Narazil jsem tady shodou okolností na debatu ohledně VOLVA C70 a tak nějak jsem získal pocit, že motor je nic moc, hlavně však hodně poruchový, mrkni na tu debatu, má název tuším VOLVO C70
chomi: znam ten motor z Volva V70 a na rozdil od predchozich 2.3T (vysokotlake turbo, pouzivane v modelech T5) nebo 2.4 T (nizkotlake turba) je to podle meho nazoru velmi spolehlivy motor. Zvlaste po roce vyroby 2003.
Aha, tak abych si to teď ujasnil: tvrdíš, že tyto motory jsou OK a spolehlivé, ale až od roku 2003 ? Co když ale narazím na nějaký skvělý, zachovalý kousek vyrobený před rokem 2003, třeba 1999 - 2002 ? Ten bych neměl brát ?
chomi: auto samo o sobe a ojetina zvlaste je sazka do loterie. Volvo melo s novou 70tkovou radou ze zacatku problemy, ale od roku 2003 se to vyrazne zlepsilo. Z toho co vim tak vetsina problemu ale nebyla spojena s motorem jako spise s elektronikou. Ten samy motor 2.5T montuje i Ford krome Focuse ktereho jsme zminoval take do S-Maxe. A ve videorecenzi tady na auto.cz na nej pejou jenom chvalu
vubec nechapu o cem premyslys. volvo sice neni moje krevni skupina, ale rover 75 je peklo. ziju v UK, tak jich tu vidim podstatne vic nez v Cr, ale rover je tu povazovan za odpad a s nahradnimi dily to ted taky nebude super, stejne jako se znackovym servisem.
proste rover 75 je technicky zastaraly auto a jedinou jeho "prednosti" je ze je neokoukany v cr, ale za tu cenu je to uplnej nesmysl a srovnavat ho byt s koncernovym volvem nema smysl...
proste rover 75 je technicky zastaraly auto a jedinou jeho "prednosti" je ze je neokoukany v cr, ale za tu cenu je to uplnej nesmysl a srovnavat ho byt s koncernovym volvem nema smysl...
Tady je zase nekdo chytrej jak letadlo. Rover 75 je rozhodne modernejsi kara nez C70tka, koneckoncu je i novejsi. Vyhodou jsou dnes velice dobre ceny, nevyhodou je bohuzel dost zoufala nabidka motoru. Zminovany diesel je velice spolehlivy, bohuzel jeho vykon neni zrovna dostacujici.
Tady je zase nekdo chytrej jak letadlo. Rover 75 je rozhodne modernejsi kara nez C70tka, koneckoncu je i novejsi. Vyhodou jsou dnes velice dobre ceny, nevyhodou je bohuzel dost zoufala nabidka motoru. Zminovany diesel je velice spolehlivy, bohuzel jeho vykon neni zrovna dostacujici.
Tak mi zkus poradit: stáhl jsem si z netu katalog VOLVA C70 od počátku výroby v roce 1998 až do roku 2005.
Je tam spousta motorizací, namátkou vypíšu ročníky 98, 99 a 2000😒br />
1998-2,4T
T5
1999-2,4
2,0T
2,4T
T5
2000-2,0T
2,4T
T5
....tak, a teď babo raď, který z těchto motorů má být pro mne ten pravý co do spolehlivosti ? Já vím, že se možná ptám hloupě, ale já o těchto motorech vážně nevím nic bližšího, koupě ojetiny je vždycky trošku risk, ale na nové nemám a když půjdu do ročníku 2003 a dále, tak mi mých avizovaných 400.000 Kč nebude stačit 😢
Je to velký, masivní a bezpečný vůz a selská logika mi říká, že asi nejideálnější by měl být motor 2,4...aby to nebylo líné a mělo to dost koníků pro případné bezpečné předjíždění apod. Díky moc za radu 😁
Je tam spousta motorizací, namátkou vypíšu ročníky 98, 99 a 2000😒br />
1998-2,4T
T5
1999-2,4
2,0T
2,4T
T5
2000-2,0T
2,4T
T5
....tak, a teď babo raď, který z těchto motorů má být pro mne ten pravý co do spolehlivosti ? Já vím, že se možná ptám hloupě, ale já o těchto motorech vážně nevím nic bližšího, koupě ojetiny je vždycky trošku risk, ale na nové nemám a když půjdu do ročníku 2003 a dále, tak mi mých avizovaných 400.000 Kč nebude stačit 😢
Je to velký, masivní a bezpečný vůz a selská logika mi říká, že asi nejideálnější by měl být motor 2,4...aby to nebylo líné a mělo to dost koníků pro případné bezpečné předjíždění apod. Díky moc za radu 😁
Chomi: 2.4T je nizkotlake turbo, predchudce dnesniho 2.5T. Podle toho co jsem se mel moznost docist (osobne znam jen ten 2.5T) je mezi nimi opravdu posun vpred. T5 je 2.3 benzin s vysokotlakym turbem. S tim se jezdi s virem v nadrzi. Takze kdybych si mel vybrat, tak bych se porozhlednul po novejsim kousku s 2.5T. Pokud bych si mel vybrat z toho co jsi predlozil tak 2.4T.
jasne... modernejsi je mozna rokem uvedeni na trh, ale vychazi porad ze stary hondy...
v UK ho do zadnejch serioznich testu ani nedavaly.
a v Top gearu to bylo auto, ze kteryho si casto delali legraci 😁
a v Top gearu to bylo auto, ze kteryho si casto delali legraci 😁
jasne... modernejsi je mozna rokem uvedeni na trh, ale vychazi porad ze stary hondy...
a v Top gearu to bylo auto, ze kteryho si casto delali legraci
Ty uz radeji nic nerikej! Rover 75 byla vlastni vyvoj s tim, ze nektere prvky byly prevzaty z BMW respektive vyvijeny spolecne jako treba dvoulitrovy diesel. Jinak jeho kvalita je vyrazne vyssi nez bezna kvalita znacky Volvo, akorat byvaji paradoxne problemy s benzinovymi motory. 😒
Jinak v dobe sveho uvedeni byl Rover 75 jednim z nejlepsich aut vubec o cem svedci nejenom velmi pozitivni vysledky testu (do kterych je podle tebe nedavali) a jednak i jeden z nejlepsich crash testu sve doby.
a v Top gearu to bylo auto, ze kteryho si casto delali legraci
Ty uz radeji nic nerikej! Rover 75 byla vlastni vyvoj s tim, ze nektere prvky byly prevzaty z BMW respektive vyvijeny spolecne jako treba dvoulitrovy diesel. Jinak jeho kvalita je vyrazne vyssi nez bezna kvalita znacky Volvo, akorat byvaji paradoxne problemy s benzinovymi motory. 😒
Jinak v dobe sveho uvedeni byl Rover 75 jednim z nejlepsich aut vubec o cem svedci nejenom velmi pozitivni vysledky testu (do kterych je podle tebe nedavali) a jednak i jeden z nejlepsich crash testu sve doby.
jukni na Chrysler Sebring 2,7 V6 Do 400 táců budou kousky z roku 2002..
V kůži, klima, kožená sedadla atd. spolehlivost dobrá, ceny ND a dostupnost taky....
203 šemíků, DOHC
V kůži, klima, kožená sedadla atd. spolehlivost dobrá, ceny ND a dostupnost taky....
203 šemíků, DOHC
huml76: to se myslím pleteš, z Hondy přímo vycházel Rover 45 (to byl vlastně Civic předminulé generace), něco z ní měl i malý Rover 25 a samozřejmě celá předchozí řada 200 / 400 / 600 / 800, což byly vlastně Hondy s jinými maskami a interiéry.
Ale řada 75 vznikla už za "vlády" BMW a má taky spoustu věcí (mj. ten dieselový motor) společné se staršími bavoráky. Je to poznat i na některých drobnostech v interiéru.
Díly: něco (málo) půjde z BMW, ale i to ostatní by se snad mělo dát sehnat. U nás snad díly dováží někdo z Moravy (snad z Olomouce? Už nevím...), ve Vídni by měly být bez potíží, ale vlastní zkušenost nemám.
Rover 75 vs. C70: kdyby nebylo té nejistoty v dílech a servisu, vzal bych jasně Rovera, ale s benzínovým šestiválcem 2,5 litru. Za současné situace bych byl na vážkách - podobně jako chomi. Volvo je jistota, Rover pro nadšence s velkým srdcem...
Ale řada 75 vznikla už za "vlády" BMW a má taky spoustu věcí (mj. ten dieselový motor) společné se staršími bavoráky. Je to poznat i na některých drobnostech v interiéru.
Díly: něco (málo) půjde z BMW, ale i to ostatní by se snad mělo dát sehnat. U nás snad díly dováží někdo z Moravy (snad z Olomouce? Už nevím...), ve Vídni by měly být bez potíží, ale vlastní zkušenost nemám.
Rover 75 vs. C70: kdyby nebylo té nejistoty v dílech a servisu, vzal bych jasně Rovera, ale s benzínovým šestiválcem 2,5 litru. Za současné situace bych byl na vážkách - podobně jako chomi. Volvo je jistota, Rover pro nadšence s velkým srdcem...
Podle mě je to jedno.U nás jsou hodně neokoukaný oba a s tou spolehlivostí bych je viděl nastejno,takže to pro tebe hezčí.Spíš záleží na ceně běžnejch náhradních dílů a servisních intervalech a hlavně si nech rezervu na dovoz atd.
OK, hledal jsem to a o puvodu z hondy nikde nic. To nemeni nic na tom, ze v UK je ostuda s tim jezdit. a problematicka budoucnost servisu a tim i dalsiho prodeje zustava...
Jistě 75 vznikala pod taktovkou BMW, s Hondou nemá absolutně nic společnýho, stejně jako její sportovní varinaty od MG.
Hondy byly typy 45 a 25, což byly jen mírně předělané a po vzoru 75 nově označené staré řady 200 a 400......
Hondy byly typy 45 a 25, což byly jen mírně předělané a po vzoru 75 nově označené staré řady 200 a 400......
No Barnaby v tom taky jezdil a scenografista to vymyslel spis jako uctu k domaci znacce :idea:
řeším momentálně pro mě zásadní otázku: hledám pro sebe nějaký reprezentativní vůz do 400.000 Kč, který nebude žádná masovka a současně bude mít duši, charisma, eleganci 😉 Strašně se mi líbí ROVER 75 v naftě, je to prý držák, ale nevím, jak je to s jeho spolehlivostí a co náhradní díly poté, co vloni zkrachoval. Na druhou stranu je mým druhým favoritem kupé VOLVO C70 v benzínu, objem 2,3 nebo 2,5 Turbo. Tady není problém s náhradními díly ani servisem, ale motory "prý" nebyly nic moc, přitom se mi ten vůz fakt moc líbí, je to aristokrat se sportovním duchem, VOLVO má navíc zvuk a šmrnc, taky to ještě pořád není masovka, myslím tím C70...Co vy na to ?
Budu rád za jakékoliv postřehy. Díky 😄