Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

61 komentářů

nitrion
do uvahy prichadza renault laguna r.v 2001 peugeot 307 break.ford mondeo.....

poradte este dajake od roku vyroby 2001 prosim dajte vlastne nazory

ps. nedalo by sa kupit za to aj audi a4 alebo bmw 3 niekde v zahranici
Giorgio
Fiat Stilo, asi MW, když píšeš o kombíku u peugeotu.
Tento isty problem riesi aj moj kamarat do laguny by som nesiel hlavne nie v tomto rocniku pretoze je poruchova..

Mondeo je na tom o cosi lepsie ale zase ma mensiu vybavu

Peugeot som jazdil raz bol relativne pohodlny ale zase jazdne vlastnosti nic moc a ked som sedel vzadu miesta na nohy bolo tiez nic moc..

Stilo ma moj kamarat a dost sa mu kazi takze do stila by som nesiel tiez..

Jasne v tejto cene by sa dali doviez bmw audi mercerdes aj jaguar otazkou zostavaju prevadzkove naklady a si nenapisal co od auta ocakavas ci to ma byt benzin diesel ci potrebujes velky kufor atd skus bli\sie specifikovat
nitrion
potrebujem auto pre rodinu kufor staci priemer mne je jedno ci benzin alebo diesel ale radsej by som asi diesel

neviete este nejake stranky okrem mobile autoscout...

rocne najazdim do 10000 km
Giorgio
Stilo MW slouží od jara (od novoty) u mého otce k plné spokojenosti.

Naopak nedoporučuju to trojkové BMW, u známého to byla bezedná studna na peníze (320d '99).

Při nájezdu do 10 tkm ročně bych do dieslu nešel, nevyplatí se to, pokud bys nenarazil náhou na dobrou nabídku. Jako podmínku bych si to nedával.
nitrion
mne sa najviac paci audi a4 rok vyroby 2002 a vyssie ale neviem ci sa da zohnat do tych 8000 eur v zahranici po pripade aj renault megane grandture 2003
Za 300 k Sk by sa uz dala doviest slusna Lancia Lybra SW vo velmi dobrej vybave

napr taketo nieco😒br />
[odkaz]
nitrion
ja osobne nemam nic proti lancii ale moj otec nechce lanciu

ps:ja mam len 18
Hm?? videl som audi A4 1,9 TDi 2001 za 280 000 ale podla mna by si doviezol nieco zo zahranicia za dobru cenu aa myslim ze aj bmw by mozno slo 😄
No neviem neviem, ja by som rozhodne do triedy A4 alebo BMW nesiel. Zvaz si dopad na rozpocet. Ides kupovat ojazdene auto, teda je jasne ze budes musiet pomerene skoro menit nejake diely podla predpisanych servisnych prehliadok. Tak aby si v rozpocte pamatal ze ked si kupis A4 alebo BMW tak to bude starsie a bude to treba udrziavat a za rok tam povymienas veci tak asi za dalsich 50tis... S tym treba ratat!

Volil by som mozno nieco mensie a popripade novsie. Doviezt sa da hocico, ale doviezt nieco vyborne chce skusenosti a odbornika so sebou. Jo a este nieco, zalezi od toho kde to auto budes mat. Ak v BA na sidlisku, vyrazne doporucujem pozri si statistiku kradnutych aut na slovensku, to ta potom chut na Audi a BMW prejde pomerne rychlo... 😉

No a ku klasickemu syndromu Slovakov a Cechov "taliana NIE" sa nebudem ani vyjadrovat...to je kapitola sama o sebe...Ta lybra je super napad ale "baby nevedia co je to Lancia"...takze sa s tym neda machrovat... 😊))

Takze si kup 307 break a uzi si...alebo si dovez 3kove BMW a uzi si tiez... 😊)
Hm?? takk to mas pravdu ss tim ze bude investovat do servisnych prehliadok atd. aa este je dost mozne ze audy a bmw maju dost drahy servis ja by som si kupil neaku skodovku aa mal by si asi najlacnejsi servis. A a lancia no neviem?? ten dizain co tak Alfu?
janodespota
Alfu radsej nie, benzinova je loteria, vacsina bazarovych twinsparkovych alf ma uz pridretu kluku, ked uz alfu, tak by som volil zo spolahlivostnych dovodov diesel. Alebo by som porozmyslal o Mazde 6 ci benzinovom Mondeu (aspon 2.0), tie z roku 2002 by sa uz do tej sumy mohli zmestit...
Na alfu pozor, to je auto pre znalcov a pre ludi, ktory vedai ako sa starat o auto. Odmenou su potom fantasticke jazdne zazitky....ale ak nevies ako sa o to auto starat, alebo sa o auto nestaras....mozes zostat velmi sklamany.... Ak by si si na to trufol, verzie 1.9 JTD, 2.4 JTD a 2.0 JTS sa ti postaraju o skvostne chvile za volantom bez obav o nejake vacsie problemy....

Preto ta spominana lancia lybra, je to taka komfortna alfa navyse je v tej cene ju zozenies s takmer full vybavou. Musia sa ti ale pacit osobite auta, pokial si priaznivec koncernovskeho "skatuloviteho" designu asi neprekusnes jej design... 😉

Stale ti ostava ale slusny vyber vsakovakych Meganov, Mondei, Xsar, Accordov, a pod...

Napr., taky accord roku 2000-2001 s 2.0 benzin (hondu v nafte v tom r.v. este nie) to je krasne jazdenie.... 😊
to Vampir: s tim servisem nevim jak u audY ale u bmw jezdim k autorizovanymu za 750kc na hodinu. octavia superb se nepohybujou nejakym rapidnim rozdilem pod touto cenou. to platilo nekde u favoritu a felicii
Ja neviem v bmw servise som este nebol mal som namysli hlavne dielce tak napriklad skus si porovnat cenu gumovych kobercov do skody superb a do audy aa uvidis alebo rozdiel ceny v yasterkach moze byt pekny 😄
ok nevim kolik stojej do superba, do bmw jsem je kupoval origo za 2tkc. i kdyby do superba staly polovinu tak je to zanedbatelne. Bo jak casto je kupujes?

same nesmyslne argumenty lidi kteri maji tyto znacky aut zaskatulkovane jako drahe auta s nakladnym servisem obrovskou spotrebou atd. smesne
to Rene Valnoha😒br />
Ale Rene. Nikto tu predsa neporovnava naklady na nove auta...aj tebe ako majitelovi BMW je jasne ze nahradne diely (motorove a podvozkove) na BMW r.v.2000 su vacsie ako na povedzme onoho Superba, alebo Mondeo..navyse do superba ti ten nahradny diel dobre namontuje hocikto, kto ma poznatky o koncernovych autach, ale kolkym neznackovym servisom by si zveril BMW ???

Pri jazdenych vozoch nekupujes koberceky, ale tlmice, diely napravy, motorove suciastky a vsetko co treba po urcitom intervale vymenit....

Preto je jazdene BMW nakladnejsie ako jazdeny superb alebo Mondeo...

Pri novych autach mozu byt servisne naklady prvych 4-5 rokov porovnatelne...
To mi chces nahovorit ze bmw ma mensiu spotrebu a je lacnejsie ako napriklad superb? :shock:
To lewko: uderil si hrebicek na hlavicku. shodou okolnosti jsem mondeo mel pred timto bmw a to vsechno co se na nem ***o...........by ses divil. bmw jsem kupoval jako ojete a jedine co jsem nechaval delat byly gumy na stabilizatoru za 2tkc i s praci. krome bezneho servisu. melo najeto 60 a za rok co ho vlastnim jsem najel dalsich 40.

To vampir: tvoje obzor je znacne omezen na koncern tobe uz nic psat nebudu. ztrata casu.
to vampir 😒br />
Ano BMW ma lepsiu spotrebu ako superb (2.5 TDI a X25 td), navyse dynamika, vykon a ulozenie motora (rozumej jeho vplyv na opotrebovanie prednej napravy a jazdne vlastnosti) sa nedaju porovnavat... 😄 Ci je lacnejsie to je diskutabilne, pretoze BMW si predsalen drzi cenu lepsie ako koncern....

Rene😒br />
To Mondeo ti verim, ta generacia sa moc nepodarilo, ale daju sa zohnat aj dobre kusky...(tak ako sa da zohnat aj rozbite BMW...) 😊

No ja si myslim ze prave to teba estelen caka, ked to dam dokopy mas tam okolo 100tkm, teda zachvilku pridu vymeny...rozvody, tlmice stabilizatory... a pod...) a prave tam by sa to mohlo oproti inym znackam, ktore maju v CR a SR vacsiu servisnu siet prejavit...

A este 1 vec treba dobre zvazit BMW su zadokolky. Tato zima ti zatial praje, ale ked napadne sneh, alebo poladovica....no povedzme ze je to jeden z dovodou preco si moj stryko miesto BMW 5xx kupil P-607... 😉)
to mondeo jsem kupoval jako novy. tak nevim kde jinde by melo byt vetsi stesti na aute nez kdyz ho koupis novy.

bmw: rozvody retezem (na 99😖. sada sportovnich tlumicu na nej stoji 12tkc coz mi prijde velmi rozumna cena. a co se nejakych silentbloku tyce, tak ty az tak drahy nejsou.
To ze auto kupis nove ti nazarucuje, ze je to podareny kus... 😄 Nikto nie je neomylny, ani fabrika (ved preco by inak boli rozne zvolavacie akcie)....na to mas 2 roky zaruku aby sa tam vychytali tie nejake muchy od vyroby...

Aj rozvody retazou treba po cca 120tkm vymenit, interval mas isto v servisnej knizke....

Sportove tlmice na BMW 3er 12tKc?? Origos?? To je slusna cena, uznavam. Ale ked to potrebujes za co najlacnejsiu cenu, vela inych moznosti nemas. A na koncern, pripadne ine znacky, viac rozsirene v nasich koncinach (Ren, Peug.,a pod...) to ide aj lacnejsie.

Nechap ma zle, BMW je dobry pomer cena/vykon, ale je to predsa len vyssia trieda a preto je o "nieco" drahsia ako stredna trieda...Otazka ktora tu teda vyvstava je, ci si potencialny kupujuci moze dovolit to "nieco" zaplatit....ak ano, v poho, ak nie, mal by sa radsej pozerat po menej premiovych znackach... Aby sa mu nestalo ze kupi ten 3er za vsetky prachy a potom ked bude mat ist trebars o 2 mes. vymenit gulove capy (co je pri stave nasich ciest takmer pravidelny ukon), tak nebude za co..... 😉
no ty tlumice maj jeste v elitu za 8tkc celou sadu.

ani trochu to neberu jako utok od tebe. myslim si ze je dobre ze tato diskuse na toto tema vznikla. hodne lidi ma velmi omezenej pohled na tyto veci. viz diskuse o neco nize kde si kazdy mysli ze skoda=levny servis a dily........ to uz je davno za nama.

jinak rozvodovej retez vydrzi mnohem vic nez 120tkm
JJ to je velmi slusna cena. Uplne s tebou suhlasim ze casy Skoda = lacne opravy su uz davno prec. To platilo tak do doby Favorita.... 😄 Dnes uz su len kategorie drahsie, drahe a lacnejsie...ale o lacnej neviem ziadnej.. 😉

Rozvodovy retaz hej, ale tam sa menia aj napinaky a kladky, castokrat aj vodna pumpa, kontroluje sa takmer vsetko co je pohanane nejako od klukoveho hriadela. Tie diely by mali vydrzat viac ako 120t km, ale vies, pre istotu (a pre peniaze) kazdy vyrobca predpise (v zavislosti na motore) nejaky taky servisny interval....Ziaden vyrobca nezoberie na seba riziko ze sa odporuca nejaka kladka po 150tkm a rozfranforcuje to motor povedzme v 120 kmh....

A potom su tam dalsie diely, v zavislosti od stylu jazdy, napr. spojkova lamela....moj otec je ju schopny zrusit za 60 tkm.... 😊) je to extrem ale... bez toho sa jazdit neda.... 😉
na retezu zadny kladky nemas tam jsou ozubeny kola. vodni pumpa atd je hnana zvlast micro remenem spolecne s alternatorem servem klimou atd. tady se ty rozvody fakt nemenej. teda menej ale po vetsi porci km. pro zajimavost na to doma kouknu a dam vedet co rika chytra kniha.
pozri rene ty si fanusik bmw ja nie!
nitrion
a co tak volvo S60 kamos ho ma a je to podla mna celkom v poho auto ma najazdenych 140t km a setko klape ako hodinky neviem zeby s nim mal nejake vazne problemy

bmw som vylucil nie len preto co tu pisete ale aj preto ze sa nehodi do nasho podnebia cez zimu by som s nim mal riadne problemy a v kufri sa mi moc nechce nosit nejake vrecia ako zataz na napravu
Honda Civic - nic rozumnejsie nenajdes
Presne tak! Civic je kompromis medzi kvalitou, comfortom, výkonom(VTEC), spotrebou a cenou. Akurát nie každému sa páči dizajn 5D a 3D od ´01-´05. Jazdil som na ňom (´02, 1.6i 5D) práve dnes a musím podotknúť, že ide o celkom vydarené auto. Viac sa mi pozdávala jazda v Civicu, než napr. Golf, 147, Focus; 323, A3... . Hlavne čo sa týka výkonu, na 1.6i je ten výkon úctihodný. Veľmi odporúčam - dobré auto, len ten dizajn... 😊
nitrion
bral by som ju len sa mi nepaci interier je taky strohy
Tak do podnebia a na slovenske cesty odporucam tank >😁
nitrion
suhlasim
nitrion
v interieri vyzera dost nehodnotne najmä ta palubna doska
Máš recht, je divná a dosť umelá.
nitrion
radsej by som toyotu corollu
hmm... "nekazia sa", kvalitné materiály v int., kurát mi vadilo to nepresné radenie s dlými dráhami, ale časom si na to každý zvykne tak ako na felíciu 😁
... a este nieco, do renaultu by som na tvojom mieste nesiel - moj nazor. To uz radsej najst nejaky fiat. Ten interier vo viacerych japonskych autach do roku 2000 posobi skor korejsky ako japonsky, ale to by som az tak do uvahy nebral. Nemyslim ze to najdolezitejsie na aute je interier, a to ci sa niekomu paci alebo nie. Na prvom mieste je spolahlivost, samozrejme jazdne vlastnosti, vykon atd. ale nie interier.

Corrola nie je zla volba
Súhlasím s Petrom. Renault - nie! Po 60tis. km má mechaniku ako po 200.tis. Fiat? Sused má dve Bravy a kupíl si pred rokom Alfu 159. teraz jazdí 2 týždne na starom favorite, pretože ma autá v servise kôly elektronike(Bravy) a poruche na motore(Alfa159). To je tak , ked ma niekto rad fiat.

Auto nesmie byt len o emóciach 😁
nitrion
a co poviete na saab 9-5
3.0 tdi, motor BMW moze byt, ale neviem ako servis...
nitrion
ale aj tak ta audina A4 2002 a vyssie mi neda spavat
No, taká audinka je po pi.., fajná 😁
Chlapi, nestrielajte do prázdna! Pripadá mi to, ako ked si otvorite katalog s autami a ste nerozhodní.

nitron: máš nejaku predstavu, čo by to malo byť? rok výroby, typ, motorizácia?

A čo tak porsche 928? >😁

Skús napísať kritéria, aké by malo splnať vozidlo, potom sa mozeme pohnuť dalej.
nitrion
chceš počuť kryteria tak tu su😒br />
cena do 280 000

rok 2002 a vyššie

model strednej triedy

pre 5 člennu rodinu max výška 180 cm,kufor priemer

možnosti 😒br />
-mazda 6,audi A4,passat,peugeot 307 break,renault laguna alebo megan

volvo S60 asi tak vsetko
hmm...ťažké...., z týchto vozidiel by som vybral mazdu6 - aj o 5 rokov bude vyzerat pekne a aj s 1.8i sa s tým dá v pohode jazdiť, len bude tažšie taku zohnať do 280-300, neburanú a s dobrými kilometrami, pretože autá strednej triedy sa použivaju viac na dlhsie trasy. Nad 120tis. by som osobne u auta rokom výroby 2002 nad kupou moc neuvažoval.

A čo tak Accord 2.0i ES 1999-2003? Má trochu zastaralejší "kabát", ale jazdí ako bláznivá.
nitrion
mne osobne ten strasi kabat az tak velmi nevadi ale co to bude o takych 5 rokov
už bude patrit do sekcie jazdene, lacne autá. Už len predať a kupiť novšie 😄

Tiež mám problém vybrat si vozidlo, ale do 350. plánujem ho kúpiť v júly a taktiež mám hlavu v smútku, lebo este neviem čo chcem, ved tých aut je vela. Ale nieco viem určite! Bude to nemec Bmw316ti alebo japonec - Honda. Žiadní francúzi a taliani, ktorí len zaberajú miesto v servisoch.

Kedže pracujem s autami, viem o čom hovorím. Kvalita je kvalita a pre nás výhra!
Nechcem týmto nejako haniť francúzke, talianské, či autá iného pôvodu než nemecké alebo japonské. Je to len moj názor.

ja som to nebol, to bol ten jednoruký..... >😁 >😁 😁
janodespota
Keby si troska zlavil z toho roku vyroby o 1 rok dozadu - 2001, tak by si mohol vychytit jeden z poslednych kuskov nissan primera p11 zo 103 kw 2litrovym stvorvalcom. Echt japonska kvalita (nie jak tie p12, ktore sa uz vyrabaju v spolupraci s renaultom...) Kedze P11 pomerne rychlo klesa na cene, za 280 000 mas spickovu s minimalnym najazdom km, ak zozenies. Ludia ju vacsinou pre dobre vlastosti nepredavaju...

Inak, co sa tyka rozvodovej retaze, tu netreba menit vacsinou vobec, aj ked sa retaz tak po 350 - 400 000 kilometroch vytaha, prasknut by nemala. Vymena je samozrejme drahsia, treba rozobrat motor a tak... ale zalezi od stylu jazdy, kludnemu vodicovi retaz vydrzi aj milion.... i ked napr. Saab doporucuje menit retaz po po 200 000 ale to je vynimka....

Osobne by som sa toho bavoraka nebal, ale 2002 tazko zozenies za 280 000 Sk, ak tak to bude nejaka tazkopadna stvorvalcova 318i ... u bavoru jedine R6 ...

- moznoze este nejaka mazda 6 alebo to mondeo 2.0 by stali za uvahu... ale to uz som pisal.
Ja ti neviem, mne tie motory od nissanu akosi neladia. Treba ich dosť vytáčať. Mozno je to len tým, že som skúšal len jeden model ´2000 2.0i Sport,103kW; na ten výkon sa mi zdal velmi lenivý pri vyšších otáčkach a tá spotreba cca 10 l/km tiež nebolo to pravé orechové. Možno to bol už vylágrovaný motor, bo mal za sebou už 150tis.

Ale vozenie to bolo parádne, polokoža,xenony, digiklima... , a hlavne tichý podvozok. Ako vravím, paráda...
No vidim ze vasa debata sa trosku opat raz vratila k razeniu japonskych najkvalitnejsich aut (ale bez designu), A4 ako vrchol dokonalosti a IT a FR auta ako obraz nespolahlivosti....

K tejto debate bohuzial nemam co dodat a ani chut Vam dokazovat opak... Prajem stastnu ruku pri kupe a vela km bez nehody.... 😉
janodespota
nahodou, o talianskych autach si nemyslim nic zle, taka kappa 2.0 20vT je velmi slusny voz za male prachy...
Aspon ze tu 159 Alfu spravia v zaruke >😁 , taka mala vyhoda. Doma tiez alfa viem o com to je, motor Jtd vyborny bez poruchy, ale to je tak asi vsetko. :?
nitrion
s tym ze by mi auto ukradli by som problem mat nemal jedine ze by mi ho dakto obysiel klucom 😁

ps: asi skoncim pri peugeote 307 SW
... je to tvoje rozhodnutie, len aby si si po roku uzivanie 307- cky neprecital toto forum a nepovedal si, ze existovala aj lepsia volba 😄
nitrion
a vas nazor na mondeo mne sa osobne paci
Ted
kup si 307 sw... a neptej se na mondeo, stejne na radu nedas 😉
nitrion
ale ja auto chcem kupit az v maji taze mam casu

a na rady dam ked su dobre
mondeo? Bud pripraveny na priemernu spolahlivost, ale pekne auto. Hlavne si so sebou osobu ktora sa fakt vyzna v autach a aj so zdanlivo normalneho zvuku motora vyciti, ze nie je v poriadku. Ono aj nemec sa ti moze kazit tak, ze

z toho budes zufaly. Pri kupe ojazdeneho ale aj noveho auta treba mat stastie.

a co octavia? tak 2002, to by sa uz mohlo dat, no to zase nie je az take priestranne auto ako sa z vonku zda
nitrion
octavku taku 1,8 T , 1,9TDi 110PS by som aj bral nejak by som ten maly priestor na zadnych sedadlach prehltol

ale momentalne sa my asi najviac pozdava ford mondeo
nitrion
ale ne fakt co by ste si vybrali do tych 280000 Sk poradte 2002 a mladsie

zeby sa to velmi nekazilo bolo dostatocne prestranne vnutri atd.