Zpět na článek

17 komentářů

Ahoj,

čím se dá "obnovit" těsnění kolem dveří. Každý radí něco jiného. Od oleje, petroleje přes všemožnou chemii. Oleji opravdu nevěřím, spíš to těsnění rozleptá a co jsem zkoušel několik přípravků, tak obvykle nic nevydržely a navíc se potom dveře lepily k rámu.
Jedine silikonovy olej a pripravky na jeho bazi!
tak tak..sam ho sem tam strikam a pomaha to..ovsem, tahneli opravdu moc..tak to samo zazraky neumi....
Niekedy sa odporúčal na ošetrenie gumových tesnení glycerín. Párkrát som to skúsil - bolo to dobré.
Jenže to glycerinové mýdlo umyješ - tedy pokud při mytí auta myješ i mezidveřní prostory.
dcgsd
Pouzivam Regum (hadam tech. glycerin) a tesneni jsou supr. Jen se toho nesmi napatlat mnoho (musi se otrit) jinak lepi. Na obalu pisi ze dokonce "navrati vlastnosti" a mam pocit ze se tesneni (15 let stare) po aplikaci zlepsila.
glycerin, pokud mozno cisty, dovazel se z ruska na osetrovani manzet a hadic ulozenych raket, nekecam, mam ho jeste 3 litry z vojny, super vec i na pneumatiky, ale bacha ne na behou, nez to prosakne tak to klouze... Ale na zakonzervovani letnaku je to super...

pokud nejde jinak tak silikon ve sprayi, prodava se v GM electronics. Je docela drahy (400ml = 200kč), ale je to super vec na kozenou obuv na zimu... mimo jine... 😄
Ja som kúpil Glycerín v lekárni - asi decová fľaštička - vydržala mi hodne dlho, používal som ju však iba na tesnenia dverí. Pneumatiky zoderiem tak rýchlo, že ich ani nemusím ošetrovať.
Pokud si nekdo pamatujete na cervenou brzdovku, tak ta byla idealni. Na stare octavii jsem tim osetroval vse - od tesneni u svetel az po manzety a vzdy perfektne. Problem bude asi se sehnanim... :?
Adyn
Brzdovka je hlavně brutálně korozivní. V žádným případě bych ji nedal na něco do může přijít do styku s kovem!
To Adyn: Naprostý souhlas! To bych to už rovnou mohl patlat nějakou kyselinou...
Tak jsem skusil ten silikonový olej. Je to špičkový. Ještě jsem s ním natřel palubku a nemá to chybu. Palubka není mastná a ani prach se na ní nedrží. Jak jsem byl v tom krámě, tak jsem ještě uvažoval o teflonovém oleji. Byl za stejnou cenu a myslím, že by to mohla být taky paráda.
S teflonem pozor! Zatímco silikonem "nikdy nic nezkazíš", mně se podařilo některé druhy plastů oním teflonovým olejem "přebarvit" s nádechem do bíla... Záludnost spočívá v tom, že se to projeví až po pár dnech stání na slunci.
K tej brzdovej kvapaline by som chcel podotknúť, že pôvodne sa hovorilo o červenej, čo bola zmes glycerínu a ricínového oleja a skutočne bola na ošetrovanie gumy ideálna. Mala však bod varu niekde pri 120 stup. Ktovie, možno majú v Spolane nejaký zabudnutý sud...
S tím teflonem mám stejnou zkušenost,jak se ti to podařilo odstranit?Plasty jsou flekaté a nedaří se mi ty fleky odstranit.Nemáš nějaký tip?Díky
Přejel jsem to nějakým čističem/konzervátorem na plasty a po pár týdnech to zmizelo samo. Zřejmě "navždy" postižené zůstaly jen některé části plexi-dílů: jsou teď méně průhledné.
Ak mas motor, ktori sa da pocuvat, tak to daj prec!!! Ale ked bude prsat, nos si zo sebou v aute kybel a handry, lebo prud H20 ti bude tiect do auta! >😁 >😁 >😁 Asi som ti nepomohol, sorry!