Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Jezdím autem poměrně málo a vždycky mě potěší, když narazím na úsek, kde si můžu v relativním bezpečí za volantem trochu užít. Ale právě že jezdím málo, tak takové potkávám pouze občas. A zapomínám. Nepodělíte se se mnou o své oblíbené místa?

Pro začátek si vzpomenu na dvě😒br />
V Praze mezi Radotínskou cementárnou a Zadní kopaninou jsou skvělé serpentiny, kde se mimojiné jezdí dvě erzety Pražského rallysprintu.

Silnice z Ostravice na Staré Hamry kolem přehrady Šance.
Adyn
Já mám oblíbenou silnici 348. Používám ji jako objížďku D1 od Humpolce směrem na Brno, nebo klidně už od Velké Bíteše směrem na Prahu. Ono prakticky celé léto bylo v rozmezi 90-112 km nějaké uzavírky, takže jsem ji jel vícekrát. Jsou tam pěkné serpentínky (zejména za Humpolcem) a vcelku solidní asfalt. Jenom je hodně uzká (o to je to ale větší řidičský zážitek 😄 ) takže když si to před vámi šine kamioňák, tak máte po ptákách... 😒
Ceska Lipa, horni libchava, slunecna, stoupani na slunecnou a kamenicky senov. a pak sjezd slunecna skalice, naaaadherne serpentiny a supr asfalt a min. provoz, Paj jeste sloup maxov, cvikov, taky super serpentiny a stoupani, a pak jeste v okoli jestedu, tan ty vesnicky na uboci, super jizda
Outlander
Zajímavé téma, s radostí se dělím😒br />
Jižní Morava😒br />
Slavkov - Čejč

Silnice 54 a 419, mezi Násedlovicemi a Karlínem se jezdí závody do vrchu. Nový povrch, rychlá trasa s příjemnýma zatáčkama, malý provoz.

Zaječí - Milovice - Mikulov

Podél III. Novomlýnské nádrže, a potom přes hřeben Pálavských vrchů, krásná rychlá cesta, s minimálním provozem.

Bučovice - Vyškov

Silnice 431, dobrý povrch, malý provoz. Celkem rychlá a přehledná.

Kyjov - Koryčany - Zdounky

Silnice v horším stavu, ale hodně zatáčkovaná a dobře udělaná, malý provoz. Pozor na Křižovatku u Střílek s již zmiňovanou Buchlovskou, křižovatka smrti!

Uherský Ostroh - Hluk - Uherský Brod

Silnice 495, většinou rozumný provoz, hodně rychlá, hrubý povrch, zatáčky je potřeba trochu znát, místy zrádné, hlavně pozor nahoře před Hlukem!!! Tam je ostrá levá za horizontem, když ji nevyberete, sjedete nejdřív slušnej sráz a pak někomu rovnou na dvůr 😄

Holešov - Fryšták - Hošťálková - Jablůnka u Vsetína

Silnice 490 - 489 - 437

V úseku Holešov - Fryšták rychlá, dobře udělaná silnice, poměrně kvalitní povrch. Pozor, na některých místech zrádné zatáčky, zatáčky na horizontu, etc.

V úseku Fryšták - Jablůnka už je pomalejší, hodně zatáček, místy hodně rozbitá.

Severní Morava

Horní Bečva - Bumbálka - Makov - Bytča

Sice je to až na Slovensko, ale jedna z nejkrásnějších horských cest u nás. Když ji znáte, je hodně rychlá, většinou velmi kvalitní povrch, celkem rozumný provoz. Zvláště v noci krásné svezení.

Šternberk - Ecce Homo

To je asi nošení dříví do lesa, že? 😄

Šumperk - Rýmařov - Bruntál - Opava

Silnice číslo 11, už jsem ji dlouho nejel, ale mívala vždycky kvalitní povrch, velmi dobře udělaná, klopený zatáčky, rychlá, přehledná, minimum zrádných míst. V úseku Šumperk - Rýmařov přes sedlo Skřítek krásná horská silnice plná serpentin.

Červenohorské sedlo

Byla by krásná cesta plná krásných serpentin, ale je tu velký provoz a kamiony.

Prostějov - Litovel

Po silnici 449, rychlá, přehledná, hezká silnice. Mám to změřeno, že než se motat po dálnici a Olomouc, je to rychlejší tudy.

POZOR!!! Přejezd za Slatinicemi vypadá na první pohled nevinně, ale je to pěknej skok, navíc do zatáčky! Jednou jsem tam letěl, se zatáčkou jsem měl pak plný ruce práce.

Ostatní

Liberec - Frýdlant - Zawidów

Hodně točitá, mezi stromy, což mi není právě příjemný, ale když si ji najedete, tak je fakt fajn.

Jihlava - Pelhřimov

Hodně rychlá, ale krásný přehledný zatáčky, rozumný provoz

Pelhřimov - Jidřichův Hradec

Případně Pelhřimov - Tábor, obě jsou krásné cesty, ale s hodně velkým provozem, takže tak ideální na noc. Jinak to stojí za houby.

Další někdy příště, všem šťastnou cestu, kola dolů, jinak všechno ostatní nahoru!!! 😁
V cechach nemame na takovyhle radeni moc dobry podminky. Ja si libuju v Rakouskejch Alpach a na nejakym konkretnim miste ani tak nesejde
No, v Alpách jsem nebyl, ale myslím, že je u nás takových krásných míst dost. Nejblíž k mému bydlišti mám takový hezký úsek - z Uh. Hradiště na Brno přes "Buchlovské hory" - serpentýnky, dobrý asfalt...
.. no jeje. Tam ja to dobre znam, tam je to super 😄
ze jo 😄 😊 😊