31 komentářů
0
To je fakt. Ale idealni podminky neexistujou. A navic - musus jet pod hranici adheze = pomalu. A to neni ucel. Aby pneumatika (zavodni) optimalne prenasela souhrn veskerych sil na ni pusobicich, je - udajne - nejlepsi, kdyz se jeji prokluz pohybuje kolem 17%. Kdo a hlavne jak to zjistil, to fakt netusim. Ale jet rychle znamena umet jezdit powerslidem. Elektonicke systemy pouzivane v "siluetach", cestacich a pozdeji i v F1 preci jenom fungovaly trochu jinak, nez ty v civilnich autech. Hlavne komunikovaly vice s ridici jednotkou motoru, aby prave zajistovala optimalni prenos vykonu na kola prave v tomto prokluzu. Zaroven mela zabranit vyraznemu protoceni kol na startu a prilis ostremu uzamykani zadniho diferaku. Je totiz neuveritelne, jakou praci da zavodni auto udrzet na trati v primem smeru. ABS se taky pouzivalo a podobalo se tem dnesnim. Jen nastaveni na hranici zpomaleni (vzdy pres 10 m/s2) se lisilo od tech civilnich. Musim uznat, ze na nekterych autech se s ABS clovek zase tak uplne nepere. Ale ma mnoho nevyhod - jakoz i vyhod. Zalezi na provedeni a pouziti.
Přejít do diskuze
Este k traci.Kdyz pojedes za idealnich podminek a budes to umnet, tak je jedno jestli tu trakci mas zapnutou nebo vypnutou.Proto-ze by se ti kola nemnely protocit. Musis to ovsem umnet.
Ja mluvim o podvozku a koncepci. Vetsina vidi jenom vykon a rychlost. Proc nema Diabolo zadne sportovni uspechy? Ten prevod sil (prevodovka-Rozvodovka)je dost nezvikle konstrukce ne? ABS je u F1 zakazan ARS taky (pred lety se pouzival, )ARS maji Kit-Cary v Rally.
Tak ze to asi pro blbce neni.
Tak ze to asi pro blbce neni.
Co se tyka "elektronickych serepeticek", cim mene jich auto ma, tim lip. Ale musis umet jezdit, a to asi bude ten kamen urazu. Makinen nepotrbuje ani ABS, EBD, EPS, ASR, SPR, SRN nebo SRPS a zkus ho dohonit. Tyhle veci se delaji pro osly co neznaj fyzikalni zakony. Zkus jet na Brnenskem okruhu s Modenou se zapnutou trakci a budes o 2,3 s pomalejsi, nez kdyz ji vypnes. Kdyz to umis. Kdyz ne, tak se zabijes.
Takze vic nez o autech se ted budeme bavit o mode? Je dulezitejsi jak auto vypada, nebo jak jezdi? Vezmi si, ze vsechny poradny auta nevypadaji nic moc. Zacni Alfou GTV, Alfou 75, pres Deltu Integrale az po Lancer Evo VI, muzes primichat i Aston Martin, Donkewoort, MG a spoustu dalsich. Jsou o mode? A nebo spis o podvozcich a jizdnich vykonech?
Uprime - co je top car, kdyz ne Diablo? Co se tyka Diabla GT - v soucasne dobe je nejrychlejsim vyrabenym "seriovym" automobilem pod sluncem a celkem o druhym v historii, ktere zvladne 1km za mene nez 20s (ano, ani slovutny McLaren F1 to nedokázal!!!) hned za Bugatti EB 110 S. Takze hovorit o zastaralosti je celkem troufale, zvlaste kdyz si uvedomime, ze Diablo ma jen 5 rychlosti! Napr Ferrari 550 Maranello ma objem 5,5 litru, 486 koni, sest kvaltu a je vyrazne pomalejsi. Pravda, je ponekud lehceji ovladatelne, ale to je dano zejmena usporadanim pohonneho ustroji. Diky obrimu tocivemu momentu je nutno s plynem v Diablu zachazet velmi opetrne. Ale pokud se s nim clovek nauci jezdit a trochu se s tou velkou a tezkou motokarou szije, tak nikdy nemuze rict: nic, moc!
Chtel bych pripomenout, ze Diabolo pochazi z Countache. Ten se zacal vyrabet nekdy pred 27 lety. Motor pochazi z typu Espada/Jarama i s prevodovou skrini. Tak ze je este starsi konstrukce. Samozrejmne neustale vylepsovan. Hlavne prevrtavan.Da se ric ze cele auto je ponekud zastarale.Zna nekdo snad nejake sportovni uspechy? Na podzim jsem se zucasnil aukce sportovnich vozu ve Swicarsku. Ze 25 drazenych Countachu (ruzne rocniky vsechny v 100% stavu)se neprodal ani jeden. I kdyz vyvolavaci cena byla relativne nizka.Az na ten vykon a vzhled nevidim na nem nic zajimaveho. Mnel jsem osobne moznost s Contachem jet.
se u nás nenajdou téměř žádni přiznivci Diabla, což mne docela mrzí. No asi taky půjdu plkat o favoritech a feldách. Tak nazdar asi nás brzo odpojí
JA sem blazen do techto aut.Moc se mi libi to nove GT-ckoje zajimavi -80ks -ma neco do seba.
a to zrychleni a max rychlost.to je co povedat.
Ale az vyjde noviCALA to bude jeste jen trhak.
Maji ale dve nevyhody-moc drahy,tezko se snim couva.Ale neni to auto na couvani ale na trhaní asfaltu.A ty jejich novy motor.taky neni na zahození ze?
a to zrychleni a max rychlost.to je co povedat.
Ale az vyjde noviCALA to bude jeste jen trhak.
Maji ale dve nevyhody-moc drahy,tezko se snim couva.Ale neni to auto na couvani ale na trhaní asfaltu.A ty jejich novy motor.taky neni na zahození ze?
ja sem tim autem posedli.Je to podle me to nejbrutalnejsi auto na svete-vystihuje to i jeho meno.DIABLO.Je to moc hezky auto(a moc drahy)
a je jedinecni .Jedinecni proto ze je to nejrychlejsi seriove vyrabeny model ,Gt-omezeni na 800 ks.Co dodat.
a je jedinecni .Jedinecni proto ze je to nejrychlejsi seriove vyrabeny model ,Gt-omezeni na 800 ks.Co dodat.
asi jo, ale oproti DIABLU to vypadá jako hračka ( sice dost drahá, ale hračka ). A než nějaké nové auto popř. nástupce Dibla, tak si radši koupím sice trochu zastaralé DIABLO GT a myslím, že lepší než toto auto není.
nechci se vam plest do diskuze, ale posledni hezke auto od Lamborgini byla a zrejme jeste dlouho bude Miura.
Menit ne, ale na tom nejnovesim faceliftu se mi nelibi ten vylis na predni kapote.
nešlo mi o to, že by se nevyvíjela technika pod kapotou, ta se samozřejmě pořád obměŇuje....,nový motor, brzdy, varianta 4x4...atd....já jen, že by to chtělo opět nějakou designerskou bombu, jako byl třeba countach. Diablo byl jen jakýsi "facelift"...
nene, to byla Cala a byl to jen prototyp od Italdesignu. je to taky italské jméno ale nemohu si vzpomenout.
Existuje prototyp nového modelu, který Diablo vystřídá, zaboha si nevzpomenu na jeho jméno, ale už to nemá takový zvuk, jako DIABLO. Bude to prý odpověď na Ferrari F60.
To preco si dovolujes prave na ucet Slovakov?
Myslis si, ze tu nemame Lamb. Diablo. Konkretne je ich na Slovensku 4 kusy.
Myslis si, ze tu nemame Lamb. Diablo. Konkretne je ich na Slovensku 4 kusy.
No to by mne teda zajímalo co se nevyvíjí u Lam., vždyť jenom teď ten nový 6.0 motor je dost super a ty starší 5.7-kdy měla všechna auta tak ... .
PS: vítězná sestava se nemění.( a kdyš chceš tak si kup count.)
PS: vítězná sestava se nemění.( a kdyš chceš tak si kup count.)
No, to je sice pravda, ale pořád tam probíhá postupnej vývoj, jakási evoluce. Tyhle značky (Ferrari apod.) si nemůľou dovolit nějaký e😜erimenty (viz. Audi TT) a tak i novinky a nové technologie přicházejí jaksi "později". Na druhou stranu jsou ty auta proti běľnejm "vágenům" v základních technologiích tak napřed, ľe jsou i bez elektronickejch serepetiček pořád nejlepąí.
No takový Diablo VT nemusí být špatný, ale chtěl bych ho jedině jako třetí auto.😊 Je jinak dost na nic. Hlavně se to moc nevyvíjí. V Lambo probíhají stále změny vlastníků a žádný slušnější vývoj. Designově je to vlastně jenom zaoblený Countach. už by to chtělo nějakého nástupce.
Na pražský dlažby to asi fakt nebude to pravý ořechový 😄))) Ale rád bych se tim aspoň svez. I když Ferrari mám radši.
Viděl jsi novou modelovou řadu? No, že by ta stará byla zrovna nějak moc špatná asi ne.
A motor je hodně super zvláště ten nový 6.0l
A motor je hodně super zvláště ten nový 6.0l
Diablo, pomoc. Take skarede auto som snad este nevidel. Treba vsak priznat, ze motor je super.
Podle mne se jedná o jedno z nejlepších, ale i nejbrutálnějších aut na světě. Dnes testovali na DSF Lam Diablo GT a v případě, že bych někdy našel naftu tak si minimálně jedno koupím. Zřejmě roadster a GT.
Co si myslíte o Diablu vy?
PS: Nepište,prosím, že se nehodí do města,atd. Díky.
Co si myslíte o Diablu vy?
PS: Nepište,prosím, že se nehodí do města,atd. Díky.