Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "aurora1"
12. 7. 2000 14:53
login
Podla nazorov je 'login' Zbynek Pospichal => vsetky vase argumenty su hadzanim hrachu na stenu.

Dalej - neverim, ze rocne najazdi tolko km, ako tu pise, pretoze pri nim prezentovanom sposobe zneuzivania motoroveho vozidla by sa davno zabil, alebo by ho z jedu zabil niekto iny ...
neregistrovaný "login"
11. 7. 2000 12:59
Re: Ano
To s tou nehodou pred zacpou je velmi zajimava teorie. Jenze proste zacpa = dopravni nehoda, neplati. Nemluve o tom, ze se k ni da prijet z druhe strany, pripadne priletet. Navic mohlo k nehode dojit v levem pruhu a jedine po krajnici (do ktere se kolony zacnou slevat) se pak da nehoda objet - sanitka ma stejne problemy a musi se tam dostat jinudy. Nehlede na to, ze odstavny pruh neni pro sanitky, ale pro auta s poruchou - tj. sanitko nazdar, nekomu zacala varit Skodovka, odesla guma, dosel benzin...
neregistrovaný "PetrS11"
10. 7. 2000 22:11
Ano
Samozrejme, co k tomu napsat? Odstavny pruh se jmenuje odstavny asi proto, aby se po nem nejezdilo. Nikdo nevi, proc zacpa vznikla a jak je dlouha. Pet kilometru pred poslednim autem muze bejt deset /nebo jeden, je to jedno/ zranenych LIDI, kteri cekaji az se k nim dostanou sanitky. A nikdo NIKDO nema pravo blokovat prujezd zachrannym vozum. Chytrolini, kteri spechate, uz jste nekdy krisili cloveka v bezvedomi, bez dechu, bez pulsu a cekali, az prijede sanitka s vybavenim?
neregistrovaný "td"
29. 6. 2000 07:14
Re: je to sviňárna
marve, naprosto souhlasim s vetsim vyuzivanim odstavnych pruhu pri uzaverach - tim myslim organizovane vyuziti. Stejne tak, i kdyz tam ten pruh vyznaceny neni je slusnosti, pokud jedu pomalej a nejedna se o nejakou velkou kolonu uhnout doprava autu za mnou a nechat se predjet (pokud just neuhnu a nekdo me podjede zprava, nemuzu se moc divit). Pokud se ale jedna o situaci zde popisovanou, kdy se sleva vetsi pocet pruhu do mensiho, je predjizdeni v odstavnem pruhu bezohlednost a to, ze ty bezohledne ridice nekdo zablokuje neni az tak na skodu veci, aspon si trosku uvedomi, ze jim nepatri cela zemekoule. V idealnim pripade by to mohlo vypadat tak, ze toho mistecka napravo obcas vyuzije nekdo, kdo fakt pospicha (jede treba s zenou do porodnice), ti vepredu ho pusti a az budou zase potrebovat, role si vymeni. Ale to je zatim utopie, mozna nekdy jednou...Zkuste nad tim zapremyslet.
neregistrovaný "Marve"
28. 6. 2000 18:10
Re: je to sviňárna
Podle mne kamion, ktery najede do odstavneho pruhu, aby blokoval ty, kteri tam chteji projet, je stejnej magor /Brett/ jako ti, kteri tam projizdeji. Sanitku nebo policajty to totiz brzdi stejne. Osobne si myslim, ze nejlepsi by bylo, aby se nasi pani silnicari naucili, ze i z odstavneho pruhu se da udelat normalni jizdni pruh s omezenim max rychlosti, kde muze doprava projet, aniz by vznikaly zacpy - obcas, kdyz jedu po D1, tak mam pocit, ze se to uz uci. Akdyz se muze odstavny pruh takhle pouzit s pomoci vyznacenych zlutych car na silnici, tak potom nevidim zadny zlocin v tom, kdyz se to udela i bez nich. Neco jineho to je, pokud uzavrou oba jizdni pruhy, ale to at to radeji zavrou cely a svedou do protismeru.
neregistrovaný "davidz"
28. 6. 2000 17:39
Re: je to sviňárna
Správně, možná jsi měl ještě kousek couvnout.
neregistrovaný "Brett"
28. 6. 2000 12:50
je to sviňárna
včera zrovna byla zácpa před zůžením na rozvadovské spojce.Buzíci se tam cpali po odstavným pruhu a vepředu tam najížděli. Jel jsem s kamionem (volvo FH12+chlaďák). Zablokoval jsem to a hned se ozvalo troubení. Jeden frajírek vystoupil ze svý navoněný A8 a začal se vztekat,rozhazoval rukama a dělal obrovskýho machra. Už jsem myslel,že mu to budu muset vysvětlit ručně,ale radši s hubou plnou nadávek odešel. Jinak bych mu s chutí napálil. Kdyby se tam každej takhle sral,tak bychom tam stáli ještě dnes.
neregistrovaný "davidz"
21. 6. 2000 18:40
Re: To Login
Drahy logine, bodejt by ty lidi nebyli nastvani, kdyz se nekdo cpe pred ne. Nastesti nejsou vsichni takovi koumaci, jinak by tam taky najeli a dopadlo by to jeste vetsi zacpou. Zdaleka ne v kazde zacpe je kamion s mezerou pred sebou. S tou plynulosti je to taky fakt, kdyby se lidi naucili jet plynule krokem, nefungovala by kolona jako harmonika systemem rozjezd-zastaveni. Omlouvam se za "ceskeho", "hnup" ovsem zustava.
neregistrovaný "login"
21. 6. 2000 16:37
Re: To Login
Myly DavideZ, system ZIP neni vubec zapotrebi, protoze v kolone je vzdy nekolik kamionu, ktere pred sebou maji nekolik set metru mista (najivne se domnivaji, ze tim zrychluji provoz), pripadne se tam da vjet kamionum pred tou uzavirkou (musi zpomalit vic, nez osobak pred nim a vytvori mezeru, kterou uz nedozene). Tj. zadne zdrzovani, ale zrychleni provozu (i kdyz zanedbatelne).

Souhlasim s tim, ze kdyby jezdilo po krajnici vic lidi, tak by se efekt zrychleni provozu nedostavil.


A co se tyce toho Ceskeho hnupa. Zamysli se nad tim, jestli je treba zduraznovat neci narodnost - kdybych se narodil kdekoliv jinde, jednal bych uplne stejne.


Timhle manevrem sice nikoho nezdrzim a nikomu neuskodim, ale hodne lidi proste neprenese pres srdce, ze oni musi cekat.
neregistrovaný "davidz"
16. 6. 2000 20:41
To Login
Tvoje argumentace je opravdu kouzelná a podložená Tvými skvělými činy. Kdyby se každej nacpal do odstavného pruhu, tak tam bude jenom o jeden ucpanej pruh víc. Na konci, kde je to ucpané, je to ucpané proto, že tam končí alespoň jeden pruh a auta z něj se musí dostat do jiného. Tím pádem nastává přetlačování, protože u nás nikdo ještě nepochopil jasný systém "ZIP". Tím, že ucpaných pruhů bude o jeden víc se rozhodně nic neurychlí. Pouze někdo se dostane dopředu na úkor ostatních, jak krásně české, že? Takhle se prostě chová typický český vychcaný hňup, bez urážky, Logine, pouze konstatování faktu. Sám jsi to o sobě řekl líčením, jak se bavíš blokováním potentátů a policajtů. Ještě začni blokovat sanitky a hasiče a bude to dokonalý. Proč bys je měl pouštět? Proč bys měl čekat v zácpě, objeď to třeba po chodníku, parkem nebo dětským hřištěm. Hlavně si to najdi v zákonech, že je to vlastně OK. Pojmy jako slušnost a ohled k ostatním jsou v Tvém případě asi naprosto o ničem.
neregistrovaný "pohoda"
16. 6. 2000 11:58
Re: Ano, je to zločin...
nepřeju ti, abys musel své názory obhajovat po nějaké nehodě před soudem...
neregistrovaný "login"
16. 6. 2000 08:58
Re: Ano, je to zločin...
At meni nebo nemeni, porad je to trestny cin nedbalostni a tudiz nemuze jit o pokus takoveho cinu. Navic ta ulozena povinnost musi byt dulezita a to podle meho nazoru nejizda po krajnici neni - pokud je vubec v tomhle pripade zakazana.

S tema sanitkama jsem si toho taky vsiml - kdyz lide slysi majak, tak zacinaji tak nesmyslne uhybat, ze tim situaci jeste zkomplikuji a na dalnici me na te krajnici taky obcas nekdo blokuje jenom proto, ze blbe stoji (nikoli schvalne) a neda se predjet. Ani nevim, jak se nekomu vubec muze podarit sanitku zablokovat (ve meste) - jsou to proste umelci. Driv jsem blokoval poslance, ministry a spol. (ted uz majacky moc nepouzivaji) a moc se mi to

nedarilo. Opravdu pekne zablokovani se mi podarilo jenom parkrat - vetsinou jsem ho jenom trochu zdrzel. U policajtu zase delam, ze neumim jezdit a tam je uspesnost temer nulova.
neregistrovaný "pohoda"
16. 6. 2000 08:12
Re: Ano, je to zločin...
a existuje pokus úmysleného trestného činu a i nepřímý úmysl je úmysl.. a existuje v podstatě (nyní velmi volně s účelem zjednodušení "parafrázuji"!!!) spec. definovaná přitěžující okolnost porušení zvlášť uložené povinnosti, která vlastně mj. ze zákona mění stupeň zavinění z nedbalosti nevědomé na vědomou ... ale to asi taky není auto-moto-téma..., to je zejm. obecná část trestního práva, která vůbec není jednoduchá a jejíž znalost je přesně to, co také odlišuje soudce od zločince, protože ten zločinec mnohdy umí odrecitovat paragrafy líp než ten soudce...
neregistrovaný "Čára"
15. 6. 2000 20:56
Re: Ano, je to zločin...
TO LOGIN: S těma kamionama s Tebou naprosto souhlasím. Co se sanitek týče - jezdil jsem se sanitou rok a půl a věř mi, že s těmi ucpanými odstavnými pruhy je to přesně naopak, než jak to popisuješ Ty. Jinak moc zajímavým zážitkem je jízda po Praze s "fňuknou" - tehdy byly ulice o něco volnější (1990-91), ale spousta řidičů se při spatření nebo zaslechnutí majáku začala chovat naprosto nelogicky a zmateně a celou situaci tím ještě zkomplikovali. Hladký průjezd třeba jen krátkého úseku na maják jsem nezažil nikdy, vždy se našel nějaký idiot, který to v jediné mezeře nebo v odstavném pruhu zašlápnul a koukal na nás, jestli ho přeskočíme... Jak už jsem napsal v jiné rubrice - svět je už tak dost plný různých sraček a problémů, přidělávat si ještě další problémy i na silnici mi připadá hodno tak chovanců ústavu pro choromyslné. Psychicky vyrovnaná osobnost se prý pozná podle toho, že se snaží lidem kolem sebe život usnadnit, ne zkomplikovat. Někde jsem ale taky četl vyjádření MUDr.Cimického, že v tomto státě je asi 80% lidí neurotických. Situace na silnici mu dává plně za pravdu...
neregistrovaný "login"
15. 6. 2000 16:28
Re: Ano, je to zločin...
Jo, jeste zuraznuju, ze tim mysli predjizdeni pri soubezne jizde, kdy se nejedna o predjizdeni a s tou krajnici se tam jaksi nepocita. :-)
neregistrovaný "login"
15. 6. 2000 16:17
Re: Ano, je to zločin...
Aha, Ty mas patrne na mysli §4 pism. b). V kazdem pripade je ale ten Tvuj vyklad nespravny. V prve rade neexistuje pokus neumyslneho tr. cinu.

Navic, jak jsem se ted zbezne dival do vyhlasky, tak ono to v ni (predjizdeni po krajnici) primo zakazane neni :-). Dal by se pouzit snad jedine §8 odst. 2 - Na krajnici smí řidič motorového vozidla vjet jen při zastavení a stání, nebo jestliže je to nutné, při objíždění a vyhýbání; přitom musí dbát zvýšené opatrnosti. Coz mj. znamena, ze stat na krajnici se muze (ridic je ale povinen umoznit prujezd sanitce). Proste by se hooodne tezko prokazovalo i to, jestli slo o prestupek, natoz jestli to byl zavazny prestupek. :-)))
neregistrovaný "pohoda"
15. 6. 2000 14:59
Re: Ano, je to zločin...
abych nebyl tak úsečný: úmysl dělíme na přímý a nepřímý a nedbalost na vědomou a nevědomou - viz přísl. odstavce v paragrafech, které úmysl a nedbalost definují pro potřeby trestního zákona a jejichž definice platí per analogiam i pro ostatní právní odvětví...
neregistrovaný "pohoda"
15. 6. 2000 14:57
Re: Ano, je to zločin...
na téma trestní zákoník se se mnou skutečně nehádej; nebo si aspoň předtím přečti aspoň úvodní paragrafy...A s tou železniční přepravou máš pravdu. Co takhle zavést víc kontrol na povolené zatížení na nápravu (už na hranicích) a zvýšit tranzitní poplatky a zpoplatnit vyprošťování v zimě uvízlých kamónů (zpravidla Turci apod. v kopci na sněhu s letními gumami...), které způsobují zácpy, že by nejen ten řidič, ale i jeho šéf měli vypít lahvičku Gutalaxu na její uvolnění!
neregistrovaný "login"
15. 6. 2000 14:30
Re: Ano, je to zločin...
Ano, kamiony bych zrusil, resp. vyrazne omezil. Vetsina nakladu co prepravuji se da prevezt nevytizenou zeleznici. To nemluvim o jejich pretizenosti, niceni silnic, atd.

S tou sanitkou je to sice pekny argument, ale tak to neni, protoze vsechny zacpy (99,9999...%) na dalnici jsou kvuli uzavirkam (casto nesmyslnym). Jeste nikdy se mi nestalo, ze by se v odstavnem pruhu vytvorila zacpa (vyjimka je, kdyz me nekdo nechce pustit). Je pravda, ze nehoda je neco jineho a tam se vyjimecne vytvorit zacpa muze - je to ale dano tim, ze nekteri ridici stoji (precnivaji do nej) v odstavnem pruhu, ale ne proto, ze by jim chteli jet. Zkratka - sanitka se k nehode spatne dostane v 99% pripadu z jinych duvodu, nez je predjizdeni kolony po krajnici. V nekterych publikacich se napr. uvadi, ze misto pro sanitky by melo byt uprostred dvou jiznich pruhu.

Ty zakony si radsi projdi jeste jednou - zadny neprimy umysl neexistuje. Tr. cin je bud umyslny nebo nedbalostni. Obecne ohrozeni a ublizeni na zdravi jsou tr. ciny umyslne.
neregistrovaný "pohoda"
15. 6. 2000 13:58
Re: Ano, je to zločin...
a co takhle zrušit kamiony????To "zrychlení" dopravy ti stojí za riziko, že k někomu vepředu se třeba nedostane sanitka a on kvůli tvému "zrychlení" umře?? Jen aby to nebyl tvůj příbuzný - možná bys změnil názor.Podle mě je to postižitelné, v případě že vpředu skutečně je havárie, jako spolupachatelství na úmyslném (nepřímý úmysl) trestném činu ublížení na zdraví případně i v souběhu s trestným činem obecného ohrožení - je-li zraněných více než 5. Protože jest zakázáno takto jezdit, byla by úmyslně porušena zvlášť uložená povinnost (tudy nejezdit), což mělo za následek nikoli včasné poskytnutí odborné lékařské pomoci - tedy zavinění (nepřímým úmyslem) zhoršení zdravotního stavu; a pokud by tam ta havárka nebyla nebo pokud by se podařilo orgánům činným v tr.řízení prokázat, že jsi jel v odstavném pruhu, aniž bys viděl a oprávněně! se domníval kudy a jak z něj bezpečně!! vyjet (např. z důvodu zatáčky nebo souvislé šňůry aut), bylo by to i bez způsobení škodlivého následku postižitelné úplně stejně -pouze s tím, že by se jednalo o pokus tr.činu. Pokud si vzpomínám na obce v SRN - a jak rádi se všichni právě SRN zaštiťují v případě zrušení rychlost.limitu na dálnicích! - tak v SRN si na cestě označené jako Feuerweg nikdo nedovolí zaparkovat ani tříkolku natož auto! A odstavný pruh přece slouží též k ochraně životů a zdraví - i tvého života a zdraví! Dovedeš si představit tu situaci, když tě nějakej blbec (nebo jenom chlap s náhlým infarktem) sestřelí a kvůli ucpanému odstavnému pruhu se k tobě nedostane záchranka?? - Pošušňáníčko! Nebo ne??
neregistrovaný "login"
14. 6. 2000 09:09
Re: Ano, je to zločin...
Zkuste si to nekdy a uvidite. Na 99,99% je na dalnici zacpa kvuli uzavirce. Predjedete-li opatrne nakolikakilometrovou kolonu v odstavnem pruhu, tak tesne pred uzavirkou jede na 99,99% kamion, ktery ma pred sebou tak 100-500 metru mista. Nikoho tim nezdrzujete, ba prave naopak zrychlite tim provoz. Nebyt kamionu, zadna zacpa se nevytvori.
neregistrovaný "RadekG"
14. 6. 2000 07:36
Re: Ano, je to zločin...
Souhlasim......

"Ocenuji" take Predjizdeni z prava, stalo se mi, ze jsem jel 180 kmh a jeden me predjizdel z prava....s mercedesem sprinter, pri dalsim pokusu o stejnou blbost o 500 m dal malem ukoncil svou jizdu v loznem prostoru LIAZky.....
neregistrovaný "davidz"
7. 6. 2000 18:36
Ano, je to zločin...
...a měl by se trestat fyzickými tresty. Třeba 25 ran heverem nebo přejetí přes záda. Tuhle kurvárnu může totiž někdo odnést životem, když se k němu nedostane sanitka. Ale ten druhý třeba zase ušetří 5 minut a zemře někdo jiný, tak o co jde, ne? Jsme přece Češi!
neregistrovaný "Subarista"
7. 6. 2000 00:00
Bez nadpisu
Přidám taky jednu historku, kterou mi vyprávěla moje milá. Viděla, jak u Muzea jela houkající sanitka a za ní nějaký knecht. Sanitka musela zabrzdit a ten knecht do ní zezadu naboural. Bohužel nevím, jak to dopadlo, ale vím, že někteří saniťáci jsou docela ranaři.
neregistrovaný "JardaBar1"
6. 6. 2000 16:32
Ano
Myslim, ze to neni bezpecne. Co treba stopari?
neregistrovaný "jaros1"
2. 6. 2000 18:12
Re: Co vy na to?
Myslím, že to je téměř zloči a že ti, co v odstavných pruzích jezdí, jsou trotlové non plus ultra a opravdu nechutní sobci.
neregistrovaný "mfilip"
31. 5. 2000 09:32
Re: Co vy na to?
Stacilo by na to to monstrum, co ma 3 m vysoky gumy, co s tim jezdi v Americe zavody pro divaky. Vetsinou je to pickup. Jak by asi vypadala filcka Pickup se 3m vysokyma gumama ?
neregistrovaný "pohoda"
31. 5. 2000 07:12
Re: Co vy na to?
souhlas; a kde nepomůže násilí, pomůže ještě větší násilí - takže bych je vpředu vybavil když ne radlicí, tak alespoň pěkně tlustou traverzou
neregistrovaný "KarelB"
30. 5. 2000 21:46
Re: Co vy na to?
Největší fór na tom je i to (když abstrahuju od těch neštastníků co potřebujou doktora) že ti co chvátají to ucpou tak, že se dopředu nedostanou ani ti, kteří provoz obnoví - je to tak dva roky, co jsem tohle probíral z chlapíkem z vyprošťovacího jeřábu (nemohl dopředu, D1 na Brno, byl pátek, červen, asi 5 odpoledne). Říkal, že rekord měl přes 2,5 hodiny než se dostal na místo. Shodli jsme se na tom, že by možná stačilo dát těmhle auťákům na dálnici právo to co překáží uklidit je prostě do strouhy (za použití hrubého násilí ovšem). Karel
neregistrovaný "AlešK"
28. 5. 2000 22:36
Re: Co vy na to?
V každým případě je to sviňárna z hlediska těch raněných vepředu . Mám podobnej názor jako Karelb . Ty arogantní * si totiž neuvědomují ,že jednou tam vpředu můžou být oni . Sebrat řidičák aspoň na dva roky .
neregistrovaný "Marten"
25. 5. 2000 15:33
Re: Co vy na to?
Zlocin to neni, ale je to prestupek. A dost hruby. Je-li to jedina cesta jak resit problem, potom nic jineho nezbyva.
neregistrovaný "KarelB"
24. 5. 2000 20:34
Re: Co vy na to?
Nevím,

úplně dopředu jsem se nedostal, ale asi s tím nic nedělají, zřejmě na to nebude žádný zákon a v zácpách je to přeci úplně běžné.

Karel
neregistrovaný "zadek5241"
24. 5. 2000 08:09
Re: Co vy na to?
Všechno ostatní je v naší republice postavené na hlavu, tak mě už vůbec nic nemůže snad překvapit. Tohle je jen dalších z důkazů. Policajti je jako nechali na pokoji a ani si jich nevšimli? Hlavně, že buzerujou na jejich oblíbenejch místečkách, kde vědí, že denně nachytají ňákýho chudáka...
neregistrovaný "KarelB"
21. 5. 2000 12:12
Co vy na to?
Ve čtvrtek odpoledne jsem zase visel na D1 v zácpě kousek od bouračky. Někde na sjezdu k Sázavě směrem od Prahy se potkala 4 osobní auta a vzhledem k tomu, že byl dost hustý provoz, okamžitě se udělala slušná zácpa kterou se proplétaly záchranky, hasiči a údržba dálnice. Jako obvykle se našlo pár jedinců, kteří chvátali tak, že se rozjeli odstavným pruhem, případně se pokoušeli projet za záchrankou. Jak to asi dopadne a jak se potom k bouračce dostává pomoc je jasné ...

Mám pocit, že takové chování by patřilo po zásluze odměnit zákazem řízení aspoň na 5 let a zabavením auta (vpředu byli 4 těžce zranění) ale naši zákonodárci nejsou zřejmě takovéto detaily včetně přesného návodu jak se v takové situaci chovat asi pochytit a tak se radši zabývají tím, jak ztížit dosažitelnost řidičského průkazu. Možná by se radši měli postarali o pár řádků v příslušném zákoně a tlak na jejich vymáhání místo měření rychlosti na rovných a naprosto bezproblémových úsecích.

Co vy na to?

Karel.