Já nevím, ale jsou tady nějaký zmatky. Mě např. vypadl příspěvek, jestli to má Kazan na svoji VR6. A vůbec, dřív tam bylo číslo příspěvku, dalo se podle toho orientovat, teď je tam jakési datum registrace, nějak to asi nechápu, někdo tam má bydliště ???, chybi reload.
To je pravda. Na ST diskusi a v článcích to rozebírají. Teď jsem psal do Golf V. Znovu se rozčilovat nebudu. Ale to bychom se dostali na jiné téma.
se nestyď já se na startrek taky koukám, je to příjemný seriál. Škoda že ho dávají v tak nesmyslném času >😒]
Sorry, teď vidím, že se ten startrek zobrazil jako odkaz. To jsem nečekal. To jsem nechtěl , nemám s tím serverem nic společného.
to ace 2: Ten login z "průvodce" to nejsem já. Já jinde, než na motorcafe nejsem, neboť nemám absolutně čas. Je jasný, že třeba na www.trekdnes.cz bych měl asi s tímto loginem smůlu, ale to je jedno. Tam se lidi jmenujou spíš podle postav z tohoto seriálu. Nicméně když mám čas, občas zabrousím sem, nebo do startreku, nebo mobilmania. Mimochodem, teď jsem si koupil Sony Ericsson T630 a jako schéma na mobilu mám Subaru (jsem příznivec), dokonce je tam schéma i STI a WRX. Ale to spíš tak na okraj, asi to patří do téma Subaru.
Kazan: No co no, byl nějakej bordel v databázi a nechtělo mě to sem pustit tak až po zásahu admina... 😁
Voy: no já znal jednoho Voy z jednoho diskuzního serveru, který už neexistuje, jmenoval se www.pruvodce.cz
To ace2: se star trekem nemám nic společného, i když se mi líbí. Zkratka je stejná, jak u Voyageru, ale vznikla zkomolením jména. Jsem nevěděl, že je to MB. To je pak jiná písnička.
To kazan: modrá folie na modré barvě, no chtělo by to vidět. Ale pokud by byl odstín vkusný a ladil by s odstínem vozu, pak je to lepší, než černá, nebo pokov. Jinak souhlas s tím, že kombinace celý černý vůz s chromovými lištami je super. Je to sice mafiánský a nepraktický, ale chtěl bych to taky.
To kazan: modrá folie na modré barvě, no chtělo by to vidět. Ale pokud by byl odstín vkusný a ladil by s odstínem vozu, pak je to lepší, než černá, nebo pokov. Jinak souhlas s tím, že kombinace celý černý vůz s chromovými lištami je super. Je to sice mafiánský a nepraktický, ale chtěl bych to taky.
Ty jo..... jak tak čtu ACE2 příspěvek... jakej je názor na světle modrou (zesvětlená Subaru modrá) a k ní lehce modrý fólie? Jsem přikládal vzorník a vypadalo to dobře, neche semi dávat kýčovitě černou nebo zrcadlo a jiná barva mne nenapadá...
Dík za nápady...
Dík za nápady...
Voy: Hele nemáš něco společnýho se startrekem ?
K autu. No Cadillac má okna tonované do zelena, nicméně tam bych žádná zásah dělat nechtěl. Myslel jsem to na Mercedes, ten je tmavě modrý, takže tmavá okna by mohla být zajímavá. Na druhou stranu nevím jestli bych nezabil siuletu toho auta, kdyby bylo černé tak je to bez debat, není nic hezčího než černé auto, černá okna a hromované lišty, pak krásně vystoupí nerušeně celá siluleta a záměr designéra. No uvidíme. Jiné barevné varianty vidím dost divoce, třeba do tmavě modra, tedy odstín auta, to by asi vypadalo divně.... hmm uvidíme, počkám na jaro.
K autu. No Cadillac má okna tonované do zelena, nicméně tam bych žádná zásah dělat nechtěl. Myslel jsem to na Mercedes, ten je tmavě modrý, takže tmavá okna by mohla být zajímavá. Na druhou stranu nevím jestli bych nezabil siuletu toho auta, kdyby bylo černé tak je to bez debat, není nic hezčího než černé auto, černá okna a hromované lišty, pak krásně vystoupí nerušeně celá siluleta a záměr designéra. No uvidíme. Jiné barevné varianty vidím dost divoce, třeba do tmavě modra, tedy odstín auta, to by asi vypadalo divně.... hmm uvidíme, počkám na jaro.
to Syso... no jestli to za to stoji si musi kazdej posoudit sam, neni to zadara, ale na druhou stranu za tu trochu soukromi, nizsi riziko vykradeni, menis horko a opotrebovani interieru a nejakej ten UV filtr a v neposledni rade i trosku estetiky.....asi to za to stoji, pro mne urcite, protoze v celkovych nakladech co sem do auta vrazil, je to malickost....
Vzhledem k tomu, ze nikdo mi nenasadil brouka do hlavy s barevnym pokovenim do 200km od KV, tak jdu taky do folii a jelikoz pan z Bruxsafolu je velice sympatickej a videl sem x jeho praci a vypadaly dobre, holt skocim do folii, jeste pockam az mu prijde novej vzornik....
Vzhledem k tomu, ze nikdo mi nenasadil brouka do hlavy s barevnym pokovenim do 200km od KV, tak jdu taky do folii a jelikoz pan z Bruxsafolu je velice sympatickej a videl sem x jeho praci a vypadaly dobre, holt skocim do folii, jeste pockam az mu prijde novej vzornik....
Mam nove cervene Punto a rozmyslam nad foliami.Nejde mi o esteticku stranku,skor o to aby som v aute nemal take teplo.
Odporucate mi folie? Stoji ten efekt za tie peniaze cca 4tis Sk?
Odporucate mi folie? Stoji ten efekt za tie peniaze cca 4tis Sk?
to ace - Jen tak naokraj...kdybych měl takovou káru, jak máš ty, asi bych se rozmýšlel. Pokovení by nepřipadalo v úvahu, působí to "strupsky" a na takovém autě by to nebylo vůbec vhodné. Volil bych folii, ale rozmýšlel bych se jakou. Jaká byla barva oken při výrobě ? Zbarveno do zelena? Amíci to měli zabarvený i tenkrát? Možná to dnes trochu vybledlo. Barvu máš, pokud se nemýlím bílou, pak se snad hodí jen ten nádech zelené, nebo možná trochu černé. Ale trochu, pohřebák z toho dělat se nehodí. Nechal bych si to někde udělat, bubliny ne ne...
Tady se stále ptáte na zkušenosti s foliema. Opravdu záleží kdo to dělá. Já jsem si to nechal dělat u borce již před mnoha lety a nemám žádný problém. Když se pak vytasili s těma atestama, normálně jsem tam přišel, on si mě našel v "knize práce", kde měl všechny zakázky a z toho vyčetl přesný typ folie, vypsal mě kartičku s atestem dal mě na každé sklo malou samolepku s nějakýma údajama. Sice za to něco chtěl, ale oficiálně na doklad. Jak jsem se tak přehraboval v té jeho knize, viděl jsem, že má práce dost, dělá i pro oficiální autosalóny, takže nějakej * to asi nebude. Teď budu brát nové auto a z autosalonu ho vyzvedávám už s foliema na skle. Pokovení nevím, ale viděl jsem pár aut, co to měly poškrábané a nevypadá to dobře. Asi taky záleží, kdo to dělá. Všechno je to rukama. Pro folie mluví argumenty: levnější, dá se sundat při dalším prodeji, chrání proti rozbití a vykradení , snadnější a levnější výměna např. při poškrábání nebo prasknutí skla.. Já bych šel do folie.
No a čím byla ta vada? Lemplovskejma hnátkama co to lepily a nebo vada materiálu?
A kterej typ Bruxsafolu si měl? Bylo to Quantum?
>😒]
Dík..
A kterej typ Bruxsafolu si měl? Bylo to Quantum?
>😒]
Dík..
No a čím byla ta vada? Lemplovskejma hnátkama co to lepily a nebo vada materiálu?
>😒]
Dík..
KaZaN van Hyena on VR6
>😒]
Dík..
KaZaN van Hyena on VR6
Mam Bruxsafol na aute od rijna a zacinaji se delat bubliny. Jedno okno jsem reklamoval hned po tydnu, protoze folie na mnoha mistech mela poskozeni, vymenili to. Pokud se to bude zhorsovat, necham to predelat nebo sundat cely. Ta firma je Prahy a doporucil mi ji sam Safex.
KOukal sem i tady dělaj pokov a nafotkách mi přijde, že sou to i barvy.... ale pro mne opět z ruky.... [odkaz]
No jde o to, že přední okna nesmí bejt viditlně moc tmavý, protože fakt 30%ní folie je velice pruhledna..... některej foliar ti skoro i rekne, ze to ani nema cenu tam davat, ale kdyz mas barevny tak to das jen kvuli odstinu....
Atest nevim, jestli nemusis mit i na skle, jak vypada ten papir nevim, ale mam to nekde, vypada to jako certifikat myslim..... myslim ze to mam nekde nascanovany od Mr. Nedbyho....
Nicméně ten atest Ti dá asi každá slušná firma.
Ale co furt tady nevidím sou nějaký reakce plný zkušeností.... jsem už teda na 80% rozhodnutej jít do folií, kvůli ceně a bezproblémovosti (dělaj to tu kousek ode mne narozdíl od pokovu v Olomouci).
Atest nevim, jestli nemusis mit i na skle, jak vypada ten papir nevim, ale mam to nekde, vypada to jako certifikat myslim..... myslim ze to mam nekde nascanovany od Mr. Nedbyho....
Nicméně ten atest Ti dá asi každá slušná firma.
Ale co furt tady nevidím sou nějaký reakce plný zkušeností.... jsem už teda na 80% rozhodnutej jít do folií, kvůli ceně a bezproblémovosti (dělaj to tu kousek ode mne narozdíl od pokovu v Olomouci).
OK tak jestli to tedy chápu, teoreticky může být zatmavení jakýkoliv, jen na něj musím mít atest... čistě teoreticky, a jen tak mezi náma divkama, ten atest se dá asi dovyrobit že ano 😊))
Firma nebo aspon vyškolenej maník na to má všelijaký ty hladítka a udělátka a za pár desítek minut to máš hotový na autě....
Pokov je hotov taky za několik hodin, ale bohužel, ne na autě...
Mám známýho co má Corrado červený a má pokovený sklad do modrozrcadlova.. BOMBA.... akorát ten frajer z Teplic co mu to dělal to zabalil, že prej vo to nebyl zájem )o:
Pokov je hotov taky za několik hodin, ale bohužel, ne na autě...
Mám známýho co má Corrado červený a má pokovený sklad do modrozrcadlova.. BOMBA.... akorát ten frajer z Teplic co mu to dělal to zabalil, že prej vo to nebyl zájem )o:
Jo a samozřejmě folie z pumpy nebrat ani zadara...řekl bych, že je někdo použil na Octávce co s ní jezdím a ven nevidim skoro ani ve dne, natož v noci )o: .. a když mi prdla stahovačka a vokno zajelo dolu, tak když sem ho vytáhl, tak tři šlicy přes celý vokno ve folii... fakt na nic.. (o:
A vo to de, mám barvu o něco světlejší než modrá co je na Subaru Imprezách.. a sám nevím jakou barvu dát.....navíc sou Ti schoný na pokovu opravdu upravit odstín na přání... skla by počkali, ale odsud neznám nikoho kdo by jezdil do Olomouce a pak ještě i zpátky.... a krom nákladů na cestu si nejsem zas až tak jistej, jestli to fakt stojí za ty prachy navíc z apokovení proti foliim. Přecejen je to rozdil rekneme 3-4litru, tedy skoro polovina.
Jinak k tem limitum.... dobrej foliar a pokovář (o: Ti dá atest, tzn nějaká sračička na sklo a papír, to Ti dá pochopitelně jen v případě, že si necháš domluvit, že Ti na přední boční skla nedá nic co by to "zhoršilo o víc jak 30% procent, tedy na 70% a to mi věř, to je opravdu lehký zatmavení, obecně se říká, že když dáš třeba ještě o 10% víc, nikdo to moc nepozná nebo přihmouří oko, otázka je, zda TI na to dá ten člověk ten atest. Zadní okna včetně bočních už dneska snad můžeš zatmavit klidně na stoprocent, ovšem furt musíš mít asi atest.
Bublinky záleží na kvalitě folii a lepidle použitýho a hlavně na hnátách toho kdo to lepí, takže tady bych nešetřil jak jsme řekl, mně všichni doporučujou Bruxsafol, mám štígro, dělá to supe rchlapík tady u nás, pučil mi i vzorníky a je velmi vstřícnej.
Výhled přes folii záleži na jejich parametrch, tech parametru je neklik radek v tabulce, ne vsemu rozumim (o: reflexe, propustnost atd... kvalitni vhodna folie ti vyhled ven nezhorsi nebo jen minimalne,podobne je to s pokovem, pokov tim je vcelku vyhlasenej, ze vyhled za auta nezhorsi.
KaZaN van Hyena
Jinak k tem limitum.... dobrej foliar a pokovář (o: Ti dá atest, tzn nějaká sračička na sklo a papír, to Ti dá pochopitelně jen v případě, že si necháš domluvit, že Ti na přední boční skla nedá nic co by to "zhoršilo o víc jak 30% procent, tedy na 70% a to mi věř, to je opravdu lehký zatmavení, obecně se říká, že když dáš třeba ještě o 10% víc, nikdo to moc nepozná nebo přihmouří oko, otázka je, zda TI na to dá ten člověk ten atest. Zadní okna včetně bočních už dneska snad můžeš zatmavit klidně na stoprocent, ovšem furt musíš mít asi atest.
Bublinky záleží na kvalitě folii a lepidle použitýho a hlavně na hnátách toho kdo to lepí, takže tady bych nešetřil jak jsme řekl, mně všichni doporučujou Bruxsafol, mám štígro, dělá to supe rchlapík tady u nás, pučil mi i vzorníky a je velmi vstřícnej.
Výhled přes folii záleži na jejich parametrch, tech parametru je neklik radek v tabulce, ne vsemu rozumim (o: reflexe, propustnost atd... kvalitni vhodna folie ti vyhled ven nezhorsi nebo jen minimalne,podobne je to s pokovem, pokov tim je vcelku vyhlasenej, ze vyhled za auta nezhorsi.
KaZaN van Hyena
Lenin: jenže pod fajfkou je většinou folie typu "vole vod Franty vodvedle vole za 235 kaček celý auto no neber to né" a je přes ní vídět asi jako přes černej papír. O případným atestu ani nemluvě.... Podle té tmavě modré barvy auta bych to tipoval na medvěda, než na Caddyho...
Doporučuji Ti navštívit nějaký tunnigový sraz a tam sosat a sosat informace, jakápak folie pod tou fajfkou je...😄 Snad nechceš zprznit caddyho?!?!?!
Spokojenost s pokovením úplná. Ještě jsem je nenamontoval 😊)) inu kovářova kobyla. Ne, vypadá to pěkně, kolega už je má namontované a spokojenost, akorát remcá, že to mohlo být víc (objednali jsme si jen velmi lehce, atest to splňuje bezpečně). Na ty budíky se ho musím zeptat, pán je hračička a palubka mu září, tak to bude vědět... Jinak pokud ty skla nepostrádáš, dá se domluvit s někým, kdo tam jezdí, ne? Akorát si nevybereš podle vzorníku...
Prominte mi neznalost v tomto ohledu, takže pro mě pomaleji a jednodušeji. Rád bych černé folie na auto, protože si připadám jak "fish in the bowl" jak říkají angličané, zvláště pak zastavím-li vedle prostředku hromadné dopravy. Pochopitelně bych nejraději co nejvyšší zatlumení, ale opět bych rád viděl v noci ven a nered bych měl problémy na hranicích. Tedy mé otázky jsou. Jaké maximální "černo" je povoleno, jaké jsou záludnosti ve schválení, jaké jsou typy folii a co doporučuje za značku jako značku pokud možno nejlepší. Tedy žádné škrábance, žádné bublinky, žádné blednutí, či jiná negativa s tím spojená. Též co myslíte, předpokládám, že na hodně tmavě modrou barvu asi černé folie že ano ?
Jo to bude ta samá firma, za barvu je příplatek 2000Kč. Jenže jájsem z ZČ, takže to je na pytel, vyšlo by mne to na balík, leda bych se domluvil ještě s X lidma, vyškemral slevičku a cestu bysme si rozdělili.
A co spokojenost s pokovením? Tak yjsme slyšel názory, že ten pokov dost odráží interiér, třeba v noci budíky atd...
A do kvalitních folii se dá dát taky titan a pak jsou maj podobnej efekt jako pokov.
A co spokojenost s pokovením? Tak yjsme slyšel názory, že ten pokov dost odráží interiér, třeba v noci budíky atd...
A do kvalitních folii se dá dát taky titan a pak jsou maj podobnej efekt jako pokov.
Já jsem si nechal skla pokovit, protože mám několik sad skel navíc, z rozebraných aut, takže můžu libovolně e😜erimentovat a přehazovat... Pokoveno tím nejlevnějším - titan, dělali to v Olomouci, číslo můžu poslat mailem (atcc@seznam.cz). Cenu nevím, protože jsme nechávali dělat dvě sady (vyndané), a výměnou za nějaké díly - ale 5-dveř i s montáží bych soukromě odhadl 5-6tis? Dle jejich sdělení uměj i nějaké barvy, ale je to výrazně dražší než ten základní titan.
Zrovna mi tohle téma padlo do rány, už delší dobu se rozhoduju, zda pokovit nebo folie. Okna mám vyndaný, takže hlavní negativum pokovení, tedy to, že s emusí vyndavat okna, což se u folií nemusí, mne netrápí.
Jaká jsem tedy našel pozitiva negativa?
FOLIE: Okna nemusi ven, profik j eumi nalepit na aute, v pripade nouze je muzes sloupat (doporucuju si to nechat sundat u nekoho kdo vi jak na to), veliká pestrost výběru barev a odstínů a typů, možnost fólie bezpečnostní, což má klad i zápor, do auta Ti nikdo nevleze (relativně), ale při bouračce dost blbě polezeš ven, výhoda nízké ceny, např G3 5dvéř Ti udělaj do 4000 kvalitní folií Bruxsafol Quantum, coz je folie odolna proti odreni, ma dlouhodobou barevnou stalost (coz taky nemaj vsecky), dobry filtrovani tepla, UV zařeni atd, aspon to o ni rikaj, dalsi dobrou znackou je udajne 3M a taky snad Johnson, ale urcite je jich hafo. Nevyhoda folie je tedy snad jen v tom, že ač i spec proti odření, tak se odře líp než pokov.
POKOVENI: Nevyhoda je, ze okna ven, nevýhoda, že když to poškrábeš, protože i to se dá, tak zase okno ven a nejsem si jistej, jestli to nemusíš dokonce vyměnit z ajiný a znovu pokovit. Nevýhoda je, že je to o dost dražší, dělaj to jen na pár místech a pokud chceš barevný pokovení, což je můj případ, tak sem sehnal jen jednu firmu v Olomouci, firma velice solidní, schopná podat spoustu informací, možnost jakýchkoliv odstínů a barev, snad kromě totální černý, dokonce umí udělat i barevný přechod od předu dozadu atd. Nicméně pro mne je to z ruky a ve finále to vyjde dvakrát dráž než folie. Nevýhoda pokovu udajne je trosku s udrzbou, je nutno dokonale cistit, jinak mastnota je dobre vidat v podobe flicku a mapek. Ostatni firmy co delaj pokov mi neumely podat zadny poradny informace a byly dost drahy na to, ze delaj jen cernej resp zrcadlovej pokov. Ten jsme sehnal na totez auto G3 5dver za cca 5200. V Olomouci to barevny pokoveni za cca 5800. Podotykam, ze bez prace za vyndavani skel, ty mam jiz vyndany.
Obecne plati, ze oboji snizuje teplotu v aute, oboji snizuje UV, oboji setri interier proti starnuti blednuti atd, oboji podle parametru snizuje pruhled do auta a oboji pokud volite kvalitni formu by melo mit dobry vyhled z auta samozrejme podle stupne zatmaveni, oboji ma atest a u obojiho plati, ze predni bocni okna nesmi jit pres 30%ni snizeni viditelnosti ven.
Takze to jsou informace co jsem zjistil, hnatu do krbu za ne nestrcim a budu rad, kdyz nekdo prida nejaky svoje zkusenosti, pripadne pokud mate nejaky kontakty na pokov barevne, nebude to snad reklama mi jen sem napsat. Obecne by mne zajimali zkusenosti tech co maj pokov, protoze sem na vazkach....
Ciao KaZaN on VR6
Jaká jsem tedy našel pozitiva negativa?
FOLIE: Okna nemusi ven, profik j eumi nalepit na aute, v pripade nouze je muzes sloupat (doporucuju si to nechat sundat u nekoho kdo vi jak na to), veliká pestrost výběru barev a odstínů a typů, možnost fólie bezpečnostní, což má klad i zápor, do auta Ti nikdo nevleze (relativně), ale při bouračce dost blbě polezeš ven, výhoda nízké ceny, např G3 5dvéř Ti udělaj do 4000 kvalitní folií Bruxsafol Quantum, coz je folie odolna proti odreni, ma dlouhodobou barevnou stalost (coz taky nemaj vsecky), dobry filtrovani tepla, UV zařeni atd, aspon to o ni rikaj, dalsi dobrou znackou je udajne 3M a taky snad Johnson, ale urcite je jich hafo. Nevyhoda folie je tedy snad jen v tom, že ač i spec proti odření, tak se odře líp než pokov.
POKOVENI: Nevyhoda je, ze okna ven, nevýhoda, že když to poškrábeš, protože i to se dá, tak zase okno ven a nejsem si jistej, jestli to nemusíš dokonce vyměnit z ajiný a znovu pokovit. Nevýhoda je, že je to o dost dražší, dělaj to jen na pár místech a pokud chceš barevný pokovení, což je můj případ, tak sem sehnal jen jednu firmu v Olomouci, firma velice solidní, schopná podat spoustu informací, možnost jakýchkoliv odstínů a barev, snad kromě totální černý, dokonce umí udělat i barevný přechod od předu dozadu atd. Nicméně pro mne je to z ruky a ve finále to vyjde dvakrát dráž než folie. Nevýhoda pokovu udajne je trosku s udrzbou, je nutno dokonale cistit, jinak mastnota je dobre vidat v podobe flicku a mapek. Ostatni firmy co delaj pokov mi neumely podat zadny poradny informace a byly dost drahy na to, ze delaj jen cernej resp zrcadlovej pokov. Ten jsme sehnal na totez auto G3 5dver za cca 5200. V Olomouci to barevny pokoveni za cca 5800. Podotykam, ze bez prace za vyndavani skel, ty mam jiz vyndany.
Obecne plati, ze oboji snizuje teplotu v aute, oboji snizuje UV, oboji setri interier proti starnuti blednuti atd, oboji podle parametru snizuje pruhled do auta a oboji pokud volite kvalitni formu by melo mit dobry vyhled z auta samozrejme podle stupne zatmaveni, oboji ma atest a u obojiho plati, ze predni bocni okna nesmi jit pres 30%ni snizeni viditelnosti ven.
Takze to jsou informace co jsem zjistil, hnatu do krbu za ne nestrcim a budu rad, kdyz nekdo prida nejaky svoje zkusenosti, pripadne pokud mate nejaky kontakty na pokov barevne, nebude to snad reklama mi jen sem napsat. Obecne by mne zajimali zkusenosti tech co maj pokov, protoze sem na vazkach....
Ciao KaZaN on VR6
Je mi jasne ze folia klimu nenahradi,ale aspon nieco to snad pomoze. Sused vozi v aute psa a vrelo mi to odporucal. Chcel som vediet ci efekt folii (hlavne zmiernenie teploty v aute) stoji za tie peniaze. To ze mi nikto nevidi do auta je mi ukradnute,lebo v aute nic nenechavam,popripade to hodim do kufra.
Asi je to tak jak píše ccc. Teplo ti to moc nesníží, ale je to určitě lepší, než bez nich, zmírní to aspoň dopad přímého slunečního svitu a v autě je jen "teplo", ale ne "pálivé horko". Klimu to v žádném případě nenahradí. V noci je sice vidět trochu hůř, ale mě to nedělá potíže. Pokud máš kvalitní folii, pak je tam princip, že z auta je vidět dobře, do auta špatně. Každopádně by sis měl stupeň zatmavení vyzkoušet, buď přímo na firmě co to lepí, nebo u někoho, kdo to má na autě.
Pri kupe noveho auta som sa dostal do slusneho minusu a na klimu uz nezostali peniaze.Kazde leto je coraz vacsie teplo a tak som sa Vas, co uz folie na oknach mate, chcel opytat ci sa oplati investovat tych 3500-4200 Sk. Urcite to vsetci pozname v lete nastupit do rozpaleneho auta. Je to naozaj tak citit ked tie folie na zadnych oknach dveri a zadnom skle su? Mam obavu pred velkym zatemnenim pri vyhlade z auta.Ake folie by ste odporucili? Zavraj je ich viacero druhov a najlepsie su tzv. metalizovane. Poradi mi niekto?
Mám folie na dvou autech. Nemůžu si to vynachválit. Předně je ale nutno je mít dobře nalepené. V nějakém fóru se o tom lidi bavili, princip je jasný, buď si šikovnej, pak se s tím trap sám (hlavně zadní okno, to je maturita), nebo to svěř odborníkům. Já jsem jim to svěřil a jsem fakt spokojenej. Lidi nečumí do auta, v létě to chrání proti slunci, auto je o dost hezčí. Záleží jaký odstín si vybereš a kolik procent zatmavení. V noci je to v pohodě ale každý ať si míru zatmavení určí sám. Je ale nutné mít na ně atest, protože na STK s tím dělají od roku 2004 děsný potíže, od května to bude asi fakt nutný. Já mám nějakou nálepečku na okně + atest kartičku a je klid. Výhodou folií je, že se dají sundat např. při dalším prodeji vozu. Když sklo pokovíš, pak už se toho nezbavíš a je jasné, že ne každému se zatmavená skla líbí. Resume - velmi doporučuji
>😒] Jinak teda pro jistotu, jo mám to na svojí VeRunku.... 😉