Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Mám tiež mondeo 2006. Mal som presne ten istý problém. Riešenie v servise - vadná jednotka spúšťania ventilátorov a zhorný motor. Na mieste ti to nechladí lebo sa nespustia predné ventilátory. Ale ako náhle sa rozbehneš, nápor vzduchu roztočí ventilátory a jednotka dostane signál, že je všetko OK a spusí chladnnie. Mne vymenili v servise celé tablo ventilátorov aj s jednotkou. Oprava stála aj z prácou 14800 sk.
Dong1
Me se po zapnuti klimy a stani na miste do 10sec. zapne i ventilator na chladici. A bezi celou dobu (jesli i behem jizdy nevim, sem se nekoukal 😄 )
třeba ano, ale to právě nevím. Potřebuji zjistit co ten ventilátor spíná.
DIM
....a neměl by ten ventilátor běžet VŽDY, když se zapne klima ??? U Octávie to tak určitě bylo, tady ne´vím.....
Dík. Jsem si jistý, že spojkou na kompresoru nebo komresorem to není. Tlakový systém pracuje parádně. Trubky jsou jako z ledu, když auto dlouho nestojí na místě. Problém začne, když auto delší dobu stojí na místě. Protože výparník klimatizace není chlazený naporovým vzduchem, přěhřívá se a celá klimatizace má nižší účinost. Jediný vebtilátor co tam vepředu je, je ventilátor za chladičem. Tak si myslím, že ten ventilátor má za určitých podmínek sepnout. Vede kněmu několik drátů a jsou na něm dva konektory.
Potřeboval bych schéma zapojení, abych to mohl rozlousknout.
No ventilator pred chladicem s tim asi nesouvisi. Dulezite je zda spina kompresor klimatizace. Pred par lety jsem resil obdobny problem, kdy kompresor spinal jen sporadicky. Na vine byla spojka, ktera kompresor pripojovala. V servisu na to nikdy neprisli a vymenili vsechno mozne, nicmene bez uspechu. Pritom staci vyndat ten hridelku ze spojky a trochu ji zbrousit-prisel na to jeden garaznik a taky jsem o tom pak cetl na motortalku. Oprava cca na 1hod.
zdenek5
Vyskoušej ventilátor na přímo,jestli není spálený,taky mrkni na pojistky.
Mám Mondeo 2006 a když auto stojí na místě klimatizace nechladí. Jakmile se rozjedu na vyšší rychlost cca 40 kmh chladí parádně. Trochu jsem to sledoval a zjistil jsem, že mi nespíná ventilátor před chladičěm. Nevím jak a co ho má spínat. Nemáte s tím někdo skušenosti pořípadě schéma zapojení? Dík.