Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

87 komentářů

Superka!!!
Co říkáte novince????
Vážně zaměřte se na A sloupky a části dveří.Trochu je podobná kapota u čelního skla.

Ale asi to pojede fakt zběsile. Jinak na Ferrari mohl ten design dopadnout líp.Jenže je to pravej supersport a ten nemusí bej krásnej lae musí bejt rychlej. A já věřím,že enzo JE RYCHLEJ!!!
Mě se F50 líbí víc než Enzo,ale asi jede jinak 😄
Nejhezčí je podle mě Ferrari 308 GTB
Mě se nejvíc líbí 288 GTO! To je superkára,v 80.letech nepřekonatelný auto.A 308 je taky pěkný,vzpomínám si jak jsem ho viděl poprvé v televizi.Jezdil v něm Tom Sellek(nevím jestli se tak píše)jako detektiv Magnum.Celej seriál je na něm postavenej.A taky právě na designu 308 je postavený 288 GTO.
Na ten seriál na Primě si taky pamatuju.Magnum.

288 GTO jaký to mělo parametry?
288GTO V8 turbo 400hp, stovka za 4,8s top speed 305 km/h. Celkem jich bylo vyrpbeno 272 ks.Produkce modelu:84-86. Paráda, dalo by se říct nepřímej předchůdce F40. Je vzácnější páč jich bylo míň,dokonce míň než F50!(těch bylo 349 ks.)
Mě se nejvíc líbí F355 ! Je to vzhledově pěkný-Modena je moc uhlazená- a taky jede dost dobře.Stovka za 4,7 top speed 295 km/h,380hp.
Jako pravý Ferrko se jeví 12ti válec ikdyž osmička je jistě taky fajn. Kdo vyrábí dvanáctku ten umí dělat motory.Ne každej je dělá.355 se mi taky líbí!
Chlapi, a co takhle klasicka Daytona s obrovskym vpredu podelne ulozenym dvanactivalcem?

Nebo nespominate na Miami Vice, na Dona Johnsona a na to krasne cerne ferari???
to daytona: Nebyla to náhodou bílá TestaRossa? Mimochodem jedno z nejkrásnějších aut pod sluncem.
to rbaron: to tedy nebyla Testarossa!!!
to daytona: Aha, já jsem v životě viděl pouze jeden díl, myslím, že na rakouském ORF a tam už měli Testarossu. GTB byla replika na podvozku Corvette.

www.geocities.com/…ec👋highlightokt
no to je skoda...Daytonu na podvozek stare Corvetty...Tak proto asi s ni vetsinou jezdili rovne😊)) Nic proti Corvette, ale prave GTB4 mela skoro idealni rozlozeni hmotnosti na tu dobu modernim podvozku. Tohle o corvette rict neda.
wolff
To už je jak úchylka...
matuS
tak som zistil cenu za prenajatie ferrari.... 2500 AUD na den, zaloha 10.000AUD a vek min.30 rokov....
wolff
Kdo viděl Skálu se Seanem, tak tam taky rozstřelili repliku...
wolff
To tam ani neviděláš, aby ses mohl projet...
matuS
ale ano, ale niesom blazon aby som to takto minul 😊
už se to tu rozjířdí!!!!!

Ferrari se dá pronajmout i v Praze.

Manx pujčuje F512M za 50tis.kč na den ale jen s řidičem.
Co řikáte Enzu? Ze začátku se mi designově moc nezamlouvalo,ale pak s postupem času si na něj zvykám. A jak pojede,to bude bomba! Prej 351km/h a stovka za 3,65 s.
to ie.xs: Enzo mi nevadí, je to Ferrari tělem i duší. Zato když jsem viděl obyčejné 550 Maranello, nebýt zvuku, tak se víc lidí otočí i za novou Celicou.
Kšic. Maranello si chci koupit 😊
Na Maranellu mi nic nevadí až na nový světla na 575MM. Jen při uvedení na trh sem si musel zvykat na okno za dveřmi,to trojúhelníkový.

Co se týče mýho názoru na souč. Celicu tak nic moc,ta předchozí se mi zdála hezčí a taky měla větší motory.
Odporucam vsetkym, co chcu zazit jazdu aspon trosku podobnu vlastnostami 355ky, nech sa prejdu v Toyote MR2. Motor v strede, zadny nahon. Nehovorim teraz o kvalitach podvozku/motora/zrychlenia/brzd, ale aspon koncepcne sa to ovlada zevraj rovnako. Jazdil som 4 dni a powersliding do zakrut je jednoducha vec na nej. Super malicke auticko.
MR2 je zajímavý autíčko. Moc se mi líbyla minulá generace. Ta s mrkačkama co fakt trochu připomíná malý efko. Když by se tam dal laděnej vejfuk a pěkný kola tak by to byla pěkná kárka.
to ie.xs: Však se jí taky říká Ferrari pro chudé 😄 Jenže na to jsou čtyři válce málo :👋
matuS
MR2 je strasne skareda, aspon z mojho pohladu.

rbaron> iba styri valce...to je relativne. nechas to oturbovat a s takym malym autom utecies aj velkym V8. a to aj v zakrutach, aj na rovine...
...na tak male auto by bolo viac valcov skoda....mozno by bolo kultivovanejsie, ale zasa aj tazsie, co by mu zobralo na manevrovatelnosti. A jazda v nom nie je o zrychleni a max. rychlosti, ale o poteseni pri prejazde zakrut. Nova generacia sa mi uz tiez tak moc nepaci, co som jazdil bola karoseria T-bar...s odoberatelnou presklenou strechou...aj na zimu, aj na leto, super. A byt v EU, tak ju uz mam sakra...len to clo+vybavovacky kua kua.
to rbaron: myslel jsem ,že tak se říká Fiatu Coupé 2,0 20V Turbo. Ale lze souhlasit s touto definicí na obě tyto auta.

Jo,jo mít tak jedno z nich!!!!!!!,když už ne pravé
Jak dlouho bude Schumacher jezdit ve Formuli 1
Prosím může mi někdo odpovědět jak dlouho bude ještě Schumacher jezdit F1. Dík
Je to pár minut.Bylo tam Enzo a Schumacher.Jezdili s ním po okruhu ve Fioránu.Pěkný záběry.Něco na tom je ,že je Enzo podobný F50.
To mě přivádí k šílenství!Někdo sem napíše o něčem co bych chtěl vidět a nejde to.Takže kdyby měl někdo nějaký video s Ferrari tak nabídněte,můžem směnit nebo jinak se srovnat.Platí stále,výměna jistá.....
Jeden z mojich najkrajších zážitkov v premávke bolo počuť na dvojke vytočnené F355.Ak ste to niekto zažili tak asi viete čo je to láska na prvý pohľad alebo počutie.Inak čo sa týka záberov a testov podobných hračiek je asi neprekonatelný automagazín na DSF.
Vo Francuzsku som isiel po ceste nad Cannes, kde sa kedysi nahanali Funes/Fantomas...sama zakruta, nalavo spad-napravo skaly. Musel som sa krotit, lebo frajerke uz dochadzalo zle,brat mal biely ksicht. Lenze....potom som stretol dve 348cky, co si to tam rozdavali....to nenecha cloveka chladneho. Ked pozeram ceny, tak prave 348 je auto,ktore az budem velky bude pre mna mozno dostupne.
348 je krásna a hlavne spider.Kamarát sa po nej pozeral, lenže pod 100 000 bývalých DM sa nedala zohnať žiadna, čo sa mu zdalo trochu dosť a tak začal rozmýšlať nad mladšou carrerou v podobnej cene.Ak si človek pozrie dajaké zahraničné inzeráty tak má dojem, že Ferrari je jediné auto, ktorému skoro vôbec neklesá cena. Ozaj vie mi niekto povedať ako to bolo s tou utopenou Testarrossou v Čechách tuším niekedy v Júni.
to servac: Třeba Viper na tom bývá podobně. Ještě dneska (protože jeho cena stoupala) bývá cena prvních modelů nad tehdejší prodejní cenou 😄
S tou cenou je to různý.Viděl jsem tady v Praze černej Mondial cabrio za 799000 kč. A na internetu jsem viděl několik 308 ček kolem 30tis euro.Takže to není zas tak horký.
S těma cenama je to různý,některý modely můžou bejt takle "levný" ale ne třeba GTO,F40,F50 a zřejmě i ENZO jsou na tom cenově jinak.Jejich ceny se drží nebo stoupají.Enzo bude taky takový.
Tento vikend som sa zo zabavy prebehol po dealeroch ojazdenych aut v Mnichove a nasiel som relativne zachovale Ferrari Testarossa rocnik '88 za 4100 EUR! Neviem, co s nim bolo, ci bolo pojazdne, ale ta cena je fakt super 😉)
no za ty Prahy je to divný 😊)) nebyla to replika ??

Mondial je ošklivé auto. Testarossa (v překladu červená hlava) je auto klasických tvarů. Vůbec bych se nezlobil kdybych jo jí měl.
Nie, nie, urcite to bol original, ale pravdu povediac, moc som po nom nepozeral, pac hned vedla stal moj sen Maserati Quattroporte a tak ma nejake pokutne Ferrari ani trosku nezaujimalo. Jedine zaujimave na nom bola ta cela 😉)
a nechyběla tam ještě jedna nula? Za 41000 euro by to bylo reálnější.Ale jestli ne tak je to podezřelý.
Hm, naschval sa pojdem nanho este raz pozriet... idem zajtra domov okolo neho, tak sa zastavim (a popri tom si este raz zavzdycham nad tym Maserati 😉))
Inak neviem, preco by to mala byt nerealna cena. Az tak pekne zase nebolo (malo toho uz dost za sebou), kazdopadne pneu uz moc vzorku nepobrali 😉), kto vie, ci bolo pojazdne a ci za sebou nemalo nejaku totalku poopravovanu nejakym amaterom len aby to "vyzeralo". 41000 je zanho vela, to by nikto nedal... pozriem, zreferujem 😉)
Ahoj, v piatok som sa este raz zastavil u toho Ferarri.... bola to prava Testarossa, ziadna imitacia... pravdu ale mal ten, kto prekukol, ze som videl na cene o jednu nulu menej 😞(( Vsetkym sa verejne ospravedlnujem, kajam sa a idem sa hanbit tichucko do kutika 😞(( Faktom ale je, ze tolko hodne urcite nie je: je dost osarpane a o nicom 😞(( A este je pravdou, ze mi Maserati natolko zatemnilo zmysly, ze som ani nevnimal auta naokolo 😊))
to nic,nikdo není neomylný.
matuS
hufnagl je 😄)
Hm je fakt, ze keby som bol Huf, tak tvrdim, ze uz ho predali, tak ze to bolo tak, ako som povedal 😉)) Inak najsmutnejsia bola jedna kolegyna, ktorej som porozpraval o Ferrari za 4100EUR a ona ho chcela ist kupit 😉) Ale ked tam bolo o jednu nulu viac, tak si to (neviem preco, ved jedna nula == ziadna nula) rozmyslela 😉)
Jo Maserati jsem chtěl koupit. Bylo nádherné. Blankyně modrá metalíza, modrý interier. Vše bez vad. Motor 3.0 V6 bi-turbo. Klasické analogové hodiny uprostřed palubní desky. A bylo za 160 000 Kč. Najeto podle tacho 80 tis km. Na rok si již nevzpomenu. Tuším, že 86 nebo 87 tak nějak. Mno, ale vedle něj stál Jaguar Sovergin 1990 také v podobném stavu najeto 105 tis km. Nádherný to kousek, stál 110 tis Kč a už jsem vytahoval kreditku, že ho hned vykešuju. Naštestí jsem si to včas rozmyslel a koupil jsem to po čem jsem celé noci toužil. Cadillac je jen jeden 😊
Toto Quattroporte bolo tmavo modre, vnutri svetlohneda koza. Motor pravdepodobne 2.8V6 Biturbo, rocnik cca. 95-96. 100000km. Bez uvedenia ceny. Kraaaaasne... Kreditku netaham, bohuzial na auto ako hobby cas nemam... keby som mal, tak by sme s ace2 jazdili v rovnakej znacke... Cadillac Seville '84 by bol moj...
wolff
4100 euro stojí na Ferrari jedno kolo...Jen tak mezi nama...
wolff
bych zavzdychal taky...
Tak a v Blave pribudlo zase jedno dieťatko.Kamarát bol minulý týždeň u jedného chlápka v garáži a ten si urobil radosť novým červeným Maranellom.Teraz sú v BA 2 a údajne ho kúpil aby naštval majiteľa toho druhého.Teda aj ja by som chcel niekomu urobiť tak naschvál.
a hned si koupil efko.A stačilo by mi málo,360 spider v černé nebo tm modrý metle. Jaká se vám zdá nejlepší barva pro efko? Nic proti klasice- červený je ale na srazu jedno vedle druhýho.
to ie.xs: No a? Celý srazy Ferrari jsou tak nějak správně červený a já si myslím, že tak to má být 😄
to rbaron:Vlastně by mi to nevadilo,klasika je klasika.A ta červená je taky pěkná.Kromě na 456 GT.Tam si trvám na tý tmavě modrý metle!Ale třeba na 308 zase jen červenou.Je to o modelech některé mají svoji barvu jasnou,jen jednu a jiné mají několik nožností.Třeba Modena.
Páni a nezabúdal by som ani na žltú.Ja osobne by som bral 456 iba v modrej matalíze a ostatné modely buď červené alebo žlté.Tá červená je na Ferrari predsa len klasika.No také diablo by som bral v akejkoľvek.
Diablo v černé,nebo oranžové metle nejlíp verzi 6,0 VT
wolff
O.K.
wolff
Jedna nula žádná nula, co je to nula? Nic, takové prázdné nic...S tím Hufem to bylo dobrý..
Mě by se zdál prima ten Cad. co byl v komandu jak ho řídil ten černoch.Cabrio s haubnama že by tam přistál vrtulník a pérováním který umí udělat mořský vlny na požádání.
wolff
No sorry porovnávat Cadillac s Maserati, to je trochu ulítlý...To je jako porovnávat kapra s kačenou a hádat se co je lepší na vánočním stole. Obě jsou klasiky, ale každá opravdu jinak. A i cenový rozdíl dost značný (možná ne ani tak u ojetiny, ale u novýho auta určitě). P.S CTS a STS se mi dovela líbí...
Preco uletene? Obidve su auta ako konicek, urcite nie ako "spotrebny tovar", ktory ojazdis a strelis dalej, no nie?
Nemá někdo něco zajímavýho vo autech na videu?Ferrari nejlíp,ale klidně i něco jinýho.Třeba výměnym způsobem.Mám co nabídnout do výměny.
Tak koukám,že s videama jsem se nechyt tak to zkusím ještě s tištěnejma Ferrari.

Nemá někdo něco zajímavýho o Ferrari,knihy katalogy články v časákách.Moje představa je asi taková:výměna náhledů.Něco ukážete mě ,něco ukážu já vám.... Nebo jestli někdo umíte dobře anglicky a chcete se zabejvat překladem materiálů tak je možnost.Já materiály vy překlad.Tak se někdo ozvěte,nebo Ferrari nikoho nezajímá??????
Co si myslíte o novym motoru Ferrari V12 v Enzu? Prej ho budou dávat i do nástupců Maranella a 456.Tak nevím nevím asi ho trochu omezí.Jinak si to nedovedu představit.
Můj německý švagr koupil 360 modenu a než jsme se stačili domluvit na projížďce, tak jí po tejdnu rozstřelil o bilboard - prý mu někdo vyjel v zatáčce z protisměru 😒

Takže mám akorát foto
No já jsem četl statistiku a bylo tam zajímavé číslo kolik % Ferrari je rozstřeleno nevím kolik to bylo ale číslo to bylo až neskutečně vysoké, snad každé 2.

No neva, ukaž nám foto ?
[odkaz]
Jo tak to teda naštve.....
Hmm chudák auto. No nicméně se nezdá, že jel frajer pedpisově... Mimochodem a z toho vylezl nezraněn ?
Jantar: Neboj, tohle se opravi a v cechach se to bude prodavat jako super kousek, "jezdi skvele".

Jinak uprimnou soustrast, chudak auto. A co ridic?
Přežil a navíc byl jen pomlácenej - nechápu. Jednou jsem jel v A8 a už bych do auta s ním za volantem nesed. Prostě je dost bezohlednej a když je to švagr, tak co se týká aut a ježění - je to blb. A mimochodem u A8 se mi zdálo vzadu míň místa jak v Superbu. A jinak pro ty co v těhle autech nikdy neseděly (AUDI A8,Porsche Carrera 4,Ferrari 360 modena,svatební dar sestře BMW M3 cabrio) je sice hezký se s tím svézt, ale u nás v Čechách je to většinou nepoužitelný, takže jsem chvíli záviděl a dál si jezdím v Octávečce Tdi.
Aha, takže ho to rozštípnutí zase až tak nevadí jak na to koukám. Asi kdyby chtěl tak si koupí další.
Ale to víš, že ho to sere, přece je to dost peněz i pro něj i když bral nějakejch 50 t. marek. Nevím jak to má s pojišťovnou ale při tom stylu jízdy se divím, že už není dávno pod drnem. Ještě jsem zapoměl na Jeep Grand Cherokee limited. Samozřejmě ty auta nemá všechny najednou ale něco koupil, po 2 letech prodal a nebo to maj pronajatý nějaký jeho manažeři z práce nebo co. "prd mu rozumím a ségru to pořád nebaví překládat 😒" Živit bych to nechtěl - většina těch strojů jezdí na 98 benzín a spotřeba tak 12 a víc. A to mi ještě říkal, jak tady v Česku neumíme koukat do zrcátek. Tak mu povídám "Ty blbe, když jedeš 220 tak se tam kouknu a nic a za 5 vteřin tě mám na nárazníku) tak mu na chvíli sklaplo. Holt někdo má a někdo ne 😄 Ale bouračku sám od sebe ještě nezpůsobil-to zase musím uznat.
Sice to nepatří do týhle rubriky ale rád se podělím 😄

[odkaz]
Auto sice nic moc, ale musím uznat, že ty kola jsou docela pěkný, i když bych je obouvat nechtěl 😄

No jo škoda, že není Ferrari. Rád bych se projel. Uznávám totiž jen dvě značky v autmobilovém průmyslu. Cadillac a Ferrari. 50% již mám, ale řekl bych, že těch druhých 50% bude asi nepoměrně složitějších. Alespoň se povozit...
to ACE2: taky miluju Ferrari ale říkat o M3 že je nic moc? Já se v něm vezl a líbylo se mi to.Jsem dost náročnej takže to není špatný auto.

Teď jinam: viděli jste tu Buschovu káru?To je co.Měl jsem možnost vidět jak do toho leze šofér a když měl otevřený dveře tak jsem viděl jak jsou tlustý.Rám okna je asi 10 cm tlustej!A má skvělej zvuk.
Ještě aby neměl když je tam motor Vortec 6.0 V8. Nakonec zvuk toho motoru je slyšet v jednom videu v rubrice video na www.tady.cz/cadillac (byt je v Escalade a ne v limuzíně) no a maš fotky ? Já mám jen 3 a to ještě špatné (ta samá adresa jen sekce foto)
Bohužel nemám,páč jsem neměl u sebe foťák a byl jsem tam pracovně takže by to asi stejně nešlo. Já spíš fotim sporťáky,když mám čím.
Jantar: ale brala si ho tvoje sestra z lásky, že jo? 😊)))))
Asimov: Za takovejhle život bych si ho vzal taky z lásky 😊
Ze začátku jsem jim taky záviděl, ale jsou to oba pošukové a furt se hádaj - neměnil bych. Ty prachy člověka asi fakt dost změněj.
To Jantar: Poslal jsem ti email na adresu, kterou jsem našel na tvých stránkách - nevím jestli je správný. Jestli jsi ho dostal, prosím odpověď mi na můj email. díky