Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

23 komentářů

Nemáte někdo náhodou nějakou zkušenost s ultrazvukovým plašičem zvěře? Zajímalo by mě jestli to doopravdy k něčemu je dobré. Jsou to v podstatě takové dvě malé píšťalky, které se namontují např. na přední nárazník (kde dobře proudí při jízdě vzduch) a při jízdě by měli vydávat tón (údajně až 400 metrů před vozidlo) o vysoké frekvenci (pro člověka neslyšitelný) který od silnice odhání zvěř v důsledku toho že je na tento tón citlivá.

Nebo znáte něco jiného co by v téhle věci pomohlo?
prej to pomáhá,ale ruku do ohně bych za to nedal,jednou mi skočil zajíc na dálnici z poza hlukové stěny přímo před auto,nestačil jsem ani mrknout a spoiler a mlhovka byli v čudu...
S.O.B
Před lety jsem o tom slyšel od kámošů, co točeji 3x týdně Německo, úplný "skasky", jak je to báječný a že kdo to má, od té doby nic netrefil. Asi před 2 lety jsem si to namontoval na auto také (nechá se to koupit kdekoliv na pumpě do cca 100,- korun) a opravdu jsem tomu věřil, že to funguje. Dokonce jsem to i chválil dalším známým. V poslední době jsem však asi 2x zastavil před srnou, velmi těsně... Takže, zdá se, kouzlo pominulo 😢 Bude to asi, jak tu někdo psal, pokud nic netrefíš, budeš tomu věřit....
.... ja neviem keby na tom nieco bolo tak sa uz automobilky predbiehaju v tom ktora to implementuje ako prva .... neobmedzi sa to len na teleshoping 😉 ..... tam vam maju oleje .... tie vam zlepsia vykon aj o 15% a to len vdaka vizkozite !!! .... tam su borci ... 😉
To slysim prvne vzivote... Spis je dobry mit auto pojisteny...😊
mech13
nebo mit na aute masivni zelezny naraznik (viz roadtrainy v australii) >😒]
tak muj naraznik zatim spolkl jenom vlastovku a to sem jel jen 60 😞
Ja napalil ve 160 celnim oknem ptaka, okno se odlepilo! (jeste ze bylo pripojisteny)
dej odkaz kde to je možný koupit....

Ja už mam na autě bohužel 8zásahů...od srnek, přes divočáka až po jezevce...člověk nemá moc šanci s tím v noci moc udělat. 😞
Mozna by bylo lepsi v noci trochu zpomalit. Na silnici muze byt cokoli. Jezdim pravidelne v noci asi 30km od vlaku, a vice jak 60km/h bych si tam nedovolil. Zatim jsem vse ubrzdil.
Právě proto že už jsem lecos s autem v noci "potkal" tak jsem se pídil jestli není nějaký řešení. Nejhorší pro mě bylo asi když jsem ve 120km/h sejmul srnce a navíc ještě v půjčeným autě... A ono to pokaždý taky není otázka jenom pojištění vozidla, někdy jde doslova a do písmene i o život, protože třeba na takový motorce když se občas odněkud v noci vracím tak mě mrazí v zádech co by kdyby. Jednou jsem na Hondě CBR sejmul psa, a to jsem jel tak 40-50 km/h ale naštěstí mě se nic nestalo a byl znám majitel psa, takže zacvakal veškerou škodu na motorce i na kombinéze. Nedovedu si představit sejmout ho třeba při 160ti. A jezdit pořád pomalu to taky nejde. Takový ty řeči že srnky chodí na pastvu pouze navečer a brzo ráno tak to taky neplatí, zvíře prostě můžete potkat v kteroukoliv denní i noční dobu. A ochranné rámy taky nejdou dát na každý auto. Si nedovedu představit jak bych na "závodní" Imprezu dával rám... takže babo raď.

O tom plašiči jenom vím že existuje ale žádnou zkušenost s ním nemám. Zkoušel jsem se po tom pídit ale nikde to nikdo nezná, jediný místo kde jsem to objevil ke koupení je CONRAD , viz [odkaz]
dcgsd
v Bauneco je maji vetsinou taky. Tchan je ma na aute a rika ze to funguje. Ja tomu moc neverim ale sam je nemam. Prodavaji se po dvou v blistru. Male cerne 😊
Sám s tím zkušenosti nemám,ale sám majitel plašiče nemůže nikdy posoudit, jestli to funguje. Jezdím autem cca 21 let,občasi v noci delší štreky a nikdy jsem nic netrefil-vlasně 1xkočku.To ale je již asi 10 let. Od té doby nic. Plašič nemám a pokud bych ho měl, mohlo by to ve mě vyvolávat dojem jak to bezvadně funguje 😁
mech13
stejne to je nejlepsi v te australii. jelikoz tam jsou velky vzdalenosti a nejsou koleje tak jezdi nekoliksetmetrove kamiony - roadtrain (nejdelsi tusim 1km!) ono jakkoli manipulovat s takovym rozjetym kolosem nema cenu tak maji masku "vystuzenou" dostatkem traverz a trubek a kdyz jim nejaky klokan skoci do cesty proste jedou dal😊
koukal jsem na ten odkaz a az tu cenu to stojí minimálně vyzkoušet! Ja měl zatim vždy "štěstí" že jsem trefil zvěř v autě, ale jednou jsem jen těsně minul srnku na motorce..ono pak člověk neví co dělat dřív,když naplno brzdí a do toho vypíná světla aby ta srnka utekla... :?
@ ALL

Vážení kolegové,

omylem jsem zabrousil na toto téma a přečetl si všechny debatní příspěvky. Mám k tomu jednu připomínku😒br />
všechny plašiče, lákače či odpuzovače zvěře, ptactva, ryb či hmyzu jsou založeny na principu šíření ultrazvuku (kmitočet vyšší než cca 22kHz do asi 60kHz). Je to klasické vlnění šířené vzduchem nebo vodou a podléhá dosti drsným fyzikálním zákonům. Zmiňované zařízení pracuje s kmitočtem okolo 40kHz - kmitočet, který člověk již spolehlivě neslyší a ani nevnímá, ale kmitočet, který je většině přírodních tvorů nepříjemný, asi jako pro člověka ostrý vysoký hvizd. Na tomto kmitočtu pracují různé echolokátory a měřiče malých vzdáleností, či měřiče rychlosti a právě u nich se projevuje nejvíce omezení dané výškou kmitočtu a rychlostí šíření v prostředí. Nebudu unavovat fyzikou, jednoduše => celé zařízení je plně funkční pouze do rychlosti cca 40km/h. Potom pozbývá veškerých efektivních účinků = zvěř to v podstatě neslyší. A ještě jedna věc, jedoucí auto je samo o sobě zdrojem mnoha frekvencí o vysoké intenzitě, zařízení, které by mělo efektivně fungovat (nehledě na rychlost vozu) by muselo mít zářič, který je schopen přenést výkon v desítách wattů (cca 40 - 80W) a to není vůbec levná záležitost.

Celkem sečteno - je to tahák peněz z lidí, který funguje jen za určitých velmi omezených podmínek. 😁
to mi pripomina nasledujici historku😒br />
jedu vlakem v kupe s nejakym clovekem, ktery se kazdou chvili vykloni z okna a sype do vzduchu nejaky prasek. Ptam se ho "co to delate" a on na to, "sypu Usrum, prasek proti slonum". Tak povidam " Tady zadni sloni ale nejsou". Se zvlastnim svitem v ocich mi odpovedel "Vidite!!!! Jak to dobre funguje?". 😁
je to zajimave a chtelo by to nejakou seriozni studii, jak vlastne (jestli vubec) to funguje

argument zvyseni bezpecnosti je samozrejme zajimavy, ale myslim, ze na druhe strane je treba taky premyslet, co to muze zpusobovat svemu okoli. pokud by to opravdu fungovalo tak skvele a s velkym dosahem, priznam se, ze bych nechtel byt zveri v nasich lesich...

aby nam za chvili po lese nebehali sami neuroticti jeleni a divocaci >😁
Plašiče spolehlivě vyplaší každou polní a lesní zvěř, takže vám určitě vběhne do cesty! Kdo by to pískání poslouchal, to hned raději spáchat sebevraždu pod koly projíždějícího vozu...
:lol:
A este budem mat doskriabany face od psa v kufri ktory sa tam zblazni >😒]
pred par dny jsem si ty antisrny poridil.to kilco mne trapit nebude a radeji to na aute mit budu,i kdyby to nefungovalo,nez to nemit a fungovalo to.
Dovolil bych si poznámku, za 25 let jsem nenašel funkční odpuzovač zvěře ale co mi pomohlo, při jízdě v noci, je zhasnout světla na 1 vteřinu zvěř zůstane na silnici stát, protože jí oslníte a ta jedna vteřina mně vždy zachránila, krom té jedné vteřiny mne zchránila i bezpečná rychlost. Ahoj Frankie