Blbost. Kadet z první poloviny 70s měl ještě zadní náhon ...
Nevím jestli změna z Daewoo na Chevrolet něčemu pomůže. Měl jsem tu čest řídit v USA Chevrolet Cavalier LS(rok výroby 2003, najeto cca 15 000 km), najel jsem asi 3000 km a moje pocity byly veskrze příšerné. A to jsem zvyklý ponejvíce na seriovou Felicii 1.3 (r.v. 1996) bez posilovače a bez stabilizátorů přední a zadní nápravy !!
Možná jsem měl smůlu na nepovedený model, ale Chevrolet u mě skončil.
Chevroletu mohu pochválit jen pohodlná sedadla, funkční tempomat a výborný návod k použití.
Hodnocení jako ve škole😒br />
Jízdní vlastnosti : 4 (Na silnici neskutečně plave)
Ergonomie: 4 (Nějaký inženýr by zasloužil pár facek)
Spotřeba: 2 (Vyhovující, obzvlášť při amerických cenách za benzín)
Brzdy: 3 (Zkroucené přední kotouče, nástup brzd není nic moc)
Výkon motoru: 3 (95 kW, objem 2,2 litru)
Vůz byl z půjčovny Herz.
Tento geniální výtvor amerických inženýrů má tu kouzelnou vlastnost, že při překročení cca 4200 ot/min se auto stává ještě více nestabilní, než je normálně. Podřadit před zatáčkou znamená, že v zatáčce může být celkem veselo. Na rovném úseku při rychlosti cca 130 km/h (80 mph) byl můj pocit ze stability stejný jako v seriové Felicii na Matadorech MP12 při překročení 160 km/h.
Možná jsem měl smůlu na nepovedený model, ale Chevrolet u mě skončil.
Chevroletu mohu pochválit jen pohodlná sedadla, funkční tempomat a výborný návod k použití.
Hodnocení jako ve škole😒br />
Jízdní vlastnosti : 4 (Na silnici neskutečně plave)
Ergonomie: 4 (Nějaký inženýr by zasloužil pár facek)
Spotřeba: 2 (Vyhovující, obzvlášť při amerických cenách za benzín)
Brzdy: 3 (Zkroucené přední kotouče, nástup brzd není nic moc)
Výkon motoru: 3 (95 kW, objem 2,2 litru)
Vůz byl z půjčovny Herz.
Tento geniální výtvor amerických inženýrů má tu kouzelnou vlastnost, že při překročení cca 4200 ot/min se auto stává ještě více nestabilní, než je normálně. Podřadit před zatáčkou znamená, že v zatáčce může být celkem veselo. Na rovném úseku při rychlosti cca 130 km/h (80 mph) byl můj pocit ze stability stejný jako v seriové Felicii na Matadorech MP12 při překročení 160 km/h.
Daewoo už mělo v ČR poměrně slušnou pověst, zatímco Chevrolet zůstává synonymem pro americkou hajtru bez jízdních vlastností, co žere 20 litrů na sto.
Kdybys v tom aute opravdu jel, tak bys nepsal takovy kraviny :idea: