Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

Ahoj, Chci koupit auto od soukromé osoby na inzerát. Jak to udělat s papírama na dopraváku? s pojištěním? atd. Chci ho kupovat zítra takže předpokládám že všude na úřadech bude zavřeno 😞

Díky
JOB
Sepíšeš kupní smlouvu ve které je uveden způsob předání peněz a auta.Ty mu dáš peníze a on ti dá auto , všechny klíče ,jestli má tzv. CARRPASS ( u novějších aut bývá a jsou na něm kódy k imobilizéru,rádiu a klíčím ) On si nechá malej i velkej TP i doklad o pojištění , kterej by jsi si měl okopírovat aspoň na cestu domu.Až to auto odhlásí na tebe tak na evidenční prohlídku a na dopravku přihlásit. Teda pokud to je z jiného okresu.Auto by jsi si měl pojistit co nejdřív,bez pojištění na dopravku ani nelez.
No, myslim, ze neni OK jet jen s kopii OTP. Taky to pojisteni by chtelo uzavrit hned (zitra to bude asi problem...) jinak co kdyz udelas cestou nejakou skodu? Puvodni majitel prijde minimalne o bonusy a z toho happy nebude. Ale snad by mela stacit od nej neoverena plna moc k odhlaseni na tebe, tim padem by bylo po problemu, ale nezkousel jsem to (spis jsem si nechal OTP a on pri odhlaseni nahlasil ztratu, nebo jsem to poslal z5 postou).
JOB
Bohužel Jardo , naši úředníci jsou takový ***i že když jsem kupujícímu nechal OTP na dojetí domu a pak jsem šel auto odhlásit v domění že OTP odevzdá při přihlašování tak mi natvrdlej úřada řekl že to nejde,za 100,- kč mi vystavil důplikát který okamžitě přestřihl a byl spokojenej. >😒]
Jo, presne tak jsem to myslel, to kilo je myslim zanedbatelna rezie >😁
pepek
Je to pravda, k odhlášení je potřeba OTP (ORV), TP a doklad o pov. ručení, ale neexistuje, aby nějaký zas.aný úředník ti případně nově vydané ORV přestřihl. Není pro to zákonná podpora ( kdysi byla, ale to už je hodně let zpátky) a chce si to ihned stěžovat vedoucímu dotyčného pracoviště. Vždyť je tím ihned znehodnoceno OTP a chci vidět třeba německé policajty, jak se budou tvářit na hranicích při případné kontrole dokladů - pokud budou komisní ( a mají pravdu ), tak dotyčný se za hranice nedostane >😒] . Nenechte si sr.t na hlavu od úředníků, co si vykládají zákon podle sebe >😒]