Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

hatepe
Zdravím, uvažuji o koupi mondea v benzínu a rozhoduji se mez 2,0 DURATEC a 2,5 DURATEC V6 . Osobně bych raději V6, ale trochu se děsím té spotřeby. 15l po městě se mi zdá celkem dost na to, že to má jen 125 kW . Může mi některý majitel sdělit svoje dojmy z V6 , případně kolik mu to bere po městě, po dálnici a jakej má motor zátah, či zda je motor povahově spíš kliďas a nebo se rád nechá točit a líbit si i dravjší styl jízdy.
Předtím jsme měl mondeo 1,8 duratec 92 kW a rád bych něco živějšího. Díky za názory
Za kolik jsi jezdil s tou 1,8 ?
Já mám problém se se spotřebou dostat pod 9 litrů .
Dík za odpověď .
xbarny
mel jsem stejny problem, vyresil jsem to 6V a zatim si nestezuju.
jezdim kratky trasy takze mi to bere o neco vic. ale rekl bych ze chybu jsem neudelal. jezdim klidne max do 3tisic ot. a motor neslysim. nekdy mam chut na jizdu ostrejsi a pak se probudi zlobr.
to s 1.8 ani s 2.0 nemuzes.
superkutil
Měl jsem 1.8 rok 2000 ale ještě verzi MKII (kulatý). Dlouhodobá spotřeba byla 9,2 nedostal jsem se pod 8 litrů. Nová majitelka říká, že jezdí za 7,4 ale jezdí mimo město a 90km/h. Já jsem s ním jezdil svižně. Zkoušel jsem ale i pohodovou jízdu 90km/h Praha - Poděbrady a bylo to také přes 8litrů. Mondeo je těžké a tak je to hodně o využívání terénu a vyřazování.

Osobně bych taky doporučoval 2.5 motor (Mondeo je velký a těžký koráb). Je to úplně o jiném svezení. Motor 1.8 není vhodný pro bezpečnou jízdu (nebezpečně dlouhé předjíždění). Ten 2.0 vykazuje podobné výkony jako 1.8 protože je oproti 2.0 zpřevodovaná do pomala. Mě se u 1.8 líbilo, že při 160km/h na 5ku motor točil jen 4000ot a tak byl relativně tichý.

Teď mám 2.2TDCI a jezdím za 7litrů, což je jen o 1/2 litru více než uvádí papíry a to jezdím hodně po městě a po dálnici. Dá se ale jezdit i pod 5litrů, když se jede na úsporu. Nevýhoda TDCI je ale vysoká spotřeba na volnoběh a dlouhá doba ohřívání motoru.
Hi,
manzelka 2.5V6 2001 dlouhodoba 8.8 (za cca 10k km), ja ST220 2004 dlouhodoba 9.2(za 150k km). Zalezi na noze a chuti ukazat ostatnim😄
S ctyrvalcem nebo TDCi moc porovnavat nejde (na 2.2TDCI jsem najel vic jak 80k km, tak muzu porovnavat).
Jsem rad ze sir.pener stahl na 9.2, jeho pocatecni hodnoty PP po koupi ukazovaly trosku vyssi cisla >😒] (nesly pod 10)
maverick Ty mas ST220? A nemohol by si ho dat aj do sekcie moje.auto.cz Podla mna tak dobre auto by sa tam urcite perfektne vynimalo... (sam som ho chcel kupit), ale kedze u nas dealer neposkytoval predvadzacku, tak som od toho upustil... (predsa len ma zuajimal prejav motoru, ci nie je extremne tvdry a proste aspon par km ho skusit ... )
hatepe
Ahoj, jo spotřeba to mě horzně štavlo. PO městě to bylo tak 11,3, když jsme se fakt snažil tak deset něco, takže nsažit se bylo zbytečný. Dálnice když jsem jel 130 tak to bylo tak 8 , když jsme jel 160-170 tak 8,5 , takže jsem raději jezdil 160. Okresky to bylo tak těch 7,6. Jako ty štreky šli, ale město děs. Ona ta 1,8 92kW je líná na rozjetí. Mondeo je už dost těžký a tak 1,8 má krouťák myslím 170 nebo tak nějak. Právě po zkušenosti bych ji už nechtěl, proto uvažuji spíš o 2,0 nebo 2,5V6. Naftu nemám rád a navíc jezdím hodně po městě a i krátký trasy takže nafta nemá vůbec cenu.
Těch 9 máš po štrece? Jo měl jsem Turniera (combika), na plechách R16. JInak ty štreky jelo svižně 200 nebylo problém A síla mezi 130-170 bylo dobrá. :-!
S 1.8 92kW jsem najel cca 60tis a mel jsem dlouhodobe spotrebu tusim 7.6 (podle dotankovani) Jezdil jsem ale celkem dlouhe streky.Dalnice v prumeru kolem 8.2l s rychlosti 140km/h. Nejmensi spotrebu jsem dal 5.8 na trase dlouhe 230km za idealnich podminek s rychlosti okolo 90km/h.
V6 2.5 jsem sice nemel, ale parkrat jsem v ni jel.Popisovat vyhody sestivalce oproti ctyrvalci je asi zbytecne, snad jen, ze ty dva litry spotreby navic mu klidne odpustis. Realne je s tim jezdit okolo 10l, a pri lehke noze asi nebude problem dostat se k osmi. Ve meste nevim, na to bych si auto asi vubec nekoupil.
Pokud by ti nevadila spotreba okolo 11l, trosku vyssi pojistka a ceny ND, tak je tu jeste ST😊
Jozef0351
Mám podobnú spotrebu, akurát minimum som mal na 200 km 5,3 l 😄 V meste a na krátke trasy je to horšie ale cez 10 sa nedostanem. To je pravda že to auto je pri rozbiehaní strašne lenivé. 125 HP zase nie je tak málo ako sa to rozbieha. Ono je to podľa mňa spôsobené sprevodovaním. Jednotka je strašne slabá. Skúšal som BMW3 85 kW a to bolo podstatne živšie. Takže podľa mňa aj ten Duratec 2,0 by mohol stačiť ak má rozumnejšie sprevodovanie.
martin.z
to tom17😒br />
tak tady ctu o tvy spotrebe s mondeem 1,8 a jsem celkem zdesenej na tak liny auto. Tolik mi nebral nejen passat 1,8 turbo kterej navic aspon jede, ale dokonce ani volvo 850 r.v.95 s motorem 2,5 5ti valec, 10 ventilu, 106kw, 206 NM. To si dodnes pamatuju ze to bralo 10,5 l/100 km kombinaci a dost me to tim stvalo. Jsem tedy dost mirnej ridic a to se o tobe urcite rict neda.
To pocitej s tim ze 6-ti valec ti bude brat tak 15-20 😄
hatepe
Za kolik jezdíte s 2,0 po městě a po dálnici ? :-!
Tak jednu zkušenost s Mondeem V6. Jezdím s ním už 7 let (model 94) a dneska už vím, že příští auto bude zase šestiválec. Průměrná spotřeba je kolem 10 litrů bez větších výkyvů. Nejezdím tedy moc po městě, ale spíš cesty tak 50 km po silnicích a dálnicích. Duratec V6 je na to auto silný až až a velice klidný. Takže záleží, kolik toho najedeš za rok a jestli si chceš připlatit za pořádný svezení. Já určitě 😄
mam mondeo 2.5 V6 dlouhodoba spotreba 9.2 a je jedno jestli jeud sam bo v 5 lidech..Tichej motor..silnej motor a krasne zni😊
superkutil
Podle www.spritmonitor.de má Mondeo MKII 1.8i ze vzorku 181vozů spotřebu 8,6litru. Snažil jsem se o co nejnižší spotřebu, ale pod 8litrů jsem se nedostal. Nevím jak to jiní co tvrdí, že jezdí za 6,5 dělají. Kamarád má Mondeo 2.5 kombi a spotřebu má kolem 9ti litrů. :yes:
hroch 1958
Vážení pls..pls...
prosím o radu: kolik by stála v česku GO motoru 2,5 V6, dle prodejce ho ten germán zadřel jízdou bez oleje. Dík za odpověď, příp. zavolání na 602529559