Zpět na článek

4046 komentářů

Cena neni az tak spatna,ale mi nabidli pri nakupu na protiucet za civi 1,4 3D 3,5roku stareho a s

100tisici km na konte 200tis.Byl ve loo%stavu.Myslim,ze by ti mohli neco pridat.Provizi budou mit z noveho vozu.
Muj problem je, ze i ty zimni 15''pneu jsou soucasti vybavy, takze by to bylo dvoje gumy k zahozeni 😒
Pokukuju po bazarech po nějakém větším autě a na Tipcarsu se nabízí Honda shutle. Má někdo nějakou zkušenost nebo radu proč si nekupovat tohle auto.
Cau Hondari, v sobotu 13.9.2003 se kona Honda sraz v Komarovicich u Jihlavy. Vice info na www.h-fans.cz
Tak vidím, že už se všichni Hondaři přesunuli na www.hondaclub.cz. Tak je to správně 😊). Tedy málem bych zapomněl i na www.h-fans.cz 😊
Více info naleznete na www.hondaclub.cz , uz jen 14 dní, registrujte se vcas!!!
zdarec chlapi, nemáte někdo informace(nebo odkazy) o první generaci accordu? 1976-1981.

uvítám i ND, ev. i celé auto. Díky za info.
doufam, ze to sport. svezeni nemyslis na tech seriovych 15" kolech ! ..... 15" v serii dnes jiz nikdo v teto tride nemontuje .... je to od Hondy VELKA ostuda.
Hledám majitele vozu Honda r.v. 1996-2000, kdo by chtěl otestovat diagnostiku [odkaz] ať se mi ozve přes [odkaz] (mě zajímá, zda bude SW a HW fungovat s touto značkou (via OBD generický protokol), teoreticky by to mělo šlapat. Prvnímu možnost získat adapter za dotovanou cenu. Více viz osobně - pošlete na sebe kontakt přes tu stránku.
Zdar Petre, mohlo by to byt i lepsi, ale dik za optani 😄. Tak tak, H-Fans taky doporucuju, az na tu registraci..... 😊)
matuS
kuknite sem [odkaz]

uz som o nom pisal, chalanisko vrazil do CRX velmi vela penazi, nedavno bol na brzde (z 12 psi zvysil tlak turba na 20psi) = 284koni meranych na kolesach!!! postupne prechadza na vyssie a vyssie tlaky, stavane to ma na 30psi. tak to som zvedavy. inak vsimnite si ake ma velke brzdove kotuce - no proste frajer.

inac, vykon nakolesach 284koni, kolko je to asi na kluke? 350-380?
Zdravim,

tak sa v nasej rodine rozhodol dalsi clen, ze si kupi Hondu a minuly tyzden si kupil tatko Accorda 2 liter. Zatial som sa bol len kratko previezt, ale je to super. Najme mam super pocit z podvozka...trosku mi to pripomina sportovy podvozok MR2ky, v ktorej som jazdil. Uz sa tesim, az sa zasa otepli...zahrejem GoodYeary F1 a myslim, ze sa sportovo zveziem niekde v lesoch.
mne sa paci 😊
matuS
wakkee, to auto je skarede. del-sol, alebo nic.
Zdravim,

rad by som sa stal majitelom CRX 2.generacie. Mohli by ste mi odporucit, kde su jej slabe miesta, resp. co najcastejsie odchadza. A este taku otazocku, je velky problem to servisovat?

Vdaka
Vyřknout tak zásadní větu na základě pětidenní zkušenosti - to musí být ale pekelný stroj, pane Waschmei3ter!
Ahoj Hondaci!

od patku minuleho tydne jsem majitelem vozu teto znacky. (Puvodne jsem sice zalusk na Toyotu Carinu ale nakonec mam tohle). Zatim jsem s nim nadmiru spokojeny, az na mensi detaily, ktere snad odstranim. Neni nad Japonske auto 😃
Ano, bavíme se o tomtéž modelu: pro Evropu měla verze s motorem 2,2 litru výkon 150PS (později snad dokonce 155PS), americká verze pak pouze 126 nebo 128 PS. Americká verze měla úplně jiný brzdový systém (pozná se to podle bubnů vzadu) a trochu jiný podvozek (měkké naladění, snad bez stabilizátoru vzadu atd.). Úplná tragédie jsou pak původní pneumatiky pro Ameriku (označení M+S - v americkém chápání tzv. "celoroční", "P" - "Half-belted", rychlostní kategorie obvykle S - do 180 km/h).
To Mitsi: A bavime se o tom samem modelu, ja mam na mysli model který se vyráběl od konce roku 94 az do roku 98, kdy přišel stávající model. Trošku me tam zarážejí ty hodnoty o výkonu, protože všechny auta, na která jsem narazil měli shodný výkon 110kw - cca 150ps, zkus teda jeste napsat jestli se shodujeme diky Tom
Pozor! Tohle auto se delalo na jedne lince v USA jak pro Evropu, tak tzv."v americkem provedeni". V Evrope se jich ovsem prodalo minimum a vetsina z tech, co jezdi u nas, byla individualne dotazena z USA. Na prvni pohled v nich neni zadny rozdil, pri podrobnejsi prohlidce vsak uz velmi podstatny: ne nadarmo mela evropska verze o tretinu vyssi vyrobni naklady nez americka...! U americke verze jsou snad nejhorsi brzdy a jizdni vlastnosti (na urovni evropskych autaku tak min. o 10 let starsich), rozdil ve vykonu motoru uz pri beznem jezdeni vadi trochu mene (128 PS oproti 150 PS, zato se spokoji pouze s 90 okt. benzinem). Na americkou verzi jsou ponekud lacinejsi nahradni dily, pokud se ale sesenou: velka cast veci se vsak od evropske verze lisi - hlavne na brzdach, podvozku a motoru - nejsou tudiz vzajemne zamenitelne. Zaver: americkou verzi rozhodne nebrat! Doporucuji o genereaci starsiho Accorda "made in Japan", to je uplne jiny kafe...
Tak kámoš ráno přišel ke své Hondě S2000 a našel ji z rozřezanou střechou, ukradeným rádiem, ukradeným wooferem a poškrábaný dveře kolem zámků. Jojo, ať žije ČR ...
cau, chtel bych se zeptat na vase zkusenosti, rady, tips and triks s Honou Accord coupe 2,2ESi rv 95, uz delsi dobu jsem do tohoto auta udelanej a precetl jsem o nem dost clanku a videl spoustu fotek, ale nikde jsem nenasel vylozene objektivni nazor nebo osobni zkusenost, ceny nahradnich dilu, spotreby atd. Protoze se mi konecne podarilo dat dohoromady potrebny kapital a chtel bych si tento vuz koupit, tak zjistuji finalni info, dik za vase prispevky
Příznivci tuningu a autosportu zvu vás na www.tuningklub.cz
Tak tady se toho clovek docte 😊).
Ahoj vsichni priznivci znacky honda.

Jestlize mate Honda type-r.

Navstivte www.honda-typer-sport.cz

See you again.
He, nazdarek Kingu, jakpak jde zivot? 😄. Po shlednuti jiste zajimaveho obsahu hondaclubu doporucuji navstivit i dalsi, nemene zajimave stranky, ktere se venuji Hondam, a sice www.h-fans.cz 😃. Stranky uspokoji ty, kteri radi jezdi na srazy a hledaji technicke informace.
Ahoj lidi, tak vidim, ze se tu cas od casu objevi nove hondi dusicky. Ty bych rad upozornil na stranky WWW.HONDACLUB.CZ, kde najdou aktualni informace tykajici se deni kolem Hondy a dalsi nemene zajimave veci 😃
[odkaz]
Najazdil som asi 1000 km s Civicom 1,7 CDTi 3D. Aj ked nie som fanusik nafty (mam Stream 2.0 benzin) tak som bol velmi prijemne prekvapeny. Motor je sice trochu hlucnejsi ako moj benzinak ale nie je to nic hrozne. Taha super uz od 1600 ot/min az do 4500. Ked sa dostane pri rozbiehani nad 3500, tak uz ten motor dost pocut, ale je to celkom prijemny zvuk. Spotreba uplne noveho auta (malo najazdene 8km) bola cca 6 litrov (po dialnici 120-160 km/h). Bol som prijemne prekvapeny aj sportovymi jazdnymi vlastnostami trojdveraku. Vcelku podarene auto.
matuS
perveit> diky, ale asi zbytocne. hondu zatial ziadnu nekupujem 😊
Vitej mezi Honda-positive! Urcite te budou zajimat stranky www.h-fans.cz, na srazy s nama jezdi i slovaci, Navy s Preludkou a SoCo s Civicem. Oba jsou z Bratislavy, muzu ti na ne dat kontakt.
matuS
a rok vyroby je 1992. nechapem, 11 rocne auto a este dneska je krasne a technicky vyspele. kto nieco rozprava o zlom japonskom dizajne a kvalite nech sa vozi na 1992 golf gti... 😊
matuS
tak som jedno jemne prehnal (kolegove). nemam slov. uzasne, krasne auto, dotiahnute do dokonalosti, jazdne vlastnosti No1.
www.gerek.sk/steve (sorry za kvalitu ale este nebol cas urobit ich poriadne, ale bude)
auto ma najazdenych (na tachaci 110tisic km) stalo 16.000aud aj so snizenym podvozkom so sadou KONI, a sportovym sanim, ktore je na obrazku. okrem toho tam dal svoje 3 dielne disky (absolutne lahke, nic take lahke som v ruke este nedrzal, 1000aud/ks) a 4 vrtane brzdove disky aj s drazkovanim (spolu 1000aud)
bol som prekvapeny ako to pekne ide v nizkych otackach, a potom ked sa zapne vtec - ti co vedia vedia, ti co nevedia nech skusia 😊
Mrkni napr. na www.h-fans.cz
poradi nekdo,nebo vi nekdo o nakym CRXu?? kde ji nejlip sehnat, na co si davat pozor, jaky jsou tak ceny?? je lepsi kupovat az vod nakyho rocniku?? dikes
petous
Narvat lze motor z integry type-r typ b18c..., ale ne z nové řady 2001-, ani z nového civika.

Zkus www.hondaswap.com
petous
U nás to nikdo nedělá, ale ve světě je toho spousta. Např. firma gredy, vortech atd., případně mechanické kompresory od jackson racing.
Brňáci + okolí: dnes, 4.9.2002 je v 18😁0 sraz Hond na parkovišti v areálu Masarykova okruhu v Brně a jde se jezdit na okruh! Cena 300Kč.
Jsem z Prahy. Na mem starousovi nic zvlastniho neni, od serioveho provedeni se lisi pouze vyfukem Sebring, vzd. filtrem Kingdragon a tlumici Koni. Kdysi jsem nechal zmerit vykon - melo to 118kW. Pokud mne pamet neklame tak Preludy 2,2 mely dohc 136kw a nepatrne vetsi kroutici moment nez sohc ktery mam. Ja jsem spis zvedavy na noveho Acco, ktery se ma objevit v dohledne dobe. Na fotkach vypada celkem dobre, tak uvidime co si za nej Honda rekne.
odkud jsi? Celkem rad bych se na toho accorda 2.2 mrknul, jezdi s nama Preludky 2.2VTEC, tak by bylo dobre to porovnat.
Vrele doporucuji neco pridat a poridit C 1,6 5D. Pak se opravdu prijemne svezete. Teprve 1,6l motor se chova jako Honda a slusne tahne, ale ve 4000 otacek se opravdu probere diky systemu VTEC, ktery priradi ostrejsi vacku s vetsim zdvihem.Dnes jsem se snazil vyzkouset kolik C 1,6 5D spotrebuje mimo mesto a pri celkem svizne jizde na cca 350 km bylo nutno dolit 19,9 litru coz mne opravdu prijemne prekvapilo (5,7l/100km). Po meste to spotrebuje asi 7,5 litru na 100. Vzhledem k tomu ze auto je jeste temer nove (zatim najeto 2000km) tak jsem nemel srdce to dele drzet na plny plyn, ale podle tachometru to jede 190 a jeste to zrychlovalo kdyz jsem ubral. Podvozek je naladeny celkem komfortne, prijemne a tise to projizdi nerovnosti, prekvapiva je vzhledem k vysce auta mala citlivost na bocni vitr. Autu lze opravdu vycist pouze strohy interier a tvrde plasty pouzite i na madlech a ovladacich. Naopak smesny joystickovy saltr se ukazuje jako velmi dobry. Tento C 1,6 5D je treti Honda kterou mame, prvni jsme meli C 1,6ESi sedan, to bylo zihadlo 92kW pri nizke hmotnosti, ja uz 6 let jezdim Accordem 2,2 VTEC a zminovany fungl novy C 1,6 5D si poridila moje zena misto Felicie. Celkem pochopitelne je nadsena a i ja si jej rad pujcuji. Vrele Vam tohle auticko doporucuji, je fantasticky prostorne a pokud nejste divoky sportovec (to by Vam vadil trochu mekky podvozek netypicky pro Hondu) tak budete naprosto spokojen. Nevim zda jeste trva akce Hondy, ktera poskytovala na tohle auto dokonce 5letou zaruku, ale zrejme si to mohou dovolit.
Sraz BRNO: zitra, tj. v patek 16.8. je sraz vsech Hondaku v 17:45 na velkem parkovisti na Brnenske prehrade. V 17:55 odjezd do Hondy Autoelegance an prohlidku novych vozu a pote na sprinty 400m! Vzhledem k nabitemu programu se neopozdete a prijedte vcas. Vice info na www.h-fans.cz
Pro vsechny Hondaky z Brna a okoli - 16.8.2002 v 18hod sraz na velkem parkovisti na Brnenske prehrade. Vice info na www.h-fans.cz
Ty jo, to by mne taky zajímalo... ..hlavně ty wotáčky
neslo by do civica od r. v. 1992 narvat motor z civica type R od r. v. 2001 nebo integry type R?
Mate nekdo zkusenosti s instalaci turba na motory honda? Nebo alespon stranky, firmy, mozne parametry a ceny atd.

Predem dik
Aby tahle diskuse neusnula, mám otázku pro lidi, kteří jezdili s novým dieselem v Hondě. Jak je povedený? Kolik žere, jak jede. Jaký je maximum otáček? Taky 8.000 jak je obvyklé 😉)) ?
Zkus www.tipcars.com

tam je dost aut z bazarů po celé republice.Podle mě bombové stránky.Hodně štěstí
Potřeboval bych vědět jakou rozteč kol ma CRXo 2.generace.A ja by se dalo udělat zkrácení drah řazení?
Tys ta auta dobře rozpitval 😃. Nelze než s tebou souhlasit, zapomněl jsi ale na výrazně přesnější řazení civiku a sedadla s lepším bočním vedením. Až se svezeš, tak poznáš, že má Civic nesrovnatelně přesnější řízení. Pokud jde o jízdní vlastnosti, tak jsou zhruba na stejné úrovni. 307 má podle mého lepší stabilitu ve vysokých rychlostech na dálnici a lepší drženíé přímého směru, Civic jde ochotněji do zatáček a je o poznání později nedotáčivý, spíš má tendence zneklidět zadek, ale jak říkám - později, než 307. Já bych se moc nerozmýšlel - krom hezčího interiéru nemá 307 co nabídnout...

A což takhle přesunout tyhle diskuse na WWW.HONDACLUB.CZ??? 😃
Jsem fanoušek Hondy CIVIC COUPÉ,ale nějak se mě nevede jí sehnat a nejsem milionář,abych si mohl koupit novou.Pomozte někdo nebo si vytrhám vlasy!Muj mejl je hullaballoo@quick.cz
Hledám spolucestující na letošní 24hodinovku v Le Mans. Jedu už tento čtvrtek. Zájemci volejte nebo smskujte na tel. 0737982446 Karel
Poraďte kde se dají sehnat za solidní cenu orig. náhradní díly pro Hondu/Accord/.Díky všem
V sobotu 8.6. pořádá klub H-fans (www.h-fans.cz) sraz Honďáků v Brně. Sraz je v 9 hodin ráno na parkovišti před Shopping Parkem Tesco v Brně (na křížení dálnice D1 a dálnice na Bratislavu). Kdo můžete, přijeďte a nebudete litovat. Program je zcela originální, celodenní a na sebe navazující, takže se neopozděte! Vzhledem k charakteru programu je třeba přijet ve dvou lidech na auto. Více informací na www.h-fans.cz
Vidím že je každý z HONDY CIVIC TYPE-R na měko ,ale kdoby taky nebyl s takového super autíčka na pořádné svezení. Kdo by si takové autíčko nepřál i jábych ho chtěl ,ale bohužel. Zatím jsem u Civic 3D 97 a sem s ním velice spokojen jako pokaždé s Hondou Civic co sem měl. Všem Zdar a hodně krásných chvil a kilometrů s Hondou.
Ahoj Karizmo, sem rada, ze v tom nejsem sama. Uz si nekdy pripadam jako blazen. CTR miluju od ty doby, co se po Integre zaclo suskat, ze v roce 2001 vyjede. A kdyz sem ho vyzkousela... orgasmus je slaby slovo.
Určitě se dávaly i 12V, ale v roce 91 už spíš ne. Já sem viděl 12V často v Accordech ( 3dveře - ten starej hranatej model).
Díky moc za info. Na prelude.wz.cz je seznam motorů. Tak doufám, že ta moje vyhlídnutá bude DOHC. Co spotřeba nevíte někdo ?
Uz ste to citali? 1.7 a taketo parametre> 74 kW při 4400/min a točivého momentu 220 N.m pri 1800/min. Tak Hondaci sa opat blysli. Dali pekne po prstikoch ostatnym vyrobcom turbodieslov. Este sa v tom povozit.
Do Prelud se nedávali 12Ventily? Já jen, že jsem měl taky dvoulitra PGM FI a byl to 12V...(v Accordu) tak se radši ptám.. dík
Motor to bude SOHC 16V. Vstřikování vícebod PGM-FI. Info hledej na Hondaclubu nebo WWW.H-FANS.CZ.

Odchází to co u starýho auta : všechno. Ale Japonci mají jakost výroby aut na špičkové úrovni.
Je zde někdo kdo má HR-V 4WD.Poraďte,popište nebo prodejte.Nemohu nikde sehnat mírně jetý kousek.Díky.
Čauves lidi, potřebuju nějaký informace o Hondě Prelude 1991 2.0/80kW. Nevíte někdo co to má za motor (vstřikování 1 nebo 4 bodový), jestli je to 16 ventil, jakou to má spotřebu ? Nevíte na co si dát bacha při koupi ? Co nejčastěji odchází atak ? Předem díky.
karizma> já si vysloveně nestěžoval, jen jsem to tam nemohl nacpat 😃, ale počítám, že až ho budu mít (když teda), tak se to taky naučím, resp. ten kvalt najdu 😄
Ach jo. Tak jsem si myslel, ze vim jaka bude dalsi honda v rodine. Silne uvazuji o Acco TR. No ale nahlodal jsi mne, nahlodal 😄 Amigos
No tý brďo.... jóooo Hondy... skvělá mini-recenze (o:
Nejprve jel prodejce, po krátkém zahřátí tomu „osmáhl“ a po překonání 6t. otáček se po interiéru rozléhal krásný zvuk. V ten okamžik jsem si připadal jako v nějakém soutěžním voze. Dokonale mi předvedl schopnosti podvozku, protože zatáčku projel takovou rychlostí, že jsem úpěnlivě svíral madlo dveří neboť jsem myslel, že skončíme ve škarpě na střeše, ale my jsme ji s přehledem zvládli. Nepociťoval jsem žádný neklid auta, odskočení zádi ani pne vůbec nekvikli. Po takto projeté zatáčce mi doslova spadla čelist. Poté mi předal řízení a já se pod vlivem testů domníval, že budu mít co dělat, abych tohle auto udržel na silnici, ale opak byl pravdou. Během velmi krátké chvilky jsem se s ním sžil natolik, že jsem si s ním dovolil takové věci, které bych si se svým autem nikdy nedovolil. Člověk se v něm cítí hodně bezpečně a ví, že ho auto v kritických situacích podrží. Hodně mě překvapila pružnost motoru. Na to že má 73,5kW na litr objemu má překvapivý zátah i od spodu a dá se sním bez problémů jezdit i na 2 nebo 3t. otáček. Kromě motoru si můj obdiv zasloužil bezesporu i podvozek. Měl jsem strach zda je schopen zvládnout takový výkon a přesvědčil mě, že má nad motorem navrch. Je skvěle odladěn, v žádném případě si v něm člověk nepřekousne jazyk jak by se mohlo zdát. CTRko se je prostě srdeční záležitost.PS: řazení ze čtyřky na pětku, které je v mnoha testech kritizováno a stěžoval si na to i ES nevidím jako problém. Je to jen otázka cviku. Prodejce tam 5tku zařadil pokaždé a já jsem se trefil asi z 15 pokusů 14x (jen na poprvé se mi to nepovedlo).
Ještě nikdy předtím mě žádné auto neoslovilo tak jako CTR. Já jsem z něho nemocnej. Fantastickej motor, podvozek, zvuková kulisa… Prostě nádhera! Byl to 30 minutový motoristický orgasmus!
Nikdy bych nevěřil, že někdy potkám lásku na první pohled, ale včera odpoledne se to stalo. Tou dotyčnou se stala Honda Civic Type-R. Okouzlila mě natolik, že jsem jejímu šarmu úplně propadl a neodolal pokušení se svézt. Během jízdy to mezi námi začalo „jiskřit“ a já se do ní totálně zamiloval.
ved piste nieco, honda club sa nesmie dostat do archivu, ja si ju citavam, uz som na nejakom 800 prispevku a poviem vam je to pekne dlhy cas pred sklom, ale dobre straveny. rad by som sa vas vsak spytal na civica 1990, 1.6 16v, vykon jazda spotreba a cena, dik
No já nevím, motor to má nabroušenej kvalitně, ale ta kastle ... ehm, takový rychlý SUV ála P307. Já bych tedy raději koupil starší Integru Type-R, ta vypadá dobře ! A výkonem taky zrovna nešetří ...

Nicméně, proti gustu ... 😄
Zdravím vespolek ..

Tak jsem učinil zásadní rozhodnutí a na podzim bude Civic Type-R ... sakra, podzim daleko, ale už se nemůžu dočkat 😄.
Zdarec o té adrese vím ,ale dík. Můj motor je 1.4i 66kW nic moc ,ale stačí. Jaký máš skušenosti a motor?
Jsme na www.hondaclub.cz 😃)

3D je super,jaký máš motor ???
Čau zdrávím všechny hondysty jak vidím tak se to tady moc nehýbe asi jsou všichni někde jinde nebo co? Někdy to vypadá že auta HONDA už ani nejsou nebo nejezdí, doufám že bude nějaká odezva. Co říkáte na HONDU CIVIC 3D r.v.97. Mějte se fajn a hodně km. s Hondou.
Stojí za to. Doporučuji.
Cau pokud se chystáš koupit Hondu Civic 5D, tak ti ji můžu klidně doporučit ,ale pokud možno s motorem 66kW, protože si myslím že ze slabším 55kW motorem by moc nejala dobře, já sem měl 66kW a byla super perfektně se v ní jezdí super ovladatelnost auta ,velké pohodlí a comfort ,prostě dobře vymysléné auto do detailu ,ale to uvidíš sám až se v něm budeš vozit, měj se a mnoho km s Hondou
petous
Nějak mi to uteklo, zdravím všechny hondisty, doufám že jste ještě ty svoje krasavce neprodali, když už tady nikdo nepíše, máte někdo nějaké zkušenosti s tímhle autíčkem, jsem novým majitelem, tak se ptám na co se připravit.
Ahoj lidi,

pred casem sem tady shanel ovecky, ktere pojedou predvest svoje vymazlene Hondicky na tunigovy svatek republiky do Brna.

Sraz se kona na Masarykove okruhu v Brne, stani vozidel je zajisteno na rozsahlem parkovisti, v brne se budete moct projet po okruhu!!, postavit se s nekym na sprinty, nechat si zmerit tlumice ci vykon motoru, ale hlavne se budete moct potkat s lidma, ktery maj fakt dobre udelany auta.

Sraz se kona 23.3. - zacatek je tusim nekdy kolem 9 rano, ale vyplati se prijet driv, abyste nestali az nekde u plotu. Ze stejneho duvodu je dobra rezervace.

Muzete sledovat diskusi na www.crx.cz, kde bude i odkaz na nejnovejsi informace ohledne srazu a pozdeji i registracni formular.
Vlani som po 8 rokoch vcelku uspesneho uzivania predal svoju Primeru 2.0, r.93. Pretoze som kupoval novy byt, penazi som moc nemal ani stale nemam. Auto potrebujem najma na rodinne jazdenie, avsak obcas na nejakej tej sluzobke mi dobre padne, ked dokaze zatiahnut. Na jesen som najma kvoli moznosti odpoctu DPH uvazoval o kupe Scenica ale financne mi to jednoducho nevyslo. Od 1.1.2002 je s odpoctom DPH na Slovensku koniec, tak o vozoch typu MPV uz neuvazujem. Paci sa mi P307, ale ako postupne zbieram informacie, prospekty a najma ako som posledne preliezal toto auto u dealera, mam zato, ze idem kupit Civica 5D, z fin.dovodov najslabsiu verziu. Rad by som pre tych, koho to zaujima, vypisal svoje 'teoreticke' porovnania Civic - P307, oba v najslabsej vybave.

1. Motor 1.4 - jednoznacne Civic, netreba komentovat

2. Priestor - vnutorna sirka zhruba nastejno,

vyska P307 o par cm viac - co povazujem za nepodstatne, vzadu na nohy pri mojom nastaveni sedadla vodica v P307 25 cm, v Civicu 32 cm !

Vysledok jasne lepsi pre Civic

3. Kufor - P307 v oficialnych materialoch zahadnym sposobom uvadza 420 litrov, co je uplna blbost, realne je zrejme to, co pisu v testoch - 340 litrov. Premeral som si to s metrom. P307 ma sirku kufra 103 cm, hlbku dole 80 cm, hore 60 cm,

vysku 50 cm. Civic 5D ma sirku 103 cm, hlbku dole 82 cm, hore 60 cm, vysku 47 cm. P307 ma vsak vysoko podbehy, kdezto civic len do pol kufra, takze v hornej casti sa este nejaky ten liter najde. Pri sklopenych sedackach hlbka kufra po predne sedadlo v P307 165 cm, v Civicu 170 cm. Zaver - kufor Civica je lepsi.

4. Vybava zakladnej verzie. - Civic + bocne airbagy, radio

P307 + dialkove ovl. centr.zam.

5. Interier, Exterier - P307 je zvonka krasna, avsak cakal som viac od interieru. Zakladna verzia XR ma tuctove latkove potahy, palubka nic moc a pri pozornom prezerani vidno nekvalitu - nezalicovane, kyvajuce sa atd. Civic je zvonku vcelku OK, interier zial fadny a na rozdiel od P307 sa neda vylepsit ani vybavou LS a pod. Jedine dolepovanim drevenych alebo hlinikovych dekorov a podobnymi blbinami. Celkovo vsak porovnanie interierov zakladnych verzii vychadza nerozhodne.

6. Cena - vzhladom na rozdiely vybavy a kvality motora rovnaka. (btw v Honde mi ponukaju zlavu na model 2001 cca 30 tis.Sk)

7. Ine - zaruka P307 1 rok, Civic 3 roky !

Podvozok sa zvonka posudit neda, no verim ze Civic je lepsi. Pre mna zaujimave je este to, ze dealera Hondy mam 100 m od domu (Peug. 1,5 km, takze dalo by sa aj pesi chodit pre pravidelne stojace auto v servise...)

Tak, dakujem kazdemu, kto toto vydrzal precitat a opakujem ze by som bol vdacny za prakticke skusenosti (napr. od michal(a)x) majitelov vozu 1.4 5D !
Dobry den,ja teda v tomhle klubu nemam moc co delat,protoze nemam hondu,ale toyotu celicu gt.ale uz dlouho schanim nejakou firmu v cechach co by dovazela nejaky veci ze statu,ja bych mel treba zajem o vyfuk Greddy,ale u nas to snad nikdo nedovazi..
Uz 10x sa tam dnes pokusam dostat a nic. Co sa deje ?
Ahojte, chystam sa kupit Civic 1.4 L 5D. Toto je moj prvy prispevok v tomto fore, a hned mam tu drzost opytat sa starsich skusenejsich vlastnikov tohto auta na ich skusenosti. Diky.
Vážení, mám za sebou hodinku ježdění s Type-Rem a nádhera ... 😄 ...

Řídil jsem to asi 45 minut a chvíli trvalo, že jsem si zvyknul (mám Pažouta 406ku 😄, ale nádhera ... motor táhne, pořád to tam tlačí i když člověk jede 190, sedí jako přibitý, brzdí jak blázen .. ultra citlivý řízení, lehounkej plyn, neustále to hrabe ...

Je fakt, že cena je poměrně vysoká i v základu, navíc když tam člověk narve něco navíc, jde to geometricky nahoru, ale to auto mě uchvátilo ..

Přesně poslouchá, jde za plynem a má radost z vysokých obrátek. Zvuk přes 6 tisíc je něco neuvěřitelnýho, okolí se otáčí a pilka tam tlačí rychlost ja vzteklá.

Nádhera - jsem unešen ...

Akceleraci jsem taky nevyzkoušel, protože jsem to neměl v ruce a navíc byla posmrkaná silnice (Rudná u Prahy) a pořád to hrabalo 😄 ..

Každopádně - vivat Civic Type-R 😄
Jo pneumatiky na typero davaji Bridgestone potenza. Od vyrobce
zrychleni jsem nemohl potvrdit protoze na to nebyl cas a take auto melo najeto 780 km takze ani nebylo zajete ale 6,8 vzladne v pohooode.
stabilizacni system nema jenom abs a EBD to je prakticky lepe vychytane abs . Kdyz jsem se rozjizdel tak jsem si vzdy hrabl . ale je to sportovni auto . Na vode to bude chtit sikovne ruce a nohy no proste zkusenosti.
No cena to je velke dilema honda stanovila cenu na 809 000 ale pozor bez klimatizace ta stoji 71000.- to je hruuuuuza a je manualni mlhova svetla stoji od 16 do 20 s praci takze ve finale jste na 900 to je dost ale zato co nabizi je to opravnene kdyz srovnate parametrys konkurenci tak nema konkurenci a urcite se dohodnete na nejake slevicce.
Jo a co zrychlení ? četl jsem 6.8 což je docela nářez... 😄 bez turba
Má R ESP ? ASR ?
Neboj se honda pracuje na mnoha projektech ktere nebudou az tak vydelecne ale chteji hondu proslavit tim co dovede. tak se muzem na hodne veci tesit.
Tak je to tady honda dovezla dva kusy typerek do cech jeden kousek zkousl honda stodulky a druhy kousek novinari a tim jsem prave mel moznost se projet a reknu vam je to parada podvozek vyladeny jak to slo no proste jedna basen porad jsem mel rezervu tak 30% do zatacky sedi jak pribitej a to tam jsou 205 pneu.. Razeni j e pradni ale kratke sam mam hondu civic 1,5 vtec a mohu jet na 4 ku treba i 210 km/h ale tady je to jinak jedete maximalne 160 a hned si to bere 5 dveste je tam hned ale reknu vam kdyz jsem vyjel na dalnici tak me nikdo nechtel poustet a nebo tam vjel kazdej si urcite rika nejaka vydechla hodnicka se na me lepi ten me stejne nepredjede to bylo napr s fabiji jel 180 a myslel si ze ho nemam sanci predjet tak mu prece nebudu uhybat no nic to jsou jen uryvky z meho zazitku. kdyby jste meli jake koliv otazky tak se ptejte a taky bych byl rad za jakou koliv informaci 😊)) ps: je to parada
Cau rad bych jel na jare do brna . Hondu mam a jestli te mohu poprosit o nejake blizsi informace dik.
Ahoj lidi. Chci se jen zeptat, jestli v tomto foru neni nahodou majitel krasneho vysperkovaneho tmaveho Civica (rok max. 1995). SPZ LT? 44-24 (to trweti pismenko si fakt nepamatuju).
Myslim, ze to konceptem nadale zustane. Je to moc vychytane auto, ktere se asi Honda neodvazi vyrabet. A kdyz, tak my ho uvidime jako dedci 😉, budem do nej moc klepat holema, cucet na nej zpoza sodovkovych skel a rikat no konecne 😊))

Honda ukazala co dovede vyrobit a vymyslet, ale prodej a ziskovost je nekde jinde 😞(
Cau lidi, zajimalo by me, jestli se nekdo z Vas Hondistu tady chysta ne letosni jarni tuningovy svatek do Brna. Budu to malinko spoluorganizovat, takze pokud nekdo z svou vymazlenou hondickou pojede, bylo by fajn, aby o sobe dal vedet.
petous
Co říkáte na cenu? Mne trochu šokovala, čekal jsem cca 720kKč po přepočtu z € případně i trochu méně, páč jsou u nás obecně trochu nižší ceny než v €zóně. Jsem zvědavej, jestli jim to budou lidi za ty prachy kupovat.
byl jsem se na ne mrknout, ve skutecnosti jsou to 185ky. jedna nebo dve gumy jsou trochu sjety ke strane, disky jsou OK
Hele, tyhle peníze dáš jenom za nové originál poklice. Ty gumy jsou k nim zadarmo i s plecháčema? Fakt škoda,že to nemám na co obout 😒
Kamarád nabízí zimní obutí na ráfkách originál z Hondy 195/65R15 + originál Honda poklice, výborný stav, cena za komplet 4.500,- Praha: 0603/155 196.
Hodnotu zrychleni nevim, ale spotreba by mela byt 5,5l. A to ten spalovak ma byt 3,5l V6 i-VTEC. Jeden elektromotor mu pomaha s pohonem zadni napravy a pak je v kazdym prednim kole jeden. Takze to je ctyrkolka. A ma to snad i nocni videni, pripojeni na internet a asi jeste jiny serepeticky... Ohledne F1, jo ta top speed tam byla, takze snad prislib do budoucna. Po letosni sezone je co dohanet.
nejaky naznak tu uz prece byl - Alesi zajel na podzim s Jordanem absolutni top speed v F1, nebo si to pamatuju spatne?
A jak vidite F1? Honda opustila CART, ziskala cloveka od W-BMW, vypada to, ze se chce soustredit vyhradne na F1, aby to tam nandala Toyote. Koneckoncu, pral bych ji (a asi nejen ja), aby dala pokourit Ferrari a ukazala na stare dobre casy.
Zajimala by mne akcelerace, ta musi byt s elmt. super. A chovani v zatackach... Neni to ten nastupce NSX, o kterem kdysi psal King?
Vsichni se asi odstehovali do Hondaclubu a tady na to kaslou. Honda prece nespi a porad se neco deje. Co treba ten koncept sportovniho kupatka Dualnote s kombinovanym pohonem spalovaciho motoru a 3 elektromotoru, vykon 300kW.....
...nejak to chciplo...
Saab
to King: to je možný, to byl můj první Svět motorů po cca 4 letech a koupil jsem jej jenom kvůli SAABu 😄
Omlouvam se uz predem za trochu off-topic, ale neda mi to, abych ostatnim hondarum nabidl neco ze sve Hondicky, kterou jsem bohuzel musel prodat. Zbyly mi doma alu. kola AEZ Radon 7,5x 16, limec 4 cm, roztec 4x100 mm obute do pneu Dunlop 2000 Sport 215/40 R16 se vzorkem 80%. Je to mimochodem maximalni rozmer co na Civica bez upravy pujde (mel jsem je na LSi model 94').

V cene bezpecnostni matky (mam i srouby pokud by to slo na jiny auto). Jsou Super stav, PC cena byla skoro 50.000 Kc (asi bych nekde nasel i doklad), stare jsou rok a 3 mesice, ale jezdilo se na nich jen vloni na podzim a pak letos asi mesic, cenu nyni 25.000 Kc. Takze se kdyztak ozvete na flare@flare.cz
Ve Svete Motoru je pravdivych tak 30% informaci, ostatni je nekompetence redaktorů a komerce, nicmene si to overim. Ovsem pokud tam psali, ze ten motor bude i pro Astru, tak to muze byt konine uplne cele. Moc bych se divil, kdyby to Honda dovolila. Pochopitelne ze se na tom GM prizivi, to znamena ze novy motor Astry bude mit treba stejny objem a dalsi veci, ale ve vysledku to myslim diky motormanagementu nakonec bude uplne jina jednotka.
Saab
Ta informace je ze Sveta motorů 40/2001. Je tam uvedeno, že ten diesel má dělat japonská Isuzu, která má v Polsku novou továrnu na malé diesely a měli by tam dělat i ten do Civica.
ovsem na to, že je to tu prakticky mrtvé, se stále držíme na vrcholu. 8o0
Pro ty, kteří sem zabrousili poprvé, případně trpí sklerózou - už nějaký pátek funguje na webu na adrese

www.hondaclub.cz
klub stejného jména, do něhož jste všichni srdečně zváni.
Saabe, obavam se, ze ani jedna z tech tvych dvou informaci neni spravna. Motor do civi bude made in japan a civic bude jediny, kdo ho bude pouzivat, takze zadna astra 😒
No,abych pravdu rekl,tak sem musel menit ten opleteny kus,tu pruznou spojku ale fakt si nevzpomenu,jestli to dela od ty doby.Mozna ze jo.V lete sem zkusil celej system vyndat a kus po kuse sem zjistoval,jesli v nejakem pri poklepani neni neco slyset.Mel sem taky podezreni na nejakou uvolnenou prepazku.Dokonce sem kvuli tomu rozriznul a zase nechal svarit katik a predposledni tlumic,ale na prd.Uz si nevim rady.Ale mozna to bude v tom opletnci.Pokud me pamet neklame,tak pred jeho vymenou to asi nedelalo.Nechal sem ho menit u SPEI.
Kryci plechy jsou tam zrejme kvuli teplotnim soku, mas lepe chraneny vyfuk a nejde tak brzo do kytek. Bylo s tim vyfukem neco delano? Me napriklad po vymene vlnovce zacal z vyfuku vychazet lehce bzucivy zvuk, nicemu to nevadilo, ale stvalo to. No a kdyz jsem to nechal vymenit znovu, za jiny typ a lepe, tak to zmizelo.Pokud s tim vyfukem nebylo nic delano, zkus zjistit z ktere casti to vychazi, jestli treba nemas uvolnenou nejakou prepazku, nebo nekde nejaka dirka,... Amigos
Hondaci,mam problemek.Pri otackach motoru mezi 2000 a 2300 je slyset takovy plechovy zvuk zpod auta.Pripada mi to,jako chveni krycich plechu okolo vyfuku.Uz jsem odstranil vsechny spodni plechy okolo vyfuku a nechal sem tam jen ty horni bliz k podlaze,ale porad je to stejny.Nemuzu se toho zvuku zbavit.Nesetkal se s tim nekdo z vas? Uz sem zkusil vsechno mozny a nevim,co s tim.Vcera sem si pohraval s vazacim dratem a zkusil sem ty zbyvajici plechy pritahnout,ale je to stejny.Uz fakt nevim,co by se tam mohlo chvet.Poradite nekdo?A co se stane.kdyz odstranim i ty plechy mezi podlahou a vyfukem?Ma to nejaky specialni ucinek,ze tam sou?
Saab
To máš pravdu, u SAABu ty diesely dělají na nátlak/žádost GM, aby byli konkurenceschopní ve Španělsku, Itálii, Německu a dalších dieselových zemích. Ve Švédsku, Anglii a USA (což jsou největší odbytiště SAABů) se dieselů prodá velmi málo. Navíc nový turbodiesel v SAABu vyrábí taky Isuzu, tedy stejný firma jako pro Hondu. Zatím vypadá dobře, ale benzín je stejně lepší.
Na to můžu říci jen to, že dieselový motor není v oblasti zájmu pravýho honďáka a hlavně když navíc není vlastní značky. Ale to je u vás saabistů stejný ne ? Když Honda tak VTEC když Saab tak pořádný turbo.
Saab
Nějak Vám to tady vázne.

Co říkáte na to, že dieselový motor do Civicu se bude vyrábět v Polsku a je to tentýž, který je v Opelu Astra.
OK uz muzu odpovedet sam sobe. Kit sani do myho Civa nejde, tak jsem koupil jen filtr K&N. Mam pocit, ze se to trochu lepe vytaci a po startu se motor rychleji ve volnobehu dostane na bezne otacky.
Panove, instaloval jste nekdo sportovni filtr K&N(nebo jiny vyrobce), popr. cely kit sani? Pomohlo to nejak, jde mi o to, jestli to ma nejaky prakticky vyznam. Diky.
zkus oficialni stranku

[odkaz]
Nevite nekdo o Hodne Civic 3D 1.6 VTI 160 koni v naprosto vyjimecnym stavu pokud mozno v tuningove uprave. Jiz pres dva roky jezdim po inzeratech "zn. VYJIMECNY STAV" a trefil by mne slak z tech vraku.

Pripadne info o voze poskytnete prosim primo na e-mail : Copper2000@atlas.cz
Tak vidím, že to tady umřelo. Už jen na Hondaclub.cz
nemuzes mi rict adresu toho vrakoviste ja moc kladno neznam 😊Tomas
diky za radu mozna by spis bylo lepsi sehnat cely auto i s motorem.Kdyby jste nekdo vedel.Tomas
petous
Concerto je udajne civic sedan, takze predpokladam, ze by tam sel, ale tezko se sezene. Zkus vrakoviste v Kladne, tam maj spoustu motoru, ale vetsinou tech nejslabsich.
petous
Ja uz mam 100Wattovky v civicu druhy rok a zatim mi to nic neznicilo. Podle mne to snese i vic, ale pak musis zvetsit pojistku a mozna sehnat rele na vyssi proud.
Zdravim nevite nekdo o motoru 1.6i 90 KW do hondy concerto mozna by tam sla 1.6 z civicu rv.89 92 diky Tomas
Čauky, já bych to bral.Taky jí shánim,tady v Plzni stoji jedna za 49000.Zatim váham,jestli prodat svýho Nisánka.Za ty prachy je to dobrý,ale musíš to všechno prolízt a zkontrolovat.Na to, že to má údajně výbornej motor bych se nespoléhal.Všechno si otestuj.Martin.
100Watove halogeny ti prepinace neznici. Nezapomen, ze nemas VW ale Hondu, a ta stale pouziva relatka. Bracha ma stovatovky na Civicu uz nejaky rok, a ani parabola nebreci 😊).

P.S.: Nejhezci je reklama na Octavii, kde zrovna ukazujou jak jim "to" zapina svetla. Bohuzel to vetsine dlouho nevydrzi. 😊
Ahoj všichni.Chtěl bych si do ACCORDA namontovat nějaké lepší žárovky/v noci trochu hůř vidím/.Jsou tam H1.Mám strach namontovat 100W aby se nepřehřívaly jak žárovka tak světla a aby neodcházely přepinače.Máte někdo zkušenosti nebo rady?Dík
Honda Accord Aerodeck 1989, 145 000km, kosmeticke vady, hlucny vyfuk, udajne vyborny motor i brzdy. STK do 05/2002, cena 45 000,-
schánim přední blinkry na crx, nemáte někdo?

cipex@centrum.cz
Kratky popis a fota najdes zde: www.hondaclub.cz
Nejak nam to tady usnulo. Zabrousil jsem na domovske stranky Hondy a vybafnul na mne model AVANCIER. Z tech jejich klikyhaku toho moc nevyctu. Nevite nekdo neco blizsiho?
Vitejte v motokarove diskusi 😒
matuS
vcera som bol v ivanke, po 7minutach hotovy, zajazdil som najlepsi cas 35.00s, limit na silnejsiu je 34.00s, nejazdil som asi pol roka, cize este tam raz-dvakrat pojdem a limit spravim lavou zadnou. mali by sme tam ist, uz mam dalsieho cloveka. luf, vas je kolko?
matuS
luf> to by bolo super, urcite by som siel. by sme jazdili 5 ludi naraz po 15minut, to by bolo vazne fasa. ale treba to spravit este tento mesiac. opytam sa kamaratov, ci nepojdu.

tie nase mozu zabudnut, aby isli 90km/h 😊) ta draha je dost mala (tusim 450m) a moje maximum je okolo 45km/h (je tam kratka rovinka)
to Villneuve,ja se chystam do Radotina taky tak kolem 18.zari . Asi tam pujdu i

s Kvr a s Josem,chystam se udelat licenci,uz mi chybi jen 13 tisicin !
to Villeneuve-to jejich zrychleni bylo famosni! Nekde v Brne jsou pry i 340ccm!
Tak tam udelame sraz MC.
Myslim si, ze bude mit vice nez 9,5. Ja jsem s 270ccm jezdil v Hlucine (u Ostravy) a je to docela dost velky rozdil, maximalka je pry kolem 90km/h (nevim nemam odhad). Tam ale nebyl ten vyfuk, ty Radotinske vypadaly svizneji.

Ja budu potrebovat zatrenovat si v Radotine, ale az tak nekdy kolem 18. zari. Pokud pak nekdo pujdete, budu rad, kdyz tam nebudu sam.
to matuS-tam kdyz zajedes cas pod 1:12, tak ti pujci motokaru o vykonu 9,5PS(mozna i vic, ma ladeny vyfuk), coz jak jsem videl, tak je delo!
tu Amigos-tak to ja jezdim skoro porad pod plynem a brzdim malo, ale hce to vychytat ty zatacky, najit dobrou stopu, aby se auto nedostalo do smyku a mohlo hned zrychlit a to se mi nedari, ikdyz ten konec jsem jezdil v celku slusne!
matuS - ked ides 1 hodinu pred otvorenim, mozes si prenajat cely okruh na 1h za 5tis. Prave sa zhaname 10ti ludia, aby sme sa na to zlozili a poriadne si zajazdili. BTW v Dunajskej Strede je tiez motokarova draha, ale neviem, ake su podmienky a ci vobec maju nejake kary na pozicanie. Chcelo by to zistit.
matuS
amigos> veru, tento pocit som este ani ja nemal, aby som presiel kolo a mal dobry pocit zo vsetkych zakrut. ale u nas v blave sa mi uz podarilo splnit limit na silnejsiu motokaru (tusim 7konovu) ale dlho som uz nebol, je to dost drahe (7min 150sk)
to mracek: Napoprve to bylo taky kolem 1:19. Pak my bracha rekl, kde vsude nemusim brzdit a hned jsem se zrychlil. Ale fakt citim dost velke rezervy a hlavne jsem jeste nedal ani jedno kolo, z ktereho bych mel dobry pocit 😒

Jo kdyz jsem si dal motokary poprve, a jako nadsenec hned 30 minut (na venkovni draze), tak jsem druhy den mel na zadech samou modrinu, pry jako by mne nekdo spraskal bicem.
2JardaBar-[odkaz] jinak jak budu moct, tak se ozvu. Muj email uz jsem tu napsal!
Jo a nejsem rodilej Prazak, tak potrebuju adresu te drahy v Radotine. Dik mracek. 😊
Pojedu az nebudou blokady na silnicich. Takhle nez bych tam dojel, tak by zavreli 😊. (muj email je jardabar@ecc.cz). Tak mi jizdu prosim oznam na nej. Dik.

Uz me nebavi prochazet se tady temi prispevky. King zaplni celou stranu! 😊))
To je tezky nekoho sehnat, kdyz tu nenecha ani email...😒
A co dneska?
Nekdy vecer bych zasel taky, dejte vedet kdy.
Tak dneska asi nic, co? 😒
Jinak je mi skoro jedno kdy, hlavne kdyz to bude vecer!
King, jasne dame, ja natrenuju cas pod minut a vyhraju 😃)))
..... ovsem je to jedine misto, kde muzes soupere vystrcit ze silnice, otukavat ho atakvselijakpodobne. Da se fakt bez rizika zazavodit, i kdyz to nema s jizdou po silnici krom toceni volantem nic spolecneho. Ale zas to obcas za par penez stoji. tak dame ty kary v radotine nekdy jako banda? Ale ne o vikendu vecer, plis 😄. jestli dostanu premie 😊
Co ty Amigos, nemas dneska cas?
Nechcete jit nekdo dneska trochu trenovat do Radotina? Mohl bych ve 20:00 a nikdo dneska nemuze! Kdyztak poslete email na tom.mrak@email.cz(+tel. poslu sms)nebo napiste sem!
Stream se rozbehl pekne. Mit rozvetvenou rodinu a 3/4 melounu, tak taky nevaham. Ta zadni lavice by sklopna byt mohla, pak bys ale mel nerovnou podlahu kufru a musel bys delat takove silenosti, jako jsou u Kii Joice. Konstrukce zadni lavice vypada jak dvojite lichobeznikove zaveseni 😡 a mezery zadelali pasky se suchym zipem. je fakt, ze ve Streamu bud pojedou 4 dospeli a spousta bagaze, nbo 4 a 2 deti a skoro zadna bagaz, ale pokud pojedou 4 dospeli a dite, tak se bud zarovna zavazadly vzadu, nebo se bude muset, chudak, vecpat na to pidisedadlo ve druhe rade, coz bych nepral ani somalskemu zebrakovi. Ale podle meho je to proste stejne hlavne velky kombik pro super svezeni pro 4, jako vsechny auta thle kategorie. Ta lavice vzadu je spis na "co kdyby". A na to v pohode staci. Ja se tam vesel po chvilce snazeni taky (ne ze bych tam chtel jet z prahy do ostravy a zpet), kdyz date nohy do praku a podsadite zadek, je to tam OK 😊. Ted jde o to, jestli rodinka radsi koupi acco s mene mistem, ale jinak vspelejsiho technicky (krome motoru), nebo "obycejnejsi" stream se super motorem, ale horsim podvozkem. Sam nevim, co by u me vyhralo. Asi HR-V 😃
King, to mas recht!
Tak si odmysli 10 kilo a uvidis me 😃. Docela draha sranda, tyhle motokary, nejlepsi je, nechatse od nekoho pozvat. Tak panove, kdo pozve Kinga na kary ? 😃)
matuS
preco nema stream tu poslednu lavicu rozdelenu? podla mna je chyba, ze je v celku
to King-Ranault taky 200ccm nedela 😄 Se mnou tam byl kamarad, takova vazba(neco pres 100kg), kazdy den na 3 az 4 hodinky v posilovne a jeho cas byl okolo 2 minut! Asi se moc bal a jel jenom jednou! Ale je videt, ze musim jeste trenovat, tak tam asi dneska pojedu! 😄
Hmmm, labuznici vytykaji boxsteru docela mekky podvozek (ve srovnani s Z3 a S2000). nevim, po kolika metrech by vystoupily ze speedsteru 😄. To je ten vnitrni boj. jeste ze nemam penize treba na CTR. to dilema, jestli znicit takove auto na nasich silnicich , nebo si koupit relativne odolnejsi HR-V (faceliftovane, pochopitelne)
musim skrome priznat, ze se u me obcas Michael zastavi, a jak se mi pry libila jeho jizda. No, obcas ho taky pochvalim, lepsi se. Ja bohuzel do F1 nemuzu kvuli ramenum. V kokpitu je to OK, pokud jsem jen v tricku, ale v kombineze uz to proste nejde 😒.
2King: ja to taky tak beru a zohlednil jsem v tom svem usudku skutecnost,ze v tom sedis poprve a je docela provoz 😄 Navic to nebyla zrovna optimalni testovaci trasa.

Boxter: s tou rehabilitaci mas bohuzel pravdu. S boxterem jezdili jen v italii po jejich slusnych silnicich. Ale jejich kolegove jeli s tim boxterem zpatky do Prahy a v Plzni uz damska cast posadky zcela vazne vystupovala, ze zbytek dojede radeji vlakem...
2 discipline - tveho acco jsem docela setril😊. Proste asi tak, jako kdyz jedes s autem s jeho majitelem vedle sebe. Stacilo by mit tak 2 - 3 hodky cas (bez tebe), spratelit se se spojkou, szit s motorem a vyzkouset sasi. Pak te nalozit a jelo by to jeste trochu ostreji. Ovsem diky tvym kolum a gumam si clovek fakt dovoli hodne jiz od pocatku.
jestli je porschak jako motokara nevim (asi jo), ale S2000 urcite (i kdyz se tak nepretaci), ovsem co je motokara se vsim vsudy, to je opel speedster. Bohuzel i motoricky. Jede to asi jako ta motokara 200 cc (nic proti hondam, pochopitelne, s renaultem by to nejelo vubec 😃. To by manzel usetril, ovsem zase by dal spoustu penez za rehabilitace pro svou drahou polovicku.
ja byl na motokarach zatim 2x v zivote. Poprve asi pred rokem v radotine a podruhe pro zmenu zase tam 😃. A pokud jde o casy - muj osobak je v R. 1:16.22, ale to byla opravdu klika - a navic, jak rika Amigos, to je docela slabota. Nejhorsi pritom v jedinem dni 1:19,96 😒 - zajimavy rozptyl. Trochu me oproti ostatnim motokarovym "komarum" handicapuje mych 89-91 kg podle velikosti snidane 😊, ale znam dva dabliky s vahou nad 100, kteri jezdi za 1:14. takze to jen ve vaze nebude 😃. Ovsem ti trenuji min 1x za 14 dni. Ovsem fakt nerozumim tomu, jak jsu vsichni grogy z jejich rizeni. Je pravda, ze nejsem zadna plasmuska, ale moje druhe motokarove ucinkovani byl maraton, kde jsem krouzil skoro 2,5 hodiny po okruhu, a jedine, co mi vadilo bylo to, ze jsem mel od sedacky otlacena zebra asi jako kdyby mi do nich nekdo pul hodiny kopal. Ruce a zada sice bolely, ale asi tak, jako po standardnim treninku ve fitku. Joooo, kdyz se nekdo furt vali pred televizi, nebo pred pocitacem, tak je pak mrtvej, ze ano? 😃 .... A to jsem byl ten vecer predtim jeste v posilovne. Ovsem byl jsem taky jediny, kdo to prezil. Ne, ze by tam nekdo zoranizoval takovou zabijackou akci, ale byli jsme triclenne tymy, do naseho ale jeden neprisel a kamos si asi ctvrthodine jizdy narazil v gumach zapesti (to je maniak - po jeho zacatku jsme byli prvni s naskokem min 3 s na kazdem kole), tak jsem to musel dojezdit. Diky mym casum jsem se postupne propadaval, ale nakonec jsme udrzeli jeste bednu a dvanactilety Johnie byl nas😃 Jeste ho mam 😄
Tak jsem se podival na vysledky prodeju os. aut a vidim, ze prodej Streamu se slusne rozjizdi. Do cervence 42 aut, to neni spatne. Za to CRV propad. Uz aby tu bylo to nove.
Zakolik jsi to jel, kdyz jsi tam byl poprve?
Tak to mam co dohanet 😄 Jo, klidne ho vem, ten mi prekazet nebude 😃)
to mracek: v Mecholupech jsem jeste nebyl, ale podle tveho popisu to najdu snadno. Jinak v Radotine jezdim tak za 1:17 coz je dost bida. Dneska (vlastne uz vcera) tam byl bracha a volal, ze to dal za 1:12,40 coz uz povazuji za dobry cas. Mam ho vzit sebou az pujdeme? 😄
Jeli jste nekdo uz v Radotine?
to Amigos-byl jsi tam?
2matus: za a) pozde

za b) urcite nemas ty spravne hardwarove parametry, takze ani nemusime zkoumat softwarovou vybavu 😄
to Discipline-Porsche 911 je muj sen 😄
Jinak jsem byl testnout tu drahu v Radotine, ted jsem se vratil! Je to silenost! Maji tam i silnejsi motokary, ale pujci ti je, jen kdyz zajedes cas pod 1:12, coz je skoro nemozny a ten clovek musi byt fakt profik, kdyz jsem se snazil jak jsem mohl, tak cas byl 1:19! Ty silnejsi maji 9,5 PS a to jejich zrychleni bylo sileny! Ale vyblbli jsme se dobre!
to Amigos-kontak nevim, ale muzu ti dat popis, jak se tam dostanes. Kdyz jedes v Mecholupech po hlavni od Rican smerem k Centru, tak tam, jak jsou ty kone a nejaky ten coutry salon, tam se das doleva jako na Hostivar a tesne pred zeleznicnim mostem zase doleva a jsi tam, u toho je autobazar a jsou tam myslim od 15😁0!
matuS
discipline> aj ja chcem takeho manzela! co mam robit? 😊
to mracek: muzes poslat kontakt na tu drahu v Mecholupech? Vypada to, ze se nam zase na chvilku vratilo leto, tak ze bych si tam zitra zajel. Je to slusnej adrenalin, co? No a to si predstav, kdyz se sejde par stejne "poznamenanych" nadsencu. Tak kdy se to komu hodi?
K motokaram mam jednu hezkou story. Kamarad + jeho manzelka si obcas zajdou do Radotina zajezdit na motokarach.

Ted byli v Italii a jezdili tam par set kilometru Boxterem (Porsche). Prestoze jim v garazi stoji Audi Allroad quattro chipnuty na 205kW

a pro manzelku nedavno koupil MB E-klass (3.2, 4x4), tak ma problem: manzelka po projeti Boxterem

uz nechce jezdit medvedem, dozaduje se Porsche a argumentuje tim, ze to jezdi jako motokara 😃 (coz je pravda).
A je videt, ze ty klavesnice neumacknu...😄 Jiank jsem teda nasel novy druh zabavy...A jeste jedna pozitivni vec, v Mecholupech to stoji 100Kc na 10 minut, coz je velice slusna cena, ale zase je to maly!
to Amigosv Mecholupech, 40 minut, ale ne najednou, poprve frajersky 20 a byl jsem hotovej, kdyz jsem sundal helmu, tak ze mne teklo! pak 2-krat 10minut, ale to je moc dlouhy a jeste ted sotva mackam klavesnici! Jinak jak jsem psal, byly tam motokary stejny, Hondy 200 a jezdi dobr, dobr jde s nima blbnout. Jinak musim dat za pravdu Kingovi, ze Scenic houpe o poznani vic, prtoze motokary nehoupou vubec! 😄
to JardaBar

vzdyt to byla moje prvni jizda s motokarou! Jezdil jsem v Mecholupech a bylo to super, ta draha je odost mensi nez v Radotine, ale motokary jsou stejny, motor Honda 200ccm!
to mracek: na ktere draze jsi si dal tech 40minut?

V Radotine je ta draha kryta! Maji otevreno az do 24h. Podrobneji na www.kart-centrum.cz Vsimnete si, ze se jezdi na Hondach!!! Na Dzbanu muze jezdit najednou tusim 7-8 motokar, v Diplomatu pusti na drahu 4, v Radotine klidne i 12. Doporucuji sebou tricka na prevleceni, pokud mate vlastni helmy, budou se hodit, rukavice by taky bodly. Tak a ted uz zbyva jen dohodnout termin. Coz takhle v nedeli vecer = po 20h?
Ja myslel, ze to bude bez treninku? Takhle nebudou stejne podminky pro vsechny. No co se da delat. Nevadi. Mracek, jakou volis drahu?
Bylo to super!
Tak jsem si dal prvni 40 minutovou lekci a jsem uplne vyrizenej, ze uz ani necitim ruce!
to bych mel, aby vsichni pak nedojeli a ja mel jenom prvni kolo 😄
matuS
mracek, ale to aby si zacal trenovat 😄
vysvetlim: nepovazujem sa za trenovaneho cloveka, niesom zasa ani uplny slaboch, som taky priemer a musim povedat, ze po 7minutach na motokare som hotovy, ked som siel 14 minut v kuse, tak som si nevladal zaviazat snurky. zaujimave je, ze ked clovek ide, tak tu bolest neciti, adrenalin vsetko prekryje. az ked sa zastavi, tak to je citit 😄 ale staci jazdit castejsie, a dneska tych 14min zvladam celkom v pohode, uz som len spoteny 😊
Motokary, to zni fakt dobre, naposledy jsem na nich jel jako malej 😄(made in home) Ja uz se na ne domlouvam s klukama dost dlouho, ale nikdo nechce jit! Pry je nejaka dobra draha taky v Mecholupech?
Jeden clovek mi na hondaclubu doporucoval Radotin, tam jsem nikdy nejel (ja jel jen ve Dzbane) a tak bych to tam rad zkusil. Ze pry je tam mnohem delsi trat. At reknou jeste ostatni (king, mracek atd.). Jakmile vybereme trat a udela se hezky, tak tam vyrazime.
No jasne, ze bych byl v top 10 (aspon nejakou dobu). Nemam fotky sveho priblizovadla. Az budu mit chvilku cas, tak to zaridim 😄
2JardaBar: Motokary? Jasne, hned! Tak kde? Dzban, Radotin nebo Diplomat?
2mracek: takova prihoda dokaze nadlouho vydesit, jsem rad, ze se vam ani nikomu jinemu nikomu nic nestalo. Takze s tou Octavii WRC opatrne. Btw pro tyto ucely si lze pronajmout okruh (treba Most).
Jak to, ze jsi neposlal fotky sveho Acco na hondaclub.cz Treba se dostanes v zebricku do top10!

P.S.: Ted se ti to povede urcite, protoze tam jsou zatim tri vozy 😊)).
V prvni rade jsem rad, ze se tobe a tvemu kamaradovi nic nestalo.

V druhe rade musim rici, ze vase rivalita (mracek vs king (kingu promin 😄 ) a discipline) by urcite zkoncila po absolvovani kratkeho zavodu na motokarach. Tam by se teprve ukazalo, kdo jak umi zachazet s volantem.
Pokud chcete muzeme maly zavod naplanovat.

P.S.: piste do diskuse na www.hondaclub.cz (mala reklama 😄 )
Ja nejzdim na hranici od te doby, co jsem se "podruhe narodil". Prezij jsem to a nezabil kamarada snad jen diky mojim zkusenostem. Nevim, jestli se vam nekdy stalo, ze se vam pri 140km/h otevrela predni kapota, ale nepral bych to ani nejvetsimu nepriteli. To mi kamarad pujcil zavodni Felicii(, ktera zrychlovala 0-100 za cca. 5s,takze jiste zkusenosti se zavodnimi auty mam) a tak jsme ji jeli testnout. Bohuzel blizko nas neni zavodni trat, tak jsme to zkouseli na normalni silnici. Ja sice sedel v bezpecnostni sedacce, ale nemel jsem helmu ani pasy, ten kamarad sedel na vedle mne a drzel se vyztuh. Kdyz motor tocil na 4 asi 8000otacek, tak se ozvala strasna rana, sklo se vysypalo a kapota zustala zaklunena misto skla, jedine, co nas zachranilo bylo to, ze tam nebyla takva ta vetraci mrizka, kterou slo videt asi 2 metry prad auto a podle ktere jsem urcoval, zda jedem jeste po silnici nebo uz se ritime do skrapy, ktera byla lemovana sloupy. Pri brzdeni slo auto okamzite do smyku, takze ruce meli plno prace se srovnavanim a neustale seslapovani a pousteni brzdy davalo docela zabrat. Ten kamárad se jen drzel tyci a jeho telo vlalo skoro po celem aute(pozdeji priznal, ze od te rany nic nevidel a mel jen zavrene oci). Auto se podarilo zastavit asi po 150 metrech, coz bylo asi 50 metru od zatacek, stat se to dal, tak by jsme se rozmazli o domy, ktere u te silnice staly. Dalsi stesti bylo, ze nikdo po silnici nesel a auta ktera jela proti zastavila hned jak to videla, za coz jim patri dik! Kamarad si pozdeji vzpomnel, ze zapomel tu kapotu poradne zavrit a byla zavrena jen na jednu zapatku, kterou ten vitr pri te rychlosti vytrhnul. Takze kdybych byl tak spatny ridic, tak bych jsem tuhle prihodu nepsal a maximalne by jste si precetli, ze se dva kluci zabili v zavodni Felicii na verejne komunikaci. To mi téd pripomnelo, ze zanedlouho budu mit moznost svezeni s WRC Octavii postavenou na beznou silnici, kterych bude vyrobeno pouhych 5 kusu!
Vzdyt ja s vetsinou jeho nazoru souhlasim, ale ne se 100%! Jestli je King tak dobry jezdec, kterym se dela, proc nejde jezdit F1? Treba by vyhodili Schumiho a mohl by jezdit misto nej, protoze Schumi neni tak dobry jezdec, aby vsechno zvladl a kolikrat uz dostal smyk a skoncil mimo trat?
2mracek: sorry, ale fakt timhle dojmem pusobis 😄

Jinak ti toho Scenika neberu, mam jen jine priority pri vyberu priblizovadla. Takze ti preju, at ti dobre jezdi a nikdo ti ho nenatluce.

A jeste poznamka ke Kingovi: kdo z vas s nim jel? Ja jo a nemam duvod jeho informace a zavery nijak zpochybnovat.
2revi: Co by se mnou melo byt? Ja nevybiram auto ani manzelce, ta si vybere dobre sama. Pro sebe uz se zacinam koukat, co si pristi rok koupim (moje Acco je rok a pul stare a jeste nema najeto ani 60.000, takze letos vymenu neplanuju). Zatim cekam na novou generaci Acco, docela se mi libi Lexus IS200, zvazim jeste Imprezu a urcite se jeste neco objevi. Staci?
Co je s vami, kluci. Kdy zacnete auta kupovat pro sebe a ne pro druhe lidi.
to King,Discipline- Vy jse nejaky nervni, ne? Scenica jsem si koupil sam, taky ho platim a jeste 35 mesicu platit budu! Nemyslim si, ze je to the best auto, zkratka vyhovovalo mojim kriteriim, podle kterych jsem auto vybiral! Jinak ano, jsem s nim spokojen a proto ho muzu chvalit! Kdybych nepotreboval tak prostorne auto, volil bych jinak a mozna bych se dival i po Honde! Klidne jsem si mohl koupit BMW M3, sice bych nedelal nic jineho nez vydelaval na splatky, ale to auto jsem mit mohl! Tot vse od cloveka, pro ktereho neni podvozek a vykonnost motoru tim nejdulezitejsim. Tom
2King: klidek, podle toho, co mracek pise do jinych diskusi, tak si koupil nebo mu byl koupen Scenic a tedy je podle nej Renault nejlepsi, protoze ho ma on, ESP je taky nejlepsi vynalez od pazourkove sekyrky, protoze ho ma taky on... To je celkem pochopitelna reakce a ja mu ji neberu. Asi nema prilis moznost si testnout jina vozitka a o jeho zkusenostech za volantem mluvi jeho prispevky, tak se mozna z tohoto stavu bude dostavat dlouho.

Navrhoval jsem tady drobnou projizdku v CLK 430, blici pytliky atd., treba by mu to prospelo, ale je to asi zbytecna ztrata casu.

Jinak OK, presunu se taky do www.hondaclub.cz, tady se budu vyskytovat sporadicky. Kdo si chce popovidat o Hondach ev. i o jinych vecech, tak si diskusi v HC najde.
matuS
kingu, nechapem co sa tak seres...ved pohoda, nie? 😊
Pro vsechny, kteri jsou otraveni jako svabi z toho, jakym smerem se zde diskuse posunula opet oznamuji, ze na

www.hondaclub.cz

je zase o par novinek vice a krome toho take diskuse, ktrere jsou rozdeleny podle jednotlivych modelu a temat, takze se neztratite v desitkach jinych prispevku, jako treba tech nize umistenych. takze vas tam srdecne zvu (az na vyjimky)
navrhuji bojkot vylevu jistych osob zde se nachazejicich jejich ignorovanim. ustetri to cas, penize a nervy. I presto, ze se s dotycnymi na nekterych vecech jakoby shodneme a priznavame jiste oblasti, v nicz by H mela pridat, druha strana odmita akceptovat nase nazory a argumenty. V tom pripade konsenzus jaksi nehrozi.
Nevim jak vy ostatni, ale ja fakt nemam pocit, ze s autem bez a nebo s vypnutym ESP jedu mene bezpecne. Pokud vy jo, tak se neshodnem. Shodneme se alespon v tom, ze by H ESP nabizet mela. Neshodneme se v tom, ze to jeji podvozky nepotrebuji tolik, jako jine. OK. Ale co me dokaze rozzhavit dobela je to, kdyz nekdo utoci na me. vy se svymi sceniky vite nejspis houby o tom, co je to opravdu si auto vyzkouset tak, abyste vedeli, co je limit, co jeste ne. To jsem si fakt slapnul do h.... s tim, zminit se o fabii vs octavii. Bohuzel nevite nejspis ani nic o trakci vykonneho motoru a malo vykoneho na mokru, navic netvrdim, ze by to dopadlo stejne, kdyby mel taky fabii. Jak dobry je pan T. mladsi v rallye nevim, protoze me to nezajima, ale mate stejne tak zkreslenou predstavu o tom, jak jezdi rallyejezdci po silnici. Cekate na oslizle silnici za plneho provozu a se seriovym autem smyky s ruckou, prujezdy vracecek s ruckou? Pak to jen potvrzuje to, co jsem rekl. Nemate o spouste veci ani paru. Skutecnost je ponekud jina a vychazi z moznosti nastaveni podvozku a pneumatik toho daneho priblizovadla. Kdyz uz slo o smyky, tak byly ciste nedotacive a takove, aby v zatacce pomohly, ale ne aby auto skoncilo ve skarpe. ... Ale vubec - nechapu, proc tady vlastne ztracim cas s vysvetlovanim neceho, co nejspis ani nechcete chapat.
Do CR se nevozily o nic mene ekologicke motory, nez do zbytku Evropy, takze to musi splnovat limity stejne jako kdekoliv jinde.
Tak zkus primy a jasny dotaz na HCR, jak to teda vlastne je a proc maji v technicaku E3.

Konecne by to mohl vedet treba K.S., pokud u Volva jeste vsechno o Civi nezapomnel.
Nějak to tu upadlo... Mám civic 5d, když jsem se rozhodoval tak jsem taky koukal na to jestli splňuje Euro 4. Podle všech prospektů splňoval, ale při převzetí jsem zjistil, že má jeno euro 3. Prostě nás svět včetně Hondy bere jako nějaký opice z pralesa, který takový věci nepotřebujou. Docela mě to dost sere.
King Of The Road je Brezina s majackem.
matuS
discipline> OK, hned som spokojnejsi, a chapem co si chcel povedat.
co sa tyka TT - oki, jasne. to auto dalej nemusime rozoberat, tie impulzy za to nestoja 😊
jedina chyba, na kterou jsem zatim prisel, je ta, ze si na to clovek musi zvyknout a to vic nez na prechod na ABS!
Ale clovek by alespon tu volbu mel mit! Mozna az sam zajijes neakou zkusenost s autem v ESP, tak zmenis nazor!
Ale vzdyt ja to chapu, tak pisu, ze kdyz si chci zablbnout, mam moznost vypnout ESP! Taky verim, ze ze spousty aut dela ESP pohodlne auto, jinak to jsou pekny draci! Nekdo ho tam neda vubec, aby bylo videt, co to auto umi!
2matuS: jeste k TT. Pokud se dobre pamatuju, tak byl trouble pri vyssich rychlostech (cca 150 a vic) - problem byl kombinaci spatne aerodynamiky, podvozku a snad i Haldex spojky. Dusledkem bylo asi 20 mrtvych 😒(
2matuS: mozna jsi si nevsimnul, ze nijak nezpochybnuji prinos ESP. Dela to proste veci, ktere jako ridic vubec nemuzes (treba pribrzdit jen jedno kolo) a dela to samo.

ESP by melo hlidat predevsim chyby ridice a neocekavane komplikace zpusobene vnejsimi vlivy. Urcite neni problem vymyslet situace, kde bude reagovat blbe (stejne je to u ABS). Techto situaci ale bude velmi nizke procento.

Druha vec je, ze mi v mem aktualnim aute nijak nechybi. Treba za par let zpohodlnim a necham dalsi spoustu veci za sebe delat computer; dani za to bude, ze si vzdycky uziju o 50 kilo min zabavy pri rizeni.

ABS (+BAS +EDB) - proti nemu tady snad nikdo nic nema.

Pokud te vytocila moje poznamka o svezeni v ATR, tak sorry. Chtel jsem tim jen rict, ze by si mracek mohl zkusit neco takoveho projet, potom mozna pochopi PROC tam to ESP neni. A nebo mu to nic nerekne a bude happy, ze za nej nekdo ridi. Nic proti tomuto postoji nemam, kazdy at si vybere, presne to, co mu vyhovuje.

Ze Honda dava ESP v Evrope jen do Legendu (jmenuje se to VSA - Vehicle Stability Assist) je nejspis chyba a prichazi tim o zakazniky, kteri tuhle vybavu chteji - meli by mit moznost si vybrat.
matuS, presne si vystihl moji rec, presne tohle mi tu na nekterych lidech vadi! To jestli bude pouzivat ESP je ciste vec kzadyho, ale ESP ma predevsim slouzit v krizovych situacich a tam ani ti nejlepsi ridici nejsou 100%! Ja nehanim zadny auto, pokud s nim nemam ciste spatnou zkusenost a nikdy bych si netroufl rict, ze nektere auto ma spatny podvozek, muzu sice rict, ze mi prijde, ze to x auto sedi lip nez auto y, ale ze ma vylozene spatny podvozek to ne! Navic kolik z nas jezdi na same hranici toho, co to auto snese? Ja teda rozhodne ne!
Nechapem ako sa mozte stale hadat o tej jednej veci! Kazdy ma na to iny nazor, niekto ho chce, niekto nie, niekto potrebuje. Ja ESP nemam, ako priplatkovu vec by som ho nezobral, ale keby ho malo auto seriovo, tak si ho preto nemam kupit? Blbost nie?

King> Fakt si ako na Fabii SDI drzal krok s rally jazdcom na Octavii TDI? A isli ste smykom cez zakruty...to by som chcel vidiet. Si si pomahal rucnou brzdou? Bud si jazdec, ktory by mohol ist rally alebo ten rally jazdec stal za h..no. V jednom prispevku hovoris, ze na maly vykon ESP nie je potrebne, v druhom napises ze ides s SDIckom smykom cez zakruty-tak potom neviem co si mam o tebe mysliet. Alebo je 68k vysoky vykon?
matuS
kingu> Ale nikdy nerikej, ze je spatne, ze ho nekdo nema, protoze nekdo ho ani mit nemusi a nechce
lenze ak

ho niekto chce, tak u hondy ho nedostane, a to je potom smutne...

discipline> Treba se mracek nekdy sveze s Acco (nejlip TR), CTR, S2000 atd. a bud mu to neco rekne a pochopi o

cem je tady rec, nebo bude dal happy s mekkym francouzem a ESP.
toto je presne to co mna na diskusii vie *.

preco ste taki zadubenci? strasne mi obaja pripominate hufnagla, king navyse v prispevku, kde opisuje nahanacku fabie

SDI s oktaviou TDI velmi pripomina OKTAVIANA. to som od vas necakal. Skuste pochopit, ze megane scenic nieje osobne

auto so sportovymi ambiciami, je to auto stvorene na nieco uplne ine....
dalsia vec na teba discipline - ja

nemam rad audi, a uz vobec nie ich trapny model TT. ale zhodou okolnosti som min.tyzden pozeral reportaz na DSF, kde na

jednej trati testuju auta a meraju im cas. je to okruh na polygone. ked sa skusa auto s ESP, tak sa samozrejme vypina

a tak tomu bolo aj pripade TTcka. A hoci aj TTcko aj fujHALDEX, tak dopadlo velmi dobre, na tretom mieste za mitsubishi

evo7 a tusim porsche gt2. takze zrejme zmenou stabilizatorov, tlmicov a pruzin dosiahlo audi pod tlakom lepsie vysledky

ako vy predpokladate, a ESP je tam len ako doplnok. zasa treba povedat, ze na tom okruhu sa nerobia testy vo vyssich

rychlostiach (predpokladam ze viac ako 100km/h tam nejdu) takze moze byt aj tam pes zakopany, to uznavam.
otazka znie😒br />
preco nieje ESP v ponuke pre civic? mne civic pripada ako idealne zenske auto, to auto k zenam proste ide. nevidim dovod,

aby zena nemala ESP. Ja tiez mam moznost jazdit s ESP a svoje postrehy som napisal niekolko stran dozadu v rubrike

skody oktavie, alebo fabie, nepamatam si presne. ale kazdopadne ho nepovazujem za zbytocnost. v skratke mozem povedat asi

tolkoto - ja tiez zabrzdim na suchu lepsie bez ABS, ale musim to cakat. ked mi niekto skoci necakane do cesty, tak je to velmi

narocne. a ABS by to zvladlo urcite lepsie, najme na meniacom sa type povrchu. a to iste plati aj s ESP. ked ides po

snehu 40km/h, a chces sa zabavat, zatocis a das tam rucku, krasne ides smykom, proste pohoda. ale ked ides v aute,

rozmyslas nad niecim, alebo pocuvas radio a skoci ti tam zenska s kocikom (len aby ste nerypali, tak viem ze treba

predvidat atd, ale berte to ako priklad) , tak zrazu zistis, ze rucna brzda je strasne

daleko a kocik je hrozne blizko. a ESP ti v podstate taha tu rucnu brzdu automaticky a moze pomoct. raz som videl na TV3

reportaz, isli medzi kolikmi s oktaviou s haldexom so zapnutym ESP a vypnutym. hoci isli cca 40km/h, ten rozdiel bolo

jasne vidno. a preto je blbost hovorit kingu, ze na slabe auto nieje ESP treba. take slabe auta, ze nejdu ani 40km/h

tusim honda nerobi 😄

celym tymto vyplodom som nechcel niekoho urazit, ale len som chcel poukazat, ze nie kazdy sofer ma neustale radost z jazdy, a nikto nieje dokonaly.
to King-tak autopilota bych nechtel...😄 to uz by auta nestala za nic! Porad si ale stojim za svym ,ze ESP by mela na aute byt, avsak by se mela dat vypnout, jak je tomu doted!Chci si zablbnout, poradne se projet, tak ho vypnu, chci je bezpecne, tak je zapnuty... To, ze je protiskluz dobry, dokazuje uz jeho zavedeni v F1! Zkratka, potrebujes li nekam vjet a je tam moc velky provoz, tak je ASR k nezaplaceni, nemusis se bat, ze ti auto zacne hrabat a nerozjedes se na potrebnou rychlost. Takovych pripadu u nas je! Proto si myslim, ze by Honda mela ESP nabizet bud seriove, nebo alespon na prani a v budoucnu ho dostanou do serie vsechny vozy! A chtel bych videt nekho, kdo vyrovnava smyk v zatacce, ale nechtel bych byt v protijedoucim aute!
jeste k motorum - neni ladeni jako ladeni. kdyz prisla S2000, automobilka pripoustela, ze jde o naprosto ojedinely dvoulitr, ktery nevychazi ze zadneho serioveho. Spickove materialy, pecliva vyroba, kvuli tomu cena jako bejk (nebude to asi moc pod milion korun). Ale treba i-VTEC (stream, RSX, CTR, ITR, proste vsechno nove od dvoulitru) je na tom pry uplne jinak. Uz sam od sebe ma pry potencial davat vykon kolem 150 kW bez dalekosahlych uprav (nektere treba jsou, ale neni nutne predelavat cely motor). Diky tomu si muzou nahodit pro stream a CR-V 115 kW, protoze je to lehce vic nez ma konkurence a jim to staci. pro sportovni varianty ho jen lehce modifikuji, a hned maji 150, nebo pres 160 kW. System VTC dela divy. jen nevim jednu vec - proc uz Honda nevybavila i-VTEC i promennou delkou sani? pak uz by asi nemeli co inovovat 😃 Nebo ze by ho mel?
a jeste neco - ty budes pravdepodobne velkym priznivcem technickych vymozenosti casu pristich, kterych se ja doufam uz nedoziju. A to doby, kdy tvoje chovani za volantem bude krome ESP kontrolovat jeste ctyricet dalsich systemu - radarova kontrola odstupu od vozidla pred tebou, radarova kontrola odstupu od krajnice, elektronicka kontrola nejvy‰‰í povolene rychlosti, pripadne autopilot. Vsechno to jsou veci, se kterymi bude jizda bezpecnejsi, jako ESP. Ale za co to jezdeni potom bude stat? ja patrim k tem, kteri nepouzivaji auto jen k premisteni z A do B. Jo - jeste k tomu ABS. To je rekl bych prvni a posledni nezbytnost, ktera byla pro auta vyvinuta, a treba i BAS a EBD, protoze to, co souvisi s brzdami uznavam stejne, jako dobry motor.
2mracek: ach jo, tak znovu 😄. V zasade mas pravdu v tom, ze by Honda mela dat moznost koupit si ESP. To je tvuj argument, a spravny. Ovsem uz jsme zas u toho - Proc do civiku, ktery nema tak vykonny motor, aby ESP opravdu potreboval. Pokud se vykonu bojim, tak si koupim slabsi, a to ESP NEPOTREBUJE. Pokud se ho nebojim, zase ho nepotrebuju. Proto sportaky od Hondy ESP nemaji. Ani S2000, ani CTR, ITR a ATR. A nema ho ani sportak Clio Sport? Proc ho tam ten renault sakra nedava, kdyz je to bezpecne? A Porsche? To je sice sportak, ale kupuji si ho snobaci daleko vic, nez mistri volantu. A ti ho potrebuji. Daleko cistsi sportak je proto S2000, nebo jeste cistsi Lotusy. A Opelu Speedster zase chybi k titulu poradny sportak slusny motor. A pokud si myslis, ze bude soutezak s feldou rychlejsi v zatacce nez lehce nadprumerny ridic s S2000, hluboce se mylis. Neujel mi rallye jezdec (coz jsem nejdriv netusil, ale libilo se mi, ze jede svizne, takze jsem si mohl zazavodit) v octavii combi TDI na usmekane zatackovite silnici na trase z Vyskova na Zlin. A to se dost snazil. Ja mel Fabii SDI !!!. Ta ma sice lepsi jizdni vlastnosti a ovladatelnost, ale i tak se za to myslim stydet nemusim. Ale byli jsme tam ve smyku skoro furt. To je ta skola jizdy bez ESP 😃 Ale mas pravdu v tom, ze se za hodinu jizdy podvozek nepozna. Ja byl treba z podvozku Civiku po hodine jizdy dost rozladen. na seznameni s autem potrebujes tak tri dny, nejlepe tyden a optimalne 14 dni. Ale kdo ma tyhle moznosti?

A na ABS mi nesahej 😃
2saab: jeste k motorum. U tech vykonnejsich to neni jen vyladenim. U Acco je pouzit SOHC VTEC, kdezto ATR i S2000 maji DOHC VTEC a navic vnitrne chlazene pisty (zespodu se na kazdy pist strika dvema tryskama olej) a jeste dalsi odlisnosti (to by bylo nadlouho).
2Jirik: mozna jo. Pujcim MB CLK 430, vypneme ESP, pribalime blici pytliky a muzou testovat 😄
2saab: novy Acco bude mit urcite i-VTEC, ale nic dalsiho nevim.

No jasne, ze bude mit Cotavia RS tvrdou konkurenci. A Golf GTI taky 😄
To Discipline: maximalni souhlas. Mracek by se mel mozna projet s Kingem, aby zjistil, jak zjistovat kvalit ypodvozku. Jak ho tak pozoruju, docela se na to zameruje.
Saab
to Discipline: Accord bude mít určitě taky novější motory jako Toyota, jinak ty ostatní už jsou spíše vyladěné motory jako třeba Toyoťácká 1.8čka se 141kW (Celica, nová Corolla T Sport). Jsem zvědav kolik bude Civic Type-R a Corolla T Sport stát, třeba pak bude mít Octavia RS tvrdou konkurenci.
2mracek: ach jo, tak znovu 😄 Nijak nezpochybnuju prinos ESP, jsem jen proti tomu, aby se z ESP delala berlicka: neumime udelat slusny podvozek, placneme tam ESP a bude to (TT, 607...).

To mam MNOHEM radeji dobry podvozek bez ESP.

Nepodezrivej nas tady, ze bychom tady po par kilometrech vyslovovali soudy nad podvozkem, po par desitkach kilometrech po znamych testovacich mistech ale muzes docela dobre srovnavat, konecny vysledek ti stejne rekne jen referencni mereni.

A jeste k naklonu: pokud zalistujes v konferenci zpet, tak se dozvis, jak se tady komu libilo nove Civi, ktere se sice naklani, podvozek je hodne mekky (tedy podle MFD moc tvrdy 😃, ale drzi a drzi..

Taky si nemusim z antiprokluzu delat pomucku proto, ze se neumim rozjet za snizenych adheznich podminek.

Stanovisko je porad stejne: u Acco mi ESP vubec nechybi, porad je velka zabava ho ridit.

Ale mozna je chyba, ze H. ESP v evrope moc nenabizi (aspon jako volitelnou vybavu), treba by toho prodala vic.
A ESP vam necpu, jen tak Honda zbytecne ztraci zakazniky, ktery chteji bezpecne auto. Jinak Clio ESP nema! A ne vsechny Renaulty jsou mekky(totez plati o Scenicu)! Jo a ja nikdy nejedu na doraz, nikdy jsem nemel bouracku a nikdy neriskuju!
Ach jo, tak znova 😄, ESP ma moznost vypnuti, takze kdyz chces jet autem nadoraz, tak ho mas moznost vypnout. Je teda zajimavy, ze jako supersport M3nebo Porsche GT2 pouziva kontrolu stability, kdyz je to spis auto na sportovni jizdu? Vy mne prijdete, jako lidi, ktery kdyz se zavadelo ABS, tak tvrdili, ze ho nechteji, protoze smyk ocekavaji a jsou na nej pripraveny(good idea)! Budis, reklu li, ze si lide koupi S 2000 na rychlou jizdu a reknou budis, nepotrebuji ESP, chci se vyblbnout, ale Civic? Takze je to fakt smesny! Dale jem i zahadou, ze se clovek jednou sveze autem a hned rekne, ze ma auto super nebo blby podvozek. Ono to, ze se auto nakloni, neznamena, ze ma spatny podvozek a ze hned ustreli! Kdyz das profi jezdci neupreavenou Feldu(na kterou si zvykne) a sam si pojedes v S2000, tak zatackou projede rychleji, nez my vsichni v S2000, tudiz rici podle par kilometru, ktere auto ma spatny podvozek je nesmysl! Jasne, kdyz se auto nenaklani, jde predpokladat, ze podvozek bude hodne stabilni, ale jestli ze je auto naladeno komfortneji, tak tezko po par kilometrech poznas, co je dobry a co ne!
Taky jsem si zlepsil naladu, Tarquini jel opravdu super a acco vypada skvele co. Koukali jste i na GT, Lister tam pekne blafnul.
2king: a jeste neco. S tim XJR tomu docela rozumim, uplne stejne jsem to udelal s MB CLK 430 a z nudneho rychleho vozitka bylo neco uzasneho...
2king: ja jsem v nekterych vecech docela trpelivy clovek a nerad bych nekoho z teto diskuse vyfu..oval jen co se objevi.

Treba se mracek nekdy sveze s Acco (nejlip TR), CTR, S2000 atd. a bud mu to neco rekne a pochopi o cem je tady rec, nebo bude dal happy s mekkym francouzem a ESP.
Jeste neco - docela me prekvapilo, ze je podle tebe jedno, jestli mas na zatacku pro rychlost 80 km/h auto s 40 kW a 150 kW. Tak kdyz jsi ten renaultak, tak si na chvili pujc Clio Sport (staci s dvoulitrem) a projed si zatacku, kterou jezdis se Scenikem, taky s cliem. Dulezity detail - je treba ji jet na dvojku a v pulce prislapnout na podlahu - u obou. Pak poznas, proc silne auto s nevalnym podvozkem potrebude ESP. zatimco slabe ne. Tim nechci rict, ze je Clio Sport auto se spatnym podvozkem, s nim jsem si uzil naprosto uzasne (az na to, ze mu zvonily ventily), jako s malokterym autem, ovsem kdyby melo ESP, tak bych za volantem UMREL NUDOU! To je ovsem otazka pristupu k veci. tak nam plis uz to ESP necpi.
Tak jeste jednou ke vztahu k ESP a spol. Mracku, do jake miry veris pri jizde sobe, do jake miry podvozku a do jake miry elektronice? Myslim si, ze patrim k tem lepsim ridicum ( i kdyz na takoveto pocity vrele doporucuju svezt se treba s rallyovym jezdcem - rychle prejdou 😃, a protoze stridam auta opravdu velmi casto, musim se spolehat tak ze 50 procent na sebe - jak se citim a treba i jestli jsem dostatecne soustredeny (pokud ne, jedu pomaleji). Z dalsich 45 procent podvozku - pokud se mu verit da - vseobecne, ne u konkretni znacky,i kdyz je pravda, ze v urcitych znackach si dovolim vic jiz po prvnich metrech. Jinak je treba sasi vyzkouset, a to bez ESP i protiprokluzu. To, jak odjedes z krizovatky je vec tve nohy, ne neceho, co te hlida! A teprve kdyz se s autem sziju,tak vyzkousim, cio to dela s ESP. Jiste - jizda je o necem jinem (tedy rekl bych o nicem). proste jen slapes na plyn a drzis volant v danem smeru, ono se to postara. Podle tvych slov se mi zda, ze se rad sverujes do pece necemu (ASR, TCS, ESP), co dava pozor na tvoje chyby za volantem nebo na necitlive zachazeni s pedaly. Jiste, jizda s ESP je bajecna vec (az si projedes zasnezenou zatacku s autem s FWD smykem vsech 4 kol jako u ctyrkolky, tak z toho taky budes mit radost, ale jinak NE), proste jsi v pohode, schvalne delas blbiny a sledujes, co ESP s autem dela. Ale to nema nic spolecneho s jizdou s velky J, kdy zrychlujes tak, aby jsi mel trakci, do zatacek jedes velmi rychle ale stale tak, abys nedostal smyk, a kdyz ho dostanes, tak musis vedet, jak z neho, jinak jsi na placku. A o tom je jezdeni, ne o ESP. A takhle muzes jet s civi, acco i S2000, jen s kazdym trochu jinak. Z aut, ktere neco resi za me mam obavy. Ja jsem zvykly si pri smyku auto rovnat sam, ale kdyz to delame dva (ESP a ja), tak to nedela dobrotu. A pamatovat si, jestli si u tohoto auta muzu dat pohov, protoze ESP ma, me moc nebere. Abych se priznal - jedine auto, u ktereho jsem si netroufnul jet bez ESP byla nova M3. Ale ne kvuli prebytku vykonu, jako spis kvuli tomu, ze to stoji janevimkolik, a ja s ni jel 20 km v hustem desti. Ovsem u Jagu XJR, ktery je na tom motoricky asi tak stejne jsem neodolal. To byly veci 😄. Takze shrnuti - klidne si ESP mej, pouzivej, vychvaluj. Ale nikdy nerikej, ze je spatne, ze ho nekdo nema, protoze nekdo ho ani mit nemusi a nechce.
2 discipline - teda ja zasnu. Ty se tady bijes za Hondu opravdu dooost mohutne, skoro jako nejakej King, neznas ho? Ale tvoji trpelivost bych chtel mit.
Hmmm hmmm, tak tenhle vikend se opravdu vydaril 😃
Jo Accord, peknej, ale mohl by byt levnejsi!
Presne!
2mracek: to mas ktery model, 1.6 Privilege?
Hezke, to potesi 😃

Uz aby jim to zacalo jezdit i v F1 (ale to si asi budeme muset pockat a pristi sezonu).
Hondicka ma za sebou celkem vydareny vikend. Krome vynikajicich vysledku motorek v Brne se pekne predvedly Accordy v superturismu:

Kvalifikace: 1 a 5 misto

Warm Up: 1 a 2 misto

Zavod 1: 1 a 3 misto

Zavod 2: 1 a 4 misto

Celkove 3 a 4 misto
Mam ESP!
Srovnatelne s vyssimi objemy! Jasne je to know-how, taky se tezko hleda velkoobjemovy motor u Hondy a jelikoz Honda dela i super motorky, tak o tom musi neco vedet! BMW naopak nedela moc nizkoobjemovy motory, alespon jsem je nevidel. Nejmensi byvala 1,6, ale ta je ted nahrazena 1,8(myslim, nevim presne)! A trend u BMW zvysovat objem se potrvzujuje BMW 740- BMW745
O tom to u Hondy (stejne jako treba u BMW) je. Udelat vykonny motor se super nizkymi emisemi a docela nizkou spotrebou, ktery hodne vydrzi. V tom je to, co se nazyva know-how.

Kolik to vyrobne stoji nemam ponenti, ale tak zle to nebude, protoze ta jejich auta nejsou drazsi nez srovnatelna konkurence.
No tak mas ho tam nebo ne?
Ani ja nejsem odbornik, ale je to logicky! To i s 1,3 Felicie ti bez problemu udeleji 140PS, ale k cemu ti to je, kdyz ten motor nic nevydrzi!
Co s nim?
2mracek: co ten Scenic a ESP?
Nejsem odbornik na vyrobu motoru - NIKDY bych se neodvazil ani vzdalene odhadovat naklady vyroby a vyvoje motoru, ani tyto naklady porovnavat pri vyrobe a vyvoji v ruznych firmach s jinou mirou efektivity a v jinych ekonomickych podminkach.

Pokud nemas v ruce jasna cisla (ktera si kazda firma velmi peclive hlida) tak jsou to jen nicim nepodlozene dohady, ktere nemaji ani cenu mista, ktere na serveru zabiraji.
A mozna, ze jsou auta o stejnem objemu a nizsim vykonu pruznejsi do urcitych otacek, nez ty supervykonny! Ale jak jsem psal, sportak 2,0 o vykonu 240k je fakt dobry! Jen se ten motor musi tocit, aby jel!
Neni drahy? S2000 1590000KC? Pro mne jo! Jinak neverim tomu, ze by to bylo levny, ty motory musi mit tak nakladnou vyrobu, protze maji maly objem a aby neco vydrzely, tak se musi pouzivat vydrznejsi materialy. Vyroba takoveho motoru musi byt minimalne stejne draha, jako vyroba motoru o stejnem vykonu, ale vyssim objemu! Navic auta s vyssim objemem maji vetsi tocivy moment, coz se na aute dost projevi!
2mracek: to je nejaky divny. Scenic a ESP? Pokud vim a pokud renaulti web nekeca, tak ten o nem ani neslysel. Nepletes si tak trochu pojmy? 😃
2mracek: Tak jeste jednou: JE to peo Evropu a NENI to SILENE drahy. Staci se podivat do ceniku Hondy porovnat s konkurenci.
Jinak jsem jezdil asi s 12 auty, mezi nimiz byla i Honda Civic, bohuzel jen 1,4!
Jelikoz mam toho Scenica, tak ten ma ESP a tudiz vim, jak zasahuje a kdy(pravda zatim moc nepracoval, spis jen tak zkusebne, ale uvidime v zime). Navic to ASR je fakt dobra vec, ale o tom uz jsem psal!
2 litr pres 100kw je docela uz bezny a nebude asi tak drahy, jenze to ostatni bude silene drahy, tak by to nemelo pro evropu cenu vyrabet tak vykonny nizkoobjemovy motory!
2mracek: jeste bys nam tady mohl prozradit jak velke zkusenosti s ESP mas ty (a nebo vubec, ktera auticka jsi ridil dal nez 50km).
Mas pravdu, ze s ESP moc zkusenosti nemam, ve vetsine aut s ESP, ktere jsem zkousel jsem ho vypnul. Jedinou vyjimkou byl Jaguar S-Type, ale tam se aktivoval v situacich, kde si Acco ani nepiskne pneumatikama.
2mracek: VSECHNY jmenovane motory JSOU pro Evropu. Stream (115kW) uz se prodava v CR, CTR (147kW) jde na trh ted na podzim ITR (162kW) snad taky.

S2000 (177kW) se tady uz nejaky patek prohani.

1.6 117kW Civi se prodaval uz pred nekolika ledy i v CR (Civi VTi).

Vubec nevim, jak jsi prisel na to, ze by vsokoobratkove motory nemely v Evrope uplatneni. Jak to souvisi s geografickou polohou?

Mozna ti z pohledu Scenica tyto hodnoty pripadaji extremni, ale ver, ze ta cast populace, ktera jezdi H. si na tyto hodnoty rada a rychle zvykla.

Co se tyka ceny, tak tady snad nikdo netvrdil, ze je H. levna znacka, ale treba Civi Type-R ma byt v UK levnejsi nez Golf GTi!
Pravdepodobne nemas zkusenosti s ESP, ale dalsi pozitivni na ESP je, ze jeho soucasti je ASR, ktere by jiste vozu pomohlo pri rychlem rozjezdu, protoze je to fakt dobra vec(nemusis se nikam bat vjet, protoze vis, ze ti auto nebude hrabat a pojede!
Jo, taky jak jsou tyhle motory drahy! Tyhle vykonne motory se az na vyjimky pouzivaji jen v Japonsku, v evrope by nemely moc uplatneni, protoze sveho vykonu dosuhuji az ve vysokych otackach. Jinak jsou dobry, ale uz jsou to extremy!
2saab: motor D-4 od Toyoty je docela povedeny. Co ale takhle treba DOHC i-VTEC dvoulitr ze Streamu: 115kW/6500rpm, kombi spotreba u Streamu 8.4 (a to je Stream VAN). Nebo treba i trosku ostrejsi dvoulitry: 147kW (Civi Type-R, i-VTEC), 162kW (Integra Type-R), 177kW (S2000). Jeste jednou: jsou to vsechno ATMOSFERICKE DVOULITRY.

2mracek: 1.6? Treba motor z Civi 1.6 VTi: objem 1595, atmosfera, 160k (117kW).

Aby bylo jasno, nerikam, ze je Honda super vzdy a vsude, ani tady nijak nesnizuju snazeni Renaultu a Toyoty, ty jejich motory jsou docela dobre (Toyota) nebo mozna dobre (Renault), ale je to dobry prumer, nic vic.
2mracek: palubni pocitac by byl OK (porad nevim co na tom Honda ma, ze ho tam nedava), antiprokluz ani ESP mi u Acco nechybi. Naopak mi u Avensisu proti Acco chybi lepsi podvozek.

Co bych na svem Acco vylepsil: strmejsi rizeni (ted je 2.8, radeji bych tak 2.2-2.3), niz sedadlo. Jinak mi tam vcelku nic nechybi.
Saab
to mracek: mě taky 😄, Avensis s tím dvoulitrem je ve své třídě špička, je výkonější než Accord 2.0 a přitom úspornější než Accord 1.8 ! A to už je co říct. Výkonově jej překoná třeba Alfa, ale za cenu vyšší spotřeby. Jen by to možná chtělo sportovnější podvozek.
Lagunou jsem nejel, jezdim Scenicem 1,6 16V a jezdi dost dobre, mozna ze by jsi si divil! Jinak ta 1,6 16V je stejne vykonna jako 1,6 u Hondy! A Renaultovu 1,6 vsude chvali, zkus se s ni nekdy projet a uvidis jak je to zivy!
Chybi mi protiprokluz nebo uz rovnou ESP, zkratka nektery evropsky auta jsou lip vybaveny!
matuS
mne palubny pocitac a na automatickej prevodovke moznost manualnej volby prevodovych stupnov
2mracek: copak ti v Acco chybi?
2mracek: u 1.6 bych o nadprumeru moc nemluvil, rekneme, ze je to slusny prumer, ale na tech 1300kg je to SLABOUCKY...

To, ze je to slaboucky se projevi mimo jine i v zatackach, kde nemas skoro zadny prebytek vykonu na hrave a bezpecne projeti.

Ale jinak jsem s Lagunou nejel, takze je to teoreticka uvaha.

Btw. kolik jsi toho s Lagunou najezdil?
Mne se nektere Hondy libi, ale Civi mi zrovna nic nerika, ale Accord, to je jiny kafe. Skoda jen, ze nema u nas lepsi vybavu!
Je jasny, ze to nejsou zadna dela, ale staci pro bezny provoz, kde se neztrati! Auto by melo byt stabilni, at uz je to 1,6 nebo 3,0! Proto nazor, za 3,0 potrebuje ESP a 1,6 ne, mi prijde fakt smesny! Jinak ta 1,6 16V patri mezi nadprumerne vykonne motory(ve svem objemu) a vyrovna se 1,8, ale dokonce i 2,0(napr. Octavie-fakt je, ze ten motor je starej, ale prodava se dal)! Renault ma v tehle tride minimalne stejne vykonne motory jako Honda!
Promin mracku, ale pro motory 1.6 a 1.8 u auta stredni tridy s hmotnosti Laguny me jako nejmirnejsi vyraz napada taky slaboucke.
Slaboucke motory, ty bers zatacky ve 200km/h? Protoze 150km/h zvladne kazdy motor od Renaltu uplne v pohode! Takze je to blbost co jsi tu npsal! Pokud by mela auta tak nebezpecny povozek , tak to urcite nebudou resit jen ESP, ktere se da vypnout! Jen to, ze Audi TT dostalo ESP, by nevyresilo jizdni vlastnosti! Vzdy se musi udelat zasahy do podvozku a ty se take udelaly!
Dalsi vec, Renault ma taky dobry motory, v tomhle bych to nehledal! A vubec, jak jsi prisel na to, ze Laguna potrebuje ESP?
Nejen motory 😃. OK, nechame dohadovani. BTW -zakladni laguny taky ESP nemaji. Ale ty splaboucke zakladni motory asi nebudou tem podvozkum nebezpecne.
to King-Honda dela super motory, to ji nikdo neupre, ale zkratka v nekterych vecech s tebou nesouhlasim tot vse(jejich malo, ale jsou)!
tutti-je zajimave, ze zakladni modely 607 ESP nemaji!
to Saab-Jo, tak tahle Toyota by se mi uz libila...😄
To jsem tomu zase dal, pokouset se nekomu neco vysvetlit. Ach jo. Ja mluvil o METODICE zatridovani aut, ne o tom, kdo bude komu konkurovat. Ale hadat se tady nebudu, na to mam dost jine prace 😒. OK, mate vsichni pravdu - Octavia je auto nizsi stredni tridy, a Honda je asi neco jako americka znacka Saturn. Vlastne jeste horsi - Zadne moderni technologie, ktere auto prodrazi, hlavne ze to jede. Pouzivaji jeste stale motory OHV, karburatory a o plneni emisnich limitu jako ULEV, ZLEV a dalsich v zivote ani neslyseli. Stejne tak ne o VTECu, i-VTECu, Insightu, IMA, 4WS, nebo ucinkovani v F1. .... Spokojeni? ...... A pokud je rec o americkych autech - to je pravda. Ta, ktera se do Evropy vyvazeji a jsou mirne modifikovana, jsou zoufala. Predpokladam, ze ta domaci budou nejspis primo priserna (o cemz svedci i zabery v serialu Policie v akci na Prime, kde jsou jizdni vlastnosti americkych pekacu vice nez vymluvne zdokumentovane.
Nevim jak C5, ale pazout 607 ESP potrebuje, dukazem je prepracovani podvozku na zacatku vyroby spolu s instalaci ESP.
matuS
kingu, z toho co vsetko som uz o tebe cital si myslim, ze ty niesi blbec, ale nedokazem pochopit, ako mozes dat do jednej triedy passat a oktaviu.... a stym ESP v C5, to si vlastne ako myslel?
Saab
to mracek: Toyota Avensis má ABS, EBD, TRC (protiprokluz), brzdový asistent BA i počítačem řízený stabilizační systém VSC. Ale kdyby jsi tyto věci chtěl, tak bys jej musel koupit v Německu, k nám se s TRC a VSC Avensis neodváží 😒 No a statistiky spolehlivosti dělají němci, takže "český" Avensis by měl být spolehlivější 😄 Němci mají navíc v nabídce i Avensis s motorem 1.8 a Corollu s turbodieselem. Super volba je Avensis 2.0 VVTi D4 (110kW, 9.1s, komb. spotřeba 7.7 litru)
Öctavie je auto nizsi stredni tridy, stejne jako treba Renault megane classic!
V TT jsem nejle, jel jsem v Lagune a videl ji pri losim testu, nepodarilo se jim ji rozhodit! Podle meho se Civic radi mezi rodinne vozy, tudiz by clovek pocital s tim, ze mu to nevytrese dusi! Je jasne, ze nekdo ma radeji tvrdsi podvozek, ktery sice drzi lip, ale v aute je pak nan asich silnicich dost vyklepanej. Jinak jestli ma Laguna spatne jizdni vlastnosti, tak to by pak US auta musela mit ESP v zakladu a jeste omezovac! Spis si myslim,ze Honda nedodava ESP proto, protoze je to dost draha zalezitost a zvedla by se tim cena auta! Je jasne, ze to bude muset jednou zavest, ale dokud je jen mala konkurence, tak nepotrebuje cpat penize do nove techniky! Japonci skoro vubec nepouzivaji ESP(Mazda, Toyota atd)! Myslim si, ze kdyby zacali pouzivat tolik elektroniky, jako se pouziva v evropskych autech, ze by meli v evrope vetsi prodejnost, zas by se jim diky te elektronice mohla snizit spolehlivost! To je otazka!
U vas na Slovensku? Tak u nas patri do stredni, spolu s passatem, toledem, ap.. pro tvou informaci trochu teorie, obvykle na zapad o vasich (a nasich 😄 hranic. Jednotlive tridy jsou podle metodiky obvykle na zapade limitovany VNEJSIMI ROZMERY. To, ze Octavii postavili na kratkem rozvoru golfu je problem skodovky, ale ne zatrideni (mimochodem ten rozvor je slaby i na nizsi stredni tridu - nechtel bys tedy dat octavii radeji mezi male vozy?). A jak je to s dalsimi sedany tehle tridy? To uz zalezi na metodice toho ktereho vyrobce, ale da se rict, ze kvuli poradku se ma vec nasledovne: Octavia je samostatny model, ktery je dost dlouhy, takze se stredni trida. Totez plati o Toledu, ktere vzniklo taky jako samostatny model. Jine je to ale treba u Nissanu Almera Sedan, nebo mazdy 323. Ty vznikly jako hatchbacky nizsi stredni tridy, takze i jejich sedan verze v ni zustanou. Potiz je s auty jako civic sedan nebo VW bora. Ty nejsou ani samostatne modely, ale ani vzhledove z hatchu nevychazeji (navic treba civi sedan byl vubec prvnim civi cele nove rady. Tady jasne vidis, ze roztrideni je jedna vec, ale konkurenti druha. protoze takova almera je v realu konkurentem toleda, atd atd. Bohuzel ale jednotna metodika posuzovani neexistuje, tak se muzes setkat i s uplne jinym delenim. Tohle ma ale nejvetsi logiku a je nejjednodussi. taky by slo pocitat koeficienty - nejvetsi vykon, velikost kufru, mnozstvi vybavy ap., ale to by nikdo nedelal. Civi sedan treba v Evrope konci motoricky na 81 kW, Bora ale na 150. Tak se to proste delat neda.
pallas
King, no odkedy sa vyraba.
na vyse uvedene adrese je k videni Honda CR-V bez kamuflaze.
Par perlicek z testu😒br />

"tvrdsi podvozek" - nez co? detsky kocarek? Mekky podvozek je jedna z veci, kterou u civi nemusim, ale dobre to tlumi diry (nevim, co to mel pan Bucek za verzi (nezkousel uz Type R?)

"úsporný a rychlý motor X dava modelu mezi jinymi vozy jen prumerne zrychleni" - to je zmatek 😊

"interier je pojaponsku sedivy" - ja si furt myslel, ze je uplne cerny. Asi pujdu navstivit ocniho 😒

"sedadla patri spis k uzsim" - kolik vazi? Pan redaktor asi nejezdil v Daewoo Tico, protoze to ma v tom pripade misto operadla spejli z nanuku.

"octavia v tehle tride nabizi 528 l" - tak tomu rikam srovnatelne vozy. Odkdy je Octacie hatchback nizsi stredni tridy?

"spotreba VYROSTLA na dalnici na 6 l" - nekupujte turbodiesely. To bych chtel videt. Mozna v zuzeni s rychlosti omezenou na 80.

"chovani v kritickych sitacich by vylepsilo ESP" - kdo by to rekl. Hmmm, to je nahoda - ono ho nejde dokoupit. takovy sunt nekupovat 😒

"smouhou na kráse je tvrdsi podvozek" - kolik let dela autor do aut, ze nepozna charakteristiku podvozku, A slovni spojeni smouha na krase, to by se melo tesat (nebo rezat? - chudak cestina)

"ostatni auta v testech kolizi dostavaji za stret s chodcem jednu, nejvys dve hvezdicky" - na www.euroncap.com si hral nekdo s gumou?

"před koleny vzadu je mene mista nez v meganu a stejne s xsarou a astrou" - uaaaaaaaaaa, je mi spatne. Bud jsem magor ja, nebo jednou v USMD merili v cm a podruhe v palcich. Nebo jim vyrostl figurant. Je mi spatne.
Kdy zase vyjde nejaky test v Dnes? Uz se tesim 😃
TT se da rozhodit do pretaciva velice snadno, ale to ke sportaku patri - je to prijemne, pokud to mas pod kontrolou. Potiz je v tom, ze kdyz se ti neco rozhodi ve 150, je z tebe placka.
Je trochu rozdil mezi "jet docela ostre" a "testovat". A to, ze jsi jel s TT a v pohode je jasne. Jinak bys byl jeden z tech 20 mrtvych 😒.
2 mracek. To jsem napsal ja. A bohuzel vim, o cem mluvim. Ridil jsem uz vic aut, nez umis vyjmenovat a jsem toho nazoru, ze ESP je na nic. Ten nemam na mysli bezpecnostni efekt , ale existenci ESP jako takoveho. jaky vyznam ma ESP? Ze se jako silenec vznes do zatacky, na kterou nemas bud ty, podvozek nebo gumy, ale tobe to nevadi, staci drzet volant v pozadovanem smeru a berlicka se postara? To je vskutku bajecna vec, jen co je pravda. Rada vozu ma tak mizerny podvozek (at uz proto, aby byl komfortni (laguna), nebo proto, ze to proste neumi (mnoho jinych)), ze ma bez ESP hranici smyku prilis blizkou bezne jizde. Takze to proste neumi. To, ze se pretaci ve vyssich rychostech spotovni roadster TT je silena ostuda, ale nevadi. my to neumime, tak hurá tam s ESP!!! Na druhou stranu -Kolikrat se ti povedlo aktivovat ESP u BMW? To uz musis udelat chybu schvalne. A honda si zaklada na tom, ze UMI delat podvozky bez elektroniky. T oji ale neomlouva, ze ho nenabizi (krome Legendu). Ovsem napsat do testu, ze by necemu prospelo ESP - to je vec. mas pravdu, ze by prospelo kazdemu - ale proc to zminovat v pripade tak super sasi, jako civic ma?
V Lagune jsem jel, docela fakt ostre a ESP ani jednou nezasahlo! ESP v zadnem pripade nenahrazuje podvozek, jen ho zdokanaluje! Ty jsi jel v Audi TT nebo v Lagune, ze tvrdis, ze je ESP nutnosti? To, ze ho nekdo zavede seriove, neznamena, ze ho to auto potrebuje!
Hmmm, Hmmmm, kdo to muze bytm ten K.S. Ze by to byl ten K.S., co pravidelne neodpovida na maily? Ze by konecne zabral? 😃. To bylo spesl pro tebe 😄. Volvo S60 do vyctu nepatri, sorracz 😃. ne, vazne - ESP ve Volvech je prilis starostlive, staci pouhy naznak potizu, a uz blika a keca ridici do rizeni. Ale na TT, Lagune a spol trvam 😃
S tim tvrdym podvozkem to byla trochu prehanka. Predchozimu 5D vytykali zase mekky podvozek. Na mne to pusobilo tak, ze pisatel chtel zase zasit zrnko neduvery mezi ctenare.
Jinak jsem v nem nikde nenasel, ze ma spatne jizdni vlastnosti a to mam ten clanek ted pred sebou! Pisou jen, ze podvozek je tvrdsi! Jinak podvozek chvali!"Jizdni vlastnosti Hondy Civic jsou dobre, lec chovani v kritickych situacich by vylepsil stabilizacni system podvozku ESP. ktery vsak nelze ani prikoupit."
Ten článek je na www.idnes.cz v sekci o autech. Nevím jestli je celej jako v novinách.
Docela bych se na ten clanek taky podival. Já mám civic 5d 1.4 druhý den. Mám najeto 260 km a je to mnohem lepší než jsem čekal. Motor šlape perfektně a až se zajede.... Podvozek taky skvělý. Doteď jsem jezdil Sierra 2.0DOHC tak jsem z toho měl strach, ale je to výborný.
Kdo tu napsal, ze jsou auta, ktera bez ESP nemuzou jezdit? Ten asi nevi, o cem ESP je! ESP by melo byt stejna soucast auta jako ESP! Kdyz jsme u toho, tak jsem ten clanek cetl taky! Kdo ma zkusenosti s ESP, tak vi o cem to je! A nebude se rozcilovat nad tim, kdyz nekdo napise, ze by mu ESP prospelo! ESP by pomohlo kazdemu autu, proto ho pouziva BMW, MB, Porsche atd!
Mam ty noviny docela rad, ale do aut at se fakt radsi nes... 😲( Uz po precteni titulku mi bylo jasne o co asi pujde, ale napsat ze nejvetsi slabinou hondy je podvozek muze opravdu jen naprostej ***!!!!!
matuS
boze, to musel byt hrozny *! 😄 kde sa da ten clanok precitat?
No chlapi, ale ted by bylo dobre tady tu diskuzi nechat vymrit 😒 a jit na www.hondaclub.cz, ne?! 😊)

P.S.: tomu rikam tlacenka 😊)
Kingu tak v tehle vete sis ten konec mohl odpustit!!!

" Vim o desitkach jinych aut, ktera bez ESP nemuzou jezdit vubec treba sportak TT, nobl Laguna, C5, drtiva vetsina Volv "

Ja ti dam "drtiva vetsina Volv!

Cekam na omluvu ! Nebo ti uz zadne Volvo nepujcim!( aha ja ti asi jeste zadne nepujcil!?) 😃)))

PS: www.hondaclub.cz je super !!!! to se vam povedlo, uz mam registraci.

K.S.
jinak ty reci o tom ESP jsou presne tak jak pises, blbec si precetl, ze vsichni davaj esp akorat honda ho nema, tak si z toho logicky zcela spravne odvodil, ze podvozek je na***😊

ad audi tt a esp - presne moje rec 😊)
naskenovat ted nemuzu, nejdriv az v pondeli
Tak jsem preci jen neodolal a poridil jsem si Acco 2.0 TDi. Ale mam k ni jen jeden klicek a neni u toho dalkove ovladani. (Nevim jestli to to auto vubec ma - ani netusim jak to poznat). Muzete mi nekdo poradit, jak postupovat pri ziskani aspon jednoho dalsiho klicku a pripadne i toho dalkoveho ovladani. Diky a HONDE zdar.
2flash: taky jsem se dobre bavil. Autorovi bych doporucoval navstevu psychiatra.

2King: Jel jsem se Civi a Alfou (oba 1.6) tesne po sobe, Civi jede lip v sirsim rozsahu otacek, takze ve zrychleni se Alfa moc nechyta.
Nemuzes to naskenovat? Ten nejmenovany autor 😄 je opravdu ichtyl. Kecy o ESP ma prectene od germanu, ne? Vim o desitkach jinych aut, ktera bez ESP nemuzou jezdit vubec treba sportak TT, nobl Laguna, C5, drtiva vetsina Volv. No, jo, nejhorsi je srazka s blbcem. Obavam se, ze tak dobre nezrychluje ani Alfa 147. Schvalne se podivam.
tak jsem cetl recenzi noveho civiho v dnesni mfdnes a jednou vetou-ten clovek co to napsal je *, perlicky typu pouze prumerne zrychleni 1.6ky(viz tabulka kde ma civi nejvic koni a nejlepsi zrychleni), slabinou je prilis tvrdy podvozek, v kritickych situacich chybi ESP, atd atd...
Tam co je to prilis dlouhe slovo melo byt: ze se prave rozjizdiiiii. Ale to vam asi doslo 😃
Vazeni Hondaci, Hondisti, Hondaholici a Hondamaniaci,

Vaseho uzvaneneho Kinga uz nebavi porad vsem rozesilat zpravicky o tom, co je kde noveho a bombardovat vas emailama s miliony fotek, po kterych mi tuhne pocitac a pada pripojeni. Takze se na vas vykaslu a hledejte si to sami .......
Ale ne, vy vite, ze bych vam to neudelal, co byste si pak pocali, ze 😄). Tak udelame kompromis - ja vam tedy uz nic posilat nebudu, ale pokud chcete byt "in", musite pocinaje dnem 21.8.2001, hodinou devatenactou, minutou nultou a se***u taktez navstevovati pravidelne webovou strankuwww.hondaclub.cz, nebot

se

prave

rozjizdiiiiiiiiiii.....

Taky mate takovou radost jako ja s jardabarem?

CHYBI TI NECO SUPER ..... NECO SUPER ...... NECO SUPER ?????

Tak go na www. hondaclub.cz a uzij si to!!!
To jsem rad, prave jsem se ti to chystal objasnit 😄. Jen tak dal, cim vice hondi osvety, tim lepe!!!
Hmmmm, tak to nakonec vypada, ze za vsechno muzu ja 😒 ....... 😃
Super nectu, ale pokud se nekde takhle hste pise o jedne modelove rade, silne to zavani PR clankem. Coz ale vubec nevadi, hlavne ze se o H pise. Nikomu nevadi komercacke casopisy Speed a Auto rating, malokdo to pozna. Hlavne ze jsou pekne fotky a silna auta, text muze stat za starou backoru. ma to tu vyhodu, ze v techto casopisech jsou vsechna auta vynikajici. BTW - dostalo se vam par Autoratingu do ruky? vyskyt Hondy v nem je opravdu velmi vysoky (coz chvalim), dokonce jedna obalka s CTR. Navic se to vesmes docela dobre cte, negativa se tam ale taky na zadne auto nedovite, a kdyz, tak takove, nad kterymi mavnete rukou. Ted tam je i srovnavak Civic, 307, Alfa 147. Nechapu, proc Alfa, coz takhle focus, nebo golf. nebo astra? nechapu. Ale zase jedna Hondicka ve srovnavaku, a to je OK 😄
Docela zajimave. Kdo zatim asi stoji? Kinga nepodezrivam, ale pochybuji, ze by se ten clanek objevil sam od sebe. Jen vice takovych clanku.
To je opravdi k breku. Vypada to jako totalni neschopnost nebo nejake rozpory nebo neprofesionalni pristup. Nechapu to.
Stream je uzasny auto, v patek jsem ho cele prolezl odzhora dolu, ale chce to pocetnou rodinu 😄
2H.A. v patek jsem byl u dealera v Ceske Lipe a maji tam v showroomu vystaveny Acco ES za cenu LSka, tj se slevou 100,000Kc. pokud chces znat podrobnosti, nech mi tu emailovou adresu.

2Discipline: souhlas ohledne homeaudia, za 50,000Kc tak repro.Osobne preferuju britske vyrobce.
Az budu mit chvilku, tak se zlehka o streamu zminim. Mozna uz dnes vecer 😄
Tak uz jsem to s tim S2000 pochopil. teprve dnes jsem cislo videl a pak mi to doslo. Mas docela postreh 😃
Tak nam to zas heeezky dopadlo 😒. Uz aby ta sezona skoncila 😒
Stream? To rika hodne skoro vsem tady v HC a rekl bych, ze aspon polovina uz ho testla 😃 Nech si poreferovat od Kingam ten s nim asi najel nejvic.

A jinak Stream je moc povedeny (i kdyz nejsem na tenhle typ aut). U zsde tesim na i-VTEC do novych Acco, az budou.
Jo, jo. Mel jsem obavy, aby to nepodelali v boxech nebo Truhlikovi neco neodeslo. A ono dokonce oboje 😒( Skoda...
Co napsat?? Po kolikate uz Truhlik odpadl z bodovanych mist kvuli poruse?? O ostatnich radsi uz ani nemluvim.
Rika tady nekomu neco Honda Stream? Ma to byt novy van.
V AutoTipu c.4/2001 je srovnavaci test,kde je Acco 1.8.Je to puvodni test z AutoBildu takze,nemci srovnavaji samozrejme jen japonske znacky mezi sebou (626 2.0i,Carisma 1.8 GDI,Primera 1.😄.Acco skoncil druhy za 626,celkove vzato tam toho moc nepisou,ostatne jako ve vsech tehle testech co se mi,ale libi je namerena brzdna draha Acco ze 100kmh - 38,7m.Sporteba jim vysla 8.3l.

Vybava - osobne bych volil vybavu ES,myslim,ze to za ty penize stoji.
Scan prospektu ITR 2001 na adrese [odkaz]
Zdravím všechny příznivce Hondy.

Předem děkuji všem, který mi poradili a snažili se odpovědět na můj dotaz ohledně mé Hondy Acco.

Ve čtvrtek jsem koupil " špičkové " noviny Super i s magazínem. Málem mě odvezli, když jsem tam našel článek o Hondě Civic na celé dvě stránky.Byl jsem překvapený, že jak ukazují moje prozatímní zkušenosti s tiskem a zn. Honda, probíraly tam veškeré typy Civi, od 5d, přez Type R až po Stream a podle jejích názaru jsou to špičkový auta.Vychválili prostor, podvozek a nejvíce motory, na které prý konkurence nemá.Proto přeju Hondě víc takových článků a ve výce serioznějších novinách, ať o kvalitě Hondy ví co nejvíc lidí. Hondě zdar.
2JardaBar: 1. cca 30m2, 2. knihovnu, tlumi docela dobre.
Neví někdo o servisu, kde by opravili motor D14 r.v. 1989. Jde o přetočený motor a nevím rozsah škod. Jde to nastartovat, ale kovové zvuky nevěstí nic dobrého.

Díky
Bezva vykon, ale bojim se, ze bude tezke drzet tempo. Doufam, ze zvoli jednu zastavku v boxech a vyuzije tak nemoznosti predjizdeni az bude mit tezky vuz.
luf a Disc.: chlapci, a v jake mistnosti poslouchate? co mate na zdech, aby vam odrazy nekazily akustiku? 😊)
Hezka kvalifikace. Jarno pred Hakim i Montoyou 😃

Pokud se Truhlikovi neco nepodela nebo to nezkazi v boxech, tak by mohly byt body.
Tak Jarno 5., coz je super, ted jen aby se mu povedl start. Ovsem 10. a 11. misto BARu mi neprijde nijake terno, kdyz Alesi je s pro nej neznamym vozem hned za nimi. Zajimavy vlacek. Zajimalo by me, kdy se avizovane zlepsovani BARu opravdu projevi 😒
2luf: btw. za Yamahu te neukamenuju a NAD a Maranz jsou taky skvele pristroje.

Pokud myslis EISA Award z lonska, tak ho dostaly Dynaudio Audience 40 (v Highendu Nautilus 802), letos (00-01) dostaly tuhle cenu Mission 782 (Highend Martin Logan Prodigy) - moje Mission 753 maji tenhle award z roku 94 😃
2luf: korekce? Co to je? To neznam a na audio mi to nesmi 😃
Ono zvuk kazdej zostavy bude iny, ale ja mam rad prirodzeny zvuk bez korekcii, a to mi poskytne dobre aj lacnejsia zostava. Repro DynAudio su uplne super, ale ked sa bavime o domacom audiu, daju sa kupit spickove repro (EISA Award z roku 2000, urcite ich poznas, len si teraz neviem spomenut na oznacenie) za 20tis. Nic silnejsie do bytu netreba. A za zvysnych 30tis kupis spickovy zosik Marantz, NAD alebo Yamaha (za toto ma ukamenujes, ale mam s nimi vyborne skusenosti) a CD player Denon alebo Yamaha (ma fajn zvuk, ale mechanika je trosku poslabsia). Vidim, ze sa vyznas, tak ked budem robit novu zostavu domaceho kina do bytu, hodime o tom rec, ale najskorej to bude az na jar. Na CD playeri sa zhodneme 😄
2luf: posledni prispevek k audiu 😄

Nemam statisticky podlozeno, kolik lidi by ten rozdil poznalo, ale odhaduju tak 80% ve veku do 45 nepracujici u delostrelectva. Ten rozdil je opravdu velky. Zkus si nekde poslechnout treba takovou sestavu: repro ShaN Emotion 530, zes. DPA 386SE, control DPA-111+114, CD Rotel 971/991 nebo Denon DCD-1550 (to se drzim ceskych vyrobcu s vyjimkou cd). Nebo zkus treba dobrou sestavu s magnetostaty (Magneplanar).

Doma mi ted hraje Mission 735 (aerogel), Rotel 771B, Rotel 995 a Denon DCD-1050), menit se bude CD a repro (repro ShaN 530 nebo Dynaudio Contour 1.8MKII, CD asi Rotel 971).

Co na tom posloucham? Kronos Quartet, Mokave, Jan Garbarek, vsechno od Roberta Frippa (KC)a okoli, DCD a spoustu jinych (ted treba Dana Bartu a Illustratosphere - moooc povedene a to i zvukove).
Ver ze zostava za 50tis (repro, zosik, CD player) bude hrat tak, ze 99.9% ludi nebude pocut rozdiel od skutocnosti. A silne pochybujem, ze patris k tym 0.1%, co to pocuju, ale to je tvoja vec (a aj tvoje peniaze). Tu je to off topic. BTW aku muziku pocuvas na takej drahej zostave?
2luf: mozna mame jine predstavy o home audiu. Za 50K mam sotva dobre hrajici repro (a k tomu +30-40K zesilovac a min. 30K CD. Zamerne vynechavam ridici zesilovac (treba DPA-111)). Ale to je tady dost off-topic.
to Discipline - home audio, co bude hrat uplne super dokazem vybudovat aj za blbych 50tis SKK, iba treba vediet, komu neplatit zbytocne za znacku (napr. BOSE, Jamo urcite nie, su strasne predrazeni). A ze frantici davaju do aut dobre repro nie je az take neobvykle, Renault ma napriklad standartne repro Alpine. Bose v Accorde vyzera velmi pekne, ale pocul som ho hrat iba zvonku, takze nemozem posudit jeho kvalitu. BTW pri takej cene auta mi uz 100tis nepripada ako velky peniaz.
2matuS: u Acco s aut. klimou nastavis na otocnem knofliku teplotu, jejiz hodnota se ti zobrazuje na displeji - presne a uplne jednoduche. Klimatizaci do toho muzes kecat (jak moc maji foukat ventilatory, kudy maji foukat, atd.) nebo to muzes nechat jen na computeru (coz se mi osvedcilo).
matuS
discipline> standartne je to len v najvyssej vybave.

pockaj - to s tou klimou. ja som to pochopil tak, ze automaticka manualna klima vs. automaticka digitalna. lebo obe robia to iste, akurat v manualnej nastavis teplotu na otocnom analogovom spinaci t.j. nieje to dokonale presne ako u digitalu, kde nastavis presnu digitalnu hodnotu.
ak ma zakladny accord klimu manualnu, tak potom samozrejme sa oplati ist do automatickej, je to neporovnatelny rozdiel.
2p😜 tempomat v Honde zni sice divne, ale obcas ho pouzivam, kdyz jedu delsi trasy (tj. tak nad 700km).

A jeste kdyz za mnou jedou policajti na dalnici.
2matuS: BOSE v Acco hraje slusne, ale zadny zazrak to neni (ale to neni v zadnem aute - tam jde jen o to udelat prijatelny kompromis v akusticky velmi obtiznem prostoru s vysokou hodnotou ruchu pozadi). Pokud to srovnas s kazdou jen trochu lepe hrajici domaci audio sestavou, tak ta auta hraji vsechna spatne (ale slusne hrajici home audio za 100.000 neporidis).

V Acco ES 00YM mam 4x aktivní repro + subwoofer, ridi to Bose prehravac, v kufru mam changer Alpine s napisem Honda.

V C5 jsou standardne JBL repro? To se frantici docela snazi... 😄

Rozdil mezi autom. a manualni klimou je jen v ovladani: u manualni je ridici jednotkou ridic (nebo spolujezdec). Manual al nema moznost mijchat studeny a teply vzduch do ruchnych vydechu tak jako automat. U Acco musim tuhle jednotku pochvalit, skoro porad jezdim na full auto a dela presne to, co se od ni ceka a lehce se ovlada - docela dopojrucuju.
v novem Mondeu s motorem 2,0 jsem jel trasu Luhacovice-Praha a motor je slaby na tak tezke auto, celkove se mi zda, ze se Ford snazil udelat auto, ve kterem ma ridic pocit, ze jede v drazsim aute nez skutecne je. Komfort je OK.

Tempomat do Hondy? to ne to at me radsi boli noha.
matuS
discipline - nikdy som nepocul BOSE v honde, ale otec mal bose v alfe166. Hralo to slusne, ale moja zostava ktoru mam v aute v hodnote asi 20tisic sk (4x noname repro + aktivna tuba + radio alpine 4x25w + changer) hrala lepsie.
otec alfu zrusil a zobral c5, kde je clarion radio + changer, zosilovac JBL a 8x repro JBL. to sa neda porovnat. tato zostava je uplne super.

rozdiel medzi automatickou klimou digitalnou a obycajnou nieje, je to len na efekt. tempomat je dobra vec. ja by som s tymi 100tisicami vahal...
2King: Acco 1.8 - jo, prijed, testneme to 😄 Jsem zvedavy na motor a taky jak se projevily zmeny na podvozku.
2King: Lagunou jsem nejel (ani to neplanuju).

Mondeo: ok, odtlumeni podvozku je dobre, odtlumeni motoru skoro zadne.

Takze zatim z konkurence zustava jen autobus Mondeo a Primera.
To H.A. Kup si verzi ES a na penize moc nekoukej. Za pul roku by Ti mensi vybava u LS vadila. Minule acco jsem koupil LS a tak mam vlasti zkusenost. Nyni ES a je to O.K. Preji stastnou ruku.
Stream je parada, libi se mi i designem. Podvozkove na acco nema, ale ten motor ....... Skoda, ze uz se i-VTEC v tehle generaci acco neobjevi 😒
Na acco 1.8 jsem docela zvedavy. Projedu ho koncem zari, tak uz se nemuzu dockat 😄. Jsem na lonsky Motor roku opravdu nazhaveny. Asi ho primo srovnam s nejakym 2.0. Co ty na to, Discipline 😃
tak zase z jineho soudku: Okruhove ITR uz v Japonsku vyrazily na zavody. Zucastnily se dva vozy jednoho tymu s vysledkem 1. a 2. ve sve tride. Tak lepsi start si ani prat nemohla. To je jina kava nez trapeni v F1 😃. btw - jsem zvedav, jestli H vstoupi do znovuchystaneho Euro STC (jen se to bude jinak jmenovat). tam by ji to mohlo jit, acco si nevedly spatne.
Jeste k tomu srovnani konkurence - myslel jsem u mondea odtlumeni podvozku, ne interieru. A pokud jde o lagunu - auto, ktere se neobejde bez ESP nepovazuji za hodne byt i pouhe zminky. Z principu, v praxi je to ale fuk. (Ne)preju se s ni svezt. Pro acco je ted opravdu srovnatelnym konkurentem prave jen Mondeo (passat je dost mekky). A primera Sport, ta se mi taky libila, hlavne pak cenou.
Taky si, myslím že 1.4 pojede, nejsem zas takovej sportovec. Jinak co řikáte na Stream, to je docela bomba. Jo, kdybych měl víc prachů tak, asi stejně vezmu aco.
H.A. - hezkej nick, o moc lepsi nez CitroenC5 😄

BOSE hraje docela slusne. Mam tam k nemu CD changer (ktery snad uz davaji doufam standardne). Pokud ale spoctes elektronicky rizenou klimatizaci, tempomat (obcas se hodi, zvlast treba na dalnici v Rakousku) + BOSE tak je ta cena OK.

Podobne kvalitni audio stejne za min nez 45-50K neporidis a je to s ne uplne jistym vysledkem a spoustou komplikaci se zarukou. BOSE navrhuje svoje audio presne podle akustickeho prostoru daneho modelu a docela to funguje.

Jo a vypni si Caps Lock 😄
AHOJ, TADY EX CITROEN C5. PREMYSLIM NAD ACCORDEM -BUD VYBAVOU LS NEBO ES. ROZDIL JE V CASTCE 100 000 KC A (KROME DETAILU) V TEMPOMATU /KTERY NEPOVAZUJI ZVLASTE U HONDY ZA ZIVOTNE DULEZITY/, MANUALNI VS.ELEKTRONICKE KLIMATIZACI, A PAK V RADIU. V LS JE RADIO BEZ CD A JEN SE TREMI REPRO, V ES PAK AUDIO BOSE S CD KTERY HRAJE FAKT PEKNE A MA PET REPRAKU. STRUCNE RECENO LS BY MI FINANCNE PROSLO LEPE , ES ,TJ. 100 000 KC VYSE BY MI UDELALO UZ DOCELA PRUVAN V ROZPOCTECH. NA DRUHOU STRANU CHCI KVALITNI AUDIO. JINYMI SLOVY - MATE NEKDO ZKUSENOSTI S MONTAZI JINYCH NEZ ORIGINALNICH AUDIO SOUSTAV DO HONDY ? ACCORD.
Whatcar si vedl statistiku mimo jine i u Accorda a diesely od Roveru se moc neosvedcily. Detaily neznam, ale stacilo by se mozna zeptat v servisu. Nove Acco uz je nema. Honda diesel sama nevyrabi, ale pry na vyvoji dieselu pracuje. Jinak jsem zahledl neco o spolupraci s Isuzu prave v oblasti dieselu.
Chystam se koupit si Acco, laka me prave TDi verze (nizka spotreba). Pises tady, ze za moc nestaly a byly poruchove - muzes to nejak konkretizovat, na co si dat pozor? Za kolik se da jezdit s benzinovou 2.0? Rad jezdim svizne, rocne tak tech 40kKm. Zkusenosti udavana spotreba pro to TDi je kolem 6l.
Pred dvema tydny jsem prodal po 2,5 letech dobre sluzby svoje Mondeo 2,0 Ghia 95 (najeto 106 tis) a koupil misto nej Accord 2.3 (93) ktera ma najeto 166 tis... Logiku to nema, na transakci jsem prodelal - ale uz dlouho sem se v zadnym aute pri jizde takhle neusmival! 😉)) Jo, je to srdcova zalezitost - o fordech vim dost, jezdil jsem i Mondeem ST200, zkousel jsem i nove Mondeo v dvoulitru. Jsou to dobre udelany auta, interier my stary Ghie byl mnohem luxusnejsi a vybavenejsi nez moje soucasna 2,3i SR, ale a rozdil od hondy drncel, vrzal atd... Videl bych to zkratka tak, ze kazdy z tech aut oslovi jinej druh lidi - usedlejsi chlapci ktery maj radi solidni image pudou asi do Passatu, nebo noveho mondea, prakticky rodinny typci zrejme premyslej o Lagune, no a etn kdo si rad poslechne motor nad 5000 ot a umi vzit auto poradne pod krkem asi zkonci u Hondy, nebo Subaru. Mezi srdcovky, kde logika neni na 1 miste samozrejme jeste patri Alfa - na rozdil od japoncu se sice sere, vrze a rozpadava zaziva, ale moturky maj sportovni srdce! Zkratka kdyz se chce nekdo poradne svezt a udelat dobre srdci, at si koupi auto od firmy ktera umi delat motory (Honda, BMW, Subaru, Alfa...), pokud to ma jen jako dopravdni prostredek od kteryho chce uzitnou hodnotu, pripadne prestiz - at si koupi auto od firmy ktera umi delat auta (VW) coz se pozna na detailech.
2citroen5: 😃

2Xyzz: Primera - docela dobry, problemy s predni napravou u P10 a P11 se resily vetsinou v ramci zaruky, jestli uz ji u P12 udelali poradne nevim. Jinak mimoradne povedene auticko, ale s Acco bych ho nesrovnaval (projed si trochu rozbitou zatacku nebo pricny prah s Primerou a Acco a uvidis ten rozdil). V motorech je to jasne...
2michalx: congratulation! Az se trochu rozjezdi (par tisic kilometru), tak to zadne couvatko nebude. Tak at ti to hezky jezdi 😄
2citroenc5: welcome on board - a zmen si nick 😄
Kamo,zkus se projet v Primere,mozna si to jeste rozmyslis,ale zkus radeji ten 2.0.Honde 3krat nazdar 😄))...mate fakt svely motory.
citroenc5: dalsi, komu uz neni pomoci...
JSEM TEN MANIK KTERY VAS V POSLEDNICH DNECH PROSIL O VASE ZKUSENOSTI OHLEDNE HONDY ACCORD.

BYL JSEM SE PROJET HONDOU ACCORD S MOTOREM 1,8. UPRIMNE, BYL TO NAPROSTO UZASNY ZAZITEK. PREDTIM JSEM ZKOUSEL PASSAT, MONDEO,LAGUNU A CITROEN C5 A TRI ROKY MAM VECTRU. I KDYZ TO BYL "POUZE" 1,8 VUBEC SE MI NECHTELO TO DEALEROVI VRATIT A NEJRADEJI BYCH JEZDIL DALSI DVE HODINY. HLAVNE PODVOZEK JE NECO NEUVERITELNYHO. TÉMER JISTE SE PRO HONDU ROZHODNU, JSEM Z TOHO NADSEN.

BYL JSEM U DELERA NA JIZNIM MESTE A MUSIM JE MOC POCHVALIT - PERFEKTNI SERVIS, VENOVALI SE MI MAXIMALNE.
2King: s necim souhlas, s necim ne. Mondeo je po dlouhe dobe konecne pro Acco konkurence - a dost vazna, stejne jako treba nova Laguna. Lagunu jsem nezkousel, Mondeo jo: dobry podvozek (na srovnani s Acco si netroufam, s Mondeem jsem jel jen par desitek kilometru za deste), presne razeni, docela dobry volant. Nelibilo se mi spatne odhlucneni interieru.

Ford v motorech udelal velky pokrok (hlavne u benzinoveho dvoulitru), ale honda to neni.

Jinak je Mondeo docela povedene, ale je to pohodlne, hodne auticko bez spetky sportovniho ducha.
Jo jo, 4,5 v AT jeste hatchback nizsi stredni tridy nemel - a hnedtak mit nebude 😃. Moooc dobry vysledek. Holt super kara 😃. To PGM F1 - uz je asi dost hodin - to s S2000 jsem nejak nepochopil. 😒. A jeste vzkaz pro manika, premyslejiciho o Citronu C5 - neboj, to te prejde, vazne 😃. Ovsem Mondeo je pro Acco dost vazna konkurence, zde rozhodnou jen sympatie ke znacce a fakt, ze Acco nepotkas na kazdem rohu, jako mondeo za par mesicu. Jinak pro Mondeo hovori vic prostoru vsude a i o chlup lepsi podvozek (primo jsem nesrovnaval - pocitove) - a to jak odtumenim, tak jizdnimi vlastnostmi. Ovsem motory jsou vesmes velka bida (srovnavat jakykoliv motor s Hondou je ve vetsine pripadu pro dotycny prilis tvrdy orech 😃. Acco ma hezci interier, o neco lepsi sedadla, presnejsi rizeni i razeni. A je hezci 😃. Ja by i pres (asi) lepsi sasi do mondea nesel.
GRATULUJI! Uz nevim jaky je cenovy rozdil mezi 1,6 a 1,4, ale ten VTEC u 1,6 by me malinko trapil 😊. Ale neboj. Az se auto rozjezdi, budes spokojen.
Kamos ma stejny typ, ale se vstrikovanim a ma najeto pres 250 tis.. Zatim mu to nezere ani kapku oleje.

U meho Civica taky olej netece a na STK unik napsali (motor je absolutne suchej). Oni tam proste vzdy neco musej napsat, ale nevim proc 😊).
Tak jsem ho koupil, v úterý si pro něj jedu. Nakonec jsem vzal 1.4, doufam, že nebudu litovat ale vzhledem k tomu, že jezdim z 90% sám tak to snad pojede.
take si myslim - rozhodne ne diesel
Predposledni modely diesely mely (Rover) a za moc nestaly (docela to zacloumalo se statistikou poruchovosti Accordu). Radeji bych se u Acco orientoval na benzin (mit Hondu bez hondiho motoru neni velka vyhra 😃

Prodaval jsem stare Acco po asi 3.5 letech provozu, najeto cca 95000, bylo bez problemu a novy majitel Acco moc chvali.
predposledni modely co ja vim nemeli diesel. Accord koupis dobry kolem 200.000k mel by byt 7-8 let stary a najeto kolem 120tis. km. Auto si prohlidni, jestli je poskozeny lak, nebo spatne opravene. To by byla jedina moznost koroze. Qualita je vyborna, jestli najdes 2-litr, tak ho ber, ale i 1.8 je OK. Tlumice a cepy kontroluj pro koupi. Jestli diesel existuje, bude drahzsi.
me taky dostal k Honde Acco, meli jsme pred lety ve firme tri kusy 2,3l Aerodecky 1994 a to byly fantasticky stroje. Kdyz se po trech letech provozu prodavaly, mely najeto okolo 150,000km a naprosto bez problemu.
To Baryne: Vitej...
to Baryne, stejny zkušenosti mam s japonskym Accem i ja, mel jsem rocnik 1993 (vstrikovani) najel jsem 170 t.km a uplna spokojenost, tezko se hleda konkurence pro tohle auto. Prostorny, perfektni jizdni vlastnosti, presna prevodovka a motor skvelej (98kW), nikde nic nevrzalo ani nepraskalo, coz se neda rict o nekterych autech, ve kterych jsem potom jezdil (BMW E46, Passat, Mazda 626). O motor bych nemel strach, jestlize je v dobrym stavu jak pises, tak to chce jen pravidelny vymeny kvalitniho oleje. Tvuj motor ma tzv. elektronickej karbec, coz je varianta, ktera se u nas nabizela soucasne s drazsi verzi, ktera mela vstrikovani. Na manual se zkus poptat u dealera Hondy nebo na www.techbooks.cz, kde maji manual v anlictine a je to tusim na Acco 90-94.
Potřebuji poradit, chci koupit Hondu Accord - předposlední model, nejlépe diesel, nebo 1,8 benzin. Za kolik se dá takový auto koupit a kolik by mělo mít najeto, abych pod tím neležel a nevyměňoval čepy, tlumiče, atd. ? Má už tento model pozinkovanou karoserii, nebo nějakou jinou povrchovou úpravu ? Díky za každou radu - jsem absolutnej laik...
Zdravím všechny příznivce značky Honda.Konečně jsem našel na netu stránku která se věnuje těmto vozům.Jsem asi půl roku šťastným majitelem Hondy Accord 2.0,16v ,sice starší ( 1992 😲(( ), ale úpřimně jsem překvapen.Jezdil jsem docela dost aut,od Š 105, přez Daewoo Lanos, Opel Kadett a Omega, Renault Safrane až po Audi 100, ale Acco mě vyrazil dech. Je to asi to nejlepší auto se kterým jsem zatím jezdil.Vím , že to vypadá jako přehnaná chvála, ale myslím, že je to tak, i když spousta aut byla novějších jako moje.A přitom je to tak, jak jsem tady četl o HCR a její propagaci značky Honda na trhu.To, že budu jezdit Hondou by mě totiž vůbec nenapadlo, propagace značky nic moc.Mám ale jeden " problém ", který nevím vyřešit.Nemůžu na svoje Acco sehnat žádný manuál, abych zjistil o co vlastně jde.Jedná se o typ 2.0 I CB3, dle štítků vyroben zřejmě v Japonsku. Našel jsem tam karburátor, takže se nejedná o žádný nový typ motoru se vstřikováním, ale zdá se mi stejně špičkový.Po kontrole v dílně ( měření tlaků, výměně svíček, filtrů a náplní ) mi bylo sděleno, že motor je ve výborném stavu a že nemůže mít najeto těch tachometrových 185 000 km.

Chci se zeptat, jakou mají motory u toho typu auta životnost, jestli mají v motoru nějakou elektroniku a na zkušenosti s tímto vozem. Moje zkušenost u devítiletého auta byla, že na STK mi museli napsat únik oleje, protože takhle staré auto nemůžou pustit bez závad.A co se týče komfortu jízdy a výbavy, tak jenom spokojenost.Všechno sedí a funguje tak jak má, nic nedrnčí a nebouchá, na to jsem z jiných aut nebyl zvyklý. Takže se ze mně asi stal zarytý zastáncem značky, kterou jsem dříve znal jenom z časopisů a závodů F1.Na závěr.Váš H-club mě příjemně překvapil a rád bych byl jeho věrným členem. 😲))
DEKUJI VSEM ZA VASE POSTREHY K TOMUTO VOZU. UVITAM SAMOZREJME JAKEKOLIV DALSI.

PREJI HEZKY DEN
s hondou accord mam jen ty nejlepsi, zkusenosti. mam 2.0 a s 1.8 jsem nejezdil, ale vvhledem k tomu ze to byl motor roku, tak nemuze byt spatny. pokud ses rozhodl pro benzinovy motor tak lepsi volba mezi tvymi kandidaty asi nebude. podvozek vynikajici, aktivni i pasivni bezpecnost na vysoke urovni. dulezita je i spolehlivost, se kterou nejsou sebemensi problemy, s hondou se da najet bez problemu 250-300 tis. km. mezi ojetinami patri accord vzdy k tem drazsim, coz je asi taky dulezite, kdyz ho budes chtit nekdy prodat. na cernem trhu neni tak zadany jako VW nebo jina nemecka auta, takze pravdepodobnost kradeze je mnohem mensi. je to zkratka dobre auto. vyzkousej a uvidis.
Mam Acco 2.0ES asi rok a pul (predtim Acco 2.3VTEC).

a) s Acco 1.8 jsem nikdy nejel, ale neni o moc slabsi (100kW) nez muj dvoulitr (108kW). Podle tveho popisu by to mohl byt motor pro tebe.

b) Zkusenosti s cenou nahradnich dilu mam male (moc jsem toho za poslednich pel let, co jezdim accordy nepotreboval). Za hodinu prace si v Honde Stodulky uctujou cca 430Kc.

c) Jizdni dojmy: SKVELY PODVOZEK (doporucuju jeste 16" kola a 205ky pneu), SKVELY MOTOR, dobra pasivni bezpecnost (v crash testech zatim lepsi jen nova Laguna), dobra vybava, dobra sedadla.

Nedostatky: na muj vkus drobet tenky a velky volant, nejsou kam dat bryle (jako v Primere nebo Avensisu).

d) V Praze muzu doporucit Hondu-Stodulky (predchozi Acco jsem mel z Motola a rad jsem zmenil dealera). Navic je ve Stodulkach dobry a rychly servis, ktery tady vsichni chvali.

Acco jsem vybiral docela dlouho (ostatni kandidati: Subaru Legacy, Subaru Impreza GT, Nissan Primera, hned po projeti jsem z uvah vyradil Passata, Mondeo a Vectru).

Zkus si projet konkurenci, pokud mas aspon trochu sportovniho ducha, tak asi skoncis u Accorda.
AHOJ VSEM. KONCI MI LEASING - DOSUD JSEM MEL OPEL VECTRA - A ROZHLIZIM SE PO NECEM NOVEM. MAM RESPEKT K HONDE A ACCORD JE JEDNO Z AUT O KTEREM PREMYSLIM /KROME NEJ TAKE O FORD MONDEO, CITROEN C5 (PRIZNIVCI HONDY NEKAMENUJTE ME), PASSAT/. MOC BYCH OCENIL KDYBY SE SE MNOU NEKDO PODELIL O SVE ZKUSENOSTI S, NEJLEPE S NOVYM MODELEM, HONDOU ACCORD, ZVLASTE

A. ZDA JE MOTOR 1,8 DOSTATECNY - CHCI TO JAKO FIREMNI A RODINNE AUTO, NEPOTREBUJI ZAVODIT

B. JAKE JSOU VASE ZKUSENOSTI S CENOU NAHRADNICH DILU A S CENOU SERVISU - A KVALITOU SERVISU

C. A VUBEC VASE POSTREBY A JIZDNI DOJMY

D. KTERY DEALER V PRAZE JE NEJSOLIDNEJSI ?

OCENIM JAKOUKOLIV INFORMACI, RADU CI DOPORUCENI.

DIKY A HEZKY DEN VSEM. HONZA
To Jirik😜odle toho jaky ojetiny myslis???Jestli chces tak se podivej na internetu, je tam plno web pages okolo aut.
a pul to je na Autotip nemozny. Kingu, nevis nahodou, kdo v tom ma prsty??? Jinak jsem v clanku o Vitu postradal zminku o S2000 😄)))
V srpnovým autotipu je test civicu 1.6. Civi dopad dobře - 4,5 hvězdičky z 5.
Asi to bude opravdu civic. Byl jsem dneska projet ještě 1.4. Nevim jestli jít do 1.4 nebo 1.6. Taky mně lákají ty 15" kola u 1.6.
Kolik vubec stoji ojetiny v US?
To revi:Nevim jestli davaji tax zpet, ale nemyslim si to, ale muzu se zeptat znamyho, on do Evropy posila auta, a prevoz si myslim kolem 1.000-1.300$, na coz se ho taky muzu zeptat, budu s nim mluvit pristi tyden, tak Ti to pak napisu.
Kolik stoji tranport vozu s USA? Davaji tax po vyvezeni z USA spatky?
To prelude😜oslal jsem Ti e-mail, ted jdu spat, ahoj.
mam nabidku na auta z USA , tedy hlavne na S2000 , prosim Te Florido89 mohl bys se na to podivat , pokud jo , posli mi Tvuj mail treba na karel@purehonda.com

Karel
Ten klub Fabia nam utika. Za to muze King...
2Jirik: taky ti Kingovi spocitame, jen co se objevi 😄
No a kdo bude prispivat... spadli jsme o 2 mista a King si vezeme dovolenou. docela neodpovedne.
@King: Neni to test ale jenom srovnavaci tabulka. Poslu ti to.
Hele, King ma dovolenou, tak ho laskave nehonte, joooooo! 😃. A za test v MFD fakt nemuzu. A HCR taky ne. To, jaka auta budou v testech si rozhoduji redaktori sami. Nema nekdo ten test naskenovany?
A navic vnitrni prostor v civi... jedine, co se mi nelibi, jsou nechranene prahy zespoda
2michalx: tady bych nevahal a vzal Civi 1.6.

Zkus si projet Almarou trochu nerovnou zatacku a budes koukat, co ten podvozek dela. Nebo prejet pricny prah: to co se ozve ze zadni tuhe napravy (sorry Nissan), tak vydesi snad kazdeho. Jinak na hladke rovne ceste je Almara OK (ale te je v CR asi tak 500m).

Ze ma Civi nejlepsi setnactistovku na trhu, to uz se tady psalo. Srovnaval jsem ji i s Alfou 147 1.6 (snad jedina konkurenve pro hondi moror), ale zdaleka se mi v Alfe nelibil tolik jako v Civi (v Alfe se mi zase libilo strme rizeni).

Ten financni rozdil mezi Civi a Almarou opravdu nestoji za to.

Crash test u EuroNCAP dopadl pro Civi o neco lip nez u Almary (koukni na fotky), ale ani Almara nebyla spatna - krome celniho narazu 😒

O P307 nic nevim, jeste jsem v nem nejel, ale podle katalogu je drazsi, horsi motor, kratsi zaruka...
P.S. A o motoru snad neni treba diskutovat, to je tradicni silna stranka H.
tak to ja bych nevahal... take jsem v nem jel a motor se spotrebou je bezkonkurencni. a kdyz pridam bezpecnost a cenu...
To snad nemysls vazne. Jel jsi tou Almarou??? To se ti zda ze ma tissi motor (v otackach)? A co se tyce podvozku, mekke jsou tak stejne, ale A. je dooost neklidna na horsich silnicich - a jake jine tu mame 😄 Mimo to je to (subj.) o dost mensi auto - proste jiny typ. Peugeot zatim nevim, nemam prakticke zkusenosti, akorat osobni neduveru ve fr. auta.
Byl jsem projet nový Civic 5d 1.6. Je to zajímavý auto, ale nelíbilo se mi odhlučnění motoru. Hlavně ve vyšších otáčkách byl docela dost slyšet. Taky nejsem zvyklý na rychlé odstupňování převodovky. Byl jsem už téměř rozhodnutej ho koupit, ale teď váhám mezi Almerou, p307, a civikem.
Tak to jsem opravdu necekal. Nejakou hondi osvetu to uz chtelo, ale ze s ni zacnou zrovna tady? 😄

To bude druhz vytisk, ktery si schovam. V prvnim docela pozitivne hodnotili civi 1.6 sedan, hlavne motor.
Nemecka stanice DSF dala do sveho poradu Motorvision jako hlavni tema Civic 3D a TR.Repriza ve Ct 8😁0,Pa 13:00,So 20:45.
Kingu, nejak to tady zanedbavas, nemyslis?
take premyslim, co se stalo. tak mne napadlo, jestli v tom nema prsty King... nebo ze by HCR? to hlavni se uz stalo, je tam!
2p😜 osvicenejsi redaktor? V MFD? Neverim...
tak to si jdu hned koupit - to ze tam dali Civiho je neuveritelne, asi nastoupil nejaky osvicenejsi redaktor.

slava mu.
2Jirik: jestli myslis dnesni MFD, kde testuji Octavii 1.4/1.6 tak tam ve srovnavaci tabulce dopadl Civi docela dobre: nejlepsi motor (oba 1.4 i 1.6 - nejvyssi vykon, nejnizsi spotreba), nejlepsi vybava, nejlepsi cena (s vyjimkou Skodawagen 1.4, ktera zase nejede)... I kdyz tohle srovnani vubec nic nerika, tak se podle toho treba nekdo rozhoduje.

Myslim, ze je velky uspech, ze tam vubec Civi je 😄
co je to za platek?
To tak jdu na nejmenovanou mistnost, beru sebou noviny, sednu a ctu... priloha pro motoristy a co nevidim... mezi sebou srovnani aut nizsi str. tridy a tam byl i Civi! ze by se menily casy? nemusim samozrejme psat, jak dopadl, to je tady vsem jasne.
bohuzel - souhlas
2Jirik: to je ten duvod, proc si myslim, ze HCR (a bohuzel i jejich dealery) necekaji nejlepsi casy. Zpusob jakym zpusobem se poslednich nekolik let staraji (resp. nestaraji) o znacku se projevuje. Nekolik let zili z jednak boomu prodeje aut v CR a taky z drivejsiho image sportovni a kvalitni znacky (kdysi i v ceske televizi oznacovane jako japonske BMW). O tuhle image se tady nikdo nestaral a pod tlakem reklamy ostatnich vyrobcu a vlivem pasivity HCR se H. jakoby z trhu vytracela. Kdo o ni vi, tak si ji najde, ale ostatni uz tezko.

V casopisech (spon nekterych) se sice H. zacala zase objevovat (kdopak za to muze?), ale v prevzatych nemeckych testech se H. moc neobjevuje a kdyz uz tak rozhodne nemuze dopadnout dobre.
U Fausta jsem byl jenom jednou asi pred peti lety a rychle jsem odtamtud zmizel. Daewoo? To by tak odpovidalo...

Aspon se ostatni lepsi dealeri lip uzivi.
Jsou ale i jini, kterym bych to zrovna nepral.
kdyz uz jsme u tech dealeru - skoncil zrejme dealer v Praze pod Jarovem, myslim ze se jmenovali Faust - ted jsem jel okolo a uz tam maji poutace Daewoo. Ja tam byl pred casem jednou a co jsem tam zazil - tak jim to Daewoo preju 😄
Stejen si myslim, ze prodejnost je vysledkem dlouhodobe usilovne cinnosti, jejiz vysledkem je urcite povedomi o znacce a urcita image spojena s touto znackou. Neduvera v soucasnosti panujici vuci Honde je moc spatna vec. Hodne lidi si rekne, ta Honda vypada lepe po hodne strankach, ale kdyz vetsina dava prednost VW, zatim asi neco musi byt... Honda musi byt v srovnavacich testech, musi se o ni psat, musi byt spojena s urcitym zivotnim stylem, musi proniknout do podvedomi lidi jako solidni auto. Bez toho budou krachovat dealeri Hondy jeden za druhym. Lide obecne moc technice nerozumi. Vybiraji na zaklade pocitu a citu, ktere znacku doprovazeji. A opakuji, neduvera je spatna vec.
To Florida98: Avensis je auto stredni tridy, ktere nasledovalo po Carine. Jestli se nepletu, tak se prodava s dvoulitrem. Mne se osobne moc nelibi, je takove divne.
Plny souhlas a asi nemaji odmeny podle poctu prodanych aut. To Florida98 - docela dobry dotaz, trochu mne rozesmal, na nem je videt jak se Toyota stara o Evropu narozdil od Hondy.
Zcela tak: Toyota.
Co je to za auto Avensis, Toyota???
2Jirik: to je jedna ze skutecnosti, nad kterou by se meli v HCR zamyslet.
A stejne tu jezdi vice Avensisu...
CR-V stoji u nas ve meste u dealera na place mozna 10-12 a to je malej dealer.Nemyslim si ze se na nejakou Hondu musi cekat.Dokonce ted ma na place i 4 kousky S2000, zlutou, bilou a 2 cerveny...
psali o CR-V.
Kupim surne tyristorove zapalovanie pripadne cely rozdelovac na Civic/Civic CRX r.v. 88-92.Tel 00421-904-469708, peter_janik@pobox.sk
Nevim o jake Honde offroad pises??Myslis SUV?
Urcite to jsou prototypy, ale minuly mesic podle oficialnich udaju najezdili 5.600km. Rozhodne je mi symaticke, ze se H. o neco takoveho pokousi a nespoleha jen na svoje spalovaci motory.

Dovedu si predstavit, ze je s tim fura problemu, konecne jako s kazdou novou veci. pkud te to zajima tak
Jestli vubec jezdi, tak je to jen par prototypu, ktere skousi jezdit. Nez se na vodik (chemicky) bude jezdit, to jeste potece hodne benzinu. Uz rok vyvijime v nasi firme dily na mercedes NECAR-5, ktery ma byt co nejbliz k serii ale problemu je cela stodola.
Trochu odjinu😜 v cervenci Honda otevrela prvni produkcni a cerpaci stanici vodiku v Los Angeles (Hondy na vodikove palivove clanky jezdi v CA uz od roku 1999).
Z HCR rikali, ze obrazek novyho CR-V je na polske strance Hondy, takze to zkuste. Jinak, co rikate na JAZZ?
Cetl jsem, ze nova Honda offroad je v USA voprodano - je to pravda?
2King: nazor? Neni zatim z ceho. Na domvskem sajtu nc moc neni. Ja bych pockal...
Honda si s nami pekne pohrava. Na domovske strance uz ma stranku venovanou CR-V II., ale jen formou 4 skromnych detailu - predni svetlomet (dokonce 2x, asi jsou na nej nalezite pysni), kousek zadnich svetel a kousek zadni partie. Takze z auta neni videt vlastne nic, ale presto alespon neco 😃. Na jednom vyrezu je i kousinanek masky, a zda se, ze by mohla byt tvarove velmi zdarila. Svetlomety 'a la civic (ale taky Mercedes-Benz ML 😒...) me zatim u velkeho SUV moc neberou, ale uvidime celek. Pics rozeslu jako obv. Takze - jaky je vas nazor?
2Florida98: ceny jsem srovnaval s Acco LX V6 3.0, u sedanu EX V6 3.0 jsem zahledl po netu cenu kolem 25.000 (ale da se sehnat i za cca 23.000).

2revi: to je to, o cem mluvim (pisu). Kvalitativni normy Lexusu jsou daleko vyssi nez samotne Toyoty, stejne je to u Acura a Honda. Takze bych spis srovnaval Lexus/Acura a Toyota/Honda. Ale odsud nic jineho nez cenu a mozna technicke parametry srovnavat ani nemuzu.

Pokud se podivam na auta prodavana tady, tak bych rekl, ze kvalita bude podobna. Kdyz srovnam Acco a Avensis: jezdim v Acco (predtim taky Acco), dva moji kolegove v Avensisu (predtim Carina) - spolehlivost bude tak nastejno, zpracovani o neco lepsi u Hondy, v motoru a jizdnich vlastnostech Acco Avensis jasne prevysuje (v motoru o kousek, v podvozku o velky kus).
Qualitne se da srovnat Honda jen s Toyota, ne s Lexus. Lexus je uplne jiny kaliber. Cely Quality Management u vyroby Lexus je moc narocnejsi nez u Toyota. Lexus se tady srovnava s S-Klasse, nebo BMW 7xx.
To Discipline:Honda Accord EX V6 3.0L sedan stoji u nas ve meste u dealera 27.499$ , coupe 28.499$.Asi 3/4 mile jizne je Lexus dealer a ten ma cenu noveho IS300 30.900.Coz je rozdil tri a pul resp. dvou a pul tisic $.Toyota Solara V6 priblizne vybaveni jako Accord coupe stoji 26.900$.Navic Solaru muzes koupit i s manualenim razenim, coz bude mit i 2002 Lexus IS300, coz Honda nema.
2Florida89: misto Lexus vs. Honda zkus srovnat Lexus vs. Acura nebo Toyota vs. Honda. Sedan Acco ma cenu o cca $10.000 nizsi nez IS 300 (vsechno V6 3.0).
2King: myslis, ze tady nikdo tyto studie nedela? Ja vim nejmin o dvou 😄 Stoji to sice hodne penez, ale nemusis zkoumat trh metodou zkusime a uvidime. Tahle metoda je jeste mnohem drazsi, ackoliv se ti v balance sheetu v nakadovych polozkach neobjevi. Jina vec je, kolik ma HCR manevrovaciho prostoru a kolik toho ma nalajnovano z UK.
Ktera cisla?
To revi:Mozna podle Tebe je Honda nejlepsi v kvalite, ne podle odborniku, ja teda zatim Hondu mam Accord EX V6 coupe, rok a pul stara.Kdyz ale z druhe strany porovnas cenu Hondy a Lexusu tak z toho vyjde samozrejme vitezne Honda, ale jenom pri porovnani ceny, kvalitou urcite ne.
Podle me je Honda ve Qualite nejlepsi Japonec. Co se tyce koroze, tak dnes vyrobene vozy vsech znacek prakticky nerezavi. Vsichni vyrobci maji v tomto smeru vysoke niveau. Toyota ma pri vyrobe dilu ve srovnani s Honda i neco vetsi tolerance. I proto jsou levnejsi - ale zato se stava, ze za par let je slyset klapani plastiku.
A jak uz jsem psal v nejblizsi dobe chci kupovat nove auto a myslel jsem si ze koupim Acura 3.2TLtypeS, ale ted to vypada ze to bude Lexus, protoze cisla jasne hovori pro Lexus...
Doufam, ze se to po me da cist. nejak toho dneska chci rict co nejvic za co nejmene casu a obcas se v tom asi ztracim. Uz jsem dneska nejaky upsany 😒
Tady koroze nehrozi, tak jsem se s tim nezabyval, a nemuzu o tom diskutovat...Ale JASNE nejkvalitnejsi auto je LEXUS!!!
Pokud jde o kvalitu, Toyota asi bude chloupek napred. Honda ma napr. trochu vetsi problemy s korozi.
2 Peugeot 307 - pokud bych mel srovnat 5d a 307, tak vicemene souhlasim s tim, co tu bylo napsano - lepsi vybava za mene penez, silnejsi motor, mensi spotreba, presnejsi razeni, vice mista v interieru. Vyhody 307 jsou : silnejsi venec volantu, hezci interier, vetsi kufr. To je fse. Nesouhlasil bych s tim, ze se 307 lepe ridi. Pusobi robustnejsim dojmem, skoro jako MPV, reakce na pohyby volantem neni zdaleka tak dobra jako u civi, ani ucinek brzd, prestoze ma 307 BAS (brzdovy asistent, ktery zvysi brzdny efekt pri prudkem seslapnuti pedalu). Jedine, co je pocitove u 5d horsi, jsou vetsi naklony v zatackach. Civi se ovsem nakloni a pak drzi, kdezto 307 se v zatacce nahle zlomi a uz uz se chysta k nedotacivemu smyku, zatimco predni naprava civi je naprosto v pohode a naopak ma i pres nalehnuti na vnejsi predni kolo spis zadni tendenci k pretoceni, ktere se ovsem naznaci, ovsem stale ne a ne prijit. Jestli se vam povede 5d v zatacce pretocit, tak se ozvete. Dost si o to koleduje, jak je najednou lehka ale nakonec nepusti (chtelo by to pritvrdit podvozek, stream je lepsi ,ale jeste to neni uplne to, co bych chtel) - staci lehce pridat plyn a je to pryc. 307 je dost nedotacive - a zkuste ho z toho dostat - zadny med. Jo - jeste na jedno pozitivum jsem si u 307 vzpomel - diky tuzsimu posilovaci se zda byt lepsi pocit z rizeni, ale zdani klame. Zprvu jsem si na ucinny posilovac 5d (a 4d a coupe a streamu 😄 nemohl zvyknout, ale nakonec jsem zjistil, ze je to super, protoze auto udela presne to, co volant - i sebemensi pohyb. No, nesmi se s volantem moc michat 😄. Co do presnosti reakce se rada civic muze rovnat sportovnim vozum, ty ale maji tuzsi nastaveni posilovace. Ale jakmile ma obycejny hatch nizsi stredni tridy tuzsi rizeni, je to vzdy na ukor presnosti. U me do ve srovnani s 307 civi vyhral na cele care. Ostatne - me 307 nejak vubec nesedla. To uz se mi skoro vic libila Suzuki Liana (tam to ovsem bylo dano tim, ze jsem od takove znacky tak dobre auto necekal). Fakt se tesim na 3d, ktere y melo byt tvrdsi. A co teprve Type R 😄
Do jiste miry ma toto opodstatneni v hosp. rustu USA a s tim souvisejici poptavce po autech. Ale plati, ze naklady na udrzeni stavajicich klientu jsou tretinove oproti ziskavani novych. A stejne se mi zda toto kratkozrake, nechat Evropu Evropou. Vzdyt je to trh jako prase. Sice s pozadavky rozmanitejsimi podle zemi, ale stejne. Je to smutne, vsude sama stara Honda a nove nikde. Asi to souvisi s omezenim investic, po kterych Honda sahla, jejichz vysledkem bylo mimo jine omezeni ucasti v F1 pouze na motory a participaci na podvozku.
Honda a Toyota jsou kvalitou si myslim asi na stejne urovni, ale Mazda to je uz trosku horsi....
Konzern Honda se v minulosti vice konzentroval na USA nez na Evropu. V Evrope jdou jini japonci lepe nez Honda. Toyota a Mazda maji o moc vic dealeru nez Honda-Car. Krome toho nabizela Honda mene Modelu nez V USA.
Za minulej rok se tady prodalo pres 400.000 Accordu a jen o neco malo min Civic-u.Vsechny tyto informace na Autobytel.com.
No jo, Honda stoji na USA a min 1/3 ne-li vice proda v USA. Kde je Asie, Evropa, Australie...
To jsou v servisu Hondy v Cesku levni, tady uctuji za hodinu prace 50$!!!
Nevim kde jste vubec prisli na to ze se Honda malo prodava???!!!Podivejte se na www.Autobytel.com . Vlevo nahore je "Top 10 lists", tak na to cliknete a tam uvidite, jak malo se prodava.Je to velice zajimava web page.DOPORUCUJU!!!!😄
Jo mas pravdu. Ja jsem po nem ani nechtel, aby mne ukecal. Jen mne zajimali jeho "zbrane". A byla to fakt slabota. Ale mam pocit, ze podobnych prodejcu je vetsi mnozstvi nez tech "profesionalnich" Jo jeste jedna drobnost, 307 se mi ridila lepe nez 5D, mel jsem z toho auta lepsi pocit 😄
Kdyz jsi pro Hondu tak na Peugeot nenajdes nic dobreho. Kazdy napul profesionalni dealer nebude nikdy nervozni a tak primitivne argumentovat. Priste de ho klidne na ty rozdily zeptej a napis to jeste jednou.
Saab
to King: jaké bude mít Civic Type-R parametry ? Od podzimu bude nová Corolla, která v roce 2002 bude v provedení T Sport s 1.8 141kW z Toyoty Celica - zajímavý konkurent pro Type-R.
Tak jsem se do toho nejak zamotal. Proste ten uvod mel skoncit tim, ze kdyz nejsou prachy na studie, je alespon dobre vedet, co si o sve znacce mysli jeji majitele, co se jim libi/nelibi, co by zmenili, chteli (kozeny volant 😄. Tim y alespon mohli zajistit zachovani si sve klientely, kdyz uz ne nabor nove. A spokojeny zakaznik = dobra reklama zadarmo. Kdyz budete mit potiz se svym Jagem a znamy si bude chrochtat blahem, jaky je Opel super kara - levna, bezporuchovy provoz 😊, atakdale, tak prodate jvoje XJR a koupite si corsu, no ne?
Tak neco z veselejsiho soudku.

Vymenim brzdove desticky. Rozjedu se, parkrat si zabrzdim. Brzdy jsou takove mekke, no jeste chvilku bych si mel dat pozor. Jedu dal, trosku pospicham, zapomenu na to. Potrebuji odbocit k benzince. Zabrzdim tak, jak jsem zvykli. Minu o 5metru 😄 Kdyz uz vidim, ze to neubrzdim, pribiju pedal k podlaze a zatocim. Zastavim u benzinky, desnej smrad od brzd a od gum. Prijezd pro benzin s docela slusnym efektem. Nechtenym.
Meli bychom zase vychladnout, ale preci jenom jeste neco: Jiste, ze se marketing nedela formou dotazniku. Ale pokud firma nema penize na skutecne studie (uprimne receno - byslite si, ze je jine automobilky u nas delaji? Pochybuji - pouze obsadi to misto na trhu, jake maji v zapadni Evrope - se stejnou klientelou a image. Az na vyjimky - to kdyz Rover chtel byt prestizni znackou v CR, nemel na to imidzi, tak to dohanel cenou a prodavaly se po kusech. Ted slevil, a je na tom o neco lip, jen ta neduvera pretrvava. V tom souhlasim s Jirikem - Honda zacina(la?) mit tajemnou image. nerekl bych, ze spojenou s neduverou, ale asi takova pozice, jako u Alfy - nooo, Honda, hmmmm, dobry auta, Integra, S2000, NSX. Ale moc drahy, na to mit nebudu - a uz se dal nezajimaji. To je velmi dobra image - kdyz se o znacce mluvi jednim dechem se sportovnimi vozy. Ale malokdo uz vi, ze to nestoji tak moc (i kdyz jak co ...). V Nemecku je to jinak. Protoze se germani boji potencialu H, zamerne vyzdvihuji negativa a z Hondy delaji civikovyrobce pro zeny v domacnosti, nasledne civiho zdrbnou a jdou od toho. A pokud jde o srovnavaci testy - je to tezke. Mezi Japonci Honda tezko najde srovnatelneho (i kdyz jsou Nemci jineho nazoru - viz Mazda 626, porazivsi Acco -to se mi zvedl kybl 😒...). A s evropskou produkci nikdo Hondu porovnavat nebude. Nejen kvuli geografii, ale i proto, ze i tady by pri objektivnim hodnoceni doslo k prekvapivym vysledkum (i kdyz ne vzdy a vsude - zas si nebudeme namlouvat, ze jsme Top Of The World). Proto existuji clovickove jako treba King, kteri svuj drahocenny cas mari tim, ze informuji alespon uzkou skupinku lidi o tom, co je noveho. A az clovickove jako King zacnou pracovat jinde nez pracuji, rozhodne se objevi par srovnavacich testu treba s Hondami. A to nejen proto, ze je to moje krevni skupina (mimochodem - pri testu si stejne nemuzu dovolit preferovat znacku a posuzovat ji nekriticky - docela to poskozuje image, i kdyz to valne vetsine tzv. motoristickych novinaru vuuuubec nevadi - hlavne aby to meli dobre u co nejvice znacek), ale take proto, ze zrovna tyto testy v CR chybi. Kazdy si raci srovnat passata s mondeem a vsichni 3x, nebo punto s fabii - kde je vysledem predem dany. Nikdo, nebo malokdo se pusti do srovnani neceho, u ceho je nucen nad tim fakt premyslet.
V podvedomi lidi je Honda brana jako auto, na ktere jsou drahe nahradni dily, servis, pojisteni. Mam takovou drobnou prihodicku. Byl jsem se svezt s novym Peugeotem 307 - rekl bych primy konkuret 5D. Po jizdach jsem dostal dotaznik na vyplneni. No a pak jsem polozil dealerovi zasadni otazku. Jestli by mne mohl presvedcit, abych si koupil 307 a nekupoval 5D. Zacal. "Podivejte se co vsechno to ma v zakladu" "Hmmm to ten 5D taky" "No ale jak jsou na japonce drahe nahradni dily" "Kdyz mam auto pojisteno, tak mne to moc nezajima, ze? Jakou davate zaruku?" "No 1 rok. Ale vite kolik stoji servisni hodina? U Hondy je dvakrat drazsi!!" " No to teda vim, tak kolik to dela na toho P.?" "No jenom 600,-!!" "Hmm. U Hondy platim 450,- to mi neprijde jako dvakrat vic 😃)" "No ale P. je ve Francii cislo JEDNA!!!" " No nejsme ve Francii 😄" Dealer zacal uz byt trochu nervozni, tak mu povidam. "Tak mi teda reknete, proc bych si mel kupovat auto, ktere pri srovnatelne vybave je o neco drazsi, ma slabsi motor, vetsi spotrebu, horsi dynamiku, je mensi a je na nej mensi zaruka? Jo a jeste ke vsemu je to francouz?" "No to ja nevim, to se musite rozhodnout vy sam!!!" Kdyz by misto mne sedel nekdo jinej, tak ho dealer ukeca lzivejma argumentama. No nic, tak jsem se taky vykecal a ted vzhuru k lepsim zitrkum 😉 A vice optimistickym prispevkum.
Mel by prijit jeste na podzim. V zari se zacne vyrabet ,v CR bych to tipnul tak konec rijna/zacatek listopadu. Uz jsem cetl prvni jizdni dojmy v britskem Auto E😜ressu, prilezitostne sem zase hodim nejake zajimave pasaze. Z ceho byli anglani hotovi uplne nejvic je jeho cena s ohledem na to, kolik zabavy nabizi. Naprosto uneseni byli i z i-VTECu (ze by mela kategorie 1.8-2.0 l v Motoru roku pristi rok noveho viteze? 😄. Zbytek uz si z hlavy nepamatuju. Muzu sem taky hodit cely text v anglictine, pokud bude zajem.
Nejspis by se mel prodavat, cenove by mel byt urcite pod Civi (5D i 3D az bude). Zatim se vsem z meho okoli dost libil (a to i lidem, kteri v Honde niky nejeli).
tohle auto by se tu melo urcite nabizet a prodavat, ale jestli bude stat zakladni provedeni 600,000Kc tak snad ani ne. vi nekdo kolik stoji Jazz tam, kde se jiz prodava?
Docela souhlas, se servisem jsem minimalni problemy, spise naopak.
2King: Jeste jedna vec a uz toho necham. Marketingova studie se NEDELA tak, ze si HCR vymysli dotaznik, ktery posle svym (nebo i jinym) klientum a pak si ho nejak amatersky zpracuje. To se dela uuuuplne jinak a stoji to docela dost penez.

A vlastne jeste jedna vec: bavime se tady jen o prodeji, na servis si tady nikdo (skoro) nestezuje (i kdyz by tam bylo taky co vylepsovat). Ale aspon jeden problem nemusi HCR urgentne resit (narozdil od jinych vyrobcu). Tohle ale vedi jen ti, co uz nejakou hondu maji a dokud se to nedozvedi i ti ostatni, tak to v rustu prodeje taky moc nepomuze.
J. D. Power on Thursday released its survey of 54,000 U.S. owners of about 130 car and truck models purchased in November and December. The study has become a key industry barometer of design and manufacturing skill.--

Brand/problems per 100 vehicles😒br />
Lexus 85

Jaguar 108

Acura 118

BMW 119

Saab 121

Toyota 121

Buick 121

Infiniti 123

Cadillac 126

Mercedes 129

Honda 135

Chrysler 137

Saturn 139

Audi 140

Porsche 140

Mercury 143

Plymouth 145

Chevrolet 146

INDUSTRY AVERAGE:147

Za povsimnuti stoji lepsi postaveni Acury a Lexusu oproti Toyote a Honde...
Ma nekdo blizsi zpravy, kdy se tohle vozitku zacne u nas prodavat nebo aspon predvadet?
Jinak te zdravim Kingu.
Docela obsazne prispevky... Slaby je jedinec tak, jak je slabe jeho nejslabsi misto. To H je ted moc a moc slaba...
Samozrejme, tech duvodu je vice. Treba ja si vsimam rostouci neduvery vuci H. Nejsi videt, tak neexistujes. Jak to myslim? Ctete ruzne testy a srovnavani aut v MF Dnes a podobnych platcich? Tam snad modely H v ramci tridy s jinymi nesrovnavali uz pekne dlouho. A vysledek? Podvedome se vytraci, opakuji PODVEDOME, z mysleni lidi Honda jako znacka auta, ziskava nadech urcite exotiky doprovazeneho neduverou. A pak slysel o urcitych praktikach HCR, na ktere dojel urcity dealer. Pokud je to pravda, a pokud bych byl zakaznik daneho dealera a dostal odpoved na svuj pozadavek, jaky dealer byl donucen davat (osobne bych tam uz nikdy pak nepachl), pak to u nas s Hondou mohlo vypadat daleko hure. Ja uz tomu pomalu prestavam rozumet. Tady nejde o to, jestli jsou auta OK ci nikoliv, tady jde o zakladni principy propagace a prodeje aut.
ne ze by PR nebyl, ale je to PR pro tu novinarskou bandu (az na vyjimky bych to vypraskal bicem 😄. Pokud moje pamet saha, tak pamatuji asi jediny mktg pruzkum asi pred 3-4 lety. Tehdy to bylo asi 12-15 otazek. A pak uz jen takove ty v obdobi kampani - jak a proc se (ne)libi servis a spokojenost s autem. Pokud jde o HM - bohuzel vzhledem k financim HCR si nedovedu predstavit jinou formu distribuce. Za postu se daji statisice. Je dobre, ze ty magaziny alespon nabizeji na vystavach a prezentacich, ale vzdy jen posledni cislo. Pritom si myslim, ze toho jeste maji na skladech metraky. Ovsem zaklad vseho je, mit na to lidi. Napady by rozhodne byly i v radach HCR (ty, co znam me v tom utvrzuji - mozna i proto nemam vuci HCR tak vyhraneny vztah), ovsem nemohou delat vsechno a spousta napadu narazi na rekl bych neprilis velkou pruznost mysleni nejvyssiho vedeni. ... ale co takhle venovat se nejakym prijemnejsim tematum? Co si myslite - dockame se Jazzu i u nas?
2p😜 souhlas, sluzby jsou tady rozhodujici.

Jeste jedna drobnost: kdopak vymyslel, ze Honda magazin (teda jestli to jeste existuje) se bude distribuovat tak, ze si pro nejz zakaznik prijde k dealerovi? Mozna tak chteli nalakat lidi do autosalonu (ale tim to omezi na ty, kteri uz tam nekdy byli), ale je to presne exemparni pripad toho negativniho postoje k zakaznikovi 😒
2p😜 HCR? Ani ne. Jednak by si mne asi nemohli dovolit a jednak delam to, co me bavi 😄

2King: Pohled z venku, situaci v HCR neznam (a financni uz vubec ne). Ale podle meho soudu HCR muze ocekavat docela zle casy. To, ze nemaji cloveka na PR by se dalo v klidu prekousnout (aspon z meho uhlu pohledu), na to je cas az bude lip, ted je potreba zapracovat v marketingu. Nevypada to, ze by nekdo delal treba studii umisteni modelu na trhu nebo proc si jejich zakaznici kupuji H. a hlavne analyzoval kriteria a zpusob rozhodovani zakazniku, kteri si kupuji jine znacky nez H., aby vedeli co (tam moc na vyber neni), za kolik a hlavne JAK nabidnout. Existuji na to docela slozite nastroje (zrovna u tech aut se to dela ale dost blbe - moc parametru). Je to sice drahe, ale v situaci H. asi nutne. Mozna to tam nekdo dela, ale na venek vysledky videt nejsou. I kdyz zase v techto pripadech je strasne slozite zmenit zabehnuty system, kazda prkotina stoji neuveritelne moc draheho casu, ktereho je malo a vysledky takoveho snazeni se projevuji v radech mesicu (v pripade image taky let). A prave tohleto H. uz leta zanedbava. Navic tech smeru zlepseni je opravdu spousta: zpusob budovani dealerske site a servisu, reklama, PR atd. - a lidi v HCR asi malo... 😒 Ale vsechno to stoji a pada s lidma a samo se to neudela.
Je toho fakt hodne a teprve kdyz by se do toho nekdo pustil, tak by se ukazalo, co vsechno je potreba udelat.

Btw. taky ctvrthodina v pytli...
jo KS byl dobrej, dokonce i moje velmi narocna pritelkyne ho chvalila - pozorny a pritom nevlezly. idealni vlastnosti obchodnika. diky za volvo, alë necham si hondu 😄
Ted uz je to trochu post coitum, ale takove velmi podobne veci zkousel delat prave KS non HS. Uz kdyz jsem se s nim kolikrat bavil, rikal jsem mu, ze takovych lidi by mela Honda pribirat vic, ne si je nechat odejit k Vol..ehm. Ovsem delat tam za ty penize co on (a co treba i ja, blbec, ve svem soucasnem zamestnani (nebudu tu uz dlouho 😃, vubec se mu nedivim. Ale v dobe, kdy se vedelo, ze odchazi (a rikal mi to uz pred dost dlouhou dobou), mel nekdo z HCR zareaovat, a kdyz nejdou penize od dealera, nabidnout mu misto. To jsem si splhnul, co? Doufam, ze z toho bude nejake auto s preskrtlym chladicem 😄. mam potvrzeno, ze se Velky Bratr diva, ale bohuzel mlci. Ovsem co vim o fungovani HCR ja, tak prace je hodne a lidi zoufale malo. Kolik byste tipovali, ze dela clovicku marketing - zakladni kamen fungovani importera? Ani se neptejte 😞. Az je mi jich lito. Tak se nelze divit, ze zrovna tady nikdo nedela PR. Z vlastni zkusenosti vim, ze cokoliv sem sdelit mi denne zabira desitky minut (proto ty moje vypadky posledni dobou - neni time). Ale ted se budou dobre prodavat civi, porostou trzby a udajne je pocet lidi limitovan prijmy. Tak kdyz budou, pujdu do HCR a budu vam, zakaznikum, delat co vam na ocich uvidim 😊. Ono by se toho dalo delat jeste vic, vcetne hlubsi cinnosti jiz mnohokrat avizovaneho Honda Clubu. Az ten zacne fungovat podle mych predstav (to znamena nejen dat to do hromady (coz ale chce prilis casu s prilis velkym rizikem, ze to bude ztraceny cas), ale presvedcit i prislusne lidi na prislusnych mistech, ze by to opravdu neskodilo mit pod patronaci. No, uvidime. Kazdopadne by to s H melo byt v budoucnu u nas jenom lepsi, horsi nez vloni to snad byt nemuze. Teeeda, ja se zas rozkecal - a ctvrthodina v cudu 😄
2Discipline nechces nastoupit do HCR? takhle bych si to nejak na nasem mizernem trhu predstavoval.

jsme chudej stat a tak se musi kdo chce uspet vic snazit - delat zhrzeneho ve stylu vy me nechapete a ja jsem pritom dobrej - bohuzel takhle to u nas nefunguje. myslim, ze nas clovek reaguje dobre na vlidne jednani a zajem, protoze na nej neni zvykly.

rekl bych, ze by meli jit jeste dal a kontaktovat podle databaze majitele aut a nabizet jim servis a nutit je, aby chodili na pravidelne prohlidky k dealerum a ne do no-name servisu. za to jim samozrejme davat neco navic, slevy nebo nejake blbosti to ma cech taky rad.Rozumna firma nabizi nejvice sluzby, protoze je na tom nejvetsi zisk a taky to posiluje v pripade dobrych sluzeb vztah k firme/znacce.

nikdo me k nicemu nepremlouval a ja toho novyho Civiho tolik chci 😄
CTR za 0,75M? Docela dobry 😄 ale tohle je auticko na image building (to je moc moc potreba), ale vlastni prodej CTR se ve statistice moc neprojevi (muzene se vsadit, kolik se jich za pul roku od uvedeni na trh proda). Vliv CTR na prodej bude urcite neprimy, ale po zkusenostech s predchozimi image auticky (Integra, S2000) prilis neocekavam, ze by vyuzili potencial CTR 😒
Jednu dobrou vlasnost nizka prodejnost ma: napotkam svoje vozitkao na kazdem rohu 😄 Je to je asi jedina vyhoda.

Jinak mala prodejnost -> vyssi ceny -> jeste mensi prodejnost -> jeste vyssi ceny coz je na ceskem trhu na povazenou. Tahle uvaha se netyka Civi 5D, ktery ma cenu docela OK - ale nejlevnejsi Civi s klima je za 0,5M 😒 a to jeste v dobe, kdy spousta ostatnich strka klima free of charge.

Pasivita HCR je zarazejici. Schvalne: kolik ze zde zucastnenych si bylo testnout Civi5D? A jaka byla reakce ze strany HCR? Kontakoval vas nekdo? Zajimal se nakdo o to, jak se vam to libilo, jestli si to nahodou nechcete koupit (vase stare Prelude samozrejme odkoupime protiuctem, tady mate nabidku leasingu a moji vizitku, kdybyste cokoliv potreboval ta zavolejte, uz nam prisel demo unit Streamu, prijte se svezt...)
Teda vy tady toho za tu chvilku nakecate... 😃

2King: S60 ma Haldex, takze je to takova predohrab 4x4, ale to je presne to, co me na tom zajima: zlepseni trakce v pripade zhorseni adheznich podminek. Vzhledem k tomu kde a jak casto se v zime pohybuju, tak se kazde zlepseni trakce moooc hodi. Treba Acco TR s uzaverkou diferencialu je pro tyto ucely taky OK.

Kdyby H. delala Acco s RT4WD a jeste ke vsemu vypinatelnym (off/aut👋on), tak nevaham ani chvilku 😄

Jinak je S60 jedno z nekolika novych vozitek (X-tajp taky), o kterych budu uvazovat, ale jeste jsem v nem nejel, takze k podvozku nemam co rict. Uvidime...

2KS non HS: vnejsi design je OK, ale to je zrovna to, co me na auticku zajima skoro nejmin (stejne sedim furt uvnitr, tak ho nevidim).
Dalsi prodejni "propadak", se kterym to honda 100%ne "zazdi" bude CTR. Na britskem trhu se bude prodavat tohle auto s dynamikou Audi S3 za mene penez, nez Golf GTI. Pokud bude situace na nasem trhu obdobna, lze ocekavat cenu za CTR v rozmezi 700-750 000 korun. Tak tomu bych rikal fakt dobra zprava. Tedy pro toho, kdo toho 3/4 melounu ma 😄
Hmmm, tady se to nese fakt v optimistickem duchu. ze by nejaky letni splin z drazsich pohonnych hmot, nebo tak neco? za chvili se na me sesypete a namelete mi budku😃. Honda si, trochu pozde, uvedomila, ze by nemela na evropsky trh az tak moc kaslat, kvuli tomu rozsirila britsky zavod, ze ktereho pujdou civi do celeho sveta, postavila ceny civi na vice nez konkurenceschopnou uroven, ale vam to nestaci a uz jste ji pohrbili. Na japonskem trhu byly novinky Stream a Jazz (Fit) naprostymi trhaky, v Evrope asi jsou a budou taky (behem poslednich 2 mesicu jsem jich u nas potkal asi 8, z toho 3 nase, zbytek Nemci (!), Nizozemci a Francouzi. Jazz, vzhledem k tomu jak vypada, bude urcite velky hit (doufam, ze prijde i k nam, tole auto me fakt sebralo - i kdyz ne tolik jako HR-V, ovsem za Jazz si zase japoncici nenechaji zaplatit 600 000. Do tech 450 by se mel vejit v pohode. Snad.
po praze sem tam vidim Civi sedany, ale 5D snad jen jednou. Honda by tam mohla za ty penize davat 15ky kola, zrovna dnes jsem si jednoho sedana prohlizel.
ja jezdim do Italie dost casto a je to tak, nejen Acco ale i muj Civic je tam dost exot. ti italove jsou stastny se svymi alfami a fiaty, to myslim vazne. ta tyhle auta maji i levny servis. Honda - sem tam HR-Vcko a to jeste jen na severu.
Tak vas panove zdavim po dovolene. Byl jsem v Italii a zkuste si odhanout kolik jsem tam videl Acc. Jeden. Ten nas 😒. Mam ten dojem, ze budu muset pristi auto koupit u nekoho jineho, protoze jiz nebude dealeru naseho H-cka. Nejen u nas ale i v Evrope. Trochu prehanim, ale obavam se toho nejhorsiho.
A kdyz uz jsme u "spatnych" prodejnich zprav. Podle japonskych zdroju se za 10 dni prodeje Fitu (Jazzu) v Japonsku prodalo (respektive objednalo) vice nez 23 000 techto aut. To mi prijde jako vic nez dobre. Stejne tak si myslim, ze civi bude mit uspech v zapadni Evrope. U nas bych to ale cekal docela taky.
Uvidíme na konci roku, jesli civi vylepsi postaveni Hondy v zebricku. Jiriku, pokud takto mluvis o 4x4, mas na mysli evidentne predevsim trakci. Tam je to bez diskuse. Ale pokud jde o jizdni vlastnosti, nemohu soulasit s tim, ze jsou ctyrkolky lepsi nez nejlepsi FWD/RWD. A treba ja osobne bych ocenil trakci 4x4 tak 14 dni v roce 😄. A na druhou stranu - pokud potrebujes 4x4 kvuli trakci (jako ze jo), tak v tom pripade pohodove postacuje treba RT4WD.
To KS: at se dari atd... To opravdu neni nadeje na zlepseni prodeje Hond? Vim, poklasy prodeju jsou katastrofalni (mezirocne 2x po sobe cca o 30😖. Podle mne je tato situace neudrzitelna. Nicmene stale nepozoruji zadny obrat. Kdyz si vezmu kampan Microsoftu, jak tlacil sve vyrobky na trh ci jine automobilky, tak Honda dohromnady nedela nic. To kolem Civi 5D asi moc ohlas nemelo nebo se pletu?
Kingu, s tim tvym pohledem na 4x4 nemohu souhlasit. Mozna v Praze ano, ale jinde (hlavne tam kde jezdim ja) je snih podstatnou cast zimy na ceste, a to pak 4x4 neni k zaplaceni. A to nejsou jen hory. Jen tuto zimu bych byl asi tak min 20 x vdecny za 4x4.
skyt, srk........ tobe se to rekne, nebrec, ... beeeeee. Ale ...skyt, .... kdyz uz si ....smrk..... clovek pomalu zvykal na tu tvou hroznou vizaz, tak ....... beeeeeee, ..... jdes uplne pryyyyc. .........skyt, beeeeeeee.
2 KS uz ne z HS. Acco bych s S60 nesrovnaval. Vzhledem k tomu, ze AWD bude identicke s Jagem X-Type, bude podstatne nedotacivejsi nez Acco, coz neni to, co bych od auta chtel. navic bude mekci nez Jag, takze ani to svezeni nebude uplne koser. To jen aby sis nemyslel, ze jsi sel k lepsimu. A az se svezes, tak si na me vzpomenes. Jdi otestovat X-tajpa. Disciplinuv Acco s 16" koly je v zatackach lepsi, a to ma Jag tusim 17". A pokud jde o 4x4 - mluvil jsem s nekolika odborniky, kteri jsou toho nazoru, ze 4x4 oceni v CR asi tak 20 ridicu, a to vesmes tech, kteri jezdi rallye se ctyrkolkami. Ostatni se tezko nauci potencial 4x4 vyuzivat (to znamena v zatacce auto rozhodit tak, aby ji opoustelo se vsemi koly rovnobezne, jinak bude auto neste nedotacivejsi, nez FWD 😄 a v jejich rukach bude ctyrkolka naprosto stejne rychla na vsech povrsich, jako ostatni FWD a RWD. Je to jen imidzovy tahak na prachy. A po svezeni s celou radou 4x4 s tim musim souhlasit. ........ Ale to neni to, co jsem chtel rict. Preji ti,aby se ti u Svedaku libilo a abys nezapomel na "svou" znacku. Kazdopadne se ozvi, az se zabydlis 😄. ....... A nepocitej s tim, ze ti tady budeme dopisovat do Volvo Clubu 😄
2 Discipline. S60 AWD....... hmmmm je poznat, že jsi znalec a fajnšmekr. Asi to ukecání nebude tak složité 😄 Nové ACC asi žádný podobný vylepšení jako je AWD mít nebud.( ...na nové ACC se taky těším !!! ). Ale je pravdou, že i já jako zarytý Honďák musím uznat, že S60 nemá v designu konkurenci. A ta cena překvapivě také jde, pochop musím si to začít chválit 😃)))

" Jo jo Honda je honda........ hodně muziky za málo peněz", jenže ty katastrofální poklesy v prodeji jsou neúnosné😒((((

E-mail a tel. na sebe určitě pošlu. Hondě zdarrrr.

K.S.
At se u V...a dari. Posli na sebe mail, az se bude prodavat S60 AWD, tak bych se treba mozna nechal ukecat (ale uvidime jake bude nove Acco - minule to S40 vs. Acco projelo 😃
Amigo ! Nejedná se o niŠba, ale o přeškrtnutý chladič 😃) Tel. bude jiný, jak dostanu nové číslo tak dám vědět.

Jinak moc dík, je dobře že sis nechal "Přeluda" to je pořádný auto, ten novej "Kivik" ti stejně neslušel 😃))! S pozdravem K.S. už ne z HS
Tak ať se ti u "nejmenovaného importéra Švédských bezpečných automobilů" vede ještě líp, než u Hondy 😉 Tak se mi to nepodařilo rozumně dohodnout (holt "musím" zůstat u Přeluda 😃))

Doufám, že telefonní číslo zůstává, a že až bude u niŠba nějaké pěkné auto, že se budeme moci svézt. Ať se ti daří. Howg.
Pánové loučím se.............. Od zítřka končím u Honda - Stodůlky a přecházím k jistému nejmenovanému importéru Švédských bezpečných automobilů. Určitě se zde ještě potkáme, ale už to nebude jako zástupce dealera Honda-Stodůlky, ( Honďákem zůstanu asi navždy a možná se zas někdy u Hondy potkáme ………. ) Kingu hlavně nebreč :- )))) s pozdravem KS z HS
Kdyz ty Brisky jsou o hodne lepsi pri nizkych otackach, a na to popojizdeni po meste je to lepsi 😲oo ale mrknu na to a zkusim jeste vymenit palec. Ten jsem nemenil. Dik
Ja bych si prohledl kabely, jeste jednou vicko rozdelovace a nakonec bych tam dal svicky doporucene vyrobcem. Moje CRXko ma NGK a je spokojene.
Ahoj lidi,

nerad rusim vase polemizovani o nejlepsim aute na svete, ale mam mensi problem, s kterym by mi mohl treba nejaky odbornik pomoci. Mam Honda Civic 1.5 LSi 16V r.v.92 a nasledujici problem😒br />
Tedy vlastne dva. Auto mi obcas tak divne startuje. Jako by prvni dve otacky na jeden nebo dva valce, pak chytnou vsechny. Vetsinou s teplym motorem. Ale i to jen nekdy. Nekdy naskoci hned jak otocim klickem, ani neni slyset jak starter toci.

Pak mam druhej problem a ten se tyka pouze studeneho motoru. Nez se ohreje, tak mi trochu cuka. To kdyz pridam vic plynu. Musim se rozjizdet pomaleji. Jakmile ujedu par stovek metru(mesto) a motor se ohreje, je to OK. V zime je to samozrejme horsi. Obzvlast pokud potrebuju vystrelit z krizovatky.

Mam najeto asi 91000 km. Menil jsem svicky. Nejdrive jsem zkusil tuningove Brisky DOR-14LGS. Ale moc to neslo do otacek. Pak mi z Brisku misto nich poslali platinove, ale bylo to stejne jako s puvodnima BOSCHema. Vymenil jsem vicko rozdelovace(replika) a zpet dal tuningove Brisky. Tentokrat je to uz lepsi, ale postupem casu se to zase zhorsuje. Prosim poradte. Diky
Vsak pisu ze to vypada na Acura 3.2TLtypeS, a to je trochu vylepsena luxusnejsi Honda, ale jeste to neni definitivni...
To vis, i pro takovy inet server jako novinky.cz se pise skoro zadarmo. Ale ty clanky o F1 tam sveho casu snad nebyly tak hrozne?
Myslel jsem si, ze Florida je Hondak... Jinak mu docela zavidim, co 1,5 roku menit auto, a jeste pritom kupovat nove. Jsem zvedav, pro jake auto se nakonec rozhodne.
Taky Kingu na tim kroutim hlavou. Holt clovek mini a ... Proste leepsi uz to nebude. Nevim, v cem to je. V rozpoctu, personalni (treba nemaji hlavouna na tyto veci, jako jini...) atd. Ale mrzi to.
Jinak pozoruji, ze nejen v F1 to s Hondou jde z kopce. Nejak se propadame v poradi.
To je jedina sance 😒. Ale vazne - prekvapuje me, ze japonci, kteri kdyz se do neceho zakousnou s buldoci vervou, tak to dokazi, takhle drou bidu s nouzi. Proboha, kdo jiny nez Honda by mel vedet, jak udelat motor. Vzdyt delaji vsechno od moturku do sekacky pres lodni motory, motorky az po auta, ted uz vcetne F1. A ted nedokazi udelat lepsi motor, nez melo ferrari vloni?
To by byla asi jedina sance pro Hondu.
Ta kvalifikace byla fakt dobra hondaci za sauberem, no parada. Bohuzel to Kingu vypada, ze celou tuto sezonu budeme cekat na takovej zazrak jako dneska, aby byly aspon nejaky uchazejici vysledky. Ale neboj, zmena k lepsimu nastane az pohlavari z federace zkrouhnou motory na ctyrvalce a hondaci nasadej vysperkovany motory z S2000 😊))
Tak takovouhle kvalifikaci aut s motorem Honda nepamatuju. Vsichni jdou nahoru (BMW, Jag, Renault a i ten blby Sauber), Hondy naopak dolu, a to docela fofrem 😒. Mam uprimnou hruzu z dalsiho zavodu po tritydenni pauze. To bude zase vec 😒. Ani me nejak to treti misto Villeneuva netesi. Fakt ne. Je to sice fajn, ale je v tom vic stesti nez rozumu - vzhledem k tomu, jak jim to jezdi. Ale bodiky se pocitaji, skoda, ze nebodoval i OP, moho to byt o to lepsi. Proboha - co ti japonci kde delaji, ze to vypada takhle? Kdo by rekl, ze taky nekdy vyhravali GP 😒.
To zatim nic neznamena (doufam). Ale je pravda, ze pozice Villeneuvea tesne pred Arrowsem a Minardi je na povazenou presto, ze je to jen volny trenink. Uvidime zitra a hlavne v nedeli, Aspon ze Truhlik je pred Ralfem 😄
Divali jste se na vysůedky treniku? Kdyby mi nekdo rek, ze Honda bude az od cca desateho mista dal, tak bych neveril. 😞( Tomu rikam pekna ostuda (hlavne , kdyz clovek vidi pokrok Jaguaru a BMW)! Jestli se pristi rok nedostanou na uroven Williamsu, tak jim prestavam fandit. Pak uz to muzou zabalit. Co je to za reklamu, ze!?
Acura RSX je moc mala, ja mam ted Honda Accord EX V6 VTEC, a chci vetsi auto, a RSX je stejna velikost jako CIVIC...Jaguar v zadnym pripade nechci, za prvni tady jezdi v Jaguarech z 95% zensky a za druhy to auto vubec nemam rad...Jeste jsem se nerozhodnul, ale vypada to ze koupim Acura 3.2TL typeS.Infiniti Q45 je vysoce luxusni auto 54.000$, ale na to moje vic sportovni jezdeni je lepsi Acura 3.2TL, ktera je taky o 20.000$ levnejsi, tzn. ze si radeji zase za tri roky koupim novy auto, kdyz z necim dobrym nejakej vyrobce prijde...
A co takhle RSX Type S ? 😃

Na muj vkus je Infiniti Q 45 uz trochu moc konzervativni. To TL 3.2 Type S se mi zda lepsi volba a jeste usetris nejakych 15000, takze si k ni muzes jen trochu priplatit a koupit jeste RSX pro radost.

A zkousel jsi Jaguar S-Type V8? Stoji stejne jako Q45...
INFINITI Q 45 je hodnoceno z 2002 aut jako nejlepsi auto, coz byl nekolik poslednich let hodnocem LEXUS LS 400,ted je to LS 430.Mercedes je tady predrazenej, je to sice vynikajici auto, ale za ty penize..... O BMW jsem uvazoval asi nejvic 530i, ale kdyz to porovnam s ACURA 3.2TL type S, tak se neni o cem bavit a beru ACURA, cena 32.000$, BMW 530i 41.000$, ACURA ma motor 3.2L 260hp, muzes s tim jezdit jako s automatem , nebo prehodit na manual, vnitri vybaveni MNOHEM lepsi.Jinak LEXUS zacal od roku 2001 delat IS300, coz je mnohem sportovnejsi svezeni nez v BMW 325 a taky absolutne lepsi kvalita.Jinak ceny novych a ojetych aut jsou nejlepsi na www.edmunds.com.
je ho velka skoda, neni to zadny podrztaska, aby ho Jordan takhle vypakoval, jsem zvedav jak si povede Zonta v kvalifikaci..
2king - chtel jsem jen Floridovi ukazat fotku Jazzu ze ktere je zrejme, ze jde o maly vuz, ktery soucasneho vlastnika Acco zijiciho v US zrejme neoslovi. pokud ano urcite by si sam behem chvile nasel to co potrebuje.

nechtel jsem poskodit tveho oblibence 😄
U tech aut, ktere jsi vyjmenoval, je docela problem ti uvadet nejake argumenty. Otazkou je, co takovy "Amik" od auta chce, vzhledem k vasim rychlostnim limitum, silnicim bez zatacek a kvalitnimu povrchu. To by ti musel stacit i Hyundai XG. Pokud nemas vztah k urcite znacce, tak je to uplne fuk, co si koupis, protoze potencial ani jedineho ze jmenovanych aut nevyuzijes. A trouble, jestli ma jeden audio BOSE, druhy Mark Levinson a treti Haitai jsou trochu off-topic. Vsechno je to automat, az na BMW a Audi houpacka (o nastaveni Acur nemam paru). Tak co chces argumentovat? Pokud jsi do Hondy, kup si Acuru/Hondu, kvality BMW nevyuzijes, audi, lexus nenabizeji nic zvlastniho. Infinity je trchu v utlumu.
2 PD - tak tos me opravdu prekvapil, s tim linkem na novinky.cz. Odkazovat na takove sr-pip-, ktere jsou vicemene doslovnym prepsanim tiskove mapy, brrrr. Joooo, kdybys rekl - v tematu tydne na auto.cz se o jazzu psalo pred 3 tydny, staci si najet do prislusne rubriky magazinu auto.cz, tak to bys byl grand. Tam je o Jazzu nejvic informaci, jake kde muzes sehnat. Vim to sam nejlip 😄. A spolu s textikem prelozenym z AE uz vis vlastne vsechno. Ale novinky.cz - no pardon 😒
U tehto znacek (Acura=Honda, BMW, Infinity, Mercedes, Lexus, Toyota,AUDI,)je celkem jedno co si koupis. Qualitni rozdili jsou minimalni. Ale zajimalo by me kolik u tebe stoji rok stary SLK 320, nebo BMW 528C - jestli je vubec nejaka nabidka. V Kalifornia se ceka na ty vozy 8-12 monts. bye.
pd😁ik.Co to ta Honda udelala za nestvor???!!!!
Tak mame Jordan bez HHF. To bude se Zontou pruuuuuser. Pardon 😒
za Accord to asi nevymenis .. viz [odkaz]
Na ten Jazz se musim podivat, nekolik dnu jezdim dealerech a nic takovyho jsem jeste nikde nevidel, ani nikde nepsali ze pripravuji jeho prodej, ale podle toho co ctu to bude nejaky maly auto, o coz nemam zajem....
kingu ty uz to kupujes...😄
Tak jsem to prelouskal a tady je par zajimavosti z textu, tentokrate rovnou v cestine 😄 ........ uplne nova platforma pro male automobily s palivovou nadrzi (42 l) uprostred pod prednimi sedadly - moznost vytvoreni ploche podlahy. ........... kufr v zakladnim usporadani 382 (!) l ........... pohotovostni hmotnost 990 kg (!) ........... diky usporadani pojme napriklad najednou 3 dospele a jeste surfove prkno 2,2 m 😄 ........... motor tahne v celem spektru otacek (ve spojeni s Multimatic S CVT prevodovkou - predpokladam, ze s manualem to mude jeste lepsi 😄 ........... tuhy podvozek a nastaveni perovani zpusobuji, ze je Jazz svymi jizdnimi vlastnostmi a ovladanim kategorii sama pro sebe ........... muzete jet s Jazzem zatackami rychlostmi, vzdalenymi tem u ostatnich supermini (tedy i fabia????), auto je totiz jen neznatelne nedotacive (po dlouhe dobe zas jedna honda ktera neni pretaciva?). ........... nekomu se mozna bude zdat prilis tvrdy, pro britsky trh vsak bude toto prepracovano (jaaaak prepracovano 😒 - to uz to tak nepojede 😞..... nebo bude jeste tvrdsi ? 😄 ............ s takovym usilim, venovanym motoru a jizdnim vlastnostem by se mohlo zdat, ze konstrukteri prehledli nejake dalsi klicove oblasti. My jsme vsak zadne nenasli ........ Docela dobre prvni dojmy, ne? 😄
Tak vas tady vsechny vic nez po roce zdravim.Jeste porad , nevim teda jak dlouho, jsem majitelem Honda Accord EX V6 VTEC, ktera ma najeto 12.600 miles a protoze jsem se rozhodnul ze si koupim novy auto a ctu ruzny nazory na auta a jejich hodnoceni, tak jsem zavital i sem.Dnes jsem stravil pul dne jezdenim po dealerech (Acura, BMW, Infinity, Mercedes, Lexus, Toyota,AUDI)a stale se nemuzu rozhodnout jakou znacku auta mam koupit a nebo jestli mam zustat u Hondy a koupit novej 2002 Accord coupe.Po tom co jsem ale dnes videl , zvolim asi jiny auto, nevim, bude rozhodovat vic ukazatelu, tak me tady napiste nejaky argumenty, abych dal zustal u Hondy...😃)))))Predem dik😄
No jo, ty ctyrkolky nic nevydrzej 😃
Moooc pekne tady plnite diskusi, kdyz je King zaneprazdnen a nema cas sem furt busit 😃. Nakouknul jsem jednim ockem do Auto E😜ressu - svezli se s Jazzem a podle zbezneho pohledu z neho byli uplne hotovi 😄. Az to ptrectu, napisu sem nejake highlights. Jen abych vas navnadil - zaver znel:"Jazz nese styl civiku a prakticnost streamu v karoserii velikosti fiesty, aby vytvoŢil automobil, ktery je jako doma na otevrenych silnicich, i ve mestech. S podporou fantastickeho i-DSI motoru se zda, ze bude mit velky uspech, az dorazi zkraje pristiho roku na trhy" - konec citatu. Pisi taky, ze je pekne tvrdy, ma pry nejlepsi jizdni vlastnosti ve tride (pokud je lepsi nez fabia, tak do neho jdu 😄. Cena v UK by mela byt 10 000, ale to neni zas tak podstatny udal, oni maji drahe vsechny vozy.
Nejen pro Hondy. Kolegovi jeho syn na Legacy lehce zrusil naraznik, leve svetlo a kapotu o svodidla. A kdyz se s tim vracel ze servisu tak trefil srnku a dodelal i druhou stranu 😒(
vypada to jako spatny mesic pro nase hondy 😞((
Tak nedavno tu psal flash o tom, ze mu * naboural auto. A ted jsem zase ja trefil srnku. Nastesti jsem stihl na mokru zpomalit z 80km na cca 40km narazove rychlosti a trefil jsem ji jen na leve svetlo. To se jen utrhlo z drzaku a pod nim se prohnulo plechove cilko. Haupna zustala v poradku.
Tak na ne vsichni davejte pozor! Je to fakt mzik, kdyz tam vlitne.
No tak letosni rocnik se hondicce nejak nevydaril, vyhrat jenom tri kategorie z 12. BMW ji pekne prevalcovalo. Ale zase na druhou stranu na to, ze letos neprisla v podstate s nicim novym a jedna se o motory, ktere dominovaly uz vloni, to vlastne neni zas az tak spatny vysledek 😄.
Neboj, ten link mi neuniknul 😊
mas peknou preludku, ja mel taky trojkovou-2.0 pgm fi 4ws v cerevene, byla rok 87, cili cistokrevny japonec z japonska-jeden z prvnich kousku, bohuzel z ni po mnou najetych 60t km teklo servo, olejova vana a potrebovala vzadu spravit lak, protoz puvodni majitel ji tam lehce boural a amatersky spravil 😞((, no a vzhledem k tomu, ze potrebuju auto kazdy den, sem ji musel prodat a koupil sem 3d civica z 97, toho me pred 2 tydny naboural ozraly *, ktery jel v obci 100 😞((((, ted ho mam v honde a stejne jezdim autobusem 😞((( btw porad tvrdim, ze 3g preludka je nejlepsi auto, v jakem sem kdy jezdil(a mam s cim srovnavat), 4ws bylo super a kdyby mela o par koni vic tak je to naprosto dokonaly auto, az budu mit prebytecny penize tak si jednu zase koupim. btw znas [odkaz]
Ono to s tim patriotismem zase nebude tak horky - jak uz jsem psal, v F1 fandim McLarenum a pres rok jezdim se starym Passatem (a mam ho dodneska, i kdyz uz mam novou Hondicku. Nekdo pracovat musi, Hondicka na to neni...)
cetl jsem tvoje story s Preludy - to jses teda patriot 😄 mel by jsi dostat od Hondy nejaky rad.

ale ja osobne to chapu. pristi auto zase Honda.
Tak jsem konečně udělal pár fotek mojí Preludy. Najde te je na [odkaz] a vyfotil jsem i to podivne cidlo 😊
Mam Hondu s automatem. Asi uz je na case vymenit olej v prevodovce. Koukam se do manualu (je v nemcine, takze si spis prohlizim obrazky ;-0). Nikde nemohu najit olejovy filtr. Je mozne, ze se meni napln v automaticke prevodovce bez vymeny filtru???
Kdysi davno jsme se tady o tom bavili - o spotrebe. Po 80 tis. kontrole (vymena svicek, atd.) mi spotreba u civi 5d 1.4 klesla na 6.06 l/100km. To jde ne?
Má někdo zkušenosti se snížením podvozku?Original nainstalováno v servisu Honda.(Sportovní snížení)
Diky, to jsi me docela potesil. Jednak proto, ze tyhle naplne nepatri k tomu nejdrazsimu co je na trhu, a jednak proto, ze muj znamy, ke kteremu to budu davat, ma od Penzoilu skoro vsechno.

No ta voda do chladice by me asi napadla taky, ale co v zime? Tedy pokud na zimu nevypustis a neodstavis do garaze, coz ja nechci.
Zdarek Bitovode, mas dobrou metodu 😄 A jak Te znam tak docela funguje 😃) Tu kolizi DC vs JT bych moc neprobiral, Truhlik se tam cpal dosti vehementne. Kdyby byl DC Schumak nebo Senna uz by Jarnovi rozbil usta 😄 Koukam ze idealni by bylo kdyby mely McLareny zae motory Honda cooo ????

P.S. Jeste jsi mi neposlal ty fotky od Kinga 😄
Ja tomu varim, ale muze to zabit katalyzator. Nekteri prodejci to z tohoto duvodu zakazuji.
2 bit. Naprosto s tebou souhlasim, Davida mam docela rad a touhle kolizi je uz asi bohuzel ze hry o titul, ktery zase spadne do klina Schumimu, coz me pekne stve.
Jeste jsem zapomnel, ze jsem do motoru asi v 120 tis. nalil SLICK50. Spousta lidi temto ingrediencim neveri, ja verim SLICKu. Overil jsem si jej na motorce a ted v aute (Co merim spotrebu, cca 2 roky). Prumer klesl o 0.4 litru. A to posledni rok jezdim kazdy den po meste. Driv to byla jen dalnice a okresky.
Ja do auta leju vse od Penzoil. Brzdovka (4. trida), kapalina pro posilovac (uz ani nevim oznaceni), semisyntetiku 10W-40, do chladice vodu 😊), ne nejakej nemeckej srac. Znami, co zkouseli plnou syntetiku, meli s motory 80. a 90. let zvysenou hlucnost. Zasobuju to temahle tekutinama cca 80 tis. a zatim zadny problem. Olej to nezere vubec. Co jsem nalil pri vymene, mam i po 12 tis. (naj. 164 tis.).
K te kolizi - nejsem zase takovy Hondi patriot, takze docela fandim McLarenum, ale snad i kdyby tomu tak nebylo, tak bych si stejne myslel, ze ta kolize byla zavinena Trullim. David samozrejme mohl uhnout, ale zase na druhou stranu - byla to prvni zatacka, byla tam hromada aut a Trulli se tam cpal opravdu dost agresivne, tak PROC BY TO PROBOHA DELAL??? Kdyz pojedu v "idealni" stope a nekdo se me bude snazit podjet a pri tom me nabere ZEZADU (ono to tedy byl spis do boku, ale tak jako tak byl Trulli jednoznacne nejmene o pulku auta vzadu), pujdu mu rozbit hubu. Velka skoda, ze se netrefil do Schumiho, toho nejak nemam rad 😄 Neobjevil nekdo nekde na webu detailnejsi fotky tohoto incidentu? Fakt je, ze jediny pouzitelny zaber kamer byl ten shora, ale i na nem se mi zdalo postaveni vozu naprosto jasne. Doufam, ze tu nerozpoutam flamewar...
Jsem urcite uz strasne otravnej, ale mam dalsi dotaz: Protoze ke sve Prelude nemam zatim jedinou specifikaci nebo doporuceni od vyrobce, poradite mi nekdo, jake naplne tam cpat? Chci nechat vymenit vsechno, co v tom aute tece (krome benzinu - ten se obcerstvuje docela sam 😊))

Co tam dat za motorovy olej? (Predpokladam, ze nejaka "klasika", jako 10W40 uz asi nebude to prave.)
Co nalit do prevodovky? Jakou brzdovku?
Co do serva?
Co jako napln do hydrauliky pro spojku?
Co do chladice?

Rad bych, kdyby mi ten motorek nejakou dobu vydrzel (mimo jine proto nechci nijak moc ladit vykon), mate nejake rozumne doporuceni? Co tam lejete vy?
Thanx. Bitovod
No Preluda tam nemaj, ale slibili mi, ze tam prohrabnou skladek....oni toho maj hodne rozmontovanyho ve skladu ... prevodovky atd.

Ja tam pojedu asi ve ctvrtek pro kola.
Zlatej, stribrnej, milionovej! Oni maji v Uvalech Preluda? Ja jim tam volal nekdy minuly tyden a tvrdili, ze ne. Jinak jestli pojedes nekdy kolem, cinkni nebo posli SMS a ja cinknu (0723/444452)

Kdyz to dobre dopadne a kolega mi zitra prinese digitak, budu mit KONECNE alespon nejake fotky meho auticka na webu, takye nafotim i motor a pozitri to snad bude vystavene.

Kazdopadne diky za pomoc - ted me tak napada, ze asi neni problem do tech Uval dojet. Nedame si sraz tam?
Takze jsem o nic neprisel.
Opravdu nalada zkazena hned od zacatku zavodu. K cemu nam jsou vyborny umisteni v kvalifikaci, kdyz v zavode nemame ze ctyr aut ani bod. Asi se uz fakt prestanu koukat. Aspon MH ze to vyslo, nefandim mu ale preju mu to, opravdu nadherna jizda
No to zas byla parada!! 😲( Rek bych, ze za tu nehodu mohl Truhlik. Musel jsem to pak jit rozchodit a behem deseti minut jsem potkal dve S2000, coz mi zvedlo naladu 😄.
Hele k tvemu cidlu, mozna ho budou mit na vrakovisti v Uvalech. Slibili mi, ze se mrknou, ale budu se muset podivat, jak vypada, abych ti nevzal nejakou pitominu. Mohlo by to byt dost levny.
Ne, mas pravdu, tak duveriva opravdu neni - zivot uz ji naucil 😄

Jinak muj mail je pkutina@seznam.cz, ozvi se, rad uvidim, kdyz se mi kolem auta projde nekdo, kdo uz videl nejake podobne 😊))
😉))) To je dobry, ale neverim ti, ze je tak duveriva. Jinak kdyz mi posles svuj mail, domluvime se a je se muzu nekdy zastavit.
Hm, tak to uz bych sem asi nikdy nic nenapsal 😊))

Na to mam jinou metodu - koupim, prijdu domu a: "Hele co jsem nasel, lezelo to takovy samotny a opusteny na ulici..." 😊))
Tak panove, demontaz volantu a airbagu probehla vporadku, je sice fakt ze ani vytahnuta baterka me moc neujistovala a pres vsechno mozne zabezpecni sem se krcil u pedalu 😊), ale podarilo se to.

Nicmene klakson stale neklaksonuje, protoze sem narazil na takovy maly zadrhel.

Po sejmuti matky volantu a jeho odejmuti na me koukala takova mala kulata vec, do ktere vedou z volantu dva placate kabliky a ktera zajistuje prenos signalu pro klakson a airbag tak aby se neukroutily ty vodice. No a tuto potfurku sem nejak nemohl rozlousknout. (strach z rozbiti je svina)😊).

Znate nekdo fintu jak to rozdelat ? ( muze se ozvat klidne i nekdo z HONDY CR, ja se branit nebudu 😄

Diky za kazdou radu, ponevadz ted nemuzu na nikoho vytrubovat. 😞
;O) Jo treba ti chysta vanoce. Tak si ji zkus rict o cidlo. No a kdyz uz nenapises, domyslim si to 😊
No já to měřil tak, že jsem vytahnul kabel od cidla a meril primo na kontaktech - kabel do toho nema co mluvit. Jenom jsem se holt u jednoho dostal na jednotky ohmu a to mi prijde jako silny kafe. Dneska pujde ven a promerim ho extra venku, paxe uvidi. Pres vikend nejak kupodivu nebyl cas - moje (jinak docela fajn) holka si vymyslela, ze by nebylo spatny doma nejak docela hodne uklidit (Coze? Ted? Vprostred sezony???) a zvesela jsme s tim stravili celou nedeli (neznabozi 😊))
Tak jsem trosku v sobotu premeril cidla na

CRXku a mas pravdu v tom, ze rozsah je vetsinou od 2K do 200-150ohmu. U toho zlobiveho cidla bych zkusil jeste napichnout draty primo u cidla a zmerit, jestli je nemas nekde ulomeny pod izolaci.

Ondras
minuly tyden me ozraly *** ktery jel v obci 90-110 naboural meho zaparkovaneho civiho(skoda 150k, utrzene kolo atp.😞(((), auto uz mam v honde na opravu a pote az ho dostanu zpet ho prodam, tak premyslim co mam koupit, chtel bych preludu nebo intergru, ale ty se az moc blbe shani, acco je pro me zbytecne velky, takze asi civi. videl sem 5dv 1.8 VTI (1997) - nevite nekdo neco o nem, paramtry atd? + aktualne zvazuju zda 3dv nebo prave 5dv, kdysi probehla debata, ze 5dv je ze swindonu a je mene kvalitni, co je na tom pravdy??
mugen vypada dobre, ale s tim predesignovanim souhlasim. btw kdy tady bude ITR a civi3d a za kolik si myslite, ze se budou prodavat??
Tak kvuli tomuhle jsem zabil nadherne odpoledne u televize? Tak to uz priste opravdu neee. Zas to stalo za starou backoru. A pokud jde o bouracku JT s DC, tak podle meho to byl problem DAvida
Kdyz jsem pred casem psal o 3d, ktere byly v Zeneve, zminoval jsem se i o super triramennem volantu i pro neTR verze. Ted jsem videl sadu ofisl fotek a ten volant na nich je taky. Takze asi bude soucasti priplatkove vybavy a treba i u nas. Tak se mozna po x letech dockame v civi poradneho volantu. Mimochodem - z profilu mi nove tridvirko opravdu hodne pripomina nedostizne 3d predminule generace. Ani se mi nechce verit, ze se jim povedlo udelat na zaklade 5d tak sportovne vyhlizejici auto. Jen ty svetlomety kdyby byly u 3d mensi 😒
Aspon takovy konecny poradi jako na rostu a budu spokojenej. Co se tyce ITR Mugen tak souhlasim s tim predesignovanim. Nejhezci jsou ty pruduchy na kapote a ma zajimavej ram uvnitr. Ten plastovej kryt z motoru ovsem taky nezmizel. Jo a vykonek aspon 210 😄
Je fakt, ze presne tenhle styling deklu motoru zrovna nemusim a dosud se mu Honda vyhybala. Ted uz ho ma 😒. Ale hlavne ze je pod nim, to, co ma byt 😊. Jsem ted moc zvedavy, jak se od sebe bude lisit CTR a ITR, tedy krome 15 kW a neporovnatelne lepsiho designu integry. Stejne sasi, skoro stejny motor, stejna prevodovka ... CTR taky nebude podvozkove zadna houpacka, tak jsem zvedav, o kolik ITR civika prevysi pri jizde.
Super pozice pro Jordany 😄. Tesim se na uz dnesni zavod 😊. Nevim, co furt vyvadi ten BAR. Preci mezi obema tymy nemohou byt takove rozdily 😒. No, treba se JV povede start, jako to predvadel vloni, i kdyz se mu to jeste letos nepovedlo. ja bych ten dest radeji neprivolaval. BTW - doufam, ze se jordany odlepi z rostu a ze se zas neco nepos... JV musi byt uz z takovehoto zavodeni docela otraveny. Jen aby nedoslo k tomu, ze se (moooozna) povede udelat pristi sezonu konkurenceschopny motor, ale JV uz bude nekde uplne jinde. takze si drzme palce 😄
Jen tak dal, doufam, ze se zavod ponese v podobnem duchu. Skoda Truhlikova posledniho pokusu, mel na to trumfnout i Coultharda.
Kvalifikace se docela povedla: Truhlik 4. a HHF 5. 😃 Je videt, ze to Jordanu jezdi prece jen o kus lip nez BARu. Jeste aby taky dojeli do cile...
Vypada to, ze se HHF konecne chytil 😄 Snad bude zitra prset...
HHF je zatim docela dobry v trenincich. Jen aby to vydrzelo. Ale BAR se nejak moc zabydlel kolem 10.-13. mista. To se mi moc nelibi 😒
Jak jsi to myslel s tim "horsim kutilem"??? Zatim k tomuhle autu nemam manual, tak se seznamuju polehoucku, ale az dorazi manual, tak to teprve budes koukat 😊)) Mam v umyslu mimo jine zaintegrovat imobilizer vlasni vyroby do ECU - to pak uz asi zacne byt napinave, ale zatim si myslim, ze to ridici jednotce vysvetlit pujde a mam dojem, ze mi s tim asi hned tak nekdo neodjede. Faktem ovsem zustava, ze daleko vic, nez cidlo teploty vzduchu a nejeka dostavba elektroniky me tedko pali vule v zaveseni prednich kol. Snad se mi to podari pres vikend rozhodit a pak uvidim, jestli koupit dily a udelat to (bohuzel na parkovisti), nebo to odvezt do dilny. Problem totiz je, ze jsem po koupi auticka vydanej z penez tak, ze mam zatim na benzin - a tim to taky ale konci, takze nakup cehokoli bude az za mesic. Mimochodem - uz jste nekdo vyrabel blinkr? Ja jo - prave proto, ze na vrakacich nemaji ten spravnej a na novej nezbylo. Tak jsem obetoval jeden den, trochu plexi, za 150kc jsem koupil pridavne svelo zpatecky a bastlil - a ubastlil. Samozrejme je k poznani, ze to neni original, ale jezdit se s tim da - samozrejme s tim, ze az zbydou korunky, budu upgradovat na original. Taky jeste porad jezdim s kratsimi srouby v kolech (i kdyz se trochu tresu) - na dalnici jsem to jeste neprotahnul (kvuli tem sroubum a vulim na predku) a po Praze to snad neutrhnu. Snad.

Co se tyka te Itegry z Mugenu, me se nezda tak spatna - i kdyz stara Prelude to nejni, ma k nim blizko.Kdyby mi ale od ni nabizel nekdo klicky, tak mu je utrhnu i s prstama 😊))
To, ze jsem se u jednoho cidla domeril v ohmech, se mi nezda taky - ono to asi bude tim, ze si na nej stezovala i ECU 😊)) Chtel jsem si overit, jestli nekeca a jestli to najdu - a mam za to, ze jsem nasel. Ted uz jenom koupit a vymenit, ale to bude trosku orisek. Holt se nekdy budu muset urvat z prace a dojet se nekam podivat. Auticko ale -zaplatbuh- jezdi, i kdyz diky cidlu pro vzduch bude asi trosku vic papat, ale rozhodne v tomhle stavu nehodlam ujet 5000 km, to by si to asi odskakal motor. Jinac jsem z Prahy, jestli se chces prijet podivat, muzes, mailni mi, domluvime se.
Hmmm, bitovod je horsi kutil, nez jsem cekal. Uz se tesim, az ho prelude poradne pokouse v okamziku, kdyi dojde trpelivost 😃

Poslal jsem vam fotecky Integry Type R v provedeni Mugen. technicka data zatim nejsou 😒. Jakkoliv mam rad vyplody Mugenu, tentokrte se mi zda integra udelana "zu moc", neboli "too viel". Hlavne predni naraznik je daleko pohlednejsi original. Ovsem zase ty pruduchy v kapote .... a zadni kridlo s prapodivnym tvarem ..... Jaky tipujete vykon? Podle meho jim to tech 180 da, i-VTEC je snad lepsi, nez jednotka v S2000. Opravdu tuhle integru miluju 😄
Clovece jak poznas ze se to tvari jako teplotni cidlo? 😉 Obvykle jsou hodnoty cidel (termistoru) v kiloohmech....pokud jsi meril v ohmech..tak se mi to nezda. Jestli jsi odnekud kolem Prahy nebo Kolina, tak bych se rad mrknul. Jsem zvedavy jako ....

Ondras 0723-616751
Tak jsem se konecne dokopal k tomu, abych zmeril odpor teplotnich cidel. Vzal jsem to trochu zgruntu a meril jsem vsechno, co se tvarilo jako teplotni cidlo 😊)) Vysledky jsou jednoduche - cidlo na vstupu sani (na spodku krabice s napisem PGM-FI) ma za studena 2kohmy, za tepla 200ohmu. Cidlo mezi tou krabici a blokem motoru ("teply vzduch") melo za studena 12ohmu, za tepla 14ohmu (to fakt vypada, ze je v haji, co?) no a cidlo teploty vody, umistene vlevo na bloku motoru melo opet neco kolem 2k/200. Da se to podivne cidlo rozumne koupit? Je to sice skoro uplne obycejnej termistor, ale nerad bych tam bastlil neco, co tam z fabriky nepatri...
No ono je to jednoduche, pokud patri mezi ty XXXCENSORE😱XX, kteri nastoupi do auta, rozsviti, pak zapnou pridavna svetla, pak mlhovky a teprve protm se rozjedou do vlaheho letniho vecera... Neni problem takovyhle tvory na silnici potkavat.
to bitovo😜 v tom kecani do rizeni s tebou souhlasim, taky me obcas stve zelena kontrolka ECONO, ktera sviti jenom tehdy, kdyz si masina mysli ze ji zbytecne nehonim 😊)

Zato se mi na dalnici rozsvitila ve 185km/h kdyz si PP spocital, ze otacky vs rychlost vs noha na plynu = optimalni konfigurace.

to every: nevite nekdo dle jakeho klice si PP propocitava kdy tu kontrolku ma rozsvitit ???
No dostal jsem instrukce jak ten airbag bezpecne demontovat primo v HONDE (zapomel jsem vam rict ze jsem servisni technik vypocetni techniky v nasi HONDE 😊), ale jak plati oni me tak ja jim (potvory 😊)), tak si to radsi udelam sam. Pro bezpecne zachazeni se SRS, staci odpojit baterku, pak to nemoze vyletet. Vzhledem k tomu ze sem si na predchozim drakousovi delal vse sam, tak me novejsi rocnik nemuze odradit (jedine az kdyz dostanu pres tu drzku😊.

To😜D Tento kousek ma nalitano 85.000 km, tak ze mu budu v podstate teprve vysvetlovat jak se jezdi rychle 😊)

Jo a mimochodem perlicka, co se tyce kvality zpracovani automobilu: vcera za mnou prisel kamos co si koupil MB VITO (1997), udajne mu nejde leve svetlo(tlumene) a uz menil 5 zarovek. po pul hodine mereni sem zjistil ze na spojovaci kostce uvnitr svetla jsou prohozeny dva kabely. byly to predni svetlo do mlhy, ktere ve vybave nema a tlumene svetlo. Zaver zni : ctyry roky predchozimu majiteli nevadilo, ze uz na vystupni kontrole v MB nezjistli nefunkcnost svetla z duvodu prohozeni dvou kabelu. Nechapu to, jak ten blboun jezdil ?????
2wolfi:to jsem chtel vedet ja, jak slape VTIcko s takovou kilometrazi,kdysi tady nekdo popisoval Acco jak je naprosto v pohode s 200,000km ale Civi to zatim nevim. kolik ma nalitano to tvoje nove 5D?
Ja mam podobny postoj jako Ivo, nez na to prijdu, jak to provest, neco znicim. Pak uz sice vim, jak na to, ale pokud to neni hobby, tak na to prdim. Jinak s zadnou kontrolkou jsem v zivote nemel problem.
Teda nevim jak kdo, ale nejak od prirody nemam prave duveru v zarizeni, ktere mi muze kdykoli vybuchnout pul metru pred xichtem - tim mam samozrejme na mysli airbag. Jsem rad, ze ho moje Prelude '91 nema, protoze vyradit ho clovek nesmi, nechat bouchnout a jezdit bez nej uz vubec ne. Nemam duveru v neco, co si rozhoduje samo a samo uvazuje o tom, co pro mne bude lepsi - ja mam rad demokracii i v aute 😄 Dost na tom, ze jsem schopnej pretrpet ALB, ale u meho stareho Preluda (rocnik 85) jsem ALB taky nechaval deaktivovat. Co se mi ma kdo montovat do rizeni??? Omlouvam se za tenhle vylev, ale mam za to, ze s podobnymi pocity nejsem sam. Nebo snad ano?
Jak te tak posloucham, tak to radsi dej do servisu. To bych asi udelal ja, protoze bych si jinak dal po tlame sam, nejdriv sroubovakem, pak tou palubkou, airbagem a na konec by mi po tlame dala manzelka za prilisnou aktivitu 😉.
Mel bych maly dotaz, obmenil jsem vozovy park a poridil jsem si mladsiho CIVICa 5D z 95 roku. Ma ale nejake male mouchy, ktere bych rad vychytal.

Predne : Nevite nekdo jak tomu bezpecne rozdelat palubovku kvuli vymene prdlych zarovek ?, kde jsou jake zapatky a hacky a kolecka, ktere se skoro vzdycky ulomi 😊)

a za druhe : nejak nejde klakson, ktery by mel byt spinany pres nejake relatko, tak bych se rad zeptal jestli nekdo nevi kde to relatko vezi(no radši vězí, to je lepčí), ???? popripade jak bezpecne rozdelat volant a dostat se ke kontaktum tlacitek, aniz by me dal po tlame AIRBAG. ?

Díky za rady.

Jo a VTEC je proste BOZIIIII

PS. uz nevim kdo si přál vedet jak jezdi VTI ve 180.000 km, ale nejaky parchat mi ho vyfouk(dal víc)
Novy 5D Civi by urcite prodeji pomohl, kdyby se dal koupit. Nevim jestli je problem v tom, ze anglani nestihaji vyrabet nebo v HCR, ale zatim Civi moc prodeje nevylepsil 😒
je to tak, at patram v pameti jak chci, na ukradenou Hondu si nevzpomenu.jen snad jednou jsem videl v Anonnci asi pred rokem, jak nejaky kluk shanel svoje ztracene CRXko.
díky
ALB je pseudo ABS u starších typů Hond - rozdíl je v podstatě v tom, že zadní kola při funkci blokují společně.
Co je to ALB?
Jeste jsem tady nenarazil na prispevek tykajici se kradeze auta. Ja sam nikdy neslysel, ze by nekomu znamemu ukradli Hondu. A dnes jsem se docetl, ze japonci se kradou podstatne hure, protoze casto obmenuji zabezpecovaci systemy a nez se borci nauci je prekonavat, uz tam davaji jiny. A takovy golf IV. generace je pry stejny, jako golf I. generace. Nejinak je na tom BMW, atd. Psal to profik, byvaly zlodej.