Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

Po ježdění v nasolené břečce se mi na laku objevily skvry které vypadají jako když celé auto začíná reznout. Vzhledem k tomu že jsou i na plastových lakovaných dílech se asi jedná o poškození laku solí nebo něčím podobným. V práci jsem zjistil že podobně postižených je nás po letošní zimě víc bez ohledu na stáří a značku auta. Jinak já mám Renaulta z roku 92 v bílé barvě /na té je to dost vidět/. První pokusy dostat do z laku dolů byly neúspěšné. Má někdo podobnou zkušenost? Jaký máte názor na eventuální vymáhání náhrady škody např.od správy silnic.

P.S. Příspěvěk nepíše PEKY ale kolega z kanceláře

"TAM" omylem pod jeho registrací. Když jsem si to uvědomil nechtělo se mi to mazat a znova se přhlašovat.
ty skvrny mam taky a dost a vsude, ale mam tmavou metalizu a rezave skvrny i kdyz je jich hodne, nesjou na prvni pohled vubec videt. Vymahanim skody bude skoro nemozne. Pokud vim, nepodarilo se treba prokazat defekty pneumatik nekolika aut na konkretnim useku na konkretnim inertnim materialu, protoze se proste neprokazalo, ze defektujici casti pochazeji prave z posypoveho materialu.
Tak tohle tema tady uz kdysi bylo. Mam to na aute kazdy rok a nejvetsi chybu jsem udelal, kdyz jsem se to pokusil umýt trochu drsnějším způsobem. Tak mám ted drsny lak. 8-( Moje teorie je, ze by mohlo jít o otěr z kotoučové brzdy, který velice rychle zkoroduje na vlhké nasolené karoserii a tam se doslova k laku pripece. Na mým autě je to taky dost videt (stribrna metaliza) ale vsechny pokusy jsem uz po prvni zkusenosti vzdal (viz. vyse). Do zimy to stejne vetsinou skoro zmizi. Mozna nekdo vi ...?

Karel
Já to na autě vůbec nemám a to jezdím celou zimu. Že by Zlíňáci takové *** nepoužívali? No, jo, však jsme taky po Praze nejbohatší okres 😄
matuS
uz som videl predavat taky kondom na prednu masku, aby to chranilo, ale vyzera to otrasne potom 😞
to nebude z kotoucovek, ja to mam i na zadnim narazniku, vzadu mam bubny.
Na mým pekáči se takovýhle detaily ztrácejí, ale zkuste jednu věc. Nejsem žádnej dealer Amwaye, ale Metal cleaner, nebo Chrom - glass cleaner v tubách od týhle firmy by Vám mohli pomoci. Vždycky jsem chromovaný nárazníky rajboval bůh ví jakejma pastama a málem jsem na tom nechal ruce. Amway-ák mě ukecal, abych si koupil tubu na čištění kovu a musím říct, že nic lepšího jsem od tý doby neviděl. Fór je v tom, že když potřete tou pastou cokoliv, co je zoxidované, tak po chvilce působení to lze lehce a jemně setřít na absolutně oxidů zbavenej nejen kovovej povrch. Pro jistotu si to však nejdřív vyzkoušejte jinde, než uprostřed přední kapoty, kdyby se to s Vaším lakem nemělo rádo. Amway-ák mě varoval, abych na chrom nepoužíval Metal cleaner, že bych to mohl poškrábat. Proto na kastli bych byl opatrnej - zvlášť na tmavejch odstínech - a nebo bych použil ten čistič na sklo a chrom. Pokud ty fleky, co popisujete mají původ v oxidech, tutově to půjde. Pokud ne, tak to je nějaká jiná bestie. Jo, a ten čistič skla je jediná věc, kterou dostanete ze skla dolu vosk z mycích linek, kvůli kterýmu se v noci za deště vůbec nic nevidíte. Je ale potřeba trochu přitlačit.
Taky si mislím že to není od brzd. Je to docela rovnoměrně po celým autě. Jen to dělalo mapy jak z auta postupně odtával sníh./nemám garáž/ Potěšilo by mě kdyby to časem mizelo jak píše Karelb
Za to "i" se omluvám nevím kde se tam vzalo.
Děkuju za radu, ale jsem nesmiřitelným nepřítelem všech těch Amwayů,Zepterů,Herbalifů a podobných firem a jejich vlezlých dealerů, kteří vnucují své produkty za X násobky jejich skutečné hodnoty. Přestože mě e😜erimentování s chemií na tom autě asi nemine, nejdřív se porozhlédnu v obchodě s drogerií.
A nepomohlo by pre zimou cele auto natriet 100% carnauba voskom? Ja totiz pouzivam Sonax XXTreme s vysokym podielom carnauba a nemam na laku ziadne stopy (Bratislava).
Sorry, nikomu nic nevnucuju. Je to jenom moje zkušenost.
at je to co mate na laku cokoliv , drzi na tak dobre protoze je to v porech laku - ja mam nejlepsi zkusenost s tim co ted nabizime i v CR , nevnucuji zadny Amway , nenadavejte mi , zkuste se podivat na www.permashine.cz