Caterham prodává své výrobky taky jako stavebnice, tuším, že dokonce 80% produkce jsou stavebnice, a jen 20% kompletní vozy. Navíc napodobeniny Lotusu 7 dělá i Westfield, Donkervoort, Imrscher, Mitsouka a plno dlaších...
poznamecka: Caterham neni replika Lotusu 7 ale jeho licence, narozdil od tech ostatnich.
Prosim nepiste sem takove jasne veci jako ze Caterham je licencni Lotus 7 to vi kazdej co se o to trochu zajima. V roce 1973 koupil Caterham Cars prava k vyrobe modelu Seven (original Lotusu bylo vyrobeno jen kolem 3000 a z toho byl velky pocet stavebnic) takovych informaci mam habadej a navic se je doctu na netu. Ja chtel najit nekoho kdo ma zkusenosti se stavbou, abych nacerpal zkusenosti a nemusel objevovat jiz objevene. Mam kontaktni jmeno, ale nemam adresu ani mail (Mirek Cerny z Brna postavil repliku Porsche Speedster na zaklade skody 130). Pokud ho nekdo znate, nebo znate nekoho jineho prosim napiste mi na mail borisp@volny.cz.
Ahoj dnes jsem se dozvedel ze knihy o stavbe auta jsou jiz v CR asi tak do tydne je budu mit doma. Objednal jsem si totiz knihy dve druha je o stavbe formule tridy 750 (pouzivaji motory 750 z motorek). Tu druhou knihu jsem si objednal jen proto pokud nezacnu stavet repliku Lotusa tak postavim alespon formuli s tou se pujde zucastnovat alespon zavodu privat sprint.
Az bud mit knihy doma dam vedet podle me v te knize o replice jsou vsechny potrebne vykresy a vypocty pujde jen o to zda do toho nainvestuji potrebne penize nebo ne, protoze vysledek je nejasny (nevyhodou je ze vse je v palcich zatraceni anglicane a nevim zda tam budou vykresy pro pravostranne rizeni).
Az bud mit knihy doma dam vedet podle me v te knize o replice jsou vsechny potrebne vykresy a vypocty pujde jen o to zda do toho nainvestuji potrebne penize nebo ne, protoze vysledek je nejasny (nevyhodou je ze vse je v palcich zatraceni anglicane a nevim zda tam budou vykresy pro pravostranne rizeni).
Rozhodl jsem se ze repliku postavim a na schvalovani se vybodnu. budu ji mit holt jen pro radost. Naopak za usetreny peniz (ktery bych musel vyplaznout za motor splnujici emise Euro3 testy a schavolavni) koupim valnik abych se mohl alespon nekdy svezt na opustenych plochach. Urcite se u nas nejake najdou napr. v byvalych vojenskych prostorech. Stavba by mela trvbat 450h coz u me je asi 4-5 let nemohu tomu vebovat moc casu.
bobp: Možná, že do tý doby, než to postavíš, už budeme v unii a všechny ty diskriminační předpisy už nebudou platit, takže si to přihlásíš tak, jak to budeš mít. A když ne, tak si to může někdo na sebe přihlásit v Německu, což je sice trochu nákladný, ale zase to bude oficiální a s oficiálním TP a pak s tím jde jezdit na německejch převozních značkách za 250 DEM na 3 měsíce, včetně pojištění. Stejně to je auto jenom na léto.
Od novýho roku kvůli emisím bude mít novej motor, takže se i o něco prodraží ...
Kaipana si můžeš sestavit sám pod dohledem firmy, která Ti pak dá papír, že to sedí s tím, co dělají oni a dostaneš značky .. není to zase tak těžký, jak si myslíš ...
Navíc je to dost nebezpečný stavět auto metodou pokus-omyl.