Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

20 komentářů

Mira328i
Čau všichni,chtěl bych tu začít diskusy na téma automat a všechno kolem něj,vaše postřehy,problémy..
Sám vlastním auto s automatem a sem s ním moc spokojenej,zatím se o něj starat nemusím vše funguje na 1.
A co vy jaký sou vaše zkušenosti?
JOB
Já mám pro automat taky slabost ,jen bych tě opravil.Je dobré se o něj starat nebo půjde do kopru. Olej a filtr se mění včas. Taky dost záleží jakej systém kdo má.Některý nemají dobrou pověst. 😉
zdarec,ja mam ford focus 2.0TDCI powershift automat.Taky velice spokojen zatim,pomerne novej,najeto necelych 10tis.tak je brzo hodnotit.Kdy se meni olej?je to muj prvni automat,tak nevim co a jak?Doufam,ze tenhle dobrou povest ma?! 😄
JL007
Byl jsem z těch co říkali NIKDY! Po 3-ch letech "nuceného" používání říkám UŽ JEDINĚ. Projel jsem spoustu aut z půjčoven ( Hondu, Hunday, Toyotu, Mazdu, Chevrolet ) cca 15 různých a nikdy jsem neměl závažnější připomínky. Někdy jsem očekával od auto trochu víc "předvídavosti" ale co byste chtěli od auta, že. Teď mám BMW X3 s automatem a to je sametová pohádka. Je tam "někjaká" možnost manuálního řazení, ale proč ...
Automat dnes už ano.
Mira328i
Čau,jo olej a filtr...to musim brzo udělat,někdo říká že ten volej je doživotní...ale oni berou doživotnost jako 160tis. a já už mam 180😄..ale plánuju to v brzký době.Je to ZF,klasika,prej je spolehlivější než novější steptronik..
Vše ukáže čas..
Jinak popis mýho automatu je v mojeauto.cz
Mira328i
Ví tady prosim někdo co je to snížení otáček který nastane když je tam pětka a ono to jakoby řadí 6tku?
Ricardo
To je uzamknutí měniče - v podstatě moderní náhrada overdrive. Měnič se uzamkne aby jeho zbytečným prokluzem při zrychlování nedocházelo ke ztrátám. Většinou je to v rychlosti kolem 80 km/h
Anonym
Moderní náhrada?
Uzamykání měniče měli americké předovky už před 25 lety....A to už ty 4stupnové...
A Overdirve je taky stará záležitost.
Mira328i
bmw to mělo min. od první sedmičky..a to je rok 76?..
Dík za vysvětlení..zajímalo mě co to tam furt řadí..😄
Mira328i
Automat je supr,abych řek pravdu..nikdy sem ho nechtěl..pak sem se svez v bmw 7 automat a úplně mi to dostalo😄.
Rád jezdim ostřejš a myslel sem že to nebude ono,ale je to supr.
V tom fordu máš asi možnost řadit,vid?řadíš nebo to necháváš na automatu?
Mam moznost radit,ale vlastne v tom nevidim smysl,kdyz mas automat.Nikdy jsem nechtel automat,rad jsem si radil sam,ale po vyzkouseni jsem hned zmenil nazor.Je to super vec,hlavne ve meste.Vzdycky si najde ten nejlepsi stupen pro plynulou jizdu.Nekdy do kopce citim,ze mu trva nez si rozmysli nechat tam zarazeny stupen nebo podradi.Ale jsem spokojen.Taky jsem slysel,ze v bmw 7 je ten automat paradni,taky bych se rad svezl 😉
Mira328i
No abych to uvedl na pravou míru,nebyla to nová 7.ale 2typy zpět,i tak úžasný.
Pozoruješ taky u toho svýho automatu jakoby řadil ještě jeden stupeň..?
Jinak výhoda automatu je pro mě i v delších rychlostech-při 2tis.-115,při 3,5-180km/hod(u benzína😃 a když se dá tempomat..180😄...pohoda cigárko..
Mira328i
máš tam režimy řazení?sport..ekonomy..Jak se pak chová ten tvuj?
Popis chování je u myho auta na mojeauto.
mam tam dvouspojkovou sestistupnuvou prevodovku,coz znamena,ze jedna spojka ma stupne 1,3,5 a ta druha 2,4,6.Kdyz jsi treba na dvojce,tak ta druha je na 3,timpadem je prerazeni rychlejsi.ale bohuzel nemam tam rezim sport,ekonomy.Ten tempomat je taky super,na dalnici je to parada!!!
Mira328i
jo jo dvojspojka 😄 ,šikovný.
Takže vlastně robotizovaná převodovka?jednou sem jezdil se selespeedem od alfy-tam je ale převodovka divná,nějak mi to nenadchlo.
jo presne tak.Tu od alfy neznam,moc temhle italum nemuzu prijit nachut!!!!Od koupe vozidla ubehlo 2mesice a ja se porad tesim jako maly kluk,kdy zase sednu do auta a pojedu.Mam proste z toho radost.Ale tady v Anglii,kde ted zrovna bydlim se moc vyradit neda,bydlime v turisticke oblasti,cesty uzke,nemuze se predjizdet,jenom to tak tady lechtam 😄 A na dalnici zase rychlostni limit,jsou tady velke pokuty.U nas si toho dovolim daleko vice.
Mira328i
Jo jo..já to auto mam už 2roky a taky se pokaždý těším až to projedu😄.
no jo,u nás na silnicích je to volná zábava😄..
Anonym
Já mam 5 let HDM, klasika 4 stupnovej.
A to už v druhým autě. Ale je fakt, že američani dělaj automaty už skoro 60 let, takže to maj vychytaný.
Olej (ATF) doporčuju měnit každý 2 roky, stejně jko filtr bez ohledu na najeté Km.
Mira328i
Automat nikdy,říká si spoustu lidí...pak se svezou...a je vymalováno😄..
Lehce se na tu pohodu zvyká, ještě když je automat inteligentní tak je to prostě pohoda.Ty předsudky proti němu sou většinou z neznalosti nebo špatnou zkušeností s málo vyspělím typem..málo rychlostí,málo inteligentní...
Sem rád že sem se přez ty předsudky přenes a svezl se😄
ja taky.byl jsme uplne stejnej,automat nikdy,pak jsme se svezl a bylo hotovo. :-!