Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

Jeste jeden dotaz, tentokrat na tzv. hybridy. Mate nekdo zkusenost ? Pripadne, da se neco sehnat a co v CR ?

Pavel
Saab
V ČR jsou k dostání😒br />
Honda Civic Hybrid za cca 650.000,- Kč

Toyota Prius od cca 825.000,- Kč

Lexus GS450h za cca 1,6 milionu Kč

Jen nevím jaká je na ně čekačka, na Prius byla před rokem čekací doba cca 9 měsíců a byli na něj pořadníky (Toyota nestíhá vyrábět) a každý stát měl určitý počet na příděl (ČR tuším 12 kousků). Mým snem je ten Lexus, páč má zátah jako stíhačka :-! Ale osobní zkušenosti s nimi nemám 😞
matuS
jazdil som s rx400h, tu su moje dojmy😒br />
To auto ma skvelu myslienku, ale v zlom kabate. Uz je za horizontom, co sa tyka vybavy a prevedenia.

Konkretne - nevetrane sedacky, nema keyless-go, stredova konzola je starsim vydanim toho co je dnes v avensise, celkove spracovanie je pozadu - jednoducho toto je uz stare, hoci aj faceliftovane auto.

ad komfort - prilis tvrdy podvozok, coho si je lexus vedomy a preto ma rx350h podvozok pneumaticky, bohuzial do hybridu, ktoremu by sa zisiel viac, ho nedavaju - zevraj sa im tam uz nezmestil. Takze bohuzial na lux.auto to ma naozaj prilis tvrdy podvozok.

jazdne vlastnosti - neviem to porovnat, lebo to bolo prve auto SUV, s ktorym som siel, ale - je to naozaj velke a tazke auto (pohot.hmotnost tusim 2,2t) a je to velmi citit, ze je to obrovska krabica. Navyse, isiel som po ceste 1.triedy s kolajami a pri plnom kotli sa auto vlnilo zlava do prava a bolo to namahave udrzat ho na rovnej ceste. Bola to predvadzacka s 3000km, tak nepredpokladam technicku chybu. E-klassa s 245gumami a vyssim kr.momentom na koleso to tam nerobi.

ticho - toto auto je motoricky tiche ale iba ked ide na elektricky pohon. Pri jazde na spalovaci motor nieje tiche. Benzinovy 6 valec musi byt tichsi. Mne jazda s rx400h pri jazde so spalovacim motorom pripominala jazdu s velmi tichym is220d - s najlepsie odhlucnenym dizlom. V tomto je citit tu zastaranost rx400h, to odhlucnenie nieje na takej dobrej urovni. Takze nechcem povedat, ze by rx400h bolo hlucne, ale dnes je uz ticho tichsie ako bolo pred 5 rokmi

Na druhu stranu, aerodynamicky a podvozkovo je to odhlucnene naozaj velmi dobre.

Ale aby som tolko nekritizoval - co sa tyka vykonu, tak toto auto je neuveritelne. Vdaka CVT a elektromotoru sa zda, ze to taha donekonecna, staci stupit na pedal a do 200km/h to ide ako nic. Co je na auto takychto rozmerov a hmotnosti fakt nieco.

Navyse ta koncepcia pohonu je uplne super - stojis v meste v zapche, alebo sa pomaly pohybujes? V aute absolutne ticho, pocujes iba ako slabo fuka klima. A najlepsi je ten pocit, ze jednoducho nemas ziadnu spotrebu... To je asi jedine velke auto, ktore ma v meste nizsiu spotrebu ako mimo neho. V meste sa s tym da jazdit pod 10l! My sme ho skusali aj v meste, aj mimo, pricom sme mu dost nakladali a spotreba podla PP - 10,5. Naozaj neuveritelne na take auto.

Mne este na tomto aute vadi ta neistota hybridneho pohonu, mam na mysli technicka spolahlivost. Mam z toho trocha obavy, je to uplne nove a velmi komplikovane. Dalej by ma zaujimalo, co bude s bateriami v zime, ked bude - 20? Vieme ako pri takej teplote funguje baterka na mobile...

A kolko budu stat nove baterie? Vyrobca dava zaruku 6 rokov na elektricky pohon, ale cena baterii je aj tak zaujimava, lebo je to cena o ktoru sa bude musiet znizit cena auta pri neskorsom predaji.

Ale ked sa tento pohon osvedci aj spolahlivostou a bude nova Rx400h, tak to bude naozaj genialne auto a tento hybrid je genialny napad, ktory ma buducnost.
Mna velmi zaujal novy LexusRX400H ale ked citam tolko kritiky tak neviem?
matuS
myslim, ze novy model rx400h bude buduci rok, tak urcite pockaj.
pepavasa
Na Hondu Hybrid je čekací doba cca 4 až 5 měsíců. Mluvím jen z vlastní zkušenosti. Objednávku jsem dělal někdy v polovině října a předběžně mám potvrzen 19.únor jako termín dodání.