Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

10 komentářů

4O6 HDi 8OkWRHZ 11/99 novější typ. Postupně to začínalo škubat víc a víc dokonce se jednou zastavil motor při sešlápnutém plynu v rychlosti asi 75 na trojku. Vyčistila se nádrž a ventil u tlakového čerpadla. Problémy ustoupily , ne však na 100%. Občas ten tlak paliva prostě zakolísá. Cerpadla se mi zrovna měnit nechtějí. Máte někdo podobné problémy?
Máš vyměněný palivový filtr? To se totiž taky dělá, víme?

Ventil u čerpadla vyčištěný, no asi musíš dát nový, přečištění příliš nepomůže.

Taky mohou být načnuté vstřikovače, přezkoušej přepady paliva, jestli mají stejné hodnoty (třeba do sklenice, va volnoběh, vstřikovač s výrazně vyšším přepadovým množstvím je v háji).

Vyplatí se do nafty fouknot řádnou dávku nějakého aditiva k pročištění celého systému.

Také to smrdí zaneseným váznoucím EGR ventilem, je ho třeba prohlédnout a pořádně přečistit.

Nějakou diagnostikou přeměřit činnost turba.
Na přepady se podívám. Paradoxní je , že ty problémy začaly po kompletní výměně oleje,a všech filtrů. Předtím zlobil jen ventilek turba. EGR mám odstavenej, mnozí to tak provozují, protože se rychle zaneřádí.

Nejsem zrovna odborník , ale zaslechl jsem o egru , že je to jen slepé střevo celého systému. Co Ty? Jen pro upřesnění , jezdil jsem na COSI ,příliš se naftě nepodobající. V nádrži byl hroznej humus. Zpočátku to škubalo při akceleraci, ted' při udržování plynu , ale spíše víjímečně a vždy jen po důkladném prohřátí.
Tomu cosi se teď vyhýbej. A už napořád.

Bylo v tom cosi také něco vody?

Být tebou, zajel bych do diesel servisu co má ultrazvuk, nechal bych všechno přečistit ultrazvukem.

Al první, co bych udělal by bylo použití láhve s čistícím prostředkem/sditivem, který by pročistil/rozpustil zbytky svinstev v nádrži, promazal čerpadlo a vstřikovače a zajistil kvalitní spalování ve válcích/vypálení nespálených zbytků svinstva.

Můžeš mít vše zalepené, musíš to nějak uvolnit. Ventil PCV na čerpadle bych také vyčistil ultrazvukem nebo dal nový.
Bojím se jezdit už i k OMV. OMV v CZ je údajně nejmenší zlo. Jinak nafta prej nemá bejt zelená. Fakt jsem to podcenil. §§§§§§Vyčistim si snad kanystry lihem a začnu jezdit do rakouské spediční firmy pro naftu!!!!!!§§§§§§§§ Už aby se jezdilo na tu slivovici, nebo aspon vodík §§§§§§§

Ted ala važně dik za odpověd.
Já bych to tak tragicky neviděl, ale faktem je, že hodně času strávím v zahraničí, tam nic nehrozí, a navíc používám aditivum, jinak jezdím k Shellu.

A nemám problém, ani EGR není odpojený, vše v původním stavu, 135000, Mondeo TDCi.
Tak pořád váhám mezi P 406 Break HDI 80kW (2003)

a Mondeo kombi 2.0 TDCI 85 kW (2004). Má někdo zkušenosti z obojím ?

Jezdím každý den a jde mně hlavně o spolehlivost, neb bydlím na samotě

a bez auta jsem kaput. Teď dojíždím P405 1,9TD. U novějších aut mám hrůzu z nespolehlivé elektroniky. Dělám si naději že 406 nebude ještě tak "prošpikovaná" jako Mondeo.
Jestli bydlíš na samotě, tak tam asi hodně sněží , nebyl by špatnej traktor. Ve sněhu ze 4O6 raději pozadu a užší pneu. Ted' vážně. Já jsem kupoval vyrobeneou 15/11 '99 (když už měla něco nalítáno) - takže jí považuju za prototyp první generace ,,comonrailu,,. S elektronikou jsem nikdy problémy neměl. Nikdy mě to nikde nenechalo. Chce to dát bacha v zimě na žhavičky 20 Ampér každá (celkem80), 1. za rok každou za tepla preventivně vytočit , jěstě lépe potřít závit grafitem, a zatočit. Ono je nepříjemný když ji najednou ráno před barákem vzimě ukroutíš poté , co nenastartuješ.

To třeba Toyotu Hyace atm.diesel lze natočit i bez nich. Jenže je to dodávka MIMO SNÍH a spotřeba jaksi 11.

Pokud 406 jezdila v čechách, tak si ihed nech vyčistit nádrž od řepky, jezdi s ní jen na extrakvalitní naftu,kde ji unás vzit nevim. Použivej ADITIVUM. Taky je dobrý vyčistit pod tapecírungem zadní sedačky a krytkou kontaky podávacího čerpadla, pokud ho tam teda novější modely maj, já na tom měl obrovskou vrstvu prachu prosypanou skrz konektor. Taky konektory v motoru jednou za 100000 vyčistit. Prolézt kovový stahovací pásky na hadicích - i ZA MOTOREM , CO JDE ,,VZDUCHOOLEJ,, HADICE GUMA-PLAST od chl.turba se to vytřásá. A můžeš vyrazit. Po několika kilometrech zjistíš, že ti svítěj boční Airbagy , případně hlavní kontrolka AIRBAGŮ. Žádný strach , vyhledej pod předníma sedačkama konektory bočních airbagů a předpínačů pásů , vyštípej je , proletuj dráty , zaizoluj a je vystaráno. Natoč motor a sleduj jak se Ti zas třeba někdy rozsvítí kontrolka ,,autodiagnostika motoru,, a autíčko jede líně. Nic se neboj , vyměn ventilek k turbu za 1400,- a směle vpřed.

Používej baterku TAB 75Ah - ÚDRŽBOVOU!!!!!!!!!!! Udržuj ji a ona bude skvělá spoustu let.

Osobně bych dal přednost autu ze Švýcarska , ale nikomu to necpu.

Nebýt toho,že jsem do ní lil Humus! mohlo to být slušné auto.

Jak moc se změnila 406 za 3 roky? Nevím.

Pokud nejezdíš extrémě hodně uvažuj o benzínové variantě.
Mondeo je jednoznačně lepší, ročník 2004 má vychytané elektronické mouchy.

Pokud je to auto z dovozu, mělo by být v lepším stavu než z ČR. Pokud znáš historii vozu, paráda.

Nešetři na kvalitní naftě, ještě lépe je přidávat aditivum a to pravidelně. Vrátí se Ti to.

Brát naftu u stanic, kde se hodně vytočí a tudíž naní čas na čachry (Makro, Globus, Tesco) - tehdy ale investuj ušetřené peníze do aditiva a máš záruku kvalitní dobře mazající nafty.

Na autě nešetři, zkracuj servisní intervaly výměny fitrů a oleje o 1/3 až o 1/4, vyplatí se to.
No kamadadovi to delalo podobně musel vymenit vysokotlakej ventil na vysokotlakem cetpadle. A pak to bylo OK.