Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

2174 komentářů

Zdar kolegove,
nedavno vysla nova kniha "Jak na to - Focus II a C-MAX" od Etzolda. Ja jsem ji uz poridil, ale chybi tam zrovna muj motor 1.8TDCi 85kW 😞. No kazdopadne uz jsem calouneni ze dveri odstranil a muzu rict, ze zadny draty pro vyhrejvany zrcatko nejsou ani ve sloupku (jak mi ve Fordim servisu rikali). Ja totiz nemam vyhrivana zpetna zrcatka (holt to TREND tenkrat nemel) a zjistoval jsem moznost porizeni pouze vyhrivanych skel (cca 600,-/kus) oproti celym zrcatkum (cca 2500,-/kus bez laku). No tahat draty buhviodkud se mi nechce, tak holt asi budu skrabat dal... Kdybyste s tim nekdo mel zkusenost, dejte vedet. Diky Mati.
Pri ceste na dialnici v rychlosti cca 130 km v tiahlom kopci mi znedazdania zasvietila cervena kontrolka a objavil sa napis "System engine failed ". Potom motor stratil vykon napriek zvysujucim sa otackam.

Ked som vypol motor a opat nastartoval, vsetko slo normalne.

Po cca 5 tis. najazdenych kilomentroch sa to zopakovalo v ramci jednej cesty 2 krat.

Nemate s tym tiez skusenosti. Co to moze byt?

Mam 1.6 TDCi, 11/2005
najlepsie skocit do servisu na diagnostiku, ale moze to byt praskla trubka od turba - mozes si to skontrolovat - praska to pri prihyteni k motoru.... stoji tak 200 eur...
měnil jsem tuhle trubku nedávno po druhé za 100 EUR. Poprvé ji měnili zdarma ještě v záruce (60000km). Prý je to již nový typ který nepraská....
preston
chci se zeptat, kde kupujete kapalinu do posilovace rizeni, v jednom servisu mi rekli, ze do c-maxe se lije specialni, kterou sezenu jen u fordu 😄, jinak bych si mohl poskodit rizeni a jinde mi zas nabidli univerzalni od castrolu, tak nechci nic pokazit...mam ji na hranici MIN za studena, v manualu pisou, ze ma byt za studena na MAX...asi nic vazneho,ale nechci nic zanedbat...a to jsem byl v zari na servisni prohlidce vc.doliti kapalin 😉
Podle informace od servisáka lze použít OMV ATF D II je prý totožný,prý serva ve fordech tímto olejem dolévají.
preston
dík moc za radu
preston
tak jsem zajel do ford auto in a ochotny technik mi zdarma dolil kapalinu do servo i brzdovou a spojkovou, urcite k nim budu chodit i na servisky 😄
Sorry za mozno stupidnu otazku, som v tychto veciach lajk.

Ked sa nastavuje geometria, davaju sa dole pneumatiky?
Vo autorizovanych Ford servisoch robia geometriu vsetkych styroch kolies alebo len prednych?
Nic se nesundává,geometrie by se měla dělat na všech čtyrech,protože je tam nezávislá zadní náprava,tam se kontroluje vesměs jenom odklon,ale důležitý je předek.
Zdravím všechny.Máte někdo,nebo přemýšlíte o foliích na okna. Dětem je v zadu teplo a manželce svítí do očí.Přivítám zkušenosti a tipy.
preston
ja to o tom urcite uvazuju, sel bych do folii bruxsafol, pry vyborna kvalita daleko pred ostatnimi vyrobci, mame u nas ve meste jednu firmu, ktera to dela, chtel bych postupne zatmaveni zadnich oken az k nejtmavsimu u patych dveri...neco jako ma tady na foru thomasino a an...jen bych rad vedel,na kolik to zhruba prijde
Thomasino
Ahoj Prestone, mělo by to být na C-Maxe asi tak 4000-6000 Kč vč.DPH a práce za všechny skla. Ale raději se optej v té firmě co to dělají. Je to různé podle výrobce a podle firmy co to lepí... Mám také pruh na předním skle zevnitř, aby mi nesvítilo slunko do očí a je to fajn 😄 Jen mohly bý ty folie tmavší na těch mých předních bočních dveřích, moc se mi nelíbí, že je jiná barva na zadních z výroby a na předních dodělávané. Vyšlo to takto sice levněji, ale příště chci zase všechny okna stejný jako jsem měl na Mondeu, vypadá to mnohem lépe. Ale takto je na těch předních nejvyšší možné zatmavení na co ještě dostaneš homologaci. A bez homologace jsem to nechtěl...
Thomasino
...většinou se dá s tou firmou domluvit, že dají o stupěň tmavší než je povolené a dají ti na to ještě homologaci 😄 Viz. moje foto předchozího Mondea u recenze C-MAXe, tam jsou dodělávané folie na celé auto, jsou všechny stejné a o stupěň více než bylo povoleno. Na STK to prošlo v pohodě, chtěli vidět certifikát a bylo to OK. Jsou tam již skoro 6 let (jezdí s tím kamarád) a stále jsou dobré. Mrknu jaký je to výrobce, tuším že Lumix, nebo tak něco... proti slunku a teplu v autě to trochu pomůže, ale nejlepší je se k tomu naučit parkovat zadkem proti slunku, když už to nejde ve stínu a pak otevřít na chvilku všechny dveře a nechat to vyvětrat 😄 😄
preston
tak to mam zjistene,na zadni bocni a okno patych dveri by to vyslo na 5500 vc.DPH,folie bruxsafol
Thomasino
Tak to jsou dost drazí! ;-\ Za to je normálně celé auto, včetně těch předních bočních... Leda by ty folie byly zároveň i bezpečnostní, ale takových se moc nedělá, co jsou protisluneční a bezpečnostní zároveň...
preston
to by prave asi mela byt zaroven i bezpecnostni,ale jeste se kdyztak optam, je tady u nas jeste jina firma,tak se jeste rozhodnu...jinak bezpecnostni chapu v tom,ze pri nehode se sklo neroztristi na strepiny 😄
a hlavně zabraňuje lupičům, aby rozbili okno a vnikli do auta. Pojišťovna dává na auta s bezpečnostní folií slevu.
Thomasino
Já to chápu trochu jinak. Ikdyž je tam folie jen sluneční, tak se to sklo nikdy neroztříští, ale ty kousky zástanou nalepené na folii. Ale když je bezpečnostní, tak trvá zlodějům výrazně déle, než to rozflákájí a dostanou se dovnitř... Ověř si to a pak napiš výsledek...
ja som nikdy nebol zastanca folii, jednak zhorsuju v noci vyhlad a tiez som sa nechcel pridat ku skupinke frajerov co si olepuju auta foliami. Nakolko mame dve deti a pri cestovani stale mrncali ze im svieti slnko do oci tak sme dali na obe auta folie (najtmavsi otien aky bol) a musim uznat ze je to super... bez folii uz ani na krok😊. A tiez som si velmi rychlo zvykol na to, ze mozem na zadnych sedadlach kludne nechat nieco polozene a zbytocne to nelaka.
Pokud sháníte nezávislé reference na firmu Auto Jambi pana Martina Jambora shlédněte stránku [odkaz]
Pokud sháníte nezávislé reference na firmu Auto Jambi pana Martina Jambora shlédněte stránku [odkaz]
Mám možnost koupit trochu jetého C-maxe, ale s motorem, který se už nedodává do nového auta.Jednalo by se o benzín 1.6(85kw),který se dodává už pouze do Focusů.Nevíte náhodu někdo proč? Ani na telefonický dotaz na zastoupení Fordu mi nebyli ochotni odpovědět.Máte někdo skušenosti s tímhle motorem?
tommi_d
Vlastním takého c-maxa s týmto motorom rok, najazdil som cca 25 tis. km zatiaľ všetko ok.(ťuk-ťuk-ťuk). Motor je vcelku živý, rád ide do obrátok i keď žiaden pretekár. Spotreba mesto cca 9 l,
okresky + dialnica v rámci predpisov 3 osoby 7,4 l. Napíš čo ťa zaujíma konkrétne, keď budem vedieť odpoviem.
Osobně si myslím,že tento motor je asi ideální do C-maxe.Jen mně zaráží,proč už ho nedávají do nových aut. 1.8 má o vyšší spotřebu skoro o celý litr. Jezdím totiž celkem dost po městě. I v D se jetý max s tímhle motorem celkem hodně prodává. Jestli ten motor nemá nějakou skrytou vadu,když mi na můj dotaz nechcou ve Fordu odpovědět. Řekli mi,že je to INTERNÍ záležitost. Ale PROČ? O dieslu nepřemýšlím,protože na můj roční nájezd(do15.000),z toho více jak 2/3 po městě vesměs se studeným motorem,je diesel zbytečný luxus.A taky benzín rychleji topí.
preston
jo, s tim topenim musim souhlasit, topi vcelku rychle, diesel je na tom urcite hur (bracha ma octavii 1.9 a topi o dost pomaleji), jinak si osobne myslim, ze zadny skryty problem v tom motoru nebude, proste uz delaji jen 1.6 74kW, ale zas tolik se v tom nevyznam, osobne bych radsi koupil 1-2 roky stareho maxe 1.6 se zarukou ford protect, ktery vychazi minimalne o 70 tisic levneji nez novy,ale to uz zalezi na financich, ja jsem se svym maximalne spokojeny
Zdravim, mali ste uz niekedy na 1.6 TDCI svietiacu kontrolku motora na oranzovu? U mna sa to prejavilo po garancke asi po 200km. Dalsie prejavy su, obcas chvilkovo netaha motor ako by nefungovalo turbo, ale po par sekundach ako by sa turbo chytilo a taha ako ma. Chystam sa teda do servisu ale za info dakujem.
aj mne sa zapálila kontrolka, a potom ráno už nesvietila. Kamošovi svietila a zhasla až po výmene ERG ventilu
Bol to ERG.
preston
Tak mám přezuto...hliníkové disky BSA 307 suzuka silver, k barvě mého c-maxe se pěkně hodí, váhal jsem mezi nimi a dezent f a nakonec musím uznat, že tyhle mi přijdou opravdu lepší...zatmavení skel mám fólie Suntek, na zadních dveřích o stupeň světlejší, je tam trochu vidět na dítě, jinak pohled zevnitř ven je nezkreslený, jen trochu tmavší ale nic hrozného...a byly za dobrou cenu,přisly mě na 3800 😄 viz fotky u profilu
Ghost007
Ahoj lidi.
Mam dotaz, pasuji na C-Maxe (rok 200😄 patky 753? Protoze na nekterych webech maji jen 751 a pisi, ze na C-Max je 751, jinde zase, ze 753.
Jak je to se zamkama (544). Musi se kupovat nebo jsou soucasti sady tyci/patek?
Diky predem!
Základní nosič Thule 753 a 751 se od sebe liší hlavně výšlou patek (753 je o 3cm nižší). Podle mého je 753 nástupcem 751. Jen je třeba dát pozor na délku tyče. Kdysi jsem o něm také uvažoval, nakonec jsem koupil originál od Forda, který vyšel lacinější.
Ghost007
Diky za info. Jake s tim fordim nosicem mas zkusenosti? Navic tady v hostorii fora ho zrovna moc nechvalili.
Mne prijde takovy skaredy a nema ani aerodynamicky tvar.
Ahoj, jestli mluvíte o originálních střešních nosičích na C-Maxe, tak je mám doma na prodej.. Mimochodem, prodávám i celého C-Maxíka r.05 100kW, šestikvalt.. 😉
preston
zdravím, mám nosič ford a jsem spokojený, možná nevypadá tak pěkně jako thule,ale zas je to originál, jen má mezi kapotou a spodkem krytu asi cm mezeru,ale už jsem si zvykl, hlavně dobře plní svoji funkci, měl jsem na něm střešní box přes zimu a teď tam budu dávat nosiče na kola (ty mám thule)
Originál nosič na C-maxe jsem zatím použil jen na střešní box v zimě na lyže. Jezdil jsem vesměs na okreskách, takže jsem aerodynamiku moc nevyzkoušel. Design je asi horší než Thule, ale cena je cca poloviční. Na to kolikrát je použiju, bohatě stačí, kola dávám radši na Feldu, tam mám hagusy. Pro Maxe uvažuji o vnitřních držácích.
xsnakex
Ahoj,já pořídil patky 753 (k vidění poslední fotka v mojí galerii).Zámky k uzamknutí patek jsou součástí balení.Pokud bys chtěl zamknout i koncovky na tyčích,musíš přikoupit (já je nemám).Jinak kupoval jsem ty tyče aero a i když měly stačit metrový,po doručení při pokusu o montáž jsem zjistil,že jsou krátký.Naštěstí prodejce byl kofr a obratem je vyměnil za 120cm.
Kupoval jsem cca před rokem tady : [odkaz]
Ahoj, zrovna jsem se registroval pač v pondělí si jedu pro svého ojeto-nového C-maxe 😃. Měl bych dotaz, má cémax ve verzi Ghia 1.6 TDCi rv. 2006 rezervu, dojezdové kolo či nějakou sadu na lepení?
Díky za info.
Zdar,vítám tě tady. Mám C-Maxe 1,8 TDCi r.v.2006 ve verzi Ghia a mám tam dojezdové kolo. Normální rezerva do prolisu nevejde. S autem jsem velice spokojený. Tak ať ti tvůj slouží-
Ahoj, potřebuji radu jak demontovat plastový kryt na F C.Max 2.0 TDCi.Žádný šroub nebo matku jsem nenašel.Kde na tomto motoru najdu palivový filtr - auto mám totiž dva týdny a poprvé diesel.

díky za radu
Ahoj, potřebuji radu jak demontovat plastový kryt na F C.Max 2.0 TDCi.Žádný šroub nebo matku jsem nenašel.Kde na tomto motoru najdu palivový filtr - auto mám totiž dva týdny a poprvé diesel.

díky za radu 😒
Jen se to zvedne nahoru, jsou tam tři kulové kloubky, jestli to je suché, musíš, použít trochu síly. při zpětné montáži doporučuji namazat troškou vazelínky, nebo nastříkat vysokoteplotním měděným sprejem, ten tam dlouho vydrží, než vyschne. A pak to jde krásně..Palivový filtr najdeš přímo pod tím krytem, je také černý, z tvrzeného plastu, je potřeba povolovat voříškem a ráčnou, abys ho neojel. Ale jakmile to zavzdušníš při výměně filtru a nemáš zkušenosti s opravami aut, tak to doma ani náhodou neodvzdušníš, tudíš nenastartuješ. Já mám velký filtr s pumpičkou s náklaďáku, mám na tom hadice, které připojím trubičkama k rychlospojkám a jedině tak to odvzdušním. Jinak vytřískáš baterii a vzduch ven stejně nedostaneš. U staršího Fucuse to trvalo, ale nakonec to šlo, u C-Maxe 2,0 TDCI jsem pohořel a baterie to fakt nezvládla. Doporučuji zajet do servisu.
preston
tak se mi podařilo protrhnout pneumatiku, když jsem neopatrně přejel přes obrubník...no,od výroby mám na maxovi goodyear eagle vector ev2, které používám jako letní, problém je,že v ČR nejsou k sehnání a do Německa kvůli tomu fakt nepojedu a kupovat 4 nové pneu se mi nechce, na těch goodyearech mám ještě 6mm...naštěstí se mi podařilo sehnat ojeté na inzerát,takže jsem zachráněný...
Ahojte, rád bych se zeptal jestli někdo nemáte origoš loketní opěrku na zadních sedadlech, myslím po odsunutí zadní prostřední sedačky do kufru.
Ahoj všichni!Prosím o radu.Po odpojení baterie na výměněně rozvodů si autorádio Ford 6000CD žádá aktivační kód,který nemám.Při koupi maxe jsem se na to v autobazaru neinformoval a teď nevím jakým způsobem se kód dá zjistit,nebo kdo to umí.Pokud mi může někdo poradit moc díky.Berounsko.
vo forde ti to povedia ale stoji to asi 17 Eur.
BOBB
Zkus nějaký servis Ford,neměl by to být pro ně problém.
Ahoj Marius,prosím Tě kolik Tě stáli ty rozvody?To jsi si nechal dělat u Forda?
U Forda jsem to dělat nenechal,ale u známého co má svoji dílnu a dříve byl hlavním servisákem v autoservisu.Ceny rozvodů "neoriginálů"jsou opravdu hodně rozdílné.Pohybují se celé sady tedy řemen,ložisko a napínák již od 2600 Kč.Já jsem volil sadu rozvodů za 3650Kč + vodní pumpu za 1300Kč,ale dá se sehnat již od 900Kč. Dělal mi filtr do klimatizace uhlíkový 380Kč,vzduchový filtr cca 300,olejovou vložku 150kč.Olej jsem si koupil sám Valvoline dura blend doporuč. Fordem 700Kč/4l.Za práci sem platil 2200Kč komplet se vším.Za výměnu rozvodů cca 1300Kč.Záleží však na každém jednotlivci zda bude volit značkový servis,ale já ze své zkušenosti z předešlého vozu,kterého jsem dal do servisu jednou,volím raději pro mne cenově dostupnější verze.Zdravím Marius.
Čičo
Pošli mi sériové číslo rádia, malo by asi byť niekde zozadu...
Mal by som mat niekde SW na vypočet kodu... 😉 alebo skus [odkaz]
Pozor!!! Kdyz to rozbalite ve slozce "Ford" je virus: Backdoor.Win32.Delf.nut Vyskocil mi ZoneAlarm a vymazal ho...
je dobré dávat do nafty aditiva, když má motor natočeno 70000km a předchozí majitel nic do nafty nedával? Není riziko,že se něco ucpe když začnou "aditiva"fungovat? Bylo mě doporučeno koupit aditiva Castro TDA - jaký máte na to názor.

dík za radu -- nafťáka mám poprvé 😒
Nechcete někdo koupit originál střešní hliníkové příčníky Ford na C-Maxe, uzamykatelné, jako nové?
já, pošly mi foto a cenu na zumdark@centrum.cz
díky 😄
Dotaz: po nastartování a cca 10 sek. mi začne jemně syčet (vzduch) od brzdového pedálu. Jak ho sešlápnu tak to přestane, povolím a za chvilku to začne syčet znova. Dělá to i při jízdě ale brzdí to perfektně – zatím. Kontrolka ani jiné chybové hlášení nesvítí. Než to dám prohlédnout tak bych rád věděl Váš názor.
Další dotazy mám v diskuzi u DVD nav.
Díky všem za info. 😉
to dělá posilovač asi si to někde přisává falešnej vzduch ..(funguje na podtlaku)
Ghost007
Ahoj majitele Maxiku. Tak jsem zakoupil nosic Thule a pokusil se ho namontovat na auto. K memu zdeseni patku vubec nepasuji do der na strese a navic pokud srouby na nosici dotahnu, tak se cely nosic podivne zkrouti a nejde ani poradne uzamknout. Obrazky jsou v me fotogalerii [odkaz]
Mate nekdo podobne potize? Co s tim?
Kdyz srouby nedotahnu poradne, mam strach, ze mi nosic uleti a ty diry ve strese me strasi. Vzdyt mi bude do tech der prset!
xsnakex
Patky opravdu otvory po zaslepkach nezakrývají úplně - mám to stejně jako ty.Nicméně si nedělám iluze,že záslepky jsou vodotěsné,takže i kolem nich se určitě dostane pod plastovou lištu voda,se kterou výrobce určitě počítal a odvádí jí pryč.Patky se opírají o střechu a šrouby se dotahujou jen mírně - ne na krev!V návodu jsou myslím 4 Nm,což je fakt málo.Určitě se nemají dotáhnout tak,aby se patky deformovaly a nešly zamknout kryty.Já to měl utažený fakt "zlehka" a střešní box držel,jak přikovanej.Má se s tím po přišroubování zkusit zacloumat a pokud drží,nemusíš mít obavy.Jinak já ještě vzal šrouby pořádně vazelínou,abych měl jistotu,že kolem nich nic neprosákne.
Ghost007
Hmm, Thule se k tomu postavilo taky tak, ze ty diry proste nevadi.. To me tedy pekne stve. Nosic za 5000 a vypada jak za par stovek, plny der okolo.. Jsem tedy pekne zklamany
Co majitele Ford nosicu? Mate taky problem s dirama okolo?
xsnakex
Proč tak naštvaně?Jde snad hlavně o funkčnost,ne?A myslíš,že bude někdo zkoumat z deseti centimetrů otvory pod patkama?Z těch několika metrů,ze kterých to vidí drtivá většina lidí kolem,to vypadá dost dobře,ne?Taky jsem z toho nebyl nadšenej,ale depresema netrpim 😉
preston
mam original nosice Ford, po cele sirce kryji diru, jen mezi strechou a spodnim okrajem krytu nosice je asi 1-2cm, ale jinak v pohode
Ghost007
Co znamena "jen mezi strechou a spodnim okrajem krytu nosice je asi 1-2cm" ?
Jako mezi spodnim krajem patky a strechou? Nemas foto?
preston
Nekde tady jsem daval fotku, proste ten nosic zapadne do do diry,co je po oddelani krytek na strese c-maxe,utahne se sroubem a pak se na to nasazuje cerny plastovy kryt s logem ford,kterym se uzamkne cely nosic a prave spodni cast tohoto krytu nezapadne az nadoraz na strechu a zustane tam ta mezera...nic hrozneho,mne to vubec nevadi...mejte se fajn
Dôležité je, aby pri jazde nosič nehučal, voda ako natečie tak aj vytečie, tie plastové kryty na streche tiež netesnia na 100%.
Ahoj, také uvažuji o nosiči. Díval jsem se na net na ceny a porovnával kvalitu atd. Docela mě zaskočil jeden test který se týkal kvality "rakví" montovaných na střešní nosiče a hlavně bezpečnosti. Testoval se náraz tuším při 40 km rychlosti a co to udělá když jsou tam lyže. Docela mazec 😄. Ale proč to píšu Thule rakev (jako jedna z nejdražších testovaných) dopadla nejhůře :no:
Pokusím se to znova vyGOOGLEt, abych sem dal odkaz. 😉
Ahoj, já mám nosiče Piccola a jsem velmi spokojen. Mezi střechou a patkou je také mezera. Jelikož to používám 4x do roka a potřebiji funčnost, malou mezeru neřeším. Vše za poloviční cenu oproti Thule.
Zdravím vespolek,
stojím před výběrem letních gum, vím, že je to vícekrát omleté téma, nicméně časy se mění a nabídka pneu též.
Kupoval jste někdo v poslední době nové letní a jaké máte zkušenosti?
Sám dojíždím Conti Sportcontact2. Najezdily dost málo, asi 30 tis. a štvaly mě tím, že byly hrozně citlivé na vyjeté koleje. Takže bych chtěl něco jiného. Jezdím z 80% po slušných silnicích.
Poradíte?
posunu výše..., že by nikdo nekoupil letní gumy?
tommi_d
Kupoval som Good year Exellence 205 55 r16 91v a spokojnosť. Pôvodne som chcel Continental Premium contact2, ale predajca mi ich dlho nevedel zohnat za dobru cenu, tak som išiel do GY, inak ma vyšli 85,- € (mínus DPH)
Ja mam porad na aute zatim origo Michelin Pilot Primacy a velka spokojenost... Ted uz se nedelaj ty puvodni, jsou HP, ale podobne. Cena holt je jaka je... ja jsem jednu prorazil a loni na podzim kupoval za asi 2700,- bez DPH. Auto ma 30 tis. najeto a z toho necela pulka na zimakach a neprijde mi, zy by nejak mizely. Do novych bych sel zase do Michelinu (jestli jeste bude existovat 😄 ) nebo Continental, typ jeste nevim.
peter964
Zdravím všetkých Forďákov.
Mám problém s ukazovatelom teploty motora. Hneď po naštartovaní studeného motora a prejdení pár metrov vyskočí ručička teploty na 90 stupňov.Ďalší problém je že pri prudkej akcelerácii zhruba v 2000-2500 ot/m na 2. rýchl.stup. začne celé auto vibrovať.Obidva problémy už riešil aj autorizovaný servis Fordu, ale nevedia ani jeden problém vyriešiť.Mám C-max II 1,6 benz. r.v.12/2007.
Ten samý problém s ukazatelem teploty mě v servisu Ford Auto In Pardubice vyřešily výměnou celého ukazatele(v záruce).
Mám C-max II 1,8 benz. r.v.10/2007.
preston
jeste jednou mi to vysvetlete,mam take c-maxe 1.6 12/07 a ukazatel mi snad funguje normalne...ted kdyz je tepleji, tak na 90 stupnu vyskoci rychleji, ne teda hned jak tady pisete,ale treba po 0.5-1km, v zime to trva dele nez se motor zahreje,takze si myslim,ze to ukazuje spravne,ne? jinak zadne vibrace pri jakekoli rychlosti nepocituju
peter964
tak potom to máš ok. ide o to že neexistuje aby studený motor mal po prejdení 200 m, teplotu vody 90 st.
peter964
chcem sa spýtať. menili len samotný ukazovatel teploty, alebo celý kompletný zružený panel.aj ked ti to menili v záruke , nevieš ani približne cenu opravy? u mna je trochu problém so zárukou auto som doviezol z DE, síce servisku má ,ale ani jeden záznam v nej. auto má 30 tis. km
Čičo
> "síce servisku má ,ale ani jeden záznam v nej. auto má 30 tis. km"

Aký to má servisný interval? Ak 2 roky/30.000km tak je to v pohode - choď teraz na 1. záručnú prehliadku.
Tak ten celý panel s budíky stojí 11000,-kč 8-s + montáž.
peter964
uff... to je ale riadna pálka. asi pohľadám nejaký z búračky, alebo sa s tým vadným budíkom naučím žiť. ;-\ vďaka za info.
Cau Maxari...
Mam C-Maxe v Trendu (2006), v nem radio 6000CD a kdyz ho zapnu, vzdy je vychozi hlasitost na 5 (nebo vyssi pokud jsem to vypnul pri vyssi urovni). Rodice maj Fusiona s tim samym radiem, jim se zapne na te urovni kdy ho vypnuli (treba na 2 nebo 9). Resil jste nekdo s Fordem reklamaci tohoto chovani? Sami priznavaji, ze nektere verze to tak delaji, jine ne. Diky za radu ci konzultaci.
Zdravím,chtěl bych se zeptat,zda se musí nějak seřizovat el. ruční brzda.Přijde mi,že se zatahuje "dlouho"tak asi 2-3 sekundy,jako by byly vytahaný lanka.Mám za to,že by to mělo zabrzdit o trochu rychleji.Destičky jsou skoro nový.Dík za každou radu.
Ahoj všichni. Nemáte někdo náhodou zkušenosti s pneu 225/40-18 které se nabízí jako alternativa standardních 205/50-17 (Titanium)? Jezdil jsem s předchozím Maxem cca 5,5 roku na 17-kách a myslím, že to bylo v pohodě, co se týče jízdního komfortu, tlumení nerovností a vlivu na auto. Nyní bych chtěl zkusit ty 18-ky, ale už se docela bojím co bude na našich silnicích a zejména v Praze dělat profil 40...Prosím o zkušenosti vás, kteří na 18-kách jezdí. Díky
Jetro, ukoj mou zvědavost a a prozraď mi, k čemu je dobré jezdit na 17 nebo dokonce na 18náctkách? Při stavu našich silnic a rychlostech (nepřímo úměrných bodovému kontu) poměrně nízkých půjde asi o exhibicionismus. Já jezdím v létě na 16kách a v zimě na 15 kách a to se mi líbí nejvíc. Ty 18 opravdu nechápu. Ale rád si to nechám vysvětlit.
B. nechci ukájet Tvoji zvědavost, jistě máš svoji pravdu o rozměrech kol, ale....nebýt aut, takových nadšenců jako je Jetra, tak se není na silnici nač podívat. To auto na 18 musí vypadat úžasně. Mám C-max 1,8 benzín Ghia na 16. Přečetl jsem toho dost o tvrdém podvozku tohodle auta, ale musím říct, že je super a vůbec bych se nebál tam dát větší. Jetro, jen do toho a dej vědět jak to jezdí!
angioletto obávám se, že mám jiný názor, aniž bych ten tvůj snižoval. Na silnici jsou k vidění jiné krásy než velká kola na tuctovém autě nebo jiná vylepšení tuningových pomatenců. Co se týče C-Maxe, nepovažuji jej za žádného krasavce. Je to sympatická užitková kára, esteticky neurazí, ale aby se za ním lidi otáčeli, to určitě ne. Velká kola to nevylepší. Koukal jsem na konfigurátor alu disků, od 15 do 18 a nejvyváženější se mi jeví 16tky. Navíc si nedovedu představit jízdu třeba na naší drncálnici D1 na obručích skoro bez vzduchu. Jestli nebudu vědět jak alokovat přebytečných bratru 50 litrů, do kol 18 to nebude.
preston
taky souhlasím s názorem, že kola 18 na c-maxe je nesmysl, 16 mi bohatě stačí, komfort je i na našich silnicích dostatečný...jen si dovolím oponovat tvrzení,že c-max je tuctové auto...naopak když srovnám kinetický design c-maxe s konkurenty jako je je scenic, touran, corolla verso, meriva a jine, tak má podle mě c-max nejpovedenější design a z vlastní zkušenosti tvrdím, že dost lidí se otáčí...podle mě ani s-max není tak pěkný...předek c-maxe (samozřejmě nový model) by se klidně směle mohl srovnávat co do líbivosti třeba s audi q7, toť můj názor, nic víc 😉
Mam skusenost,sice nie na C Maxe,ale na Focuse 2.
Dopredu napisem,ze niesom ziadny pubertak tuningac,ale chlap,ktory ma proste rad dobry pocit z jazdy.Preto som zvolil na moje auto 18" kolesa s pneu 225-40-18.
Respektujem,ze nie kazdemu to musi vyhovovat,ale mne sa to skutocne paci a neskutocne dobre to jazdi.Kto nevyskusal,nevie absolutne posudit.Staval som sa k tomu dost skepticky aj ja,az kym so nevyskusal.Su auta,na ktorych vyrobite nasadenim takychto pneu z auta kostitras,ale Focus je v tomto neskutocna vynimka.Nevravim,ze je to teraz superkomfortne,ale ziadne natriasanie sa nekona a auto stale zostalo jazditelne aj na nasich cestach.Este doplnim,ze mam auto dodatocne upravene sadou znizenych pruzin s prislusenstva Ford,takze bez nich to bude este mäksie.O vzhlade sa nema vyznam bavit,lebo povedzem si,ktore auto nevypada na velkych kolesach dobre?
Takze Jetra...ak si podobna krvna skupina,ako ja,mas maxa nielen na bezny prevoz z bodu A-B,ale oobcas si chces aj trochu zajazdit,mat pekne,tak jednoznacne do 18" obutia chod.
Zdravím všechny Maxáky. Po třech letech jsem se rozhodl koupit nového, mírně jetého MAXe 1,6TDCi/80kW po faceliftu. Prvního jsem měl z Německa od dealera Fordu, protože cena oproti místním byla tenkrát vzhledem k výbavě pomalu o 100-tis. nižší. Nyní to ale už není žádný velký rozdíl a že by byla koruna k Euru zase za 23.- se počítat nedá. Rád bych se dotázal, jestli by jste neměli nějaký tip, kde koupit u nás či venku za dobrou cenu. Předem díky za každý ohlas.
preston
muzu jen doporucit Eurodiesel, ceny maji jedny z nejnizsich, dobry pristup a auto slape jak hodinky,maji vsechno proverene a clovek nekupuje zajice v pytli a na vsechny se muze spolehnout, ze jsou pravdive...kupoval bych priste zas tam...jinak myslim ze Autobusch je take solidni prodejce,ale ceny maji o neco vyssi,stejne tak AUTO IN...stastny vyber 😄
wumpy
na amilocar.cz mají cmaxe rv 2008 s 128km za 350 000 ale je to benzín 1,6
preston
tak tam opravdu je jasny puvod 😄 to nejaky stastlivec vyhral v mountfieldu, kde jich par desitek rozdavali...minimalni vybava a cervena se mi fakt nelibi...eurodiesel ma rv 2007 za 289 😄
Díky za Tipy. Minulého Maxe jsem měl 1.6 TDCi 80kW a maximální spokojenost, takže do benzinu bych nešel. Rád bych nového 07-08 a najeto tak okolo 50 000km. Prošel jsem spoustu nabídek na českých webech, ale zatím nic. Možná by někdo dal tip, např. na dealera z venku...
Já jsem pořídil Cmxe před půl rokem zde www.automobilyPF.cz
:yes:
ahojky, v sobotu jsem prijel k rodicum, na cca dve minuty odstavim auto, prijdu a chci nastartovat abych odjel na svatbu kolegovi, a nic, motor se toci ale nechytne , je to rok 2005, 1.6 TDCI, najeto 102tis, pritom jsem ho predtim prohnal nekolik desitek km, a nic nenasvedcovalo, ze by chtelo auticko takhle protestovat, existuje nejaka pojistka napr. od paviloveho cerpadla, nebo nema nekdo podobnou zkusenost, kde zacit hledat? 😢
Zdravím všechny šikovné majitele C Maxů.Potřeboval bych poradit.Myslím, že se na fóru již řešily povrzávající dveře.Nemohu onu diskuzi najít.Myslým, že to dělají těsnící gumy u dveří. Poraďte co s tím.
A druhá věc je čištění klimatizace. Chtěl bych zkusit ten sprej,který se dá pouze do kabiny, spustí klima a nechá se běžet vnitřní okruh.Máte někdo zkušenost? A kde tento sprej sehnat?
Díky všem za nápad.
xsnakex
Psal jsem to u sebe v profilu - novinka z 2.9.2007.Povrzávající gumu stačí stříknout silikonovým sprejem.Mě stačil nějakej obyčejnej,co jsem koupil v Kauflandu.Fotku gumy,kterou je třeba stříknout,najdeš v mojí galerii (pátá fotka od konce).Po necelých dvou letech se zase začala ozývat guma na dveřích u řidiče,takže jsem to opět nastříkal a zase zavládlo ticho 😉
Díky moc za radu.Tak nějak jsem si to myslel, když jsem za jízdy otevřel dveře a vrzání přestalo 😄 Letos jsem dal do oken folie a je to fakt paráda. Nepotrpím si na nějaké parádičky, ale folie dopotučuji. Samozřejmě s atestem na každém okně.
Ahoj, mám dotaz. Má smysl si nechat kompletně vyčistit klimatizaci teď před zimou, nebo to nechat až na jaro?? Jaké máte zkušenosti? Díky.
zdravím s povrzavajícíma dveřma zřejmě nepúomůžu..ale k čištění klimatizace mi čistíme klimatizace též sprejem mají ho v autokelly (doufam že volně prodejný)..název: čistič klimatizací
..my ho kupujem normálně a lidi jsou spokojení😊
Ahoj maxáci. Můžete napsat jestli používáte střešní box na maxovi? Zkušenosti, kterej je lepší či horší, montáž, hluk při jízdě, uzamikání. Připadá mi, že příčníky mají strašně malou rozteč a box dlouhej 2 metry, tam snad ani nemůže jít 😉
Díky za názory....
xsnakex
Ahoj,mám Thule Atlantis 600 - fotka viz můj profil.Koupil jsem si k němu takový ty hliníkový schůdky se dvěma stupněma,aby to nakládání bylo pohodlnější.Uzamykání v pohodě jedním klíčem uprostřed,montáž právě u tohohle boxu snad nejjednodušší,jaká může být.Hlučnost daleko menší,než bych čekal.Samotné příčníky bez boxu hlučí víc (subjektivní pocit).Co se rozteče příčníků týká,tak nebyl nejmenší problém - box se vejde v pohodě (kotvící body boxu jsou pohyblivé,takže lze nastavit podle chuti)a drží jak přikovanej.Já jsem spokojenej :yes:
Díky za odpověď. Koupil jsem Thule Pacific 600 v černé barvě. Na tmavém autě vypadá super. Montáž bez použití klíčů - super. Hlučnost-pustím rádio a ani nevím, že je něco na střeše 😉 Můžu doporučit! :yes:
Koupil jsem letos z Aukra orig. Ford příčníky na Maxe. dole u střechy je sice trochu mezera ale jinak to drží fest a vidlěl jsem ty samé i na jiném Maxovi a je to stejné. Na to jsem koupil, také na Aukru, velkou 220 l dvoumetrovou rakev JETBOX. Jel jsem si pro ni do cca 300 km sice byla prázdná, ale vůbec jsem to na autě necítil. Hluk při 130 téměř žádný - překvapivě horší to bylo bez rakve, jen s těma příčníkama. Celkově žádný problém, i když je to na autě vysoké jak kráva tak doporučuji, nemusíš mít strach. 😄
no jasně, že tam patří ZAMYKAT 😄
preston
nemáte někdo na maxovi deflektory (ofuky) bočních oken? docela by mě zajímalo, jestli by se to tam hodilo a jak to vypadá
xsnakex
Mrkni do mojí galerie
Objavila sa mi porucha na mojom C-maxe. Počas cesty domov mi pri zapnutej klime (manuálnej) z ničoho nič klesla ručička teplomera na nulu, o chvilku sa vypla klima, potom ručička vystúpila na 90 a klima sa zapla. Tento dej sa objavoval nepravidelne, niekoľko krát. Pre bežnom pohľade na motor nič nezvyčajne nepozorujem. Po preštartovaní motora začala svietit oranžova kontrolka - motor. Vie niekto poradit?
Poruchu spôsoboval vadný snímač chladiacej kvapaliny [odkaz]
xsnakex
Zdravím spolumaxáci,
mám na vás prosbu.Nemáte někdo pls český manuál v pdf (nebo jiné digitální formě) na rádio Ford 6000 CD s AUXem a "stříbrnými" tlačítky [odkaz] rok výroby 2007 ?
Sehnal jsem ho v angličtině,němčině,ale čeština je prostě k nenalezení...
Předem díky!
peter964
zaujímalo by ma či si ten manuál zohnal. ja by som ho potreboval tiež, hoci aj v češtine.
jurkoboss
Nazdar,

skús pozrieť😒br />
[odkaz]
Ahoj všichni Maximalisti...pokud máte někdo zájem o nové hliníkové disky 17" x 7, které se dodávají standardně na C-Max Titanium, dejte vědět - válí se mi doma 4 ks nové v krabici. Určitě se domluvíme.
štíreček1
zkouška spojení 😉
štíreček1
zkouška spojení 😉
štíreček1
zkouška spojení
štíreček1
zkouška spojení ...
štíreček1
nefunguje!!!
štíreček1
že by?? >😁
Ghost007
Ahoj *,
nedavno se nam v aute zacalo ozyvat silne vrzani pri razeni. Posledni dobou se toto povrzavani objevuje kdykoliv pri drncani (prejezd nerovnosti, prudke pridani plynu apod.)
V pondeli jdu do servisu, pac auto je stale v zaruce.
Nemate nahodou nekdo tuseni, co by to mohlo byt? ;-\
Zdravím, uvažuji o koupě MPV do 0.5M a přemýšlím, zda se vyplatí počkat na nový C-MAX kvůli novému podvozku a motorům, nebo raději ušetřit a koupit si nynější model nebo Scénic/Alteu...
Máte někdo představu, zda je nová generace opravdu tak velký skok vpřed? Díky!
štíreček1
Na nákup je teď vhodný čas, ceny jsou celkem nízko a do půl mil se vlezeš, pokud nejsi náročný na výbavu. Pokud uvažuješ o splátkách, přeplatíš, pokud máš hotovost, tak dobře koupíš v Polsku nebo Německu. Třeba ještě před příchodem nového modelu budou ceny nynějšího modelu níž. Zatím žádný test na nový model jsem neviděl.
Zdravim vsechny,
planuji ted koupit C-maxe jako auto prevazne do mesta a potrebuji s automatem. Mate nekdo zkusenost s benzinovym motorem 2,0 a 4-stupnovym automatem, rv.2007? Spotreba, poruchovost? Diky moc za vase zkusenosti.
Tak,mam tento motor s automatom v mondeu r.v. 2007 MK3 (posledne kusy vyrobene pred nastupom noveho mondea) a ak jazdim cisto v meste berie to okolo 11 az 11,5 litra ale na dialnici s tempomatom nastavenym na 120 km/h to berie 7 az 7,5 litra,na 140 km/h 8,5,na 160 km/h 10... myslim,ze to ma pomerne dlhe prevody a je to urobene tak,aby to zralo malo na dlhsej trase...poruchovost neviem zhodnotit,mam odjazdene cca 10000km,ale dufam,ze sa nic nepokazi...
Tak,mam tento motor s automatom v mondeu r.v. 2007 MK3 (posledne kusy vyrobene pred nastupom noveho mondea) a ak jazdim cisto v meste berie to okolo 11 az 11,5 litra ale na dialnici s tempomatom nastavenym na 120 km/h to berie 7 az 7,5 litra,na 140 km/h 8,5,na 160 km/h 10... myslim,ze to ma pomerne dlhe prevody a je to urobene tak,aby to zralo malo na dlhsej trase...poruchovost neviem zhodnotit,mam odjazdene cca 10000km,ale dufam,ze sa nic nepokazi... 😄
štíreček1
Proč do města dvoulitr? Dvoulitr není do města vůbec vhodný, ten je stavěný na jiné štreky...
Zdravím,
máte někdo nějaké zkušenosti se servisy Ford zde v severočeském kraji? Potřeboval bych poradit o nějakém slušném servisu. Dík
superkutil
Máte někdo zkušenost s Durashift CVT?
Nicco
Ja len viem, ze viac ako 120.000km nevydrzi a opravy su drahe. Ale necham sa prekvapit, mozno ma niekto inu skusenost. Chcelo by to viac nazorov, lebo jeden moze mat stastie na dobry/zly kus.
štíreček1
Má někdo zapojené automatické rozsvěcování? Jedenkrát zapomenu rozsvítit a zrovna mě lapnou >😒] >😒] >😒]
Ma007
Ja to mám už na druhom aute a neviem si vynachváliť. Síce neviem ako je to poprepájané, ale funguje to skvele. Svetlá sa zapnú niekoľko sekúnd po naštartovaní (asi 5 až 7) a vypnú sa zároveň s motorom. Robil mi to origo servis.
Aj ja mam, robene v Ford Nitra, zapinaju sa 2 fazovo cca 3 sekundy parkovacky potom dalsie 3-4 sekundy stretavacky, pricom v pohode ide pouzovat dialkove svetlo. Ak chcem pouzit hmlovky, je potrebne svetla zapnut.....
štíreček1
Já spíš hledám návod, jak to zapojit. Vypinač světel máte stále zaplý nebo je vyplý? Někde jsem se dočetl, že s klíčkem se rozsvítí parkovačky a až se nastartuje tak se rozsvítí se zpožděním tlumené světla, ale asi to záleží na tom zapojení.
vypinac svetla je vypnuty, zapinanie svetiel je len casom posunute, je jedno ci je motor nastartovany alebo nie (staci mat otocene kluce), po cca 3-4sekundach parkovacky a po dalsiech 3-4 sekundach stretavacky.

cele ma to vyslo na nejakych 50 eur vo Ford servise....
Dong1
Nebo staci pouzit 2 rele a50kc a pripojit to na snimac tlaku oleje. Pak to beha jednoduse: motor bezi=svetla sviti, motor nebezi=svetla nesviti 😄
Ford ponuka aj original riesenie.Treba osadit jedno rel,popripade poistku,u niektorych kablik na premostenie a o svetla sa viac nestaras.Naklady do cca 10 eur.
Dong1
zirafak11: A tyka se to vsech, nebo jen tech, kteri maji "auto" polohu na vypinaci svetel? ...o pridani rele do patice v tomto pripade vim, ale ja bohuzel "auto" nemam. Pokud by to slo za tuto cenu a pouze doplnenim rele i u me, tak bych do toho sel. Zatim mi vzdy taky nabidli jen nejaky "dobastleny" casovac za cca 900kc. (a nebo aktivaci pres "VAG", ale ta pry u me take nejde.
Nefunguje to buhuzial u vsetkych.Dokonca mam skusenost,ze to neslo ani tym,ktory maju funkciu AUTO.Proste Ford robi nespocetne mnozstvo variacii elektroinstalacie.
Pokial mas klasicke halogenove svetla,na skusku je mozne pouzit rele od klaksonu z poistkovky z motoroveho priestoru+osdenie poistky/niekto ju osadenu mava/ popripade osadenim kablika/viem dodat/ na premostenie pinu 1 a 26.Zlozito to vypada,ale v reale to je jednoduche.Ak nemas funkciu AUTO,rozvsietili by sa ti svetla po otoceni klucika do pozicie 1 bez potreby manipulovat s vypinacom svetiel.Po zotmeni,alebo pri znizenej viditelnosti by si si zbytok osvetlenia dosvietil manualne vypicom,ako doteraz.
Mam znamych,ktorým som to takto spojazdnoval.
štíreček1
To je škoda, minulý týden jsem byl odblokovat pípání pásu, tak kdybych to věděl, mohl jsem se na to zeptat. Zkusím se teda mrknout na pojistky a to relátko, jenže nevím, jestli ho poznám, nemám k tomu žádný papír. Na fokusovi jsem měl ledky a to jsem měl zapojené přes pojistku rádia, když jsem zapl klíč, rozsvítily se, ale při samotném startu zhasly, podobně jako rádio, kvůli případnému zvýšení proudu, takže jsem světla vůbec nemusel hlídat. Ukostřené jsem je měl přes pojistku obrysovek, takže když jsem rozsvítil světla, ledky samy zhasly.
štíreček1
😲
Dong1
Zirafak11: Mohl by si to rele vic rozvest? ...jestli si dobre vzpominam, tak si mel i nejake fota, bohuzel uz asi nenajdu kde 😄
Myslis ze by si sem mohl (znovu) hodit podrobnejsi navod, ze bych vyzkousel? Diky

P.S: Si totiz matne vzpominam, ze uz to tu probehlo, ale ja tomu moc nevenoval pozornost (nabyl jsem totiz dojmu, ze se to tyka pouze aut s polohou "auto" a tu ja nemam)
štíreček1
Tak jsem ofotil tu mou pojistkovou skříň, relé z klaksonu jsem našel, má čtyři výstupy a zároveň je R9 neobsazená a přichystaná, ale nejspíš to nebude ono, poněvadž je tam pět vstupů. Proud jde jen do levého spodního (viz detail) při zapnutém klíčku a taky při nastartovaném motoru. Nejspíš to ale bude na ostřikovač a stěrač světel, podle obrázku na spodu víka a to u svého auta nemám, přesto je to nachystané. Pojistka f23 je taky volná a proud v ní je. [odkaz]
Jinak pojistky v kabině nejsou vůbec popsané.
viac info tu😒br /> [odkaz]
štíreček1
žirafák: tak já to mám jiné než na focusovi, nejspíš to tam nebude vůbec 😒
Dong1
Tak ja mam taky smulu, patici pro rele sem nasel, ale neni osazena piny...takze bez polohy "auto" to nejde. Jedine co bylo i s kontakty, byla pojistka.
štíreček1
Donq1: takže jsem sehnal schéma zapojení pojistek a u maxe denní svícení skutečně je v každé výbavě a nemusí mít vypínač polohu auto. Je to pojistka 135 a relátko tuším R15 u pojistek v kabině. Jenže je nemám osazené piny, problém bude nejspíš v tom, že auto bylo vyrobené pro Itálii a tam se svítit nemusí, takže podle mě už tohle berou v potaz při výrobě, jinak si to neumím vysvětlit.
Koupil jsem si ve fordu relátko cca 100Kč,udělal jsem si propojovací kablík mezi piny 1-26 na patici C 96,pojistka F48 tam už byla,v poloze přepínače AUTO po nastartování svítí vše včetně zadních světel.Chtěl bych poděkovat Žirafákovi za odkaz k návodu.
štíreček1
...by mě zajímalo, jak to má řešené max s těmi světly na denní svícení a potkávačky. V manuálu strana 62
[odkaz]
má dvě žárovky 55watů a 35 watů. jsou tam fakt dvě žárovky nebo jen jedna? Já to denní svícení nemám bohužel z výroby zapojené, tak to budu řešit stylem ala kutil >😒]
Máš pravděpodobně tři možnosti.1.je že si koupíš modul automatickýho rozsvěcení světel a svépomocí zapojíš ,2. je,že si to necháš udělat od A do Z ve Fordu,a 3.je, nechat si denní svícení aktivovat v řídící jednotce.
štíreček1
První možnost nic neřeší, protože svítí přes den zbytečně vše. Druhá možnost by byla náročná zase finančně, poněvadž nejsou v pojistkové skříni zapojené piny na relé a pojistku a třetí možnost tudíž taky není reálná. Nicméně dnes jsem koupil jedno relé 55kč a zacvakávací svorky 4kusy za 16kč a zapojím jen přední světla. Akorát omezit svítivost na 35watů bude problematická, odpor nic neřeší, ale hlavní je, že už nebudu zapomínat rozsvěcovat.
Niet za co stanley68 😄
štíreček1
Ford uvádí v nabídce denní svícení, ale nevím, jestli to je u všech nebo jen u těch, které mají polohu "auto". Tak proto se ptám, protože nemám k tomu autu návod.
Donq1-co je to ta aktivace přes VAG???
Dong1
No, bylo mi receno ze se to da aktivovat v ridici jednotce pres diagnostiku. Bohuzel moje auto ma tuto moznost zakazanou z vyroby (kolonka na denni sviceni v jednotce je, ale je zablokovana).
Nemohu úplně vytáhnout opěrky hlavy na zadních sedadlech.Jdou pouze nahoru a dolů.Čtyři chlapi jsme u toho maturovali a nic.A to je jeden přímo automechanik,co dělal u Fordu.Mám c-maxe v Ghii výbavě z roku 2005.Nevíte náhodou někdo,jak s němi ven?
Zdravím, je to úplně jednoduché, návod jsem zde psal 24.12.2007.
Díky za radu, už jsou venku. :yes:
jurkoboss
Nazdar,

skús pozrieť😒br />
[odkaz]

Neviem, ale ako by sa to dalo vytlačiť.
Koupil jsem C-maxe z bazaru s francouzským návodem. Jazyk neovládám a obrázky mi zas toho moc neřeknou. Poradí mi někdo, kde se dá sehnat český manuál?
jurkoboss
Servus,

pozri link

[odkaz]

Sú tam návody takmer na všetky modely, problém je že sa to nedá stiahnuť a prípadne vytlačiť. Alebo nevie niekto o nejakom softíku?
Potřebuješ manuál na C-Max nebo na Focus C-Max?
Díky. že se někdo našel a pomůže! Domníval jsem se, že to výjde na stejno. Ale potřebuji manuál na tovární označení Fokus C - Max (2007)
Díky. že se někdo našel a pomůže! Domníval jsem se, že to výjde na stejno. Ale potřebuji manuál na Fokus C - Max.
poslal jsem ti soukromou zprávu.
štíreček1
Nevíte někdo k čemu slouží relátko nad pojistkou 117 a 123 v pojistkové skříni?
[odkaz]
strana 150, popis je jen u pojistek.
Pozdravujem,

Svojho C-Maxa mam len 3 a pol roka, ale zacina mi byt maly.
Potreboval by som nieco vacsie so 7 sedadlami, ale tie dve sedadla v tretom rade by nemali byt len symbolicke...

Neviete co by bolo vhodne? Bol som pozerat aj Galaxy, stale je vsak dost drahe..

Mimochodom, ak by mal niekto zaujem o vynikajuceho C-Maxa TdCi 1,6 dajte mi vediet..

[odkaz]
dudo321
s-max 😉
štíreček1
Grand C -max 😉
.
Ahojte. Neměl jste někdo problém s tímto motorem při studených startech (pod 5°C)? Při nastartování motor normálně chytne pak spadnou otáčky na nějakých 500 a pak to zdechne. V servise přehráli SW, ale je to pořád to samé 😢 Jinak maxe máme od dubna najeto 17000 km a všechno ostatní bez závad.
S podobnými problémy se potýkám přes dva roky (také benzín 1.😄. Po nastartování (pod cca 8°C a při vlhkém počasí), rozjezdu a zastavení po pár stovkách metrů (např na semaforu)volnoběžné otáčky značně kolísají a velmi často se pak motor zastaví. Tento jev se nevyskytuje pravidelně. 3x řešeno u Forda, protože se to zrovna u nich neprojevilo a diagnostika nic neobjeví, tak nic neřeší. Snad na to přijdou až bude po záruce...
No, to nezní moc vesele ;-\ Takže jsi se s tím smířil? To asi není moc dobrý. Meli to u Forda nějak na delší dobu, nebo tam jen přijedeš, oni to napíchnou na počítač a řeknou, že je to OK???
To je jim podobný,tu diagnostiku dělaj ve vytápěných dílnách >😁 kde jim to nezjistí ten tvůj problém.Měl jsem skoro stejný problém a bylo to čidlo volnoběhu.
Ahoj, ja mam uplne stejnej problem. Auto napichli na diagnostiku, nic ale nenasli, nechali auto pres noc a tvrdili ze se to rano neopakovalo 😒 a jeste mi nauctovali hodinu prace. Faktem ale je, ze se to opakuje nepravidelne. Ted jak je rano docela zima prvnich par metru po rozjezdu otacky hodne kolisaji. Trapi me jeste vibrace motoru mezi 1800 a 2200 otacek predevsim na 2 rychlostni stupen. Zda se mi ze dost lidi ma stejny problem u tohoto motoru a Ford to asi ignoruje. Co se s tim da delat?
Ahoj, toto je odkaz na vlákno, kde jsou pořádně rozebrané možné zdroje potíží [odkaz] (nevím jak nalinkovat "odkaz").
Jinak maxe jsem nechal v servisu pokaždé přes noc, prý ho měli vždy na venkovním parkovišti, ale ani jednou se jim to neprojevilo. Neměl jsem chuť ani nervy nechat jim to tam dýl. FServis zřejmě neumí najít takovou závadu, která se jim neobjeví na diagnostice. Max je ještě poslední půlrok v záruce. Jinak (samozřejmě mimo záruku) si můžu natvrdo cokoliv objednat (např vyčištění/výměnu volnoběžného ventilu, kabelů k cívkám, kdejakých čidel,...), ale do toho se zatím neženu.
Časové zmapování problémů: Duben-září všechno je ok, max funguje. Říjen-březen max občas blbne, když je zahřátý je ok. Takže buďto dám maxe na týden do servisu (v záruce) a nebo si zkusím najít nějaký neznačkový servis, kde kromě přečtení diagnostiky umí auta opravit (po záruce).
Thomasino
Nazdárek! Tady ještě nedávný majitel MAXe 1.8 benzin po faceliftu (r.v.200😄. Před měsícem a půl jsem ho prodal, jelikož jsem po jízdě s Focusem ST zatoužil po rychlejším "přibližovadle" 😉 Každopádně s C-MAXem jsem byl celkem spokojen, zvláště po tom, co jsem na něj nechal namontovat sportovnější pružiny od EIBACHu z originálního příslušenství Ford - mimochodem, jsou stále na prodej za 2000 Kč a jsou jen pro benzínové motory - zkušenosti viz.má recenze.
Problém se "studeným startem" a kolísáním otáček, nebo po okamžitém rozjezdu s chcípnutím motoru, jsem měl ze začátku také. V servise o tom problému věděli, že se to týká jen motoru 1.8 benzin a že Ford na to nemá řešení. Pak jsem se tady na MACZ dozvěděl, že to dělá většině uživatelů a zřejmě to nějak souvisí s elektronikou.
Pokud auto ráno (nebo delší době) nastartujete a necháte tak 10-15 sekund běžet na volnoběh a pak teprve lehce prošlápnete plyn a teprve pak se rozjedete, je rázem vše v pořádku!! Jako by ta spousta elektronických "pomocníků" potřebovala nejdříve "prokrvit" a napapkat 😄
Dejte info, jestli vám to pomohlo a užívejte nejlepšího malého MPV (alespoň podvozkově určitě), které ja nyní na trhu.. Asi do doby, než dorazí nový C-MAX!! >😁
Nastartovat a nechat chvilku běžet mi moc nepomohlo. Stejně se to dusí jen šáhnu na plyn. Počkám až bude ráno větší zima (aby bylo jistější, že se ukáže závada) a dám to do servisu, přece jen je to v záruce, tak ať s tím zkusí něco udělat. Spíš mám strach, že budou tvrdit, že tomu nic není. ;-\ Dneska bylo tepleji a jelo to docela dobře. Jsem docela zklamanej, protože jinak je auto úplně super. Není tady někdo, nebo neznáte někoho kdo má tenhle motor a funguje mu normálně???
ronick
Já ho mám, ale jen pár měsíců, takže nemůžu objektivně posoudit. Faktem ale je, že mi párkrát při nastarování zazlobil. Uvidím, jak to bude vypadat, až přijdou větší mrazy. Dám vědět.
Můžete Vy, kteří máte podobný problém říct, kde tankujete benzín? U mě se to projevovalo s levným benzínem (čerpačka ONO). Bral jsem pořád jen tam. Dokonce se zdálo, že s tím levnějším benzínem byl hlučnější motor. Teď jsem vzal u značkový pumpy dražší benzín a zatím je to v pohodě. Nezkoušel jste někdo natural 98?
Thomasino
Mě to tenkrát pomohlo, to nastartování a posečkání tak 15 vteřin (možná více). Od té doby jsem to dělal automaticky a už se to nestávalo... Ale tankoval jsem vždy u značkových benzinek (OMV, Shell), na to jsem měl svého Maxíka moc rád, abych riskoval tankovat u levných benzinek, kde to často ředí.. Občas jsem mu i dopřál OMV Carrera 100 oktanů a bylo to poznat, motor měl o něco větší zátah a lépe šel do otáček 😄
Takže, po přečtení mnoha diskuzí na netu o palivu jsou tady nová fakta. Auto je OK, benzín je *!!! Moje zkušenost: čerpání pouze u benzinek ONO, popisované problémy s motorem. Načerpán benzín N95 u Benzina: výrazné zlepšení. Načerpán benzín N100 (Carrera100) u OMV: super, nevím jestli to je jen o tom, že vím, že tam je lepší benzín, ale fakt je, že: tišší motor, větší výkon, nižší spotřeba, žádný problém s motorem!!!!! UŽ NIKDY LEVNÝ BENZIN OD "NO NAME" ČERPADLA.
Maxe jsem tankoval od počátku jen u Sh..lu a problém kolísání otáček s tím velmi pravděpodobně nesouvisí.
Dal jsem maxe do Fservisu - na déle než přes noc, aby se potíž mohla projevit (noale kdo ví...). Napsali 2 zakázky - jedna je reklamace, druhá je něco v tom smyslu, že: pokud se při testování "reklamační zakázky" závada neprojeví, tak provedou vyčištění všech dostupných elspojů spojených s chodem motoru a snímáním rychlosti, kontrolu chodu volnoběžventilu, kontrolu ukostření motoru popř silových elspojů, kontrolu škrtící klapky, proměření lambdy.
O výsledku dám vědět.
Než jsem zkusil jinej benzín, taky jsem přemejšlel i o počasí. Většinou bylo vlhko, když to zlobilo. Jenže dneska je mlha jak prase, ráno jeden stupeň nad nulou a auto s benzínem Carrera100 jede úplně normálně, no problem >😁
štíreček1
Když je venku suchý vzduch, tak motoru se líp "dýchá", líp spaluje, než když saje vlhko... 😉
DIM
............a proto dávali ve Formuli jedna do benzínu vodu ! 😄 Je to přesně naopak, vodní páry, které se dostanou do nasávaného vzduchu, mají při zážehu větší objemovou roztažnost a výkon motoru se zvyšuje....
štíreček1
tak já to srovnávám se starým escortem 1,😁, když bylo pod nulou, tak chytal na půl otáčky, když bylo nad nulou a tudíž vlhký vzduch, tak už potřeboval otáčku jednu 😉 U focuse jsem nic takového nezaznamenal a novému commonrailu je to jedno taky. Tak jsem si udělal závěr, že vliv počasí nemá na naftu vliv, ledaže by zamrzla úplně >😁
Tak co, ajken? Jak dopadla reklamace u Forda? Já od té doby co netankuju u ONA tak bez problému.... >😁
Nicco
A ten motor 1.8 spaluje E85 normalne, alebo potrebuje mensi zasah minimalne do RJ?

[odkaz]
Citam, ze pod 15C sa na E85 neda nastartovat, je drahsi, ako Focus, tak aj palivo a spotrebuje to o 30% viac. Nedokazem pochopit ako silne maju Svedi ekologicke zmyslanie, ked napriek tymto nevyhodam, to kupuju!

Tak ma teda napadlo, ze ked je tento motor stavany na spalovanie bioliehu, ktory ma oktanove cislo 105, tak mu moze robit problem 95 oktanov, pripadne riedeny ONO benzin, ktory uz moze mat len 90 oktanov.

Co sa stane, ked do Subaru STi, ktore potrebuje 100 oktanov, natankujem 95? Mozno sa bude chovat podobne ako Fordova FFV 1.8cka.

By som sa zastavil v Mladej Boleslavi a dal tam to E85, co to spravi😒br /> "Pokud bude biosložka osvobozena od spotřební daně, budou náklady výrazně nižší. Nyní jej za 25 korun prodáváme i s mírnou dotací naší společnosti a v podstatě na tom proděláváme,"

[odkaz]

[odkaz]

Mozno ako pisu, tak aby ste tam mohli dat E85, tak to by to auto museli vo vyrobe na to pripravit, napr inymi hadicami alebo nadrzou na benzin. Ale mozno to uz tak je. Treba sa opytat u Forda.
Výsledek reklamace v Fservisu😒br /> Po 3 dnech se i jim projevila závada. Diagnostika zaregistrovala potíže se škrtící klapkou. Ta nebyla skladem. Max mi vrátili. Po cca týdnu jsem byl zpět, vyměnili klapku, svíčky a provedli revizi některých kontaktů (viz příspěvek z 28.11.).
Teď je volnoběh OK. Přesto jsem trošku ve střehu, protože ještě nemusí být vymalováno - jsem odjakživa drobet skeptik. Pokud to bude držet i při jiném počasí a asi tak měsíc nezakolísá, tak to bylo škrtící klapkou. Je fajn, že ti stačilo převekslovat na jiný benzín 😄
Slavek-TDM
Sice nemam Ford, ale uplne stejny problem (teplota nizsi nez 5 -> otacky 500 -> chcip) jsem mel na Subaru. Vycisteni a vymena tesneni volnobezneho ventilu (IACV) problem odstranilo. Jelikoz se nejedna o servisni ukon v ramci prohlidek, servismani na to kaslou.
Přeji všem maxákům příjemné prožití vánočních svátků a v Novém roce hodně kilometrů bez nehod.
štíreček1
Taky všem nejen maxikářům pěkné svátky a hlavně dobrý start do Nového roku 😉
bonjorno
Taky přeju všem maxikářům vše nejlepší do Nového roku.
Chtěl jsem se zeptat jaký máte kdo zkušenosti s egr ventilem. prý se jeho mechanická část dá vyčistit a opravit a dá se používát dále. Čili, nemusím kupovat nový. Najde se někdo?
Pitz Bonjorno
A čo máš s egr ventilom? Vyčistiť sa dá ak sa ti zasekáva.
Zdravím,
Jaké máte zkušenosti s nabíjením akumulátoru?Jde vám vyndat z toho plast.deklu?Nejsou problémy po odpojením aku?Mám na mysli řj a radio..?Aku origo Ford- nabíjel jste někdo nebo rovnou měnit?Dobití,výdrž po dobití... Děkuju předem za zkušenost!
minulý týden jsem aku vyndaval, jde to hodně blbě, plastová skříňka se musí vepředu otevřít (přední strana je po stranách zajištěná). při opětovném nandavání tě nesmí zasskočit, že baterka jiskří (byl jsem ujištěn, že je to normální) a je nutné u rádia zadat PIN.
minuly tyden jsem aku vyndaval, jde to hodně blby, plastovy skrinka se musi vepredu otevrit (predni strana je po stranach zajistena). při opetovném nandaváni te nesmi zaskocit, ze baterka jiskri (byl jsem ujisten, ze je to normalni) a je nutne u radia zadat PIN.
bonjorno
Taky přeju všem maxikářům vše nejlepší do Nového roku.
Chtěl jsem se zeptat jaký máte kdo zkušenosti s egr ventilem. prý se jeho mechanická část dá vyčistit a opravit a dá se používát dále. Čili, nemusím kupovat nový. Najde se někdo?
Pitz Bonjorno
štíreček1
Já egr nejspíš nemám, ve focusovi ale žádný problém nebyl...
Dong1
Ale mas, 1,6 TDCi EGR ma. Je to takova ta opletena trubka (teda aspon vedeni) vlevo nahore (pri pohledu zepredu)
Přátelé, máte někdo zkušenost s nosičem kol na páté dveře? Zatím jsem nenašel žádného výrobce, který by na C MAXe takový nosič vyráběl. Ani Ford ho neeviduje žádný jako příslušenství.
Poraďte, děkuji.
Zkušenost mám (nosič Thule), ikdyž ne na C-maxe. Nasazování a sundavání je nepohodlné, za jízdy může dojít k poškození laku dveří a navíc ten nosič (uchycení) celkem hlasitě vrzal. Jestli máš jinou možnost (střecha, tažné zařízení), tak ho nekupuj.

Jestli máš horní část těch dveří z plastu (jako např. ten spoiler na fotce níže), tak ho ani nemůžeš namontovat. Neudržel by se a spoiler by se utrhl.

[odkaz]
určitě bych se díval po držáku na tažné, pokud ho máš. zůstane ti i když změníš auto a je přenosný např. po rodině atd. hlavně bude myslím levnější a do kufru se dostaneš celkem v pohodě i s kolama v nosiči.
Chasnik
Nevím, jestli se s tím tady někdo už setkal, ale tento týden mě začal zlobit zámek pátých dveří - samovolně se odemkne. Někdy za jízdy, někdy když nastartuju, občas když zastavím na křižovatce. Kufr se sice neotevře, ale na každé terénní nerovnosti zapípá hlásič otevřených dveří (dveře se o kousek pootevřou a zase zavřou). Nejhorší je, že po zamknutí auta je kufr stále přístupný, musím auto zamknout, potom kufr otevřít a zabouchnout. Děsím se momentu, kdy na tohle zapomenu a někdo mi vleze do nezamknutého auta 😒
Máte někdou podobnou zkušenost? Možná bude problém se spínačem, který otevírá páté dveře, ale než to začnu rozebírat, rád bych o možné závadě věděl co nejvíc, pokud je to možné...
S největší pravděpodobností příčinou Vašeho problému je vadný spínač otevírání pátých dveří.Díky netěsnosti se do něj dostane voda a on potom zcela náhodně odjištuje zámek.Je velmi častá závada nejen u c-maxů ale i u kombíků.Viz odkaz.[odkaz]
Chasnik
Díky za odkaz, hledal jsem to tady, ale když nefunguje vyhledávání v diskusi, tak se těžko něco najde...
Spínač jsem rozdělal, byl suchý, vlhkost se k němu nedostala. Po demontáži a montáži zatím problém ustal, takže se asi někde jedná o skřípnutý drátek, kterým občas el. jde a občas ne😞
BOBB
Zdar panove,mam problem se startovanim motru 2,0 TDCI 100kw Focus C-MAX rv.06.Obcas nejde motor nastartovat.Patranim jsem zjistil,ze zustava po vypnuti motoru uzavrena klapka sani.Pak na ni staci lehce klepnout ona se vrati do otevrene polohy a motor na drc naskoci.Klapku jsem rozdelal vycistil,ale zavada se opakuje.Stava se to nahodile pri studenem,lehce zahratem i zahratem motoru.
Dobrý den,potřebuji poradit.Chcu si koupit C-MAXE rok 05 a nevím jaký motor a obsah a hlavně jetli naftu nebo benzín?jezdím spiše po městě a kratší vzdalenosti,ale nechcu aby to byla nějaká mrcha lína.Když už tak trochu sílu a komfort.Porad´te někdo prosím,kdo mate zkušenosti 😉
U pět let starého vozu pro ježdění po městě a aby to nebyla líná mrcha asi nejlépe benzin 1,8. U dieselů bych se bál, že jsou na konci životnosti vstřiky, turbo atd. Ten motor 1,8 je starý, ale ověřený.
Benzin 1,6 mi při zkušeních jízdách připadal dost slabý.
přesně tak. 1.8 benzín.
superkutil
Kamarád má Renault Grand Scenic. Zvažoval zda diesel nebo benzín. Nakonec vzal benzín 2.0 protože byl o 100tis.Kč levnější. Má sice 100kW, ale moc živé to není. Trvá než se rozjede, pokud se to teda netočí stále nad 4000ot. Spotřeba kolem 9 litrů. Jezdil jsem s C-MAX jak s benzínem, tak s dieselem, nejvíc se mi líbil 1.8TDCI, ale podle zkušeností je to žrout, takže nejlepší 1.6TDCI 89kW. Ale pokud je to ojetina, tak raději tu 1.8 nebo 2.0 benzín.
štíreček1
Přesně tak, soused má nový model focuse 1,6 benzín a ve městě opatrně a pod devítku se nedostane. Jedna díra dole a nad stotřicet druhá díra, pokud chce jet svižně musí točit, ale pak to zase žere. 1,8 TDCI není špatný motor, ale je to litina, je zbytečně těžký a jak píše Kutil, taky něco papá. Ojetinu v díslu bych raděj sháněl v Německu, tam se dají sehnat dobré kousky, ale od toho se i odvíjí cena.
buď benzín nebo naftu, ale pod 1,8 kubaturu bych nešel v žádném případě.benzínová 1,6 je podmotorovaná a opravdu žíznivá díky zpřevodování, nafta 1,6 je na plnou nálož ( nosnosti ) opravdu mizérie, dochází dech a setrvale se točí v horním spektru otáček.
štíreček1
Myslím, že ta 1,8 nebude o moc lepší, než ta benzínová 1,6. 15Nm není velký rozdíl, stejně to sežerou jiné převody. Jinak původní 1,6TDCI nevím jak jela, ale s tou novou nemám pocit, že by jí docházel dech. Minulý týden jsem měl v autě cca 400kg, naháněl jsem se zhruba 80km s prázdným galaxy TD a neujel mi. Je pravda, že líp předjížděl, já jsem jel "trochu jinak" s ohledem na prostor před sebou, poněvadž na brzdách ta váha už byla cítit. Na druhou stranu jsme se pohybovali někde v rozmezí 140-180km/hod a takovým stylem na okrskách člověk nejezdí každý den 8-s
mám na mysli otáčky, které potřebuješ k tomu abys proháněl 1,6kou motory 1,8 nebo VW 1,9.Investice do většího motoru se myslím vyplatí, i s ohledem na cenovou politiku fordu: pocitově výkonový rozdíl mezi 1,6 tdci 66kW ( motor bez DPF ) a 1,8 tdci 85kW je myslím znatelný, cenový rozdíl pak dle výbavy cca 30tis. Při ceně auta už to IMHO tolik nebolí. Srovnávat pak 1,6tdci dpf 80kW nemá smysl, je dražší než ta 1,8 tdci a ekologie alias nějaká sleva na třeba silniční daní, pojištění atd se v čr nekoná....srovnání beru podle GEN-X, asi nejvíc prodávané výbavy.u vyšších výbav pokud se pamatuju je 1,8 tdci levnější aktuálně snad u všech výbav.
štíreček1
Já jsem právě porovnával 1,6TDCI 80kw a 1,8TDCI 85kw. Chtěl jsem právě tu 1,8čku ve focusu combi kvůli absenci filtru a nakonec jsem odjel s c-maxem i s filtrem. Šel líp do otáček a u toho kombíku mě zklamala převodovka. Kdyby nebyl max, mám dodnes 1,8tddi 66kw, protože je daleko živější odspodu než 1,8tdci. Jinak souhlasím s Tebou ohledně emisí a bordelu u nás, člověk si koupí ekologické dražší auto a žádné úlevy. Aktuální cena GEN-X 1,8tdci a 1,6tdci dpf je rozdíl 10tis kč, zase to tak nebolí a lehký motor není v autě vůbec cítit. Na downsizing si budem muset zvykat, má to své výhody, ale nejspíš to už nebudou motory na "pořád".
Já jsem minulý rok na jaře koupil 1.6 benzín,ale v silnější verzi 85kw. Jezdím do 15.000 ročně,z toho více jak 9.000 po městě vesměs se studeným motorem. Jsem s ním nadmíru spokojen,spotřeba kolem 8,5 litru.Super rodinné auto,prostorné,pohodlné.Mám ho pro rodinu,ne na závodění. Toho si užiju dost v práci.Na kratší vzdálenosti a do 15.000 km ročně je lepší benzín. Třeba i vyšší kubatury než mám já. Přeji hodně km s tímto skvělým autem. :yes:
mě na tom vadí to že DPF jen oddaluje průser s ovzduším, mění něco co je jedovaté lidem na plyn co je rozkladný element atmosféry - nerozumím tomu moc, se přiznám. Nepozoruju nějaké výhody ani u provozu, kolem 100tkm už to v mondeu u 2,2tdci docela obstojně hapruje ( během 6ti tkm 3x v servise na regeneraci + z toho 2x výměna oleje ) . Nepřeju nikomu absolvovat podobné zážitky, nicméně po déletrvající debatě jsem neplatil ani za jeden zásah nic. Auto je ve většinovém dálničním provozu ( najeto kilo za cca 1,5 roku ) takže neberu kecy technika že režim jízdy nepůsobí na regeneraci.
V manuálu Ford dokonce píše, že doporučuje u vozů s DPF jezdících hodně po městě občas vyjet na dálnici a jet pár kilometrů ustálenou rychlostí se zahřátým motorem bez prudké akcelerace, aby se filtr zregeneroval, takže ten technik buď o tom nic neví, nebo kecá Ford. Přijde na to, komu věříte.
štíreček1
Ono když se jezdí po městě a řídící jednotka zjistí plný filtr, tak spustí aktivní regeneraci, prý to trvá dvě tři minuty, akorát to nejde poznat, takže při vypnutí motoru se přeruší a spustí se znovu při dalším startu. Tohle jsem se někde dočetl... Jinak na delší štreku nemám problém se sazemi >😁 >😁
buď rád, mě se to začlo projevovat tak, že se nesmyslně hlásila indikace výměny oleje. provedla se výměna oleje a filtru, regenerace DPF a vyrazilo se do CH. někde u Prahy se problém zopakoval. přijde mi že technologie s "močovinou" je v tomto směru jednodušší. Návody k autům musím číst, byt se to zdá srandovní činím tak.nejsem vševědoucí a nepřeju nikomu dotazy kdy si obch. zástupce co to nečte neví rady s nějakou funkcí co si předtím vynutil do příplatkové výbavy.....třeba takové časování bufíku ve focusu v menu palubního PC které brebentí jen anglicky.jak praví básník: laik nerozumí, profík se jen diví 😄. chci tím říct asi toto: návody mají kolísavou úroveň ( nevím jestli i překladu ), každopádně ti technici ve značkových servisech mají co dohánět, to se asi shodneme ve většině případů
štíreček1
Tady [odkaz] jsem se dočetl, že motor 1,6 má výměník na chlazení oleje. To jsem vůbec netušil. Pak by to dávalo smysl, proč to tak dobře topí i při úsporné jízdě. Má někdo ponětí, jak se mění ta papírová vložka?
Moik
štíreček: no IMO ten olej nebude vodu ohřívat, dokud se motor/olej pořádně nepřohřeje, jestli jo, je to teda spíš na škodu věci.
štíreček1
No to je jasné,ze začátku topí elektrické topení do zhruba 60stupňů. Pokud to funguje i naopak, tak by teplá voda mohla přihřívat studený olej a až pak voda olej chladí. Kutil třeba psal, že při úsporné jízdě mu auto málo topí. Nejspíš to tam bude ale kvůli malé náplni oleje - jen 3,8litru. Dle mě konstantní teplota motoru spíš prospívá. Včera jsem se díval, tak ho tam mám, hned vepředu vedle DPF napravo dole na motoru, ale je tam špatný přístup a o té papírové vložce jsem ještě nic neslyšel.
superkutil
Většina výkonných motorů má chladič oleje, ale vzduchový. O vodním chlazení oleje jsem ještě neslyšel, ale spíš myslím, že voda má chladit olej než olej ohřívat vodu. Myslím, že se voda ohřívá mnohem rychleji než olej. Jde o to, jak a čím se olej ohřívá.

To co jsem psal to je jiný problém, tak jde o to, že když se jede s lehkou nohou nebo z kopce a ve velké zimě, tak vnitřní topení auta odčerpává z vody více tepla, než je schopný motor vodě dodat. Proto se montuje tzvn. přihřívání, což je v podstatě horák, který ohřívá vodu v chladícím okruhu, tak aby motor a posádka byli v pohodě a to jak za jízdy, tak po startu studeného motoru.
štíreček1
Ten výměník tam je asi jen kvůli tomu, že oleje je málo. Kdyby tam byl klasický vzduchový chladič, tak by muselo být oleje daleko více. Focus měl 5,5litru, max jen 3,8 a malé množství by se nestačilo chladit, tak předává teplo vodě, proto to tak dobře topí i při lehkém plynu nebo táhlém klesání. Ale problémy s topením ve focusu jsem taky neměl, i když max topí až příliš, naplno to mám málokdy.

Elektrické topení funguje údajně jen do 60ti stupňů, ty máš na mysli nezávislé topení, které funguje i za jízdy.

S tím, že by se olej přihříval od vody jsem to myslel u studeného motoru, kdy elektrika dohřívá vodu a ta by mohla předávat teplo chladnému oleji a tím by se motor dřív dostal na provozní teplotu, ale to bude asi volovina, protože to hlídá termostat a proč vyhřívat vodu elektricky, když na druhé straně by se zas rychle chladila.
Ahoj,
nevíte náhodou někdo kde by se dal sehnat levně takovej ten stříbrnej kousek plastu nebo co to je s nápisem "GHIA" co je na předním blatníku místo blikače? Nějakej neřád mi to vyloupnul a u Fordu za to chtěj 500,- .. Asi navštívím nějakej vrakáč jinak nevim 😄
Ahoj Kluci.

Tento týden jsem si koupil Maxíka 1.6 TDCI dotažený z Německa je 3.5 roku starý a má najeto 120.000 jde mi o to,jestli je na něj ještě záruka.Abych pak nebyl v servisu za vola 😄Doufám,že mi bude ještě v pohodě sloužit.
A co ten filtr pevných částic? Vydrží mi nebo si myslítě,že už byl měněný?Má i servisku,ale tu mám ještě u toho kluka co mi to dovezl.Bylo by to v ní někde napsaný??

Dík za každou radu.
Pivisek: Standartni zaruka je 2roky. Pokud tam neni prikoupena prodlouzena zaruka (coz by ti asi prodejce rekl) tak uz nic nereklamujes.
štíreček1
6měsíců dává bazar ze zákona, ale znáš to tady u nás, že jo ;-\ Filtr se mění při 120tis, takže....myslím, že nový mít nebudeš. Stojí to dost peněz, takové věci sis měl pohlídat před koupí, ale v Rožnově ti ho vykuchají za pětku, pokud bys nechtěl investovat mnoho.
TA výměna je nutná nebo až bude filtr v pr.. tak se to nějak ozve??

Servis byl dělaný pravidelně ve Fordu v N po 20tis km poslední při 101 tis km

Úplně se hrozím co bych měl vše měnit.Koupil jsem to skoro za všechny prachy co jsme měli našetřený,žena na mateřský, to nevim nevim kde na to seberu ;-\

CO vše by se mělo ve 120 tis. km vyměnit?

Hlavně mě moc nestrašte. 😄
štíreček1
Strašidel je na netu hodně, ale já ne všem věřím, alespoň dle svých zkušeností 😄 Dvacítku bys měl mít při ruce při tolika km. Filtr se ozve sám, to určitě poznáš, někde jsem včera četl, že s c-maxem ujel 160tis a zatím žádnou poruchu neřešil, ani filtr. I když životnost prý je 120tis...??? Zatím buď v klidu a uvidíš a moc nečti nebo se dočteš turbo, vstřiky, setrvák ....😉
Ahojte Maxíci.

Nenašla by se tu nějaká dobrá duše,která by poskytla spřízněný duši český manuál??

Byl bych Vám moc vděčný.Sice trochu nemecky umím,ale domovina je domovina 😄
Ještě bych chtěl dodat,že je to rok výroby 9/2006 el. okna dual klima atd.s příplatkovým rádiem SONY
Dong1
Tu nejake navody jsou [odkaz]
...ale netusim jak se shoduje max 2009 a 2006
Tenhle jsem taky našel,ale je to trochu jiné.

Nicméně se mi včera povedlo najít přesně ten co potřebuji i s tím rádiem SONY.

Přesto děkuji.

A ještě jedna věc.Jde PP počeštit nebo ne?? Je tam spousta jiných jazyků,ale na češtinu opoměli.Hlavně,že je tam Polština 😄
Pivisek- v SZ máš odkaz na manuál.
Zdary.

Nevíte jestli se dá palubní počítač počeštit?

Dík moc.A náhodou ještě manuál k rádiu sony?
Pokud vím,nenašel se zatím nikdo, kdo by češtinu do palubáku naimplantoval.
štíreček1
Někde jsem to četl, ale už nevím kde. Čísla jsou stejné i v italštině a zbytek nepotřebuju, zas tak moc tam toho není.
Tak manualy se mi povedlo sehnat jak na auto,tak na radio a hlášky na PP manželce nějak vysvětlím 😄 Ono když jí tam bude něco blikat,tak z toho bude vyplašená 😄 a bude muset pozžít přítele na telefonu :yes:
Chasnik
Má tady někdo zkušenosti s demontáží/výměnou brzdových kotoučů na přední nápravě? Sundal jsem kolo, ale nenašel jsem žádné šrouby, které by ho držely. Jsou někde zezadu nebo je ten kotouč nějak naražen nebo nalisován?
Na netu jsem se už dočetl, že šrouby nemusí kotouč držet moc pevně, protože ho přitlačí kolo, když je přišroubované. Ale nechce se mi věřit, že by tam byl jen tak nasazenej a držely ho jen matky, kterýma se přitahuje kolo...
Flash666
mel bys na nem mit sroubky na imbus(vetsinou) pote co sundas kolo, pak rozeberes brzdice a sundas a kdyz to nebude tak si pomoct kladivem, muze bejt prikvetlej... 😄
Flash666
jinak je mozny ze je jenom prikvetlej a opravdu neni nicim dalsim prichycenej... kazdej vyrobce ma svy patenty na...
Chasnik
Hmmm, tak opravdu žádný šrouby, asi na to bude potřeba nějakej stahovák, nějak se mi do toho nechce mlátit kladivem 😒
Flash666
co mas presne za auto ? se ti to pokusim zjistit, po servisech se potuluju a neco sem tam delam. a opravdu se nekdy kladivo hodi >😁 teda spis vice nez nekdy, proto se takovy opravy vetsinou provadi bez majitele >😁
Chasnik
Focus C-MAX 1.6 TDCi 80kW Trend, r.v. 2006 (měsíc nevím, ale první přihlášení bylo 10/2006). Kola mám 16", přední kotouče mají průměr 278 mm.
Flash666
tak bud jsou prikvetly, a staci kladivo... nebo jsou nalisovany spolu s loziskem, takze by si musel sundat celej senkl a nechat to vylisovat a koupit novy loziska a nalisovat zpatky.
BOBB
Nedávno jsem je sundával jsou přirezlí a drží celkem fest,chce to kvalitní stahovák a opatrně tahat ať neprdnou
Flash666
na co stahovak ? 😄 kladivo staci bohate a stejne i kdyby prdli tak se stejne meni ne 😉
Flash666
a pokud nejsou karbonovy nebo keramicky tak opravu neprdnou to se nebojte 😉
ale jo prasknou, pokud je chci použít znova tak bych s kladivem zacházel opatrně. čerstvá zkušenost z min. týdne u mondea mk.II - musel jsem kotouče co byly stejně na výměnu rozbít kladivem. praskly tak, že se oddělila činná plocha od osazení co je u náboje, ani jsem moc nemlátil....
Zdravím.Tak mám po 14 dnech první závadu.Rozsvítila se mi kontrolka na baterii.

Po nastartování zhasne,ale do minuty se rozsvítí.
¨
Auto normálně startuje,svítí.Nic zvlástního nepozoruji.

Nevíte co to může být??

Jen mi přijde,že se zvyšováním otáček mi to nějak hvízdá od motoru.Na turbo mi to ale nepřijde když stojím na místě.

Děkuji Vám.Žolík
Ada je zase tady
Povoleny klinovy remen?
Chasnik
Může to být klíňáček nebo taky klidně alternátor, mě odešel na 98 000 km, těsně před vypršením záruky.
No a co třeba volnoběžka alternátoru (pokud tam je)?
Ahojte.

Tak dneska to manželka odvezla(odtáhli jí)do ford servisu.Ráno už to nenastartovala.

Prý to je jasnej alternátor.Nový cca 8000 kc.Kluk co mi dovezl to auto ho sehnal za ctyři a ve fordu ho prý namontují.

Doufám,že to byla první a na dlouhou dobu poslední oprava.

To hvízdání prý pravděpodobně bylo ložisko právě v tom alternátoru.Uvidím v pondělí až to žena přiveze,jestli to hvízdání bude nebo ne.
Pro Chasnik:Mam tam najeto 120 tis,takže to i odpovídá.

Známý který si ho dovezl loni říkal,že jemu odešel taky po 14i dnech co ho dovezl.
Buď je to standart,že kolem 100 tis odcházejí a nebo budou náchylnější.
Ada je zase tady
Anebo, ze by to bylo auto na "F" ? 😉
Zdravím Maxíky.

Chci se zeptat,upozorní mi PP na servis respektive na vymenu oleje??

Pokud ano,s jakým předstihem to hlásí?

Dík.Cau Mira
PP ti nic nepoví. Musíš to hlídat sám :-!
štíreček1
Na druhou stranu je zase výhoda, že vždy dojedeš domů >😁
Tak mě čeká servis po 160tis. Mám C-Max 1.8 benzín, budou to kromě těch "běžných" věcí jako je olej, čištění klima, kontrola karosérie, ... i výměna rozvodů. Jsem z Brna a doteď jsem jezdil do Carentu na Bělohorské. Celkem spokojenost, jezdil jsem tam už s předchozím Focusem. Odhad technika na můj telefonický otaz byl kolem 20 tis. Kč, pokud bude třeba měnit i destičky či něco jiného tak i 25tis. Kč 😒 Záruka je fuč, proč nezkusit něco ušetřit, že? Nemáte někdo prosím zkušenosti s neznačkovým servisem na Fordy (C-Maxe) v Brně či blízkém okolí?
Ghost007
Ahoj. Neresil jste nekdo zadni parkovaci senzory? Nasel jsem toto: [odkaz] K tomu montaz pocitam kolem 3000. Nema nekdo neco levnejsiho? Na www.parkujeme.cz jsou senzory kolem 1000..
Diky za vase nazory.
Asi rok mám namontovaný tento typ [odkaz] a jsem s ním spokojený.Čidla jsem vyvrtal je do nelakovanýho plastu co je přidělaný zespodu na zadním nárazníku a protože ten plast je směrovaný trochu nahoru tak sem je dal "vzhůru nohama"Řídící jednotku mám na levé straně v kufru za tapicírunkem přilepenou tafixem.Docela pakárna bylo protáhnout kablík od displeje z palubky do ř.j. Asi za 3 hod bylo dílo hotovo a do teď funguje spolehlivě.
Ahoj, před několika týdny jsem namontoval tyto senzory: [odkaz] a funguje to zatím spolehlivě. V sadě je orig. vrták, kterým se v pohodě udělají otvory do zadního plastového nárazníku, centrální jednotku jsem přilepil dodanou oboustrannou samolepkou do jedné z postranních schránek v kufru a pak už stačí jen šikovně protahat kabeláž k displeji a od čidel. :yes:
Zdravím.

Chci se zeptat,jak je to s močovinou co se má doplňovat,je to nutnost,hlídá to nějaká kontrolka a co když dojde??

Ještě jeden dotaz.Známej mi říkal,že ten filtr pevných částic se dá klidně vyndat a jezdit bez něj.Akorát to má prý menší výkon.Co je na tom pravdy??

Dík za rady.
WinDiesel
Šmarja vždyť ve Fordech se žádná močovina nepoužívá. Ta se v Evropě používá mimo luxusní značky pouze v CX-7.
A aditivum ke snížení bodu vzplanutí v částicovém filtru používá jen Peugeot Citroen.
štíreček1
Eolys se používá i ve fordech s motory PSA, catalický bezúdržbový filtr se bude dávat až do nových fordů. Na nedostatek močky upozorní kontrolka.

Filtr vyrabuje firma z Rožnova a upraví řj. Výkon se údajně zvedne a sníží spotřeba. Taky prý souhlasí emisní norma, ale tomu nevěřím, ty saze jdu přece ven, ne????

[odkaz]
WinDiesel
štíreček: jáké močky???? Kriste, eolys není močka ani močovina ani nic takového. Je to aditivum na bázi sloučenin Ceru.
štíreček1
Wine to psal přece Pivísek o té močce 😉
WinDiesel
štíreček: já měl za to že Fordy mají motory jinak naladěné a eolys nepoužívají.
Močka ......... >😁
štíreček1
že se tam dává eolys mi říkali, něco jsem také četl, ale pravda je, že v autě jsem žádnou nádržku nenašel...???
WinDiesel
štíreček: taky tam žádnou nemáš. Eolys používají pouze Citroeny a peugeoty. V praxi se potom naladění motorů liší o 2 koně (109 a 111 k.
štíreček1
včera jsem pročítal focusácké fórum, někdo ji má pod předním blatníkem, někdo vzadu zespodu vozu. Zatím to tedy neřeším, ale u focusů je, i u starších maxů. Ty motory jsou stejné jak pro citroeny, peugeoty a fordy. Jo ale ty dva koně rozdílu jsem taky někde četl..??? Ale když jsem to auto kupoval, tak mi tvrdili, že tam eolys je a že mi ho pak dolejou, jinak u forda se to mění celé i stou nádržkou a hadičkama. Prý jsem první, kdo se na to ptá.
WinDiesel
štíreček1 - žádný eolys tam nemáš, pod tím blatníkem je něco jiného. Je to výmysl PSA a Ford touto cestou nechtěl jít. Ford používá systém více vstřiků paliva a zyvšuje teplotu ve filtru za pomoci právě dodatečného vstřiku, zatímco PSA snižuje potřebu takovéto teploty za pomocí Eolysu. Tyto motory se ani nevyrábějí ve stejné továrně, odlišností je víc než by se zdálo.
štíreček1
Já vím, že ty motory nejsou identické, ale proč mi tvrdili, že tam eolys je? Zde [odkaz]
jsem se taky dočetl, že ve focusech ho mají. Někdo psal, že ho má pod předním blatníkem, někdo ho má vzadu nad nápravou, prý by nádržka měla být vidět zespodu, ale nic jsem neviděl, díval jsem se jen od nárazníku,protože pod auto nevlezu, ale zítra se zkusím tam dostat a dám vědět. Fakt jsem měl za to, že tam je 😲
WinDiesel
štíreček1: safra, a máš něco takového uvedeného v servisní knížce?
štíreček1
Tak mi to nedalo, najel jsem na špalky a našel tam tu nádržku, je schovaná za nápravou, takže je vidět jen zespodu. Je mezi nápravou a stabilizátorem hned u nádrže. Zítra dám foto. V servisce nic není, ani v manuálu.
Na to doplnění jak vy říkáte eolys, mi upozornili sami ve Ford servisu.Prý to doplňují(mění)při 120tis a stojí to 2500kc
Proto jsem se ptal jestli to je nutné a co se stane když dojde.

Pro štírecek1:Taky jsem četl,že ta nádržka má být pod předním pravým blatníkem.
štíreček1
Eolys určitě 120tis nevydrží, údajně je náplň 1,8 litru na 60tis km. Ta cena už je dobrá, když jsem loni kupoval auto, tak za celou náplň s nádržkou komplet chtěli cca 6-8tis. Když náplň dojde, nejezdi!!! Pak se ucpe filtr. Můžeš vyjet jen nádrž, protože aditivum se přidává při tankování. Nádržku mám vzadu, zítra přidám foto. Ten filtr nebude až takový strašák, jak se všichni báli. Ceny už jsou příznivé a než já najedu ty km, tak to bude zadarmo 😉
Blbe jsem to napsal.Meni se to ve 120 a ne po 120 :yes😒br />
Filtr, co jsem zjistoval,tak stal 23tis,treba uz je to ted taky jinak.Jestli je to min,tak jedine dobre.Bura bych jeste pochopil,ale 20 je fakt dost. 8-s
U koncernu PSA stojí FAP myslim 16 000Kč.
štíreček1
Tak posílám ty fotky nádržky na eolys, u maxe je schovaná u zadní nápravy, je vidět jen zespodu [odkaz]

Jinak kolegovi s C5 při 120tisících km ten filtr ručně tlakovou vodou vyčistili, doplnili aditivum, dali rok záruku a platil 7tis Kč. Takže vyčistit jde i po životnosti.
WinDiesel
štíreček1: u PSA mají k dispozici i továrně repasované DFP (FAP). Cena právě cca 7000.
Nicco
WinDiesel nemas pravdu, 1.6 a 2.0 tdci je to iste ako hdi. Ford nepouziva 5ty vstrekovac ako napriklad Toyota, ale Eolys.
kubo56
[odkaz]
Čištění vodou je pěkná hovadina velikost molekuly vody je větší než stěna filtru to znamená,že filtr řádně nepročistí.Ten bordel z toho filtru může být i karconogenní a vůbec to není povolená metoda a samotná manipulace je velmi nebezpečná a škodlivá pro životní prostředí.Po tomhle už celý DPF-FAP přestává mít jakýkoliv význam.
Povolené repase sou v továrně Peugeot zda to dělá Ford nevim.
Zdroj Peugeot ČR.
To jsi zas četl Svět Motorů, viď? Velikost molekuly vody je 280 pikometrů, póry ve filtru maji 2.5 mikrometru. Pór filtru je tedy cca desettisíckrát větší než molekula vody.

Problém je v tom, že saze jsou velmi nesmáčivé. Vodou je nevymeješ, protože jí odpuzují.
štíreček1
Já fakt nevím, jak mu to čistili, prý to tam měl dva dny a stálo to 7tis i s aditivem. Ale někde jsem četl, že to čistili i tlakovou vodou a nějakým saponátem.

Win: kde se dají sehnat ty repasované filtry, máš nějaký odkaz? Jen tak pro zajímavost, myslím, že auto prodám dřív, než bude těch stodvacet tis km, pokud tedy nepřijde krize 😄
WinDiesel
štíreček1: normálně by měly být v nabídce u Peugeotů, o Fordu nevím nic...
Zdravím,nemáte někdo skušenost s vodou ve vaně rezervy? Včera jsem to už po čtvrté za rok,co Maxe mám,vytíral.A nemůžu stále přijít na to,odkud se ta voda bere. Obě ucpávky,co tam jsou,vypadají že těsní dobře. A aby se tam utvořilo zhruba 4 dcl vody za čtvrt roku,tak to na sraženou vlhkost nevypadá. Díky za radu.
Zdravím,nemáte někdo skušenost s vodou ve vaně rezervy? Včera jsem to už po čtvrté za rok,co Maxe mám,vytíral.A nemůžu stále přijít na to,odkud se ta voda bere. Obě ucpávky,co tam jsou,vypadají že těsní dobře. A aby se tam utvořilo zhruba 4 dcl vody za čtvrt roku,tak to na sraženou vlhkost nevypadá. Díky za radu.
štíreček1
Já mám zatím sucho, ale u focuse jsem tam měl taky vlhko, sice ne tolik jako Ty, jen pěkně orosené, takže jsem to přičítal přirozené sražené vlhkosti. Dělalo to jen přes zimu, přes léto jsem to nechával vyvětrat a byl klid.
RADEK1
to štíreček:Všiml jsem si že jsi z hodonínska , kam jezdíš servisovat?
štíreček1
Radek1: auto mám z autorenovy, takže jezdím tam. Max je zatím čistý a s předešlým focusem jen olej, filtry a gumy. Ceny výborné, rychlost téměř na počkání, ochota a nabízí i náhradní vůz, ten jsem ale ještě nevyužil.
RADEK1
Ok . tak nechť ti to šlape. 😄 Já jezdil 8 let na Rašíno , tak jsem si myslel , jestli jsme se tam třeba nepotkali. no nic to já jen tak 😉
štíreček1
Radek1: do Rašína jsem občas zajel se starým escortem, měl jsem tam kamaráda, ale už tam nedělá. I když i teď jsou tam kluci fajn, byl jsem tam ohledně naklápěcího motorku, šlo to na záruku a do Rohatce a zpátky se mi jezdit nechtělo, stejně by tam s tím jeli sami. A zrovna když mi dávali nové světlo, nechal jsem si zablokovat to odporné pípání nezapnutého pásu a nic nechtěli. Příště si ještě nechám zablokovat automatické vyhřívání zadního okna, tehdá jsem to ještě nevěděl. Myslím, že teď už máš do Rašína dojezděné >😒] :yes:
RADEK1
No , za těch pár let co jsem tam jezdil tak tam mám také kamarády , takže tam už jezdím jako na ,,návštěvu" 😉 . Nicméně Jag má spoustu střev z mondea a programy na diagnostiku Xf také mají.Jinak jak říkáš mnohokrát jsem tam byl s nějakou hloupostí a také nic nechtěli.Myslim, že je to správný přístup jak si uchovat zákazníky.potom když se nedaří něco opravit napoprvé člověk tak nějak přivře oko 😄
štíreček1
Ten přístup je tam fakt dobrý, čekal jsem mírnou neochotu, když auto není od nich, ale to tam nehraje roli. Nicméně auto už má po záruce, takže autorenova to jistí. Tam mám kamarádů víc, navíc dobré ceny a rychlost jsou rozhodující. Před týdnem mi majitel ukazoval své nové ereso, moje paní ho hned chtěla vyzkoušet >😒]
Nyní přemýšlím o decentní reklamě na auto, to už bych měl i oleje a filtry úplně zdarma 😄
Ty jsi přímo z Ho?
Ja keď som ho kupil tak som mal tam vodu tiež demontoval som spoiler na piatych dverach pretesnil som precodky kablou a od vtedy tam vodu nemam (pravdepodobne to stekalo po vnutru dvery dole cez zamok)
Cau,
ja teda nemam problemy, pravda, divam se tam jen dvakrat rocne, kdyz jezu pro hever na vymenu kol 😊, ale ani naznak vody ci jen kondenzatu. Voda ale spolehlive zateka do osvetleni SPZky, kde to za cas pekne shnije a musi se vymenit cele svetylko. Naposled mi to menili pred koncem zaruky (skoro pred rokem) takze to cekam kazdou chvili. Pak to nejak doufam najdu a utesnim. Co me zlobi vic je, ze kdyz prsi a otevru 5. dvere hned a nepockam chvili s pootevrenymi dvermi (az stece voda mimo), stece z nich voda u spodniho okraje okna a kape to primo do zavazadloveho prostoru nebo aspon na ten plast nakladaci hranu. Jsem sam kdo to tak ma?
Jo a posledni vec, pred casem jsem se ptal na vrzajici sedacku ridice, prisel jsem na zavadu, vzadu zespodu na sedacce je takova trubka, ktera asi pomaha drzet sedacku rovne pri posunu nahoru/dolu. Ta je na koncich privarena k takovym konzolkam, ale jen na pulce a v tom volnem to naprasklo a kvuli tomu to vrzalo. Takze sedacka ven, rozebrat ji, trubku poradne ovarit, nastrikat a z5. Mozna to trpi, kdyz se sedi na sedacce a pumpuje nahoru (byt se samozrejme vzdy nadlehcuju). Nevim proc, kdyz mam jen metrak, asi nepocitaji s normalnima lidma 😄 . Tak to jen pro zajimavost... Prijemny vikend.
Zdravím,nevíte někdo,kde se nachází čidlo venkovní teploty? Dík.
Jestli se nepletu, je v pravem vnejsim zrcatku. Dole z nej couha takova tycka.
Už jsem ho objevil,je za maskou u předního nárazníku vedle houkaček..Je to takový hranolek z něj vedou dva dráty.
Zdravím Vás kolegové.

Chci se zeptat.Máte někdo nějakou účinnou past proti kunám?
Vykousala mi díru cca 20 na 20 v tapecirunku na haupně motoru.Koupil jsem bzučák v servisu a po 14 dnech díra ještě větší.Další rada od majitele aervisu Ford byla kosková vůně do záchodu.S tím prý má dobré zkušenosti.

Znáte ještě nějakou účinnou past na ty potvory?A nevíte kolik tak stojí ten nový tapecírunk?

Dík za radu.
Pivisek.
Nicco
Ja pouzivam sprej proti kunam a doma mame psa :yes:
štíreček1
Hoši jak jste na tom s lékárničkou? Dá se dokoupit přídavný balíček za zhruba cca 200stovky, novou jsem viděl v akci za 250Kč. Jen nevím, do kdy mají platnost nově koupené lékárničky, tu co mám v autě je do roku 2013 a je škoda ji vyhodit. Dokupoval někdo z vás nůžky a ty volovinky samostatně?
Dong1
Ja to mel jednoduche, me skoncila platnost lekarnicky tak akorat na koupi nove podle nove vyhlasky 😄
Ale pokud ti plati ta stavajici do roku 2013, tak si dokup jen ten balicek.
Nebo pokud chces mit jistotu lepsiho vysledku, az ji budes potrebovat, tak si kup nejakou znackovou podle nove vyhlasky (mam od Hartmann, byla sice drazsi, ale na ty vybave je to videt)
Zdary chlapáci.

Taková blbá malá otázečka.
Co znamená to dvojité zamykání?

Zkoušel jsem to na Maxíkovi,ale nechápu jaký to má smysl.Vždy jsem to pak odemkl normálně.

Dík.
V návodu je napsáno-Dvojité zamykání je dodatečnou ochranou proti krádeži zabraňující otevření vozidla zevnitř.Dvojité zamknutí je možné,jen když jsou přední dveře zavřeny.
Dong1
Dvojite zamykani znamena ze pak auto nejde otevrit (odemknout) zevnitr klickou...napr. po rozbiti skla. Klicem to jde normalne, tam rozdil nepoznas.
preston
jj,pouzivam jedine dvojite zamykani(2x zmacknout tlacitko na zamknuti),urcite to je lepsi ochrana nez jen jednoduse zamknout
Zdravím,
videli ste novy C-Max a Grand C-Max? Motorizaciu, parametre? Vyzeraju velmi zaujimavo.
preston
pošli nějaký odkaz,dík...nevíte někdo,jak často se má čistit klimatizace?
linka je😒br /> [odkaz]
Ricardo
Neříká se linka, ale LINK!
tak a teraz Ti je dobre, ze .....
štíreček1
Malé vylepšení u těch motorů přece jen je, mohlo to být lepší, i když max výkon je příliš brzy, zato budou pružnější...
štíreček1
Chlapi už máte lékárničku? V obi je za 160káčé, ale je moc velká do malého auta, tak ještě ju nemám...vešla by mi do podlahy, ale tak tak...
Dong1
Ja sem uz loni koupil od Hartmann asi za 260kc, pac mi skoncila platnost te puvodni ( je to takova: [odkaz] ).
... a do kufru se mi vejde 😄
štíreček1
ta vypadá dobře,protože ta z toho obi je v plastové dost velké krabici a nevejde nikam. Švagr ji má, tak jsem zkoušel a pohozená v kufru by mi vadila, tam musí být volno 😄 Jinak tu momentální lékárničku mám do roku 2013 😒
Dong1
Tahle je urcite mensi nez ten plastovy kufr...a myslim ze bude slozena i z lehce kvalitnejsich komponent. Ja sem si na ni nechal od zeny nasit suchy zip a drzi v pohode na boku kufru prilepena na koberec.

P.S: A pokud ti ta soucasna lekarnicka konci az 2013, tak si kup jen ten doplnujici balicek (je lehce levnejsi, ale bohuzel zase ne o tolik)
štíreček1
Ten balíček jsem u nás nikde nenašel, kde se to dá koupit? Na netu by se to s tím poštovným moc nevyplatilo. Nevýhoda té lékarničky je, že nikam nevleze. V kufru mám plastové boky a potřebuju tam místo, převážím často velké věci, v těch bocích jsou sice schránky, ale tam vleze jen ta menší plátěná lékárnička a do podlahy za přednímy sedadly vleze ta plastová tak tak, na výšku je natěsno. Pod přednímy sedadly je místa až až, ale jsou tam výdechy klimatizace a v přední schránce mám většinou pi...viny, cd atd.
Dong1
Ja ji kupoval v lekarne
štíreček1
😢 dnes jsem tam byl a zapomněl jsem se na to zeptat a ještě jsem si to pořád opakoval 8-s
Dong1
jj, to znam, taky se mi to stava, bohuzel s tim asi uz nic nenadelame 😄
štíreček1
Tak to jsi mě uklidnil, že nejsem sám...no jo, lepší už to nebude 😐
štíreček1
Doplňkový balíček je doma. Byl jsem opět v lékárně a nezapomněl jsem :yes: Cena 210Kč, platnost do 2014, alespoň nemusím vyhazovat původní lékárničku, ta je do 2013. Pak koupím novou a celou, tedy jestli do té doby nebude zase nějaké lobby...
Prosim vas menil uz niekto lozisko zadnej napravy Fokus c max 1.6 TDCI 80kW rok vyr.2005 ?.......vraj sa musi menit cely naboj........
preston
tak jsem videl noveho c-maxe nazivo a musim rict,ze se mi moc libi, i kdyz zadni led svetla u predchoziho modelu mi vice prirostla k srdci (svisly protahly tvar je unikatni, na silnici je auto vyjimecne timto prvkem a moc aut tento tvar zadnich svetel nema)...u noveho c-maxe jsou zadni svetla zcela bezna svym vzhledem a v davu se lehce ztrati...ale co me zarazilo uplne nejvic jsou ostrikovace na kapote...to mela prvni generace c-maxe a prijde mi to jako obrovsky krok zpatky, akorat to hyzdi kapotu a funkcnost to nijak rozhodne nezlepsi,akorat bude kapalina stekat po cele kapote...to me hodne zklamalo
štíreček1
Naživo jsem ho ještě neviděl. Tvarově na fotkách vypadá dynamičtěji, ale zezadu mi to připadá jak nějaká krabice
[odkaz] a grand c max ještě horší [odkaz]
Ty diody mi tam fakt chybí a to dost kazí nový model. Jestli bych si ho někdy koupil, tak jen kvůli vylepšenému motoru TDCI, převodovce a nové palubovce. Taky kufr je o něco menší, ale to bych překousl.
Prosim vas menil uz niekto lozisko zadnej napravy Fokus c max 1.6 TDCI 80kW rok vyr.2005 ?.......vraj sa musi menit cely naboj........
Ano ,mění se celý náboj.Ložisko jako samostatný ND neexistuje.
superkutil
Akorát u nového 1.6TDCI bych čekal větší výkon, někde kolem 94kW. Co je zač ten motor EcoBoost?
štíreček1
EcoBoost je turbobenzín. Taky jsem si říkal, že by mohli přidat pár koní navíc do tdci, ale myslím, že krouTák není špatný.
Ahoj Maxáci.

Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tímto😜ři vyšší rychlosti při brždění se mi rozvibruje volant a trochu i celý auto.Když brzdím jemně,tak nic,přišlápnu vibruje a když sešlápnu ještě víc,tak je to zas OK.Teď už je slyšet i trochu klepání ze předu.

Nevíte co stím? Bude něco s brzdami nebo třeba stabilizační tyčky.......?
Vypadá to s největší pravděpodobností na zvlněné kotouče.
preston
Mám na vás zkušenější jeden pro mě zásadní dotaz...nedávno jsem byl na servisní prohlídce, tedy čerstvě vyměněný olej...technik mi řekl,že další prohlídku (tedy i výměnu oleje) po 20tis km nebo po roce...a tady je ten problém..ročně najedu cca 8tis km, přijde mi proto vyhazování peněz,aby po 8tis km jel na servisní prohlídku,když podle mě by měl olej těch 20tis km vydržet...takže prosím o radu,zda stačí jet na servisní prohlídku opravdu až po těch 20tis km, u mě tedy cca za 2,5 roku nebo už někdy dřív a kdy...dodávám, že záruku ford protect mám do prosince 2010, takže nehrozí, že bych přišel o záruku, když přijedu až po 20tis km....všem dík za radu
Pokud olej neni v uzavřený flašce, tak se do něj dostává voda z ovzduší. Když ho nezahřejváš dost často na provozní teplotu, tak se ti z něj nevypaří a hromadí se tam (motor ti za to potom vřele poděkuje). To bys šetřil na nesprávnym místě. Ty intervaly jsou ne nadarmo "20 tis. / 1 rok podle toho, co nastane dříve."
V tvým případě bych olej měnil tak po 12-15 tis.km,nehorší pro olej jsou studený starty,kdy vlivem špatného spalování studeného motoru vzniká karbon,který olej rozpouští a znehodnocuje se.
No jako litr voleje 5W-40 pro benzínovej motor stojí cca 220 kč a jsou ho tam odhadem 4 litry. To podle mě zas tolik neušetříš a navíc bys šetřil na nesprávnym místě, což je pro českého motoristu charakteristické...
preston
tak samozřejmě nešlo jen o cenu oleje,ale o cenu servisní prohlídky,která je zhruba 4000 a to je trochu rozdíl,jestli dám za servisní prohlídku každý rok,když najedu 8tis km nebo třeba jednou za 2 roky...při servisní prohlídce se nemění jen olej
Dělej jak chceš, moje auto to neni 😉
štíreček1
Já jsem zkrátil výměnu olejů na 15tis km, k tomu i filtry včetně palivového. Teď se chystám na výměnu znovu po 14 měsících. Trochu jsem přetáhl čas, mám najeto na olej necelých 14tis km, takže je nejvyšší čas. Olej, olejový filtr a práci mám zdarma díky té reklamě.
Při krátkých jízdách je třeba zkrátit výměnu na polovinu, jak už psali kluci. Kamarádka má megana a má stejný problém - za rok 5tis km, jen nemohla pochopit, proč jí svítí servisní klíč. Vyměň si alespoň olej s tou vložkou, vzduchový a palivový nemusíš hned měnit.
Litr oleje Ford Formula F 5W30 stojí v e shopu 165 Kč, 5 l za 735 Kč plus 200Kč za olejový filtr a pokud nemáš možnost si ho vyměnit sám,tak ti ho vymění třeba i v pneuservisu. Rok a půl olej normálně vydrží aniž by se zásadním způsobem změnila jeho charakteristika. I výrobci olejů doporučují výměnu do 2 roků.Vzduchový filtr bych měnil každý rok.
Lamasek
Zdravim ,potřeboval bych poradit mam c max 2004 benzin1,6
nemužu zjistit kde je palivovy filtr,neni ani u motoru ani vedle nadrže
- dalši věc motor v malych otačkach slabě škube dvojka uberu plyn a pomale přidam tak škube na plny plyn nic diagnostika nic nezjistila
-a za dalši spotřeba vesměs město 8,5
pokud mi dokažete poradit vřely dik
Vesele vanoce
prdanek
Může mi někdo poradit jaké lepší autorádio namontovat do Maxíka ?
Předem děkuji za radu.
Jaké jsi tam měl ?
prdanek
Mám tam originál 6000CD ale chtěl bych něco lepšího s DVD apod.
Zkoukni tyto odkazy třeba tě něco bude inspirovat,neznám tvůj vkus a tak hodně štěstí při výběru.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
prdanek
Díky. Nemá někdo zkušenost se značkou Eonon? Ty jsou docela levné ale nevim jakou mají kvalitu.
olex21
Zdravím, jestli hledáte nějaké super rádio tak vám mohu doporučit tuto webovou stránku [odkaz]
poradili mi s výběrem, jsem s nimi spokojen
olex21
Zdravím, jestli hledáte nějaké super rádio tak vám mohu doporučit tuto webovou stránku: [odkaz] poradili mi s výběrem, jsem s nimi spokojen
olex21
Zdravím, jestli hledáte nějaké super rádio tak vám mohu doporučit tuto webovou stránku: [odkaz] poradili mi s výběrem, jsem s nimi spokojen
Nemáte někdo zkušenosti,jak demontovat loketní opěrku i s úchytem na sedadle?
Dnes se mi ji povedlo ulomit a potřeboval bych ten úchyt v sedadle nějak vyndat abych to mohl znovu spasovat.

Dík za radu.
Zdarvím,
Mám na vás dotaz.Chci si si koupit C-Maxe Maximálně tři roky starého.Zajíma mě jaké máte s tímto autem zkušenosti. Díkes Kuba
Iceman186
Osobne s nim nemam zadne zkusenosti. Dle informaci znamych kvalitni vuz. Malo poruchovy, dobre vypadajici a hodne zadany vuz. Ma vyborne jizdni vlastnosti na to ze se jedna o male MPV. Motorove asi TDCi je tou spravnou volbou. Pokud mas rad agresivnejsi jizdu tak dvoulitr
štíreček1
Zatím bez poruch 😉
Já po trěch a půl letech a 120 tisících lkm měnil alternátor repas 5000 u Forda.Jinak jsem spokojen.Mám 1.6 TDCI 80KW s DPF(Dovoz Německo)
Teď mám najeto 135tisíc a filtr zatím drží(Musím zaklepat 😄 )
Jen spotřeba není těch zminovaných 4.9 podle manuálu.Jezdím cca za 6.2 litru.
štíreček1
No vida, a prý filtr vydrží 120tis 😉 Jinak za 6,2 jezdím ve městě teď v zimě, dálkové v pohodě 4-4,2, tak na udávaný průměr bych možná vlezl, kdybych nenajel většinu ve městě.
stastikp
Ahoj,
mám dotaz, mám vyhlídnutého nového C-Maxe ale kratšího, ne ve verzi Grand. Dle prodejce tam nejdou namontovat podelné lyžiny na střechu, má to prý jen Grand. Je nějaká šance vozit rakev na střeše? Nikdy jsem toto neřešil a nevím jaké jsou možnosti uchycení na střechu bez podlenych lyžin. U starého auta jsem vozil vše ve větším kufru. Neporadíte někdo prosim ?
štíreček1
Podélné asi ne, ale příčné určitě ano,
Ahoj,

zrovna vcera prisla rakev, mam C-MAXe 2006 a ma ve strese pripravu na pricniky. Ty jsem koupil original FORD a vysly levneji nez treba Thule. Opravdu mirne levnejsi byly asi od Neumanna, ale jen klasicke tyce z poplastovaneho jaklu. Tyhle jsou hlinikove, ovalne s gumou nahore a jsou pekne a uzamykatelne. Holt ten detail u strechy vázne (viz diskuse nekdy drive tady), ale jinak dobry, slyset moc nejsou. Vcera jsem tam plesknul rakev Thule Atlantis 600 a ta ma krasny uchyty prave na ovalne (aero) tyce. Jen bych uz si priste koupil vetsi bednu, asi 700 (takze jestli byste nekdo chtel cernou Atlantis 600, asi bych ji strelil 😊 ).
bonjorno
Zdravím,
má někdo zkušenost nebo radu jak dát dopořádku lanovod el. ruční brzdy?

Zasekává se mi levý lanovod když se "ruční brzda" povoluje. Už jsem s tím byl ve Fordu a oni jí pouze dokázali, prý, promazat. Samotný lanovod vyměnit neumí, kdyžtak komplet, ale za 19 000 Kč.

Teď jí nepoužívám, jenže, pokud se nechává rychlost, tak se můžou, za nějaký čas asi, unavit pružiny v setrváku - to není ze mně😄

Díky
bonjorno
Zdravím,
má někdo zkušenost nebo radu jak dát dopořádku lanovod el. ruční brzdy?

Zasekává se mi levý lanovod když se "ruční brzda" povoluje. Už jsem s tím byl ve Fordu a oni jí pouze dokázali, prý, promazat. Samotný lanovod vyměnit neumí, kdyžtak komplet, ale za 19 000 Kč.

Teď jí nepoužívám, jenže, pokud se nechává rychlost, tak se můžou, za nějaký čas asi, unavit pružiny v setrváku - to není ze mně😄

Díky
😄
pepann
má někdo zkušenosti s montáží
pepann
má někdo zkušenosti s montáží 😐
tažak
Já to dělám za 3700,-/tažné,elektrika,montáž/