Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

26 komentářů

Ted
RX8 ma spotrebu jako normalni dvoulitr?? >😁 vtip tydne! spotreba oleje nachylnost na svicky, zachazeni a polovicni zivotnost motoru + wankel v CR nikdo neopravi 😉 jen si ji kup! sezenez ji levneji nez Z350 a ver mi, je pro to duvod. nema Z350 motor od renaultu?? 😄 taky zadna slava 😄 zejmena ten zvuk
osobne skusenosti nemam, ale Wankel motory alebo ak chces motory s rotacnym piestom neoplivaju velkou spolahlivostou. je to dane ich konstrukcnym riesenim. 350Z bude asi rozumnejsou volbou.
sportcar... tie auta si daj kludne do podpisu, nemas sa za co hanbit 😊
este k spotrebe ja mam priemerku okolo 8,9 az 9,2 litra ked moc sa snazis setrit da sa jazdit aj za 7 az 7,5 ale to sa musis snazit a jazdit predvidavo ...raz sa mi podarilo aj 5,9 ale to bol extrem (nic spolocne s normalnou jazdou po meste)

ked jazdis rychlo a nestrne okolo 12 ale ked budes jazdit extrem vie si zapytat aj 15 litrov aj viac ale to asi vacsina aut...

Spotreba zavisi hlavne od stylu jazdy vodica ale aj zabehu motora takze tazko to nejako zovseobecnovat ale priemer sa moze pohybovat od tych 8 do 11 litorv...

auto ma velku zotrvacnost takze sa da jazdit aj stylom ked iba obcas prituknes plyn....
cahir is250 nie je moc o zabave ale skor o komforte motor toci do 6a pol tisic nic extra zrychlenie z 0 na 100 ja asi 8,2 sekundy takze ziadna raketa da sa snim ist aj svizne aj v zakrutach ale postrada cit vo volante (nejaky cit taam samozrejme je ale nie ako u sportoveho auta) ak by som chcel jedine auto a chcel by som ho sportovejsie asi by som uvazoval skor o bmw 3 ale interier vybava a pohodlie hovoria jednoznacne pre mna za lexus...

na zabavu za volantom su ine auta ale samozrejme pod zabavou kazdy rozumie nieco ine takze je to otazka priorit..

Toto auto skor na pohodlny presun z bodu A do bodu B da sa snim ist aj rychlo naozaj rychlo je jedno ci s autom ides 100 alebo 200 je to skoro to iste .... nie je to ono podobny pocit som mal napr aj v mercedese slk350...

V usa sa predava verzia is 350 ta ma na stovku za 5 sekund to moze byt o niecom inom ale tiez to nebude zase bohvie aka zabava aspon nie podla mojich predstav ...
sportcar - kolko zerie ten lexus is250? celkom ma to zaujima, pretoze 220 ma moc nevzrusuje, ale ten benzin moze byt pekna zabava. do kolko vlatne toci? to je klasicky toyotacky VVTi motor, ze?
Xpalo inak o tom odpojenom turbe by som vedel rozpravat cele story ako mi chceli menit vyfuk za ktory by som si musel zaplatit 25tisic a nakoniec by to aj tak nepomohlo....

jedine co vedeli zapojit to na pictac ked im ten nic neukazal tak je podla nich vsetko v poriadku
Luf nie nesoferoval som rx8smicku aj som to pisal do prispevku usudzoval som z toho co som sa dozvedel s testov niektorych motoristickych novinarov
Xpalo s tym turbom mi to spravili v mercedese na aute smart fortwo odpojili mi nejaku hadicku od turba a neprisli na to!!!!!..

Nekecam su to uplni * v tom servise...

aut mam viacero nerad si pisem veci do popisku a nerad pisem ake mam auta ale budiz olej mi zerie opel speedster turbo este mam lexus is250 smart roadster a toyotu rav4...

Rocne najazdim 130tisic kilometrov
nj a sme u toho. my sme zaprve nikdy se servisem mazda (vlastne ani moc s jejima autama) nemeli problemy. Otevirani zasekleho zadniho okenka v 626ce spravili hned, a olej menili bez problemu. myslim ze by lidi meli vedet ze to u nas funguje a vubec ze mazda je dost spolehliva. asi si mel smulu pri hledani servisu. ale to se stava u vsech znacek, i u fordu a skodovek...

Jak tady nekdo psal. to auto je super, pocatecni investice mensi a povinne ruceni taky mensi. srovnatelna spotreba jen ten olej se musi menit casteji a peclive... a je to pro 4 lidi 😉
Ti, co pisete o malom rozsahu otacok ste to auto v zivote nesoferovali, ze? RX8 jazdi ako normalny dvojliter, zerie ako normalny dvojliter a taha ako normalny dvojliter. Co je oproti dvojlitru ine, je jeho ochota zdochnut pri pohynani ak nedas dost plynu a trochu vyssie otacky, a dalsia ina vlastnost je jeho ochota tocit do ~9t otacok. V uplnej pohodicke mozete jazdit po meste na 4ku, radit pri 3t otackach na vyssi prevod atd. Potom je aj spotreba radovo okolo 10l.

Ale ked mate chut, dokazete pri akceleracii rozblikat kontrolku protipreklzu aj pri 100km/h. Doporucujem ale dat si poriande bacha, lebo na spotrove auto takeho vykonu to ma zufale brzdy, nie ze by nebrzdilo, ale ABS sa sprava panicky.
zmulin
RX 8 by se dala sehnat levnějc než 350Z,má o dost nižší ručení a je pro 4 lidi,takže na běžný jezdění je podle mě vhodnější.Jenom si zvyknout jezdit ve vyšších otáčkách.Na ten olej a benal díky levnějšímu startu zbyde.Jenom ten servis...
sportcar, nic osobne, ale tak trosku kecas nie? tiez neverim autorizovanym servisom, a servisom tak nejak vseobecne...

ale "odpojit" turbo nahodou pri beznej prehliadke, a pol roka na to neprist???????? hmmm...

neviem ci turbo sa da len tak odpojit, to po prve.

po dalsie: auto by nemalo mozno ani polovicny vykon, pravdepodobne by dymilo, a pravdepodobne neslo vobec...ale aj tak neviem kde a ako by ho odpojili? 😊)))))))

BTW.... skusenosti vyzeras ze mas vela podla tvojich prispevkov, ale este som nikde nenasiel ake ze to mas auto? to je to co ti zerie vela oleja?
Mas pravdu je to skoda mnohe auta su zatracovane prave koli servisu...

ale zober si to kupis si auto za 1,3 miliona a servisak ti ho ponici...

Pisal si ze rxko je narocne na olej este viac ako bezne auta a ked som videl co robia napriklad mechanici v subaru servise ze nechaju pol litra stareho oleja aby doliali menej noveho a zarobili na tom 200sk tak sa necudujem ze motory na autach predcasne odchadzaju ...

Motor v subaru to mozno vydrzi ale ci toto vydrzi wankel tak to som si neni isty... 😢
Tato sksuenost sa mi nestala na wankely ale na obycajnom motore s obycajnym autom...v servise roku v SR

preto pisem ze ked nevedia mechanici odstranit beznu zavadu na beznom motore ..

co budu robit s Wankelom 😢
v RX-8 sem bohuzel jen sedel , to same Z350. jinak RX-8 pri jizde vypada fantasticky takze me docela dostala... je to docela skoda ze blbi technik muze odradit jednoho z mala majitelu v CR od RX-8. Bude to taky tim ze moc techniku s RX-8 nedela takze asi ani moc nevedi jak a co. kdyby si se poohlidl po nejakym autorizovanym servisu kde by s tim meli zkusenosti mozna by to bylo jinak...
To ze v servise nevedia opravit malickosti mi nikto netvdil bohuzial som to zazil ked mi na aute pri servisnej prehliadke omylom odpojili turbo a asi pol roka som chodil do servisu ze preco mi auto netaha a oni ze vsetko je ok a az po predaji (hlboko pod cenu) novy majitel auta na to po pol hodine prisiel ... a bol to autorizovany servis prestiznej znacky

Tak potom si daj opravovat Wankel...

Tie drifty som uviedol IBA ako priklad podla coho sa niekedy vyberaju vitazi....

jazdne vlastnosti zetka su vynikajuce rxko som nejazdil tak to neviem posudit

ale osobne by mi vadil ten strasne uzky rozsah pouzitelnych otacok co vadi hlavne pri normalnom kazdodennom jazdeni...

Zetko je relativne vhodne na kazdodenne jazdenie ale ma iba dve miesta na rozdiel od rxka

Osobne preferujem motor v strede a lepsie zrychlenie takze som nevolil ani jedno s tychto vozov 😉

Chem sa opytat jazdil si niektore z tychto aut?
a to ti rekl kdo ze neumi opravit malickosti ? 😄 no ja moc nedam ani na TopGear ale staci mi kdyz vidim jak s tim jede stig a hned poznas co v tom autu je. jak se chova pri najezdu do zatacek atak. treba oproti Z350 prave se mi zda RX-8 lepsi auto ne na drifty ale na ty cesky okresky kde to muzes vytacet a pekne upalovat 😄 Z350 se mi jevi jako prave to auto kde muzes driftem usmazit lehce pneumatiky a je to auto za dobrou cenu ale stejne bych bral RX-8. Je to otakzaka v kusu...
jasne kazdy mame svoje priority cize novinarske testy ani formatu topgear nemozes brat za smerodajne pretoze co vyhovuje novinarovi nemusi vyhovovat tebe a nevies ci novinar nie je zaplateny...

Napriklad novinar napise auto je super zabavne ze sa s nim super driftuje ale ako bezny uzivatel si rozmyslis ci znicis gumy za 30 tisic a nakoniec ani nie je tolko bezpecnych miest a davat za auto napr 1,4 miliona aby som driftoval na letisku 10 minut neviem ci je ciel..

Co sa tyka ceskych a slovenskych novinarov tak na ich testy by som nedaval pretoze podla toho ako poznam novinarov tak tristvrtina z nich nevie jazdit ale vedia pisat dobre slohove prace o kufroch a plastoch >😁

osobne som s wankelovym motorom nikdy nejazdil pocul som ze to ma tah iba v najvyssich otackach a vyssiu spotrebu benzinu a oleja ale nizke zakonne poistenie >😁

So zetkom som jazdil a bolo super nehovorim ze rx8smicka je zla ale ako vidim ze v autorizovanom servise nevedia opravit maickosti na beznom aute co ak mi nahodou ten wankelovy motor predsa len odide?
nemyslim si ze problemovejsi. jen je potreba dat pozor na pravidelnou vymenu oleje - VCAS. jinak by problemova nebyla kdyby jeji uzivatele dodrzovali to co se ma... a svezeni je to nadherny. btw: v TOP GEARu RX-8 dala 350Z pekne na*** 😊
exotickejsie ale aj problemovejsie 😁
nebudte tak kriticti. kdyz se o to auto budes starat zadne velke problemy by s tim byt nemeli. a to ze je to neco jineho je prave TO co zene lidi aby si ho koupili. je to proste jiny nez ma kazdej... RX-8 je podle me urcite exotictejsi nez 350Z...
Presne tak! RX-8 je sice naprosto "jine" auto, nicmene velmi draze zaplacene. I pri striktnim dodrzovani rych. limitu se s nim pod 13 l/100 km nedostanes, o spotrebe oleje uz tu rec byla atd. atd.
Lubos.1
Suhlasim s huml76. Ak sa obzeras po ojazdenom aute takehoto typu, skor by som sa poobzeral po Nissane 350Z.
Ted
uprimne nedoporucuju. je to celkem fajn auto, ale motor ma sva specifika a je dos problematickej. ma vysokou spotrebu oleje, takze nedoporucuju kupovat starsi, protoze nikde nemas garanci ze to predchozi majitel hlidal a neprodava to treba prave proto, ze zjistil, zejezdil temer bez oleje. dale je strasne narocnej na svicky, pri vypinani se musi vytocit nad 4000 ot. a vypnout klicek, jinak se uchlastava a spotreba je na dany vykon dost vysoka. kdyz si k tomu pridas, ze v CR ten motor neumi opravit ani znackovej servis....
maty1
Vlastní někdo z vás tento model Mazdy. Jaké jsou servisní náklady a co spolehlivost? Uvažuji o koupi RX8 a mám trochu obavy je to jiný typ motoru tak uvítam jakékoli postřehy díky všem za radu.