Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

18 komentářů

Už jsem si takhle nechal jedno auto dovézt a nemůžu si stěžovat. Chtěl bych to tak udělat znovu, tak shánim tipy na spolehlivé dovozce, kteří se tím zabývají. Co se značek týče, zajímal bych se nejspíš o Peugeot nebo Renault, ale možná i něco jiného, pokud by to bylo výhodné. Máte nějaké osobní zkušenosti, tipy či rady? Nebo to sami děláte? Díky.
Mel jsem tri dovezena auta a vsechny staly za *!Dokonce dve od kamarada,ktery ma pekne

natah!Mym snem je aby vsichni tyhle smejdi zkrachovali,nikdy si od nich nekoupim ani sroub!!
Nemyslim si, ze vsichni jsou smejdi, vzdyt i tady je konkurence, pokud se nekde jednou napalim, dam si velkej pozor jestli to tam zkusim znova. Jak jsem psal, ja jsem celkem spokojenej. Ale prave proto, ze ne vsichni jsou (vid ladoH...) si rad poslechnu sirsi spektrum nazoru.
Samozřejmě všechny lidi nemůžou bejt spokojený s dovozci aut, ale já myslim, že to jde udělat i jinak. Ne jenom za některým dovozcem dojít a říct mu, hele potřebuju nějaký fáro do 200.000,- Kč. Například aby měl úplnou jistotu, protože v tom autě bude jezdit on a ne dovozce.Já jsem kontaktoval jednoho dovozce a svezl jsem se s ním. Samozřejmě nesvezl mě zadarmo, ale za 4.000,- mi poradil jak smlouvat, na co si dát pozor a pomohl mi s výběrenm auta. Na hranicích vyřídil papíry a v čechách nechal proclít. Myslím, že to za tu provizi stojí, protože jsem auto viděl předem v jakým je stavu, jak vypadá vevnitř atd. Záleží to na jednotlivci, jak se rozhodne. Možná někdo nabídne, že 4000,- je dost, ale spočítejte si o kolik vás ten prodejce natáhne (oni tomu řikaj provize) ?!
Tedy cekal jsem vice ohlasu, to je tak malo lidi, co si nechalo dovezt auto?
Lidí, co si nechalo dovézt auto a přitom se nechalo napálit je hodně, ale ne každý se ti k tomu přizná. Jednak nechce vypadat jak blbec, co naletěl a pak taky někdy by to auto rád prodal. Před čím bych však důsledně varoval, je dovoz auta na plnou moc, kdy kšeftař za nic neručí a vymlouvá se na to, že jen zajišťoval přepravu. Pak si v případě nějaké skryté vady musíte najmout nějakého Ukrajince a domluvit mu, protože po dobrém to nepůjde.
Mám jen jednu zkušenost. Známý si koupil Peugeot 205 1,8 D. Nebylo to sice na objednávku, ale koupil ojetinu z Německa tady už připravenou na prodej. Prodávající to auto vychválil až do nebe (byl jsem u toho). Jako laik jsem koupi nekomentoval. Až po čase se přišlo na to, že prodělalo zřejmě dost těžkou havárii (točilo se přes střechu). Nebylo to seriózní. Na druhé straně je pravda, že auto splnilo všechno, co prodávající uvedl. Skoro 100000 km jezdilo levně, v pohodě a bez závad (jen stabilizátory).

Co dodat?
Ja mam tu zkusenost celkem dobrou. Videl jsem tri auta hned potom, co byly ze zahranici dovezeny (lehce obouchany od svodidel), mohl jsem si je prohlidnout, jedno z nich jsem si vybral a nechal poradne opravit. Tenhle system mi vyhovuje.
Zdravim Vas pri diskuzi. Musim Vas seznamit s novinkou, o ktere mozna nevite. Ja osobne jsem se v poslednich asi 2 letech zabyval dovozama ojetin. Od Noveho roku ale vstoupily v platnost takove zakony, ze se daji v ČR přihlási do provozu pouze automobily spoňující předpisy EURO2. V průměru předpis splňují auta roku výroby 1995 - 1996. Takove ojetiny jsou ale prilis nove, drahe a tudis malokdo si bude moct dovolit je koupit. Takze si jiz nemusite lamat hlavu, ohledne koupe dovezeneho auta, tento problem jiz dobudoucna nebude. Ja osobne jsem dovezene auta vozil primo pro kamarady mohu s klidnym svedomim rict, ze jsou spokojení. Všichni auto viděli nabourané i výsledek po opravě. S každým autem jsou ale nějaké problémy spojené s jeho provozem, ale ty problémy mají i auta nová, která ale mají mnohonásobně vyšší pořizovací náklady.
Mne by napriklad rocnik 96 celkem vyhovoval, da se sehnat obouchane auto tohoto rocniku (i novejsi) za rozumnou cenu, a pritom v dobrem stavu, staci opravit kastli, zbytek OK. Na kolik myslis, ze by prisla (po dani dohromady) napr. takova Almera, Megane, nebo P306?
Sehnat by se tyhle auta měli za cenu u nás obvyklou. S těmahle novějšíma autama žádnej problém není, pokud teda plněj EURO2. Přesnej seznam aut, které plněj zatím nemám, mám ho přislíbenej od kamaráda, kterej se dovozama zabejvá ve velkym. Když jsem psal, že je s dovozama konec, měl jsem na mysli auta v cenové hladině do 100.000Kč, o které byl v ČR největší zájem a mohou si je dovolit celkem široké lidové vrstvy. Drtivá většina dovozců se totiž zabejvala právě touto kategorií - to jsou tak zhruba vzato auta střední a nižší třídy roku výroby 90 - 93. Dovozy novejch modelů kolem 4 let stáří jsou teda vpohodě. Například - informace, kterou mám: Taková Omega B - ty plněj normu všechny dokonce už od roku 1994. Auta, který to EURO2 neplněj si každej může k nám přivézt, ale tak leda na náhradní díly a kochat se autem doma na zahradě.
Pokud by si ten seznam mel, zkus ho sem, prosim, napsat. Diky. Urcite by se z toho dalo neco rozumnyho vybrat. Jak uz jsem psal, typove by me zajimal hlavne Peugeot, Renault, Nissan, a cokoliv skveleho dalsiho.
Sám se taky už nemůžu dočkat, až se mi dostane nějakej věrohodnej materiál do rukou. Nechci se chválit, ale lidi jsou v průměru s autama ode mě velmi spokojení a neustále teď za mnou někdo chodí, že chce přivézt auto, ale zatím letos nevím co ANO a co NE.
Nevíte, za kolik jsou venku lehce bouraný oktávky (nejraději TDi). Kamarád mi říkal, že TDi tam není k sehnání a skopčáci si to sami spravují. Údajně však 1,8 20V tam stojí lehce bouraná proclená 220 tKč (oprava cca 30 tKč).
Osobně jsem narazil akorát na 1 Oktávku. r.v.'97, 1,6, 100PS, klima, metal, 30.000km, havárie lehce na pravý podběh a bok a stála asi 11.000DM. Takže nic moc. Kdyby to bylo TDi, tak už tady byla, tuhle jsem tam s klidem nechal pro jiného zájemce.
Obrovská nabídka aut na Internetu pro dokreslení cen je na: www.mobile.de, dále tlačítko SUCHEN......... a jedeš.
Ja sem to uz vyzkousel vloni. Privezl sem Clio pro moji babicku, ktery ukradli naky * jeji skodovku. Normalne sem to u toho prodejce rezervoval pres mail a pak tam dojel. Vsechno klaplo v pohode ten prodejce se mi zdal dost seriozni. Auto jezdi dobre, melo servisni knizku, navod atd.
Slyšel jsem, že kupovat v NEMECKU auto na inzerat je na***, protože , když chce nekdo v DE svoje auto prodat, tak se na něj (nalepí ) pracovníci specializované firmy pouze pro toto založené, které vybírají z "NABÍDKY" jen to nejlepší a dobré...., a ty zbytky se pak dostávají do normální inzerce!!