Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

Zlobi me centralni zamykani (bez dalkoveho ovladani). Auto Daewoo Nexia. Stridave se nektere dnere neodemykaji a nezamykaji. Vedeni se zda byt v poradku, civky spinaji a v autorizovanem servisu krci rameny. Nemate nejaky tip?

A jak slouzi vam central? Mate nejake problemy nebo naopak? U kterych aut obecne central zlobi?
Ze by nikdo nic nevedel?
S mým cenrálem je vše v pořádku a to se o něj nestarám. Tátovi jsem montoval JABLOTRON a taky si nestěžuje. Jen jsem měl kdysi problémy s kontaktama na svorkovnici ve dveřích, protože tam jsou originál jrhly o průměru 1 mm a ty když oxidujou tak je pak problém.
S centrálem obecně mám zkušenosti špatné. Je to sice věc k nezaplacení (když si půjčím auto bez centrálu, neustále nechávám někde otevřené dveře), ale dost poruchová. Já mám Feldu 96, centrál s dálkovým ovládáním. Hodně často mi to dělá, že po otevření se to hned zase zavře, nebo naopak. Takže musím hlavně při zamykání koukat, jestli se to hned zase neotevřelo. Auto musím zavírat/otvírat pouze dálkou, protože klíčem jdou při prvním pohybu všechny dveře, při dalším ale už jen ty jedny, ve kterých mám klíč. Tchán má Fiat Tempra a stejné problémy jako Ty, dost často se jedny dveře nezavřou nebo neotevřou. Už mu to opravovali asi 3x a nic, takže už na to prdí. Mimochodem, je normální u všech centrálů to, že když rozhodíš ručně dveře (např. jedny zavřeš čudlíkem a ostatní jsou otevřené), tak centrál nejede dokud to ručně nedáš všechno do jedný polohy?
Ve svetlych chvilkach, kdy mi central fungoval dobre nevadilo, kdyz se cudliky rozhodily rucne. Central si to srovnal.
Tak to my mame asi 4 ho peugota (405 205 106 406)

a v prubehu asi 7-8 let co jsme je stridali byl problem (maly) jen u nejstarsi 405ky jinak pohoda !
Ještě ještě ještě, nebo ten centrál vyhodím i s autem. No dobře, bez auta, to asi vyměním za Matiza.
Čau, mám problém, chci si namontovat central do Peugeota 205 3dv. a nemuzu zjistit číslo relé, které tam patří. A bodlo by mi i schéma jak se to má zapojit. Dík

sabela@seznam.cz
to s rozhozenim centralu pravda neni, ja mam x tyho forda, prvni s centralem byl r.v. 1980, a kazdej si to pri ruzny kombinaci pacek pri prvnim pouziti sesynchronizoval. A co se tyce poruch tak ten 1980 ford bezi bez chyb dodnes. a ostatni taky.
Stalo se mi na fordu, že pokud centrálně odemykám a někdo (většinou nedočkaví potomci)zároveň se snaží dveře již otevřít, tak jim zůstanou zamčené. Není to tento případ? Stejně si to vykouším i při zamykání, ať vím na co se spolehnout.

Pokud nejsou dobře zavřené všechny dveře, tak se mi neozve imobilizér, tak poznám, jak je zavřená druhá strana, aniž bych tam chodil.
Ne, to není ono. U Felicie je totiž tak blbej centrál, že když ho ručně rozhodíš, přestane chodit, dokud ho zase ručně nesrovnáš. Týká se to jenom zadních dveří, protože s čudlíkem předních jde celé auto.
Mal som Feldu 95 a 98, ale tieto problémy som s centrálom nikdy nemal (na rozdiel od iných vecí). Centrál si vždy zamkol aj zadné dvere bez ohľadu na to, či už predtým boli zamknuté, alebo nie.
Po návštěvě u odborníka a zjištění, že servomotorky jsou jaksi bez sil už mám objednané nové. Díky za názory a rady.