Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

12 komentářů

Ake mate skusenosti s tymto autom?
ju ju mame doma 2003 1.25L najeto cca 8-9 tisic km... co Te zajima?
ja ju mam tiez doma...1,4 L, tiez 2003... chcel som poznat nazory ludi ktori ju maju.... si s nou spokojny? nie je ten motor prilis slaby?
ma ji otec, ale je to bezva auto, vzdycky se tesim kdyz s ni nekam jedu. Motor je v pohode, ma to 75 koni a kdyz zustanes na zemi a vis co mas pod kapotou tak je to ok. Jezdil jsem s 1.4 a neslo poznat rozdil od 1.25. Zajimave je, ze ta ECu ma inteligentni program a prizpusobuje se chovani ridice. Takze pokud to vemu po tatovi, ktery ma lehkou nohu tak to auto brutalne nejede, ale kdyz mu (autu) 20km tvrdim ze nejlepsi je to mezi 4-6 tisici tak se to rozjede jako motorova pila.... holt motor od Yamahy je znat 😄 jinak naprosto bez problemu, sice slicovani dilu neni jako u Mazdy z japonska ale da se to vydrzet.
aky olej tam lejes?
do vsech aut ktere mame doma davam Castrol RS 0W40....
...a nemas strach, ze ten motor odpalis, ked to vytacas na 4 - 6 tis?
Dado, je to Japonec a ti si v takych otackach vrnia blahom (moja 626 stravila v takych otackach vacsinu zivota a nikto neveri, ze ma uz 240000km...)
ja si rad necham poradit....podobne mi radil aj milan v mazdaklube... len si na to neviem akosi zvyknut..predtym som pomerne dlho jazdil na 120L, kde platilo pravidlo"vysoke otacky - vysoke opotrebenie"...
Jo Milanovi mozes verit 😉 Inak u Japonca je ovela viac skodlive podtacanie - treba si zvyknut a hlavne sa nebat to poriadne vytocit (tiez ked som zacinal, tak som mal hrozu z otacok vyssich ako 3000rpm >😁 )
co znamena "poriadne vytocit" ? cca 4000 - 5000 ot/min?
Tzn. ze jezdis furt nad 5000 a kdyz je potreba, tak to posles do "cervenyho". Nevim, jak u Mazdy 2, ale pro mne znamena "poradne vyztocit" 6500 a vic! U motoru Honda je k tomu treba pridat jeste 1000 ot./min. >😁