Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

mám pětičlenou rodinu a nevím jaké auto koupit.vůbec se v tom nevyznám.na internetu(cars.cz) jsem si našla několik renaultů espace do 400tisíc.zaujaly mě jako matku vynikající crash testy , ale trochu se bojím kupovat auto z bazaru.navíc skoro všechny jsou dovezené ze zahraničí.neznamená to nějaké problémy s přihlašováním?nebo si mám radši došetřit 70tisíc a koupit nový scenic? díky za názory.
Jestli Ti vyhovuje prostor a variabilta, který nabízí Scénic, tak je jednoznačně lepší jít do Scénica. Espace nabízí samozřejmě větší prostor, ale i v Grand Scénicu odvezeš 7 lidí, případně při osazení 5 osobami Ti zbude velmi slušný zavazadelník. A je zbytečné mluvit o výhodách, které jsou spojeny s koupí nového auta - např. Renault nabízí za několik tisícovek prodloužení záruky až na 4 roky, což se určitě vyplatí. Ačkoli Espace patří k vcelku odolným a spolehlivým vozům (dle zkušeností uživatelů ne nic neříkajících statistik),

tak samozřejmě může vzniknout riziko z koupě vozu, o kterém ve většině případů nic moc nevíš.
To si děláš srandu,kde jsi to prosím tě slyšel,že jsou to spolehlivý auta???Si se informoval v salonu Renault ne?? >😁 Ne,nic proti,ale o značce Renault si myslím,že mám velký zkušenosti a můžu o tom mluvit a říkám,že se tam dá vybrat,ale musí si člověk vybrat ten správnej motor a že jich není moc a pak další věc je,že u aut Renaul platí,že čím je víc elektriky tím o hoooodně hůř.
lazak
Taky doporučuji Grandscenika, je to supr auto.Espace je taky dobrý, ale na mně moc velký.Grandscenik je jasná volba.
Petr Kneifl
Já bych do Renaulta už nešel, jsou to hodně poruchové auta, díly jsou v i náhradě o něco dražší, jejich výměna bývá nepřístupná a stalo se mi i že podle katalogu mám jiný podvozek než co k tomu motoru být, pak vybíráš díly podle parametrů. Jak někdo prohlásil: Auto ke kterému zapomněli dát díly a mechanika. Můj tip by byl Galaxy (Sharan, Albhamra) nebo nový S-max.
Jestli můžu poradit,tak kolem Renaultů bych šel trošku obloukem.Vypadají slušně,mají super Crash,testy,ale spolehlivost je špatná,zvlášť u některých motorů.Tragický jsou všechny 16 ventili,zvlášť 3,0 V6.Pak 1,9Tdci taky nic mo,2,2Tdci už jsou lepší,prootže pocházejí z dílny Nissanu.V týhle kategorii bych uvažoval o Vw Touran nebo něco podobnýho.Ale od Frantíků bych šel radši dál,jak se říká:Má to hezký kabát,ale pod tím kabátem je jen bordel.
Ne srandu si nedělá. I dle statistik je Espace mezi ojetinami ve třídě vozů MPV jeden z nejspolehlivějších - daleko zaním je například Vw Sharan/Ford Galaxy/Seat Alhambra a i Peugeot 806/Citroen Evasion.... Je to taková světlá vyjíka mezi renaulty.
Já si nedělám srandu. S Renaultem mám spoustu zkušeností, veskrze pozitivních. Z vlastních zkušeností vím, že mě nikdy žádný z nich nenechal někde stát a měnili se jen spotřební věci. Jediný co mi na Renaultech vadilo, bylo poměrně nepřesné řazení a nepříliš precizní zpracování. Teď mám Clio III, řazení je velmi přesné, leč s dlouhými drahami a celkové zpracování je na velmi vysoké úrovni. Takže naprostá spokojenost a ten komfort, co Ti Clio nabídne, Ti žádné jiné auto v této třídě nenabídne.
Akokolvek nie som fanusikom znacky Renault, neda mi nereagovat. Kolega mal Espace predchadzajuci model r.2000, nabehal na nom za 6 rokov cca 200.000 km a ziadny problem, ziadna porucha, len spotrebak. Jedina malickost, pri cca 180.000km odisiel digitalny tacho, opravene v servise. Tot vsetko. Jednalo sa o 3.0 V6 benzin automat, auto malo neskutocny zatah a celkom priaznivu spotrebu, dodnes sluzi a musim povedat, ze sa s nim nejednalo prave v rukavickach. Po tejto skusenosti si kolega kupil novy Espace, tentokrat 3.0 Dci a taka ista spokojnost. Nabhanych asi 30.000 km a nic, ziadna tolko okydavana francuzska elektronika atd. Este dodam, ze moji znami maju 3x Renault Twingo, 2x 1.2 16V (vraj hodna kazovka) a 1x klasicka 1.2 a ani oni o servisoch nepocuju...
Petr Kneifl
Jo v benzinu nejsou s Renaulty takové problémy jako s naftaky, ale jinak je srac nejvetsi...... není nad VW. Prodavam Scenika, chci neco jineho
No, VW taky ve statistikách zrovna nezáří. 😉
Ahoj,

co mám svého Espace III, tak si nemohu nějak více stěžovat. Vybíral jsem ho raději ještě se starou verzí naftového motoru, ta je spolehlivější, u nových častěji odchází čerpadlo. A za 150 tis. to není zlé, ještě zbude 250 tis. na servis 😄
Petr Kneifl
jo statistiky nejsou pro VW nic extra ale ty se dělají podle procent z aut se závadami. Je rozdíl když 30 % VW má poruchu (třeba váha vzduchu) a 30 % u Renaultu (třeba převodovka). Tím jsem chtěl říct že není závada jako závada. U VW jsou klasika váhy u TDI a pak silenbloky na nápravě ale to není tak nákladné jako ložiska, čepi, zkroucené brzdy, elekrika.....u Renaultu