Zdravíčko, chci koupit Passat Combi 1.8 benzín, 1991, 110 tis.km, koupené nové v ČR. Na jakou cenu tak můžu jít a na co mám dávat pozor? Kde jsou slabší místa Passatů? Díky předem, Gábina
Co o tom autě víš, od koho je, že má nejeto jenom 110 tkm, to mě přijde hodně divné. Tím bych začal - historií.
Současný majitel je můj soused, takže dokážu odhadnout, jak často auto stálo v garáži a jak často poletovalo po silnicích. Ale i tak by mě zajímalo, jak se to dá zjistit?
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Já ti nevím, obecně se doporučují kupovat Passaty vyrobené až po roce 1993, po zásadní modernizaci, do té doby neuspokojuje dílenské zpracování - klapot, hluky. Pokud to ten člověk kupoval v roce 1991, tipoval bych to na podnikatelské auto s trošku jiným průběhem km, nicméně měl by mít servisní knížku pěkně orazítkovanou po 15tkm ze servisu, jinak se to zjistit nedá - tedy samozřejmě zkušený technik by měl poznat výrazný rozpor podle opotřebení některých dílů. Ale jestli je to někdo známý, důvěryhodný, co byl o víkendech vidět, jak to myje, nemusíš udělat špatnou koupi. Asi bych to vzal do slušného servisu, klidně značkového, zaplatil pár stovek a nechal celé zkontrolovat, včetně geometrie, brzd a tlumičů a rozhodl se. Nejčastější závady😒br />
- obtížné řazení zpětného rychlostního stupně
- nižší životnost ozubeného řemene
- opotřebení hnacích hřídelů
- netěsnost chladícího systému
- snížená účinost brzdového systému při zátěži
- porézní brzdové hadice (z počátku výroby)
- koroze výfukového systému
- obtížné řazení zpětného rychlostního stupně
- nižší životnost ozubeného řemene
- opotřebení hnacích hřídelů
- netěsnost chladícího systému
- snížená účinost brzdového systému při zátěži
- porézní brzdové hadice (z počátku výroby)
- koroze výfukového systému
Jinak, další postup se celkem dost liší případ od případu, značka od značky a okresní úřad od okresního úřadu, takže je vhodné, aby to vyřizoval někdo, kdo tomu rozumí...
Pardon,ze jsem se dovolila zeptat.
Pokud máš někoho, kdo ti za dobrou cenu cenu přiveze opravdu pěkné autíčko, pak za stejnou cenu, za kterou bys to auto koupil u nás, máš většinou o něco lepší (stavem) - a nebo podobné, ale o trochu levnější.