Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

18 komentářů

Nazdárek,sháním info o bluetooth handsfree do nové Octavie-máte někdo zkušenost?
To Blasio: Doporučuji Parrot CK-3100 (bluetooth sada s displejem).
PavelK_
Dotaz, co máš za telefon? Pokud máš totiž N6230i (platí pouze pro íčko!), tak na trhu v současnosti není bezproblémová sada, tj. sada která funguje vždy a všem.
To swe: hmmmm, docela zajímavý poznatek.... >😁

Pokud máš totiž N6230i (platí pouze pro íčko!), tak na trhu v současnosti není bezproblémová sada, tj. sada která funguje vždy a všem.

Před 3 týdny jsme vybavovali jednu firmu 53 kusy telefonů Nokia 6230i s firmwarem 3.30 a bluetooth HF sadou Parrot CK-3100 také s novým firmwarem. U této firmy panuje veliká spokojenost a bude brát ještě několik dalších kousků. Parrot má hlavně jednu obrovskou výhodu v tom, že si ji může člověk sám velmi jednoduše upgradovat pomocí bluetooth na nový firmware, podporující novější modely telefonů.

pokud vím tak má Nokia 6230i problémy pouze v originál sadě CK-7W a to pokud se požívá připojení přes kabel. Ve spojení s bluetooth chodí bezproblémově.
spitfire
Mám 6230i a není s tím problém.
Ježimarjá, do tohoto se zrovna chystám, tzn. kombinace Nokia 6230i s CK-7W a držákem pro kabel. propojení !!! Nestraš mě a informuj o jaký problém se jedná !
To omicron: Je to drobná softwarová chyba, ketrá bude zcela jistě brzy odstraněna v rámci nového firmwaru v telefonu. Přístroj občas po vyndání z HF sady hlásí hlášku "připojit pomocí USB" a zrušit se to dá jedině vložením a opětovným vyndáním z HF sady či vyndáním baterky z telefonu.
Jo , brázdiči, to znám . Někdy když telefon vyndávám , tak se objeví hláška, " AKTIVOVAT PŘENOS DAT POMOCÍ USB ? " Jsou tam možnosti ano-ne, ale nic tu hlášku nezruší. Jen to tam šoupnout na ty kontakty ještě jednou a nebo vypnout, pokud to jde. Podle mě je ale problém s příliš titěrnými připojovacími piny v konektoru, při vyndávání se tam zřejmě může vytvořit nějaký falešný signál, a telefon si pak myslí, že je napojený na USB kabel a proto tvrdošíjně požaduje komunikaci přes USB. Myslím, že podobnou reakci vyvolaly třeba i drobné v kapse, kde jsme měl i telefon..........
........taky mě štvalo, že jakýkoliv kontakt s telefonem v držáku vypne zvuk u rádia na několik sekund.........řešil jsem to překopáním profilu PAGER tak, že jsem zrušil všechny tóny výstrahy, zvuk kláves a nechal jen zvonění.......A přejmenoval jsem ten profil na " POMALU, DIME " 😃

Stejně ale někdy při přejezdu nějaké nerovnosti telefon v držáku poskočí tak, že se rádio přepne do PHONE ........a zase chvíli nehraje. Do toho HF se ale asi nastavit nic nedá...........

Skvělé je ovládání hlasitosti.
To DIM: Ujišťuji tě že v titěrných pinech to není. Jsou zcela stejné jako u Nokie 6230 bez (i) a ta ten problém nemá. Je to softwarová záležitost.
Tak si nechávám nahrát nový software.......3.40. Snad to bude lepší 😃
spitfire
to Brázdič: Ten tam mám. Funguje docela dobře, akorát mu chcíplo podsvícení.
To spitfire: To je pech. My máme přibližně 1 reklamaci na 60ks a podsvícení ještě nikdy neodešlo. Většinou je problém s kvalitou hovoru.
spitfire
to Brázdič: No mně to až tak nevadí, stejně se mi nelíbilo, jak to svítilo (neladilo to s ostatními budíky). Kvalita hovoru stojí za prd zejména když je mobil v tašce v kufru 😁
CK-7W mi s N6670 pomerne spolehlive slape pres BT. Jedinej problem, je, ze kdyz jsem pres BT pripojenej s HF, tak zaroven nemuzu pouzivat BT spojeni s notebookem na GPRS. Obcas surfuju na miste spolujezdce nebo v totalni zacpe, za jizdy normalne ne... 😊. Jo, a zapomente na slicovany plasty, nevim, jestli je to servisem, ale u Avansis mi ted nejak nesedi plast kolem radici paky (cudlik mam vedle paky) a trochu mi poskrabali okraje plastu, jak se snazili dostat nekam pod palubku.
Mám velké trápení. Pomzte mi někdo apsoň vlídným slovem. Před měsícem jsem dostal služebnmí Octavii s tovární přípravou na "BT HF telefon GSM II". S N 6230i to fungovalo dobře. S N6021 to fungovalo dobře. Jenomže jsem si koupil N6131 - 😢 a je to špatný, moc špatný ... Odpojuje se mi telefon při každém druhém hovoru. A za chvíli se zase sám přihlásí. Používám ho jenom přes BT, adaptér na tu tovární sadu nedělají a ani dělat nebudou. Může to dělat tyhle trable proto, že to je "moc nový telefon" na "starší model BT v autě" ? V manuálu k autu se dokonce píše, že se nesmí používat BT telefonování "bez adaptéru" protože to "může poškodit elektroniku v autě". Nemáte s tím nekdo zkušenost?
covece a koukals, jestli je tvuj telefon ma podporu "z fabriky" ? V seznamu ho nevidim jako podporovyn typ.. Tim padem bych v tom videl hlavni zadrhel. Osobne nemam jeste zkusenosti, ale z toho duvodu, ze seznam oficialne podporovanych telefonu je znacne orezan, jsem uz zajistil N6021. Nechci to riskovat. Proto to takto, podle me, e😜licitne uvadeji a co jsem se ptal, je lepsi kdyz tlf splnuje vsechny predpoklady tedy ma "svuj" adapter/Podporu Bluetooth/Vyčítání tel.seznamu SIM/Doporučená nejnižší verze firmware

. Co se tyce pouzivani adapteru, teoreticky by melo fungovat, ale sichruji se. Zkousels jak funguje N6021 bez adapteru? Fungovalo to. Docela by me to zajimalo, protoze jsem si BT handsfree taky objednal a jsem na to zvedavej.
Díky. Na N6021 to fungovalo bez problémů. Dal jsem si teď přehrát firmware na na N6131 - nahráli mi tam znovu verzi 3.70. A zatím to funguje! Měl jsem zatím jenom asi 5 tleefonátů ale nevypadnul ani jeden. Ještě zajímavost: NOkia PC suite (pro synchronizaci MT s počítačem atd.) je stejná pro N6021 i pro N3161.