapnej design...
to Podberak:Z Nemeckejch aut jsem mel pouze dve, Mercedes 300E a BMW 525i, a ani u jednoho jsem spotrebu nemeril, ale malo urcite nezraly...😄
Píves: nech ted design posoudit každýmu podle toho, co mu vyhovuje. Já mám někdy období, že už se na ty chromovaný masky a nárazníky taky nemůžu ani podívat. Všechno je to stejný. Pak mě to vždycky pustí.luf: Máš pravdu, odveze, ale co si během cesty vytrpíš, to za těch pár litrů a stovek tisíc korun navíc nestojí😄
florida> ja som zrovna vcera isiel tiez po dialnici a ceste pre mot.vozidla, cely cas som udrzoval 150-170km/h (to ty v USA asi tazko 😄 ) vysledna spotreba 10l. to sa tiez da, ze? a tiez som bol velmi prijemne prekvapeny. v meste, teraz s novym skolskym rokom boli same zapchy, priemer 27km/h a spotreba 15, na dalsi tyzden sa to zlepsilo, priemer 30km/h a spotreba klesla na 13.5, s tymito hodnotami spokojny niesom
rozdeleni podle tridy😡UBCOMPACT-Kia Rio, COMPACT-A4, MID SIZE-Mercedes E class, PREMIUM-Lincoln LS, a FULLSIZE-BMW 7 rada atd...😄
Amerika je opravdu v tomhle hodne jina. Lidi tam berou auta uplne jinak a taky b nich travi mnohem vic casu. Aby bylo jasno, Nemecka auta nejsou v Americe draha, tam jsou totiz ostatni auta velmi levna. Vsimnete si cen, ktere padaly na zacatku diskuse.
Ale FLorido, ty jsi v jednom ze starsich prispevku psal o tom, ze Fiat je takova plecka, ze se do Ameriky nedovazi. Jenze tam se nedovazi treba ani Peugeot a to kvuli embargu, ktere USA vyhlasilo asi pred 20 lety na Francouzska auta. Pritom takova 406 Coupe 3.0 je bonbonek, ktery by vas v Americe asi mel mrzet.
Ale FLorido, ty jsi v jednom ze starsich prispevku psal o tom, ze Fiat je takova plecka, ze se do Ameriky nedovazi. Jenze tam se nedovazi treba ani Peugeot a to kvuli embargu, ktere USA vyhlasilo asi pred 20 lety na Francouzska auta. Pritom takova 406 Coupe 3.0 je bonbonek, ktery by vas v Americe asi mel mrzet.
to pavelpu:Renault je taky Francouzsky auto a dovazel se sem jeste v roce 95 a jeste pred par letama jsi obcas nekde nejakyho potkal, Renault 11, Fuego.Prestali je prej dovazet kvuli zoufale kvalite, od te doby se sem zadny Francouzsky auto nedovazi a kvuli tomu ze Peugeot udelal jedno auto ktery je mozna trochu lepsi nez vsechny ostatni Peugeot-y podprumerne kvality se asi s nim ani nema cenu zabyvat...😄
Nemas pravdu. Ten Renault Fuego se k vam dovazel z Argentiny, pokud se nepletu. Francouzsky aute se nedovazi proto, ze Francie uvalila na neco z US velika cla a US vlada jim to vratila na utech. O kvalite Renaultu a Peugeotu muzeme dlouho diskutovat, ale sam jsem v Americe pred casem jezdil, jako ridic a kvalita napr. Chevroletu je ve srovnani s prumerem Evropy bidna.
to pavelpu😲dkud se dovazel je me celkem jedno, ale byl to Renault, to je stejny jako kdyz reknes ze BMW se delaji tady v USA ale porad jsou to BMW...😄A ja jsem NIKDY nenapsal ze kvalita Americkejch aut je vysoka, ale rozhodne teda vyssi nez Renault a Peugeot, Francouzi a auta to je stejny spojeni jako Anglicani a vareni...😃)
To je fakt, jen Angličan dokáže udělat puding z masa a tuku s kandovanym ovocem dohromady 😄
Mimochodem kdyz se tak na to divam, tak docela malo aut, prekroci v USA hranici 2 mil Kč i když je to luxusni auto. Vesměs to jsou pomalu supersporty a superluxusni off-roady. Ale full size sedan plný polní sem nějak neviděl nad 50 tis USD. Nebo se pletu ? (My Evropani to máme tak trochu z ruky 😄 )
to ace2:Tak to se teda trochu pletes, BMW 7 rada, Mercedes E Class, S rada a mnoho dalsich, Infiniti Q45, Lexus LS430 atd...😄
to ace2:Máš zcela pravdu,že normální poctivej fullsize nepřekročí v USA ani omylem 50 tisíc babek.Nepovažuju ze fullsize evropský střepy předražený jak prase,už jsem to v jednom tématu uváděl.Podle mě nejlepší koráb Town Car začíná na ceně těsně pod 40 tis. - to je přece krása,ale tam to nikdo neocení.Je to hrůza...
A ameriky jen nejsou předražený oproti evropskejm,nemyslej si o sobě bůhvíco jako ty různý MB,Audi a spol...
To je fakt, za ty prachy co stojí Peugeot 406 Coupe, by měl Amik pomalu Eldorado ....
Evropsky auta v Americe jsou i po prepoctu na marky max. stejne drahy, anebo levnejsi, nez treba v Nemecku. U nas se to ani neda srovnat. A o kvalite Americkych aut... Amerika je dobra mozna jako nova, ale ni nevydrzi. Na Floride to ujde, ale zajedte se podivat do Bostonu, kde jsou auta po dvou, trech zimach za odpis. Francouzi, Nemci, Svedove atd. delaji auta, ktera preckaji bez vetsich problemu 6-7 let.
Já myslel auta nad 50 tis USD, ale US produkce. Jinak samozrejme vim, ze BMW 7xx je tak trochu dražší než 2 mil Kč 😊)))
pavelpu-tem to stejne nevysvetlis a Pivesovi uz vubec ne! 😄
to mracek:Tady neni CO vysvetlovat, vsechny testy a pruzkumy mezi spotrebiteli JASNE ukazuji ze nejlepsi auta, myslim co se kvality tyce , jsou Toyota-Lexus a Honda-Acura, o tom neni vubec rec!!!Jinak jsou Nemecky auta nesrovnatelne lepsi nez auta Americky, myslim kvalitou.Na pohodli jsou zase JASNE nejlepsi auta Americky.Ale pro nas obycejny lidi kteri se zivi praci(ja se mezi ne pocitam), je podle me kvalita nejdulezitejsi.A i Nemecky a Japonsky auta stredni tridy a vys jsou pro cloveka NORMALNICH rozmeru dostatecne pohodlna...😄
to florida:Nemáš pravdu,za loňskej rok byly na prvních dvou místech Jaguar a Buick,žádný lexusy a acury...
to Podberak:Kde jsi na to prisel ze Jaguar a Buick byly na prvnich dvou mistech????
asi to zjistil podle TUV (to U je prehlaskovany). A ma pravdu. Buick a Jaguar jsem v předu. Stejně tak jako Subaru. BMW a Mercedes jsou sice v první 1/3, ale jen tak tak. Podle měření je tuším že v roce 1998 předběhla i prašivá Felicie...
to Florida:Uz nevim,kde sem to cet,ale v nakym Svetu motoru nebo neco takovyho.Statistika za rok 2000,je to fakt pravda.
To Pives: J.D.POWER je magazin kterej dela zebricky nejen aut ale vseho moznyho zbozi a tyto zebricky jsou tady v USA nejvic smerodatny pro VSECHNY spotrebitele.Napr. kdyz jsem sel koupil novou lednicku, podival jsem se do J.D. POWER na hodnoceni lednicek a koupil jsem MAYTAG, protoze za poslednich pet let neklesla tatro znacka pod 5 ty misto v zebricku kvality...
to Florida:No a co teda pravi ten Tvuj J.DPower?
LEXUS:1999- 6. misto, 2000-2. misto, 2001-1. misto-----ACURA:1999-4. misto, 2000-1.misto, 2001-3. misto...
To pives:A mas pravdu ze i Jaguar a Buick jsou na tom velice dobre...JAGUAR 99-1.misto,00-10. misto, 01-2. misto--------BUICK 99-2.misto, 00-8.misto, 01-7. misto...
Florida89-takhle s tebou souhlasim, nejspolehlivejsi jsou japonci, to mas naprostou pravdu!
prof, neber to na sebe, to bylo spise mysleno na Pivese, s vama se da alespon diskutovat a odpovedi jsou casto logicky!
mracek: Já to neberu osobně, ale mohlo by se to dotknout mýho auta a nemusel bych ho třeba pak natočit, nebo by mi odmítlo řadit 😄 florida: Tak tos neměl. Doufám, že si to nepřečetl někdo z rubriky SUBARU. To by byla katastrofa. Oni se tam těma Imprezama úplně omamujou. Napráskaj každýmu, Poršákům, Meďourům, Baworákům, Acurám jak by smet.😃) matuS: Konečně pilot!
Nevim jak to myslis napraskaj, ale kvalita Subaru je zalostna a minulej tyden jsem videl poprve na silnici to WRC nebo jak se to jmenuje a uplne jsem se toho auta lekl jak je to skaredy...A ten Forester, taky hruza a Impreza ani nevim jak vypada, ale urcite to bude taky neco strasnyho....😄
mracek: Tys někdy nějakou ameriku měl? Pokud máš zájem, tak navrhuju takovej testík, co který auto vydrží. Nebudeme soutěžit v losím testu, v brzdnej dráze, zrychlení nebo podobnejch blbostech. V denšní době, zvlášť v Čechách, jsou aktuálnější jiný vlastnosti osobního auta. Najdeme pořádnou díru v silnici, nebo nějakej opravdu lahůdkovej kanál, a budeme přes něj jezdit, nemusíme rychle, stačí 20 - 40 km/h, pěkně přímo oběma kolama za sebou. Ty si vezmeš svý, doufám, že evropský auto, (co to máš, Fabii, nebo Octavii? Nebo máš něco zahraničního?) a já si vezmu 11 let starou americkou popelnici s původním podvozkem, na kterým nebyly měněný ani tlumiče (je fakt, že by ty přední už asi měly být vyměněný a klidně je kvůli tomu vyměním). No a pak budeme jezdit tak dlouho, dokud někomu něco z auta neupadne, nebo mu tam něco nepraskne, nebo mu nezačne táhnout řízení ke straně, nebo mu nezačne šmajdat ráfek nebo neprdne guma. Schválně, který auto to vydrží dýl. Je to poměrně kulantní nabídka, jelikož ty budeš mít evropský auto, který tutově není starší, než 3 roky, zatímco já budu jezdit s morálně i fyzicky zastaralým pekáčem, ovšem ne kvůli tomu, že už nemá žádnou hodnotu a proto ho klidně tímhle testem můžu zničit, ale proto, abych ti dal těch 7 let náskok. I přesto si jsem jist, že bys dojezdil dřív než já. Pokud bys měl zájem to udělat spravedlivý a vzít si taky 11 let starou evropskou popelnici, potom nejsem proti, ale mám podmínku: Nesmí být vyvařovaná po opravě shnilých částí karoserie. Je totiž všeobecně známo, že sváry vyztužují a to by pak nebylo fér, to jistě uznáš.pavelpu tady zmiňuje na prvním místě mezi "evropskýma držákama" Francouze. Budiž, k tomu není třeba komentář a divím se ti, mracek, ze jsi se nechal nachytat. Já nejsem zas tak ortodoxní prosazovatel amerik, jako je třeba Píves prosazovatelem Scorpia. Třeba se mi líbí dodávka Hyundai H1. Včera jsem si prohlížel model 2,5 TD a můžu říct, že po dlouhý době vím alespoň o jednm novým autě, který se mi líbí a který bych byl asi ochoten si koupit. A to myslím tentokrát vážně.
Ovšem nejlepší hlod jsem čet včera v deníku Super:Jiří Korn koupil své přítelkyni k narozeninám dá¨rek za milion : Mercedes třídy A!!!!!!!!Jo!!!Ta se má!!!To je láce...
ta jeho priatelka je Jana Hospodarova, moderatorka z TV Markiza (mimochodom svojim "omylom" ma pripravila o spiatocnu letenku do lubovolneho miesta do europy) a ta tvrdi, ze si Acko kupila sama, a ze ho bude splacat 3 roky 😄
v dnesnych novinach to bolo 😊
v dnesnych novinach to bolo 😊
Jak připravila o letenku ?
ace> no, poobede byvaju take talkshow ako vsade, a mali tam pilotov. a divaci mali poslat mailami otazky a otazka ktora pilotov zaujme bude ohodnotena tou letenkou. no a ja som mail poslal, a kedze sa tak troska o lietanie zaujimam tak som poslal taku troska zaludnu otazku, na com sa zacal pilot aj s letuskou zabavat, ze im to urcite posiela nejaky kolega, no a odpovedal.
na konci relacie sa ich pytali, ze ktora bola najlepsia otazka, tak oni povedali ze ta moja a ta * povedala ze autor otazky je nejaky Tomas z kosic. ja som z blavy, a blavaci a vychodniari sa niekedy neznasaju, a ta Janka je vychodniarka, takze to radsej prisudila * z kosic. proste * 😊
na konci relacie sa ich pytali, ze ktora bola najlepsia otazka, tak oni povedali ze ta moja a ta * povedala ze autor otazky je nejaky Tomas z kosic. ja som z blavy, a blavaci a vychodniari sa niekedy neznasaju, a ta Janka je vychodniarka, takze to radsej prisudila * z kosic. proste * 😊
A že se tady nikdo nevozval na to áčko,vám to nepřide trochu předražený,takovýhle vozítko úděsnejch tvarů,jenom proto že je od mercedesu?!to je jedno,jestl isi to koupila sama.Jirko,kup mi taky,prosím...! 😄
no jo,ale to je podle spokojenosti zakazniku,ne podle spolehlivosti resp. poruchovosti!
A tim je jasne prokazane, ze za posledni tri roky je v USA podle spotrebitelu na prvnim miste znacka ACURA!!!!!!!ACURA#1!!!!😄
to Florida:Ale ja ti ji preju,vo to nic,ale neni to objektivni kriterium.
Pives😜odle me je ABSOLUTNE nejlepsi LEXUS, ale v soucasne dobe se divam taky na cenu auta ktery kupuji, i kdyz bych si mohl koupit LEXUS LS 430, ale 55.000$ se me zda v soucasne dobe trochu moc, protoze mimo jine budeme kupovat koncem tohoto roku nebo zacatkem pristiho novej barak...😄
no já furt to nechápu,přece ty ameriky to je něco tak krásnýho,a ten lexus sorry mi nic neříká a za tu cenu...
Podberak:Ja se divam v prve rade na kvalitu a cenu.Jak uz jsem napsal kupuji novy auta, ne ojety.A kdyz si muzu koupit novy auto dejme tomu za 30-35 tisic$ ktery ma stejnou kvalitu jako auto za 80 tisic$ tak si koupim to prvni.Kdyz bych byl bohatej , tak si samozrejme koupim to auto za 80.000 nebo i 120.000 tisic...😄
Lexus neni sice spatnej, ale kdyby mel prachy tak bych si spis koupil Jagouše
An ijedno an idruhý bych si nekoupil,hned bych bral Ford Crown Victoria - stojí asi 23 tisíc babek,to je zadarmo,koráb jak prase.to je moje vyznání!
Podberak:Ford??????Kdyz uz Americky auto tak Cadillac a ted bych bral ten novej 2002DeVille...😄
To ne, kdybych fakt, měl prachy. Tak bych nesel do sedanu, ale do černého Eldorada. Není nic hezčího 😄 Jestli se nepletu tak je to poslední Cadillac, který má stále svislá červená zadní světla na okraji zádi. Prostě do-ko-na-lo-st Seville a Deville 2001 to je Evropan a DeVille je okopírovanej Lexus 😞((
Ja za 3 roky a 11 mesicu az me vyprsi zaruka na moji ACURA 3.2TL tak kupuju Lexus LS 430, nebo kdyz do te doby udelaji neco novyho tak LS novou radu.Jinak kdyz bych mel penize tak Mercedes 600S...😄
ta acura ma v usa 4 roky zaruku? hmm, pekne
A co to bylo za otazku ? A žes nesposlat stížnost ? Je dostat letenku zadarmo a nakonec jí nedostat tak tu jejich TV podpalím 😊
otazka bola priblizne taka, ze kolko paliva byva v lietadle, podla coho sa to pocita a aka je priblizne rezerva. ked sa na to spetne pozriem, tak celkom zaujimave informacie pre Bin Ladina, ze? no ale dotycna udalost sa stala tak polroka dozadu.
ja som aj poslal dalsie 2 maily do telky, nech sa na to pozru, ale potom som sa na to vykaslal, ajtak par mesiacov predtym som mal moznost zdarma letiet na cyprus a spet v kabine, takze som videl ako piloti pracuju. kaslat na to, ale principialne ma to sere, pretoze ti moderatori si robia co chcu.
ja som aj poslal dalsie 2 maily do telky, nech sa na to pozru, ale potom som sa na to vykaslal, ajtak par mesiacov predtym som mal moznost zdarma letiet na cyprus a spet v kabine, takze som videl ako piloti pracuju. kaslat na to, ale principialne ma to sere, pretoze ti moderatori si robia co chcu.
Co se dnes deje, ze by nejakej svatek???Tak prazdnej chat jsem nevidel uz dlouho... Asi jsou vsichni doma a nemaji pristup k internetu...
Tak kde jste vsichni???😄
Sobota, to se odpociva po patecni drine...😃)
Vzdyt jste meli vcera volno!!!Co mam rikat ja, prijel jsem z prace domu v jednu v noci ve dve jsem sel spat a v sest zase vstaval.Ted si teda pujdu jeste zdrimnout nez zase pojedu do prace, ale mam pred sebou dalsi dvanactku...😄
Nekdo pracovat musi...😄
jo jo pravda 😊
To Florida: Nechtěl bys mi poslat pár pěkných fotek Eldorada ? Určitě jo bude mít někdo ze sousedů, nebo spolupracovníků 😄 Pár fotek za dne i ve tmě (pro světla) interier (i ve tmě). Prosííííím 😊) (jo a takhle MP3 zvuku motoru, by taky potěšila)
ace2:Zrovna nikoho kdo ma Eldorado neznam, ale vyfotit Ti ho muzu, nekde na parkovisti a poslat bych Ti ho musel normalni postou , protoze s PC neumim krome cteni novin a chatovani nic delat...
Tak to by bylo fajn. Až to budeš mít nafocený, tak dej vědět. Naučíme tě, jak to poslat mailem. A nebo se u tebe zastavím, tak na 14 dní ? 😄 Na letenku bych ještě ušetřil, ale to ubytování je u vás na mě fakt moc drahý... 😊)
to ace2:My uz jsme tady meli navstev ktery me to chteli ucit a porad nic...Za prve me to ani moc nezajima a za druhy na to nema cas...A bydleni je tady mimo sezonu levny , jestli chces tak Ti neco sezenu kdyz prijedes...😄
Videli jste uz 2002 LEXUS ES 300???Za 36.500$ absolutne nejlepsi auto na trhu!!!
Hele, proč všichni za louží šílíte po Lexusech a v Evropě to berem tak nějak okrajově ? Prý je ted ve státech Lexus "IN". Ale stejně to nějak nechápu... Je to pro exotičnost ? Vždyť Lincoln, Cadillac, Buick, Oldsmobil (Aurora) to jsou všechno super auta za dobrou cenu s bohatou výbavou. Motory jsou také více jak dobré. V8 Northstar od GM jsou na špici s výkonem a kultivovaností, tak proč hergot všichni šílíte po "rejži" ?
to ace2:Nikdo po Lexusech netouzi, ja jsem se treba pred dvema mesicema rozhodl koupit si 2002 Acura 3.2TL, protoze za cenu a s vybavenim ktery ma je to absolutne nejlepsi deal pro me...Dnes bych teda asi moc uvazoval o ES 300 ...Jinak Americky auta nemuzes k Japonskejm prirovnavat ani omylem!!😄
No já si myslím. Spotřebák bez duše 😊. Ne že by U.S. Industry neobsahoval taková auta, ale žádné Japonské auto se nestalo klasikou. Mám Hondu '78 krása, že ? 😄 No tak toho se naštěstí nedočkáme 😄 Netvrdím, že Japonci jsou vyloženě špatný, někteří mají i motory, které jsou na světové špici (např. Honda), ale když se podívám na Hondu vs. třeba Buick, tak Honda... sorry, ale fakt bych to nerozchodil, kdybych jí musel mít v garáži. Koupil bych si jí jako druhé auto, když to někdo škrábne, nebo mi ohne nějaky ten tenký Japonský plech, tak mi to bude šumák, hlavně že mě to doveze do práce 😄 Ale v garaži bych o weekendu leštil jiné auto 😄
vzhledove vypada rozhodne zajimave, motor V6, 160Kw, co je asi nejdulezitejsi pohon na zadek, stovka za 7,4 a Vmax 238Km/h, vzor mu byl BMW 530, probihaly rozsahle testy takze se muze smele merit s eu autama co se tyce podvozku, co jsem cetl tak to neni jen nejaka reklamni veticka ale opravdu se s tim da jezdit zvostra, no a to nejlepsi na zaver, 5 stupnova MANUALNI prevodovka v zakladu!
jeste neco, cenovka je $32,000 - $40,000 coz bych radsi narval do CTSka nez do nejakeho japonce
Jo to jo, auto je to dobré, ale už to není Cadillac 😒 , ale s tím manuálem bych byl opatrnější. Američani povětšinou myslí manuálem automat s volbou stupnu alá TipTronic. Pokud by to byl opravdu ten kus tyče mechanicky spojen nejakou primitivní lamelou kdesi v motoru tak asi napíšu GM, že tudy cesta nevede. Ach jo, proč zrovna Cadillac, proč na to nepoužili jinou značku z koncernu. Mají Saaba, ten by potřeboval trochu popostrčit, a už nemluvím o skomírajícím Opelu, který zjevně neví kudy kam. Z US bych mu klidně na takové pokusy věnoval Oldsmobil, tam je ted prostoru... ale zahravat si z aristokratem, který má vlastní erb a s autem který byl vždy symbolem okazalosti a bohatosti Ameriky, ach jo, ach jo, ještě že jsem koupil to nejlepší co dělal. Už nikdy nic takového asi neudělá. Budou to dobré auta, luxusní auta, rychlá auta, drahá auta, ale už to nebude nikdy ten Cadillac, který pamatujeme ještě z roku 1995 to bylo ještě auto, které si neslo odkaz. Co ted ? DeVille s témeř 50-ti letou historii je ted Lexus. Vždy Luxusní SeVille je ted typické evropské auto. Jen to Eldorado je pořád Eldorado, ale to chtějí zrušit z výroby 😒 General Motors proč ? Proč ? Proč, to děláš !? No, že bych poslal životopis a zažádal u divize Cadillac o místo šéfa vývoje ? Kdo tam máte známeho ?
ad ta prevodovka je od stejneho vyrobce od ktereho ji odebira BMW do 5kove rady, jen trochu upravena, kdyz si vemes camaro, toho si nevsimaj, ma jeste tuhou zadni napravu a mustang ji uz davno nema, o 310HP verzi nyni pisou ze je to za 22k $ kup stoleti, nastesti tusim v roce 2003 nebo 2004 ma prijit novy model, byl o tom clanek na motortrend.com
PS: ty mas asi rad ty ameriky kterym je nejlepe v rychlosti okolo 100ky, a hodne pohodlny podvozek co?
PS: ty mas asi rad ty ameriky kterym je nejlepe v rychlosti okolo 100ky, a hodne pohodlny podvozek co?
Jo jo přesně. Rychloměr mám do 85 mil (140km), ale omezovac je na 185 km/h. Jezdím s ním 110. Nic není slyšet, pohoda klid. Že jedu po dlažebních kostkách poznám jen podle změny vzhledu cesty. Auto se jen tak houpá a houpá, křesla místo sedaček. Jenom se rozvalím jako v obýváku, zapnu cruise control, klimatizaci nastavím na 22 Celsia a kolenem kontroluju volant, který vyžaduje naprosté minimum námahy. Jo to jsou ty prává americká auta. Je to o pohodě, klidu. Proč už je nedělají, proč ? Proč ? Proč ? Proc už auta nemají červený, modrý, zelený interér, ale jen šedy a černý ? Proč, Proč ? Protože Japonci a Evropani !!! Japonci s rejží a Evropaní a jejich LEGO místo aut 😞((( fňuk
joo to muze bejt pohodicka, ja spis preferuji rychlejsi jizdu, proto mam rad hlavne mustanga, corvettu - nova Z06 ma uz 405koni! to je nadhera, mimochodem v lete jsem videl cerneho StingRaye s motorem L88!! sice kola BBS pekne obrovska, ale vypadal super, nebo Firebirda, Camaro, Viper... asi tak pred dvemy lety jsem videl studii Dodge Charger, vypadal dobre ale ted po nem neni ani stopy 😞
ted jsem to psal do souseního klubu. Kdyz sportovni auto tak Dodge Charger co byl na srazu. To byl presne ten model co ja nej nej nej nejvíc můžu. Nadhera. Corveta je pekná, jenže nová Corvetta mi strasne připomíná Honda-Acura NSK, nebo jak se to jmenuje. Stingray je Stingray ... A nebo si mi libila Corvetta 1990 co mela ten super kosmicky display misto pristojovky. Rad bych se s nim jednou svezl a nejlepe jeste v noci 😄
Jojo stingray je stingray, jeste jsem videl bile coupe r65 vypadalo jako nove, v manualu, nova corvetta se me fakt libi, i kdyz by me stacil i 90rok 😄 pekne v cabriu, to vypada brutalne, k tomu dodge charger, ten na srazu uz byl ke konci vyroby, ktera skoncila tusim v 76-8? nejhezci je cernej RT s 7.2l V8 rok 68, byl napriklad ve filmu Bullit
Co tady porad vychvalujete Americky auta???Ja sice tuto zemi mam moc rad, ale musim byt objektivni a rict ze auta delaji Americani prumerny, nerikam ze jsou spatny, ale na Nemecky a HLAVNE Japonsky auta zdaleka nemaji...Mel jsem Pontiac, Chevy, Cadillac,ale ani jedno auto me nenadchlo....Jsou sice nejpohodlnejsi , ale co se tyce kvality uz je to horsi.To jsem si vubec NETROUFNUL vyzkouset Ford, protoze tam je kvalita jeste mnohem horsi a tato znacka se neda zaradit mezi prumerny auta.
fakt to nechapu. Sednu do VW, BMW, nedejbože do Audi a hned mam zkazenej den. To ze design pristrojove desky, bych dokazal udelat taky. Co je tezkyho na 2 budicích a cca 5m2 sedeho v lepsim pripade cerneho plastu.... Sedacky vylevane pravdepodobne betonem a jako vrchol bylo polovicni zpetne zrcadko u spolujezdce... hlavně že ušetřil 2Euro za výrobní náklady... Ach jo a to už nemluvim o tom ze je to vlastne LEGO. Je jedno jestli si koupim Seata, nebo Audi najdu ten samej volant, ty same tlacitka.... o motorech a prevodovkach nemluve. Nevim jak u vas, ale v Evrope je cim dal tim horsi najit nejake pekne auto. Vsechno je unifikovane pro snizeni vyrovnich nakladu na naproste minimum. Kdyz si pujdu koupit Mercedesa S-Classe tak dostavu v zaladu plechova kola a cira skla bez zatonovani, coz mi u auta za takovou cenu prijde jako vysmech. Kdyz si koupit SeVilla tak za nej dam o 60 tis. Euro mene a nemam moznos si nic dokoupit, protoze nic neni co by se dokoupit dalo. Kdyz si vemu stredni tridu. Tak Mercedes E-Classe vs. Chrysler 300 velikostne srovnatelena auta, motorove taktez, luxusni vybavou ani nahodou. Pokud vezmu balik penez coz v tomto pripade dela nejakych 48 tis Euro, tak bud dostanu luxusni auto vcetne GPS, nebo zebrackou verzi, neceho cemu muzeme rikat luxusni auto. A stavu designu interieru a exterieru nemluve. Nicmene to je veci vkusu kazdeho. Co se tyce spolehlivosti, tak je Mercedes, BMW a LEGO nekde v lepsi polovine. Narozdil od Buicku, ktery si stabilne drzi 2. misto za Subaru. Co se tyce Fordu, tak to je pravda. Ford byl vzdy spotřebni material a této politiky se nemíní zjevne pustit.
Co se tyce "rejže" tak jsou některé zajímavé kousky které se stojí za to vlastnit. Honda ma vynikajici benzinove motory, ktere jsou asi to jedno z nejlepsich a nejspolehlivejsich co se da zakoupit. Design u treba Accorda (nevim jak se jmenuje pro US) je decentne uhlazeny, trochu agresivni, robustni a budi dojmem solidnosti i interier je přiměřeně členitý a přehledný. Nic proti. Toyota vynika spolehlivosti, nicmene auto jsou bud oskliva, nebo nic nerikajici. O interieru škoda mluvit. Šedivá je zjevně v módě a čím víc tím lépe 😒 Občas se povede vyrobit celkem solidní sportovní autíčko za slušné peníze. Luxusni divize Toyoty Lexus se snazi a dela zajimava auto se zajimavou vybavou, ale taky si za to necha IMHO zaplatit vic nez by bylo nezbytne, ale vše je věcí nabídky a poptavky, ale všehcna čest, dostat se za tak krátkou dobu na takovou uroven to chce nejake zkusenosti a napady. Nicmene porad je to luxusni auto, nic vic nic min. Kdyz jsem se na nej dival a sedel jsem v nich (bohuzel nejel) tak luxusni interier, ale auto jako celek pusobi moc neosobne. V tomto zase vytezi treba Mercedes, ale tam mam zase jine vyhrady.
O Korejske vyrobe se moc rozepisovat nebudu 😊
Jinak co se tyce me osoby tak jsem zaujat a zatizen na Cadillac 😄 Jo, priznavam to a jsem vinen plnem rozsahu zaloby 😄 Me na tom aute, uchvacuje, historie, pohodli, luxus, symbol, charisma, design, vykon, zvuk.... Jiste par vyhrad bych mel take, napriklad ergonimie ovladani neni zrovna prikladna, ale o to zase zajimavejsi. Co se tyce spolehlivosti tak neznam idealnejsi auto 😄 Vcera tachometr protocil 150 tis mil a auto stale slape jak ma 😄 Nic nezere (mimo benzinu) motor nikde netece a sam o sobe vypda jako kdyby vyjel z tovarny. Samozrejme znamka rezu a to ani na podvozku. Elektrika funguje, klimatize taktez. Proste pohoda. A hlavne ma velice nizkou spotrebu. Ted mam 14.6L/100km v městském provozu 😄 Na dálnici kolem 12 😄 na 4.5 V8 pěkné ne ? A to musím zdůraznit pohodli a ticho 😄 Pravda zatacky nema prilis rad, ale zase je to prvni auto u ktereho na konci speedometru slapnu na plyn a auto vyrazi prudce v pred za hranici speedometru 😊
Co se tyce "rejže" tak jsou některé zajímavé kousky které se stojí za to vlastnit. Honda ma vynikajici benzinove motory, ktere jsou asi to jedno z nejlepsich a nejspolehlivejsich co se da zakoupit. Design u treba Accorda (nevim jak se jmenuje pro US) je decentne uhlazeny, trochu agresivni, robustni a budi dojmem solidnosti i interier je přiměřeně členitý a přehledný. Nic proti. Toyota vynika spolehlivosti, nicmene auto jsou bud oskliva, nebo nic nerikajici. O interieru škoda mluvit. Šedivá je zjevně v módě a čím víc tím lépe 😒 Občas se povede vyrobit celkem solidní sportovní autíčko za slušné peníze. Luxusni divize Toyoty Lexus se snazi a dela zajimava auto se zajimavou vybavou, ale taky si za to necha IMHO zaplatit vic nez by bylo nezbytne, ale vše je věcí nabídky a poptavky, ale všehcna čest, dostat se za tak krátkou dobu na takovou uroven to chce nejake zkusenosti a napady. Nicmene porad je to luxusni auto, nic vic nic min. Kdyz jsem se na nej dival a sedel jsem v nich (bohuzel nejel) tak luxusni interier, ale auto jako celek pusobi moc neosobne. V tomto zase vytezi treba Mercedes, ale tam mam zase jine vyhrady.
O Korejske vyrobe se moc rozepisovat nebudu 😊
Jinak co se tyce me osoby tak jsem zaujat a zatizen na Cadillac 😄 Jo, priznavam to a jsem vinen plnem rozsahu zaloby 😄 Me na tom aute, uchvacuje, historie, pohodli, luxus, symbol, charisma, design, vykon, zvuk.... Jiste par vyhrad bych mel take, napriklad ergonimie ovladani neni zrovna prikladna, ale o to zase zajimavejsi. Co se tyce spolehlivosti tak neznam idealnejsi auto 😄 Vcera tachometr protocil 150 tis mil a auto stale slape jak ma 😄 Nic nezere (mimo benzinu) motor nikde netece a sam o sobe vypda jako kdyby vyjel z tovarny. Samozrejme znamka rezu a to ani na podvozku. Elektrika funguje, klimatize taktez. Proste pohoda. A hlavne ma velice nizkou spotrebu. Ted mam 14.6L/100km v městském provozu 😄 Na dálnici kolem 12 😄 na 4.5 V8 pěkné ne ? A to musím zdůraznit pohodli a ticho 😄 Pravda zatacky nema prilis rad, ale zase je to prvni auto u ktereho na konci speedometru slapnu na plyn a auto vyrazi prudce v pred za hranici speedometru 😊
florida: Prosím tě, sorry, jestli jsi to tu už říkal, co se ti přihodilo tak strašnýho s Fordem, že mu nemůžeš přijít na jméno?
lexus je fasa, ale je to len taka kopia bmw a mercedesu 😞( vzdy ked vecer vidim z dialky lexus, tak si najprv myslim, ze je to bmw, a z boku to tiez vyzera ako bavorak. skoda 😞
Jenom jsem nakouknul, a musím říci, že auta z USA mají něco do sebe. Škoda, že jsem zatím neměl tu čest. Nebo možná dobře. Třeba bych potom nějaké chtěl pod stromeček 😄
to matuS:Kterej Lexus vypada na prvni pohled jako BMW nebo jako Mercedes prosim Te????
teraz ten novy, ten malicky. ked sa na neho pozries z boku, tak vyzera ako bmw a ked ho vidis vecer spredu, tak svieti ako mercedes
to prof:Me se neprihodilo nic, ja jsem jeste nemel za tech 13 let co tady ziju ani tu odvahu abych si Ford koupil...😄
florida: Vidis, to ja jsem tu odvahu mel a to nemam servis na kazdym rohu, a vrakác v kdejakym zapadakove. No, a zatim jsem nezjistil, kterej model od BMW, Mercedes, Honda nebo Lexus by mohl konkurovat obycejnymu trucku F350 od Forda 😄
No napsal jsi tady teda peknej clanek, ale porad jsi me tim nepresvedcil ze bych si mel koupit jiny auto nez Japonsky, mozna az budu jednou hodne bohatej tak dam 140.000$ za Mercedes, ale zatim me staci ma 2002 Acura 3.2TL, nez si teda koupim Lexus LS 430!!!😄
Proč dávat 140 000$ za Mercedes 😄 Vždyť je to naprosto zbytečný a i tak trochu nelogický 😄 Jenom kdyby chtel clovek davat vsem na jevo, ze ty prachy ma. Ovšem na ukor pohodlí 😊))))
to ace2:Ja ziju ve meste kde si toho jaky mas auto nikdo nevsimne, a muzes davat najevo co chces...😄Porad si ale myslim ze Mercedes S 600 je jedno z nejlip postavenych aut na svete,to samozrejme nemluvim o kvalite....A pohodlny to auto taky je, ver me....
to ace2:...i kdyz teda zatim nejpohodlnejsi auto v kterym jsem jel po dalnici je Lincoln Town Car, o tom neni rec, ve meste se me zdal practictejsi Cadillac Deville, ten je lip ovladatelnej ale na dalnici je Lincoln Town Car jednicka...
Town car jsem neřídil, jel jsem v zadu v limo. Ono těch ktrátkych verzí v ČR moc není. Viděl jsem jen jednoho (ten nejnovější). Nevím jak je to u současných Cadillacu, ale jejich posilovač řízení je to nejlepší co jsem řídíl. Proč vyvíjet sílu, když nemusím 😄 Takže pro jízdu a ovladatelnost v městě je potěšení z jízdy.
Sorry, že se vám deru do diskuze, jenom k tomu Fordu: jukni na tohele😒br />
10 nejlepších US aut dle časpisu Auto week Vybíráno z nových( tedy současných) US vozů - 1) Chevrolet Corvette, 2) Ford F 150, 3) Dodge Viper, 4) Ford Mustang, 5) Ford focus, 6) Lincoln LS, 7) Cadillac Seville, :-! Ford Taurus, 9) Chrysler PT Cruiser, 10) Chrysler 300 M. Je fakt dost divný, že v Top 10 je 5 aut od Ford Motor Company, když jsou to takový šroty a např. Chrysler je se svými modely na posledních příčkách...trochu divný....
10 nejlepších US aut dle časpisu Auto week Vybíráno z nových( tedy současných) US vozů - 1) Chevrolet Corvette, 2) Ford F 150, 3) Dodge Viper, 4) Ford Mustang, 5) Ford focus, 6) Lincoln LS, 7) Cadillac Seville, :-! Ford Taurus, 9) Chrysler PT Cruiser, 10) Chrysler 300 M. Je fakt dost divný, že v Top 10 je 5 aut od Ford Motor Company, když jsou to takový šroty a např. Chrysler je se svými modely na posledních příčkách...trochu divný....
to Barrichello:Mozny to je ze ten zebricek Americkejch aut takovej je, ja se o Americky auta natolik nezajimam abych to sledoval, ale reknu Ti jedno, mel jsem Americkejch aut nekolik a ani s jednim jsem nebyl tak spokojen jako s Honda Accord V6 3.0L EX kterou jsem koupil pred rokem a pul a to nemluvim o Acura 3.2TL kterou mam ted a koupil jsem ji pred 2 mesicema, to je nebe a dudy, nebo jak se to v Cesku rika...😄
Podle AUTO AOL, ktery tezil z poznatku pro pojistovaci company je 5 SAFEST CAR'S EVER:1>2000 Buick Le Sabre, 2>2001 Honda Civic,3>2001 Lincoln LS,4>2000 a 2001 VW Passat,5>2001 Volvo S80...
Jedna věc co ti nahraje. Nejde mi nastartovat Cadillac 😞
Byl jsem v Liberci a zpet, auto slapalo jak hodinky. Spotreba 9,4l/100 !!! což jsem nečekal a kousek u Prahy se rozsvitila kontrolka "Service Engine Soon" (error 52 a 48, 52 je OK v te 48 bude asi problem) Zajel jsem k cloveku co dela do GM, nastesti je to znamej. Zastavim vypnu motor, ale uz jsen nanastartoval. Elektrika funguje, ale kdyz otocim klickem tak nic, jako kdybych chtěl nastartovat na "D" prostě otočím do prázdna. Ach jo 😒 Netusím jestli to souvisi s errorem nebo je to souhra nahod.
Byl jsem v Liberci a zpet, auto slapalo jak hodinky. Spotreba 9,4l/100 !!! což jsem nečekal a kousek u Prahy se rozsvitila kontrolka "Service Engine Soon" (error 52 a 48, 52 je OK v te 48 bude asi problem) Zajel jsem k cloveku co dela do GM, nastesti je to znamej. Zastavim vypnu motor, ale uz jsen nanastartoval. Elektrika funguje, ale kdyz otocim klickem tak nic, jako kdybych chtěl nastartovat na "D" prostě otočím do prázdna. Ach jo 😒 Netusím jestli to souvisi s errorem nebo je to souhra nahod.
to ace2:Ja teda autum nerozumim, myslim jako ze bych je dovedl opravovat, ale muzu Ti napsat ze jsem na mem Cadillac-u menil starter po 58.000 miles.Bohuzel v tom Ti neporadim.Doufam ze to nebude nic vaznyho .A hned jak to opravis tak to auto rychle PRODEJ a kup si PORADNY auto, doporucuju LEXUS nebo ACURA!!!😄
No to ne. Cadillaca si chci nechat jako auto pro paradu. Ale druhe auto co bych si chtel na jaře koupit jako auto na normalni jezdedni me bude jedno co to bude zac. Koukal jsem na Hondu Civica, nebo Accorda, ale chtel bych motor do 1.8 kvuli povinnymu ruceni. Ale Cadillaca jsem ani nekupoval na normalni jezdeni. Koupil jsem si ho pro radost s moznosti perspektivy veterana (vyrobeno 2438 kusů) Prostě auto jen tak na weekendy.
to ace2:Jakej je to Cadillac ze jich bylo vyrobenych tak malo, a jak se dostal do Ceska???
DeVille Coupe 1990 prodán a provozován v Connecticutu a pak dovezen do ČR. Sedanu bylo vyrobeno pres 100 tis, ale coupe těch bylo málo.
to ace2:Jo , presne vim kterej model to je, je to sice ze severu, tak to auto jezdilo na solenejch silnicich, ale pokud to mas v Cesku tak je to jedno, protoze tam se soli taky...Jinak tady auta ktery jsou i 20 let stary, a nikdy nebyly venku z Floridy vypadaji porad jako novy, i kdyz jich tady moc uz neuvidis, zvlast tady kde ja ziju, protoze prumerny stari auta je tady 4.6 roku, ale obzlast v nedeli kdyz lidi jezdi na plaze z autama ktery maji jinak postaveny v garazi, tak tady vidis ruzny zajimavy "kousky"...😄
florida: Tam u vas se pry zase na autech "podepisuje" slunicko - popraskany palubky, lakovani a pod., je to tak? A jak je to s tim slanym vzduchem? Kdosi me vykladal, ze u more se stejne nejaka sul na silnicich vyskytuje, udajne po vypareni morske vody a pusobenim vetru, ktery ji spolu s piskem prinese z plaze.
prof> momentalne som v sydney, a tu je tiez riadne teplo. myslim ze sa tu nesoli, o poladovici tu ani nechyrovali 😄 a auta tu tiez vyzeraju velmi velmi dobre, aj tie stare. palubky som si nejako detailne nestihol vsimnut, ale je pravda, ze ludia tu lubia dat na vrch palubovky taku kobercovinu, zrejme to menej pali. neviem. kazdopadne ked mas 10 rocne auto, tak je to v pohode, lebo je zachovale, a ak ma 200-300tisic km najazdenych, tak to je ako nove.
Tak problém se vyřešil. Byla zaseklá pojistka u voliče automatu. takže i když tam bylo "P" tak si chudak myslel ze je tam "D" a tedy nedovolil start. Ted je to OK a startuje jako za mlada.
Co se tyče "Service Engine Soon" tak to je tím že tam není krokovací moturek. Když se vypne baterka, tak se vyresetuje pocitac, ale jednou za XXX mil znovu zjisti ze mu tam neco chybi a hodi to zase error. Mam pocit ze to bude tak kazdych 200 mil. Na zimu bude auto uskladneno takze aspon nasetrim nejake peniza na opravu. To bude krokovaci motor, nejaky cidlo a ventil, a nejaky solenoid nebo coze 😄 oprava asi 20 kKč takže relativne dobry. Auto mi bylo pochvaleno ze motor jde jak hodinky, nikde zadna rez a tak.
foto zde [odkaz]
no neni to krasavec a Ty si koupis Acuru... 😊
Co se tyče "Service Engine Soon" tak to je tím že tam není krokovací moturek. Když se vypne baterka, tak se vyresetuje pocitac, ale jednou za XXX mil znovu zjisti ze mu tam neco chybi a hodi to zase error. Mam pocit ze to bude tak kazdych 200 mil. Na zimu bude auto uskladneno takze aspon nasetrim nejake peniza na opravu. To bude krokovaci motor, nejaky cidlo a ventil, a nejaky solenoid nebo coze 😄 oprava asi 20 kKč takže relativne dobry. Auto mi bylo pochvaleno ze motor jde jak hodinky, nikde zadna rez a tak.
foto zde [odkaz]
no neni to krasavec a Ty si koupis Acuru... 😊
to ace2:Tak to bud rad ze to nebylo nic vaznyho...O Americkych autech me muzes psat co chces, mel jsem 4 za tu dobu co tady ziju z toho Cadillac Seville rok a pul, tak vim svoje...Sice nemam na sve Acura najeto jeste ani 2000 km, ale reknu Ti ze je to zatim ABSOLUTNE nejlepsi auto jaky jsem mel....
to prof:Je pravda ze kdyz nekde vidis hodne stary auto, tak ma vetsinou popraskanou palubovku, ale ted ty novy auta maji uz pouzity jiny materialy ktery by mely vydrzet vic...Jinak lak zalezi na kazdym jak se o neho stara, kdyz auto nebudes 10 let vaxovat a bude stat na slunku tak to samozrejme bude na laku poznat.Jinak prorezly auto jsem tady jeste nevidel, nebo lepe receno auto ktery jezdi po Floride nezrezavi...
sance us vyrobcu je retro styl, novej thunderbird je toho prikladem, ma si vyrabet Chrysler CrossFire, nadhera, videli jste studii Lincoln coupe? super, uz se tesim az predstavi a zacnou vyrabet nejakej velkej kabriolet, zatim vim jen Buick Bengal, co vim tak vetsine americanu se libili tvary aut 50 a 60 let, v tom maji sanci, priklad uspechu je mazda miata cili MX-5, udelana podle vzoru Lotus Elan.
Retro je pravda asi jedinej smer kam se muzou smysluplne ubírat...
CrossFire je DO-KO-NA-LO-ST design aut z 50. let "A" sloupky nakloněné dopředu nádhera 😄 doufám že jsem si to nespletl 😊
CrossFire je DO-KO-NA-LO-ST design aut z 50. let "A" sloupky nakloněné dopředu nádhera 😄 doufám že jsem si to nespletl 😊
Design jeste nic neznamena, kdy prijdou Americani s KVALITOU, ktera by se jen PRIBLIZILA Japonskym vyrobcum...????A kdyz budou Japonci videt ze ten desing se prodava tak Americany zase pobiji, protoze ho udelaji stejnej a v kvalite budou zase mnohem vic vpredu!!!
Florida89: Píšeš tu něco o kvalitě a designu, ale taky nám napiš, proč nejvyšší manažeři v Japonsku jezdí nejraději Amrickými auty, až potom Německými a nakonec, někde v dálce se hrbí Toyoty a Infinity???
to DieselPower:V cem jezdi Japonsti nejvyssi manager's nevim a je me to celkem jedno.Ja sice v USA nejvyssi manager nejsem, jsem jenom obycejnej manager a muzu Ti rict ze jezdim posledni 4 roky s auty Japonskymi a s jinymi uz asi jezdit ani nebudu, protoze po tech 13 letech co tady ziju jsem vyzkousel jak auta Americka , Nemecka tak ted moje posledni tri auta jsou Japonska a ty me z nich vyhovuji nejvic.Jinak muzes mit nazor jaky chces, ja Ti ho neberu, ale kdyz nekomu kdo autum rozumi reknes ze Americky auta se kvalitou muzou rovnat s Japonskymi , tak se bude asi moc divit.
to Florida89: Nepamatuji se, že bych někdy řekl, že Ameriky jsou "kvalitnější" než Japonci! Možná že nejsou ani tak technicky vyspělé, ale určitě něco vydržej a je spousta věcí, které ti žádná Camry nebo Acord nikdy nemůže dát!
Co máte pořád s tou kvalitou ? U Japonce je 200 tis km konec kariery, ne že by nejel víc, ale u Američana je 200 tis km tak akorat zajety motor 😄 Ne ze by to nechtelo zadnou investici. Ale vymeni se ty veci co se holt jednou vymenit musi, ale rozhodne jsem nevidel podpálený ventily, že by z toho chcal olej všude možně, že by převodovka neřadila, že by to chtělo generálku podvozku, a pod. Všechno co jsem viděl a mělo 200 tis tak bylo naprostém OK technickém stavu. A to jsou auta 12-?? let stará. Mít u Hondy z 87 najeto přes 200 tis tak nejen že je zrezlá, nebo alespoň narezlá. Motor vypada dost divně pokud je vubec po nánosem olej vidět a pokud je to automat... No dnešní produkce je o třídu kvalitnější a 200 tis není problém pro žádné auto, ale kvalita se bude projevovat tak za těch 12 let. Nicméně když si někdo kupuje auto každý 4 roky, což je rozumná doba na výměnu auta, tak dnes těžko pozná který auto je kvalitnější. Tedy IMHO můj názor. Jinak nemůžeme hodnotit kvalitu podle občas vyrobenému zmetku. Ted dokonce si zjitilo že má chybu ve výrobě VW. Občas se mu povede udělat sváry na karoserii a ta se pak diky špatnému svaření kroutí a rozpadá 😄 (zaznamenáno u VW a u Škody) No to je jedno. Kdyby si Florida 89místo Lexuse (co by chtěl) koupil DeVilla tak by udělal lépe, tedy samozřejmě IMHO 😄 V základu za 47255$ to je sranda cena (v porovnání 😊) )
hranate camara se vyrabela do 92, ty jsou podle me hezci nez Fbird, jinak nove camaro se ma vyrabet od 2004, nekde je o tom clanek na www.motortrend.com, co se tyce camara a Fbird 71-81 vypadalo dobre, ale vykonnost byla od cca 74 ta tam, (vsichni vime proc) nejvykonejsi modely mely kolem 160HP, casem se vysplhaly ke 200-225 HP. V 71 melo az 450HP!! Dnes koupis camaro V8 za 22tis$, porad vypada dobre, zvlast kdyz ma nasavani vzduchu na kapote, ale radsi bych sel do Mustangu Cobra, nebo aspon GT. Japonci nemuzou udelat us retro, nemaji vlastni historii, to je nesmysl, videli jste lincoln MK9? chladna majestatnost, moc pekne, pripomina continental 56
ace2: O retru a Chrysleru si mysli co cheš, mně se tahle kombinace prostě nelíbí... 😄
kdepak je tu super. A doufam ze CrossFire budu mit v me stale jeste neexistujici garazi 😊
TOHO BOH DÁ NEBUDE, ABY DIESELPOWER NĚKDY JEZDIL V NĚČEM Z KONCERNU DAIMLER-CHRYSLER-MITSUBISHI!!!
A ještě něco, když chceš retro, tak si pořiď FireBird, ale CrossFire? To je snad míšenec Prowleru, Audi TT, Porsche 911 a třídveřovýho Focuse... tomuhle teda neříkám retro!
Teď vážně, myslím, že je dobře, že už se F-body (Firebird/Camaro) přestane vyrábět. Je to už cenově nezajímavý a skutečně přinejmenším rustikální technologie. U mne se slovem krásné RETRO nazývá ThunderBird!!!
Tak to bych se zase hadal ja. Fták Bouřlivák je sice fajn auto, ale s intererem jsou OUT a to docela hodne. Kdyby mel interier v podobnem stylu jako PT Cruiser tak by to byla dokonalost. Škoda že se neděla s tou 2.7 V6 ta 2L nebo 2.2L jsou moc líne. Takovej černej PT Cruiser s 2.7 V6 to by byla dokonalost 😊
Co se týče Camara, tak poslední agresivní Camaro bylo to co se delalo do 89 (?) Potom bylo kulaté a už takové divné. To samé Corvetta. Sice ma ted nepopiratelné výkony, ale nejhezčí byla jako Stingray. Ted mi to nějak přípomína Hondu NSK, nebojaxetojmenuje 😊
Jo jo, mi se prostě na ničem neshodnem, alespoň máme o čem pořád kecat 😜)
Co se týče Camara, tak poslední agresivní Camaro bylo to co se delalo do 89 (?) Potom bylo kulaté a už takové divné. To samé Corvetta. Sice ma ted nepopiratelné výkony, ale nejhezčí byla jako Stingray. Ted mi to nějak přípomína Hondu NSK, nebojaxetojmenuje 😊
Jo jo, mi se prostě na ničem neshodnem, alespoň máme o čem pořád kecat 😜)
Kdyby bylo každý auto jako PT Cruiser, nechtělo by se mi na světě žít. Jo, 2.7 DOHC je skutečně Hi-tech špička, ale možná tak ještě do Stratuse. Intrepid či Concorde je na tenhle motor trošku těžkej. Navíc, nehněvej se na mne, ale mám určité předsudky vůči tomuto výrobci a proto, kdybych měl volit třeba mezi Intrepidem 3.5 a Bonevillem 3.8 SC, rozhodně vyhraje Boneville, stejně tak ikdybych volil mezi Concordem a Regalem, vyhraje Regal (zase 3.8 SC)(Concorde je možná hezčí, ale v Regalu s Grand touring package se prostě cítím líp, než v BMW 5). Je to subjektviní pocit, jistě, ale i Renault Laguna mě vzrušuje víc, než BMW 3 (když jedu v 1.9dTi, mám lepší pocit než z 320d) a právě tenhle subjektivní pocit rozhoduje při koupi vozu. Bohužel, PT Cruiser je opravdový paskvil na téma Mercedes A, Audi A2 a podobně. Máš pravdu, že se v lecčems neshodnem, ale vzásadě jsme zajedno, když auto, tak Ameriku! Co se týče Camara 3 (to, co se vyrábělo do roku 89), to je hranatý OT-čko. Nejlepší je Camaro 2, konkrétně výroba mezi roky 79 až 81. Tohle auto je to, čemu se říká classic pony car! Jestli někdy uvidíš film Get-a-way, pochopíš (je to taková nepovedená nekomerční road movie o tom, jak kluk a holka vyloupí banku, utíkají před policijí až někam do hor, kde ve sněhové bouři vyletí ze silnice a nakonec umrznou... je to šíleně dojemnej slaďák, ale to auto tam, 1981 Camaro 350HO, zlatý s bílou kůží, to je něco!!!) A co se týče C5 (Coupe nebo Vert), hele, upřímně, je to spíš něco jako Mercedes SL - hlavně jízní vlastnosti, jede to jako DeVille s elektronickým podovzkem (zvlášť, když si ho objednáš ;o))). Naopak Z06 mi připomíná právě Stingray. Tahle "hard-top" kastle měla bejt nejlevnější C5, ale moc se neprodávala, teď je z ní Z06 a není k dostání.
Muzete me prosim napsat kde zijete ze mate tak obrovskej prehled o vsech autech vyrabenych ma celym svete a taky kde jste nazbirali zkusenosti s jezdenim s temito aut???y.Jenom Vas upozornuji ze jsem za tech 13 let co ziju tady, Fl., mel 4 Americky auta, 2 Nemecky a ted za posledni 4 roky 3 Japonsky auta.A dalsi z ceho cerpam je ze muj NEJLEPSI kamarad tady ma opravnu aut, 10 let, a pred tim pracoval jako mechanik 4 roky v Nemecku u Mercedes dealer, vyucenej automechanik z Ceska kterej do doby kdy emigroval v teto profesi pracoval v Cesku a v car businessu dela celej zivot a je mu 42 let.
No asi to uzavřem s tím, že každý kontinet má své auta se spolehlivostí přinejmenším dikutabilní a auta která jsou špičkou ve svém oboru. Asi se nebude hádat jestli je lepší ten a ten. To že si Florida89 koupil Acuru tak k tomu měl určitě důvod. Jen bohužel mi z Čech konstatujeme, že jezdit po Floridě s Acurou není stylové 😄 Nicméně už tak žiješ nějakou řádku let ttk už ses dostatečně vychutnal US autama. Předpokládám, že když jsi tam přijel, tak sis koupil něco velkého hranatého s V8 pod kapotou... My kteří jsme zase znechucený evropskou unifikovaností kdy 4 auta od 4 automobilek vypadají témeř stejně bez výbavy a za nehoráznou cenu, tak mi se zase díváme po něčem co vybočuje a nikdo nám nemůže vymluvit, že cokoliv je lepší než naše. Samozřejmě jak jinak 😊. U nás by sis šplhnul kdybys zakoupil k Acuře nějakou pěknou klasiku. Si nemyslete s Cadillaca mám garaži vytahuju ho jen na weekendy ted ne ted už je zase ta zk*rv*ná zima. Pro ti kteří žijí na Floridě tak to je takové počasí kdy mrzne voda a litá v povětří takovej bílej sairait a antrax to není. Takže ted se rozhoduju bud koupím na jaře druhé auto na normální ježdění. Nejradi bych Caprice 1990 5.0 V8 nicméně díky povinnému ručení asi koupím Renaulta Megane 1.6 nebo 1.8 (ojetyho samozrejme) a nebo se na další auta vykašlu, stejně ho nepotřebuju, jenom jsem línej nějak jezdit Public Transportem a za ušetřené prachy bych rád konečně cestoval. Florida89 se už na mě jistě těší... 😊))))))))))
Já jsem jenom investiční poradce. Doposud jsem jezdil s Toledem a teď mám půjčenou Lagunu, ale čeká mě 406-ka. V USA jsem byl cca. 5krát a projel se tam s autama většinou u dealerů. Rád čtu Car and Driver a Road and Track. (Krom toho samozřejmě i Wall Street Journal a Newsweek) Jinak rok jsem žil ve Švýcarsku, jako dítě několik let v SSSR, projel jsem většinu zemí Evropy a blízkého východu.
Já bych florida tolik nepřesvědčoval. Kdybychom byli ve státech kdokoliv z nás, asi bychom taky skončili u Hondy, ovšem za předpokladu, že auto je pro nás pouhej prostředek pro přemístění z místa A do místa B. Jelikož jsme však padlý na hlavu a místo motýlů, známek nebo starožitností nás baví ty popelnice na kolech, tak se jimi prostě zabýváme. Ano, Acura, potažmo Honda udělala obrovskej kus práce a vyrábí skutečně skvělá auta. Jenomže jako se člověku okoukají hezký holky, tak potom mezi nima začne hledat takový, který mají něco víc, než katalogově precizní ksicht a dokonalou figuru. A to samý je s těma kárama. Já vím, že mi to moc nebrzdí a nedej bože s tím vlítnout do hrbolatý zatáčky! Ale jinak to má zas něco, co nemaj ty současný dokonale se chovající(někdy ne), poslušná(někdy ne) a spolehlivá(někdy ne) auta. To "někdy ne" neznamená, že ta stará to všechno mají, ale jen připomíná, že ta stará dokázala v lecčems být stejně dobrá a někdy i lepší, než ta současná, která si dost často jen hrají na to, že jsou lepší. Po 4 letech poslat dál, OK, to je nejlepší způsob, jak se zbavit problémů. Ovšem člověk, který s autem necítí jako s živou věcí, nemůže nikdy poznat pocity, který cítí automobilový nadšenec, ať už se mu líbí starý Mercedesy, nebo Buicky. Nadšence do Hond a Toyot jsem zatím neviděl, leda ty ladiče, který ty auta przněj různejma křídlama, svítivě barevnejma stěračema a jinejma pseudoúpravama.
Jo my to mámě jako koníčka a Florida to má jako dopravní prostředek...
Ta poslední část tvího příspěvku mě fakt rozesmála. Modré obrysovky, jedově zelené stěrače, rychlé pruhy, nedávno jsem viděl stroboskob místo obrysovek, koncovka výfuku, červeně namalované zadní bubny... 😄 Jo jo. Normálně jezdim 110, ale občas je podráždím a to nejraději v kopci. Loket zvokna, kolenem řídím volant a přesto raketově zrychluju 😄 A to nemám žadný super, hi-tech, mega spoiler 😊
Ta poslední část tvího příspěvku mě fakt rozesmála. Modré obrysovky, jedově zelené stěrače, rychlé pruhy, nedávno jsem viděl stroboskob místo obrysovek, koncovka výfuku, červeně namalované zadní bubny... 😄 Jo jo. Normálně jezdim 110, ale občas je podráždím a to nejraději v kopci. Loket zvokna, kolenem řídím volant a přesto raketově zrychluju 😄 A to nemám žadný super, hi-tech, mega spoiler 😊
No tak se divam ze Vy ty auta moc "prozivate"...😃)Ja kdyz kupuju auto tak se divam na kvalitu, pohodlnost, vybaveni a aby to auto aspon trochu vypadalo a nemusel se stydet kdyz nekam prijedu...😄Nepotrebuji , kdyz dam pres 30.000$ za auto, abych s nim jezdil kazdou chvili k dealerovi s nejakym problemem, coz se me jeste u Japonskyho auta nestalo, coz nemohu rict o autech Americkych.Muj boss a cela jeho rodina kupuji POUZE auta Americka, jmenovite Chevrolet, on a jeho syn, nas GM, kupuji kazdy 2 roky novy Chevy Tahoe, nejlip vybaveny a s nejsilnejsim motorem jaky vubec dealer ma, jeho manzelka Blazer a dceri ted koupil Corvette, pres tim mela truck S10, a vidim kolik problemu s temito novymy vozy maji....Jeho syn uz ted koupil sve manzelce TOYOTA 4Runner a rekl ze tento Tahoe kterej ma je joho POSLEDNIM Americkym autem, protoze za 7 mesicu co to auto vlastni byl uz 4x v servisu a i kdyz samozrejme vsechny opravy jsou zadarmo, protoze je auto v zaruce, komu by se chtelo ve dnech volna travit cas vysedavanim u dealera...K pohodli asi tolik, samozrejme ze maje Acura 3.2TL neni tak pohodlny auto jako napr. Lincoln Town Car, ale ve sve kategori, Mercedes E class, BMW rada 5, Lexus GS, Ford Taurus, si myslim ze patri k lepsimu prumeru, coz me na to ze v nem stravim minimalne casu , uplne staci.Vybaveny je taky dobre, vetsinu veci ani nepotrebuji a kdyz s nim nekam prijedu tak se nemusim citit trapne, coz nemohu rict o nekom kdo jezdi treba z Ford Focus, Toyota Echo atd.Tak to je tak asi vsechno co jsem k tomu proc moje tri posledni auta za posledni 4 roky jsou Japonsky...
Jinak Acura je vlastne Honda , jak tady nekdo poznamenal, ale my mame i Acuru, ja, i Hondu Accord, moje fiancee, tak muzu velice dobre posoudit rozdil mezi temito dvema auty a ten je , obrovsky, to me verte...😄
Japonský auto jsem nikdy neměl, První auto, který bylo mladší než já byl Oldsmobile Regency 1979. Do tý doby jsem měl nějaký Tatry, Volhy, Spartaky, Felicie Sedany. Po tom, co jsem koupil první ameriku jsem jich vystřídal několik - Chevy Caprice 1979, 1986 STW, Chevy Monza 1976, Oldsmobile cuttlas 1979, Lincoln Town Car 1981, teď mám Mercury Grand Marquis 1990. Ace, prof i já mluvíme o OPRAVDOVÝCH amerikách s neomezenou životností, pevným rámem a nesmrtelným motorem. Z nových amerik snad jedině Dodge RAM, ale i toho bych měl radši ještě hranatýho. Já jiný auto naž starou ameriku asi nechci.
Jo jo stary nesmrtelný, hranaty, pochromovany... Někdy si budu muset zařídit Caprice, pěkné auto zvlášť ta 1990. Ty zadní světla jsou strasne sexy 😄
to florida89: Acura 3.2TL už je auto! Nejvíc ze všech Japonských limuzín se mi líbí Lexus ES 300, případně Toyota AVALON (Což není tak prestižní jako Lexus). Hele, mé poznámky si prosím neber osobně, já jsem prostě na Ameriky... thats all!!!
To all: Jo, florida má pravdu, že člověk si většinou kupuje takové auto, jaké potřebuje. Proto moje nové auto není Ford Excursion Limited 4x4 7.3 PS TD, ale Peugeot 406 Break, 2.0 HDI.
No jo, nikdo netvrdí, že je Acura špatný auto, ale holt pro nás je to jen auto, který slouží k přepravě z místa A do místa B 😄 Prostě auto.
BTW trochu ekonomiky 😄 Když říkáš že průměrný věk auta je 4.6 roku na Floridě, tak by mě zajímalo jaký je třeba průměrný plat průměrného zaměstnance. Zajímalo by mě totiž dostupnost koupě automobilu a jeho cenová výše. Například pro mě je cenová dostupnost auta někde na hranici 200 tis pro leasing. A to vydělávám výrazně nad průměr platů v ČR (zase nevydelavam 50tis /mes, to jenom poznamka pro zle jazyky 😊)))))))) ) Zajímalo by mě totiž pokud bych žil v USA a měl nadprůměrný plat, jaké by pro mě bylo dostupné auta na 4-5 roční leasing.... Eventuálně pokud by jsi měl náladu tak popsat životní výdaje na měsíc (jídlo, nájem, atd)
BTW trochu ekonomiky 😄 Když říkáš že průměrný věk auta je 4.6 roku na Floridě, tak by mě zajímalo jaký je třeba průměrný plat průměrného zaměstnance. Zajímalo by mě totiž dostupnost koupě automobilu a jeho cenová výše. Například pro mě je cenová dostupnost auta někde na hranici 200 tis pro leasing. A to vydělávám výrazně nad průměr platů v ČR (zase nevydelavam 50tis /mes, to jenom poznamka pro zle jazyky 😊)))))))) ) Zajímalo by mě totiž pokud bych žil v USA a měl nadprůměrný plat, jaké by pro mě bylo dostupné auta na 4-5 roční leasing.... Eventuálně pokud by jsi měl náladu tak popsat životní výdaje na měsíc (jídlo, nájem, atd)
to ace2:Ja jiny auto nez na prepravu z mista A do mista B nepotrebuju...😄Jinak tady jsou platy mnohem nizsi nez treba na severu ve velkejch mestech nebo napr. v Californii.Nizky stari aut je tady proto, ze tady zije hodne bohatejch lidi kteri se sem stehuji vetsinou "na duchod", coz ovsem neznamena v 70 letech😄.Jinak na leasing jsem jeste zadny auto nekoupil a ani bych to kvuli nevyhodnosti neudelal, tak Ti to nemuzu napsat.Jinak na ceny aut se podivej treba na www.Edmunds.com.To stejny je to z zivotnima vydajeme, zalezi na kazdym individualne, jak chce bydlet, oblikat se, co jist atd. 😄
To DieselPower:Ja kdyz bych si byval nekoupil pred dvema a pul mesicema moje novy auto, tak ted bych byval vzal urcite Lexus ES 300, kterej jeste nebyl v te dobe v prodeji, zacali ho prodavat az asi pred sesti tydnama...Mluvim ted o modelech 2002.Jinak podle me ABSOLETNE nejlepsi auto je Lexus LS430, kterej si koupim az budu kupovat pristi auto, ale vlastne kdo vi co do te doby bude jezdit a co se me bude libit.V soucasne dobe pro moje pozadavky me nejvic vyhovuje 2002 Acura 3.2TL, myslim tim vybavenim , spolehlivosti a cenou...
To Florida89: Jasně že jsem měl na mysli ES300 model 2002, to je prostě super auto, ale než LS430, to radši DeVille DTS!!!
DeVille, souhlas
To ace2: No ještě abys snad řekl něco jinýho!!! ;o)))
No právě. Doma mám vytisknutou celkovou výbavu a cenu. Bratru celkem za 57 tis. Coz neni zas tak hrozny...
Kouknul jsem na toho DeVilla, ale přiznám se, že to už se mi víc líbí Volvo, nebo Maybach.
No on Betley Azzure neni vubec spatny, ale DeVille je opravdu velmi levny za to kolik stojí, a těch 57 je i s nočním viděním, GPS, střešním oknem, automatický tvarovanýma sedačkama s masažní funkcí atd... 😄 Což mi Volvo nedá a to stojí teměř stejně. Maybach musí mít V12 a dvě turba aby se vůbec rozjel... 😄 Jinak individualni stavba dle prestavy zakaznika 😄 Ale 10 mil Kc to je fakt dost uhozeny 😞
Pro zajimavost nekolik inzeratu z novin a nezapomente ze tady se nesoli a ze auta vypadaji po 5 letech lip nez na severu nebo v Evrope po jedne zime...😄CADILLAC 2000 DeVille:White diamond w/navy leather.On star, CD,1 owner,18K carefull miles.Please call 349-1909 for a test drive.$ 30.750 OBO.----CADILLAC 1998 Eldorado ETC ,white, moonroof, chrome, CD/tape.Boss system 29K miles, $22.950 OBO.228-8657-----LEXUS LS400 2000, antiqiue bronz over ivory leather,CD, sunroof,16.500 miles, $44.980------ Tak to jen tak pro porovnani aby jste videli jak se drzi ceny Americkejch sracek a Japonskejch AUT!!!😄
Napsal jsem to spatne, musi jit z baraku PRED vyprsenim zaruky, protoze nikdy nevis co se muze druhej den po vyprseni zaruky stat...
O důvod víc, koupit si Cadillaca 😊
Taky jsem se dival na inzeraty. Cadillac DeVille 94 13 tis USD, a Mercedes E Classe (ještě ten co neměl 4 světla) to znamena 95, nebo 96 rok cena 22 tis USD 😄 U nas by se sotva prodaval za 300 tis Kč 😄 Jde o to že Lexus a Mercedes jsou exotická zahraniční auta, proto je to něco extra. Tedy IMHO. To že jsou levné americká auta jako ojetá tak to nebude signalizoval horší kvalitu, tedy když budeme mluvit o Cadillacu, ale přesycenost trhu domacíma značkama. Tedy znova IMHO.
Taky jsem se dival na inzeraty. Cadillac DeVille 94 13 tis USD, a Mercedes E Classe (ještě ten co neměl 4 světla) to znamena 95, nebo 96 rok cena 22 tis USD 😄 U nas by se sotva prodaval za 300 tis Kč 😄 Jde o to že Lexus a Mercedes jsou exotická zahraniční auta, proto je to něco extra. Tedy IMHO. To že jsou levné americká auta jako ojetá tak to nebude signalizoval horší kvalitu, tedy když budeme mluvit o Cadillacu, ale přesycenost trhu domacíma značkama. Tedy znova IMHO.
Nový Deville bych nebral, poslední co se mi trochu líbilo bylo z 99.....to nový je hrozně divný...brr...radši bych bral Buicka Park Avenue s nejlepší výbavou...
Mě se páčil RoadMaster, což mělo stejnou karoserii jako DeVille i přední okno a přední dvěře 😄 To byl poslední křížník. Ted je to jen luxusní auto.
florida: Ten Smart je opravdu bomba. Na satelitu jsem viděl na nějakým německým kanálu reportáž o případu, kdy jakási dáma havarovala se Smartem. Skopčáckej policajt z nehodovky chodil kolem toho a kroutil hlavou, jelikož milej Smart díky svým jízdním vlastnostem přestal v zatáčce na mokru milou dámu poslouchat, začal dělat psí kusy a nakonec se zastavil ve zcela neobvyklý poloze. Zůstal ležet na zadním víku, čelním sklem do nebe. Přesně takový auto bych koupil svý manželce, pokud bych se jí chtěl co nejdřív zbavit.
😊)) Jo dyt to říkám. Je to SUPER auto 😄 Musím si ho půjčit. A nejlepe koupit.
Jo mimochodem to auto je i celkem bezpecny tady je crash test. Je na tom stejnte treba jako VW Polo a jemu podobni😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Víš, ace, my s leninem a spol. říkáme obyčejným spotřebákům "mrdky". No a Smart, to je vlastně taková spermie s kolama.
Jo souhlas 😄 Jako kdyby nebylo po podelany povinny ruceni, tak si taky poridim mirne obouchanou Caprice, a zbytek neresim. Jenze takhle se mi nechce davat dalsich 9 tis za ruceni 😞
Počkej ace, to jsou počty, který nechápu. Caprice v dobrým stavu bratru 100kKč, pojistka ročně 10kKč, to je za 5 let 150kKč. Já nevím, kolik najezdíš, ale pořád mi to vychází finančně líp, než Smart s nízkou pojistkou.
No jo, to je pravda... sem tuto zalezitost nejak nepodchytil. Hmm, hmm. Na jaře popřemejšlím... Caprice by byla totiž dobra a nebo Voyager... No uvidime jak to dopadne. Treba taky nijak 😊
V tom případě, pěkné V8 Camaro nejlepe do 89 roku. To se mi hodne zamlouva. No tak zase spadnu na zem a spocitam si finance abych vyzil do pristi vyplaty... 😞
Nebo Caprice, či jiná amerika bez not - SPZ už přece máš a oběma autama najednou nejezdíš. Teda fuj, teď se stydím, k čemu to tu navádím!
😊 Ty vole, chlape to není vůbec špatnej nápad 😄 jenom ten Caddy je 3 dveřovej, což bych asi u Caprice Classic Brougham 1990 neukecal 😊
Koukám, že nápadů koluje spousta, jenom já su taký čestný 😄 No jak říkám do Jara času dost a pak se uvidí.
Koukám, že nápadů koluje spousta, jenom já su taký čestný 😄 No jak říkám do Jara času dost a pak se uvidí.
No a kde to máš v malym techničáku napsaný? Akorát se nesmíš vymastit a musí Ti sedět Barva. Já v nasí střediskové obci jsem jediný magor s amerikou v denním provozu, jinak bych už dávno řešil totéž.
vymastit = vybourat ? 😄
Barva bílá, jenže předpokládám, že Caprice by bylo těžký zamaskovat jako Caddy 😄 Nicméně podmětné to návrhy k zamyšlení....
Barva bílá, jenže předpokládám, že Caprice by bylo těžký zamaskovat jako Caddy 😄 Nicméně podmětné to návrhy k zamyšlení....
Co bys maskoval - prostě sundáš nápisy. Já když přešel z Lincolna na Caprice nejčastější otázka byla: tys to nechal přestříkat nahnědo ?
😄 no jo asi máš pravdu. Civil pozna ze to neni Felicie a tim to asi konci. Proste je to znacka nejaka americká jako americký to taky vypada tak to z toho. A co s tím štítkem za oknem ? Omlouvám se za neznalost, ale vždycky jsem měl auto legálně, tedy aspoň jsem si to myslel 😄 Takže neznám tricky jak zlegálnit nelegální auto...
ace: stejně nechápu, proč máš pořád problém s tím ručením. Já teď jezdím pouze s jedním, zimním autem a platím pojistku jen na toto jedno auto. Ostatní jsem vypověděl. Hotovo, konec, dál to neřeším.
máš pravdu moc to přeháním 😄 Ted jsem se koukal na Renaulta Lagunu za 150 tis s klimatizací atd což je ferová cena. Jo motor 1.8 😄 Myslím, že to je ideální auto.
Jo, ace, konečně sis vybral dobře, to ti opravdu schvaluju.
A gremium mě nepranířuje 😄 Jenom nevím jak je to se spolehlivostí Renaultů. Protože za tu samou cenu se dá sehnat mladší 1997 Honda Civic 5dv 1.4 Vtec s kilometráží pod 100 tis, ale zase bez výbavy (posilovač, airbagy a centrál nepovažuji za výbavu extra)
Počkej, to nejde brát mně vážně.
😄 a čemu mám tedy věřit 😄
ace2: Ber Renault, nebudeš litovat, věř mi! Prakticky žádná údržba (kromě lití kapaliny do nádobky ostřikovače 😄)) Jinak spolehlivé jízdní vlastnosti, motory jsou opravdové držáky a dám Ti typ na levný a dobrý servis...!
ace2: Jestli je to 1.8 16V, tak to ber všema deseti (nebo kolik máš ;o) a jinak to ber taky! Laguna tě vážně nadchne... jak víš, právě jezdím 1999 Laguna 1.9dTi a je to fakt super auto, ani se mi nechce do mé nové 406-ky, ale protože už ji budu mít příští týden, tak musím Lagunu vrátit ;o((( fňuk (ikdyž na 406-ku už se šíleně těším!!! ;o)))
Ok, nicméně jak jsem několikrát říkal. Budu kupovat až na jaře. Takže mám dost času na výběr. Ted jenom monitoruji trh a zkoumám jaké auto by bylo nejvýhodnější koupit v nějakém poměru. Finance budou doufám na hranici 200 tis Kč, takže toho výběru zase tak není. Prioritou je pro mě spolehlivost a relativní pohodlí. Caddymu jsem schopen všechno odpustit, jenom přece je to miláček a na svůj věk a miláž má už na lecos nárok. Ale po druhém autu chci aby mi 5 let sloužilo bez velkých investic. V této cenové kategorii mají auta najeto přes 100 tis, nicméně předpokládám, že při mém ročním nájezdu 12 tis Km v soukromém autě to auto musí 5 let vydržet bez problémů (snad) i když bude mít najeto nějakých 120-130 tis km. Jenom problém je v tom, že právě při této kilometráži se mění tlumiče, spojkové obložení, brzdy 😒 (pokud se pletu tak me opravte) coz me stve, ale na druhou stranu pocitam s tim ze kdyz koupim auto za 170 tak kalkuluji s další investicí cca 20 tis Kč, nerad bych však více.
No tak zkus sehnat Golf III s 1.9SDI. Není to sice žádnej sprinter, ale pokud nepotřebuješ značkovej servis (kde je dnes v Praze a okolí běžná taxa 800Kč za hodinu práce (bez DPH)), dá se velmi dobře a levně udržovat. Můžeš s ním bez problémů jezdit na bionaftu a má ještě asi milión dalších výhod. Jediná nevýhoda je, že kvůli značné popularitě a rozšířenosti tohle auto může mít: "od-točené" kilometry a tudíž zdevastovaná ložiska, všechny tlumiče, zadní péra, a nejspíš netěsnou olejovou vanu a výko hlavy motoru. Převodovka taky někdy pouští olej, ale to jen vyjímečně. Kvalita výfuku je sázka do loterie, může ti upadnou třeba hned, ale taky může držet ještě deset let. Závěsy jak kdy, podle toho kod s tím jezdila a pozor na hodně opotřebovaný lehký kola s pneumatikama 195/50 R15. Tahle kombinace je dost "tvrdá" takže dřív odcházej tlumiče, ložiska, závěsy a hlavně, jak řekl jeden můj kamará😜 "drncá to jako sv*ně". Pokud je to osazený 185/65 R14, tak to bude mít podvozek v rozhodně lepším stavu, neboť i majitel byl spíš než okresní závodník, vyznavačem kultivované jízdy.
VW - NO
Golf - NO
Diesel - Never
😄 sice nemám prachy, ale náročnej jsem 😄
Golf - NO
Diesel - Never
😄 sice nemám prachy, ale náročnej jsem 😄
ace: Já myslel, že chceš auto na zimu. No tak teda nerozumím tomu, proč nehledáš AWD.
😄 víš ona zima v Praze... 😊
a ono by to mělo být spíš all-season vehicle, prostě s Caddym nechci moc jezdit... Ja vím, je to na hlavu, ale mě je ho holt líto používat na normální ježdění. Prostě jen tak na weekendy, na srazy na balení 😊))) ne vážně. Chtěl bych z něho vypěstovat veterána.
a ono by to mělo být spíš all-season vehicle, prostě s Caddym nechci moc jezdit... Ja vím, je to na hlavu, ale mě je ho holt líto používat na normální ježdění. Prostě jen tak na weekendy, na srazy na balení 😊))) ne vážně. Chtěl bych z něho vypěstovat veterána.
Laguna je pekna, moc pekna! A Renault udajne udava zivotnost svych motoru minimalne 300tkm, coz je dost!
ace2: It's on you! Ale vážně, diesel je super věc, jenže, když najezdíš cca. jenom 12000km ročně, tak se ti to možná asi ani nevyplatí. Já týdně najezdím 600-1200km, takže DIESEL FOREVER!!! (Vždyť jsem taky DieselPower!!!) A nebaví mě pořád stát u benzínky a ještě platit ty pálky za benzín...!
Nenapsal jsi, jestli je ta Laguna 1.8 8V nebo 16V!
Právě při 12 tis/rok nemá smysl kupovat diesel. Chápu nepopíratelné kvality moderních common-rail motorů, jenže sem mi to nevyplatí a za druhé já tak nějak potřebuji i dobrý zvuk.
8v nebo 16v nevím a je to jedno, neb do jara mi ho tam nenechají 😄 a ve hře jsou i Honda Accord, nebo Honda Civic. Tedy jak někteří správně postřehli tak jsem trochu zkorigoval možný výběr. Dřív jsem se totiž orientoval podle nabídky AAA Auto Praha a Auto Esa, ne že bych tam chtěl auto kupovat, ale mají tam hodně aut, takže si člověk může udělat obrázek o cenách. Tedy jsem si to alespoň myslel 😞
Po pečlivém zkoumání trhu jsem zjistil, že auta prodávaná v těch barazech jsou drahá a mají velkou kilometráž. Nyní jsem z poměrně velkým úžasem zjitil, že auta prodávaná v "normálních" bazarech jsou levnější a hlavně mají menší kilometráž. Ted jsem např. slinil nad Hondou Accord za 199 tis rok tuším 96-97 v plné palbě a pozor bylo to 2.2 a coupe k tomu 😄 najeto asi 98 tis km. Ne ze bych ho chtěl někdy kupovat, vážně bych do 1.8, ale třeba takovej Civic 4dv 1.6 s Vtec-em by mohla byt zajimava alternativa jako druhé auto.
PS: Jsem nemocen (klasická hřipka) tak bych uvítal vaší častější přítomnost. Nuda je fakt otravná 😞
8v nebo 16v nevím a je to jedno, neb do jara mi ho tam nenechají 😄 a ve hře jsou i Honda Accord, nebo Honda Civic. Tedy jak někteří správně postřehli tak jsem trochu zkorigoval možný výběr. Dřív jsem se totiž orientoval podle nabídky AAA Auto Praha a Auto Esa, ne že bych tam chtěl auto kupovat, ale mají tam hodně aut, takže si člověk může udělat obrázek o cenách. Tedy jsem si to alespoň myslel 😞
Po pečlivém zkoumání trhu jsem zjistil, že auta prodávaná v těch barazech jsou drahá a mají velkou kilometráž. Nyní jsem z poměrně velkým úžasem zjitil, že auta prodávaná v "normálních" bazarech jsou levnější a hlavně mají menší kilometráž. Ted jsem např. slinil nad Hondou Accord za 199 tis rok tuším 96-97 v plné palbě a pozor bylo to 2.2 a coupe k tomu 😄 najeto asi 98 tis km. Ne ze bych ho chtěl někdy kupovat, vážně bych do 1.8, ale třeba takovej Civic 4dv 1.6 s Vtec-em by mohla byt zajimava alternativa jako druhé auto.
PS: Jsem nemocen (klasická hřipka) tak bych uvítal vaší častější přítomnost. Nuda je fakt otravná 😞
ace2: Tak to ti přeji brzké uzdravení. Já jsem sice doma, ale pracuju (v sobotu večer ?😄 - to jsem ale cvok, co?). Víš, nevím jak AAA, ale u ESA vem jed na to, že ty km, co ty auta mají jsou skutečný. Jak jsem řekl, bycha na "odtočený" km!!!
ace2: Tak to ti přeji brzké uzdravení. Já jsem sice doma, ale pracuju (v sobotu večer ?😄 - to jsem ale cvok, co?). Víš, nevím jak AAA, ale u ESA vem jed na to, že ty km, co ty auta mají jsou skutečný. Jak jsem řekl, bacha na "odtočený" km!!!
ace2: Podívej, auta přicházejí a odcházejí, jenom my, lidé, zůstáváme ;o) Jestli chceš Hondu, tak si ji pořiď, Civic je celkem pěkný auto (teda až na tu novou generaci), jestli chceš Renaulta, určitě na tebe taky někde nějakej počká. Taky dobrý auto je Seat Toledo 1995 90/110PS TDi. Není to sice žádnej výkřik supermoderní techniky ani designu, ale je to rychlý, spolehlivý a nenáročný auto, který má spoustu místa, obří kufr a vypadá dost dobře! A taky oproti echt VW je o patnáct až třicet procent levnější (ikdyž má stejný mouchy, jaký jsem popsal u Golfu). Jasně, chápu že máš určité antipatie vůči VW Group, ale já jsem s Toledem 1.9D 1995, co mělo najeto 150.000km nejzdil dalších 100.000km na bionaftu a ani jednou jsem nebyl ve značkovým servisu a neměl jsem jedinej problém. Víš, ono je krásný mít svůj sen, ale uvažuj hlavně o praktičnosti...! (proto jsem třeba já zvolil 406-ku Break HDI) A pak, ty už snad jedno auto snů máš, ne? Nic, pro dnešek padla! Doufám, že mne pro dnešní večer omluvíš, ale jsem jenom člověk a mám nějakej program (a nemůžu pracovat až do úplného vyčerpání ;o))) ! Přeju Ti hezkký zbytek večera a brzké uzdravení!
ace: Ono jezdit po Praze s něčím, co nemá plnej profil pneumatik, je dost úmorný. Zbejvá buď off-road, nebo klasika, která je vlastně to samý, pouze 2WD a vypadá civilněji 😄
To DieselPower: Přeji přijemné intimní zážitky 😄 Prej pracuju 😊))V sobotu večer 😊)) ťuk, ťuk 😊
Správně poznamenáno, praktičnost. Vzhledemk tomu že auto bude tak 5 let stát na ulici, tak by zase nemělo být zese až tak atraktivní 😒 Jenže to otázka. Soused byl okraden BMW 325e z 87 roku. Lak nic moc. Najeto 240 tis, jen v maximálce včetně kůže (bez A/C), tak on si člověk moc nevybere. Pravda o Toledu jsem taky uvažoval, ale co si budeme říkat. Člověk si lečí osobní komplexi na pěkném autě 😄 A neříkejte že ne. PowerDiesel by si mohl koupit 450 Break TDI v dobre výbavě a stavu tak 170 tis maximálně 😄 a nemusel bys sis kupovat na nějakých 4-5 let za 800 tis (?) auto, který prodáš za 200 tis (?) jako finanční poradce sis to asi spočítal 😉 Ale chtěl jsi fáro co tě plně uspokojí a ostatní budou vědět, že vedeš spokojený život poradce 😄 He, he, na jednu stranu bych chtěl auto na kterým mě nebude záležet, ale na druhou stranu ....😄
Jo to jsou starosti 😄
PS: kdybych psal hovadiny, tak to bude momentální vysokou horečkou. Zítra musím na bezpodmínečně na pohotovost 😒 Kurňa a to jsem chtěl zítra naleštit Caddyho 😊
Správně poznamenáno, praktičnost. Vzhledemk tomu že auto bude tak 5 let stát na ulici, tak by zase nemělo být zese až tak atraktivní 😒 Jenže to otázka. Soused byl okraden BMW 325e z 87 roku. Lak nic moc. Najeto 240 tis, jen v maximálce včetně kůže (bez A/C), tak on si člověk moc nevybere. Pravda o Toledu jsem taky uvažoval, ale co si budeme říkat. Člověk si lečí osobní komplexi na pěkném autě 😄 A neříkejte že ne. PowerDiesel by si mohl koupit 450 Break TDI v dobre výbavě a stavu tak 170 tis maximálně 😄 a nemusel bys sis kupovat na nějakých 4-5 let za 800 tis (?) auto, který prodáš za 200 tis (?) jako finanční poradce sis to asi spočítal 😉 Ale chtěl jsi fáro co tě plně uspokojí a ostatní budou vědět, že vedeš spokojený život poradce 😄 He, he, na jednu stranu bych chtěl auto na kterým mě nebude záležet, ale na druhou stranu ....😄
Jo to jsou starosti 😄
PS: kdybych psal hovadiny, tak to bude momentální vysokou horečkou. Zítra musím na bezpodmínečně na pohotovost 😒 Kurňa a to jsem chtěl zítra naleštit Caddyho 😊
ace2: Tak teď ti teda vůbec nerozumím. Chceš mi říct, že si mám koupit starší auto, než jsem měl jenom proto, že má o pár tisíc km najeto méně, než mělo moje auto, když jsem ho prodával? Promiň, ale to odporuje zdravému rozumu. Nezapomeň, že ty si kupuješ auto na 4-5let, což odpovídá max. 60tisíc km. Já si kupuju auto s výhledem na 8 let (4roky já plus 4roky moje lepší polovička), což představuje 200tisíc km já plus asi 100tisíc km ona. Já nejsem z těch, co by nové auto prodával dřív než po 200-250ti tisících km a to už se mi to auto zaplatí, resp. vydělá si na sebe, takže už mi na té prodejní ceně tolik nesejde. Auto, co má najeto 150tisíc je pro mne dnes prakticky nepoužitelný, možná tak ještě před dvěma lety, ale dnes ne! A potom nezapomeň, že já si auto odepíšu, stejně jako všechny opravy a PHM. Víš, díváš se na věc špatně. Kdybych si chtěl léčit komplexy, tak si koupím třeba Terano nebo Pajero Sport, cenově to vyjde na stejno a hodilo by se mi to kvůli koním, jenže nechci pořád jezdit v "náklaďáku" a šourat se na dálnici 130-kou! Na to bohužel nemám čas. 406-ka je dobrej kompromis, ale pouze jako nové auto. Kupovat si auto ojeté, to je podle mích propočtů pouze vyhazování peněz...věř mi! BTW Dostal jsem více než 75tisícovou slevu a ještě k tomu mám další výhody, zkrátka, věř mi, že se mi to vyplatí...!
to ace2:RoadMaster je nejvic nepovedeny auto ktery bylo kdy v Americe vyrobeny, tolik problemu nemelo NIKDY zadny auto co ma RoadMaster....😄
To máte stejně jedno, DeVille(ů) se stále ročně v USA prodává 100.000, což je víc, než všech Mercedesů a Lexusů dohromady... he he he ;o)))
to DieselPower:Nevim kolik presne se Lexusu proda, ale co vim 100% tak kazdy DESATY auto prodany za posledni dva roky je LEXUS!!!A Toyota-Lexus a Honda- Acura tady prodaji mnohonasobne vic aut nez GM vsech vsech sracek dohromady (Pontiac, Buick, GMC, Chevy, Cadillac) a nebo jak se vsechny ty strepy jmenuji....😄
Nějak zablbnulo MC, jsem v 15:00 napsal příspěvěk s casem 20 hod 😄
RoadMaster se nepovedl ? Aha jsem nevěděl, co tam bylo za problemy ?
RoadMaster se nepovedl ? Aha jsem nevěděl, co tam bylo za problemy ?
Jeden clovek se na jen dival v bazaru...
Já zase napsal příspěvek a objevil se dva zpátky.
to Florida - dle mého názoru Japončíci vychytali do dokonalosti to, co využíváš ty - auto jezdí první dva roky, pak se dá do šmelcu, protože se nevyplatí ho opravovat. To je OK, ale já chci jezdit autem, který se mi líbí - ber to tak, že jsem spíš estét, než praktik.
to Florida - dle mého názoru Japončíci vychytali do dokonalosti to, co využíváš ty - auto jezdí první dva roky, pak se dá do šmelcu, protože se nevyplatí ho opravovat. To je OK, ale já chci jezdit autem, který se mi líbí - ber to tak, že jsem spíš estét, než praktik.
to ace : HOCHU, ty jsi předběhl svou dobu. Jak bude večer???
No jo je to tady nějaký divoký. Za to může Florida89, protože tam je jeden z hrotů bermundského trojúhelníku 😊
Jo přeně řečeno, kdybysme chtěli praktické auto, tak nemáme ameriky ....
To Florida89: Jezdějí v USA auta se jménem SMART ?
Jo přeně řečeno, kdybysme chtěli praktické auto, tak nemáme ameriky ....
To Florida89: Jezdějí v USA auta se jménem SMART ?
to ace2:Zadny takovy auto jak pises, SMART, jsem tady nikdy nevidel, a ani nevim co je to za auto...
To nic, ace má chvilkové pomatení smyslů. Smart - to je takové to elektrické autíčko, co jezdí na autodromu. No s těma amerikama - já sám jezdím autem co má najeto 120 t miles a nema problema, kámošovi teď u Caprice STW 1996 odešla převodovka - najeto 350 k miles. Asi se k těm autům v tej Americe neumíte chovat.
to ace: Kdyby jsi mněl Fleetwooda RWD tak Ti toho Smarta koupím a vyměním.
to ace: Kdyby jsi mněl Fleetwooda RWD tak Ti toho Smarta koupím a vyměním.
No jo pořád 😄
To Florida89: tady je photo a nějaké údaje
[odkaz]
Že je super ? Horký kandidát na mojí přepravu po městě
To Florida89: tady je photo a nějaké údaje
[odkaz]
Že je super ? Horký kandidát na mojí přepravu po městě
A není to elektrický 😄 motor o objemu 0.6L TurboDiesel. Vyrábí to firma Swatch (hodinky) a nějaká neznámá firma se jménem Mercedes 😊
to ace2:To si delas srandu ze tohle nazyvas autem???😃))) Ja za auta nepovazuju ani compact tridu, to je opravdu jenom na tu nejnutnejsi prepravu do prace a domu, ani bych se s tim neodvazil na dalnici, myslim s tema ruznejma Cavalier, Geo Metro atd., ale ten SMART to je teda kousek to Ti povim...😃)
Jéé další co mě bere na hák, za to že bych chtěl SMARTa 😊, hele kdys byl naposled v Praze ? Ono jezdil Cadillacem po Praze je fakt žůžo. Co o to, když je člověk v pohybu tak si velikostí a zvukem přednost vynutí, ale parkovat s ním je fakt krušné. Zaprvé není kde zaparkovat, a když se najde místo, tak rozhodně ne na Cadillaca 😒 Caddy je dobré auto, ale beru ho jen, když s ním jedu někam mimo Prahu. Ty vaše ulici na Floridě a potažmo ve městech jsou o dost lepším dopravním stavu než ty naše, které jsou koncipovány na koně s povozama (16-17th century)
Jinak STW - StejšnWagon 😄 tedy po česku kombík
Jinak STW - StejšnWagon 😄 tedy po česku kombík
Asi si ho půjčím 😄 je za dobrou cenu zde😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Jeden Rus kterej u nas dela bus boy-e Chevy Caprice ma nevim teda jakej je v nich rozdil jestli je to STW nebo neni, ale ma najeto 65.000 miles a je a toho auta nestastnej, je vic v servisu nez s nim jezdi po silnici a nikdo to nedokaze opravit....A kdyz jsem mu rikal at to auto nekupuje tak byl taky moc chytrej, koupil to od dalsiho Rusa kterej prodava auta u dealera a ten ho doblbnul jak jsou Americky auta vynikajici , tak ted to aspon sam vidi...
Tady má jeden větnamec čínský bufet a ten má galanta, se kterým jezdil, než mu odešla obě přední ramena. No a jedno stojí 10 kKč, což převyšuje cenu auta. Já Caprice mněl - ročníky 1979 a 1986, ale to ještě vypadaly jako auta a ne jako vocumlaný bombony, ze kterých se sype bambus s rejží..
...jinak USA jako zem miluji, nenecham na ni dopustit, ale to neznamena ze umeji Americani delat auta...😄
to all: V roce 2000 bylo vyrobeno toto množství vozů: GM 8,1 milionu, FoMoCo 6,5 milionu, Daimler-Chrysler-Mitsubishi 4,9 milionu, Toyota 4,5 milionu, Renault-Nissan 3,5 milionu ale Hondu nebo Acuru tady teda nevidím... jo a jsou do toho započítaný i počty Japonců vyrobených Americkými výrobci (což je Mazda ve vlastnictví FoMoCo a Isuzu-Suzuki ve vlastnictví GM).
to ace2: ... a nemá nahodnou smart dva benzínový třívalce, jeden atmosferickej a druhej přeplňovanej...
No to jste se teda pekne rozpovidali...😄Nerozumim jenom jedne veci.Znam par lidi kteri vozili do Ceska odtud auta.Kupovali tady NEUVERITELNY vraky po 2-3 tisicich $ a v Cesku tato "auta"???? prodavali za 3x tolik penez.Vy tady pisete o autech za 150-200 tisic korun ze jsou v dobrym stavu , bez problemu, zachovala, cemuz nerozumim protoze napr. Renault je podle me jedno z nejhorsich aut na svete a vubec si nedovedu predstavit jak muze Renault po najeti 100.000 km vypadat....No to jenom tak pro zajimavost...Jinak ace2, ja jsem taky pekne nemocnej, musel jsem to chytnout od Tebe.😄 Dnes jsme delali "garage sale" a bylo to pro me utrpeni vydrzet na tom slunku a v tom horku venku, ale doufam ze do rana to bude lepsi, zitra jdu do prace ,delam 12 hodin, tak doufam ze do rana to bude za pomoci TheraFlu lepsi...Zatim ahoj vsichni😄
...a bylo to pro me utrpeni vydrzet na tom slunku a v tom horku venku... Já chci taky teplo venku 😊
To Frorida89: Nevím kdy jsi byl naposled v ČR, nebo potažmo v Evropě, ale kvalita automobilek šla díky konkurenci velmi nahoru. Dokonce i FIAT, u kterého se říkalo, že FIAT znamená FIAsko Techniky, ted dělá dobrá auta pro nejnižší a střední vrstvu obyvatel. Auto jsou levná a konečně i spolehlivá a jak bylo zvykem uz nereznou. To samé ostatní automobilky. Dnes již není příliš velké riziko koupit auto, které má najeto 150 tis, neb z vlastních zkušeností vím, že tomu auto nemůže být vůbec nic. Například FORD u svého předcházejícího modelu Mondeo (dodával se k i k vám, ale pod jinym jmenem) zaručoval 160 tis km, bez udržby motoru. (kromě oleje, svíček atd) A zjevně měl pravdu. Sousedi mají tento vůz s motorem 1.8 (115HP) a i přes jejich uživatelské zacházení s autem, autu nic není (110 tis km). V naší firmě máme Škodu Octavii 1.6 (55kw) a ted ma najeto 245 tis velmi služebních km a jenom se měnil větrák chladice a ted se menila Lamda sonda. Pokud někdo kupuje ojeté auto, tak motor je povětšinou to poslední co trápí majitele. Jedinný problém pokud se kupuje rozumně ojeté auto, je davat si pozor zda auto nebylo bourane. Pokud budu kupovat na jaře tu Hondu, tak cca 500m od našeho baráku je autosalon/servis Honda. Tento autosalon i prodava auta, ktera tam byla u nich zakoupena, nebo dlouhodobě servisovana. Takže jsou schopni garantovat v jakem je auto stavu. Sice si človek o proti normalnimu bazaru priplati, ale zase ma jistotu co kupuje. Otec by tam mel mit znameho takze by se mohlo povest sehnat nějaký dobrý kousek za dobrou cenu.
To že někdo dovážel z Statů k nám auta, a prodával je dráž je docela normální. Klasické ameriky ale už moderní (hranaté, chromované nárazníky, rok 1980-1990) jsou v čechách ceneny zlatem, pokud jsou k nim i legalni papiry, coz nyní už nejde. Ted se dá importovat auto staré max. 5 let) Za další pro tebe vrak je pro průměrného Čecha superluxusní auto. V americkém autě Čech (spíš každej Evropan nachází takové věci, které se dají koupit jen v luxusních autech. Takže pokud si někdo koupí New-Yorka/LHS 92-98 tak má superluxusní auto za cenu nejlevnějšího nového auta do města, něco na zpusob vašeho Geo Metro. Mimohodem ted ti reknu neco co asi nerozdejcháš 😄 Otec ted prochází krizí středního věku 😄 tak si říkal, že by se plácl přes kapsu a koupil by si vysněného Mercedesa. Tak jsme na nej koukali v autosalonu. C-Classe sport Coupe CDI cena 1 mil Kč a ted si vem, že za tuto nehoráznou cenu si koupis auto, které nemá v základu ani klimatizaci !!! za pouhých 80 tis si ji můžeš připlatit. No nakonec by otec musel na auto čekat v pořadníku půl roku, tak se na to po zdravé úvaze vykašlal. Tak proto jsou nektere auta velmi cenena. Bud jako klasika (hranata), nebo jako na zdejsi pomery luxusni auto. Nediv se, el. stahování předních oken (zadní za příplatek) je u některých bráno jako luxus a klimatizace je super, hyper, mega luxus, ktery se da obcas dostat se slevou v nějaké akční nabídce výrobce 😄 Jinak většina řidičů, vyndavá v létě jazyk z okna.
No nic, ja jenom , ze koupit auto, které ma najeto mírně přes stovku, není ted vůbec žádné riziko.
PS: Podivej se na www.skoda-auto.cz na model Fabia Junior uvidíš co dostaneš za výbavu, když zaplatíš čtvrt milionů korun 😞
To Frorida89: Nevím kdy jsi byl naposled v ČR, nebo potažmo v Evropě, ale kvalita automobilek šla díky konkurenci velmi nahoru. Dokonce i FIAT, u kterého se říkalo, že FIAT znamená FIAsko Techniky, ted dělá dobrá auta pro nejnižší a střední vrstvu obyvatel. Auto jsou levná a konečně i spolehlivá a jak bylo zvykem uz nereznou. To samé ostatní automobilky. Dnes již není příliš velké riziko koupit auto, které má najeto 150 tis, neb z vlastních zkušeností vím, že tomu auto nemůže být vůbec nic. Například FORD u svého předcházejícího modelu Mondeo (dodával se k i k vám, ale pod jinym jmenem) zaručoval 160 tis km, bez udržby motoru. (kromě oleje, svíček atd) A zjevně měl pravdu. Sousedi mají tento vůz s motorem 1.8 (115HP) a i přes jejich uživatelské zacházení s autem, autu nic není (110 tis km). V naší firmě máme Škodu Octavii 1.6 (55kw) a ted ma najeto 245 tis velmi služebních km a jenom se měnil větrák chladice a ted se menila Lamda sonda. Pokud někdo kupuje ojeté auto, tak motor je povětšinou to poslední co trápí majitele. Jedinný problém pokud se kupuje rozumně ojeté auto, je davat si pozor zda auto nebylo bourane. Pokud budu kupovat na jaře tu Hondu, tak cca 500m od našeho baráku je autosalon/servis Honda. Tento autosalon i prodava auta, ktera tam byla u nich zakoupena, nebo dlouhodobě servisovana. Takže jsou schopni garantovat v jakem je auto stavu. Sice si človek o proti normalnimu bazaru priplati, ale zase ma jistotu co kupuje. Otec by tam mel mit znameho takze by se mohlo povest sehnat nějaký dobrý kousek za dobrou cenu.
To že někdo dovážel z Statů k nám auta, a prodával je dráž je docela normální. Klasické ameriky ale už moderní (hranaté, chromované nárazníky, rok 1980-1990) jsou v čechách ceneny zlatem, pokud jsou k nim i legalni papiry, coz nyní už nejde. Ted se dá importovat auto staré max. 5 let) Za další pro tebe vrak je pro průměrného Čecha superluxusní auto. V americkém autě Čech (spíš každej Evropan nachází takové věci, které se dají koupit jen v luxusních autech. Takže pokud si někdo koupí New-Yorka/LHS 92-98 tak má superluxusní auto za cenu nejlevnějšího nového auta do města, něco na zpusob vašeho Geo Metro. Mimohodem ted ti reknu neco co asi nerozdejcháš 😄 Otec ted prochází krizí středního věku 😄 tak si říkal, že by se plácl přes kapsu a koupil by si vysněného Mercedesa. Tak jsme na nej koukali v autosalonu. C-Classe sport Coupe CDI cena 1 mil Kč a ted si vem, že za tuto nehoráznou cenu si koupis auto, které nemá v základu ani klimatizaci !!! za pouhých 80 tis si ji můžeš připlatit. No nakonec by otec musel na auto čekat v pořadníku půl roku, tak se na to po zdravé úvaze vykašlal. Tak proto jsou nektere auta velmi cenena. Bud jako klasika (hranata), nebo jako na zdejsi pomery luxusni auto. Nediv se, el. stahování předních oken (zadní za příplatek) je u některých bráno jako luxus a klimatizace je super, hyper, mega luxus, ktery se da obcas dostat se slevou v nějaké akční nabídce výrobce 😄 Jinak většina řidičů, vyndavá v létě jazyk z okna.
No nic, ja jenom , ze koupit auto, které ma najeto mírně přes stovku, není ted vůbec žádné riziko.
PS: Podivej se na www.skoda-auto.cz na model Fabia Junior uvidíš co dostaneš za výbavu, když zaplatíš čtvrt milionů korun 😞
V tom případě plně souhlasím. Pokud ho chcete mít 8 let a s tím že oba budete poměrně dost jezdit, tak to je jasny. To já za 8 let, najedu 90 tis 😄 coz by se mi nevyplatilo 😄 že bych si koupil kolo... ?
Jestli kolo, to nevím, ale upřímně, když o tom tak přemýšlím, i na těch 12tisíc km ročně by se ti vyplatil diesel. Nechci tě přemlouvat, ale kdybys sehnal zachovalý Toledo, 1.9TDi, tak bych ho vzal raději, než Hondu. Co se týče záruky, že nějaký auto bylo někde servisovaný nebo i kupovaný, na to moc nevěřím. Osobně ti dám dobrou radu, že autům, která sloužila jako předváděcí nebo testovací je lepší se vyhnout. Většinou totiž během prvních 10tisíc km dostala zabrat stejně, jako by s nima normální člověk najel nejmiň 60tisíc km. Ale kup si, co se ti líbí!!!
No uvidíme na jaře 😊, ale do dieselu bych nešel. Už takhle to bude šok, že auto v mém vlastnictví bude mít jen 4 válce, což se dosud nestalo a ještě diesel 😄 Vím že je ekonomičtější, že má menší spotřebu a že ho potom prodám za vyšší cenu, ale nějak jsem těm dieselům nepřišel na chuť a to máme doma dieselového Peugeota 1.9 tuším že to má mírně pod 100HP asi 95, nebo kolik to je. Takže vím jak to jede a kolik to žere. Musím konstatovat, že to jede dobře a žere to málo. Ale od 140 začíná být slyšet motor a zvyšují se vybrace a též zátah pod 2000 RPM není moc vyrazný na 2000 RPM se začne tlakovat turbo a auto vyrazne akceleruje. Takže diesel znám dobře. Když nad tím přemyšlím tak od revoluce mel otec je dieselova auta a vsechny od Peugeotu, a kdyz jeste nad tim premyslim vic tak i otec meho otce tedy muj děda měl vždy Peugeoty v dieselu 😄 A když nad tím stále přemýšlím tak otec už několikrát kupoval 406 110HP 😄 Jen z toho vzdy seslo, neb prohlasil ze se 405 ma najeto po 7 letech 50 tis a je jako nova, malo zere, tak to by kupoval nove auto, kdyz stejne stoji v garazi a po městě jezdi Citroenem Saxem 1.1.
Tak je to možná tím, že těch dieselů mám už asi přejedeno.
Tak je to možná tím, že těch dieselů mám už asi přejedeno.
Víš, co se týče přeplňovaných aut, asi nejlepší názor na ně mají lidi z Car and Driveru (zvlášť když jde o LS1 twin turbo ;o))). Milují tzv. "turbo lag" (česky se tomu snad říká "turbo díra"), tedy půl vteřinu mezi tím, kdy rozdrtíš pedál plynu na podlaze a než tě auto přimáčkne do sedačky. Je jasné, že 110ti koňové HDI/TDI-čko (můj otec má 110PS TDI Passat) ti něco podobného nenabídne, už jen proto, že má tzv. VTG (turbodmychadlo s variabilní geometrií) a potom samozřejmě, jejich točivý moment tě nepřimáčkne do sedačky, přesto, je to dost super! A jestli jde o hluk, no, jezdím v průměru 170kou a v okolí Prahy poslouchám Radio 1, takže se to spolu pěkně spojuje, he he he ;o)) (Objektivně, ta Laguna 1.9dTi je trošku hlučnější, než Passat, ale když vypnu rádio, má nádhernej zvuk!!!) Když jsem jezdil Espacem 2.2dCi, choval se stejně, jako benzínový dvoulitr, i zvuk byl jak z benzíňáku (taky je to common-rail). A ta 406-ka má už ten novější dvoulitr HDI (kterej má piezo krystaly ve vstřikovači, takže je super tichej - umí totiž až šest vstřiků na jeden cyklus - takže ať se jdou ostatní bodnout, se dvěma, resp. se třema vstřikama, he he he 😄)) Když si teď čtu, co jsi napsal, tak mě napadlo, že třeba ve Francii by to byla rodinná ostuda, kdyby jsi si koupil Renaulta v rodině, co má samé Peugeoty a co teprv s Hondou ... ? he he he ;o))) Hele, času máš do jara dost ... !!!
ACURA
Awful,Crappy,Unreliable, Rusty Automobile
Automobile Causes Universal Road Accidents
All Cars Usually Require Adjustment
Any Child Understands Real Automobiles
Americans Can Underestimate Routine Accidents
A Case of a Useless Requested Acronym?
Always Catching Up, Rarely Ahead
vice na [odkaz] sekce automotive humor
Awful,Crappy,Unreliable, Rusty Automobile
Automobile Causes Universal Road Accidents
All Cars Usually Require Adjustment
Any Child Understands Real Automobiles
Americans Can Underestimate Routine Accidents
A Case of a Useless Requested Acronym?
Always Catching Up, Rarely Ahead
vice na [odkaz] sekce automotive humor
Jo do jara času dost. Co si budeme říkat koukal jsem na 3.0 V6 Peugeot 605 😊) koukal, koukal. Moc pěkné 😄 Ne vážně fakt bych do 1.8. I když ta 2.2 Vtec od Hondy musí být raketa 😄 No v tom bych se zabil, to chce fakt 1.8 😄 Grr, to jsou starosti 😊
Jinak co se tyče toho turba. Jezdil jsem s Octavkou 1.8T přečipovanou na 180HP 😄 Moc pěkné. Sešlápnul se plyn. Nejdřív takové normální zrychlení a pak bylo slyšet zahvízdání turba (pro tento záměr jsem měl stažená okna) a člověk byl zatlačen do sedačky a jel a jel a jel 😄 Jelo to jako čert fakt moc pěkně. Nicméně benzín 😄
Ten Francouzskej 3.0 V6 mají společně Reanault, Peugeot a Citroen! Je to super motor. Kdysi jsem s ním jezdil v Laguně a kromě BMW 330 mi nikdo nestačil (a i ten mě nemohl předjet, he he ;o))), ani policajti ne, he he he!!! Novináři si tyhle auta vždycky rádi berou na testy, protože je s tím nikdo nemohl chytit, tedy až do chvíle, než si jednu černou Lagunu 3.0 V6 pořídili policajti v Plzni ;o))) Je to porstě nejrychlejší třilitr na trhu (kromě toho od BMW, ikdyž, jedna věc je někoho dojet a druhá je ho předjet, he he he ;o))) Ten motor má jedinou chybu, spotřeba 13,5 l na 100 km, ať jezdíš 140km/h nebo 240km/h.
Ono to jezdí 240 ?! 😊))) Tak to je zajímavé.
Když už jsme u těch policajtů. Zastavujete ? No ono jde o to, že kamarád, zásadně nezastavuje. Když mu přišlo předvolání k vysvětlení přestupku, nebo jaxetojmenuje tak řekl, že to asi řídil některý z rodinných příslušníků a tedy podle zákona to nemusí sdělovat. No a když nemají jeho fotku, tak mu to těžko dokážou. Než mu bylo ukradeno to jeho BMW 325e (2.7 I6) tak ho taky nikdo neměl šanci předhonit. Já jsem to nezkoušel, neb jsem se do této situace ještě nedostal 😊, ale lhal bych kdybych řekl, že mě to neláká 😄 ta trocha adrenalinu a vzrušení 😄 jo to je ta mladická nerozvážnost...
Když už jsme u těch policajtů. Zastavujete ? No ono jde o to, že kamarád, zásadně nezastavuje. Když mu přišlo předvolání k vysvětlení přestupku, nebo jaxetojmenuje tak řekl, že to asi řídil některý z rodinných příslušníků a tedy podle zákona to nemusí sdělovat. No a když nemají jeho fotku, tak mu to těžko dokážou. Než mu bylo ukradeno to jeho BMW 325e (2.7 I6) tak ho taky nikdo neměl šanci předhonit. Já jsem to nezkoušel, neb jsem se do této situace ještě nedostal 😊, ale lhal bych kdybych řekl, že mě to neláká 😄 ta trocha adrenalinu a vzrušení 😄 jo to je ta mladická nerozvážnost...
S tou Lagunou jsem dvakrát na dálnici nezastavil (vzhledem k tomu, že to bylo VIP auto Renaultu ČR a.s., tak vím, že s ním nikdo nezastavoval), ale jinak zastavuju.
Poprvé mne honil zelený Passat, houkal, blikal, svítil ale to bylo všechno (jeden novinář s tím samím autem mu prej ujel hned dvakrát), pak zmizel ve zpětném zrcátku. To bylo někde u Olomouce, tam stáli na dálnici a já prostě nezastavil (na tamní policajty má zvláštní názor !!!)
tak ted jsem poprskal monitor ...houkal, blikal, svítil ale to bylo všechno... 😄 he, he. Chudáci policajti, z toho bych měl mindrák, nehledě na to, že jako zálohu si můžou zavolat možná tak nějakou Felicii 😄 Protože na okrese může být jen jedno západní auto.
BTW po Praze koluje informace že Policajti mají k dispozici několik (málo) kusů specialně upravenych Octavek s výkonem 240 HP. Což mi příjde trochu utažený za vlasy. I když Audi TT 1.8T je vystelovane na ten vykon, ale zase nasi policajti...
BTW po Praze koluje informace že Policajti mají k dispozici několik (málo) kusů specialně upravenych Octavek s výkonem 240 HP. Což mi příjde trochu utažený za vlasy. I když Audi TT 1.8T je vystelovane na ten vykon, ale zase nasi policajti...
😊 jo to by se ve státech nestalo 😊
Jak se pozná VIP auto ? SPZ AAA-77-77 😊
Jak se pozná VIP auto ? SPZ AAA-77-77 😊
To zrovna ne, ale třeba že na podložce pod SPZ kou nemá jméno dealera, reps. koncesionáře, ale pouze Renault Česká Republika, a.s. (ikdyž jsou určitý SPZky, nemaj však čísla 1111 nebo 0007, ale posledni ze třech písmen je na pražský SPZ A nebo X, potom dvě nuly a pak nějaké číslo). Pokud má tohle auto obě dvě tyhle vlastnosti, pak je určitě VIP. To, že má někdo na značce svého BMW nebo AUDI AAA-77-77 ještě neznamená, že je to někdo VIP, možná je to jen náhoda a nebo je to jenom nějakej prachatej magor). Skutečný VIP auta mají jedno společné, snažej se být maximálně nenápadný!!! (Ta moje Laguna byla světle šedo-zelená (hnusná barva))
To je pitomost, jediný upravný auta v Evropě jsou čtyři Imprezy v Anglii, nikdo jinej nic nemá. Naši policajti jezděj Oktávkama většinou s objemem 2.0 a pokud vím tam je něco kolem 115PS.
Aha, 115 HP 2.0 I4 😄 Hmm, hmm vtipné 😄 No ale stejně jim neujedu. Omezovač mám na 185 KPH 😒 Jinak by to jelo asi pořád... Možná tak v prudkém kopci.
Takže jestli jsem to pochopil tak třeba AKA-00-48 je V.I.P. Nicméně škoda že stale nejsou a bohužel ani nebudou SPZ na přání 😒 Hnedle bych měl ACE2
Takže jestli jsem to pochopil tak třeba AKA-00-48 je V.I.P. Nicméně škoda že stale nejsou a bohužel ani nebudou SPZ na přání 😒 Hnedle bych měl ACE2
Mělo by to tak být (alespoň u Renaulta to tak je), ale neručím za to na sto procent, taky záleží na autě, asi to nebude nějakej otlučenej Megane, hlavně si všímej tý podložky pod zančkou.
Tak to je další zajímavá informace 😄
Takže tyhle SPZ nejsou v klasickém oběhu a je to nějaká "tajná" serie pro vyvolené
Takže tyhle SPZ nejsou v klasickém oběhu a je to nějaká "tajná" serie pro vyvolené
Mám na mysli tu černou podložku pod SPZ kde je napsáno Renault ČR, a.s. Jinak tyhle kombinace na SPZkách vznikají jednoduše, když jde někdo přihlásit třeba dvacet, nebo padesát aut, tak mu hned dají značky z nové série. Thats all! (Teď už to bude stejně směs, tak se to moc nepozná)(Jak říkám, mám zkušenosti jenom s Renaultem, možná, že jiní výrobci mají svoje metody)
Jo ted budou ty divny s blize neupresnenou smesici cisel a pismen. Kdyby byla EU znacky a bylo bylo. Udělat celoevropský standard, tak aby bylo poznat z ktereho statu unie auto je a potom dalsi upresnujicí data. Např CZ-PH-xy2356 s tím že by klidně CZ mohlo být malé jako to mají ted v EU, jen ten modrý obdelníček na straně SPZ. Název města tak jak je ted a potom ID auta. A bylo by by to. Jednoduché, účelné a stejně to tak bude muset jednou dopadnout.
Já viděl v TV, že moskevští policajti mají teď Caprice, protože to jsou auta, který jednak dojedou a jednak můžou jako jediný zastavit i MB masařky, nebo sedmičkový BMW, výsadní to vozy rusáků. Ostatně, Florido, čím teď vlastně jezdí u Vás policajti a taxíci???
Nejsem sice Florida, ale taky ti můžu odpovědět. Hlavně jsou to Ford Crown Victoria (Mercury Grand Marquis) nebo Chevy Impala a Chevy Lumina.
I luminy??? K čemu je užívají?
Jenže on určitě némá na mysli Luminu jako MPV, ale jako sedan, že ? Nic si z toho nedělej já taky ještě nedávno nevěděl, že lumuna může být i sedan a ne jen MPV 😊
DieselPower: ale to je DTB různych bazaru ne ? Tamto bylo vse na jadnom miste in natura, nebo jestli jsem to tak pochopil 😊
DieselPower: ale to je DTB různych bazaru ne ? Tamto bylo vse na jadnom miste in natura, nebo jestli jsem to tak pochopil 😊
OK - já ty ameriky po roce 1990 neznám, protože mne nezajímají.
Už i ten rok 1990 je kompromis, který asi brzo skončí - v háji klakson, centrál - tohle hoškové u starejch GM nebývalo. OK je to auto, co má svůj věk, ale aby se sypalo takhle a jenom elektrika??? Prostě z toho auta jde pryč, co tam nepatří. Zlatej karbec.
Už i ten rok 1990 je kompromis, který asi brzo skončí - v háji klakson, centrál - tohle hoškové u starejch GM nebývalo. OK je to auto, co má svůj věk, ale aby se sypalo takhle a jenom elektrika??? Prostě z toho auta jde pryč, co tam nepatří. Zlatej karbec.
Jo to jo. 1977 Eldorado V8 8L karbec, jenom nezbytna elektrika a mas nesmrtelne auto.
Jo, ale asi už ne na denní ježdění. Posledí dobou jsem najel fakt dost, takže si nějakou únavu zaslouží, ale jak říkám, porovnám - li s Capricem, ten prostě jezdil, Okna, centrál, všechno šlapalo. Tady už jsem se vysypal těřce do podvozku, ten je v novotě, ale Elektrika se pořád sype a toprošla "očistou", což je věc, kterou řeším u každý ameriky - k Elektrikáři, co dělá jenom US a vytrhat všechno, co tam kdo přibastlil. Např kamarád mněl v Caddym dva centrály - jeden originál a jeden, no asi jako bonus německých opravářů. Šest let to fungovalo a jednoho dne zamknul a centál počal cvakat a cvakal až do odpojení baterky. Objel s tím asi čtyři servisy a tam mu nepomohli. Až ten můj elektrikář řekl - hele bude to dražší, ale tady bude metoda všechno ven. A je hotovo. U mýho Forda je zásadní problem s konsrukčně špatnými konektory, ze kterých se uklepávají kabely, a pak se to někam opře a hoří - už jsem koupil novej alťas, teď mně čeká motorek k centálu.
Fordy mají motorek u centrálu ? Člověče u Chryslera i u Caddyho jsem měl něco čemu říkám elektromagnet (možná to je) není tam žádný motorek, jen to udela cvak a je hned otevřeno, nebo zavřeno. A též se mi zamlouvá americký central, to jest když otevřu auto tak se otevřou jen dveře řidiče, až když zmačknu na dveřích tlačítko "power locks" tak se otevřou ostatní. A dokonce u Chryslera nešlo zamknout auto, když byl klíček v zámku, nebo rozsvícena světla. Také velmi vychytane 😊
..nicméně jsem si klíček v zapalování jednou v autě zabouchnul... 😊
Bylo to udělaný tak, že když byl klíček v zapalování a otevřel jsem dveře (motor vypnut) tak začal dingat (takové to: ding, ding, ding, ding...) No a ja zrovna neco dělal na autě, a za chvilku mě to dinganí zacalo stvát tak jsem klíček jen posunul směrem ze zapalovaní aby přestal dingat. Na tom autě jsem dodělal to co jsem chtěl, naučeným pohybem zmačknul tlačítko na zamknutí celého auta a zabouchu 😄 a povytaženej klíček v zapalování se jen tak houpal... 😄 a nahradní klíčky 100 km daleko 😄 jo to je život
Bylo to udělaný tak, že když byl klíček v zapalování a otevřel jsem dveře (motor vypnut) tak začal dingat (takové to: ding, ding, ding, ding...) No a ja zrovna neco dělal na autě, a za chvilku mě to dinganí zacalo stvát tak jsem klíček jen posunul směrem ze zapalovaní aby přestal dingat. Na tom autě jsem dodělal to co jsem chtěl, naučeným pohybem zmačknul tlačítko na zamknutí celého auta a zabouchu 😄 a povytaženej klíček v zapalování se jen tak houpal... 😄 a nahradní klíčky 100 km daleko 😄 jo to je život
To jsem si myslel taky, že je tam Elektomagnet, ale je tam elektromotor se šroubovicí a táhlem. Je krokový, takže na impuls ubělá bzzt a posune táhlo. No a ten mi shořel.
On je tem motorek celkem rychlej,takže to budí dojem elektomagnetu. Jinak - důvod poruchy- upadlý kábl z konektoru, který tem motorek šlusnul. To už ty Fordy někdy dělají.
No dnes i přes nemoc jsem sel nabalzamovat sedacky do gareze. Dal jsem jim peknou vrstvu aby se napustili. No chtel jsem stahnout okno u spolujezdce a nic 😞( grrrr. Už zase ja na to mam prostě smůlu. U Chryslera se mi stalo to same jenom na druhem okne. Proste kdyz jsem ho chtel stahnout, tak nic 😞((((( nikdy se to nerozbilo kdyz se to stahovalo, nebo vytahovalo. Proste najednou neslo stahnout 😞((( No nejake napady. Ceny ? Odpoved to uz nekdy Cadillaci delaji necekam 😊
Rozdělej tapec a podivej se, co je tam za system, možná jen vypadl ten pásek co pohání okno z ozubu. Kdyř už to budeš mít rozebraný, poutahuj si všechny šrouby a namaž co uznáš za vhodné, prostříkej kontakty kontaktolem. Je dobrý to jenou za cca dva roky udělat pak Ti auto nerachotí a fuguje. On to může být i blbej kontakt na vypínači, což vidím nejpravděpodobněji. Ačkoliv poslední dobou mám pocit, žc co se vysype, tak pořádně.
IMHO si myslim, že je to v řídící jednotce auta. Aby to nebylo moc spolehlivé a tak vyrobce nahradních dílů nepříšel o peníze tak jednou za čas pustí řídící jednotka impulz a ten něco poskodi 😄
Jo podívam se na ten system. Diky. Jinak nefunguje stahovani ani ovladanim z druhych dveri, 😞( Acho jo. A pritom se k nemu chovam s laskou.
Jo podívam se na ten system. Diky. Jinak nefunguje stahovani ani ovladanim z druhych dveri, 😞( Acho jo. A pritom se k nemu chovam s laskou.
ace: Ono se to taky může spravit samo. Stačí třeba s těma dveřka křápnout a nebo zapojit baterku ... 😄
😊)) he he to jsem zkousel oboje 😊
Dokonce jsem zkousel tomu oknu ji pomoct, ale nic. Řekl bych že se ani nesnazi... 😒 chudák
Dokonce jsem zkousel tomu oknu ji pomoct, ale nic. Řekl bych že se ani nesnazi... 😒 chudák
však ono se rozejde, věř mi 😄
Až budu zdravej tak se s tím zastavim u znameho na zahrade. Dela do GM tak uvidime cim me zase vystrasi 😊
Mimochodem co používáte na balzamování sedaček. Byl mi doporučena normální indulona (modra) za 22 kc 😄 tak staci sotva jedna na cele auto. Tak kuze docela saje. Za tyden by se to melo vsaknout tak uvidim.
Mimochodem co používáte na balzamování sedaček. Byl mi doporučena normální indulona (modra) za 22 kc 😄 tak staci sotva jedna na cele auto. Tak kuze docela saje. Za tyden by se to melo vsaknout tak uvidim.
ace2: Nevím, jestli jsi z Prahy, tak zkus navštívit nějakej koňskej shop a kup si tam balzám na sedla a kožené věci. Můžeš mít super přírodní se včelím voskem anebo supersyntetiku na bázi silikonu. Jsou to vesměs přípravky pro konzervaci/renovaci kůže, která je skutečně velmi (!) namáhaná. Já osbně mám raději ten přírodní, s včelím voskem. Mažu tím všechno, od koňskejch věcí až po koženou bundu a výsledek je fakt super. Má to jeden háček, musíš si to pořádně očichat, než to koupíš, protože ty levnější výrobky trošku divně čichnou... tady platí dvojnásob, že se platí za kvalitu (která je oproti levnýmu * i třikrát dražší) ;o))) (...je to jen rada...)
Jasně že myslím Luminu, jako limuzínu (dnes se už vyrábí jen jako "fleet car"). Je to něco jako Monte Carlo se čtyřma dveřma.
to ace2: carsdirect.com není databáze bazarů, je to online dealership všech značek. Vtip je v tom, že oni kupují auto přímo z fabriky (jako dealer) které si objednáš a protože nemusí mít fyzické dealerství (obchod, lidi v něm a pod...), jsou levnější...
to DieselPower😒a href="//carsdirect.com," title="//carsdirect.com," rel="nofollow" target="_blank">carsdirect.com,priceline.com,autotrader.com,autobytel.com atd. je neco jinyho nez napr.carmax.com.Kupoval jsi nekdy auto pres internet ze pises ze ho dostanes mnohem levneji?Ja jo, a muzu Ti rict ze uz bych to nikdy neudelal.Samozrejme to svoje vyhody ma, ale tech nevyhod je vic nez vyhod....carmax.com jsem sem napsal proto, aby se mohl ace2 podivat jak levny jsou ojety americky auto ve srovnani s Japonskejma.
Jinak pro "dobrodruhy" kteri kupuji ojety auta vrele doporucuji podivat se na ebay.com, tam se auta kupuji pres internetovou aukci a znam teda jednoho cloveka kterej tam auto koupil , velice levne, skoro novy, a nemel s nim ani zadny vetsi problemy...Nekdo ma proste stesti...😃))
No jo, když Ty máš utkvělou představu že starý ojetý auto = vrak 😊. Auto který má 70 tis KM je 3-4 roky starý a nebylo bouraný musí být absolutně OK.
to ace2:Nic takovyho jsem nenapsal, zalezi KDO s tim autem jezdil.Motor se da odrovnat mnohem driv nez za 70 tisic km.A dalsi vec, ja nemam zajem kdyz nekam jedu a nemusi to byt ani ven z mesta, abych nekde zustal zastakovanej kvuli tomu ze me napr. odejde starter jako se me to stalo u Cadillaca po 56 tisicich miles.....
Ja jsem ojety auta kupoval taky kdyz jsem prisel do Ameriky az do te doby nez jsem zjistil ze zase tak bohatej nejsem abych si to mohl dovolit.....
Jo to já vím taky. Že kdyby si koupil funglovku tak mam po starostech. Ale nemam penize na nove auto a pri tom co ja za rok najedu 7.5 tis mil tak je to i zbytečné. Jinak jezdím služebním autem, a to je auto s kterým by v USA nejezdil nikdo ani nakupovat 😄 Škoda Felicia 1.3 MPI OHV. Když se poštěstí tak jedu Škodou Octavia 1.6 MPI OHC (VW motor)
to ace2:Tak to najezdime tak stejne, a ja jezdim pouze svym autem, protoze sluzebni jaksi nepotrebuju k vykonu meho povolani, akorat kdyz tady mame vic navstev za rok, tak najezdim vic....
Florida: Pokud ti v Americe vyplivne starter na Cadyho, tak bych to považoval za elementární a nepodstatnej detail, jelikož ten starter je shodnej minimálně s 30 dalšíma typama aut, takže se válí kde komu na polici. Pokud se mýlím, tak mě, prosím, pooprav. Horší, když se našinci vysere starter na Škůdce a to nedej bože v sobotu dopoledne. No, i když Škůdka se v automatu nedělala (naštěstí, nebo bohužel?), takže stačí pár helfrů a jede se dál. On se sice vždycky nějakej najde, ale buď je už taky po něm a nebo to má již jenom za pár. A i když je dobrej, tak zas ne na tolik, aby sis nemusel pro jistotu jeden do zásoby pořídit, popřípadě ho vozit permanentně s sebou.
PROF: A je taky fajn přibalit pár klínovejch řemenů, rozdělovač a hlavně pořádný nářadí, protože bez toho se většinou nehneš... (Na Škoda 105L/125L naši najezdili více než půl milionu km)
Jo nedávno si někdo stěžoval že u Toyoty Yarise měsíc po záruce 😒 prasknul rozvodovej řemen 😞( Jo motor na šlechačku 😞
Jinak u nového VW je velice populární chybou špatné sváry 😄 auto se potom kroutí vrže a pak se rozlícuje 😄 jo neměcká dokonalost. Jinak Mercedes už taky není kvalitně to co býval.
Jinak u nového VW je velice populární chybou špatné sváry 😄 auto se potom kroutí vrže a pak se rozlícuje 😄 jo neměcká dokonalost. Jinak Mercedes už taky není kvalitně to co býval.
to prof:Ja si nemyslim ze tolik ruznejch starteru pasuje na Cadillac, jinak novej starter s vymenou me stal asi 360$, uz si to nepamatuju presne protoze je to par let.Dovedes si predstavit ze jsem s navstevou z Ceska v Orlandu, hodinu a pul od nas , a vracime se MGM po celym dnu utahani , sedneme do auta a.....nic, nenastartuju...To se u Acury nestane ani kdyz bude mit najeto 200.000 miles, ne jak u Cadillaca s 54.000 miles...
ace: Možná na Floridě, ale v Čechách by ti mohlo spousta lidí vyprávět, jak občas taky vypadá ten zdánlivě "bezproblémovej" život s funglovkou. Stačí nahlídnout nejen do rubriky Peugeot, a okamžitě začneš přemýšlet, jestli některý "problémy" ojetin nestojej za to.
Největší problémy s funglovkama má obvykle VW. Zvlášť úniky oleje, nefunkční turbodmychadla a zadřená čerpadla jsou populární u nových TDIček ;o))) (viz. zkušenosti vlastní a zkušenosti dobrých přátel)
to dieselpower😜roto bych nikdy VW, AUDI , nebo OPEL(ten se sem nastesti nedovazi) , nekoupil, protoze tyto tri znacky jsou kvalitou na urovni Americkejch aut...😄
To Florida: Hm... jenom dodatek, Opel OMEGA se dováží, jenom se prodává jako Cadillac Catera a co jsem slyšel, tak je povážován za jedno z nejspolehlivějších "US aut". Saturn LS je zase normální Vectra s jinejma světlama. Můj názor na věc je ten, že u auta záleží vyloženě na kusu od kusu. Znám chlápka, co měl novou Ladu 2106 a najezdil s ní 170tisíc bez jediné opravy, a to s ní polovinu těch km najezdil po Rusku. Potom mu praskla polosa. Po opravě najezdil ještě 80 tisíc, než mu ho jeho synátor někde zbořil. Pokud je AUDI, VW nebo OPEL dobrej "kus" myslím, že je to držák, ale když máš zrovna smůlu, tak ti nepomůže ani to, že máš S-klasse nebo LS430.
to DieselPower:Nevim jak moc je Cadillac Catera spolehlivej,ale v budoucnu si myslim ze dopadne stejne jako Cimaron nebo jak se ten strep jmenoval, protoze je to vysmech pojmenovat auto stredni tridy Cadillac...😄
2 Florida: Mne uz nebavilo Ti porad oponovat, ted jsi konecne napsal neco s cim souhlasim.
to lenin😲d toho je tady ten chat aby jsme si oponovali, ne...Kazdej muze mit svuj nazor, to je jasny, ale CISLA hovori jasne!!!😄
Ono je to stejne jedno, ta kvalita vozu je dana reklamou a obchodni taktikou koncernu. Koncern proste nektere znacky uspi a pak ve vhodnou chvili vytahne. Ted jsou v kurzu ryclokvasky typu Lexus a acura, asi jako v Evrope korejsky znacky. Az se to bude hodit - vlastenectvi a tak, BUY AMERICAN!!!, tak budou nejlepsi zase ameriky, nebo Volva
No jo Catera je vysměch Cadillacu... Jo Florido když už jsme u toho vlastenectví, tak jsem prý slyšel že kdysi v minulosti davala vláda nějaký penežní bonus když sis chtěl koupil US auto 😄 Což mi příjde jako sice příjemné, ale nesystémové a zbytečné.
to ace2:Tak ze by nekomu davala vlada penize za to ze koupi Americky auto jsem jeste neslysel, ale kdyz jdes koupit Americky auto v soucasne dobe, myslim tim novy auto, tak na pujcku dostanes budto minimalni nebo dokonce zadny interest, coz dela pri splatkach dejme tomu na pet rozdil rozdil i treba 5 tisic $ kdyz to srovnas s tim ze koupis stejne drahy Japonsky auto a platis dejme tomu 7% interest...Ale ani tak bych Americky auto nekoupil, zatim teda, ale pevne verim ze se jednou dockam doby kdyz Americani budou vyrabet stejne kvalitni auta jako Japonci a ze si jednou treba Cadillaca koupim, ptotoze tuto zemi miluji a byl bych moc hrdy na to kdyz bych mohl jednou napsat ze vyrabime auta ktery se kvalitou vyrovnaji nebo dokonce predci Japonce!!!!
Ryclokvaškou jsem myslel to, že tyhle firmy existují pár let.
Florida89: Doufám, že Cadillac znova najde svojí identutu a začně zase dělat auta s vlastní identitou a nebude si ji muset půjčovat od konkurence (DeVille - Lexus, SeVille - BMW/AUDI) Jo ted se naskytla moznost koupit Cadillac SeVille 1978 !! a vypada ze v dobrem stavu za pouhych 60 tis Kc. Krásný to veterán. Jo doufám, že jednou budu mít svojí sbírku různých klasických aut z USA... 😊
Jinak kdo chce jezdit 8 let bez problemu, tak doporucuji Acura 3.5RL nebo 3.2TL a kdo 10 a vice let tak JEDINE-LEXUS LS430!!!!
TO Florida89😁ostal jsem na tebe reference,ze se te muzu zeptat, jak je to s nakupem auta v USA.Chystam se tam totiz za studiem,tak bych chtel vedet co a jak.Mohl by jsi mi prosim rici nejake podrobnosti,napr. co se tyce pojisteni,ridicaku atd.?
Predem dekuji...
Predem dekuji...
Tak se divam ze to tady nejak "utichlo"....
No jo, je špatné počasí (zima a prší. coz je stav kdyz pada vodní aerosol z nebe a zaroven zacina tuhnou voda, ja jenom ze na Floride tento jev neni prilis znamej 😄 a všem se chce spát 😄 Jinak nějaké veselé příhody ?
florida: Uz ten dealer prodal to tvoje minuly auto, nebo ho tam jeste ma?
Včera večer, cestou z kanceláře jsem na několika cm čerstvého sněhu na kostkách v centru města pocítil nesporné výhody klasické koncepce ve spojení s váhou mého Mercury. Na náměstí mě téměř předjel vlastní kufr. Co jsi to říkal profe, že má mít to auto na zimu vzadu napsaný? ( Já tam mám Grand Marquis LS - je to dobře?)
prof:Jestli ho neprodal tak ho poslal k jinymu dealerovi, nevim...Za ty penize co za neho chtel se da koupit pomalu novy, teda to moje bylo jak novy rok a pul stary a najeto pouze 13.000 miles...
to prof:Vsak se podivej co tam za auta.www.gettelsupercenter.com
To Florida89: Acho jo 😒 já chci taky, teplo, sluničko, moře .... Příští zimu musím k vám. Takhle si najit zametsnání půl roku pracovat v ČR a půl roku ve Státech 😄 to by bylo pro můj organismus to pravé ořechové...
To ace2😜odle me je lepsi zit a pracovat tady a pak , na duchod, byt pres zimu tady a v lete v Cesku...Samozrejme tim nemyslim duchod az v 65 letech...😄
Ty jsi poslední dobou nějaký vtipný 😄 no kdyby tam nekdo vehementně hledal řidiče limuzíny/osobního řidiče a mermomocí by chtěl evropana tak mi dej vědet, určitě se dohodnem 😄 No nic tak zese zítra v tom dešti a zimě do práce 😒 grr. Prej 30st a sluníčko ....
to ace2:Kdyz budes mit Green Card a SS #, tak tady sezenes praci hned a jakoukoli.Jeste jsem teda neslysel ze by nekdo chtel zamestnat mermomoci Evropana, ale vsechno se muze stat....😄A proto ze je tady takovy pocasi jaky je, tak tady zijeme, nic horsiho nez ty podzimni pliskanice a zima snad byt nemuze....Zima je tady nadherna, jediny co me vadi ze je brzo tma, ale nemuzu chtit vsechno, ze...😄
florida: Clovece, ted jsem si to prochazel, celejch 95 aut a nic me tak dvakrat nezaujalo. Proc u nekterych nabidek neni uvedena cena s tim, ze se ma telefonovat? Taky se musim pripojit k acemu, ty tvy reci o slunicku a teplicku se nedaji cist. Jsem napul nemocnej, napul zdravej, jestli budu mit stesti, tak to rozchodim a ty sem pises o 30 st. teple. Vis ty vubec co to je rano skrabat zamrzly okno u auta? 😄 Rostou tam taky palmy? Ja jsem v zivote palmy nevidel na vlastni oci, jenom ve skleniku 😒.
Florida89: Co takhle poslat aktualni fotky ? Takhle zatiší s oceánem a pláží 😄 Acho jo, ty mě tak neskutečně štveš 😊
to prof:Ja jsem Ti nerikal ze by Te melo neco zaujmout, ja bych ojety auto od dealera taky nikdy nekoupil, protoze to samy koupis privatne i o nekolik tisic levneji.😄Samozrejme ze tady rostou palmy, vsude a ruzny druhy...
jen ciste teoreticky ne ze bych se chtel hned odstehovat na Floridu, ale jak sezenu Zelenou kartu a SS je sociální pojistka ? No tak tu 😊
Green Card je VELICE obtizne ziskat, ja jsem ji ziskal na zaklade mych mimoradnych schopnosti a talentu a jeste navic me stal muj emigracni pravnik 12.000$ ale sam nikdo nic nevyridi, s tim kazdej pocita ze musi platit....Jinak se da vyhrat v loterii, losuji kazdej rok 50000 vyhercu kteri dostanou Green Card, coz jeste neznamena ze ji ale automaticky dostanou, je treba vyridit spoustu veci kolem...Dalsi cesta je ozenit se s Americkou obcankou a je i mnoho dalsich cest ktere jsou pomerne mnohem slozitejsi ale vsechny legalni....Social Security je cislo bez ktereho Te nikdo nezamestna, na neho platis dane a pak dostavas i duchod a bez Green Card Ti SS# nikdo nevystavi , samozrejme existuji ruzna prozatimni SS# ale ty jsou treba jenom na rok...
to Florida89: Dobrej, ale skromnej - "ja jsem ji ziskal na zaklade mych mimoradnych schopnosti a talentu" 😄))))))) Cím vynikas? Hrajes ve variete na pilu?
😄
Hmm a kdyby si me nekdo ze statu vyzadal jako odbornika do sve firmy ? Hledí se na to ?
Hmm a kdyby si me nekdo ze statu vyzadal jako odbornika do sve firmy ? Hledí se na to ?
to ace2😡amozrejme ze se na to hledi, to je prave ten pripad pro ziskani GC na zaklade "mimoradnych schopnosti a talentu", ale stejne si musis na to vzit pravnika, je to dlouhej proces , pri nemz nejprve musi Tvuj pravnik dokazat ze nikoho takovyho jako Ty company nemuze sehnat, musi dat pres Labor Departement v tom ono state do novin inzerat na to misto a kdyz se nikdo nenajde kdo ma stejne vyjimecne schopnosti jako Ty tuhle praci vykonavat, teprve potom dostane povoleni pro emigracni urad a na jeho zaklade zazada Tvuj pravnik emigracni urad o vydani GC, tento proces trva v soucasne dobe asi 3-4 roky, spis 4 nez tri, ale stoji to za to....😄
😊 hmm aha 😄 no pracovní trh si hlídají dobře, to sem jim musí nechat a beru to, co nejlepší zajištění pro domácí obyvatelstvo.
No potom mě napadá myšlenka. Čistě teoreticky, jaký je problém založit si vlastní firmu v USA. To by mělo být jednodužší. Kdybych byl majitel a současně jedinný zaměstanec. Existuje ve statech něco na náš způsob " osoba samostatně výdělečně činná" ? a byl zaměstnáván na ekvivalent Živnostenckého listu ? Nechci ve statech pracovat, tedy chtel bych 😊) kdo by nechtěl 😊, ale jen mě zajímají všeobecně podmínky pro legální výdělečnou činnost v USA. No a to mě přivádí na myšlenku, kdybych tam měl firmu, jak je to s lgálním pobytem v USA ? Pokud bych tam měl sídlo firmu, tak bych měl mít teoreticky nárok na pobyt jakožto majitel. Záludné otázky že ? Holt jsem jsem zvědavej 😊
No potom mě napadá myšlenka. Čistě teoreticky, jaký je problém založit si vlastní firmu v USA. To by mělo být jednodužší. Kdybych byl majitel a současně jedinný zaměstanec. Existuje ve statech něco na náš způsob " osoba samostatně výdělečně činná" ? a byl zaměstnáván na ekvivalent Živnostenckého listu ? Nechci ve statech pracovat, tedy chtel bych 😊) kdo by nechtěl 😊, ale jen mě zajímají všeobecně podmínky pro legální výdělečnou činnost v USA. No a to mě přivádí na myšlenku, kdybych tam měl firmu, jak je to s lgálním pobytem v USA ? Pokud bych tam měl sídlo firmu, tak bych měl mít teoreticky nárok na pobyt jakožto majitel. Záludné otázky že ? Holt jsem jsem zvědavej 😊
to ace2:To je jedna z dalsich moznosti jak ziskat Green Card, ale musel by jsi tady investovat (ten bych lhal, kdyz bych napsal ze to vim presne)ale minimalne 500.000$ a zamestnat 4 Americany(taky nevim presne mozna 3 mozna 5) prokazat ze je platis a mit ten business minimalne 2 roky a pak by jsi mel pravo na Green Card...Tohle je jedna z tech tezsich variant...
Selekci mají opravdu docela zajímavou a ne zrovna průstřelnou, no není se jim co divit. 500.000$ je docela zajímavá častka. Otazkou je co myslí tím pod pojmem investovat. No to je jedno, ptal jsem se jen tak ze zajímavosti. No když to vyjde tak příští zimu udělam dovolenou, doufám že aspon na měsíc.
Je to tady nejak mrtvy...😒
To víš, vánoce jsou za dveřmi...😄
Co tim chces rict...????
Copak na vánoce všichni lidi všeho nenechají a nezačnou šílet, aby na nikoho nezapoměli a stihli koupit všechno co potřebují? Alespoň v Cechách to tak chodí, se mi zdá 😄
Je zajímavý, že florida neodpověděl na otázku co vlastně dělá...
že by přece jen hrál na pilu a styděl se za to?
PeeKaa
že by přece jen hrál na pilu a styděl se za to?
PeeKaa
No pokud si vydelal na barak a na radu aut, tak bych na tu pilu klidne hral taky. A az se za nim podivam (možná přisti zimu, už se na mě jistě těší) tak prinesu reference 😄
Nasel jsem clanek o SMARTech. Hlavne mi nerikej ze by se to nedalo ve Statech prodavat 😄 Neni to regulerni auto, to ani nehodou, ale je to tak ulitli ze by se to muselo prodavat samo...
jo a tady mas jeste tuningovou verzi. No neni to uzasne ...
[odkaz]
[odkaz]
to ace2:Nemuzu se na tu stranku dostat, zkusim to pozdeji...
U me je to OK, tak chvilku strpeni a mas tip jak velmi zbohatnout. Kdyz tak me vem jako spolecnika 😄 Prostě to auto je tak šílené, že by se prostě muselo prodávat samo 😊
V dnesni dobe aby clovek fakt kazdej rok kupoval novy auto...Ja mam svoje ctyri mesice , najeto 2.600 miles a uz premyslim ze bych mel koupit Lexus ES 300, to je BOMBA a podle me ABSOLUTNE nejlepsi auto ve sve tride na svete!!!Plne vybaveny je $ 37.000, ale ten luxus se muze rovnat autum za 60-80 tisic $, parada....
Jinak sice opozdene ale prece hezke proziti posledniho dne Svatku a vsechno nejlepsi no Noveho Roku 2002...😄
Už jsem opět on-line 😊)
ace, daj si prerobit tu prednu znacku za nejaku mensiu, kazi to krasu toho auta. na www.automobil.cz o tom hovoril policajt, ze to musis zaplatit, daju ti aj ine cisla, ale je to mensie a bude to lepsie vyzerat
Na to se podivaj aby jsi videl KTERA znacka je # 1 !!! A cti dobre, tady napisu jenom kratkej vytazek....BEST LUXURY SEDAN: ACURA 3.5RL----BEST UPSCALE SEDANS:ACURA 3.2TL----BEST SUV:ACURA M😱.....ACURA RULES!!!!!Ja Ti to tady rikam porad ze jsem si koupil nejlepsi auto, SCURA 3.2TL 2002 model # 1 !!!😄
Tak kde jste vsichni..???😃)
Tady zadna prohibice neni, tolik druhu alkoholu a ruznejch drink's neni nikde na svete jako tady, ale to neznamena ze musim byt "fet" jak deka...😄
😄 Ale zachlastat na veřejnosti se nesmí ne ? No to je jedno. Já jsem téměř vůbec nepil. Nepočítam-li přípitek. Nějak mě to přestalo bavit. Člověku je blbně nehledě na ty krušný rána... 😄
Jinak probudit se ráno na pláži by nemuselo být zase až tak marný... 😄 Slunce vychází, moře šplouchá, BTW jaké vedro tam ted panuje ? V noci jsem totiž venku málem při -12C umrznul 😞(
Jinak probudit se ráno na pláži by nemuselo být zase až tak marný... 😄 Slunce vychází, moře šplouchá, BTW jaké vedro tam ted panuje ? V noci jsem totiž venku málem při -12C umrznul 😞(
Všechno nejlepší v roce 2002 přeje DieselPower!
BTW Ráno bylo fajn, zvlášť když jsem vstával až v jedenáct, dojet ovšem z Montreux do Prahy bylo už horší, he he ;o)))(naštěstí jsem už doma)
BTW Ráno bylo fajn, zvlášť když jsem vstával až v jedenáct, dojet ovšem z Montreux do Prahy bylo už horší, he he ;o)))(naštěstí jsem už doma)
Ted je tady uz aspon 10 dni zima, ted ma byt dokonce pres noc nejnizsi az +3stC a pres den nejvyssi +18stC, ale doufam ze od pristiho tydne se konecne uz otepli...
Dnes ráno v 9:00 -14C. Zítra má být něco kolem -20C;o)
Aha, tak to jsem myslel, že je na Floridě větší teplo v zimě. Jsem očekávál obligátních 25C a večírky na pláži ... 😊
Tak obligatnich 25stC tady tak brzo nebude, teda zatim to tak uz asi 14 dni nevypada a vecirky na plazi tady uz nehrozi vubec....😄
hmm, tak to v zime neprijedu... 😄 BTW netusis jak se to obecne s teplotou v zime v Californii ?
V Californii je vetsi zima nez tady, tady byva chladno jenom nekolik tydnu v zime, v Californii celou zimu...Mimo jiny, Infiniti I 35 prislo s novinkou, vyhrivanej volant!!!😄
Ace2> Ahoj, trochu se vám vpletu do pokecu -
No Kalifornie je trošku širokej pojem, můžeš tam v zimě očekávat cokoli od pořádného mrazu a dvou metrů sněhu v horách až po třeba +20C
někde na jihu... Viz třeba [odkaz]
No Kalifornie je trošku širokej pojem, můžeš tam v zimě očekávat cokoli od pořádného mrazu a dvou metrů sněhu v horách až po třeba +20C
někde na jihu... Viz třeba [odkaz]
jen je vpletej Florida bude mit radost, že se mu hejba klub 😊
Hmm, tak ja neznalej jsem si vzdy myslel,že Florida a California je vždy hot&sunny 😄 chmm, chmm no tak zmenim plany a pojedu az ve vhodnejsi období.
Hmm, tak ja neznalej jsem si vzdy myslel,že Florida a California je vždy hot&sunny 😄 chmm, chmm no tak zmenim plany a pojedu az ve vhodnejsi období.
Ja jsem predpokladal ze ace2 se pta na nejteplejsi mista v Californii, tzn. napr. San Diego , kdyz tady byla rec o teple...😄
prirozene ze nejteplejsi 😄 nepojedu ze zimy do jeste vetsi zimy 😄 Jinak jsem jeste nevidel Las Vegas nebo Santa Moniku pod snehem 😄
Jinak probudit se ráno na pláži by nemuselo být zase až tak marný... 😄
presne si popisal moj silvester! ja som bol pozriet ohnostroj, potom sa zabavat a na piatu sme dosli na plaz, roztiahli spacak a tam sme sedeli a pozerali ako slnko vychadza, a keby nebolo dymu z poziarov, tak by bolo aj vidno ako ide slnko z vody, takto vyslo uz troska nad obzorom ale bolo to krasne a teplo!
presne si popisal moj silvester! ja som bol pozriet ohnostroj, potom sa zabavat a na piatu sme dosli na plaz, roztiahli spacak a tam sme sedeli a pozerali ako slnko vychadza, a keby nebolo dymu z poziarov, tak by bolo aj vidno ako ide slnko z vody, takto vyslo uz troska nad obzorom ale bolo to krasne a teplo!
Jeste chvilku se vytahuj s tim teplem a sam vam tam nejakej ten pozar zalozim... 😄 Tady je zima a jeste je hnusne 😞
to ace: já bych asi cestu zasněženou krajinou Jeseníků za pláž a teplo nevyměnil. A pokud jedeš na koni, je to krásnej zážitek. Prostěě je to jak má být, v zimě zima a v létě teplo.
Blé 😒 není na to slavit Vánoce na pláži a při té příležitosti být mírně intoxikován nějakým tím alkoholem 😄 a být probuzen až místním přílivem 😄 No, nebo spíš Silvestra. Na Vánoce sice stromeček nestrojím, neb pche 😄 ale palmu bych si z hecu vystrojil, rozsvítil, zapálil prskavku, vyfotil a poslal mail do ČR 😊)))) Tož to já sů taký zaškodický 😊
138 k$ 😊))) tak to je dost drsný za auto ... 😊
Jo Death Valley plánuju navštívit, to je pravda. To si nesmím nechat ujít jako dalších x věci 😊
Jo Death Valley plánuju navštívit, to je pravda. To si nesmím nechat ujít jako dalších x věci 😊
Dobrý den, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
Zdar, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
Ale jo já jsem si to nechal dělat když jsem měl Chryslera. Stalo mě to 1000 kč za kus. Výsledek byl naprosto fantastický. Prostě jako nové. Bylo to opískování a několik vrstev kvalitního laku. Fakt jsem byl super spokojeny. Znamej mi dohodil servis kde mi to pravě bylo uděláno. Sidlí v Praze na tuším že Kutnohorský ul. Servis Soukup Tel: 02/72705580.
jo a trvalo to asi týden.
Diky za odpověď Ace2, ale ja bych ty disky nechtěl lakovat, nevíš jak to vypadá po tom opískování bez laku? Nebo jsi myslel bezbarvej lak? A nevíš jak je to s tím přepisem auta na osobu mladší 18-ti let? Diky.
hmm na to zapomen. Po opískování jsou kola sice stribrna, ale jsou na nich hrbolky a ke všemu se nelesknou. A všechny kola jsou lakovany, jinak by nebylo co zničit 😄 Nejdřív se jednou vrstvou zakladní barvy zarovná povrch tak aby byl ideálně rovný, potom se lakuje příslušnou barvou, a nakonec přijde bezbarvej lak jako ochrana. Není to zase až tak jednoduchá věc. Jestli chceš vynikající výsledek tak to svěř odborníkům. Když jsem to měl hotovo, tak výsledek byl snad lepší než originál. Odjezdil jsem na nich rok a stale 100% stav.
No tak ja to asi hodim do toho laku! Ace2: Nevíš jak je to s tím přepisem?????
Pochybuju, že můžeš vlastnit auto, když nemáš právo uzavirat smlouvy pokud ti je pod 18 let.
No a ja nechapu, proc bych nemohl vlastnit auto, i kdyz nemam pravo uzavirat smlouvu (uzavre ji nekdo jiny a mne uvede jako obdarovaneho). Co je komu do toho, ze nemam ridicak? Ale vzhledem k "pravnickemu klimatu teto zeme" (neplati zde "at si kazdy se svym majetkem dela co chce", ale "at si dela to, co mu povolime") bych si take tipnul na to, ze ne. Zkus se zeptat v rubrice "Berankova pravnicka poradna, funguje jeste?". Ale asi ji budes muset vytahnout z archivu...
To jeste v Cesku plati porad zakon ze ridicak na auto muzes mit az od 18nacti???
No jo platí. Nicméně bych to neviděl nějak na škodu. v Evropě je jiná mentalita. Tady to je o tom jezdit jak nejrychleji to jde. Takže by to moc šťastně nedopadlo. I když bych si dovedlo představit řízení vozidla od 16 v doprovodu rodinného příslušníka, tak aby se to nedalo zneužívat. Předpokládám, že ve Statech je jezdí mnohem pomalejí a méně agresivně, a tak nějak v pohodě. Tady je to o tom, jezdit co nejrychleji a problikávat pomalejší jedince co 180km/h jezdit standardně nemůžou. A tak celkem vůbec. BTW jak je to vůbec u vás ?
No ace - nevím, jestli lze nyzývat balkán a rusko Evropou. Civilizovaná část Evropy jezdí dle předpisů. ( Němce do ní nepočítám). Ale jinak to chápu - středoevropské státy jsou přeci tak rozlehlé, že musíš jezdit jak šlak, abys někam dojel.
lenin> ze rozhlahle 😊) to je sranda. slovensko je siroke cca 500km, to je tuto normalne vzdialenost. je to aj argument, preco je tu lacny benzin-velke vzdialenosti.
ale je pravda, ze u nas sa jazdi agresivne, daleko agresivnejsie ako tu. tu sa ide agresivne z krizovatky, na plny plyn, ale potom uz malo ludi ide viacej ako 60. ale ked niekto zaspi zelenu, tak ho vytrubi aj dvadsiate auto dozadu...
ale je pravda, ze u nas sa jazdi agresivne, daleko agresivnejsie ako tu. tu sa ide agresivne z krizovatky, na plny plyn, ale potom uz malo ludi ide viacej ako 60. ale ked niekto zaspi zelenu, tak ho vytrubi aj dvadsiate auto dozadu...
To u nás se v rámci úspory pohonných hmot na červené vypne motor a vyřadí. Pak se rozsvítí zelená, ten dementní dědula s kloboukem na hlavě v oktávce se probere, nastartuje, zařadí, povolí parkovačku a než dojede k semaforu, má oranžovou a na tu on nejezdí. Nicméně to nevadí, aby o 500 m dál na obchvatu, kde je 70 nejel 120.
Tak nam tady pomalu zacina sezona, tak nebudu mit tolik casu abych mohl doma vysedavat u PC protoze jsem ted skoro porad v praci, tzn. ze se tady az do Velikonoc budu objevovat jenom zridka....
Pro ACE2: Jak jsme nedávno diskutovaly o těch elektronech, ty jsi říkal že všechny hliníkáče mají lak, aby bylo co ničit, jak jsi to myslel, myslel jsi nějakej ochranej berbarvej lak nebo stříbrnej??? A taky jsi psal, že jsi si to nechal dělat na Chrysleru a do jaké barvy, já ne nechci bíly nebo tak , chtěl bych barvu hliníku, po tom opískování se to teda nastříká jakou barvou když to chci stříbrny, bude to vypadat jako původní look nebo to bude už něco jinýho??? Napiš jak to je?
Ne jasně že jsem měl normální stříbrný, respektivě v barve hliníku. Jaxem psal nejdřív se opískuje a tím se odstraní všechny vrstvy. Pak je první lak, který má za ukol vyrovnat nerovnosti na povrchu elektronu pak prijde nekolik vrstev pozadovane barvy, v mém případě stříbrná a pak vrstva bezbarvého laku jako ochrana a lesk samotnéh elektronu. Vysledek byl stejný jako originál. Tedy naprosto normální hliníkové kolo.
zdravi Karel