Zdravím vespolek-prohledávám tady diskuzi o pocukávání.,něco jsem našel ale hážu to sem. Pri zařazeném 4rychlostním stupni, při lehounkém držení podálu(v podstatě při udržování rychlosti)se auto začne občas takto chovat-lehounce pocukáva,když sešlápnu pedál-vše je v normálu,auto je rok starý-najeto 32tis km,napadá Vás v čem může být problém-vstřiky-ventily?Tankuju pouze OMV,Vervu,...zkusit jako první věc jiné palivo?nebo o tom to nebude?-auto podléhá 3letemu ford protec-měla by být reklamace(servis) bezproblémová?předem dík za odpověd-Hraboš
0
Zdravím kolego,mám uplně ten samý problém ;-\ Zkouším přidávat
aditiva (VIF) a trochu se to zlepšilo,ale neodstranilo.Také používám "kvalitní" českou naftu jen od Benziny ale nevím stejně
to pořád dělá.Chlapi v mondeáckém foru to sem tam rozebírají,ale jen mezi sebou a nováčkovi ve foru moc nepomohou... 😒
Co jsem se dozvěděl je,že by to mohl dělat ventil u turba nebo
špatně propustný vstřik.Chtělo by to někam zajet na diagnostiku vstřiků a nechat vyjet graf ,ale nevím kde jsou borci na TDCI!
Vím,že v Praze je fa.Hale co se tím zabívá tak jedině tam asi. (dieselservis.cz) Kdyby jste se dozvěděl něco více dejte prosím vědět. Dík
0
Jeden z možných zdrojů může být i vadný EGER ventil....
WinDiesel
0
Není 2,0 TDCi jako 2,0 TDCi. Jak máš staré auto, je to nové nebo o generaci starší Mondeo - obě mají úplně jiné motory...
sid
0
Mám novou generaci mondea 2.2 a pocukávání motoru zaznamenávám taky a to již od prvních najetých kilometrů.
0
2.2TDCI to je dle časopisu Autodiesel způsobena nepřesným ovládáním EGR ventilu při nízkých otáčkách právě na 4kvalt kolem 50km/h a je to stále i u nové generace Mondea
aditiva (VIF) a trochu se to zlepšilo,ale neodstranilo.Také používám "kvalitní" českou naftu jen od Benziny ale nevím stejně
to pořád dělá.Chlapi v mondeáckém foru to sem tam rozebírají,ale jen mezi sebou a nováčkovi ve foru moc nepomohou... 😒
Co jsem se dozvěděl je,že by to mohl dělat ventil u turba nebo
špatně propustný vstřik.Chtělo by to někam zajet na diagnostiku vstřiků a nechat vyjet graf ,ale nevím kde jsou borci na TDCI!
Vím,že v Praze je fa.Hale co se tím zabívá tak jedině tam asi. (dieselservis.cz) Kdyby jste se dozvěděl něco více dejte prosím vědět. Dík