Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

Mám novou Ford Fiestu (5/2004). Při jízdě nad 120 km/hod cítím vibrace v přední části vozu, úplně se mi roztřepe volant. Musím tak snížit rychlost na cca 80 a potm znovu zrychlit nad 120 a vibrace se zmírní. Několikrát jsem nechal převážit gumy (Bridgestone) a před týdnem jsem přezul na nové zimní (Goodyear UG6). Disky zůstaly původní orginál od Forda (plechové). Vibrace přesto nepřestaly. Auto hodlám reklamovat. Dejtě vědět, pokud jste se s tím někdo setkal a na co se zaměřit. Díky.
Lubos.1
Precitaj si diskusiu o P307, je tam viac moznych rieseni. Takisto boli s tymto problemy pri Nissane Almera.
Hele tezko radit,ale mam octavii a tenhle problem vyresila vymena tlumicu.Sice jsem neresil nove auto,ale skoro vse si na tom delam sam a dlouho jsem laboroval,nez jsem se odhodlal "sahnout" na tlumice.No konkretnejc.Pneu mas dobry.Mohly by to delat protektory,ale to se co pises vylucuje.Zkus vyvazeni jinde.Nekde mivaji citlivost vyvazovacky fakt hodne stazenou.Pokud ses si jistej,ze je to Ok a nebo jsi to uz zkousel,tak reklamuj.At se sveze technik a rekne.Stalo to myslim dost,tak at se staraj.Bohuzel se muze stat,ze na novem aute nebudou nove dily.Respektive jsou u nas v servisech praktiky,ze mechanici si pro sve zname pujci dil z noveho stylem kus za kus.Osobne bych to fakt typnul na ty tlumice.At delaji co umi a kdyz nebudou mit vysledky,tak jim to navrhni sam.Auto je v zaruce,takze reklamuj,reklamuj na nic necekej
dcgsd
co geometrie? Kazdopadne asi reklamace a oni si pak nejak poradi.
to Loop: a jak jsi na to prisel ze jsou to tlumice? Byl jsi na nejakych testech, projevovalo se to jeste nejak jinak?
Tlumice.
to Snehulak. Nebyl jsem na testech.Proste uz jsem vsechno povymenoval a zadna,nebo minimalni zmena.Gumy v ramenou i ve stabilizatoru,cepy rejdovy i na rizeni.Je fakt,ze jsem to citil hodne na zadku.Menil jsem pred tim zadni kotouce,tak jsem to pripisoval jim,nebo loziskum.Pak si rikam,jezdim hodne dalnice,auto jsem nekupoval novy,koupim tlumice.Na octavku jsou cenove v poho.Upozornuju zadnej tuning.Ale letni obuti mam 225/45/17.Vzdycky se mi auto rozkmitalo mezi 145-160km/h.masaz ledvin hadr.Pneu novy,obuti a vyvazeni u znamyho precizne.Pak jsem jednou na vecer vymenil jen zadni tlumice protoze to jde rychle a snadno.Ty co jsem vyndal nemeli sebemensi vuli a rikal jsem si,asi to delam zbytecne.A ejhle druhy den na dalnici pohoda.Auto uplne v klidu do maxima.Nikdy bych neveril,jak zadni tlumice dokazou ovlivnit chovani auta.Predky tam sly samozdrejme do tydne taky.
To Loop: jeste muzes rict kolik to auto melo najeto?
Melo 170tis km. Vepredu uz byli meneny,bohuzel za monroe,coz jsem si vyzkousel a nepovazuju je za tlumice a vzadu byli jeste originaly.Vsechny plynovy.
Outlander
Není to náhodou diesel? Hodně mi takovou neplech dělaly dieselový motory. Dělá to i když odřadíš? Na Octavii (1.9 TDI) i na Focusu (1.8 TDCi) je to to samý: všechno 10x převážený zkontrolovaný, ale kolem 120 to občas chytne vibrace do volantu - když vyšlápnu spojku, tak se to zklidní.

Na Octavii jsem to reklamoval několikrát, vždycky řekli, že je to v pohodě, že to není závada.
Jo jo.TDI 110K.Ale jak jsem psal,uz po vymene zadnich tlumicu pohoda.Ale co pises neni tak nelogicky,protoze uchyceni motoru vyuziva z casti napravnici jako pomocnyho ramu.Ty nezadouci vibrace se mi nekdy projevuji v jinym rezimu.Kdyz napriklad dojizdim ke krizovatce,nebo popojizdim v kolone a vyradim,tak se motor prakticky na volnobeh rozkmita a ma zvuk,jako kdyz "nepali" jeden valec.Jakmile ale zastavim,tak se vse okamzite srovna.A dela to ten dvouhmotovy setrvacnik!Proste tam nastanou vibrace,ktery by nemeli.U tech 100 konovejch cerpadlo-tryska ATD to pry uz nedela.
Me dela to same Civic, ale zjistil jsem, ze jen na nekterem povrchu, respektive nekdy to neni skor👋vubec citit, ale specialne na novych usecich (prekavpive) to proste rezonuje. Nevim cim to je, kola jsem daval prevazit a hlavne me mate ten povrch - vylozene to mam odpozorovane na jednom novem useku to kope pak plynule stejnou rychlosti a se stejnym plynem prejedu na stary povrch dalnice - ktery je opticky mnohem horsi - a nic - respektive pravidelna rezonance se zmeni na nepravidelne drncani. 😊
to gergi: Mozna,ze je ten novy usek opticky lepsi,ale nemusi to byt pravda.Bohuzel,z praxe. Na karlovarce,kde jezdim 4krat do tydne s kamionem a ktera je cela silena u obce Petrohrad vyfrezovali tak 2-3km usek a polozili nekolikavrstveny novy koberec.Sice uz tam nejsou vyjety koleje,ale drnca to tam silene.A uz jsou videt i hrboly.Takze kdyz je to takhle,tak muzeme ladit auta porad a vysledky budou dost maly. Jo pro Pitbull,sorry,pridal jsem Ti T.