Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "HonzaP"
18. 3. 2001 03:40
Prusery dnes a denne
se stavaji kazdemu.Kazdy z nas nekdy slapl do ho..a,a pokud tvrdi,ze nikdy ne,tak v nem prave stoji.

Velmi draze si platim pravni poradenstvi,ucetni pracuji az se z nich kouri,FU hleda a hleda.Nepodnikam v zadne kauze s topnymi oleji,tak mozna prave proto.

Leasingovka(alespon ta slusnejsi)s Vama jednat bude,je to o obchodnim vztahu,je treba pocitat,ze ne Vy,ale ona na tom vydelava.Radeji mensi ztratu,nez nic.Dohodnout se da s kazdym,kdo neni prave v base nebo v konkurzu.Ale i toto je o vyberu obchodniho partnera.

Jako kuriozitu uvedu jen kratce - najemce ukoncil leaingovou smlouvu zaplacenim DVOU splatek najednou.Chtel to mit uz z krku.Toto je pravne mozne(stejne jako ukonceni smlouvy),ale musi to byt osetreno smluvne.

Pro nedodrzeni podminek smlouvy,poruseni financnich predpisu vsak zavinil neplatnost cele smlouvy zpetne,s nutnosti dopocitani dane,prepracovani smlouvy a konecnym dusledkem byla navic navsteva "letajiciho komanda FU".

To bylo jeste v dobe,kdy z obchodniho majetku mohl byt automobil vyjmut tesne po nabyti vlastnickych vztahu,jinak receno,dal se beze ztraty prodat.Takto seslo se vseho.

Tato prihoda samozrejme nic neresi,ale pozor na vyber auta na liz,trikrat pozor na formulace smluv.Oni v tom chodit umeji.
neregistrovaný "magic1"
14. 3. 2001 08:53
Bez nadpisu
Pri prevodu leasingu je problem v tom, ze zakon o ucetnictvi tvrdi, ze pokud pronajem veci netrva az do jejiho prevodu do vlastnictvi leasingoveho uzivatele, nelze jej uplatnit jako naklad na dosazeni a udrzeni prijmum, a to ani z casti. Tedy - prenecham-li nekomu leasing = ukoncim smlouvu pred prevodem a tudiz musim odevzdat opravna danova priznani, v nichz odectu jak casti akontace, tak i splatky. Jinak mi FU vypali takovou pokutu (2promile denne), ze se nedoplatim. Totez ale plati i v pripade, ze auto leasingovka odveze pro spatnou platebni moralku. Ale pozor!!! Plati to i v pripade, ze leasingovka zkrachuje, nebo auto z jakychkoliv jinych duvodu odveze (uspokojeni vlastnich pohledavek, nedodani PL, atd.) Leasing je tedy z hlediska LU velice rizikova zalezitost, z hlediska LS moc ne. Pri prevodu leasingu doporucuji korespondovat vyhradne s leasingovkou, protoze je majitelem. Obavam se, ze FuJo nema sanci dostat cokoliv zpet pravni cestou a nelze nez doporucit napriste se prebirani leasingu radeji vyhnout.
neregistrovaný "Cabadaj"
13. 3. 2001 22:59
Zdravim ,
...vsechny chudaky pod tihou leasingu. Nechtela nic ale ani nic nedala he he...auto vzala...ale ten klid za to stoji
neregistrovaný "FuJo"
5. 3. 2001 21:45
Re: Chyby
jo, sem se spatnyma skusenostma. Abych upresnil muj prvni dotaz - nejde mi ted o prevzeti leasingu ale naopak take uvazuji o vraceni-zbaveni se auta. Zajima me, jak se leasingovka tvarila, co p otobe chteli???? P.S. vseznalci at uz nereaguji.
neregistrovaný "Hufnágl1"
3. 3. 2001 19:22
Re: Chyby
Cabadaju, zkus své problémy s herkou blíže specifikovat. Ostatním to určitě pomůže. I já jsem na každou zkušenost zvědavý.
neregistrovaný "Cabadaj"
3. 3. 2001 17:18
Chyby
Kámo , na takový řeči určitě nedej , takovejch všeználků je na serveru auto.cz víc než Romů na sídlišti Chánov v Mostě. Upřímně , taky mě nehezky s..ou , všemu rozuměj a člověk má pocit , že nikdy žádnou botu neudělali ani v jiných oblastech , než jsou auta.---Pokud ti udělá dobře neštěstí druhýho : mám taky auto na leasing a normálně jsem se rozhodl ho leasingovce bez jakejchkoliv snah o jakykoliv prachy nazpatek vratit ZCELA dobrovolně , raději budu jezdit jak špína sockou než...si nechat * na hlavu dalších pár let , jelikož jsem při výběru auta i leasingovky udělal kardinální chybu...ty zážitky , které jsem s mou kraksnou zažil , bych nepřál ani tomu * , co mi dal ve školní šatně před 15i roky pěstí do břicha :)))
neregistrovaný "FuJo"
3. 3. 2001 16:35
Re: Přenechání leasingu
:o)......aha, zase jeden chytrak, co vi vsechno co? Obdivuji jedince, kteri dokazi hned nekoho zaradit do prislusne skupiny. Jsi fakt dobrej. Chyby delame ale vsichni, jako treba ja, kdyz jsem zaplatil za prevod leasingu a jeho pak zabasli za desetimilionove dluhy. Hlavne, ze se porad neco deje.
neregistrovaný "Keyser_Soze"
1. 3. 2001 14:51
Re: Přenechání leasingu
FUJO>sorry ale si naivni blb, nic vic se k tomu neda rict, te ani trochu nenapadlo ze leasingovka bude chcit znat tvoji totoznost, a takovy veci ?

jinak jak rika radimk>prevod soukroma osoba soukroma osoba je v pohode, ja prevadel 2x u IMP leasu (resp jednou uz u GE Capitalu) tam si za to reknou 3500,-; chtej videt dvoje doklady toho na koho se to prevadi a tim to hasne.
neregistrovaný "radimk"
27. 2. 2001 11:52
Re: Přenechání leasingu
Sám jsem takové auto přebíral a bylo to naprosto v pohodě, pokud budete potřebovat jakékoliv info, jsem k dispozici na jirik@aral.cz, protože se jedná o dost širokou problematiku nechci se zde rozepisovat.
neregistrovaný "Cabadaj"
26. 2. 2001 13:32
Levá !!!
Názor běžného občana : levá ! Leasing je průser. Nevím jak v případě auta v majetku firmy , chytráci jistě vědí jak z toho něco vyškrábat v jejich prospěch...leč z hlediska fyzických osob je převod leasingu problematický. Jinak ten převod leasingu se běžně dělá za 5 talířů - méně těžko , někde mohou žádat i papouchů 10.Předně , inzeráty na převod leasingu jsou spíš aktem zoufalství těch lidí , kteří nevědí jak se toho auta zbavit. Jde totiž o to , že jakožto nejsme majiteli auta , záleží na plezíru leasingovky , zda povolí převod smlouvy ! V každé leas. smlouvě je klauzule , že "převod smlouvy je možný , leč právně nevynutitelný." Teď mi ještě najděte chudáka , který to vezme , když v bazarech vidí stovky šunek , u kterejch si může vybírat. Leda nabídnout echt výhodné podmínky...ale celkově , těžká práce a i kdyby šlo o jakékoliv auto , zájemce budeš nacházet těžko. Co se týče těch levejch od původního subjektu leas. smlouvy - na to nelze říci nic jiného , že z tvé strany šlo o běžné pochybení , prostě jsi naletěl šméčkaři , jako mnoho dalších , viz rubrika "Auto jako majetek firmy".
neregistrovaný "FuJo"
25. 2. 2001 07:34
Přenechání leasingu
Přenechání leasingu je dnes docela bežnou zaležitostí. Alespoň podle toho, že se objevuje čím dál více inzerátů, které nabízejí odkup leasingu. Já sám jsem před pár roky udělal špatnou zkušenost, když jsem naivně zaplatil za Pickupa 80000,- s tím, že prodávající zařídí další formality s převodem. Nezařídil. K mému překvapení po 3 měsících ke mně přijeli dva maníci ze Škofinu a auto mi sebrali, protože prodávající se na vše vykašlal a ani se nesnažil auto na mne převézt. Mohl jsem tak akorát soudit, což ale bylo zbytečné, protože už seděl za daleko větší dluhy. Jaký je tedy správný postup z praxe s převocem leasingu? A další neméně důležitá otázka je......za kolik? Kolik je reálné požadovat - částku zaplacenou jako akontaci nebo i nějakou část splátek? A ještě mě napadá jeden problém s tímto převodem - jaký to má dopad v účetnictví?