Mělo by ti to na převod stačit i když neznám tamní úředníky a převod stojí tuším už 800,- a platí ho ten co auto přihlašuje.
Já jsem kdysi (dnes už asi 10-12 let) viděl na berňáku sjetinu jmen lidí, kteří prodali auta dřív než byla tehdy zákonná lhůta 6 měsíců. Bylo to po jménech a každá úřednice si měla vyškrtávat ty svoje ovečky. Další postup byl na ní.
Ale pozor na jednu věc. Auto prodané do roka od koupě musí jít vždy přes daňové přiznání i kdyby byla koupě za 100 000,- a prodej za 50 000,- Prostě je to příjem i kyž to nezvedne daňový základ.
Ale pozor na jednu věc. Auto prodané do roka od koupě musí jít vždy přes daňové přiznání i kdyby byla koupě za 100 000,- a prodej za 50 000,- Prostě je to příjem i kyž to nezvedne daňový základ.
Chci si koupit první auto a nevím jak na přepis. Honza bydlí ve Frýdku-Místku a koupil Favorit s ostravskou SPZ od Petra v okrese Ostrava a chce ho obratem prodat mě Martinovi bytem jako Honza v okrese Frýdek-Místek. Má😒br />
- velký technický průkaz – kde jsou iniciály Petra s razítkem ZRUŠENO a Honzy v kolonkách u Převedeno – odhlášeno dne 15.6.2006 s razítkem Magistrátu Ostrava
- malý techničák (OTP) s ostravskou SPZ – vystavený na Petra s ustřiženým pravým rohem!!!
- osvědčení o měření emisí – provedení emisí dne 17.5.06 - platnost do 17.5.2008
- povinné ručení – od 20.6.2006 na Honzu
Stačí tyhle doklady k převodu vozidla z Honzy na Martina? Co udělat než já Martin dojdu na Magistrát ve Frýdku-Místku? Kdo má platit převod a kolik stojí?
Děkuji.
2. povinné ručení si budeš muset uzavřít svoje
3. když není odhláška přímo na tebe, ale na někoho jiného (Honzu), potřebuješ doložit kupní smlouvou od Honzy, žes to od něj fakt koupil a že to můžou napsat na tebe místo na něj. Ta kupní smlouva by jim na to měla stačit (pokud by ta odhláška byla přímo na tebe, tak nepotřebuješ ani tu).