Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

9 komentářů

Zdravím vespolek a mám dotaz: Bude funkční autorádio zakoupené v USA u nás v Evropě, konkrétně v ČR? :?: Rozměry a zapojení konektoru by snad mělo být standartizované po celém světě, ale jde o nějaké normy příjmu rádia...... Pokud máte někdo zkušenosti, budu rád za každý postřeh. Díky!
Saab
Nejsem si tím sice 100% jistý, ale myslím, že v USA nemají RDS a taky bys neměl naladit všechny stanice, protože "skoky" pro ladění jsou v USA větší, takže bys mohl naladit jen každou druhou stanici.
Hlavní problémy:

- v pásmu středních vln se v Evropě používá ladicí krok 9 kHz, v USA 10 kHz, takže vlastně žádnou stanici nenaladíš korektně;

- v pásmu VKV (FM) se v Evropě vysílá s odstupem 0,1 MHz, přičemž většina autorádií má ladicí krok po 0,05 MHz; to v USA je ladicí krok po 0,2 MHz, navíc pouze v lichých násobcích (89,5 89,7 89,9 90,1 atd.), takže opět řadu stanic vůbec nenaladíš;

- vzhledem k často velkým vzdálenostem od vysílačů mají autorádia v USA posílenou citlivost na úkor selektivity, tzn. že když takové autorádio dotáhneš do Evropy, tak Ti několik "vedle sebe" vysílajících stanic poleze z repráků současně a "neodladíš" právě tu, kterou chceš poslouchat, i kdyby ses´nakrásně trefil vzhledem k lichým ladicím krokům amerického autorádia přesně do jejího nosného kmitočtu;

- v USA neznají RDS;

- vše ostatní (CD, kazeťák, připojení atd.) je OK, resp. lze snadno přizpůsobit.

Závěr: V USA nekupovat, jsou to vyhozené peníze. Pokud jsi už koupil, budeš velmi rozladěn...
Díky moc. Je to pro kámoše, kterej tam právě tři týdny pobývá a vysílá zoufalý mailový dotazy jestli se oplatí za poloviční cenu tento nákup. 😉
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
čaute všichni, možná budu vypadat jako *, ale chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Chci si koupit nový repráky, ale nevím zda v nabídkách firrem je cena uvedená za 1 ks nebo je to cena za pár. Dík Bob 😁
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
petrumr: opet sony >😁 ...kapitola sama pro sebe
Radim70
jediná vyjímka -basové a subwoofery.Mám Pioneer řadu TS-E ..a tyhle hrají skvěle..doplněné aktivním sabíkem pod sedadle a kunďátka se můžou uhihňat jak jim to brnká do zadečku 😄.Pokud budeš chtít dám ti tip kde je sehnat.