Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

56 komentářů

RobodCi
...moje ostatné slová pre teba: To čo ty nazývaš argumentami - sú práve správy z druhej ruky, ja mám druhé auto značky a druhý rovnaký motor ak neberiem do úvahy rozdiel výkonu - ale podľa teba nemám právo tvrdiť niečo a už vôbec to nazvať argumentom. Ak by som s ním nebol spokojný - musel by som byť masochista kupovať ho zas. Myslím si že odpovedať ti - je liať vodu do ohňa, či pustit ti vodu na "mlejn". Nebudem už na to reagovať - obral si ma o priveľa času. Dokonca si už dokážeš i sám citovať seba a odpovedať na nepoložené otázky.

Vrátim sa k tomu čo bolo dôvodom vzniku tohoto vlákna - a nebudem bojovať s Don humlovskými veternými mlynmi.

Ak si myslíš že mám komplexík - mysli si to - reagoval som na tú fúru áut čo uvádzaš - odpusť, pre mňa je to fakt detinské. 330D s tým nemá nič spoločné.

Tak ti prajem veľa briskných slov a myšlienok ale viac rozvahy.
Mam taky pocit ze si v Renaulte vzivote nesedel...
Tom69: nehovor take veci, niektorym ludom vezmes vietor z plachiet v podobe "argumentov" z Tvojej stranky a o com tu potom bude rec...? 😉

Inak pod Tvoj prispevok sa kludne podpisem.
Panove, myslim ze lepsi nez prehled spokojenosti se znackou ci typem, by byl lepsi prehled spokojenosti s konkretnimi servisy. Mozna by to cloveku dalo daleko vic :roll:
No, zrovna v tom JD Power (posledním) Renault obecn? nedopadl nijak špatn?. To jen tak na up?esn?ní.

(Konkrétn? 9. z 26., mj. p?ed Nissan, Opel, VW, Mini a korejci; ale jak už sem psal, rozdíly jak v tomhle, tak v tom tvým, tak i ve všech ostatních takových žeb?í?cích jsou tak minimální, že jejich vypovídací schopnost je jen omezená.)
Ted
samozrejme ne jen JD power se pta majitelu....

najdi si top gear car survey

nicmene, kdo hleda informace o spolehlivosti, najde si je. pokud si pak koupi renault, dobre mu tak. 😊
DoubleSix
Pouze JD Power se ptá majitel?. A spoustu otázek se netýká auta, ale dalších servis? kolem.

TÜV je ukázka toho, v jakém stavu jdou auta na technickou prohlídku, jinými slovy, jak se k nim jejich ?idi?i chovají. A nerozlišuje se závažnost poruchy. Takže 5xnesvítící sv?tlo je horší než 2xnefunk?ní brzdy.

ADAC to jsou po?ty odtahovaných aut (ale že spousta aut se odtáhne mimo ADAC, nap?. zna?kové servisy, atd, to už ve statistice není)

Ne že by statistiky byla úpln? na prd, ale ?lov?k v nich musí um?t ?íst a v?d?t, pro? se to prezentuje.
Ted
vyzku zalozeny na subjektivnich nazorech podava objektivni informaci o zkusenostech majitelu... tak ta informace byla podana. a ponekolikate se ptam, jakou lepsi informaci muzes dostat? nejak jsem si nevsiml, ze by jednotlive znacky zverejnovali pocet poruch...

mimochodem, prave zacinam zpracovavat vykazy renault ceska republika 😉 takze o platbach za zarucni opravy budu mit docela prehled >😁
No, vidím, že si asi fakt sedíš na vedení. 😲

Sám opakovan? píšeš, že to sou názory majitel?. Tedy, ?ist? SUBJEKTIVNÍ kritéria. Ty máš asi problém se slovem subjektivní, není to nic sprostýho, ani adjektivum nev?rohodnosti, ale když je zkrátka n?co podložený názorem, tak je to z definice subjektivní!! Net?eba se proto ?ilit.

Nic sem ze stolu nesmetl, ani tu nepadlo žádný slovo o mých zkušenostech, to zas trochu fabuluješ. A na nový informace ?ekám p?edevším od tebe. Nebo tak taivní už vlastn? nejsem, proto by bylo nejlep?í tady tu naši exhibici ukon?it. Co ty nato? 😉
Ted
:lol: >😁 >😁

to fakt sedi od cloveka, kterej prijde, shodi vsechno se stolu jako subjektivni a hlasi furt dokola jen svou zkusenost.

ten vyzkum meri nazor majitelu na to, jak je jejich auto spolehlive a jak jsou spokojeni se servisem. to jsou ty zkusenosti majitelu, po kterych volas. jen je jich xkrat vic a jsou zprumerovany. co se ti na tom nelibi a jak bys to chtel merit? proc si vsichni britsti majitele, kteri se zucastnili mysli, ze jejich francouz je nespolehlivej? opet to neni varujici? opet je vase zkusenost nadrazena? prines uz neco novyho! >😁
Sorá?, ale s pažoutem sis tady za?al ty a to opakovan?. Te? se ti to najednou n?jak nehodí do krámu. 😉

Jinak, nic není subjektivn?jšího, než ty tvý výzkumy. Už prost? z podstaty v?ci. Nem??í se totiž v nich nic exaktního. To jen taková technická poznámka na okraj.

PS: Mn? prost? vadí, že sem v?bec nic novýho nep?ineseš. Furt jenom opakuješ, že Tom69 píše, že je to krám, a že v jednom pr?zkumu vyprozkoumali, že je to krám, to po?ád dokola, mezitím to dvakrát zamixuješ a pak zas znova. Ale to už sme tady ?etli asi 15x. "Výzkum" ani Toma69 nijak nezpochyb?uju, ale je to trochu málo, na tak obsáhlou diskuzi.
Ted
tak znovu😒br />
jak jste si jiste vsimli argumentuju taky nejvetsim spotrebitelskym vyzkumem v oblasti aut v evrope. ale ani ten neni samozrejme bran v potaz. naopak stale se tu objevuji chytraci s cisly TUV, aniz by vedeli, ze ot se spolehlivosti nema vubec nic spolecnyho...

muj tchan ma renaulta a muj stryc je dlouha leta prodaval, takze kdyz to pridam ke sve zkusenosti z jednoho z nejvetsich autobazaru, kde jsem taky necely rok pusobil, myslim, ze si mohu dovolit oponovat vasemu zcela spokojenemu nazoru.

ja jsem mel moznost se seznamit osobne s tolika renaulty, ze to tezko trumfnes 😉 navic pokud se poruchy tykaji toho, ze auto tahne doleva, ze zatyka do zadniho okna, nefunguje elektronika, reproduktory, palubka vydava zvuky stejne jako dvere... tak o motorizaci moc nejde 😉

k vyzkumu se samozrejme nevyjadrujete, nebo ho shodite se stolu, protoze vy mu prece neverite 😁

jakej objektivnejsi argument existuje?? znovu opakuju, ze podobne diskuze a zkusenosti si prectes i na zahranicnich serverech.

nehazej sem ted zase hlasky o pazoutovi. vzdycky jsem tvrdil ze nejhorsi nafta je 2.0HDI kterej jsem zkousel ve 407...ale to je jina diskuze 😉
DoubleSix: Vidím, žes m? o kousek p?edb?hl. 😉 V podstat? sme ?ekli to samý.
Ode m? tady nepadl, pokud sis nevšim, ani jen náznak toho, že bych n?komu cpal Renaulta nebo cokoliv jinýho. Stejn?, jako to ned?lám ani nikde jinde. A v této diskusi tady ode m? o Renaultu, jako o autu, nebylo ani slovo.

Narozdíl od tebe hodnotím jen to, s ?ím mám sám n?jakou osobní relevantní zkušenost. Pokud ne, tak k tomu výslovn? dodám "?etl jsem", "slyšel jsem" apod. a rozhodn? se o tom s n?kým nehádám.

Toma69 tu fšici dob?e známe, takže ho nemusíš furt dokola papouškovat jak kolovrátek.

Pokud sme dob?e pochopili, osobní zkušenost nemáš žádnou, všecko jen vy?tený nebo p?ebraný od jiných. Trochu málo na tak silný a paušalizující hlášky a záv?ry, nemyslíš??

Už sem ti jednou psal, že paušalizace a míchání jablek s hruškama je tvá silná stránka. N?jak ti p?itom uniká, že mezi jednotlivýma modelama, verzama, motorama atp. každé jednotlivé zna?ky sou zna?ný rozdíly. Typickým p?ípadem je Laguna. D?ív naprosto bezproblémový auto, pak se trochu mí? povedla verze 2001/2002, nyní je op?t kvalita o n??em jiným. Podle tebe ale je ale Laguna pouze jedna a naprostej sh.. . Stejn? tak v P307 mají podle tebe všichni motor 2,0 HDi 110 k ze za?átku výroby. To, že už se dávno nemontuje, to jde jaxi mimo tebe.

Jinak konstruk?ní slabost má každý auto, bohužel, tomu nezabráníš. Pokud bys cht?l, musely by ceny být trojnásobný a ?as na vývoj dvojnásobnej. Jenže požadavek zákazník? (a ?ím dál siln?jší tlak konkurence) je p?esn? opa?nej.

Rozhodn? netvrdím, že Renault je bezchybný auto (stejn? jako kerýkoliv jiný-no, auto, další nesmysl, spíš výrobce), p?edchozí Lagunou si bohužel trochu pošramotil pov?st, ale rozhodn? není možný ?íst, že co sjede z jeho pás?, je šmejd. ?asto p?esn? naopak. Proto mn? (n?který) tvoje p?ípsp?vky fakt p?ipadají úplkn? mimo mísu.

Tak, HOWGH!
DoubleSix
Huml76 : já Renaulta nedoporu?oval, já se ho pouze zastal, když na n?ho všichni za?ali házet špínu.

Každé auto má své plusy, ale i mínusy. P?i výb?ru auta si musíme stanovit svoje priority a ty porovnat s t?mi silnými a slabými stránkami danného auta. Z toho nám pak vypadne, co bychom si asi m?li koupit.

Takže pokud n?kdo chce sportovní podvozek a extrémní jízdní výkony, asi spíš p?jde k BMW než k Renaultu.

Pokud ale n?kdo chce relativn? levné auto, s maloobjemovým motorem (klidn? i diesel), pohodlným (komfortn?jším) podvozkem a pr?m?rnými jízdními vlastnostmi, velkým kufrem, neot?elým designem, atd, tak ur?it? vynechá BMW , Audi, a klidn? p?jde vybírat mezi francouzská auta.

Kategoricky tvrdit, že všechny Renaulty (nebo auta od n?jaké jiné zna?ky, t?eba Opel (vi? Mitsi)) jsou poruchové šmejdy, to zavání nesoudností.
Ted
mimochodem vysledek hlasovani je docela vymluvnej, ze? 😉
Ted
robodci😒br />
Ja si na auto musím zarobi? sám a nepripadá mi nijako rozumné/akoko?vek by sa mi to mohlo zda? lákavé/ kupova? si auto s totálnym prebytkom výkonu a investova? hory prachov do prevádzky-spotreby a poistení ke? tie peniaze môžem venova? rodine - je to otázka priorít a u m?a je to rodina. Takže ak niekomu 60-80kW "nesta?í" lebo musí ís? 180km/h len aby vyzeral ako "niekto" - bola by to skoro jeho vec, neby? toho že môže ohrozi? moju rodinu v aute. Nemám zá?ubu plati? pokuty a mojim želaním je vždy dôjs? v zdraví a v poriadku tak kam som sa pôvodne vybral... To neznamená že jazdím ako dôchodca v klobúku a ani to tak nikdy nebolo - to len ak by si ma chcel nejako "ozna?i?".

mas trochu komplexik, ne? zase hodnotis jine podle sebe? byla to snad narazka na 330cd? 😄 opet silne auto znamena, ze rodina nema co jist? nebo mi na nej nekdo dokonce dal penize? nebo jezdim jako prase a ohrozuju tvou rodinu?? ja myslim, ze si kazdej udela obrazek.

nadavate na me, ze tady varuju lidi pred renaultem? delam jen opak toho, co delate vy! vy ho jen doporucujete. argumentuju zcela konkretnimi zkusenostmi uzivatelu, neni to jedna pani povidala... i na strankach toma 69 je jich nekolik.

nekolikrat jsem napsal, ze u kazde znacky se obcas objevi spatnej kus, jen u nekterych casteji. a pokud se stejna zavada opakuje u nekolika uzivatelu, pak ji vnimam jako konstrukcni slabost auta. co se vam na tom nelibi??

jak jste si jiste vsimli argumentuju taky nejvetsim spotrebitelskym vyzkumem v oblasti aut v evrope. ale ani ten neni samozrejme bran v potaz. naopak stale se tu objevuji chytraci s cisly TUV, aniz by vedeli, ze ot se spolehlivosti nema vubec nic spolecnyho...

muj tchan ma renaulta a muj stryc je dlouha leta prodaval, takze kdyz to pridam ke sve zkusenosti z jednoho z nejvetsich autobazaru, kde jsem taky necely rok pusobil, myslim, ze si mohu dovolit oponovat vasemu zcela spokojenemu nazoru.

rikejte si co chcete. je jen na ctenarich tohoto fora, zda daji prednost vasemu nazoru, nebo mym argumentum, protoze o mou osobu zde opravdu nejde 😉

tak nez priste znovu zacnete hazet spinu na mou osobu, ze to pisu do kazdyho fora, uvedomte si, ze vy delate zcela totez, jen mate jinej nazor 😉
Neboj, fórek od tebe sem pochopil, regoval sem jen na to, že to huml slep? cpe i do diskuze o Renaultu.

Stejn? tak sem souhlasil s tou tvou citací.

Jinak mn? je Toma69 taky líto, doufám, že m? takový problémy nikdy nepostihnou a že se budou vyhýbat i v?tšin? ostatních (když u všech je to, bohužel, utopie). Já bych si taky už asi zoufalstvím "hodil mašlu". 😉
To chce klid. S tím paužet to byl samoz?ejm? fórek >😁

Pak jsem taky psal

Možná s malými vyhradami, ale celkem souhlas.Chronické problémy má snad každá zna?ka (n?která mí? a jiná bohužel mnohem víc)

Takže asi tak.

Jinak na Tipcars beží taky zajímavá diskuze o kvalit? Renaulta. Snad v tom Tom69 taky nemá prsty. >😁

A Toma69 považuji za extrém pouze v jeho odhodlání a fandím mu aby se mu poda?ilo dát autí?ko do kupy. Já mít jeho problémy tak asi rezignuji a auto prodám. 😢
RobodCi
Iste nie - verím že ten ?lovek ?o to tam dal tie problémy fakt má - ale pre?o mám na základe toho ako na "príkaz" za?a? ch?li? síru na Renault - ak mám druhý Renault a (nateraz) v pohode a kým som sa pre? rozhodol zopár som si omrkol a pokecal si s majite?mi toho ?o chcem kúpi?. Pre?o ty sem ideš tvrdi? nie?o ?o si nikdy nemal - alebo si sa v ?om neviezol(osobne považujem za detinské že sem uvediem 45 áut na ktorých som sa kedy viezol - to akože mám vyzera? vä?ší machr? Si pubescent?)a my sa máme posklada?. Nikto za tebou nejde a nepresvied?a ?a že musíš zmeni? názor ale ty to robíš a my tie autá máme, alebo mali sme. Ak sa dnes opýtam jednej z prvých oslovených ktorá mi na jar minulého roka povedala že za 160tkm na Mégane II hatchback 1.5dCi nemala ani jediný problém a dnes už má vyše dvesto tisíc km, brat má Scénica II. 1.5dCi a má za dva roky 130tkm a ešte zopár ?a?ších - tak by som bol "divnej patron"(ako vravievate) keby som sa rezolútne oto?il o 180°a za?al tvrdi? to ?o ty.

Nepoznám taký dôvod - tak nás tu už "nechaj dýcha?" a venuj sa iným zá?ubám... Nie my sme prišli za tebou ale ty sem a tvojim zbožným želaním asi je aby automobilky v fr.prestali vyrába? - aj ke? naozaj neviem ?i ?a kto kedy nútil kupova? si ich produkciu.

Ja si na auto musím zarobi? sám a nepripadá mi nijako rozumné/akoko?vek by sa mi to mohlo zda? lákavé/ kupova? si auto s totálnym prebytkom výkonu a investova? hory prachov do prevádzky-spotreby a poistení ke? tie peniaze môžem venova? rodine - je to otázka priorít a u m?a je to rodina. Takže ak niekomu 60-80kW "nesta?í" lebo musí ís? 180km/h len aby vyzeral ako "niekto" - bola by to skoro jeho vec, neby? toho že môže ohrozi? moju rodinu v aute. Nemám zá?ubu plati? pokuty a mojim želaním je vždy dôjs? v zdraví a v poriadku tak kam som sa pôvodne vybral... To neznamená že jazdím ako dôchodca v klobúku a ani to tak nikdy nebolo - to len ak by si ma chcel nejako "ozna?i?".
Nevím, pro? by si m?l rýpat do m?, když já sem dote? do téhle debaty v?bec nezasáhl??

1) Huml op?t nejlíp ví, kdo má jakej ro?ní nájezd.

2) I ten s 10 000 km ro?n? je k tomu kompetentn?jší, než huml (takže od n?ho to fakt sedí).

3) Nikdo tady netvdí nic o neverohodnosti Toma69 a jeho stránek. Ale huml se do nich n?jak zamiloval a bere je za modlu, opa?ný názory prost? slyšet/?íst nechce a odmítá jim v??it. To, že zrovna Tom69 si dal tu práci, založil si stránky a vytrvale a urputn? je tu propaguje, je pouze a jen o tom, že zrovna on (majitel Renaulta) si dal tu práci, založil si stránky a vytrvale a urputn? je tu propaguje. Není to žádný srovnání s ostatníma zna?kama ani konstatování, že jiný zna?ky takový problémy p?ípadn? nemají. Zástupci ostatních zna?ek v ?R si sice asi mnou ruce, jakou jim tady Tom69 odvádí skv?lé neplacené (aspo? ve své naivnosti doufám 😉 ) služby, ale až se najde druhej takovej nespokojenej a aktivní zákazník, budou se asi taky divit. I kdyby byl Tom69 jeden jedinej zákazník Renaulta mající kdy n?jaký problémy (a je mi samoz?ejm? jasný, že není), tak na základ? tohoto fóra musí v plno lidech (stejn? jako v humlovi) vzniknou nezvratnej dojem, že co Renault, to neskonalej šunt. ?emuž tak rozhodn? taky není.

4) Argumentovat cizí zkušeností naprosto cizího ?lov?ka mn? p?inde trochu ubohý. Navíc to myslím Tom69 zvádá sám velice dob?e. 😉

5) Ale hlavn? mi p?inde ubohý, abysme si tady my dva hráli na obhájce/kritika humla76. Ra?i bych psal svý p?ípadný výhrady p?ímo jemu.

6) A hlavn? sem zas nepochopil toho dalšího Peugeota. 😉 O tom se myslím na tomových stránkách nic nepíše.

7) S tím, co píšeš pod citací humla76, se dá samoz?ejm? souhlasit. Ale je to práv? v p?ímým rozporu s humlovýma hláškama. Navíc sám uznáváš, že Tom69 je extrémní p?ípad, když o pár ?ádk? víš ho naopak v humlov? citaci vyzdvihuješ.

😄 No nic, trochu sem se rozpesal, tak zase k vážné práci. :-!

9) A jen pro dopln?ní. Já ur?it? Tomovu zkušenost nezasklívám. Kdybych si kupoval v ?R Renaulta, ur?it? bych se s jeho stránkama velice podrobn? seznámil. Ale zároe? bych si to dal do kontextu s n?jakou osobní zkušeností a se zkušenostma lidí, majících zase t?eba opa?nej názor. To, že je Tom?v názor nejhlasit?jší, rozhodn? neznamená, že je ten jedinej možnej.
Tím pažoutem si asi rýpnul do Tebe. >😁

jinak celkem souhlasím s tím co psal Huml tady

proc majitele ranaultu a peugeotu nejsou ochotni prijmout vysledky vyzkumu a nazory nespokojenych majitelu?? proc se ke spolehlivosti renaultu vetsinou vyjadruji lide, kteri najedou 10000km rocne?

proc je obsah fora [odkaz] neverohodny??

tradicni odpovedi: takove problemy ma kazde auto - ano, najdou se spatne kusy, ale kdyz to vychazi ve vyzkumech a hrne se to ze vsech stran, nestoji to za zamysleni?? prevazi konkretni zkusenost spokojeneho majitele zkusenosti stovek lidi?? ono, cim vic lidi to bude vedet, tim hur se pak auto proda, ze?

Možná s malými vyhradami, ale celkem souhlas. Chronické problémy má snad každá zna?ka (n?která mí? a jiná bohužel mnohem víc) a zazdívat je jenom proto, že zrovna já je nemám je trochu nefér. (jak je to ? Sytý hladovému nev??í ? 😉 )

A Tom69 je asi extrémní p?ípad, když mu i ko?árek táhne doleva. 😁
A v?bec. Jenom sem zkrátka cht?l, aby ty diskuse byly trochu v?cn?jší a mí? o n?jakých iluzorních pocitech a virtuálních osobních sympatiích/antipatiích (myšleno ve vztahu k aut?m) :roll: .
Já svoje starší p?ísp?vky velice dob?e znám a myslím, že jen potvrzují, co sem tady napsal.

Jinak názory humla mi zas tak k tématu tedy nep?išly. Nebo tob? joo??

"renault bohuzel lepsi znacka neni a peugeot je jeste horsi..." - to sem t?eba n?jak nepochopil. O Peugeotu tu nepadlo ani slovo, výb?r se týká výhradn? Forda a Renaulta. T?eba Tom69 sice ty svý www.nazory.... cpe taky všude (te? to ale, nutno ?íst, zna?n? omezil), ale u n?ho to svým zp?sobem chápu a hlavn? to má n??ím podložený. Huml pouze JEDNOU vy?tenou statistikou.
No co Ti na to mám ?íct. Snad jen, aby jsi si pro?etl n?jaký svoje starší p?ísp?vky. 😉

Jinak si myslím, že Huml76 tady dal sv?j názor a byl celkem k tématu. A Ty máš právo s ním nesouhlasit, ale to asi tak všechno co s tím m?žeš ud?lat. 😄
No, já nevím. To, že si ur?itý auto nekoupím, pa? k n?mu mám n?jaký výhrady (a nem?žu koupit všecky), neznamená, že o n?m tvrdím (potažmo o celé zna?ce), že je šunt, krám st?ep, sh.., atd. A už v?bec n?jaký takový názory necpu (zcela mimo mísu) nevyžádan? do každýho vlákna. 😉
Myslím, že zrovna mi dva si nemusíme nic vysv?tlovat. >😁 (nic ve zlém)
A to m? pou?! 😉
Nechci vyvolávat flamewar, ale ta zaslepenost funguje i opa?ným sm?rem , že. 😉
No, já myslím, že humlovi76 musel Napoléon u Slavkova pomlátit p?kných pár p?íbuzných, jinak si tu jeho zaslepenou nenávist k voz?m Made in France (pardon, Fabriqué en France) nedovedu vysv?tlit. 😉
DoubleSix
Peter . pokud se dob?e podíváš do t?ch "renomovaných statistik", tak zjistíš, že mezi 10 a 50 je rozdíl tak 5-6%, což je zanedbatelné.

Proto jsem se snažil nazna?it, že ty statistiky nic ne?íkají. 😉

Navíc, statistikama se za?al ohán?t Huml, já jsem mu to jenom vrátil 😉 Já na ty statistiky nedám, a? je to ADAC nebo TÜV, nebo JDPower.
Double Six: skus napisat na akom mieste sa umiestnilo BMW 3, ked sa uz ohanas statistikami. Z toho si vyvodime zaver ako je na tom megane. 😄
DoubleSix
Pokud se dob?e pamatuju, tak v TÜV byl megane dokonce p?ed BMW3 (u aut stá?í 3 roky). Statistikama bych se tu moc neohán?l.

S tím Renaultem jsem nenajel 10 000 km za rok, ale 30 000 km. >😁

Otec m?l BMW a byl s ním v servisu tak ?asto, že celkový ú?et za 4 roky se rovnal tém?? t?etinu ceny auta. Dobrý kup 😉

Takhle by se dalo mluvit o každé zna?ce. Nejenom BMW a nebo Renault. Špatný kus m?že ?lov?k koupit všude.

Navíc t?ch Renault? jsme m?li ve firm? víc a byly to celkem bezproblémový auta. Záleží, jak se k tomu autu ?lov?k chová.

Nejhorší zkušenosti ale máme s Audi.
Ted
renault bohuzel lepsi znacka neni a peugeot je jeste horsi...

jinak nechapu, proc tady predjimas, ze nekdo jezdi jak hovado??
Pokud n?kdo jezdí jako hovado, je pro n?ho škoda auto každé lepší zna?ky. Polovin? ?idi?? bych povolil traktor/ hovada, které v obci nedodržují 50/ nebo šlapací kolo /p?i p?ednosti v jízd?/.
Ted
proc majitele ranaultu a peugeotu nejsou ochotni prijmout vysledky vyzkumu a nazory nespokojenych majitelu?? proc se ke spolehlivosti renaultu vetsinou vyjadruji lide, kteri najedou 10000km rocne?

proc je obsah fora [odkaz] neverohodny??

😊

tradicni odpovedi: takove problemy ma kazde auto - ano, najdou se spatne kusy, ale kdyz to vychazi ve vyzkumech a hrne se to ze vsech stran, nestoji to za zamysleni?? prevazi konkretni zkusenost spokojeneho majitele zkusenosti stovek lidi?? ono, cim vic lidi to bude vedet, tim hur se pak auto proda, ze?

opet rikam, kdo chce kam...
Mám Megana I 1.6e od r.1997, nyní mám M II 2.0 a za 10 let jsem nem?l absolutn? žádný problém, najedu okolo 20t. km za rok. Ono totiž moc záleží na tom, jak se kdo k autu chová a jak s ním zachází! M?l jsem n?kolikrát stejné auto z p?j?ovny a byla to opravdu hr?za.
A já se zase mohu vyjád?it k Focusu 1.6/16V. TO moje bylo bez problém?, místa tak n?jak normáln?, prost? auto pro radost. Jen mi vadilo krátké zp?evodování, p?i 130 ten motor už to?il celkem dost. Dobrého kusu bych se nebál.
Mohu hodnotit pouze R. Mégane. V rodin? máme clasica z r. 1998. Za celou dobu s ním nebyl jediný problém.

Záleží na p?edchozím majiteli, ale i na vás, jaký jste ?idi? a jestli je pro vás auto pouze prost?edek k p?emíst?ní z bodu A do bodu B a je vám jedno, zda cestou vymetete každou díru, vyto?íte ho nadoraz nebo jedete stylem plyn - brzda.

To pak zanechá následky na každém voze.

Co se týká servisu - po republice je jich ?ada a to, že n?kde je obsluha na zabití neznamená, že je taková všude.

Porovnat s Focusem nemohu, nejel jsem v n?m. Tudíž ho nebudu ani han?t. Názory ostatních berte také z toho hlediska, že v?tšina z nich nevyzkoušela oba vozy a pokud m?li problém s jedním, druhé od stejného výrobce nemusí mít problém žádný.

K Renaultu - brzdy má kvalitní, navíc, pokud má posilova? ATE od Continentalu, m?žete si být jisti, že máte pod kapotou sv?tovou špi?ku. Od Bosche také není špatný. V Evrop? p?sobí ješt? TRV, to je ten t?etí vzadu, ale v žádné automobilce nenamontují špatný.
RobodCi
Aby to malo výpovednú hodnotu je treba poveda?, že tie spomínané problémy sú pomerne ?asté až v druhej generácii Méganu (II.) od r.v.2003 - ten ?o sa štartuje kartou a je nabytý elektronikou - tak to preto, ale to potom hovorme o všetkých autách plných elektroniky na prasknutie a dozvieme sa aj o inom... od "medve?a. bavoráka i audi , C5 a iných...

Mégane I. po facelifte 1999-2003/okt. sú myslím si minimálne tak spo?ahlivé ako VW ?i Ford. Naozaj je to viac o tom ktorom aute a stave akom sa nachádza v?aka majite?ovi a jeho spôsobom a zaobchádzaniu.
DoubleSix
Nedá se to vůbec zobecnit. Jak tu již někdo zmínil, bude záležet na historii toho konkrétního vozu - na původním majiteli, jak byl prováděn servis, atd.

Z vlastní zkušenosti mohu popsat pouze Renaulta. Měl jsem verzi sedan 1.6 16V výbava Privilege, rok výroby 1999. S autem jsem najezdil za 2,5 roku přes 70 000 km a ani jedinkrát mě nenechal ve štychu. Auto jezdilo úplně bez problémů, do servisu jezdilo jen na pravidelné prohlídky. V zimě startovalo na první ťuknutí, motor tichý, úsporný, dobře táhnul, v interiéru nic nevrzalo.

Jak někteří mají špatné zkušenosti s renaultem, já proti autu, co jsem měl, nemohu říct křivého slova. I sedadla se mi líbila a záda mě z nich nebolela.
[odkaz] :roll:
No za 150 litrů kolem roku 2000? No a co třeba takhle nějakej japonec... 😉
Ten Focus by měl být spolehlivější. Jaky jiny auta by se daly sehnat za 150 000 Kč, rozměrově velky přibližně jak ten Focus, r.v. 1999 a novější?
zmulin
Když z těchhle,tak Focus!
Já osobně bych se přiklonil k Fordu

Ale to je tím, že jsou pro mě důležité jízdní vlastnosti a spolehlivost.

Mrkni na tabulku poruchovosti na této stránce...třeba ti na lecos odpoví...

[odkaz]

Jinak za ty peníze se dá ještě sehnat řada dalších fajn autíček...Ale když se rozhoduješ mezi těmato dvěmi, máš pro to asi svoje důvody... 😉

Přeji šťastnou ruku při výběru

Ps: bral bych kousky se serviskou a sebou automechanika...
Tie hladam to spravne auto uz od leta minuleho roku, len keby som presne vedel , ze ten spravny cas je ten najspravnejsi :shock:
RobodCi
Auto s "pohnutou" minulosťou väčšinou rozpoznáme a tak neradím robiť kompromisy, ktoré neskôr môžu stáť veľké peniaze či už pri opravách, alebo ako temer nepredajné. Vždy sa oplatí počkať na to správne auto - ono vždy raz príde. Prajem "šťastnú ruku" a dobrého poradcu nech neskôr nerozšíriš rady nepriaznivcov tej ktorej značky auta.
RobodCi
Je dosť iluzórne vehementne odrádzať od kúpy toho ktorého auta, ak má či mal niekto jedno auto a ešte k tomu z druhej či "ďalšej" ruky. Tam je to samozrejme o TOM ktorom aute a nie až tak o značke. Jasné že ak niekto dostane "zlý" kus a potom už doživotne nechce o tej značke ani počuť - aj keď je to na prvý pohľad logické - je to však irelevantné. Mám známeho čo má Fabiu ako prvý majiteľ a "investoval" už do nej po záruke naozaj - verte mi či nie na Škodu ho už nik nenahovorí, napriek argumentácii. Takže pri autách z týchto ročníkov je to už IBA o vzťahu majiteľa k danému autu pred tebou. V prospech FF1 hovorí podvozok. Kolegovia čo majú RM1 sa nesťažujú tiež - ale podvozok je zreteľne slabší ak budeme hodnotiť presnosť a precíznosť vedenia auta. Kolega má napr. 14 16V r.v.2000 s 195tkm a je viac ako spokojný. S takýmto autom by som už do značkového servisu "nepáchnul" veď napr. v ELIT-e a inde majú ND v OE/originálnej/ kvalite a za asi tretinovú cenu a kvalitu práce v poväčšine neznačkových servisov nájdeme lepšiu. Napr. ventilované brzd.kotúče pre 14" orig.Valeo za 2191Sk na www.faro.sk ak tie isté v Ren.servise kúpim asi za 5litrov - no comment. Mám R.Mégane II. r.v.2004 (z Fr.) a tiež do Renaultu iba ak by som potreboval niečo z vecí čo inde proste nezoženiem - stačili mi prvé záručné skúsenosti s R.Clio II. od r.v.2001 kúpeným od predajcu Renault/aj keď iste budú i výnimky/. Ale ak som chcel napr.biele bočné smerovky a chceli za ne 630Sk/ks a na faro.sk sú za 129.- musela by mi asi "šmýkať spojka" aby som to kupoval u nich, tiež nebodaj svetlá Vale👋Hella/TYC či takmer čokoľvek iné s viac ako polovičným rozdielom v cene - aj keď našťastie nebolo nič treba, no je dobré mať prehľad. Z každého auta sa dá "čítať" a ak sa ty celkom nevyznáš zožeň si niekoho, kto to dokáže a povie ti čo to o konkrétnom aute nad ktorým práve rozmýšľaš. Ostatné je vecou tvojich pocitov a peňaženky. Výstraha: Focus má veľmi odolný interiér a videl som už kus čo autíčkár stiahol z 220tkm na 48tisíc km/kamarát je jeho sused a bol u neho pri dovoze auta/!!! Preto chci auto so servisnou knihou - ale pozor požičaj si originálnu z auta kupovaného tu /resp.v ČR/ od prvého majiteľa - keď som zháňal Mégana naďabil som i na chlapíka čo vozí autá vo veľkom "čaruje" si servisky - dovezie auto nebúrané a servisku si vytlačí zo skenera a pečiatku si dať vyrobiť nejakú francúzsku či nemeckú nie je problém podľa predlohy tiež - takže km potom sú ako sa chce - len vložiť do orig.obalu servisky a orezať na tlačiarenských nožniciach na zarovnanie. "Trochu divné" bolo, že pri 44tkm auto malo kotúče bez preukázateľného opotrebenia - tzn.nové so zopár km a na rezerve bola tiež iná pneu ako zvyšné 4nové na aute. Nemať tam Clio s originálnou serv.knihou nevedel by som porovnať rozdiel kvality tlače a papiera - na tej čarovanej bol mierny raster dole na veľkoplošnej tlači čísla strany. Dokonca som počul, že sa dajú kúpiť okolo 300-500Sk, ale to nemám overené.
Na tom Renaultu by mne osobne asi nejvice vadilo naladeni podvozku, ale to je vec jedince... . Na druhou stranu Renaultacka 1.6 je presne dle meho gusta.
...přesně z tohoto období měl kamarád Focuse, v kombíku, fial. metalízka, liťáčky, plná výbavička - ne tedy tebou uváděnou motorizaci, ale v dieselu, a na autíčko pěl jenom samou chválu, ani rez se na něm nevyskytovala...kdybych si měl vybrat mezi Rendlíkem a F. Focusem, určitě bych šáhnul po Fordu 😉
Můj kolega má Megana a je s ním velice spokojený. Já mám Focuse a taky bez velkých problémů. Co se týče koroze dveří u Focuse, radil bych nekupovat auto bez platné servisní knížky, chodit na roční prohlídky karoserie a v rámci záruky uplatňovat opravu, nebo výměnu. Jestliže je auto z dovozu a má servisní knížku z prohlídkou minimálně jeden rok starou, Ford ji akceptuje. Pozor ale, opravu, nebo výměnu dveří vám Ford uzná jen v případě odloupnuté housenky na vnitřní straně dveří a korozi pod ní.
Koroze dveří u Focuse ? To je asi tak jediný co Tě v porovnání s Meganem bude trápit.

S autem po záruce přece nemusíš využívat autorizovný servis když Tě trápí jeho kvalita.
Megane nebrat! Jízdní vlastnosti hrozné, interiér hrozný, sedačky měkké (takže po půl kilometru nevíš jak si, v nich sednout, aby tě nebolely záda), kvalita úděsná. Měla ho 4 roky moje žena, nikdy nebyl ani škrábnutý, najeto cca 90 tisíc, na garančky jezdil tak jak měl, ale uvnitř drnčelo snad úplně všechno a kazil se neskutečně... 😞

Jsem rád, že jsme se ho na jaře zbavili a ženě koupili H. Civic. Ta zatím během půl roku neměla závadu. Megan měl v průměru jednu za dva měsíce. Sice vždycky prkotiny, ale i tak to otráví.
V zásadě si myslím že bude hodně záležet na konkrétních autech. Focus je o něco kvalitnější a co se týče servisu Renault - měl by být oficiálně jmenován "Odstrašujcim příkladem". Měl jsem Renault 5 let (RX4) a dvakrát jsem se s Freibergem málem soudil. Na druhou stranu, pak jsme narazili na servis mimo Prahu a byly jsme náramně spokojeni. Nicméně, pokud jsou auta v srovnatelném stavu, pak svůj hlas dávam Fordu.
Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o radu. Zvažuji koupi auta Ford Focus (1.6 16V) nebo Renault Megane (1.4 16V nebo 1.6 16V), r.v. 1999 - 2000, cena do 150 000 Kč. Které z těchto aut je lepší z hlediska provozní spolehlivosti a nákladů na opravy. Jaké máte zkušenosti se servisem u Renaultu, slyšel jsem, že je hodně drahý. Na druhou stranu jsem se v mnoha recenzích dočetl, že Focusy mají velké problémy s korozí dveří, jaká je cena v autorizovaných servisech Ford?

Děkuji za Vaše rady.