Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

jsou u focusu prima.musíš jet blízko limitu a zatáčet nikoli volantem ale plynem.měli jsme služební focus combi a bylo to parádní na hraní i dostatečně pohodlné.
standa1
Samozřejmě vím, že to není záležitost usazenin na ventilech, ale způsobu jízdy a přizpůsobení se řídící jednotky. Ten technicus terminus "profouknout ventily" si pamatuji z dob dávno minulých a určitě mi zní daleko lépe než když napíšu, že jsem po ohřátí na cca 50km okrsek a silnic 1. třídy nepustil otáčky pod 4000!

Běžně jezdím 2000 - 3500 ot., ale neopomínám "profouknout ventily", aby řídící jednotka zase nezlenivěla, což by se mi mohlo vymstít při řešení event. krizovky. Navíc ten krapet benzínu za ten pěknej pocit a zvuk vytáčeného motor prostě občas stojí 😉

-------------------------------

fábia 1,2HTP 47kW služební (bez výběru)

felda 1,3 MPi 98 combi --> FoFo 1,6 combi 01
...presne tak, riadiaca jednotka prisposobuje parametre podla stylu jazdy, preto chvilu trva kym sa udaje nastavia na iny sposob, ale to je normalne...
Sranki
To ze si mal auto po zenskej neznamena ze boli * ventily dakymi usadenimami (ak som dobre pochopil co si myslel).

Kazdy motor sleduje ako jazdis a pamata si to riadiaca jednotka. Podla toho prisposobuje parametre zmesi alebo zazihu. Nadava sa tomu fuzzy logika a maju to aj automaticke prevodovky.

Preto po zmene jazdneho stylu chvilu trva kym sa motor na to adaptuje a moze sa javit ako pocitovo zivsi.
standa1
Víc se dozvíš tady: [odkaz]

Já ho mám 3 měsíce, najeto cca 2500km, dovoz viz výše. Je to parádní motor, jede jako ropák od 1500, ale umí i do 6500 ot. Já osobně se ho snažím trošku točit, takže od 2000 výš s tím, že je třeba občas pořádně profouknout ventily. Mám auto po ženský a zpočátku se motor nechtěl točit ani přes 4000. Spotřeba kolem 8,0l, ale město, mimo město a okrsky!

-------------------------------

fábia 1,2HTP 47kW služební (bez výběru)

felda 1,3 MPi 98 combi --> FoFo 1,6 combi 01
zdravim,

mam otazku ohladom spravnej jazdy s ford focus combi 1.6 - 74kw, benzinak. ide mi o otacky motora, kedy je najlepsie preradit na vysiu rychlost, dosiahnut co najlepsiu spotrebu atd.. auto mam par mesiacov, tak sa s nim ucim co a ako. zatial som na spotrebe medzi 6.5 - 6.9l(dialnica, mesto, vedlasie cesty), na zaciatku to bolo okolo 7,2. otacky si udrziavam okolo 1600 az 2000 pri nizsich rychlostiach, pri vyssich okolo 3000. je to spravne alebo to nejako upravit? aby som si nepobabral motor atd.

dik za odpovede

rado