Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Zajímalo by mne zda je lepší při výměně brzdových destiček lepší vyměnit i kotouče a nebo zda je stačí nechat "stáhnout" na soustruhu. V případě kladné odpovědi bych rád věděl proč tedy měnit raději i kotouče? Má to vliv na účinnost či jiné vlastnosti brzd? Děkuji za odpověď.
Kazdy vyrobca udava minimalnu hrubku kotuca. pri pouzivani brzd dochadza k ich nerovnomernemu opotrebovananiu, ktoremu nie je mozne uplne zabranit. Preto sa moze stat, ze este dostatocne hruby kotuc zacne pri brzdeni vibrovat a "stocenim" sa tento jav odstrani. Vymenit sa ich oplati /aj ked je clovek nesmrtelny, usetri dost casu/, cim menej hmoty obsahuje kotuc, tym je nachylnejsi na trvalu deformaciu, poskodenie a hlavne tazsie odvadza teplo, ktore je najvacsi nepriatel.
Navic krive kotouce "zerou" desticky.
Kolik máte najeto na těch kotoučích, že je chcete měnit? Souhlasím s názorem 555, jen dodávám kdyby byli sjeté na minimum tak se můžou ohřát natolik, že se skroutí a to by jste poznal na pedálu brzdy.

Při brzdění by vybroval.To je extrém v tom případě je to na okamžitou výměnu, mohl by taky prasknout. Důležité je jaký typ kotouče to je.Jestli s vnitřním chlazením nebo bez.Ten kdo Vám to radil asi má ten samý auťák?
Priklanim se k nazoru, ze je lepsi vymena desticek i kotoucu naraz. Odvod tepla je opravdu velice dulezity a pokud vim tak pri velkem zahrati kotoucu a naslednem rychlem ochlazeni (treba vodou - ....to snad stava snad jenom posukum...vlastne znam jich dost) se kotouce zakali a uz nemaji stejne vlastnosti. Vlastne sem menil vzdy jenom jednoduche kotouce bez vnitrniho chlazeni, takze s tema dvojtyma zkusenosti nemam (Napiste zkusenosti) i kdyz ted je mam na my Omeze, ale ty sem jeste nemenil a zatim se jevi jako v pohode 😄
Jojo, já už taky zakalil, oni sem nemusel prolýtnout louži, prostě jsem je upekl )o: a zkřivil )o: a pak brzdily na houby...)o:
Nejlepsi je po sportovni jizde to trochu striknout vapkou....to je sykot a barva....!
...a pak vypláznete 2400Kč za kotouče a 800Kč za destičky, když to levně pořídíte.Nenapsal jste kolik na nich máte najeto, jaké a jak jsou silné.Co je to za auto?
Stepan: já jsem měnil destičky na všech čtyřech kolech po 75tis. km a zároveň byly všechny kotouče přebroušený. Na předku mám dvojitý. Jestli se měly měnit nebo stačí přebrušovat to nevím. I tak do bylo dost drahý. Ale pokud se týká brždění, tak nepozoruji žádné významné změny.
Na tlumičích a na brdách se šetřit nemá. Může prokluzovat spojka. Může tam jít špatně trojka, nebo žrát olej. Ale auto musí spolehlivě bzrdit !!! Jakékoliv šetření je špatné šetření. Upravu kotoučů bych viděl jen pokud se špatně zajela destička a je potřeba odstranit vyjetou hranu, ale tenčit kotouče je špatně. Nerad bych totiž aby někdy do mého Caddyho narazil nějakej odborník se stodvácou kde se šetřil na brzdách.... Asi bych ho přerazil na místě.

Když nad tím přemyšlím tak bych asi přerazil každýho při jakém koliv doteku s mím vozem 😊
matuS
ved caddy ma vzadu taky fasa naraznik, ktori ide priamo do nosnych casti auta, ze akykolvek naraz sa pre ine auto konci fatalne, a ty len ofuknes farbu z naraznika, tak co bojis? 😉
Tak tak,šetřit na brzdách nebo pneumatikách se nemá!!!Vžyť to to je jediné co ti může zachránit (tobě,nebo jinému...)život.😞Tak jaké soustružení,proč?,jedině jak již bylo řečeno se zajetím destičky(nové,pochopitelně!)...Já bych na brzdy nešahal ani kdybych měl starého škocna či jiné plížidlo,ale nechal bych to seřídit někde kde tomu rozumí.To je ale jen můj názor,a pohled na tu to problematiku...Pavel
matuS
😒br />
no moc velkej naraznik to nema a nechlede na to ze svetla jsou docela na rane 😒

[odkaz]
ace2: Tak podle mý zkušenosti je zadní nárazník Cadyho dost chatrnej. Jednou jsem s ním lehce ťukl do auta s koulí tak, že nárazník na tu kouli vyskočil a hned tam byl takovej malej důlek 😒
Jo já vím, nevypadá že by vydržel náraz, a hlavně zadní světla jsou dost na ráně. Ale jsou zase moc pěkny, hlavně v noci 😊

Jestli máš Caddyho nebo někdo z tvé blízkosti ho vlastní tak 22.9.01 bude v Pitkovicich asi 3Km od Metra Háje sraz amerik. Snažím se to organizovat. Uvítáme každého s autem US výroby