Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

29 komentářů

V zásadě je mi jedno, jaká značka to bude, jedná se mi o nejvýhodnější poměr - co nejvyšší výbava a výkon a co nejnižší cena. Jde o nové auto, žádné ojetiny.
Řeším podobný problém (focus2 kombi, stilo multiwagon nebo toledo) jen jsem do výběru ještě přidal Seat Toledo, které se dá koupit teď v akci na leasing s 1.6 za 399.900,- u Klokočky v Praze. Můžete nakonec napsat pro co jste se rozhodl a proč. Děkuji a s pozdravem L.
Kia ceed sportywagon.
Tommy100
naprosto souhlasím >😁
DoubleSix
Renault Megane Grandtour (slevy kolem 110 000 Kč). Dostaneš se na cenu Kia a možná i níž.
Ceed se v kombi ještě nevyrábí, ale jinak bych ho radši než Megana. Ale v kombi za 400 tis.toho na výběr moc nebude.

Teď mě momentálně napadne Fabia, Octavia, Megane Grandtour, Focus(asi předváděčka), možná ještě P206 SW. Jinak v současnosti asi nic novýho do 400 tis.Kč neseženeš.

Teď mě ještě napadl Logan MCV. Tam se vlezeš i s nejlepší výbavou a dieslem.
DoubleSix
Co třeba Opel Meriva, Hyundai Matrix. Sice to není kombi, ale udělá stejnou službu jako kombi.
No to už bys tam mohl dát Roomstera, i když za 400 tis. to nebude nic extra.
Díky moc za rady, jdu podrobně zkoumat nabídky jednotlivých značek a jejich konkrétních prodejců.

Ještě otázka - vyplatí se koupit předváděčka? Je mi jasný, že si nemůžu vybírat výbavu podle sebe, ale pořád je to "nový" auto za co nejmíň peněz ... ?!?!?!
Opel Astra Classic II Caravan. V pohodě do 400 tis. s motorem 1.6 - 76 Kw v dobré výbavě včetně klima.
Predvadecky jsou zhuntovany auta - kazdej to trapi, pac to neni jeho a chce vedet, co to umi...
DoubleSix
Předváděčku ne. Spíš ber skladovku (např. někdo objednal a pak odmítnul; nebo to jsou auta s nejčastěji objednávanou kombinací výbav, které automobilka vyrábí, aby vykryla prázdná okna ve výrobě)
Ted
to sou kecy lidi, kteri sami kupujou auta v AAA a u tech je vetsinou najednou jedno, ze je 10 let nekdo trapil... na aute poznas, jak se k nemu kdo choval. kazdopadne doporucuju referentsky treba z nemecka nebot v cechach jsou ty slevy smesny.
DoubleSix
Huml76 : já auta kupuji nová, ne bazarovky, to aby bylo jasno hned od začátku.

Chtěl nové auto, tak se bavme o novém. Pokud chce na novém ušetřit, je rozhodně lepší koupit skladovku než předváděčku. Předváděčka už totiž ve své podstatě není nové auto, ale ojeté. 😉
Do 400 tisíc můžeš mít i Stilo MW se slušným motorem i výbavou.
Ted
jsem rad, ze nekdo kupuje nova auta! a svete div se, ona slouzi klidne i 10 let pote... takze koupi referentskyho auta v zahranici s 30% slevou doporucuju pro pomer cena/vykon a pozdejsi prodej bez place 😉
škoda, myslel jsem, že Stilo 1,4 MW, klima, metalíza, 6 airbagů, MP3 přehrávač, sklopné sedadlo spolujezdce do stolečku, parkovací senzor, se do 400t czk vejde.

Nevejde, 😒 , stojí 401t czk. Tak to z výběru vypadlo. Ledaže bych tam nechal to obyčejný rádio s CD, pak jsme na 395t czk.
U Stila jako u ostatních značek je nejlepší navštívit přímo dealera a uvidíš, že cena bude jiná než z ceníku či konfigurátoru 😉
Pravda na Stilo a Astru jsem zapoměl. :😉

Pak si myslím, že není předváděčka jako předváděčka. Dá se sehnat i s malým počtem najetých km, např. do 2 tis a už s velmi zajímavou slevou. Za tu chvilku Ti to nikdo nezhuntuje.
Přiklonil bych se také ke Stilu MW, je tady ještě Megane Grandtour a Astra clasic combi. A ještě kategorie malých vozů (fabia, 206).
No já bych Renaulta určitě nechtěl. Možná ne kvůli kvalitě jako spíš přístupu Renaultu k zákazníkům. Přiznávám, že nemám s Renaultem zkušenosti , ale osobně mi stačí ohlasy na internetu. Na Tipcars beží docela zajímavá diskuse "co říkáte na kvalitu vozů Renault". Ano, spokojení zákázník řekne, že je to pár výkřiků a , že žádný auto není 100% spolehlivý , ale tohle už je dost děsivý. :shock:

Předem se omlouvám všem spokojeným zákazníkům Renaultu.
Nechtěl jsem to psát, ale mě osobně to taky natolik ovlivnilo, že renaulta raději nikdy, ikdyž jejich ceny jsou lákavé... Ale někdo si řekne, že to je všude a má asi i pravdu, ale na jiné značky jsem se to ještě nedočetl.
Ani jinde Ti nic nedarují - ani jedna automobilka není charitativní organizací. Renault má možná jen smůlu na velmi hlučného nespokojence... >😁

Stilo MW Family (střední st. výbavy, vše potřebné) 1,4 95 k stojí dle konfigurátoru 360 000; 1,6 105 k (z produkce Opelu) je pak o 20 tis. dražší. Slabší motor má 6stupňovou převodovku, výhodnou na dálnici. Osobně bych doporučoval zvolit auto, které se Ti nejvíc líbí, hádám, že nabídky konkurence budou podobné.
Jak jsem psal, tak není předvádečka jako předváděčka, sice trochu přes , ale rozhodně by to stálo za to.

[odkaz]%26nbsp%3BTre… />
Jinak Tom69 není rozhodně sám, jenom je ho nejvíc slyšet. 😉
Ještě bych bral skladovku, ale všichni víme, jak dostávají předváděčky do těla...
Z těch aut co se tu objevily je myslím s nejlepším poměrem cena/výkon právě to Stilo MW. Doporučuju se zajít podívat osobně, ten interiér (polstrování) co je od loňského léta je o dost lepší než to co bylo dřív.

Jinak ještě k těm motorům 1.4 versus 1.6 u MW - je tam rozdíl 20 tis.Kč, ale 1.6 má už ESP, nadruhou stranu je "papírové" zrychlení u obou motorů skoro stejné a ta 1.4 má 6-ti kvalt a navíc ta 1.6 od opelu se tam dává asi tak rok, tak jestli to bude všechno vychytaný... Těžko říct, co je do MW lepší, do 3D/5D bych zvolil 1.4, MW je už kus auta, ale mělo by to být zas lepší jak Fabie 1.4 55/59 kw.

Osobně bych do Family doplnil ještě alespoň hlavové a boční airbagy (v základu jsou jen čelní) a automatickou klimu. Taková skladovka se však bude těžko hledat.

Pokud Stilo postoupí do dalšího výběru, podívej se kdyžtak na www.stilo.org .
DoubleSix
Ještě poznámku k tomu finančnímu limitu.

Dal sis 400 000 Kč. Tak si k němu připočítej 10 000 Kč na zimní pneumatiky včetně disků (nebo na letní, záleží kdy koupíš a jaké gumy tam budeš mít) + 20 000 Kč na povinné ručení a pojistku + 1 000 Kč na první nádrž benzínu + 2 000 Kč na první pokutu ( 😜 ) + pár tisíc na takové blbosti jako zamykání zpátečky, gumové koberečky, pískování skel atd (cca 10 000 Kč)

Asi si na toto nezapomněl, ale hodně lidí lidí při koupi ano.

Přeji dobrý výběr.
Ještě jednou děkuju za rady a názory, zkusím se pozeptat u místních prodejců (Hradec Králové a Pardubice) na skladovky v pořadí Fiat, Opel a Renault.
Když budeš v tom koukání zajdi do Forda a zeptej se, jestli tam někde nemají Focusa combi r.v. 2006 za zajímavou cenu..Do 400tis. by to mělo být...Podle mě lepší než Stilo... 😉