Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

27 komentářů

Octavia I TDi. 81 nebo 96kW? kterou doporucujete?
TDI 96 kW znám pouze v Audi A4, ale ve srovnání s 81 kW (právě teď jsem s ním v Oct.01 absolvoval nějakých 700 km) je to krajně nepřijemný motor. Tedy bych doporučil 81kW.
A nechtěl by jsi třeba tu mojí ? 1,9 TDi SLX, 81 kW hatchback,

vínová metalíza, r.v. 10/1999, najeto 80.000 km, 1.majitel – nekuřák, nebouráno, pravidelná údržba + servisní knížka, bezproblémový provoz. Vše v elektrice, ABS, manuální klimatizace, litá 15´ kola, tažné zařízení zapsané v TP, nová baterie, celoplošný spodní kryt motorového prostoru-5 mm Al plech, parkovací senzory + 5x zimní gumy 15´na ocelových discích, uzamykatelná zahrádka, rádio... Celková průměrná spotřeba 4,5 l/100 km. Cena 190.000 Kč.

Kontakt: 721 786 501.

Miran
ja bych ji nechtel 😁
No vzhledem k tomu, že se do oktávek dávalo 96 kW jen opravdu zřídka...nejsem si jist zda vůbec. (byly tam 66, 74 a 81) tak bych se 96 kW docela bránil...
96 kw motor sa urcite dodaval do octavie1. 110 koni pod kapotou je urcite dost ,ale mat 130k pri zhruba rovnakej spotrebe...... siel by som do 96 kw.
Volil by som asi tu 96kW a to z maleho dovodu. Ma 6-ku. undefined
Raději bych volil 81 KW, je z čeho vybírat. A také jsem si jeden z nich vybral. 😉
Pokud by někdo chtěl brát v potaz chip-tuning, zde je pár údajů😒br />
A. 81 kW / 235 Nm => 97 kW / 307 Nm (tj. +19,8% / +30,6 😖

B. 96 kW / 310 Nm => 124 kW / 352 Nm (tj. +29,2% / +13,5😖

C. 74 kW / 240 Nm => 101 kW / 330 Nm (tj. +36,5% / +37,5😖

Odkaz (pro motor O.II 77 kW, který má ve skutečnosti 87 kW!)😒br />
www.auto.cz/…octavia-1-9-tdi-
Šel bych do 96 kw, má větší výkon, ikdyž křivka není úplně ideální, má šest rychlostí a člověk si s ní užije i trochu zábavy za málo peněz. Negativa jsou především, že je jich málo = není moc z čeho vybírat a cena bude o dost vyšší než u 81 kw verze 😉

Takže jestli na to máš, tak jdi do 96 kw, ale i u ojetých OI TDI 96 kw jsou ceny klidně přes půl mega 😞
Zaslal: 29. 9. 2006 08:41

Předmět: Re: chip-tuning Odpovědet Orig. přísp.

----------------------------------------… />
.....jestli na to máš, tak jdi do 96 kw, ale i u ojetých OI TDI 96 kw jsou ceny klidně přes půl mega

Vzyt oktavky s 96kW jsou za cca330 000. A jelikoz jsou vzdy velmi dobre vybavene a maji 6kvalt, tak ten cenovy rozdil (meni 81 a 96) neni az tak veliky.

Dekuji vsem za poznatky.
jj, to je můj příspěvěk. Napsal jsem to hlavně proto, že jsem zvyklej koukat na jeden dva roky starý auta (protože jsem takhle starý vybíral pro sebe a nějak mi to zůstalo :😉 ) a u těch je cena trošku vyšší. Jinak pravda, když půjdeš do starší tak tu seženeš levněji. Holt než něco napíšu tak u toho musim víc přemýšlet :😉
Tady jsou dva příklady, ten první je rozpětí co jsem hledal já, proto jsem neměl moc tušení jaké jsou ceny starších ročníků :😉

[odkaz]

[odkaz]

Docela zajímavé 😁
Jezdil jsem s O1 TDI PD 96kW pres dva roky. Bylo to celkem prijemne svezeni, dynamicka jizda za cca 6,5l. Vyhodou je 6ti kvalt, nevyhodou velke kopance/vrcholy kroutaku a kadla-kadla zvuk...

Radeji bych volil tento motor, nez starsi TDI 81kW...
jako dlouhodoby uzivatel 81kw verze ji mohu doporucit.nedovedu si dost dobre predstavit jak zvlada podvozek oct tento silnejsi motor,ale uz ten muj s nim dost cvici (podvozek,pravda,neni z nejlepsich).zvuk ma prijatelnejsi nez PD,je mechanicky odolnejsi (rotacni axialni cerpadlo).naopak bych bral ten sestikvalt.
o vykon mne az tak moc nejde (ackoli kazdy kun dobry), ale nejvic mne laka prave 6kvalt.
U 96 kW je křivka kroutícího momentu mírně řečeno divoká (strmý růst do 2500 ot./min, pak okamžitě prudký pád dolů).

Šel bych do 81 kW, kde je průběh velmi příznivý. A pokud jde o výkon, lze přečipovat na 97 kW.

To, že není nad vlastní vyzkoušení, snad ani nemusím dodávat.
Přesně tak! Ostatně jsem už napsal, že motor 96kW (resp. jeho charakter) je ve srovnání s 81kW krajně nepříjemný.
Docela by mě zajímalo jaká by se asi tak udělala křivka, kdyby se 81 kw načipovala na 97 kw :?: Myslim si, že by neměla daleko do křivky 96 kw. Jinak i ta 81 kw jede velmi, velmi pěkně, akorát nemá takovou sportovnější charakteristiku. Prostě asi nejrozumnější rada je: projeť se v obou verzích a uvidíš co ti více vyhovuje 😉
zde jsou křivky momentu a výkonu před vyladěním i po něm😒br />
81 kW: www.cimbu.cz/index_cz.php?…… />
96 kW: www.cimbu.cz/index_cz.php?…… />
jak vidno, 81 má velmi dobré průběhy před i po, což nelze říci o 96.

ověřte si to v praxi.
Obávám se, že na ty kopance krouťáku (křivka 96 viz níže) nepomůže ani 10kvalt :?
Mam moznost koupit Golf 1,9 TDI 96 kW s 5 stupnovou prev. za 250 tis., 3 roky stary. Mate zkusenosti jak se tento motor chova s petikvaltem?
zdravim.ked mozem povedat svoj nazor.mam odsusane obidve verzie motorov ale v octavii.obydve su precipovane 110k na 145k a 130k na 163k.musim povedat co sa spolahlivosti tyka su obidve uplne super.kazda ma svoje vyhody a nevyhody.81kw ide krasne vo vsetkych otackach od 1750 az do 3900 a ma bazkonkurencnu spotrebu.mne vychadza okolo 5.5 na dlhe trate a to pri priemernej rychlosti 100km/h.96kw je leniva v spodnych otackach,alebo skor vobec neide.treba ju dostat nad 2000otacok ale potom to uz je delova gula ale iba do 3500 a konci.Audi A6 2.5 tdi so 180k neurobi vobec nic.v kopcoch proste na precipovanu 96ku nestiha😄.nevyhoda? vysoka spotreba.pri rychlej ale naozaj rychlej jazde treba pocitat so 7.5l na 100km/h.ale je s nou dadost jazdit.teda ktoru?ked chces jazdit na spotrebu jednoznacne 81kw,ale ked ti nevadi troska vyssia spotreba tak namas nad cim rozmyslat 96kw to isti!!tieto motory sa vobec nedaju porovnavat su uplne rozdielne aj ked sa 81kw naciuje.prajem stastny vyber.
Urcite verzi TDi 81kW! Neprekonatelna spotreba, motor je drzak, pokud se k nemu chovate alespon trochu solidne, a vykonostne, az na kopance do zad, prakticky na stejne urovni jako PDcka.
vedel by mi niekto napisat iodkaz kde by som mohol ( link) porovnat na webe krivky vykonu motora VW 1,9TDI 81kW a Alfa ROmeo (alt. FIAT ) 1,9 JTD 85kW ? :?:
Na spotrebe mne docela zalezi, tak se ptam, jestli s 96kW jde jezdit kolem 5,5l? Samozrejme s plynem na podlaze spotreba je velka, ale totez plati i u 81kW.
Tommy100
Dá se jezdit s 96kw za 5l i v superbu 😁