Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

330 komentářů

DeMooro
vybírám mezi bmw 3, mazdy 626, možná alfa.....prosím pomozte při hledání mého prvního auta???????????????
Doporučil bych Hondu Accord, tuším 1990-1994, vlastní zkušenost. Najel jsem s ní 70 tisíc km a skvělé, skvělé. Prodával jsem jí před dvěma roky za 34 tisíc a myslím, že kupec neprohloupil ani náhodou. Spotřeba oleje nula nula nic, výbornej podvozek, uvnitř místo, dobrý brzdy, veškerá elektrická výbava funkční. Verze tuším 110, 115, 136 a 150 koní (u objemu 2,2). Prostě parádní, pohodlný svezení 😄
Arnold Hackel
Dovolil bych si sem také napsat svůj tip: Prakticky všemu o čem uvažuješ ve svém původním příspěvku bych se vyhnul. Vím o čem mluvím, protože s ojetinama dělám už téměř 17 let... Mnoho lidí má o BMW 3 (E30) zkreslené představy: Pokud to není model 325i, tak to zase taková sláva po stránce dynamiky není... A pokud to bude 325i, tak bude zralý akorát do šrotu, protože s tím co už bude mít za sebou (kilometry, zacházení) to ani jinak dopadnout nemůže. Vlastnictví auta není jenom o průhrabu na křižovatce. Tyhle auta už budou tak stará, že prostě dříve nebo později budou potřebovat údržbu. A údržba jsou především peníze... Doporučil bych se podívat po autu- které cenou náhradních dílů a jejich dostupností budeš moci alespoň chvíli udržovat při životě...

Mým tipem je relativně nenápadný Ford Sierra s motorem 2.0 DOHC 88kW, který je nejen k sehnání do těch 30tisíc, ale díky kombinaci zadního náhonu a velice agilního motoru dovede být mnohem zábavnější než se zdá. Tento motor má vrchol kroutícího momentu už ve 2500otáčkách, což znamená že dovede překvapivě zrychlovat i na pětku, o čemž se třeba šestiválci v BMW 320i (95kW) může jen zdát... Sierra není nijak těžký vůz, při jízdě na hraně je přetáčivá podobně jako BMW3 ale především je méně finančně náročná na provoz. Ideální auto pro začátečníka, který si chce užívat rychlé jízdy a má důvěru ve své schopnosti...
janodespota
Zober Ziguli 1600 v dobrom stave za nejakych 10 - 15k a ten ti na rok na dva postaci >😁 , aspon si natrenujes zadny nahon a motor vpredu, potom kupis nejake BMfau 😉
DeMooro
to sice jj ale asi by to pro mě nebylo...
JOB
Kup si kadeta GSI. Hele narovinu,říkáš první auto tak proč hned 100 a víc koní ? Řeknu to takhle za 30 tisíc koupíš něco hodně zpotřebovanýho a jet se silným autem co má vytlučenej podvozek ,no nic moc. 😉
DeMooro
těch 100 koní sem tam dal aby mě tady nepsali o 205 s 60 koníky...aby bylo janý že chci něco silnějšíhoo....
No ono mozna s 205 co ma 60 PS se svezes dost podobne mozna i rychleji nez s 626 se 100PS....
DeMooro
no jasný hraje roli váha/výkon...ale to gsi má jednu pro mě docela velkou chybu a to tu digitální palubku....jinak 150 koní vypadá gut ale myslim že sehnat ho v lepšim stavu bude problém možná i německu...
JOB
Palubku přehodíš to je práce na 15 minut a co se týče stavu tak zrovna kadett má jedny z nejlevnějších ND. Jinak bych chtěl vidět jaký stav bude mít jakékoliv auto za 30 tisíc.
DeMooro
no možná to bude s penězma lepší ale radši budu počítat s tím že bude mín penez....a mylíte že když mám možnost třeba to gsi dovíst z německa že se to vyplatí....podle mě tam jsou auta mnohdy o hodně levnějšíí a maji jasnou historii...jezděj tam na lepších silnicích atd????????
JOB
Tak auta z německa jsou obecně trochu v lepším stavu ale už to není to co bývalo. Jinak u aut v této cenové relaci si nech nějakou rezervu na opravy. Rozvody, olej, filtry a bůh ví co ještě,.
DeMooro
jj s tim sem počítal....a nemáte ještě jinej typ než právě gsi?????
JOB
No já mám trochu úchylku na Opel.Jinak nechci nikomu hanit značku protože to sám nemám rád ale myslím že japonec není dobrá volba. Japonci jsou obecně spolehlivá auta to beze sporu,ale sám jsem měl tu čest kupovat nějaké ND na japonce a ceny jsou poněkud jinde než je zvykem u evropských značek.
ja mam zas malinko uchylku na bmw. prihod jeste 10tkc a kup e30 318is.

kadet neni spatna volba ale pochybuju ze sezenes nezrezlyho. bmw samozrejme taky reznou ale podstatne min v porovnani se starejma opelama.
DeMooro
no něaká 318 možná 320 to taky nevypadá špatně ale bojim se toho že ceny náhradních dílů budou celkem vysokýý...
Tommy100
S tím snad počítáš ne??Za 30000kč si kup auto,ale dalších třicet si chystej na opravy.... 8-s

každopádně když už vážně potřebuješ nějaké výkonnější auto,tak se porozhlédni po lidovějších značkách :roll:
to Tommy: uznavam ze si kazdej propagujetu svoji. o tom zadna, ale na druhou stranu uznej ze tvuj obzor je znacne omezenej na znacku skoda.

bohuzel za 30tkc zadnou skodu se 100 a vice konma nekoupis, to znamena ze se budem muset poohlidnout jinde.

kolik e30 si za svuj zivot mel ze hned vis jak drahy jsou na to dily?

ja mel sice "jen" dve, tak si myslim ze muzu malinko popovidat o cem to je.

Nebere si to nejak zle, ale tohle me vzdy dokaze trosku vytocit.

mimochodem co povazujes v cenovy relaci cca 30tkc za lidovou znacku?
Tady přece nejde o to jakou kdo propaguje značku. Jde spíš o to ,že snad žádný auto nebude za 30 tisíc v bezvadným stavu a je třeba počítat s nějakýma penězma na údržbu.Jestli má strach kolik na to stojí díly tak to pak taky může dopadnout tak , že na silnici bude jezdit další vrak na gumách sjetejch na plátno.A je úplně jedno jaký to bude značky.
Alessio1
ale pozor...koupíš auto za 30, k tomu cesta tam,spátky (benzín,lístek...), přihlášení, STK,značky,pov. ručení, opravy,benzín,za chvíli letní gumy... nech si po nákupu v kešeni aspoň dvacku, jinak budeš jen tiše sedět a litovat se 😞
Giorgio
Můj názor je takový, že by si chlapec měl rozmyslet dvě zásadní věci, a to😒br />
1) Jestli se chce zabít, nebo se naučit jezdit?

2) Jestli chce jezdit, nebo shánět prachy na opravy?

Z toho podle mě plyne asi toto😒br />
Ad 1) Měl by si koupit něco slabšího, aby věděl jak se auto chová, co od něj čekat, naučit se prostě řídit, protože to ho v autoškole nenaučili.

Ad 2) Měl by si koupit něco levného, hodně rozšířeného a jednoduchého, na co jsou díly všude a dají se levně sehnat, co se dá jednoduše opravit a zvládne to kde kdo. Všecky prachy, které ušetří, ať si dá bokem a po třeba roce, až bude umět i trochu jezdit, ať si koupí slušnější auto. Většina začátečníků první auto někde ťukne a myslím, že BMW je i po letech BMW, takže prostě ze své podstaty bude svádět k většímu hazardování.

Auta typu Fiat Uno nebo Tipo, Peugeot 205, nebo třeba i ten český favorit, bych nezatracoval, spíš naopak. Raději teď koupit auto za dvacet, narvat do něj desítku, naučit se jezdit, za rok se ho zbavit a koupit třeba (a teď to říkám, protože jsem to vybral známému před měsícem) Hyundai Lantra 1.6 16V (113 PS) 12/1997. Stál 63 900 Kč, komplet elektrika, klima, ve velmi slušném stavu. Prostě cokoliv, co už vydrží na pár let.
jinak minimalne samozrejme 10-15 si na ty opravy priprav.
mam pro tebe cervenou hondu accord 1988, svoji druhou, accord 1989 amerika si s dovolenim necham...

136 vysokootackovych koni, 205kmh, 0-100 pod 10s

mejlem ti kdyztak napisu co vse jsem do ni vrazil

nebo si ji prohlidni v sekci mojehonda na honda-clubu pdo nickem kandik
DeMooro
no s ježděnim něaký zkušenosti mám..je jasný že vy máte naježdíno mnohem víc ale znám lidi co jezděj celej život a jezděj hůř...to že chci něco rychlejšího to je prostě proto že chci jezdit rychle ale to neznamená vždycky nebezpečněě...tam kde to znám rychle jezdit můžu protože prostě vim co se tam dá čekatt....a s tima opravama, stk atd počítám...
Giorgio
Jasně, vždycky víš, kdy ti do cesty z protisměru vjede nějaký rozjetý trouba, který to tam taky zná, a proto tam může jet rychle. OMG. :roll:
to S.K.Sman:Auto za 30.000Kč a chceš rychlí! Tak si kup AR 164 3.0 V6 má to skoro 190kobylek...určitě bude ve výborným stavu! >😁 Měl bys vybírat podle stavu auta a ne podle koní!!! Kdybys koupil P309 1.4i s tema 75koníkama je to proto autíčko plně dostačující a ve 205 to samý. A třeba tý AR bys natrhl na okresce * jelikož ty podvozky co maj ty malý autíčka jsou výborný! Ale ne ty si vybíráš svoje první auto tak si kup něco hodně silnýho!! :roll: A pokud možno tak bez brzd! BRAKE! NO FUN! >😁
DeMooro
všichni děláte jak kdyby ste občas nejeli taky hodně rychle...a když pojede proti mě tak je celkem jedno jak rychle pojedu jáá...ale dík zy typ na toho kadetta GSi protože ten splnuje asi všechno co si představuju...
DeMooro
ale pravda je že mě láká ještě civic...
Tommy100
Mě nejde o nic,jen trochu odhaduju podle zkušeností známých a kamarádů,staré auto+výkonné auto=vysavač peněženky....Osobně považuji za nejrozumnější volbu v této cenové kategorii Favorit,ale neodsuzuju žádné auto...Jen si myslím že najít zachovalého Favorita není zázrak jako nějaké to BMW...

Ale za lidovější považuji méně prestižní značku než BMW,třeba Ford Sierra je prý celkem spolehlivý a dobrý auto...toť vše.. :roll:
Tommy100
každý občas šešlápne plyn,ale rozhodně by se to mělo stát na příhodném autě a s určitými zkušenostmi,kolik jsi toho už najel že potřebuješ auto,které má přes 100koní?? :shock:

Já bych se takového auta ve tvém věku bál,i dnes mám ze svého služebního superbu 2.8/142kw přinejmenším respekt :?
DeMooro
auta se určitě nebojím protože sem se učil na ještě silnějšim toleduu...a pořád nechápu že se divíte že chci něco silnějšíhoo když sme všichni stejnýý... 😉
Nazdárek!

No Kadett proč ne...Kámoš má jednoho teď rozdělanýho (tuning) a když se ti podaří narazit na opravdové GSi (150 k a 16V), tak proč ne...Když bude v kupě...Samozřejmě za tu vatu počítej tak s autem na dva až tři roky...zvlášť když tomu budeš dávat... :-! Pak se to stejně začne rozpadat... >😁

Jinak BMW zásadně ne..Budeš sedět v garáži a opravovat a opravovat...Pak cvakneš plnou nádrž..trochu se svezeš a takhle furt dokola..Stačí se podívat na tabulky poruchovosti na BMW..

Japonec je pohodová volba...Asi honda a nějakej v-tec pokud se zadaří..To jsou nezničitelný motory a luxusně se točí a tak...

Jo a taky je tu ještě možnost koupit káru potuněnou...Ty jsou většinou celkem vyšperkovaný a za hodně slušný prachy...koukni na www.tuning.cz na sekci bazaar... 😉

Good luck!
DeMooro
nevim jsetli sem blbej ale bazar tam nevidim....
Giorgio
[odkaz]
DeMooro
o siere sem neuvažoval protože se mi dost zošklivila když si ji koupil kámoš v dieslu a ještě k tomu v kombíku...1.8 líný jak škodovka...no a proč si myslíš že kadett neni dobrá volba...cena/výkon mi přijde že má nejlepší co můžu mít a náhradní díly snad nepatřej k těm nejdrašim??
Arnold Hackel
Kadett je šíleně (na to slovo bych dal důraz) náchylný ke korozi, a při jízdě působí takovým uskákaným a křehkým dojmem (příznivci Kadettu nechť odpustí). Po motorické stránce by byl vcelku solidní, hlavně 2.0 85kW a 2.0GSI 16v 110kW. Tohle auto má tak prachmizernou tuhost karoserie (stejně jako většina aut této velikosti z 80tých let), že sebemenší kolize může znamenat konec života v hromadě rezavé suti...

Pro rychlejší jízdu bych preferoval alespoň střední třídu. Ale samozřejmě berte to jako můj subjektivní názor.

Co se týká zezačátku zmiňované Alfy 164, tak svezení je jistě hodně emotivní, ale za cenu neustálého strašáka v podobě nikdy nekončících problémů s autem samotným. Znám pár lidí které AR164 dohnala téměř k šílenství- když se jim vidina silného vozu na malé peníze zakrátko proměnila v uzlíček neodstanitelných poruch stojící na zahradě na špalkách... Solidní 164 většinou pořídíte tak od 50tis. nahoru.
nevím ale já mám jako rezervní autíčko Ford Fiesta XR2i rok 90, má to 76 kW a ve městě to při váze 900 kg natrhnu komu chci. Má to super převody a tah 8 ventilovýho motoru už od 2 tis otáček je pěknej. Kupoval jsem to prvotně manželce že nebude muset skoro řadit, ale za 3 roky co to máme má najeto 10000 km. Úplně bez poruchy = dělal jsem na tom pouze běžnou údržbu jako výfuk, brzdy a podvozek. Má to 99 % běžných dílů jako verze s "polomotorem" 1.1 a tedy levnej servis. Teď jsem do ní nalepil cedulku na prodej, ale nějak podvědomě se mi to prodávat nechce...

Jedinou opravdovou nevýhodou všech Fiest je koroze 5-tých dveří a kolem víčka nádrže, která se již taky objevila.
JOB
Je fakt že Sierra 2,0 DOHC je držák.

Ondřej závodník : Nevým kolik jsi měl Kadettů ale já nějaký měl včetně GSI i když to byl pouze 8-ventil ale i tak jsem honil Oktávky jak nic. Dokonce osmi ventilový motor má oproti 16-ti ventilu své výhody. Zaprvé je to nezničitelnej motor stejně jako zmiňovanej Ford 2,0 DOHC a navíc má větší krouťák takže ho nemusíš tolik točit.Maximálka co jsem s ním jel Byla tachometrovejch 225 km/H. Oproti tomu musím uznat že japonce jsem nikdy neměl,narozdíl od mích kamarádů kteřáí se jich ale okamžitě zbavovali,protoře jediný + bylo že to dobře jede a celkem dobře vypadá. Japonec v této cenové kategorii bude šrot nebo bude maximálně opravenej z použitejch dílů 😉
JOB
Ano opel opravdu antikorozní úpravu nemá a hnije,jako téměř každé auto v této cenové kategorii. >😁 Jinak se mi nikdy nestalo že by Kadett nedržel stopu nebo že by uskočil. Jo jednou jsem v serpentínách neudržel volant a urazil jsem rameno o obrubník ale za to nemohl kadett. >😁 Já zde nechci tvrdit že je Kadett vyjhímečný auto ale když má někdo málo kaček a chce něco v čem může jezdit denně a ještě chce aby to mělo sílu tak se mi to zdá dobrá volba.
Tommy100
Taky jsem doporučoval třeba Sierru,myslím že to bude lepší volba než to BMW :roll:
DeMooro
nevim no protože když se řekne siera tak si představim kolíbajícíse velký antisport autoo...je pravda že sem nikdy nejel v 2.0 ale jenom v 1.8 ale to auto se mi celkově nelíbí...na to gsi se daj sehnat docela levně tuning díli což je pro mě taky plus...
Dong1
A co Fiesta XR2? To taky nejelo spatne, docela dobre to vypadalo a vejde se to do pojistky na 1,8 😄

...ale s tim tech. stavem to asi bude horsi...
S.K.Sman Podle jednoho motoru odsoudit cely model... rika Ti neco Ford Sierra Cosworth 2.0i 16V TURBO 4x4? Ve sve dobe nejlepsi auto ve tride.
DeMooro
fiesta je na mě moc maláá...mám hosně kamarádekkk... >😁
Jirik_auto.cz
Ahoj S.K.Smane, přihodím svůj příběh😒br />
zhruba před půlrokem jsem řešil tentýž problém, s tím rozdílem, že mi bylo jedno, kolik to bude mít koní, hlavně, aby to fungovalo, pokud možno bez neustálých návštěv servisu. Narazil jsem na Sierru, v zásadě tu, o které mluvil mari (2,0DOHC, 120k) s tím rozdílem, že byla v automatu. V dobrém stavu, málo (viditelné) koroze, celkem šetřená a velice pohodlná (což by tvé kamarádky určitě ocenily) a silná (což bys zase určitě ocenil ty). Byla přes inzerát za 12,000. Jo, rok '90. Za toho půlroku jsem do ní dal za opravy, pojistku, olej atd (bez paliva) cca desítku. Vezme si něco pod 9l v kombinaci (na třístupňový automat to není zrovna tragické). Pokud jsi si na Sierru dělal názor podle 1,8TD, tak to klidně přehodnoť, protože 2,0DOHC nemá s v.u. motorem nic moc společného. Jestli ti přijde Sierra houpavá a antisportovní, tak si na ni můžeš dát lité patnáctky obuté do 195 a při tom vzpomenout na všechny ty XR4, Cosworthy atd. a jejich upravené verze, co létaly po okruzích a rallye tratích. Shrnu to: stejně se budeš ve finále rozhodovat podle toho, co bude zrovna k mání, v (aspoň napohled) dobrém stavu atd. Pokud by mezi tím byla Sierra, určitě se na ni běž aspoň podívat a svézt se v ní - teprve pak budeš vědět, co je to za auto.

Šťastnou ruku při výběru,

J.
DeMooro
ne určitě to auto nehodnotim podle jednoho svezeníí...sem zapomněl dodat že to auto nebylo zrovna v gut stavu tak proto na mě tak zapůsobiloo...no popravdě sem byl celkem rozhodlej pro to GSi ale slušně ste mě přezvědčili že siera by taky mohla být gut...koukla sem že sport podvozek se dá sehnat celkem za slušný peníze takže by se jízdní vlastnosti určitě zlepšily a ještě by vyšlo levněji než gsi takže by sem moch vrazit o něco víc do tuningu...ale trochu se bojim toho zadního náhonu protože sem z krkonoš...no ale na druhou stranu se na tom nejvíc naučim...a je i prostornější...no babo rad...
janodespota
Moj stryco kupil ford sierra 2.0 zaciatkom 90 rokov uz ako jazdenu. V tejto dobe ma za sebou 700 000 km bez GO motoru a je stale pojazdna...
Něco ti poradim, jestli se chceš rychle a spolehlivě zabít, tak známej prodává za 30 000 Fiat Uno 1.3 turbo. Dobrá motokára...

Jen tak mimochodem nemám rád tuzery a pro případ, že bych se s nějakym *, co si myslí že umí nejlíp řídit, mám dvouapůl tunovej skorotank. Ještě že většina tuzingářů se nezmůže na víc než na plechovky obalený laminátem na který když se člověk blbě podívá, tak se rozpadnou samy...

PS: ještě že si až z krknoš.
Uno 1.3 Turbo je dobré....a dneska se koupí za pár babek..mimochodem já bych doporučil UNO 1.4 Turbo. Motor ok, jinak vše na prd. Brzdy, rezne to ( některé jsou pozink, ty "reznou" méně ) Ale pokud jsi začátečník, sjednej si životní pojistku s vysokým plněním 😄 ať alespoň po tobě něco zůstane 😄

PS : a turbo se dá taky poladit 😄 aby "foukalo" více ...Více vzduchu, více benzínu = více kobylek
S.K.Sman: Uvědom si že zadní náhon+hafo koní+špatnej technickej stav zaviněnej nedostatkem financí majitele, kterej všechnu vatu vrazil do tuningupyčo+nevyježděnej šofér = bouračka (a často smrtelná) :!:

...kup radši něco rozumného...třeba Kadett 1.6 bude za ty prachy v relativně slušném stavu s neshnilejma nápravama, kup slušný pneumatiky (letní i zimní), dej nový brzdový destičky/kotouče/bubny/pakny a tak dále a můžeš vozit kamarádky...a těch 75 koní pro začátek bohatě stačí...

...můj bývalej spolužák přišel o život právě kvůli tomu, že s relativně čerstvým řidičákem machroval v hodně silným autě před holkou...holka to naštěstí přežila...auto našrot...takže vopatrně, nestojí to za to... :?
Giorgio
Kdyby se naopak zabít chtěl rychle, tak pak mám tip: Toyota Celica 2.0 GTI (103 nebo 110 kW, tj. 140 nebo 149 PS). Modely z let 1986-1990 do třiceti tisíc sežene bez problému, mrkacími světly a bezrámovými okny může machrovat a silným motorem v kastli vraku bez řidičských zkušeností to má jistý za pár.

Abych byl upřímný, uvažoval jsem pár týdnů zpět, že bych si tohle auto (2.0 110 kW) koupil na dojíždění Ostrava - Brno - Ostrava, abych tím nestrávil půl života, ale pak mi došlo, že je to prostě sázka do loterie, kde vyhrát smrt je skoro jisté a nemusí to být chybou řidiče, prostě se to rozpadne...

Já jsem měl před třemi roky kupé Renault 15 GTL '78, vím, jaký je to pocit sedět v autě skoro na zemi, poslouchat svištící vzduch netěsnícími bezrámovými okny, řvoucí motor i zajímavý zvuk výfuku, ale i ten dobrý pocit, že se obdivně každý otočí za (zvenku) zachovalým veteránem. Bohužel technika schodná s Dacií 1300 byla poplatná jízdním vlastnostem. Ale tak jako tak, když jsem si na toho renaulta vzpomněl, došlo mi, že žádný sporťák ani pseudosporťák už prostě nechci a rozhodně ne za tyto směšné peníze. Je to opravdu "o držku".
Máš-li 30.000 Kč, tak za to budou pěkný kola 15" i s pneumatikama (pokud jsi nenáročný uživatel). Nebo se zas ty peníze dají koupit celkem solidní tlumiče Koni + sada pružin. Ale celý auto....????

Někdy mi připadá, že jem se asi zbláznil...
Magic - :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obcas si rikam, ze davat ridicaky az od 21let by mnohdy nebylo vubec od veci... .
Giorgio
Já si myslím, že by nebylo marné to odstupňovat obdobně jako u motorek, tj. dle obsahu a výkonu a podle toho až od určitého věku. Myslím, že by to klidně mohlo být, co se snížení počtu nehod a hlavně úmrní týče, efektivnější než bodový systém.
Petr Kneifl
Doporucil bych Golfa II 16V nebo Swifta 1,3 GTI 74 kw, 0-100 za 8s
myslim ze radit tomuto chlapcovi ake auto kupit je bezpredmetne, lebo on sa nepotrebuje naucit jazdit on potrebuje rozpravat kamaratom ze jeho "nove" auto ma 100+ koni a stovku za 8 sekund a cez vikend predvazat burnouty niekde na dedine pred diskotekou. len si kup naslinejsie auto ake zozenes za tie peniaze a v snahe predbehnut dobre soferovaneho favorita ho rozvesaj niekde po orechoch najlepsie aj s piatimi kamaratmi vnurti. GOOD LUCK!!!
colin251
já si nemyslím, že každej, komu je 21 a míň a chce auto, co má 100 a více koní, musí být zákonitě nějakej machýrek nebo něco podobného. Mě třeba je 21 a řídím auto co má 233 koní a nejezdím za každou cenu rychle, abych někoho ohrozil. Ale cestou potkávám i dost starších řidíčů, kteří na silnicích předvádějí styl "rallye".
k tym vodicakom. odstupnovanie moze zmiernit pocet smrtelnych nehod, ale urcite to tento problem neriesi. zabit sa da aj na skode 1000 MB, ktora ma myslim 34 konikov (nic proti tomuto autu je to len priklad) vsetko je to v hlavach ludi, ktori do aut sadaju. kazdy cerstvy absolvent autoskoly si mysli, ze je profesionalny zavodny jazdec a podla toho sa na ceste aj chova. skusenosti z premavky nenahradi nijaka autoskola
Giorgio
Plně souhlasím, že zabít se může člověk i na šlapací tříkolce, ale omezením výkonů do skupin pro získání povolení by u těch slabších aut a začátečníků mohlo znamet například to, že někoho úplně cizího a nevinného nevezmou "s sebou". Protože ta šáde podle mě prostě nenapáchá tolik škody jako zmíněná celica. A taky bych se nebránil tomu, aby na výkonnější auta, respektive na zisk oprávnění řídit je, byly zavedeny i psychotesty. Takové auto je v rukou blázna zatraceně nebezpečná zbraň.
Prosim, aniz bych nekoho chtel urazit, rad bych aby ste mi odpovedeli na nasledujici dotaz😒br />
Znate nekoho kdo by jezdil v Kadettu GSI a nebylo mu pod 21 let, pripadne nebylo to uplny hovado?

Jak rikam, neurazejte se, ale v regionu kde ziju jezdi s GSI snad jen kombinace obojiho (hovado pod 21)...
:lol: >😁 >😒]
DeMooro
já tady přeci nepíšu že chi jezdit jak prase...prostě chci auto který na křižovatkce nestojí půl hodiny než se rozjede...já taky nemám rád machýrky a znám jich dost který při každim rozjezdu musej cítit spálený gumy...podle mě je víc nebezpečný mít slabí auto a předjíždet...
podle mě je víc nebezpečný mít slabí auto a předjíždet...

Tuto oblibenou alibistickou vetu uz jsem celkem dlouho nikde neslysel. 😄 Je to spise o uvedomeni si co si s kterym autem muzu dovolit, a ne o tom co mam pod kapotou. Jinak ohledne toho auta ti VELMI UPRIMNE radim koupit si maximalne nejake priblizovadlo s co nejmensima provoznima nakladama (kdyz jsem byl ve tvem veku, coz neni zas tak davno, tak auto splnujici tyto kriteria byl treba Fiat Uno 1.0), nebo byt hodny na rodice a pucovat si jejich auto.
hlavne bych si po sobe cetl prispevky at ostatni nemusi cist ty hrubky...
Sierra je velice dobrá volba- má ji kamarád a auto má najetých cca 300tis a nic víc, než běžnou údržbu na ní nedělá. Ale je potřeba se k tomu chovat, za studena pěkně pianko, žádnou čočku atd. Jinak co se týče auta, vím, o čem mluvíš. Měl jsem fabii 16V/74kW a svezení velice pěkné. Když se vytočila, jela velice slušně. Momentálně jezdím na rok staré silnější HTP v eleganci. Když jezdíš v optimálních otáčkách, není s "dynamikou" vzhledem k výkonu problém. Ale samo je to otázkou priorit. Radši bych auto v lepším stavu, patřičnou výbavou a slabším motorem, než nějakou nabroušenou plečku, u které se budu bát, že mi za druhým horizontem upadne kolo. I když je mi teprve 22 let, naježděno mám kolem 100tis km, pořád bych se před silnějším autem než těch 150koníku maximálně krotil. Zkušenosti nekoupíš na blešáku😄 Jinak hodně kilometrů bez nehod.
DeMooro
že nemáš rád tuning to je tvůj osobní problémm...já zas nemám rád lidi kteří řikaj že ho nemaj rádi a přitom tomu nerozuměj...
JOB
HAROUS : Ano já když jsem měl Kadetta GSI tak mi bylo 28 let , ale měl jsem ho v originálu. Né že by se mi tuning nelíbyl ale origo má taky něco do sebe.

Jinak ruku na srdce hoši . Než mu zase začnete radit že si má koupit auto a naučit se nejdřív jezdit, kolik z vás se takto opravdu zachovalo >😁 Je mi 35 a i dneska mi občas dojde trpělivost v koloně šinoucí se 30 po městě nebo 60 mimo město a šlápnu na plyn. Každej jak jsme tady si myslíme že už jezdit umíme protože máme naježděný km a mysleli jsme si to vždycky akorát to někdo přizná a někdo né. Ten kluk na to příjde sám. 😉
S.K.Sman: nekupuju si takový auta, který potkáš 100x za den na ulici, takže se nemusim odlišovat tuningem...

Výkonný auta chápu, sám mám v autě 170kW motor a nic slabšího bych nechtěl, právě kvůli předjíždění pak, který se vlečou na devadesátce šedesát nebo na řešení různejch situací přidáním plynu a ne bržděním, v 19 sem měl auto, který mělo 140kW a uřídil sem ho bez problému (krizovku sem měl jen jednu na nasněženejch kostkách, kdy sem za to trochu víc vzal a ustřelila mi *, ale srovnal sem to ještě na silnici, takže sem si z toho odnes jen ponaučení). Ale spíš nechápu blázny, který si za naškudlený prachy koupěj auto, s podmínkou aby bylo co nejsilnější a na ostatní kašlou a aby mohli machrovat před jednoduššíma kundama... Pro mě je spíš podmínka auto co největší (kvůli práci, vrány na kombiky stejně moc neletěj a to je mi úplně šumák, protože vrána, která se nechá voblbnout nějaky votuzingovanym golfem je podle mě naprosto vyndaná) a k velkýmu a těžkýmu autu patří silnej motor a ne silnej motor do nějaký plechovky, do který se dostaneš otvírákem na konzervy....

Koukni se na www.chcizit.cz tam je takovejch plechovek, který patřily namachrovanejm frajerům až až...
No ty brďo bych uplně zapomněl na ty fordy!!! Jak tu dost lidí píše (a mají pravdu), že sierra, nebo fiesta, to jsou opravdu hodně dobrý pekla za ty peníze...To bych myslím bral raděj, než GSičko...

Pro znalce je to mnohem větší ride, než ten Opel..nic proti němu, ale přece jen je dost provařenej..(a navíc, nám jde hlavně o svezení, že... 😉 )

No a ten bazaar na tom www.tuning.cz je ten kliknápis hned na první straně jak je napsáno www@ tuning. cz a jsou tam tři káry vedle sebe (stříbrný ferrari, tuším evo a rx8ma)...je to hodně malým černým písmem...Tak koukni pořádně draku... 😉
mozes mi prosim ta vysvetlit, co to znamena rozumiet tuningu? mne to furt nie je jasne ako moze clovek rozumiet alebo nerozumiet tuningu. co mylsis ze sa konstrukteri v automobilkach 1,5 az 2 roky hraju s nastavenim napr podvozku s gumami 195/65 R15 aj napriek tomu ze najlepsie to bude jazdit s 255/35 R18, myslis ze tie hlinikove zehliace dosky na kufri zlepsia pritlak na zadnej naprave?
DeMooro
no určitě nepovažuju za tuning dát na auto koncovku větší kola a černý skla...rozumět tomu podle mě zajímá od mala se o to zajímat a mít přehled...
No jasně...jestli něco nesnáším, tak je to "tuning" v podobě nálepek koupenejch na benzíce... :x :roll: 😊
DeMooro
nemáte nikdo zkušenost s mazdou 626...protože se min a to jak je stará dost líbí...
1. 100 koní není nic moc na auto střdní třídy, na auto s 2 tunami je to setsakramentsky málo, ale s 850 kg to umí pěkně zamávat

2. nemyslím si, že silný a dynamický auta jsou apriori nebezpečný; spíš naopak. Konstrukčně rychlý auto má k tomu uzpůsobenou celkovou stavbu - od tuhosti karoserie přes řízení, podvozek, bzrzdy až třeba po světla. I s rychlým autem se dá jezdit pomalu, opačně je to ale o to větší hazard

3. v nejhorším technickým stavu jsou tzv. "tuningyů = auta, u nichž majitel místo gum koupil subwoofer, místo kotoučů zadní spojler, místo destiček přední spojler, původní kvalitní a kulatý kola vyměnil za šestrkrát vařený hranatý 18" s pneumatikama ze skládky...

4. je naprosto vyloučený, aby v ČR člověk za 30.000 kč koupil auto v dobrém technickém stavu tak, aby sednul a jezdil. Takže hlavně - nevymiňoval bych si výkon, ale cenu ND a dostupnost servisu! Vzhledem k ceně servisu a ND bych dal přednost "údržbově levným" autům, jako Fiat, Škoda, Lada, Daewoo, atd. Ale za 30.000 koupím a dalších 8.000 dám obratem za gumy, dalších 8.000 za kotouče a destičky, 2000 za uložení náprav (u některých víc za kompletní ramena i s uložením stabiláku), 500 za kuláky, 500 za geometrii a to 88% takových aut bude mít už dávno vysleplý světla. Takže to máme za 50, jen to fikne (bez ručení, bez dalších vad a oprav). A to máme kliku, že není sníh a nemusíme řešit zimní gumy....

Pokud těch nejmíň 50.000 nemáš, zapomeň na auto!
zmulin
Magic:Ve většině souhlasim,ale ne každý prodávaný auto potřebuje měnit všechno co si vyjmenoval najednou.* nenaleštíš a pokud to člověk pojme rozumně,tak přeci může udělat základní údržbu.Dojezdit ty 50% gumy a kotouče s obložením,připravit se s obutím na léto(či zimu) atd..Na závodění takový auto nebude nikdy,jen to chce asi nebejt lama.
Lancia Delta Integrale 16V, 297 k /7000 402 Nm / 4500 1100 kg

To je slušná kára....
DeMooro
to je sice slušná kára ale ND by sem na to schánět nechtěll...
DeMooro
spíš by mě zajímala ta 626 od roku 91 motory 1.8 a 2.0???????
to magic:To jsou kecy že za 30tKč nekoupíš auto v dobrým stavu. Když budeš vybírat dobře koupíš!! Před asi 3 lety jsme koupili P309 za 10.000Kč!!! a to byl největší držák koupili jsme na něj gumy-5000Kč a jinak vše fungovalo na jedničku!! Takže když to vezmeš tak 15.000Kč auto s kterým jsme jezdili 3 roky a ještě by sloužil!

To samý s Orionem 1,😁 koupili jsme ho za 10.000Kč a dali do něj dohromady taky tak 6000Kč za dva roky provozu!

Já prodávám teď Escorta za 12.000Kč a jediný co bude majitel koupit je střední díl výfuku(1500kč) takže i s přepisem 14.000Kč a takovejch aut je teď hafo od tý doby co se pro ně otevřely hranice legálně! 😄

Určitě si sám žádný auto kolem tý ceny nevybíral! Jsou to sice všechno 17 let starý auta ale i s tim se dá jezdit, a pokud nejsi úplný lajk tak snad ještě poznáš co ti ty dva roky vydrží nebo ne! Nesnášim jak všichni tvrdí že auto pod 50.000Kč nekoupíš!!! A tady na tomhle fóru je to úplně největší problém! Někdy koupíš za 100.000Kč větší šrot než za 20.000Kč!!!!

Přeji hezký den 😄
Aiven: to nejsou kecy, ale zkušenost. To, že tobě osobně nevadí, že auto za 30.000 kč nebrzdí, nezatáčí, na silnici se houpe jak paroloď, v noci se podobá bludičce a při silném kýchnutí z něho možná i něco upadne je tvoje věc, ale nedělej z toho, prosím, měřítka! U mě je auto dobrý v případě, že legálně projde bez závady STK, tzn. spoje karoserie a nosné části bez deformací, havárií a koroze, uložení a řízení bez vůlí a nápravy v předepsané geometrii a bez jakýchkoliv vůlí, brzdy odpovídající SOUČASNÝM standardům (ne ABS, ale funkcí), odpružení odpovídající původnímu stavu (nezažil jsem v ČR tlumiče, který by přežily 100.000 km a nebylo to na jejich funkci citelné), světla se seřízením a světelným tokem odpovídajícím původnímu stavu (po 3 letech většina světel začíná citelně slepnout) a tak můžeme pokračovat. Nepsal jsem ani slovo o stáří - nakonec sám mám 13 let stré auto a 90 % celosvětové produkce jsou ve srovnání s tím morálně zastaralé šunty. Ale aby auto bylo v dobrém technickém stavu, potřebuje pravidelný a poměrně nákladný servis. Takový, který se ti při prodeji nikdy ani omylem nevrátí. Podívej se, kolik lidí tu dává dotaz na koupi auta a už teď kalkuluje s jeho pozdější prodejní cenou! Prostě co Čech a Němec, to chamtivec, který vnímá auto jako investici, která se mu má zúročit a ne jako spotřební zboží, vyžadující ke své správné činnosti i pravidelnou dávku financí. Podle toho taky ty popelnice vypadají. Že nejvíc šrotů je mezi 3-6letými auty je jen důsledek této chamtivosti (protože na tom se dá vydělat = nakrást dost peněz).

V cenové relaci do 30.000 kč jsem zatím v ČR neviděl NA PRODEJ ani jedno auto, které bych označil "v dobrém stavu". Já bych taky za ty peníze auto neprodal, protože 30 tyček mě nespasí (to si raději zřídím kontokorent na účet v bance) a pokud je to auto dobrý a slouží, proč bych ho teda prodával?

I když například v Itálii (a už je to tu zase) jsou auta za 1.000 Euro často v opravdu dobrém stavu, ale součet nákladů na dovoz a přihlášení mi opět vychází k 40-50.000 Kč. V Německu už je aut v dobrém stavu na prodej velmi málo a Švýcarsko, kde bývají auta též ve velmi dobrém stavu není v EU, takže dovoz je složitější.
Navíc ve Švýcarsku nekoupíš dobrý auto za pro Čecha přijatelnou cenu!
Převážel sem jednomu kámošovi auto, koupil sierru asi za 15 kolíků a jedinej problém kterej v tom autě měl byl nakřivo volant....jel sem za deště, výkonu habaděj, nijak sem to nehrotil....jediný co mi vadilo že tam nebylo rádio 😊
DeMooro
můžeš mi říct něco blížž..jakej motor a tak??
Byl to dvoulitr, benzín, sedan. Výkon nevim. Melo to posilovac, nakřivo volant, nefungující rádio, švihadla, vnitřek byl v pohodě, zvenku žádná rez, možná pár škrábanců...strávil sem půl hodiny za volantem a byl sem rád že sem to na mokru dojel. Táhlo to jak prase...sehnal to přes nějaký kámoše, za půl roku to střelil a koupil si malou fiestu...
DeMooro
no jj náhon na zadek a mokro to asi není dobrýý...
JOB
Co tohle to by se líbylo i mě [odkaz]

😉
Ty jo..sem nevěděl, že se dá za tak málo peněz koupit tak moc muziky...! :-!

Asi tam bude nějaké "ale" ale takhle na obrázku to vypadá fakticky dost dobře..

Jen se tam asi S.K.Smanovi nebude líbit ten automat... 😊
tak panove tam musi byt nejaky hacik, zerie to olej, alebo 100 litrov benzinu na 100km, alebo je v * prevodovka... ak nie tak to kupujem 😁
tak jsem si to tady pročítal, nemůžu si pomoct, ale S.K.Sman na mě působí jako člověk, kterej o auto bude mít pro to, aby se s tim předváděl. Zase je pravda, že tímhle si projde asi každej, co dostane řidičák. Auta v týhle cenový relaci jsou o ničem, doporučoval bych šetřit a pak si koupit něco slušnějšího. Protože teď bouchneš třicítku, ale nemá to žádnou budoucnost - peníze vyhozený z okna. Úplně by ti stačil Favorit....ale ty se asi budeš stydět v něm jezdit,co? Co by tomu řekli kamarádi...
to magic:kecy, kecy, kecy tady to fakt nemá cenu se o tom bavit, ale to už jsem tady psal víckrát! Tak zdravim! A mimo to takovej favorit za 30.000Kč bude ve špičkovým stavu, ale to pro vás asi neni auto! Jděte si číst Speedy a Carauta a mluvit o Mercedesech! S pozdravem... 😉
Aiven: S magicem jsi úplně vedle! On ty časáky vůbec nečet, on je "jenom" psal... >😁

Ale k věci: Dostal jsem slušnou ojetinu od sestry zcela zdarma. Hádej, kolik jsem do ní narval, abych ji dostal do technicky přiměřeného (přiměřeného pouze tomu, aby se můj syn tehdy s čerstvým řidičákem naučil jezdit) stavu? Rozhodně to bylo přes 50 tis. Kč, a to jsem si naprostou většinu věcí dělal sám!

P.S.: A jelikož toto je můj jubilejní příspěvek, když to tady tak čtu, mám při této příležitosti velkou chuť se na to definitivně vy.rat.
:lol: >😁

Tak to já jsem na začátku první 5

re: Za ty prachy vem radši kočku a jedte na dovolenou

Auto aspon 100tis. Pojem Auto a AUTO je taky rozdíl 😄
janodespota
zdar, uz som to tu raz navrhoval, kup si Lada 2106 od deda co ju garazoval, za 30K bude jak keby akurat vyliezol z tovarne, ale take kusky sa zhanaju tazko. Za tie prachy to nieje zly voz, opravitelny lacno a klasicka koncepcia - motor vpredu, zadny nahon 😉 :-! ... potom kupis nieco lepsie...
eLzyx
za 30 000Kč a víc jak 100 koní při zachování určité bezpečnosti? ... hmm napadá mne volvo 480 1,8 turbo (cca 85kw), nebo se dá sehnat 940 2,4Turbo ... s 115kW ... bezpečný to je, výkon to má, výbavu taky. Ale ta pojistka ...
zmulin
To jako myslíš,že 15let starý Volvo bude fcajku a nebude rezavý :idea: >😁
DeMooro
no volva se mi vůbec nelíbí...
Jinak jediná nevýhoda kterou vidim jsou drahý náhradní díly,ale většina se jich dá sehnat podstatně levnějc z druhovýroby.
A co takhle Mazdu 323 bg rv.1989-1993?Tu do 30tisíc seženeš v poměrně slušnym stavu,nejezdí jich na silnicích mraky,je nadprůměrně spolehlivá a můžeš si vybrat s verzí 323f,sedan nebo hatch.Perfektní motory od obsahu 1.3 až 1.8turbo.Perfektní podvozek srovnatelný s dnešníma autama.A jestli chceš opravdu nějakou nadupanou verzi,tak doporučuju 323 1.8 16v turbo 4x4 200PS.
DeMooro
jestli mazdu tak jedině 626..
No,jestli chceš větší auto než 323ku,tak ta 626 taky neni marná.Ale tu už minimálně v 2litru jinak to moc nejede.A hlavně nebrat diesel.
A co peugeot 405?? Nějaké 2,0 nebo tak??Já s tím sice zkušenosti nemám, ale myslím, že by to mohla být dobrá volba. A je to mnohem hezčí než sierra. A za 30 papouchu už nějakého seženeš. 😉
DeMooro
405 se mi moc nelíbí....ale ta 626 v 2.0 85kw ta by šla...
no ja bych zaved aspon do tech 20 naky omezeni aby takovy machri co rikaj ze umej skvele ridit nemomohly jezdit se silnema autama dal bych to tak na tech 74kW(101k) nejlip se clovek nauci jezdit na nejhorsim a slabsim aute ....a to mi je 18 tak ze ted delam AS kde te * naucej ....silny auto je hezky no ale fakt na nauceni je lepsi neco slabsiho a to myslim ze sem na svuj vek toho celkem dost najel...kup si neco jako 205 (je snim celkem zabava a nemusi to bejt zrovna 1,9gti),uno,tipo,facko,kadettnebo treba golf II a vubec nejlip se zacina na 120 to se pak naucis😊
janodespota
co sa tyka starych volv, sused ma stare volvo 240 z r. 1984 - clovece to ti je jak nove, fakt. Kupil to za komancov z tuzexu za 250 klackov, za to sa vtedy dal postavit barak.... Tazke auto, sto koni sice ma ale takisto ma len 4stupnovu prevodovku a skrz tu vahu to nieje moc svizne. Korozia ziadna - garazovane, nabehanych 270 000 km, co vzhladom na vek nieje zle. Je fakt v perfekt stave - total veteran za par rokov...
DeMooro
volvo fakt nee...věřim že má svoji kvalitu ale nechtěl by sem hoo..
JOB
No ono mezi náma ,ani by jsi to Volvo za 30 nesehnal,aspoň né v dobrém stavu. 😉
martin0102
ja by som to obmedzenie tiez zaviedol a to mam tiez len 18 rokov a najazdenych asi 2500 km. a stale si myslim ze este neviem dobre jezdit. ale nastastie take obmedzenie nie je a tak mozem jazdit aj na nasej 115k alhambre. Inak pri vybere ti drzim palce. Ja by som volil asi tu sierru inak to bude ale vylagrovane auto. Radsej by som jazdil autobusom a este setril aspon na tych 50k. 😁
DeMooro
no můj výběr se zužil jen na 626 2.0 85Kw nebo sierra 2.0 88Kw...gsi už asi nechcii...
DeMooro
možná ještě escort...
S.K.Sman: Jdi do té sirky. ND kvanta jak na vrakáčích, tak u fandů (fordsierra.cz). Tam ti taky rádi poradí co a jak. Sám jsem měl 1,8 TD v kombíku 12 let a dodnes vzpomínám na to svezení (myslím prostor a pohodlí). Za to ten motor, ten byl za trest.
DeMooro
ta 2.0 by snad měla jet...
JOB
Jo Siera je dobrá volba.Pěkný auto,svižná.Díly budou trochu dražší než na Opel ale nebude to tak hrozný jako na japonce.
residentns: tak 1.8 TD byl snad nejhorší motor své kategorie na světě a mohl mu konkurovat maximálně tak 2.5 TD od VM Motori (Alfa 164/155, Chrysler) 😄

2.0 DOHC je úplně jiná kategorie, ale je potřeba počítat s četnými problémy s hlavami válců - naprostá většina je v háji a majitelé budou hovořit "jen" o nutnosti výměny těsnění. Jenže pokud se jen to těsnění vymění, za 2.000 km to vaří zase. Tu hlavu je potřeba hlavně zkontrolovat, jestli není prasklá a docela rády se ohýbají = nutno trochu zarovnat před montáží nového těsnění. Jinak ten motor se používal i v Scorpiu, takže se dá vytáhnout i z toho (když to nebude olítaný taxík).

Jinak dnes skončila na ebay.it dražba AR 155 1.7 TwinSpark, která se nakonec vydrařila za 162 Euro, takže by se to do 30.000 Kč možná i vešlo. Je to EKO erze = žádná raketa (116 koní), ale je tam motor TwinSpark 8v, který byl snad nesmrtelný, rozvod má řetězem, což je v této cenové kategorii dost důležitá úspora - a hlavně nechlastá a neodchází jako TwinSpark 16v.

Chceč-li extrémně laciný auto (ale asi ne do 30.000 kč), mrkni třeba na😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Arnold Hackel
původně jsem myslel, že jsem už napsal k tomuto tématu vše co jsem napsat chtěl, ale na příspěvek od magica reagovat musím😒br />
Sierra 2.0 DOHC 88kW mívá potencionální problém především ve dvou věcech: Ta první je nedostatečně fungující chlazení vinou špatného termostatu ( s tradičními následky) či čidla spínajícího ventilátor, při zkušební jízdě vcelku snadno odhalitelné. Druhá věc je možnost prodřeného napínáku rozvodového řemenu, což je zřetelné zejména při poslechu motoru a to tak, že nepřeslechnutelně. Obě tyto potencionální závady nejsou v žádném případě časté natolik, aby se o tomto motoru mohlo říct že je problematický... To tedy v žádném případě...

Argumentace že motor od Fordu je téměř rizikovou koupí, a vzápětí nabídnutí alternativy v podobě Alfy Romeo (!!!!) beru jako pokus o žert, protože samotná Alfa Romeo skýtá asi tak řádově stonásobně víc potenciálních problémů než kolik se za ta léta podařilo vytvořit Fordu... Ale tohle chce prostě osobní zkušenost, protože jen tehdy začne člověk brát ty neustále omílané ,,bláboly" vážně... Je potřeba si uvědomit, že ta všeobecná pověst nějak vznikla. A nebylo to tak že se jednou někdo probudil a řekl že dnes z plezíru pomluví Alfu. Bylo to na základě hodně trpkých osobních zkušeností tisíců a tisíců jejích uživatelů, kterým se vidina sportovního děla za pár švestek zvrhla v krásnou nenasytnou pokladničku. Vím moc dobře o čem píšu...

Těm, jež tuto značku mají a k jejich naprosté spokojenosti jim slouží, těm to ze srdce přeju...
Mari: kolik jsi těch Alfic měl, resp. kolik ti jich prošlo rukama, že tu předvádíš takové odvážné tvrzení? Můžeš být konkrétní, v čem je 155 17 TS problematické auto?

Navíc příčina úmrtnosti Fordových motorů je sice v termostatu, ale naprostá většina těch, které jsem za poslední 3 roky viděl, vyžadovala v tomto důsledku opravu hlavy válců. Že je příčina banální je fuk, pokud ji majitel neřeší.
Arnold Hackel
Mé trzení není o nic odvážnější, než to tvoje...

Ostatně bylo mi jasné, že toho hned chytneš. Budiž: Následující řádky jsou uvedeny v časové posloupnosti.

Alfa Romeo 164 2.0 TS (1990) : Nefunkční aut. klimatizace, odešel startér, kolaps Řj motoru- výměna. Rozsypané olejové čerpadlo- lágr na klice, motor KO. Výměna motoru za druhý: Alternátor KO, vodní pumpa teče, rozdělovač KO (mělo to dva, ale bez obou funkčních svíček to jede špatně), odešel variátor časování rozvodu, nefunkční čidlo spínání větráku, rozpadlá lamela spojky. Porucha centrálu, vyhořená pojistková skříňka. Porucha nervů- auto jde na vrakoviště...

Alfa Romeo 155 2.5 V6 (1993): Nefunkční spínací skříňka, zanesený výměník tepla (radiátor) pro topení. Vadné čidlo teploty, vadný termostat porucha převodovky (synchrony, výměna za druhou z vrakoviště) , tma v palubní desce, porucha napínáku rozvodů- výměna, podpálený výfukový ventil (odpálený dřík) spadl na píst, motor K.O Druhý motor z vrakoviště- po zamontování se zjistilo že má lágr na klice (to je náhodička...)

Nerozkřikuju to do širokého okolí, ale když jsi se na to ptal- proč to nenapsat... Proti tomuhle tomu jsou údajné problémy s hlavou u Fordu úsměvným pozastavením... Udržování a opravy těchto výše uvedených výrobků stálo dvojnásobek jejich nominální hodnoty, a to tam nepočítám např. ramena a čepy- které na našich silnicích odcházejí jako na běžícím pásu, nepočítám zoufalou finální kvalitu montáže, kdy je vše připevněno jenom plastovými druky a při jízdě po kočičích hlavách to připomíná sypající-se železářství. Nemá smysl tady hodnotit úctyhodnou spotřebu benzínu i velmi kvalitního oleje, protože tohle všechno k tomu tak nějak patří...

V mém okolí jezdilo docela dost Alf a až na jednu vyjímku dnes už nevidím žádnou. Ne, neshnily ani je nikdo neukradl, jenom prostě jejich majitelům došla trpělivost nebo finanční rezervy. V autobazarech jsou prakticky neprodejné a když, tak za cenu lepší večeře. Osobně proti této značce nic nemám, svezení je v tom solidní- ale je potřeba zhodnotit za jakou cenu. I ten nejhorší výrobek může mít pár kusů spolehlivých a naopak i ten zdánlivě nejlepší a renomovaný může mít totálně poruchové kusy. Proto píšu, nechť si každý zkušenost udělá sám. Nemá smysl se tady o něčem přít. Znám spoustu lidí, kteří v sobě budou dusit to, že udělali nejhorší koupi svého života a navenek se k tomu nikdy nepřiznají. Proto neexistuje žádný opravdu objektivní závěr, protože prostě nejsou pro něj spolehlivé vstupní informace. Ať si každý pořídí- co jeho srdce žádá. Tečka.
Magic: už jsem ti někdy psal, že se divím, zda máš tohle zapotřebí?
mari: asi neumíš číst, ale já psal ALFA ROMEO 155 1.7 TwinSpark!!!!! Tvé story jsou sice zajímavé, ale vůbec se netýkají věci, o níž zde byla diskuse.

Jen tak na okraj - krom toho, že to žádný variátor ani automatickou klimačku nemělo (a stejně je jiná), nakupuješ-li díly na českých vrakovištích, nediv se, že výsledkem je opět jen český vrak.

oddie: asi 1000x, Ale já jsem prostě nenapravitelnej...vůl. Místo toho, abych na tom vydělával jako každej normální člověk, prozradím tu každýmu zadara úplně všechno a ještě se najde opozice... 😁
Arnold Hackel
ptal jsi se kolik Alf mi prošlo rukama? Já jsem odpověděl a ty píšeš že je to od věci...

Ad variátor. Pokud to je špatný termín, podle kterého nemůžeš poznat o co se jedná, dosaď si za to název správný a spisovný. V tom bazmeku byl nějaký ventil, který tam pouštěl tlak oleje atd. Slovíčkaření je zbytečné, protože se to prostě vys... a nefungovalo.

Ad. klima: klima tam byla, celé to soustrojí se ovládalo tlačítky. Aut. klima v pravém slova smyslu to asi nebyla, to je pravda.

Ad. vrakoviště: Pokud bych měl všechny uvedené závady řešit nákupem originálních dílů, tak cena auta by byla překonána asi desetinásobně... Mít tehdy takové finanční možnosti, určitě bych se nezatěžoval neustálým léčením chronických problémů jednoho starého auta, a koupil bych si nové...

Ad. ,,český vrak": Jaký produkt- takový výsledek. Třeba i na vrakovišti. Je zajímavé, že na to jak málo zde jezdí Alf tak sehnat na ni funkční motor je zázrak. To svědčí nejen o velké poptávce, ale hlavně o výrobku samotném...

Mě o ničem přesvědčovat ani polemizovat se mnou nemusíš, mě přesvědčil život a přinesl mi mé zkušenosti. Vlastní pravdu si musí každý objevit sám. Kdo chce Ford, ať ho koupí. Kdo chce Alfu, ať koupí ji. Když zde napíšu vlastní zkušenost, okamžitě se z hloubi internetu vynoří někdo- kdo mě bude přesvědčovat že to co jsem zažil nemůže být pravda a že to byl přelud a sen. Zde mnou uváděný příklad nelze brát jako precedens a může se stát že jsem měl jen velkou smůlu. A nebo můžu být jedním z mnoha s podobnou zkušeností. To nemohu posoudit. Ostatně je mi to jedno. Ať se každý rozhodne tak, jak se rozhodnout chce. Tím to pokládám za uzavřené
Ptal jsem se kolik ti prošlo rukama Alf a ty jsi uvedl 2. A to ještě jiné, než o kterých tu byla řeč. Přesto víš, že 155 1.7 TS (viděl jsi ho někdy?) je proti rezatý Sieře krám. Ale chceš-li diskutovat na toto téma - prosím!

Variátor 1.7 TwinSpark nemá. Problémy na TS 8v s variátorem neznám, všechny motory co znám přežily auto. Ale když do toho budu lejt místo oleje patoky, asi s tím i ten variátor bude mít problém. Na 16v je to jinak, tam skutečně dělají po cca 150.000 občas pěknej kravál. Ale ten ve 164 nikdy nebyl. Klimatizace firmy Bosch na 1. generaci 164 byla katastrofa - Bosch dal pro ovládání táhel motorek s leštěnou hřídelkou, na kterou nalisovali měkké silonové ozubené kolečko. Prakticky u každé 164/I to po cca 10 letech odejde. Koupit se pak musí celý motorek v ceně fy Bosch 8000 Kč a rozebrat půlka auta na jeho výměnu. Vomlátil bych jim to vo hlavu, *! Nebo se ta táhla prostě hodí na manuální oládání - to vyjde na půl odpoledne a 150 Kč. Ale pak už to rozhodně není digitální automatická klimatizace se solárním fitrem. Upřímně řečeno - většinou je právě toto pro to auto konečná, protože celý v dobrým stavu vyjde na cca 500 Euro. Na 164/II (od r. 94 se dvěma velkými displeji) je to kolečko z hliníku a je pokoj.

Startéry Bosch má většina evropských aut, tak bych kolem toho nedělal nějakou vědu - jsou na tom stejně a co jsem s Escortem zažil se startováním/dobíjením nemá asi smysl popisovat. Jestli ty auta děláš, tak to znáš. Co je to kolaps ŘJ a co k němu vede nevím, v životě jsem se s něčím takovým nesetkal. A to považuji Bosch Motronic - odhlédnu-li od jeho nesporné inovátorské konstrukce - za totální kvalitativní průser. Vodní pumpa má na většině evropských aut životnost kolem 150-200.000 km, na TS 8v stojí od 900 Kč a její výměnu zvládne snad i malý dítě. Její utěsnění je většinou záležitostí pár korun. U Fordů teče vodní pumpa už většinou na 100.000 km, je dražší a nikdo kvůli tomu nedělá scény. Pokud na klice u TS 8v odejde lágr, tak bych to poslal do nějaký soutěže - motory TS 8v se totiž dají koupit v I na vrakovišti prakticky od 100 Euro, protože jsou naprosto bezcenný, neboť jsou skoro nezničitelný. Jednou jsem viděl jeden zničenej - zamrzla v něm voda. Totéž platí o motorech 2.5 12v ze 155, kterých jsou plný vrakáče, protože proti 3.0 12v ze 164 a 75 nebo 2.5 12v ze 75 měly už větší zuby na rozvoďáku, takže ani při neustálým vytáčení do omezovače při mastným a stoletým vytahaným řemenu se bohužel nesetkávaly s poruchou. Ale na vrakáčích jsou spíš proto, že se měnily za 3.0, kterých je tím pádem výrazně méně. Myslím, že do 200 E by ses u 2.5 V6 12v bohatě vešel. Pravda - při výměně rozvoďáku je dobré poslechnout výrobce a vyměnit i ty gumičky na napínáku za 80 Kč. Ono vůbec někdy není špatné mrknout do servisního manuálu...Tato auta většinou končí život "poruchou karoserie". Opak jsou motory TS 16v, ale ten na 164 nikdy nebyl (ale byl na II. generaci 155).

Pokud jsi na 155 V6 měl problémy se synchrony převodovky (spíš bývají špatně seštelované lanovody po bouračce, kdy se celý agregát posune), odpáleným dříkem ventilů, kdy ventil spadl na píst a u druhého motoru 2.5 V6 12v měl vylágrovanou kliku, tak mě tak napadá, že jsi u 2 ks AR měl kliku na superextravraky. Obávám se, že s Alfou Romeo to nemělo společnéhi už prakticky nic a že předchozí majitelé to řešili stejně jako ty - nákupem za pár šupů na českých vrakovištích. Taky jsem to párkrát udělal, ale nejsem tak bohatý, abych mohl něco koupit a obratem to vyhodit.

Prošly ti rukama 2 totální vraky čehosi, na čem byl barevný znak AR, a proto tu všichni musíme vědět, že nejhorší auta dělá Alfa Romeo. Ono, má-li někdo pocit, že je normální koupit za 50.000 kč auto, který stálo před 6 lety milion, tak mu to asi patří. Zvlášť když je to bouračka přivezená z Německa za cenu kol. Ono v tom Německu je dobrá Alfa Romeo pěkně drahá ojetina, jestli sis nevyšiml.

Ale pokud chceš slyšet, že Alfa dělá vraky - jo, nejhorší na světě! A Ford, to je extratřída. Nakonec i statistiky to tak nějak uvádějí, takže máš určitě pravdu.

Ale hlavně, za 30.000 kč nemá smysl sálodlouze diskutovat o značce, ale výhradně o stavu konkrétního kusu - jak se k tomu kdo choval, jak to bylo servisovaný a jak na tom provozu předchozí majitel/é šetřil/i. Protože právě ty filozofické diskuse o značce v takovém případě dopadnou stejně "šťastným" nákupem, jaké jsi nám tady vylíčil.
Arnold Hackel
Podívej, magicu: Předně se zde bavíme o autě v ceně kolem 30ti tisíc... Plně chápu Tvé nadšení pro tuto, či ostatní italské značky. Zřejmě ti tyhle auta nabízí to, co od nich očekáváš. Auto v téhle ceně (a to ať je značky jakékoliv) už bude ve stavu- kdy údržba bude nezbytná pro jeho další život. Já zde nemám potřebu pasovat Ford na nejlepší auto světa, pokud si dobře vzpomínám- tak jsem napsal že náhradních dílů je na něj dostatek, jsou vcelku levné, a s mnou zmiňovaným dvoulitrem i dost slušně jede. Jinak je mi Sierra absolutně ukradená... Tohle auto jsem považoval za vcelku vyvážený kompromisní průsečík nabízené hodnoty a pořizovací ceny.

Ad Alfa: ještě jednou budu citovat vlastní příspěvek: Zde mnou uváděný příklad nelze brát jako precedens a může se stát že jsem měl jen velkou smůlu. A nebo můžu být jedním z mnoha s podobnou zkušeností. To nemohu posoudit.

To myslím dostatečně jasně vylučuje jakékoliv diskuze o to, že podle dvou téměř vraků chci hodnotit celou značku. Prosím aby mi tedy nebylo podsouváno něco, co jsem neřekl.

Samozřejmě že obě mé Alfy byly pouze ,,znouzectnost" pořízená za relativně lákavé peníze. Tak jako u všeho ostatního, tak i u aut platí pravidlo: Laciné, dvakrát placené... To by si měl dotyčný zájemce o auto v této cenové kategorii pamatovat. Ford Sierra pokládám za levné a dostupné auto, u kterého se během jeho života nevyskytly žádné opravdu zásadní konstrukční nedostatky (vyjma turbodieselu 1.😄 a které je schopno i při jen základní údržbě navzdory svému stáří spolehlivě sloužit. Je to dáno jeho konstrukcí, protože vznikla na počátku 80tých let, kdy se ještě materiály bohatě dimenzovaly a tlak na snižování nákladů nebyl tak vysoký. Zkrátka i po letech je to ještě pevné a robustní auto (jistě koroze se najde u všeho) a odolnost jeho mechanické části může být vzorem pro mnoho moderních vozů.

To je můj názor. Nejsem schopen obhajovat Sierru, protože prostě nechci. Nemám nejmenší zájem na tom, aby si zde přítomný vybral podle mého doporučení. To nechám na něm. Opravdové zkušenosti se nedají poradit, ty se musí prožít... Já jsem zde napsal jenom to- jak bych si v dané situaci vybral já
Sirka v té ceně není špatný kup. Obzvlášť pokud je to od nadšenců např. z fordsierra.cz. Je to sice robustní auto, které i přes svůj věk na na silnici dobře sedí, ale rozhodně doporučuji prohlédnout podvozek. Sám jsme měl i přes garážování a veškerou péči vyhnitý zadní nosník. Lemy blatníků nepočítám, to je na ten věk normální.
mari: jsem rád, že jsme od emocí přešli k věci. Tím, kdo tady začal vyvolávat, že AR 155 1.7 TS je téměř drzost vůbec uvádět, jsem nebyl já. Ale smažme to.

Mimochodem, Sierru já rád, a to přesně z těch důvodů, které jsi jmenoval (a ještě taky proto, že má zadní pohon). Vysoká užitná hodnota, dobré jízdní vlastnosti, rozumné provozní náklady, solidní spolehlivost. Nicméně jsem poukázal na 2 hlavní problémy - přehřívání a koroze, které jsou rizikem pro nákup. Proto jsem odkazoval na Itálii, kde koroze a celkový stav laciných ojetin díky servisu je dle mé zkušenosti diametrálně lepší než u nás či v Německu. Za osvědčený zdroj považuji eBay, protože - byť velmi omezeně - si mohu jakž tak udělat představu, s kým mám tu čest. Osobně mám vyzkoušeno již několikrát a i přes časté pošklebky či pohrdavé poznámky před nákupem, každý zatím zmlknul, když viděl, co se za těch pár šupů dá v I koupit. Je to samozřejmě věc číhání na dobrý kup a hlavně kupuju jen to, co jakž takž znám. U ceny 30.000 Kč mám jen pochybnost, zda náklady spojené s nákupem tu cenu nepřevýší (že přesáhnou nákupní cenu auta je samozřejmé). Sierry se tam bohužel prakticky nevyskytují, ale jak jsem uváděl - nebral bych jako rozhodující značku, ale konkrétní kup. Teď je tam třeba Dedra 1.8 odhlášená za 200 Euro (odhlášení samo o sobě normálně stojí od 90 do 400 Euro), sice je to čerstvý job, ale žádný Ital nic nepřihodí, to jenom Němec. Muselo by se pro ni ale dojet s vozejkem, po ose to nepůjde (je to kousíček pod Římem). Má to elektroniku Hitachi a nemá variabilní časování rozvodů, nebývají s ní problémy, pouze je potřeba pohlídat přední ramena + uložení stabiláku (cca 5.000 Kč).

Za 35 minut končí dražba tý Vectry 1.6, vypadá podle těch pidifotek taky slušně a vypadá to, že pude za 250...
2 Magic: vidím, že ebay sleduješ pravidelně. A jak je to u těchto levných aut s přihlášením u nás?
Spíš jak je to v té Itálii s vyřízením papírů a převozek...
[odkaz]
[odkaz]

[odkaz]
Nic proti,ale ojetá amerika není zrovna vzor spolehlivosti,taktéž land rover,navíc automobilka rover už neexistuje a schánění dílů bude čím dál tím těžší.S těmahle autama koupíš taky zároven spoustu problémů.To bych snad šel raději do té zminované alfy než do tohohle.Ale proti gustu... 😉
na ameriky cokoliv do 14 dnů a to nemluvím o tom, že je spousta věcí an ebay....

Díly no problem... Chceš blatník na Chevrolet z roku 1975? Za tejden či 14 dní ho máš doma.....

A vsadilbych se, že ty díly budou kapánek levnější než na Alfy, imho letité Alfy s boxery, to je etalon spolehlivosti, to měl soused..... R.v. 87, ukázkovej kousek 😁
v týhle cenový kategorii, nelze čekat leštěnku, bud to musíš dojezdit, nebo ti do toho zahučí 30-50 litrů, aniž se otočíš....

A to u všech značek, u některých i mnohem víc...
No právě,v tom je ten problém 8-s vychazím z toho že má 30.000,- a chce pořídit auto,do kterýho nebude muset sypat další peníze,maximálně jen na nejnutnější věci.Nikde nepsal o tom,že má dalších 30kiloKč na opravy,proto se mi zdá nákup těhle aut blbost :roll: Volil bych spíš nějakýho postaršího japonce,ve výdrži a spolehlivosti sou japonci z tý doby bezkonkurenční.Nebo klidně třeba za 30koupit obyč fáčko,za tu cenu už bude v dobrym stavu bez nutnosti nějakejch dalších investic.
Héhehe, na postaršího džaponce ale stojej origoš díly tolik, že se mu protočej panenky a aftermaket není vždy k mání...

O kvalitě cca 12-16 let starého vozu s visačkou 30 táců bych si nedělal iluze, i kdyby to bylo nevím co. To by na té visačce muselo stát tak 80, pak jo....

Favorit zas nemá 100 šemíků >😁 Vše je otázka priorit...

Imho blatník na toho pontase, který nevypadá dle foto nejhůř (i když fotky klamou, to je jasný) bude stát stejně, jako blatník na Feldu...
Ceny na starší japonce jsou vyšší,ale v porovnání třeba se stejně starejma vw nebo jinejma německejma autama sou na tom minimálně stejně,ne li líp.Navíc cena je vyvážená větší spolehlivostí a reálně menší potřebou kupovat náhradní díly.S tou dostupností dílů máš pravdu pokud se jedná o hoodně starý a nepříliš rozšířený modely,třeba Honda Prelude první generace atd...No,favořiť sice nemá 100koní ale s ohledem na rozpočet by to byla asi nejrozumnější volba :roll:

Ale je to jak píšeš,je to otázka priorit,mě se třeba design americkej aut vůbec nelíbí,tak už jen kvůli tomu bych do toho nešel,i kdyby byly náhradní díly zadarmo 😉
Přes 100koníků to má,do 30tisíc to je...

[odkaz]
Zminovala se tu Alfa 155 1.7 TS... O boxerech tu nepadlo ani slovo, budme trosku korektni... 😉
Prosímtě co to je "džaponec"? >😁 . Neházej pořád všechny japonce do jednoho pytle, na některé jsou i originální díly za normální peníze. Navíc od dob, ze kterých máš ty informace o cenách dílů na japonská auta, se toho hodně změnilo, možná by ses měl trošku informovat.
Já sem se informoval loni, když sem kupoval víko rozdělovače, originál MMC. Za jeho cenu sem měla kabely ke svíčkám + svíčky >😁 >😁

Na nápis Made in Japan zvysoka kašlu, taky nikde nevynáším že mám na všem Made in USA či Canada.....

džaponec je auto japonský značky....
Další věcí je co si představuješ pod pojmem "normální peníze". Kolik stojí kapota na Galanta?

Jestli 3 litry s DPH, tak je to OK >😁 >😁 A blatník 990,- Kč a aftermarket rozvody na V6 3 400,- Kč 😁
DeMooro
starší Mitsubishi Eclipse...nemáte nikdo zkušenost???
DeMooro
[odkaz]řeba tohle...
Barichello: ty asi v autech moc neděláš, viď? Co je mi platný, že blatník na ameriku není problém, když je problém všechno ostatní? Každej jeden spotřební díl musím objednávat nejmíň 2 týdny dopředu a pak se divit, co mi to zase přišlo. Zatímco na evropský auta je skladem nebo v nejhorším do 48 hodin (atypické díly do 24 h s příplatkem 10 😖 prakticky absolutně cokoliv od napínáku, přes součásti alternátoru, brzdový třmen vč. repasí nebo jakýkoliv silentblok (drtivá většina těchto dílů se vyrábí v Itálii, některé v Maďarsku, Španělsku nebo přímo v ČR), na ameriku to musím objednat, pak mi 2x přijde něco jinýho a já abych měsíc a půl jezdil drožkou. Fakticky skvělá nabídka, jenom nevím, proč není lepší tou drožkou jezdit pořád? Proč všichni, kteří nemají zkušenosti se servisem aut pořád dokola uvádějí blatníky či kapotu? To jsem už asi 12 let na autě neměnil, zato neustále měním někomu kotouče, destičky, lanovody ruční brzdy, uložení podvozku nebo podvozkový díly, rozvody, vodní pumpu, ložiska, tlumiče a jejich ukotvení, laciný elektrický nebo elektronický díly...ale blatník asi naposledy v roce 95, dneska jde nabouraný auto druhej den na vrakáč a třetí den se jede do I pro jiný, nebouraný, za 1000 Euro. Ve středu v noci vyjedu a v pátek už mám vyřízenou STK a ručení, v pondělí je auto přihlášený a nezajímá mě nějakej blatník...

Vyřízení dokladů v Itálii se liší člověk od člověka. Jednou trvá 2 hodiny, jindy 2 měsíce a jednou stojí 90 Euro a podruhý 400. Neumím říct, jestli existují nějaký pravidla, jimiž se to tam řídí. Mám pocit, že jako všechno v tý zemi to žádný pravidla nemá. Proto je dobrý domluvit vše předem, aby tam člověk nemusel jezdit 2x. S přihlášením vozu dovezeného z EU není problém v případě, že je papírově vše v pořádku a vůz je v takovém stavu, že projde dovozovou STK a ME. doporučuju pečlivě v I papíry kontrolovat, kámoš jednou dostal odhlášku na úplně jiný auto...
Uvedu příklad.

Chci rozvody, vytáčím číslo Simixu, a na druhým konci: "Jo pane máme, můžete si přijít odpoledne". Přišel sem, vysolil 3400 a odešel.

Potřebuju kotouče a desky, volím do Cartime, jo pane, máme 3 druhy, si vyberte, vybírám, ok, zítra tu máte PPL. Přijela dodávka PPL, brzdy sem měl doma...

Potřebuju svíce, jdu bez váhání do Simixu, odcházím se svícema, to a samé olej, filtr, vzduch. filtr, olej, PCV valve, klínový řemeny byly za 2 dny.....

Takže spotřebky no problem. Tlumiče sem měl od firmy co prodává díly pro všechny auta z brna, taky skladem....

Navíc u nákupů lez předvídat, co se týče spotřebních věcí....

Že budeš potřebovat kotouče víš dopředu....

Na běžné vozy z usa produkce (čti všechny Chryslery 90.let, Ford E😜lorer, Chevy Camaro, Chevy Caprice, Pontiac Firebird, Corvette) sou spotřební věci v 90% skladem. Jasně když máš Buicka, kterýho je v republice např. daného modleu 5 ks, že toho asi skladem nikdo nebude držet tunu, neb by to prodával ještě příští pětiletku...

Ale halvně vozy co se tu oficiálně prodávaly, tak na ty je to skladem, neb jich je tu hodně. Na díly na Voyger, Cherokee, Wrangler, Granda, Visiona atd. se tam denně ptá xy lidí. Když nevěříš, cinkni si tam.....
magic: kupujes v italii jen pres e-bay nebo je nejaka stranka typu mobile atoscout atd? diky
Na autoscout koukám často, ale nikdy jsem tak nic nekoupil. Nicméně si myslím, že je to to samý, akorát tím, že se tím vůbec neživím a kupuje se výhradně ve volným čase pro okruh příbuzných, kámošů a známých, tak je to většinou číhaná na dobrej kup. Kdybych se tím živil, určitě bych i odtud něco koupil. Jen s mobile mám špatný zkušenosti, sice jen 2, ale zato 100 %...
Magic: ne moc nedělá, ale VŮBEC nedělá. To sis všiml až teď?
Nedělám, ale znám xy lidí co dělaj....A díly si chodím kupovat zásadně osobně (pokud mi je neposílaj PPL, i tak si je osobně objednávám), víš, takže přehled mám moc dobrej......

A ještě si mi nestalo, že by mi nepřišlo to co sem si objednával. Víš já si na netu najdu, že Filtr FRAM FT122 patří do tohohle vozu a tak si těžko koupím jiný, nebo že tlumiče KYB part. nr. xy190256 sou modely 95-00 mého autí a těžko si asi koupim jinej. Nejsem typ co místo pozdravu zařve "chci svíčky do vetty" a pak z něj 3/4 hodiny lověj, jaká generace, jakej rok a jakej motor (to sem zažil na vlastní oči, takovýhohle týpka)😁

Nejsem typ, hele Franto, vono to nejede, sprav mi to...

Co jde spravit bez dílny, si děláme sami, co nejde, dám známejm s tím, že jim přivezu auto a v kufru díly, oni udělaj práci....

Navíc otec uměl na vozech Octavia až Favorit spravit vše. Co neuměl, to se vzalo do fabriky a udělalo tam >😁 Asi takhle. Přeju dobrej den soudruzi 😁
R.Barrichello: mam V6 Sonatu a kdyz se mi loni pos... regulace na alternatoru, tak nikde v republice nebyla k sehnani. To same cely alternator. Muselo se to objednat z Belgie. Co se nestalo. Prisla jina regulace nez mela. Cekal jsem cely mesic, nez se to dalo do kupy 😒 Pritom se to auto oficialne prodavalo, ale hlavne dvoulitr a ten ma jiny altik.
takze jen pres e-bay nebo se da jet i na blint?

ja s mobile taky spatny zkusenosti. taky jen dve ale taky na 100% nafoceny auto jak novy prijeli jsme na misto a zoufalost. nastesti to byl jen deggendorf. cca 280km, ale nakonec spokojenost pres ulici byl bazar kde jsme koupili podle predstav.
Na blint jako vzít auto a jet se mrknout kde co mají? Dřív se to tak dělalo běžně, ale právě ze zkušeností s výsledkem zápasu Ital/papír, který zpravidla vyhrává ten papír, bych to raději nerisknul. Ale třeba v Německu, Rakousku nebo Holandsku to není žádnej problém (vyřízení max. do 2 hodin), v Ch taky ne (ale tam platí stále auto do 8 let od data přihlášení a EuroII), ale v I je problém s jakýmkoliv papírem (byť nejpoužívanější frází je paradoxně no problem). Je lepší vyhlídnout auto na netu, napsat tam, pak raději zavolat ať si zajistí vyřízení papírů pro e😜ort a pak teprve jet najisto. Já jel pro svoji Alfici do Genovy 2x a není to právě blízko, takže bych to takto už nedoporučoval (i když se to přesto bohatě vyplatilo).
Chlapci, zlobte se na mě nebo ne, ale podle mě auto do 30t. Kč s motorem přes 100 Hp a víc je u mě jenom pojízdná rakev, protože pokud s tím v rychlosti někam napálíš, tak šance na přežití jsou opravdu minimální. Do toho bych nešel ani náhodou, leda že by se jednalo o veterána a chtěl ho použít po úpravách na závody, tak to pak jo. 😉
DeMooro
jak je ta největší burza aut????????????????
Zdravim měl bych naprodej Alfu Romeo 164 3,0 V6 138kW r.v.1989 limuzina perfektni motor.Pohodlne auto se supr jitdnimi vlastnostmi supr podvozek fakt to auto dobře drží na cestě.Klima, el. okna, el. zrcatka, vyhřivane sedačky.

Pokud je zajem můžeme se domluvit cena 15tis možná i sleva.
A kolik si ta alfa vezme benzínu?
Viz nadpis, dilu na vrakacich mraky a za minimalni ceny, neb se toho dovezlo strasne moc a nikdo uz to moc nechce. Pozor, do roku 92, neb mezitypu je malo (rok 93 az 94) a kulatak, nebo-li klaun (94 az 9😄 ma dost spatnou elektriku, neb setrili na dratech, cili jestli nejsi elektrikar, tak nebrat.

do roku 89 byly starsi typy motoru, ktere jsou jednoduche, take s 4bodovym vstrikem od r. 86, ale basti 10 az 11. DOHC dvoulitr od Forda se vejde do 9 v pohode. Kdyz je v poradku. Za cenu 30tis mas 91 rok v pekne kastli a plne funkcni, to mi ver. Vykon 88kW, 125k, coz na 1,5t auto neni az tak extra, ale upaluje to dobre 😄

Osobne mam i rok 86, tak 90, maximalni spokojenost, najedu tak 40tis. rocne.
Doporučuji Suzuki Swift GTI

Motor: 1,3 74.3kw (101hp)

Omezovač v 7500ot.

0-100km/h za 9.6

Dá se sehnat kolem 30 až 50 tis ve slušném stavu.

A je na něj malá pojistka.

Jenže lidi to moc nechtěj, protože si myslí že sporťák musí mít nejmín dvoulitr😄 Kdo nezná, neuvěří co Swift dokáže.
nazirus nesiel som v tom takze nesudim jazdne vlastnosti...zrejme budu naozaj dost dobre...mne osobne by vsak vadilo ake je to auto male...predsa len ked sa zadari niekde havarovat tak by som radsej havaroval v scorpiu ako v swifte...ale zase so swiftom musi byt vyrazne vacsia sranda....
Auto z roku 1992 za 30 táců bude mít velkou bezpečnost, jj, hlavně pokud nebude jak brambora, což je tak 78% pravděpodobnost >😁 >😁 😁

Hlavně to bude spolehlivost sama, bavil se se s kámošem mechanikem a ten vyprskl smíchy, při vyslovení názvu téhle místnosti a bludů nejmenovaných, že japonec z roku 90 za 30 bude držák, chudák měl málem záchvat >😁 >😁 >😁 😁
ja som nepovedal ze bude bezpecne...ale z tohot hladiska by som sa lepsie citil v scorpiu ako vo swifte...sam by som vsak taketo auto vobec nekupoval...ja by som do auta nesiel pokial by som si nemohol dovolit investovat do toho aspon nejakych 100 000
No když to tady čtu, tak mi z toho úvodního příspěvku běhá mráz po zádech. Já jsem kdysi začínal na Ladě 1500 modré barvy a můžu ti říci, že na počáteční nezkušenost to bylo auto silné až až. Pak jsme měl Favorita, Fábii, Hondu, Passata a dnes mám Superba. Moje rada je, koupit pohodové auto v co nejlepším stavu - třeba nějaké Fáčko a naučit se řídit. Vím, že si myslíš, že řídit umíš, ale věř mi že ne. Autoškola tě naučí co je plyn, brzda, spojka a jak se řadí, nalejou ti do hlavy teorii a kopnou do provozu. Až se Ti silný auto roztancuje ve 100 km/h ve vostrý zatáčce tak budeš v háji. Nauč se jezdit a až budeš trošku vyježděnej, kup si silnější auto, ale ne za 30000,- On silný motor a chatrná kasle je vstupenkou do krematoria a věř, že za těch 30000 nic jinýho než kupu různě posvařovanýho šrotu neseženeš.
já sem si nechal altík repasovat v PALu za 1100,- Ne že by nefungoval,ale když už byl venku. No problem. Imho tady je regulace elektornická a je v rámci ŘJ....

Mno, to chce díly objednávat z ofiko katalogu že... A ten by dobrý prodejce dílů mít měl.
[odkaz]

Kup si tohle, aspon nebudeš machrovat a ohrožovat ostatní 😉
Naprosto souhlasím >😁
Ahoj chlapi tak zde sleduji tuto diskuzi od začátku a nemohu se s vámi nepodělit o pár postřehu a vlastní názor na věc. Absolutně OFF TOPIC je názor, že auto za 30000 je vražda.S tím si nedovolím souhlasit.Je to rozlišné kus od kusu.Sám sem byl ve stejné situaci před 2 lety.potřeba auta a situace na kontě 30000 😄 navíc s podmínkou že to musí být diesel.Hledal jsem a nakonec koupil citroen AX1,4 D 230000 žádnej trhač asfaltu, ale do 100 akceleruje slušně spotřeba kolem 4-5 litrů na 100. pohoda. Chápu, že chceš aby to trochu jelo.Za ty prachy máš ale 2 možnosti bud koupíš zde již zmiňovanou alfu co bude v plné palbě bude to vražda a sežere i travu kolem sebe nebo koupiš skromné autíčko co ti bude sloužit.Sám osobně se přikláním k názoru koupit auto jako TIPO UNO na naučení iten FAVORIT na kterýho sou teď extremně levné ND.Osobně v tvé situaci zvolím tradiční auto jak sem zde již psal Uno,Tipo, Escort , R19, Peugeot 309,205, 405 určitě neuděláš chybu.PS u toho TIPA bych se zaměřil na 2,0 Benzín a uvidíš sám jak to pojede za plynem 😄
Před třema týdnama jsme mamce koupili Fiestu z roku 95. Malý, skromný autíčko ve velice dobrým stavu, zatím absolutní spokojenost, cena 35000.
Giorgio
Já jsem se ještě na starém unu '87 naučil jezdit a bylo to za ty peníze dobré auto, i když jsou to už roky zpátky.

Pokud mermomocí chce něco silnějšího, existuje Fiat Uno Turbo. Koupit ho s faceliftovanou karosérií a motorem 1.4 i.e. Turbo (1372 ccm, 118 HP, od roku 1991 s katalyzátorem), tak bude mít malou raketu s dostupnými díly. Ale je otázkou, jestli něco takového patří do rukou někomu, kdo o řízení má zatím jen sen o tom, že to umí.

Edit: Dodnes to jsou myslím pěkná auta, pokud se natrefí na nějaké slušné kousky.

Uno SX: [odkaz]

Uno Turbo: [odkaz]
Nomadm
taky se pridavam a doporucuji Citroen AX 😄 Pro tebe a jednu tvoji kamosku idealni...😉
Plně souhlasím se zde uvedenými FIATY.Ceny sou dobré opraví to každej mechoš na dědině v dílně a v porovnání s Favoritem mají lepší výbavu central klima el. okna atd. Zkus se zaměřit taky na mého Oblíbence citroen AX paleta motorů je slušná technika stejná jako první peugeoty 106. www.axwebclub.*** popř. www.axtym.cz najdeš tam spoustu info.A věř mi když si koupíš tohle auto s 1,4 benzinem 75 koní tak budeš hodně svižný.Ano výkon je pod tvojí hranicí, ale to auto váží jen 750 KG to nepočítám verze GT s výkonem u 100 koní to je už dálnice do kremačky [odkaz]%EBn+AX%26nbs… />
Mě se líbí tenhle typ navíc 4x4 Na zimu hodně dobrý 😄
myslim ze za tech tricet tisic s cerstvym razitkem v ridicaku a sto konikama je to celkem luxusni pozvanka do krematoria... >😁 >😁 >😁 ...priklanim se k favoritu...kdyz ho trosku podvozkove poladis tak jede velmi slusne...trosku se neco naucis a pak si kup neco silnejsiho...nebo vyladis toho favorita... >😁 >😁 >😁 ...prej taky neni problem z nej dostat tech sto plnokrevniku >😁 >😁 >😁
No jasně 😉 Kup si něco slabého nauč se a pak tuninguj. Plně souhlasím 😄
Aloha , tuningovat Fáčko na 100 koní je další zhovadilost co zde nědo pronesl.k čemu mu to bude když zbytek auta stoji za hov... navíc do toho vrazí další prachy, který se nikdy nevrátí.Jako tato diskuze se vleče do nekonečna a autor se již dlouho neozval... Nechme to na něm v podstatě vše zde už bylo řečeno
DeMooro
plně chápu vaše obavy o můj život ale mám dost kámošu kteří začínali na 120konový 106, 100 fabii...já řídím od 15 a nechci říkat že umim řídit ale vim jak se auto chová v kilu na letišti třeba v hodináchh...koukal sem ještě na hondu civic coupe 1.5 100koníí...rok.92...celkem pěkný auto trochu slabší ale přidám výfuk, filtr a svíčky a trochu se to vyšplháá...co říkáte na to???
Tommy100
Komu není rady,tomu není pomoci :?
DeMooro
nápodobněě... >😒]
ja som zacinal na octavke 1.8 T, a tak som aj ku.va dopadol :!:
mezi nama pokud je nekdo fanda do aut a neceka od toho jen prepravu z bodu A do bodu B, tak si stejne poradit nenecha. tazatel proste chce auto s jistym vykonem. o tom je asi presvedcen. prisel se poradit jake by asi bylo to nejvhodnejsi volbou a ne se nechat zviklat na favorita.

ja sam jsem mel podobnou nemoc kdyz jsem mel cerstvej ŘP. koupil jsem krasnyho favorita bez kapky rzi a povedlo se mi ho naladit na 102PS. uprava podvozku a brzd samozrejme taky probehla(nejsem sebevrah). no jenomze potom si clovek spocita kolik to asi tak stalo a zjistil jsem ze za ty penize jsem si mohl rovnou koupit hotovy auto na ktery jsem nemusel sahnout. v mem pripade to pak byla e30 na kterou nedam nikdy dopustit.
Tak jsem si pročetl celou diskuzi. Když se podívám na tazatele,k tak v něm vidím sám sebe před 10 roky. Měl jsme čerstvě řidičák a s kamarády jsme měli na blbnutí Š 1000 MB. Mne se to zdálo málo, slabé, staré, ošklivé… Po polštářem ušetřeno cca 40 000 ,- . Také jsem sháněl nějaké brko, a štěstí se na mne usmálo – Fiat Ritmo 2.0 Abarth rok výroby 1983, Pěkné červené autíčko se 140 koníkami pod kapotu. Všichni kteří tehdá říkali, že jsem blbý, že to bude vrak, byli dle mne blázni. Vysolil jsem 35 000,- pěkně na dřevo a bylo moje.. První dva měsíce krása. Auto jezdilo jako blesk – z nuly na sto pod 10 s, na trojku to dalo 160 km/h, na čtyrku skoro 200 km/h, pětku jsem do maxima nikdy nevytočil. Spotřeba v průměru kolem 15 -17 litry, při velkém šetření se dalo jet kolem 10 litrů. Pak ale přišly problémy, na autě se začalo všechno * – přes elektriku, brzdy, motor…. První zima odhalila další slabinu, pod krásným lakem totální shnilotina. Poslední kapka byla převodovka – přestal fungovat pátý stupeň – po rozebrání převodovky, se zjistilo, že se doslova rozlomilo ozubené kolo pátého stupně – nové by vyšlo s výměnou na cca 10 – 15 tis (provedení abarth se skutečně nedalo najít na vrakovištích, takže jedině nechat nové poslat z itálie.). Nakonec jsem byl rád, že jsem auto prodal za cenu papírů tj. za 5 000,-.

Resumé: Za dva roky jsem najel cca 15 000 km, na opravy vynaložil přes 20 000,- a to jsem si dost věcí dělal sám, auto mne nechalo x krát na holičkách….

Celkem tvrdé a drahé ponaučení.

A hádejte jaké bylo moje další vozítko?

Jeden z posledních citroenů BX s motorem 1.4 – 55 Kw. Při koupi najeto 180 tis. km. S tímto vozítkem jsem najezdil během 5 let cca 120 tis. km pouze s běžnou údržbou a s jednou opravou hydraulického pérování (cca 10 000,-). Jen jednou mne nechalo na holičkách. Plná spokojenost.
Přesně tak sehnat masové auto s velkým výkonem 😄 Zapomeňte na Celicy Civicy a take podobné haraburdí 😁
citam priebezne tuto diskusiu od zaciatku a len sa stale pousmejem nad poziadavkami zakladatela... teraz uz zareagovat musim. tiez sa viem vzit do jeho koze a vidim seba pred cca 12-13 rokmi, nastastie som vtedy moc na vyber nemal a moje prve auto bola S105 - nezapomenutelne skusenosti a zazitky, clovek sa nauci jazdit, predvidat, opravovat, proste vsetko co na ceste treba a co dnesny absolventi autoskol v zivote nepoznaju a bude im to SAKRA chybat. 2x som ju nabural, vlastnou vinou, len preto ze som si myslel ze uz viem soferovat! ak by som mal pristup k autam, ku ktorym mam dnes, uz by som cuchal fialky odspodu. takisto chapem, preco mi vtedy fotrik nechcel poziciavat svoju vectru, napriek tomu ze som mal vlastne auto. dnes mam najazdenych v suhrne vyse 600.000km (a denne 200-400km pribuda) bez akejkolvek kolizie, ktoru by som sam zavinil, ale stale su auta pred ktorymi mam respekt a nedovolim si povedat ze viem soferovat 😊

P.S: ta "slaba" civic coupe 1.5 robi v seriovom stave 0-100 pod 9 sekund (mne 8,5) a ma Vmax 215 tachometrovych (200 ofic.).... a to vsetko so spotrebou od 5,5 do 9 litrov pri svojich takmer 300.000km na tacho, po cely cas brutalne zaobchadzanie
P.S.2: to coupe sa zacalo vyrabat v 94. z r. 92 moze byt 3D ale to potom nema pri 1.5 101 k, ale len 90 a nema to zdaleka take parametre...

P.S.3: neviem si predstavit civika za 30tisic... ak take nieco kupis, tak zaplaces, alebo si nachystaj dalsich 30-50 tisic na opravy :roll:
tunit Fakana, tééda, to mohl vyplodit jen 15-ti letej týpek z lontu....

Nejlepší řešení, které tu v podstatě nepadlo je došetřit tak dalších 30-40 táců a koupit něco pořádnýho...

Za 60-70 už sou hodně slušný káry s výkonem cca 160 i víc koní...

Na blbnutí bych koupil něco za desítku a až to nepojede, odstavil do šrotu...

Pokud uvažuješ o něčem opravdu spolehlivým na trochu dýl a chceš se v tom vrtat a naučit se an tom ěnco dělat, jukni na starý MB 123 apod....
barri nebyl to vyplod z lontu ale celkem dobra zkusenost pac jsem si vetsinu veci na tom (hlavne motor) delal sam nabo za obcasne asistence pana ing Čepka z motorexcel. a v neposledni rade to byla celkem sranda, pac opticky byl ten favorit od seriovyho skoro k nepoznani. mel akorat sirsi kola, diky HP sporting byl o par cisel niz coz laik nepozna a mel chlazene kotouce. a kdyz pak frknes nejaky kravate v 1,6 octavce tak ver tomu ze par jich bylo pekne nasranejch.
Nač cpát prachy do něčeho, aby to mělo o 15 koníků víc a jelo místo 160 180, když za stejný prachy můžu mít něco, co má o 100 kobyl víc a jede to 220 >😁

A koukat budou kravatáci v 1,6 stejně tak..... Já občas taky koukám, jak jistí majitelé některých nejmenovaných vozů ze země vycházejícho slunce jedou serpentinovou okreskou 60, zatímco já podle nich neohrabaným šrotem 80-90 a prskám vzteky že mě blokujou....

Proto tunery absolutně(až na vyjímky nechápu)....
Auta ze země vycházejícího slunce jsou fajn 😉 , není to o NICH, je to o tom, kdo je řídí...ale to už všichni víme...bez dobrého řidiče to dobře nepojede 😄
ted uz na to mam nazor stejnej, ale nelituju tech penez (zas tak moc to nestalo) ani toho casu, pac to co jsem se tim naucil bych se jinde nenaucil.
DeMooro
to ta 1.5 opravdu tak jede...odjakživa se mi líbí hondy vysokootáčkový motory atd....takže myslíš že je to dobrá volba??..a za 35000,- se dá v Německu sehnat...
DeMooro
[odkaz]%F3P%F3R~BmSB… ...třeba tohle...
vono je to taky vo tom jak tomu kdo důvěřuje a taky v o tom, že japonci s ou dobrý, ale neí to zázrak. Takže ty podovzky mimo Lancer eVO, Subaru a sportáky žádná extra liga nejsou
S.K.sman, ano jede to velmi slusne, ale nie som si isty v akom stave to auto za 30litrov bude... seriove v normalnom stave (ktore nepotrebuju opravy a prejdu legalne STK) sa hybu okolo 100 a slusnejsie kusky 150-180 😊

ono to auto vyzera dobre na foto, ale 100% nema najazdene to co deklaruju, kludne pridaj 100 alebo aj 200tis., moze mat v * tlmice, prevodovku, spojku, poloosi, ramena, brzdy, silentbloky, vyfuk, motor atd... cokolvek z toho su investicie navyse a nie male...

ja som svoje kupil za cca 3500eur (bolo to to najslusnejsie co som zohnal) a investoval som don cca 80-90 tis. SKK behom roka, aby som si ju dal do takeho stavu, ze sa nebojim jazdit 200 a nebojim sa ze ma niekde necha a som s nou spokojny... len namatkovo co som menil (uvediem ti aj orientacne ceny aby si mal predstavu): spojka+zotrvak (10tis+5tis), vyfuk+kat (15tis), zadne lemy (10tis. aj s lakom), silentbloky (5), tlmice+pruziny(20), rozpera, brzdy komplet (10-15), manzety na poloosach, samozrejme rozvody, naplne, filtre (vsetko spolu cca 10), pneu letne+zimne (8+10), atd + nejake kozmeticke upravy a este stale to nie je ono a potrebujem tak 20-30 donho vrazit 😊)) je dost pravdepodobne, ze cast z tychto veci budes musiet menit aj ty...

barichello, zasa neprehanaj, evo a suba je uplne ina liga a hlavne stvorkolka...

som ochotny sa stavit a dat zavod na serpentinach alebo okruhu s beznou prednokolkou do r.v. 2000 (beznou myslim bez samosvoru, a samozrejme nie premotorovanou o moc viac ako ja, tak do 150k) a som si isty ze s tym mojim "nic moc" podvozkom som jasny vitaz 😄 mam to uz parkrat testnute...
DeMooro
no něaký investice si vezme každý auto v týhle cenový kategorii...ale když se k tomu budu chovat slušně tak mi to snad vrátí...
S.K.Sman😒br />
...já řídím od 15 a nechci říkat že umim řídit ale vim jak se auto chová v kilu na letišti třeba v hodináchh...

Tak to si opravdu jen myslíš, že umíš řídit. Já mám najeto za 10 let něco přes 400 tis. km a rozhodně o sobě tohle netvrdím. Na silnici je spousta situací, které tě dokážou překvapit. Zrovna v listopadu, mne překvapilo náledí na místě kde by to skutečně nikdo nečekal (první nehoda za 10 let způsobena mou vinou) - byl jsem rád, že jsem nikoho nezabil. Něco jiného je trénovat smyky někde na uzavřeném prostoru a něco jiného je běžný provoz...

S.K.Sman:

no něaký investice si vezme každý auto v týhle cenový kategorii...ale když se k tomu budu chovat slušně tak mi to snad vrátí...

Trochu si hochu protiřečíš. Chceš auto na machrování s výkonem aspoň 100 koní a tvrdíš, že sním budeš jezdit opatrně 8-s

Navíc tady chceš radu na auto za 30 000,- a šoupneš jsem odkaz na auto v německu z cenou cca 40 000,- + nutno počítat s náklady na dovoz 10 000,- + opravy .. a jsme rázem finančně někde jinde.

Napřed si udělej sám jasno o tom, kolik do toho auta chceš dát - to ostatní (že si kupuješ pojízdno urakev) Ti stejnak nikdo nevymluví.

A až si to auto pořídíš, tak Ti přeju ať hlavně nezabiješ, nebo nepřizabiješ někoho jiného - sebe klidně zmzač, je to přeci jen a jen tvoje volba.
starejma civicama jezdej v nemecku a v rakousku prevazne turci a tim zasadne udrzba auta nic nerika.
DeMooro
já jsem psal že nechci říkat že umim řídit a ne že umimmm...auto na machrování nechci to si myslíte vy...já od mala auta miluju a jako každej chci auto ne na machrování ale auto který se mi líbí a se kterym se dá bezpečně předjíždět aby trochu jelo a mělo aspon průměrnej podvozek...to že sem tam dal něco dražšího než 30000,- je proto že těch peněz budu asi víc než sem původně čekal...a z německa by mi to přivez příbuznej takže mě to bude stát mnohem mín než 10000,-...
Přikláním se ke slovům 😜ala. Známej mne svezl v EVU a je to opravdu extra liga, ale je pro to můj Galant či Civic špatný ?

Evo je skutečně o něčem jiným, je to spíš letadlo než auto...320 koní mne při zátahu na rozjezdu málem přemístilo ze sedačky spolujezdce do kufru 😉 , ale nechápu ty, kteří se tu o japonce nepěkně otírají.

Myslím si, že 😜alo, který vlastní 3 Civici ví, o čem píše a zajímalo by mne, kolik japonečků vlastnil a kolik km s nimi najezdil třeba R. Barrichello ??? Já osobně mám Galanta a Civica. Denně v provozu, cesty do Chorvatska a pod..

( Vždycky mne fascinovala velká, silná americká auta a protože o nich vím kulový, nedovolím si je hodnotit, natož kritizovat...)
Toh Fiata neber, je možná spolehlivý docela i pěkný, ale je NEBEZPEČNÝ podívej na Crash-Test nástupce Seicenta.
DeMooro
no do fiata by sem taky asi nešel...
Mě stačí ke štěstí japonskej motor, celý japonský auto už nemusim 😄))

Všeho moc škodí >😁

Imho myslíš si že amíci sou tak blbý a neuměj udělat těch pár trubek na víceprvku a udělat pár výkovků vpředu.....

Jo von kdysi pepa říkal že ta amerika cos ní jel nezatáčí vid, Jenže to bylo něco před 30-lety....

A že to nebrzdí...., až na to že to má komplet brzdovej systém od Bendixu, který ho dodával dalším 50-ti značkám.....

Něco pro isnpiraci - co napsal obyč. český novinář, který tomu uritě nijak zvlášt nehoví.....

[odkaz]

Tak co? Pořád to neumí zatáčet a brzdit a žere to 30 litrů? Welcome in 21th century boys >😁 >😁 >😁 (a to v tomhle už není motor Mitsubishi, to už je origoš Chrysler, vymyšlenej v USA).
lidiiii...proc se tomu favoritu tak branite...kdybych mel na toho japonce penize tak do nej du vubec o tom nepremejslim...ale japonec za 30tacu???...to to bude vypadat >😁 >😁 >😁 ...zato favorit se da slusnej sehnat uz nekde kolem 10-15tisic...nahradni dily skoro zadarmo, umi to opravit kazdej josef ve stodole >😁 >😁 >😁 ...a este k tomu kdyz se vyladi...tak jede doopravdy velmi slusne...v extermni uprave sem tu trinactistovku videl i s 160 konikama a to uz je celkem solidńi odvaz pri spotrebe lehce pres deset litru :!: :!: :!:
...koukal sem ještě na hondu civic coupe 1.5 100koníí...rok.92...celkem pěkný auto trochu slabší ale přidám výfuk, filtr a svíčky a trochu se to vyšplháá...co říkáte na to???

Já třeba Civica můžu jen doporučit,mám 5.generaci r.v.92-95 a jsem hodně spokojenej,motor je velmi slušně točivej,slušná spotřeba,mám tam pár prkotin jak píšeš-výfuk,sport. filtr...mezi náma to moc nepomůže 😄 stejně to víc jak 200kmh nepojede.

Zatím jezdí spolehlivě,ale pokud nemáš dost peněz tak do toho nechoď,jestli to chceš vytunit tak se musíš i starat a bez peněz to nejde,někdo tady píše,že se ti protočí panenky až ti odejde pár dílů a to je fakt.Navíc coupe za 30tis bude poskládaný asi ze 2 Civců a 1 Golfa 😊
vcera som natocil, pre inspiraciu, aby si vedel ako jazdi seriova 100k 1.5 coupe, r.95 😊) na konci som uz musel brzdit, lebo mi niekto vbehol do cesty, ale inak ide do 215

[odkaz]
DeMooro
no počítám že by sem měl mít něakejch 60000,- možná i víc to ted nedokážu přesně říct při nejlepšim i 80000,-...ale něco si chi nechat právě na to aby mě to nikde dali trochu do kupy aby se si chvíli bezproblému zajezdill..
DeMooro
a nevíte jak jsou na tom Golf III GTI a Escort RS 2000 nebo XR3i.???
tak to je jiná, za 60, resp. 80 už seženeš autí, na kterým nemusíš dělat vůbec nic....

Ani ho tunit, neb to nebude třeba....
DeMooro
to sice jj ale něco asi bude stát přihlášení popřípadě stk a něaký opravy...ale to auto samo o sobě by se mělo pohybovat mezi 50000-60000....
STK stojí ofiko přes litr, jiné metody prý cca 3-4 >😁

Opravy - je dobré mít samozřejmě něco v záloze, kdyby....

Přihlášení nestojí prakticky nic, to sou směšné sumy za evidenčku a kolky...
dovozova stk+e kolem 2,5 a prihlaseni to samy kolem 2,5
Naco si to tahat z ciziny když už je to tady.....

To se vyplatí leda u veteránu (čti auta se zde moc nevyskytující do r.v. 1982)....

Ne u auta do 60 táců....
DeMooro
no myslim že u aut o kterých uvažuju ted tj. Golf III GTi a Escort RS 2000 se spíš vyplatí je dovístt...přeci jenom je něco jinýho najezdit 100tisíc v čr nebo v německuu...
obhlidni si bazary v jakym stavu je vetsina aut v teto cenove relaci a pak udelej nekdy to samy napriklad v nemecku atd. samozrejme se da najit peknej kousek ale da to podstatne vic prace nez venku
DeMooro
no s tim souhlasimm...
golf 3 GTI je spolu so stvorkou vozidlo, ktore robi hanbu tym trom pismenkam ked GTI tak dvojku. preco neporozmyslals nad autom lahsim a mensim napr saxo VTS/VTR, 106 S16, mozmo clio wiliams.slusne chodi aj 205 XS so 75 konmi. myslim, ze tieto auta maju dost vykonu na predbiehanie a na okresku ujdes omnoho silnejsim autam za predpokladu, ze ich vies soferovat.

to barricelo

ked ameriku tak nejaky klasicky muscle car alebo noveho mustanga alebo corvette. oni naozaj vedia chodit v porovnani s europou len rovno a su makke. jedine ako tak sa priblizujuce je podla mojho nazoru ta corvetta
DeMooro
106 a další tyhle prckové jsou na mě moc malý...já chci něco většího...
"no do fiata by sem taky asi nešel..."

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak to jeste rekni lidem zde 😒br />
[odkaz]

😁
Co máte proti Fiatům:?:
DeMooro
tak golf nebo escort?????????? :?
JOB
No dnešní Fiat už je o.k i se mi celkem líbý ale tady se bavíme o autu za pár tisíc a to bych Fiat fakt vynechal,zrovna tak jako japonce. 😉
Právě, že mluvíme o autu za pár tisíc. To znamená, že dotyčný s ním asi nebude jezdit celý život, ale takové 3,4 roky. A myslím, že to takové dobře vybrané Tipo nebo Uno vydrží 😉
DeMooro
hej vůbec to neřešte já by sem stejně fiata nebral....
Ja bysem taky fiata nebral protoze bysem se kamosum z vesnice nelybyl
😁
Promiň, ale mít jako prioritu především silné a laciné auto budí dojem, že se rozhoduješ převážně podle emocí a nemáš dostatek peněz. Říkat, že víš kde si můžeš dovolit jezdit rychleji napovídá, že víš kudy silnice vede, že víš kde je zatáčka popřípadě kopec. To ale nestačí.

Jestli chceš být živý a zdravý a nechceš udělat někoho dalšího nešťastným tak nějakou dobu s nákupem auta počkej a ušetři další peníze. Pak si dej nové priority a kup si především bezpečné auto se kterým neohrozíš sebe ani ostatní.

Jestli Ti jde o nějakou dívku, kterou chceš oslnit tak raději vymysli něco jiného. Jí to bude úplně jedno čím ji oblbneš.

Pokud jde o soutěž s kamarády tak takovým se raději vyhni. Já bych je na silnici potkat nechtěl. Takových, kteří si mysleli, že všechno vědí už bylo hodně. Nechtěj se k nim připojit.

Jezdil jsem také se šrotem. K tomu, že nikdy nevíš co Tě na silnici čeká, že nikdy nevíš kdo ti vběhne nebo vjede do cesty přistupuje vyšší pravděpodobnost selhání auta, jeho horší jízdní vlastnosti a nižší úroveň bezpečnostních prvků.

Až budeš sedat do nového auta tak si nejdříve vyzkoušej brzdy a pak se začni zajímat o jeho výkon.

Přeji Ti hodně štěstí při dalším rozhodování. Chtěl bych věřit, že bude moudré. Zkus nás o tom přesvědčit.
Janě, že Fiat se nabízí jako dobrá volba - levný nákup dobrého a nebouraného auta v Itálii, laciné díly, rozšířený a nenáročný servis, skladové zásoby spotřebních dílů, žádný problém. Punto, Brav👋Brava - to jsou naprosto spolehlivý auta.

Můj tip už jsem tu jednou uváděl - Lancia Delta 1.8 VVT LS, která se dá koupit za cca 1.000 Euro. Po dovozu lze do půl roku počítat s nutnou výměnou předních ramen, možná kotouče a desky a rozvody, jinak bez problémů. Počítej výdaj za nákup + dovoz + přihlášení + bezprostřední servis ve výši do 50.000 Kč. Žádná koroze, robustní konstrukce, bohatě dimenzované součásti, kvalitní japonská elektronika Hitachi, bohatá výbava (LS má aut. digit. klimačku, sedadla Recaro, el. okna a od r. 94/95 Lancia Code).
Vette, zvláště Z06 dá na*** valný části evropy a i pár japoncům....

Mustang je auto pro studenty, v USA, hlavně základní verze. K tomu je třeba přihlédnout a porovnávat to třeba s Hyundai Coupe. To už je pak jiný kafe což >😁

Ne to provnávat z Ferrari či Suprou, což sou někteří schopní.....

Ale i takové Mustangy sou - třeba CobraR či GT Shelby....

Ale to už je krapet jiná cenová liga...

To samé sou modely Camaro a Firebird od GM - jasně že ty s V6 a zvláště staré verze z 80. let nejsou žádná hitparáda co se týče výkonu a podvozku. Byly to auta na blbnutí pro mladé, v USa za pár bucks...

Ale současné americké sedany dokáží mnohy velmi výrazně konkurovat ostatním automobilkám. Třeba Buick LaCrosse, Chrysler 300C, Sebring, Cadillac CTS, STS.....a dřív i Seville STS. To sou auta co se v evropě neztratí...

Už jen proto, že jejich evropské verze sou uzpůsobeny evropským poměrům atd...

Dnes už v USA, ESP,EBD, kotouče na 4 a i víceprvek nejsou ničím neznámý, jen to nečekejte u aut v našem přepočtu za 450 tisíc. Tam to jako fakt není. To že tady by takové auto stálo 780 je věc druhá...
[odkaz]
:shock: Sakra, to je moc pěknej kousek , ale za 30 tis.Kč asi nebude >😁 😉
za 30 je sotva GrandAM tak 90-94....
DeMooro
už sem psal že budu mít víc penez než jsem předpokládal..50000,- až 60000 jenom na auto....takže si myslim že za to už se dá sehnat dobrej kousek kterej bude jak bezpečnej tak truchu pojede...ted mám favority Golf III GTi nebo Escort RS 2000....
Escorta RS2000 do 30ti neseženeš.Leda ve zuboženém stavu, musel bys do něj sypat a sypat,ani ta rezerva by ti asi nestačila.

Doporučil bych ti spíše Esco xr3.
DeMooro
přečti si co sem napsal dole...budu mít vic peněz...
Tak to bych ti spíš doporučil Renault clio 16V - ten bys měl sehnat okolo 50 000 a možná za ty prachy kápneš i na slušnej. Sám ho ještě mám a svezeš se s tím podstatně líp než s RS2000. A že seženeš Golf III GTI za ty prachy co máš celkem pochybuju
DeMooro
jj toho Golfa v D seženeš...
DeMooro
a kdyby sem si koupil něco takhle malýho tak jedině Swifta GTi...já chci něco většího...a proč myslíš že se RS 2000 nesvezeš???...150koní to musí jet...
Mám RS 2000,váží to něco málo přes tunu,takže si sám představ jak s tím cvičí 150 koní.Z 0-100 za 7,3s.-z vlastní zkušenosti.Do 60 stejně ještě nemusíš koupit zachovalý kousek,podívej se v německu,tam jich je dost.
No, to clio má cca 900 kg a bez úprav 136 koní, zrychlení 0-100 8,2s a podvozek Tě podrží snad za každejch okolností. S RS2000 sem jel, sice to "jede" ale když si chceš vážně zablbnout....
DeMooro
no jestli RS tak jedině z D...
Jasně,ale kdybych si vybíral já.Chtěl bych auto který na ulici nevidíš 20 krát denně.Takže RS.Záleží na něm co si vybere.Co se týče podvozku,řekl bych že už to takový rozdíl není,těch 150kg.Nechci to auto vynášet do nebes, má určitě svý mouchy,je to přece jen Escort.Ale jizdní vlastnosti jsou na dobré úrovni.Co se týče spotřeby, byl jsem příjemě překvapen,zajedeš s ním bez problému za 7l.Je třeba si dát pozor na korozi, nosníky,víčko nádrže,prahy,to vše nenávratně hnije a člověk si na to musí dát pozor když auto kupuje.
Něco co na ulici nepotkáváš každý den? Víš vůbec co je clio 16V? Podle tvé reakce ne, protože RS2000 se od běžného escortu liší jen křídlem, ale clio 16V je seriovému podobné asi tak jako si je podobnej RS2000 a RS cosworth
RS 2000 se od běžného Escorta liší křídlem,spoilery,motorem,nižším podvozkem,maximální výbavou,sedačky Recaro.Stejně jako Clio 1.8 16V.Ale já bych to auto chtěl už jen proto,že je rodokmenu RS.
DeMooro
můžeš mi o tom RS napsat něco víc...spolehlivost,jízdní vlastnosti,atd...a na co si dát při nákupu pozor..???
Jak říkám,při nákupu si dej pozor na hlavně na korozi,nosníky pod zadnímy sedadly bývaj dost chycený,dá se to opravit ale nikdo se do toho moc rád nepouští.Kontroluj volnoběh,ten je u Zetecu dost problémovej,dej si bacha na výfuk,ten bývá u těchto aut dost namáhanej a většinou praská,ani ne tak vlivem koroze jako spíše zacházením.Těd jsem měl ruplej výfuk přímo před katalyzátorem,v orig. servise mi řekli že to nejde zpravit,a snažili se mi vnutit nový katík.Zavezl jsem to ke známému a oprava mě vyšla na 1500,-.

Při prvním svezení si poslechni ložiska,zvláště zadní často odchází.U majitele si vyžádej sundání kol,podívej se na kotouče a destičky(i vzadu jsou kotoučovky).

Já jsem zatím vážnej problém neměl,nikdy me někde nenechal stát.Ale vše záleží na předchozím majiteli,jak se o auto staral.Zkus si někde najít garážovanej pokud možno.Já osobně mám dovoz švýcarsko a troufám si říct,že je to jeden z nejzachovalejších kousků u nás.Co se týče zrychlení a výkonu,je to solidní raketa,na trojku jedeš až 145km/h.Motor táhne příjemně už od 2000ot.Projíždím města na 5stupen.

Můžu ti pak dát kontakt na pána který dováží auta ze zahraničí,něco by ti určitě dovezl a pokud budeš chtít můžeš jet s ním.
DeMooro
no jestli můžeš tak si ten kontakt vezmu...sice si to nechci kupovat za týden ale tenhle rok určitě takže by se mi nikdo kdo tomu rozumí a je doufám v poho hodil...a kdyby sem moch jet s nim tak to by bylo to nejlepší protože to je jediný čeho se bojim že dovezou něco co úplně nesplnuje mí představy...
máš to v soukromé zprávě 😉
DeMooro
díky díky...
DeMooro
jaký jsou jiný stránky německých bazarů kromě mobile.de?…
Potkal jsem v ČR jednoho Escorta RS2000, který neměl v háji motor. Ale zkus to, máš skoro 1% naději, že budeš druhý... 😁
to magic:Hele neodrazuj ho od toho :roll: Já jsem měl dva,jeden měl najeto skoro 230 a motor šlapal jak hodinky,bohužel to přestala zvládat karoserie,mám ho těd na díly.Momentální RS 2000 mám dovezenej ze švýcarska,najeto 134 a běhá snad ještě lépe než ten předešlej.Motor není problémem tohoto auta,krom volnoběhu teda.
Ja mel Escorta RS2000 taky a ten motor to auto prezije... Ale taky se to auto uz asi 7 let drzi v rodine a jen si ho stridame postupne mezi sebou. >😁 Horsi to bylo s kastli. Byla v pohode, v pohode a pak najednou jak kdyby to shnilo pres noc. Jinak na vyblbnuti dobry... Ale ted bude problem najit v CR nevylitanej kousek.

S.K.Sman: Alfu 155 2.0 16V nechces? Mam ji sice se zatracovanym 16V TS, ale uz je taky motor po vymene. >😁 Ted se ma auto jako v bavlnce a je peclive servisovany...

Jestli chces videt alespon fotky ty Alfy, nebo toho RS co sem mel, najdes vsechno tu😒br />
[odkaz]
re: bazary v D

www.autoscout24.de
DeMooro
no dík za nabídku je to sice krásný auto ale asi by sem do ni nešel...jinak to RS jedině z D...tady to nemá cenu...je mi jasný že mi nevdrží věčně ale na začátek si myslim že je to gut...když se budu starat tak snad chvíli vydrží...jinak ten RS co si měl to je přesně něco co si představuju...hrozně se mi libí to křídlo Cosworth... 😊
Me se z toho kridla libi jen ten spodek, ale sam bych to tam nikdy nedal. Je to tak trochu tuzing. Ale uz to s tim bylo koupeny... To kridlo je tezky jako krava, takze v zime vzpery neudrzej kufr a je o zabiti pod to lyzt. Pak se u toho spodku zanasej odplavovaci kanalky a v desti tam vozis vanu vody... >😁

S tim Escortem se dobre blblo, protoze byl lehouckej, ale s tou Alfou sem spokojenej vic. Jede to taky, na sedana to dobre sedi na silnici, perfektni rizeni, nelezes do toho jak do tanku, odvezes nekoho i vzadu a neni problem jet kamkoliv na dovcu - kufr 525 litru toho snese dost... 😉

A hlavne to pohodli... Do auta bez klimy uz bych asi nesel...
DeMooro
no jj je mi to jasný...chápu že už chceš trochu pohodlý...ale mě je 17 takže nechci auto na dovolenou, to křídlo by mě nevadilo i kdyby nešel otevírat kufr...já prostě chci auto který se mi bude líbit budu se o něj rád starat aby to nebyla tuctovka a dalo se s tim trochu vyblbnout...
Osobně bych tam to křídlo nechtěl, RS 2000 je RS 2000 ne Cosworth.Nevím proč to každý míchá dohromady. :shock:
DeMooro
to sice jj ale nikdo to zas dá na úplnýho civilního escorta...
Taky uz sem to videl na 1.4i... A samozrejme jenom vrchni dil... >😁

Jestli to ma byt tvoje prvni auto, tak bych se asi poohlidnul po necem jinym. Me se takovy auto dostat do ruky v 18, tak bych tu ted asi nepsal... Radil bych nejdriv neco civilnejsiho. S timhle ses ze silnice ani nevis jak...
Sorry za zmatek, porad mi to psalo 'nebyl zvolen typ odeslani' ci cosi takovyho. Nenapadlo me ze se to zapsalo... :😉
Já jsem jeden převzal od otce hned co jsem udělal řidičák,s tím jsem jezdil rok bez havárie nebo štouchance,a to jsem jezdil denně.Těd mám svůj,asi 2 měsíce.Je pravda že člověk si to auto musí nejdříve otukat než bude bezhlavě gumovat a předjíždět.
😁 >😁 😁
DeMooro
nejsem ten typ co bude první den honik báva po okreskách...samo takový auto nechci na poklidnou jízdu ale vim že si to můžu dovolit až po něakym čase až poznám co to auto dovede...kámoš si koupil 318 a dneska ráno vyjíždej z kruháče a pěkně mu to ujelo...bylo mokro a on to moc zadup..chci tím jenom říct že otukat se musí každej a když je rozumnej tak se otuká...
Co to auto dovede zjistis hned. Jen preju at ve zdravi zjistis co s tim autem dovedes ty... 😉
DeMooro
no snad to nebude tak hroznýýý...zas taková formule to není...
Jo, zas takova formule to neni, to mas pravdu. Ale nezapomen ze limit toho auta bude urcite daleko za tvym limitem! Sam zjistis, ze po par letech s tim autem budes jezdit jinak nez hned po koupi. Takze zjistus pomalu a s rozumem. Skocit do auta a hned zjistovat co umi je nejlepsi cesta do marnice... 😞
DeMooro
neboj já to taky nechci hned po koupi nikde rosekat...
OK, to nebylo mysleny jen na Tebe. Samozrejme to plati pro vsechny auta...
Tu AR155 bych ale taky uplne nezatracoval. Muzes se podivat, ze kravit se s tim da taky... >😁

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
DeMooro
no jj je sice krásná ale každej ví co se všeobecn? ?íká o AR v tomhle ro?níkuu....
Ono se toho rika... >😁 nebo bliz k Escortu by byla 146...
DeMooro
146 je zas moc maláá...ale stejn? by sem do AR nešel...s tim by sem m?l asi víc problém? než s fordem...
To si prave nemyslim. Ono teda u takhle starych aut bude vzdycky zalezet vic na konkretnim kusu nez na znacce. Jinak 146 neni mensi nez Escort, takze tu velikost nejak nechapu.

S Fordama sem mel problemy hlavne s elektrikou a korozi. Palivovy cerpadlo, starter, altik. A hlavne to strasne rezlo. Zacalo to lemama zadnich blatniku a okolim hrdla nadrze. Pokracovalo to prahama a prednima A sloupkama... Po odtazeni gumy sem malem sel do mdlob. Hodit to auto na strechu, tak to nic nedrzi...

U Alfy zatim sem tam nejaka zarovicka v palubce, musel sem vymenit lanka rucni brzdy (kdyz mi zamrzalo stary lanko, to sem se pekne navztekal >😁 ), rupla hadice od serva, vymena cidla vnejsi teploty a musel sem nechat zavarit trubici v T plniciho hrdla klimatizace.

Ale jak rikam, zalezi vzdycky na stavu toho konkretniho kusu...

Nebo sezen Lancii Deltu Nuovo HF Turbo a budes mit klid...
DeMooro
Lancie....tak to už radši tu 155...
Vašek M.
Omluvou ti budiž, že jsi ješt? mladý..:wink:

Lancia Delta je legenda..

A IMHO Alfa 146 je rozhodn? lepší volbou než Escort, ovšem samoz?ejm? u aut této cenové kategorie hodn? záleží na konkrétním kusu.
DeMooro
vim že delta bylo hodn? úsp?šný auto ale prost? když se mi nelíbí tak ji jsou ty úsp?chy na prd a 146 je to samíí...m? se prost? líbí ten Escort...takovej nenápadnej protože jich jezdí hodn? ale p?itom taky jede....
A nepletes si to se starou Deltou? Ja myslel samozrejme 2. generaci. Pro predstavu treba tady jedna: [odkaz].

Pokud ses definitivne rozhod pro RS2000, budiz, nema cenu Te premlouvat. Jen si myslim, ze se bude pekelne spatne shanet dobrej kousek. Ta koroze je opravdu problem... A pokud uz to budes takhle shanet, zkusil bych mozna RS2000 4x4, i kdyz o tyhle ctyrkolce toho moc nevim...
kdyz oni ty keci delaj hrozne moc... ja alfu dycky chtel ... a nakonec jsem si koupil primeru... dnes si rikam ze jsem byl chuj.... a mrzi me to... jo... napadla me jeste jedna vec na to video na okruhu (zandvorth?) jestli ta kamera byla v GTx (ted nevim jestli a nebo V) tak ¨ten co drzel kolac to mel trochu min v ruce... zdalo se mi ze tezko hleda idealni stopu a toho rostaka se bal objet a to se jeste ani neklouzali...

no az prodam... a vyridim co musim... poridim si uz alfu ... leda kdyby mi bylo hodne dobre... tak 350Z ... 😊

nicmene... ze alfa uz nema zadek... to je velka skoda (z meho pohledu) ja bych se na nejaky profesorsky prujezd vykaslal... hlavne ze to umi byt vesely jen plynem..
Na tom okruhu bych spis rek, ze umyslne natacel tu 155. Ale tu stopu bral fakt nejak divne... A provoz tam byl jak na D1... >😁
to jsem si myslel taky ... ale bylo mi divny... ze se jako nechal predjet (tedy ze nejeli hned ve spravnem poradi) pak si v ty jedny zatacce najel ke kraji brzy.. a musel ho tam pak ohybat jeste vic .. cimz se zabrzdil... no a vzhledem k tomu ze bylo krasne slyset zvuk auta... tak to pravdepodobne moc v ruce nemel... protoze kdyz premyslel objede li ten starej pekac ... tak se jeste neklouzal.... zadny piskani gum nebo sunuti tam neni slyset (i kdyz sunuti by tam mohlo zaniknout) ... podle me to byl jen zajimavy moment... a bylo to v tukach (a mohlo to byt i v motoru...) ale v rukach predovsetkym... lebo se za nim neudrzel ...
moc pekna... i kdyz ja bazarnikum neverim ani nos mezi ocima... ale tahle vypada moc pekne... design proti escortu ... at se radeji nekde schova a prikreje usima ten escort... ale 1.6 je malo ne... ja to teda mam v primere ... a dnes uz bych si 1.6 rozhodne nekoupil... chci li aby se neco delo... velkej meziplyn... o dva niz a teprve potom... se to zacne trochu sunout... ne ne... 2.0 ... min... kdyby to melo turbo... u objemu nad 2,5 je to uz takovy ze se clovek krouti... ale kdyz chces srandu ... tak min 2,0 (ale to stejne nebude ono) tedy s turbem... anebo neco vetsiho...

a nebavim se o lotusu co vazi 750 kg a ma 125 k...
Tuhle Deltu sem dal jen jako nahled na Deltu Nuovu HPE... Jinak neni problem sehnat 2.0 HF Turbo se 190 konikama a samosvornym diferakem... A to uz je pak jina pisnicka...
WO'D RECHT'AST D'HAST'E RECHT MAN...! 😊
:?:
.. NECO JAKO .. KDYZ MAS PRAVDU ... TAK MAS PRAVDU... no chtel jsem potvrdit to s tema 190k a samosvorem...

a jeste jednou horce zaplakat nad sebou .... a svoji 1,6... :x
Tak vis pro priste... >😁

Jinak S.K.Sman asi stejne chce toho Escorta. Nu coz, je to rozhodnuti kazdyho z nas v cem budem jezdit. Ja jsem jen presvedcenej o tom, ze ta Alfa i ta Lancia sou ve vsech smerech lepsi auta... Neshnijou, maj lepsi podvozek, rizeni a v neposledni rade vybavu... Cimz samozrejme netvrdim, ze ten Escort nebude slouzit a dobre slapat...
ja ja... to rozhodne... at si kazdej dela co che... 😄

no.. pro priste... 😞
ale je to taky zkusenost ... uz vim kudy cesta nevede...
DeMooro
no tahle delta se mi práv? nelíbí....
no jo tak kdyz nelibi je to jina... to pak mlcim.. 😊
Čus, myslím, že za tvý finanční prostředky můžeš dostat sehnat dost dobrou káru, která tě zaručeně vtáhne do děje. Přesně v týhle cenový hladině sem za 2 roky vystřídal dost aut např. Peugeot 309 GTi (30000kč)- úžasnej podvozek i motor, během 15000km nebyl jedinej problém, krásně mě to dovezlo do Chorvatska - (motor 1.9/120koní, spotř. 6,3l) ty GTíčka (205,309) od Peugeotů nejsou vůbec marný-hlavně ty podvozky, 405 MI16 (108-120kw) umí bejt taky hodně divoká.Další zajímavý auto co sem měl bylo VW Scirocco 1.8 16v 130koní (30000kč), bezvadná raketa, v který není místa zrovna na rozdávání, ale zase 200km/h tam bylo hned 😄 parádní lidovej sporťák, kterej mě nikdy nenechal na holičkách. Pak sem taky chvíli jezdil v BMW E-30 a i když sem měl jenom 318i tak mě neuvěřitelně bavila, myslím, že sehnat pěknou 318is (140koní) tak by sis asi moc nestěžoval. Teď sem zakotvil u opela vectry 2000 16v/150koní, sehnal jsem krásnou za 34tis. a sem nesmírně spokojenej - za měsíc sem s ní nalítal 6500km a leju akorát benzín, jasně kadett s tím samým motorem je lehčí a o dost rychlejší, ale ve vectře se cítím o moc jistěji. Chci tím jenom říct, že za 30 litrů si člověk může dopřát auto, které mu dopřeje radost z jízdy, o které si desetkrát dražší auto z Mladé Boleslavi může nechat jen zdát 😉
DeMooro
už vim že bude víc peněz než 30000,-....mělo by to bejt mezi 50-60 možná víc uvidim....jinak od peugeot by se mi líbil jenom jeden a to 306 S16...
DeMooro
ale stejně se mi nechce věřit že má lancia a alfa lepší řízení a podvozek něž ford RS...ford pro mě představuje právě vrchol v jízdních vlastnostech samo alfa je taky výborná ale na okresku a na to moje ježdění do školy by sem řek že bude lepší ford..
hele jestli jsi rozhodnutej ze se ti lancia nebo alfice nelibi... tak nedumej... uz mas jasno ...

jestli se to to ale v hlave rozlehava... zkus si to nekde pujcit... AR i Lancii ... (ale ne 1.6 .. - TURBO.. woe.. ) a vyzkousej co ti to rekne do ruky a do usi... 😊

a kdyby se ti zdalo "ze by to klidne mohlo beejt..." tak se pak zeptej treba magica zda to neni typ kde se neco ukrutne s*re... (viz 16V TS) ... a je to... pak uz jen same radosti, plusy a pozitiva...

prinejmensim nez se neco zacne s*at... (ale tohle riziko si myslim ze je stejny jak u escorta tak u techto...)
Verit tomu nemusis, ale je to tak... >😁 U toho Escorta to je vyhnany strasne tvrdym podvozkem, takze na silnice v CR super. Na kostkach sem mel pocit, ze mi to vymlati zuby. 😢 Od Tech ran trpej jak ramena tak silentbloky ulozeni motoru... U ty Alfy a Lancie je to dany konstrukci podvozku, takze nemusi byt tak tvrdy a neni to tolik na ukor jizdniho komfortu. V tom Escortu poznas jestli si na silnici prejel vajgla s filtrem nebo bez filtru. >😁

Strmost rizeni a zpetna vazba od kol je oprvadu neporovnatelna. At uz ta strmost a primost v rizeni, kdy jsou u Alfy 2 otacky mezi rejdama (kruhacky beres pohybem zapesti), nebo sila posilovace a zpetna vazba od kol...
Giorgio
Mám rád malá auta. Z toho většinou plyne krátký rozvor, tvrdý podvozek. Tomu jsem přikládal za vinu to, že na našich cestách citím každou nerovnost. Do soboty jsem věřil, že velké auto to má jinak. V sobotu jsem allroadem. A teď zcela zodpovědně říkám: naše cesty stojí za ho*no, sporťáky se na ně nehodí, allroad je minimum, ale nejlíp to chce nějakou H3 nebo v lepším případě UAZ (až vyzkouším, dám vědět). >😁
S.K.Sman - jak uz psal JB, pokud si rozhodlej neni co resit. Ale pokud jeste vahas, stoji to za vyzkouseni. Za svezeni nic nedas. Mozna bych se i zamyslel nad Alfou GTV a Fiatem Coupe. Ta Alfa se ale za ty penize bude shanet hodne blbe. To Coupe bych bral s motorem 2.0 Turbo, je to stejny motor jako v ty Lancii...
DeMooro
nevim možná sem divnej >😁 ale GTV a Coupe prostě nejsou moje gustoo...na takový auto by sem něměl žaludekkk...mě se líběj takový ty nabroušený auta odvozený od běžnejch sériovek......a jinak vono se řekne lehce svez se ale s takovou lancii se svezu hodně těžkoo...
Kdyz mrknes na lanciaklub, tak se urcite najde nekdo pobliz tvyho bydliste kdo by te svez...
DeMooro
😁 >😁 😁
Mel by si to nejlepsi. V tech autech se svyzt a citil by sam so ce nejlepsi pro Tebe... Vzhled je strasne subjektivni a krom toho, ty budes sedet vevnitr, takze te to nemusi moc zajimat... >😁
genau ... 😁
DeMooro
to je pravda ale mám ten pocit at vlezu do čehokoli co má 150 koníků a god podvozek tak mě ohromí všechno a budu na tom stejně...
no zase tolik tech aut co maj good podvozek neni 😊
Jj. Dat silnej motor jde i do embecka... S tim podvozkem uz je to ale horsi... O brzdach to samy...
Jsem myslel, že bylo v původním zadání 30.000 kč a ne 30.000 USD.... 😊
Ono uz se to zvedlo na 60... >😁
DeMooro
no protože sem nepočítal s tim že si zrakvim nohu na dva roky....takže budou many od VZP.... 😁
jo takle se vydelavaj prachy.... 😊
DeMooro
no zas tak příjemný to neni to se neboj... 😉
DeMooro
no tak už sem na 95% rozhodlej pro Escort RS 2000...jinak všem děkuju za jejich názory i ty negativní a hned po koupi napíšu jak to jezdí... >😁
Tommy100
Kámoš měl autobouračku,štěstí že přežil,ve Š120 vletěl do příkopy ve 100rychlosti a měl to štěstí že trefil betonový mostek 8-s všichni se divili že ho z toho vraku vytáhli živýho

Auto na odpis,on měl klec kolem hlavy tři měsíce(poraněná obratel),zlomenou ruku,pohmožděniny.....Už od pojištovny vyfasoval 120000Kč a dalších 60000Kč čeká 😲

A udělal to jako ty:koupil si druhé auto,tentokrát felicii 1.6 a už ji tuní,teď má něco kolem 100koní,blázen jeden >😁
DeMooro
no jj ty peníze se občas hoděj...já sem nejdřív byl úplně v pr.. že nemůžu hrát fotbal ale zas na druhou stranu každá koruna na auto dobráá...
Hlavne si u toho Escorta dej pozor at to neni shnily...
a potom si daj pozor, aby potom poistovna platila tebe, a nie uz iba tvojim pribuznym...
Tommy100
Zkrátka,moc to nepřeháněj 😉

ve 120 uděláš chybu většinou jen jednou 😞
DeMooro
bude to v poho....já to taky nebudu chtít hned rosekat...doufám že mi vydrží 2-3 roky a potom můj sen...Intergra type-R....
Hele lidi please newíte někdo jakou rozteč šroubů na kolech má HONDA CIVIC z roku výroby 1992-1995??:?: :?:
4x100
Auto za 30000? Původně jsem chtěl BMW 318 E30, ale s největší pravděpodobností si koupím v Audi 80, 1,8 83kW. Bavoráček má sice nesporně lepší jízdní vlastnosti, má charisma, ale je to přecejen plechovka. Minulý týden jsem se projel Audi 80, o které jsem uvažoval už dřív a je v podstatě rozhodnuto. Když ji táta kupoval na začátku 90. let, byl to zázrak. Ale že i po dalších patnácti letech bude působit tak kvalitním dojmem, to jsem nečekal. To auto je skvělý, robustní, pohodlný, pořád ještě vypadá dobře a vzhledem k nízké váze i slušně jede. Rozložení váhy 60/40 sice není ideální a na hraně je nedotáčivý, ale celkově je to ve srovnání s E30 víc auta za míň peněz.
Auto za 30000? Původně jsem chtěl BMW 318 E30, ale s největší pravděpodobností si koupím v Audi 80, 1,8 83kW. Bavoráček má sice nesporně lepší jízdní vlastnosti, má charisma, ale je to přecejen plechovka. Minulý týden jsem se projel Audi 80, o které jsem uvažoval už dřív a je v podstatě rozhodnuto. Když ji táta kupoval na začátku 90. let, byl to zázrak. Ale že i po dalších patnácti letech bude působit tak kvalitním dojmem, to jsem nečekal. To auto je skvělý, robustní, pohodlný, pořád ještě vypadá dobře a vzhledem k nízké váze i slušně jede. Rozložení váhy 60/40 sice není ideální a na hraně je nedotáčivý, ale celkově je to ve srovnání s E30 víc auta za míň peněz.

Osobně bych si radši koupil to BMW 😉
DeMooro
jj no 80 se mi taky líbí a hlavně v coupe je to nádhera...
To je sice fakt, jenže coupe za 30 v žádným případě neseženeš. To vychází z generace B4 a cenově se pohybujou úplně jinde. Za 30 seženeš pěknou B3. To je prakticky to stejný, liší se hlavně v jinak tvarované přední a zadní části a bohužel kolosální kravinou - nádrží za zadníma sedadlama. Takže kufr je malej a nedá se zvětšit sklopením sedadel. Bohužel. Ale až na tuhle vadu je B3 výborný auto (za ty peníze).
DeMooro
no já bud mít víc peněz než těch 30....počítám 50 a víc...
Tommy100
no tak to už si můžeš vybrat auto na úrovni 😊
DeMooro
no právě proto uvažuju o ty audi....mě se teda líbí mrtě....2,3 100kw...
JOB
No mě se Audi taky líbyla , ale protože mě z obchodu s náhradními díly vozila sanitka se srdeční příhodou tak musela AUDI z baráku . Možná je to dnes už jiné ale moc tomu nevěřím. 😉
DeMooro
je mi jasný že když se něco pos.. bude to drahý ale zas na druhou stranu u audi se jen tak něco nerozbije...
Na to bych se u kousku za 50-60 fakt nespolíhal. Audi není žádnej zázrak techniky, to se Vám jen snažej namluvit reklamy....

To spíš japonci, tam tohle rčení platí...
JOB
"bude to drahý ale zas na druhou stranu u audi se jen tak něco nerozbije... "

Tak to jsi velký optimista 😉
DeMooro
no sem co mi zbejváá... 😊
DeMooro
já zadokolku nemůžu...sem z Krkonoš...
To si aspoň užiješ >😁
Předokolek je k mání víc než zadokolek...