Ahoj potřebuju poradit,sháním auto na práci nejlépe kombík do 90 tis.Kč.Rozhoduji se mezi Astrou a Focusem okolo roku výroby 2000,ale je mě to vcelku jedno co to bude za značku.Potřebuji spolehlivý vůz,s dostupnými a pokud možno lacinými náhradními díly a servisem.A jaký motor mám zvolit?Najedu cca 30 tis.ročně,většinou ale na krátké vzdálenosti do 20 Km a někdy i s přívěsem.Díky všem za radu
pandan
0
Moje rada nebude nijak odborná, spíše jak bych se rozhodoval na tvém místě. Obecně benzínový motor. Neoriginální ND a neznačkový servis vychází pro běžné značky podobně. Opel je nespolehlivý, hlavně elektronika. Focus ano, ale do faceliftu (2001) mívá problémy s korozí a má vzadu nedělený sedák. Modely po FL se ale prodávají dráž. Motor njlepší (ale taky nejžádanější) je 1.6, solidní držák je 2l. Já bych na prvních místech volil Mazdu 626 nebo Toyotu Avensis - spolehlivost a neoriginální ND za běžné ceny, ale téměř nejsou potřeba. Pak Ford Mondeo nebo ten Focus.
superkutil
0
petr7: Pokud se mám rozhodnout mezi Astrou a Focusem, tak Focus 1.6 pro sedan, 1.8 nebo 2.0 pro kombik, tam je u naloženého auta 1.6 na hranici pro předjíždění. A pokud chceš vozík, tak ta 1.6 bude tak na ježdění podle předpisů. 😉
JOB
0
pandan: můžeš mi nějak přiblížit co je na opelech nespolehlivého ,hlavně s elektronikou ?
pandan
0
Snažil jsem se poukázat v příspěvku na jeho subjektivitu. Nejsem žádný statistik. Mám v oholí 2 Oply, jaké tazatel má v oku a z nich se dvěma furt kazí elektronika. Pak se nediv, že je mám takto zafixované. Pokud jsou tady odborníci s větším rozhledem, určitě bude tazatel vděčný za jejich názor.
JOB
0
Neber to jako útok na tvojí osobu ,ale takhle vznikaj fámy.Nemůžeš soudit značku podle dvou špatných aut,které znáš.s tímto přístupem bych asi chodil pěšky,protože bych žádný auto nekoupil.Nevím čemu říkáš elektronika,ale co se týče elektrickejch komponent tak si myslím že zrovna Opel není špatný auto.Má jistě spoustu jinejch chyb ale které auto nemá ? 😄
pandan
0
Já přiznávám, že jsem při snaze o stručnost tu větu trochu nešťastně formuloval. Opravdu jsem tím nechtěl vyvolat nějakou fámu. Myslím, že před koupí nového auta sbíráš informace z různých zdrojů a zkušenosti známých s konkrétními auty mívají velkou váhu. Výsledkem je pak nějaký kompromis. Pokud máš větší přehled, napiš konkrétní rady petru7, určitě se nebude zlobit.
P.S.: Elektronikou v konkrétních případech myslím komponenty řízení motoru a snímače spjaté s bezp. pásy.
0
Ahoj, nepopčúvaj to čo Ti tu hovoria o Astrách a kľudne do nej choď. Sú to spoľahlivé auta a pokiaľ sa budeš o auto aspoň trochu starať tak vydrží veľmi veľa.Nehovorím, že fordy nie sú OK ale Astru určite nezavrhuj. Z motorov odporúčam 8V 1,6 s výkonom 62kw-priemerná dynamika ale držák. Za zmienku stojí 1,8-92kw.Pokiaľ by si chcel diesel tak rozhodne 1,7 Dti.Je to ISUZU motor a je prakricky nezničiteľný.Takže asi tak.
Flash666
0
co treba Mercedesa 124 v dieslu, nebo w210 ale pouze 2.9TD(masarku) ??? rok 2000 to nebude ale spolehlivost je na uplne jine strane zebricku nez vami vybrany 😉 a dily nejsou drahe, krome nakych speku ktere se snad nikdy nemeni 😉
Flash666
0
treba tento, kufr je obrovsky a to myslim vazne,jizdni vlastnosti spickove, jestli jsou ty kilometry prave tak to je bomba, pokud nechcete automat tak si to u tohletoho auta rozmyslite, taky sem byl proti automatum ale jelikoz mam moznost s masarkou nekdy jezdit je to pecka. doporucuji 😉
[odkaz]
centr19
0
no nevim hele, on shání auto na práci. ten Mercedes určitě výborný auto ale jako pracovní bych se poohlídnul po něčem rozumnějším...
P.S.: Elektronikou v konkrétních případech myslím komponenty řízení motoru a snímače spjaté s bezp. pásy.
[odkaz]