Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

23 komentářů

Dí za pochvalu, oznámým ji mechanikum.

Suchánek
servis v pohode auto je v zaruce, projeví se to tim ze auto zacne jakoby zpivat pri sepnuti turba, ze zacatku to asi zpusobilo vadne čidlo plniciho tlaku ktere se menilo u vsech x-trailu
S tím turbem je to dost nepříjemná záležitost. Jak se k tomu staví servis? Jak poznáte, že začíná odcházet? Rádio hraje v poho, bez popisovaných problémů
Ahoj,

koukam ze tu dlouho nikdo nic nenapsal.

Tak mam za sebou uspene 3 výmenu turba sanad uz bude vsechno o.k. Ted mi zase blbne radio, nemate nekdo zkusenosti, kdyz rano vyjedu tak nic nehraje jen sumí a pozdeji jakoby az se auto zahreje tak mi to normalne chyta a drzi stanice.
Tak jsem se dneska pustil do očisty auta od té zimní solanky. Našel jsem celkem dost drobných poranění laku od posypové směsi. Zajímá mě jakou máte barvu základovky pod metalízou? Nezdá se vám ta barevná vrstva nějak slabá?? Není to mé první kvalitnější auto, ale zatím jsem se s tak slabou vrstvou metly nesetkal.
Nic nenahřívej taky jsem letos nacouvával s Nissanem do sněhu. Demontuj nárazník a někde v teple to tej do původní polohy. Sá jsem byl překvapený jak lehce to jde....... Nárazník jako nový
Mam dotaz, nemáte nekdo zkusenosti s promacknutým nárazníkem. Nárazníky jsou plastové a nejsou vypenene, promackl jsem ho u hromadu snehu a nechce zpátky, asi to budu muset nahrat.

Jestli nekdo mate radu tak predem diky, taky by me zajimalo jestli nepomuže narazniky necim vypenit
kam vam foto mohu zaslat??
Dotaz pro ty, kteří mají střešní okno. Když ho zasouváte, zajede vám celé????
To : knihvazba - na levé straně pod volantem mám jen tlačítka na sklon světel, zapínání dálkových světel na střeše, nastavení zrcátek a ESP. Nic kulatého a ještě otáčecího tam nemám.

Foto by nebylo??? 😄
Nechal jsem si tam namontovat EBERSPRACHER s dalkovým ovládáním cena ca. 40 000 včetně DPH + předehřev nafty EBERSPRACHER cena ca. 10 000 včetně DPH. Instalace jeden den, je nutno provádět u autorizovaného servisu EBERSPRACHER ohledně záruky auta.
vazeny pane, kolik stoji zhotovit nezavisle topeni a je to narocna operace??
Ty srouby mi spatne udelali v Pelhrimove, ted jezdim do Novyho Mesta na Morave a spokojenost.

Ted jsem se vratil z Krkonos a auto vyjelo vse co jsem po nem chtel v hlobokym snehu s vypnutym ESP bez problemu.

nezavisly topeni taky funguje jak ma, zadnej studenej motor a auto hned topí.

To: knihvazba

to tlacitko nevim, ja mam normalni tlacitko ESP, po zmacknuti se objevi signalizace na tachometru ESP OFF
vazeni pratele, nedavno jsem si koupil nissan x-trail 2,0i benzin, 123 Kw s automatickou prevodovkou. pred tim jsem mel santa fe. co se tyce technicke stranky, rekl bych, ze x trail je o hodne kvalitnejsi vuz. trochu me akorat ale stve, ze je uvnitr min prostornejsi a ze v zadnich dveri mu chybi ulozne misto a misto nich tam jsou repro.,ktere se dali namontovat do kufru. slysel jsem, ze se da koupit sitka do kufru??? nevite nekdo o tom neco?? jinak co se pohonu 4x4 tyce, tak se mi moc libi a skvele funguje. musim se ale priznat, ze uz jsem asi dvakrat zapadl, nastesti jsem se z toho vzdy dostal. moc by mu slusela uzaverka diferencialu... jinak jsem moc spokojeny, jelikoz vuz projede opravdu i tvrdsim terenem. akorat mohli vyfuk umistit o neco vyse, jelikoz mi prijde, ze je dost nizko. automaticka prevodovka je pro me uplne cool. hlavne vuz ma silne zrychleni, kdyz se radne seslapne pedal (nevzpomenu si na onen anglicky vyraz).

rad bych se zde nekoho zeptal na jednu zahadu, na kterou jsem doposud neprisel. pod volantem, vedle tlacitka na ostrikovani svetel a nastavovani svetel je dalsi tlacitko ve tvaru kolecka. kdyz na nej zmacknu, tak blikne a lze s nim pootocit do prava. melo by tam byt ESP, ale to by za 1) bylo napsano na tlacitku a za 2) by ESP svitilo na palubovce. co to tedy muze byt?? tesim se na reakci
To s těma šroubama je neuvěřitelný. Kam jste jezdil do servisu?
Tak mi konecne pri garancce odstranili problemy s ofukem předního skla, už jezdim do jinýho servisu NISSAN než kde jsem auto koupil, tam mi při montáži HANDS FREE nechali dlouhy srouby které vadily klapce a ta nemohla prepnout na prední sklo.

Jinak nezavisle topeni se osvedcilo, zadné studené starty
To nezávislé kúrenie sa mi pozdáva, vážne o tom rozmýšlam - pri veľkej zime ako bola táto to ráno dosť dlho trvá kým sa motor zohreje. Myslím že z nezávislým kúrením je to bez problémov.

To ťahanie doprava mi robia pneumatiky. Mám namontované Dunlop Winter Sport M3 225/60 - 16. Potvrdili mi to aj v servise kde mi urobili aj laserovú geometriu. Z toho plynie poučenie že aj špičkové pneumatiky

narobia kopec problémov - na letných mi to nerobí. Mne to aj v silnom mraze zatiaľ štartovalo dobre, len tá spojka ma fakt štve - aspoň vidím že nie som sám.

Pozn. a zatváranie kufra - no keď zatvorím pred supermarketom hneď sa všetci obzrú čo to tam je za haraburda. Radšej dávam nákup za prednú sedačku cez zadné dvere.

Pozdravujem všetkých X-Trailistov.
Nezavisly topeni vcetne predehrevu nafty uz mam ( EBERSPRACHER ) dneska ráno jsem nastupoval do vyhratyho auta, je to neco jinyho. Na dalkovym ovladaci si kdykoliv ( do 1 km ) muzu zkontrolovat teplotu uvnitr auta. Pri zadaní odjezdu si topení samo spocita dobu a pripraví auto, motor na 70 a interier na 20 stupnu.

Uvidime jak se to osvedcí. S tim ofukem mam problem, když to dam na SKLO tak to skoro nefouka, musim do dat do mezipolohy mezi SKLO - SKLO/NOHY. Nevim jestli treba nemam ucpanej vzduchovej fitr, ted jdu na garancku tak uvidime.

Střešní okno se svetlama nemam, v kufru mám nataženou sit na karabinach, ktera byla va výbavě a po ni to neklouze.
Nad tím nezávislým topením jsem už taky přemýšlel, tak dejte vědět určitě. A jinak s tím ofukem čelního skla nemám žádný problém. Nastartuju, dám jen na sklo, okolo 27 stupňů + klima, větrák skoro na maximum a než to oškrábu tak je to do půlky odmlžený, pak vyrazím, vypnu klimu a po pár metrech mám čisto. Ještě jsem tam ale nešahal, jak moc to fouká. Máte ten střešní spojler s dálkovejma světlama? Jak jste vyřešil ježdění zavazadel po tom plastu v kufru? >😁
Ahoj tak doufam ze to tu bude fungovat, myslim ze problem je jak psal Berlusconi s poddimenzovanou spojkou. Smrdí mi to nejvic kdyz dam trvalej 4x4 v hlubokym snehu.

Jinak startování v pohode a to parkuju venku na horách, bohužel při -15 mi zamrza naftovej filtr protoze to nema predehrev. Zitra mi budou delat predehrev nafty a nezavisly topení EBERSPRACHER, tak pak vam dam vedet jak se to osvecilo.

Jeste mi napiste jak odmlzujete prední sklo, kdyz dam ventilator na max a do polohy na prední sklo tak to skoro nefouka
No konečně!!! Už jsme tři. O tom smradu, který jde do kabiny jsem četl na německém x trail foru a prý to dělá skoro každému, ale hlavně to prý nic není. Tak nevím, podle mě když něco smrdí dovnitř auta, tak se musí něco pálit. Já osobně jsem neměl ještě tu čest a myslím si že ho proháním dost i mimo silnice. Zajím má mě, jak se vám daří startovat při teplotách pod-7 stupňů. V zimě mi vrže půlka palubovky a střešní okno. Gumy mám 225/60 R16 Continentaly a necítím, že by auto táhlo ke straně, naopak sedí líp než na těch originál Danlopech. Také jsem měl před tímto autem Peugeota 406 a ta seděla, jak přibitá. Ještě mě trošku trápí to nízký uložení vejfuku, člověk na to musí pořád myslet, když sjede mimo vozovku. Zdravím všechny x trailisty!! >😁
Nakoľko tu nie je žiadny príspevok na toto SUV, dám pár svojich postrehov. Cca 1,5 roka vlastním typ X-Trail 2,2 dCi s najvýkonnejším dieslom 100 kW/ 314 Nm. /posledný faceliftovaný model/ Vypíšem tu plusy a mínusy z môjho pohľadu😒br />
Mínusy: 1/ Málo odhlučnený motor

2/ Tuhé riadenie - to mi vadí najviac-zimné pneumatiky mi trocha ťahajú doprava a je to stály boj s volantom. Celkovo je môj pocit taký, že posilňovač by mal mať väčší účinok.

3/ Plechový zvuk zatvárania kufra /apoň ten môj zneje hodne amatérsky/

4/ Poddimenzovaná spojka - stačí motor troch potrápiť pri pohone 4x4 a už máte plný interiér smradľavého zápachu. / a to ho nejak moc ešte netrápim/.

5/ Myslím si, že prístroje by mali byť umiestnené pred vodičom aj keď na stredové umiestnenie som si zvykol . Nechápem tento úlet technikov Nissanu.

A teraz plusy😒br />
1/ Dobre odstupňovaná šesťstupňová prevodovka. Umožňuje športové jazdenie - ponáhaňam aj autá strednej triedy na diaľnici. /mám Chip power box/ S bočnými stupačkami

a predným ochranným rámom ide tachometrových 200.

2/ Tvrdšie naladenie podvozku umožňuje veľmi dobré zvládanie zákrut /Mám obuté pneu 225-60-16./ Dokonca si myslím, že sedí na ceste minimálne tak, ako Peugeot 406 ktorú som mal predtým.

3/ Spotreba je podľa štýlu jazdenia od 7,4 do 8,5 l/100km

4/ Terén zvláda celkom dobre až na tú slabšiu spojku.

Pozor na výšku podvozku.

5/ Veľmi dobré služby poskytuje v zime, tu je 4x4 neoceniteľné - i v hlbokom snehu sa dopredu sunie ako tank.

6/ Celkovo univerzálne auto aj do voza aj do koča, zatiaľ žiadne vážnejšie závady až na tie mínusy v úvode.
mam NISSAN X-TRAIL 2.2 CDi

nemate nekdo zkušenosti se smrdicí spojkou při 4x4 ?