Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5 komentářů

no voni na DI kolikrat ani nevedej co chtej, ale zakon mluvi jasne....
Tok to mi teda daly (😉 mylné informace.
s tou deponaci znacky je to trochu jinak.... zalezi na tom, jestli uz byla sepsana smlouva o pojisteni u nektere pojistovny na tenhle rok.... Pokud ne, tzn ze vozidlo pojisteno bylo naposledy ve starem systemu, tak staci novou smlouvu nesjednat a tudiz i neplatit. Vozidlo bez zaplacene pojistky nesmi byt provozovano, bohuzel lze povazovat i parkovani na verejne komunikaci za provozovani. Jestli mas to auto na soukromym pozemku nebo v garazi mas vyhrano. Po porovnani evidence te DI praskne okresnimu uradu a ty to s tebou budou chtit projednat. Tam pak staci podepsat cestne prohlaseni, ze vozidlo neprovozujes a jsi v klidu - pokuta ti nehrozi. Pokud jsi ale uz smlouvu podepsal, musis znacky deponovat na DI.....tot vse. Snad jsem to napsal srozumitelne.
Protoze mam stejny problem, nelenil jsem, nechal oplachnout barvu louhem, nastrikal, napsal cisla, koupil 10Kc kolek a jal se "deponovat". Pokud Ti nezalezi na SPZ, za 200 Kc Ti daji nove. --- Vysvetleni 1 od ss. SNB: Nezaplatis pojisteni, nesmis na silnici a protoze kazdy clovek je lump, ktery by toho zneuzival- odevzdavas SPZ.

--- Vysvetleni 2. podle casopisu (u mne provareneho) TIP Oldtimer Pro: Neplatis pojistku, nejezdis na silnici, tudiz neni duvod deponovat SPZ. Howgh.
Vlastním Tatru603, kterou mam jako druhe auto-veterana momentalne v renovaci. Musim platit, kdyz nejezdim a auto stoji v garazi? Musim odevzdat na cas kdy nechci platit povinne ruceni SPZ? Diky vsem za radu 😃