0
Chci si koupit nejake sportovni auto. Momentalne mam Toyotu Celicu rok 00 140HP, uz ma ale najeto pres 150k, tak ji chci ac nerad vymenit za neco podobneho, ale chci "postoupit" zase o stupinek vyse. Premyslel jsem o RX8, ale mam strach ze dvou veci. zaprve wankel - nevim jak je to s kvalitou, za druhe nikdy jsem neridil RWD, nemam s tim zkusenosti. dalsi varianta by byla opet celica, ovsem verze TS. jenze te uz jsem si uzil dost, tak bych preci jen chtel neco jineho. 350Z ani S2000 se pod 15k sehnat zatim neda, no a to je vse co me napada. co byste poradili?
na RX8 zapomen... wankel ma stale strasnou spotrebu oleje... kazdych 1000km to musis kontrolovat. pri kazdym vypinani motoru musis vytocit motor na 4000 a v tech otackach vypnout klicek.... wankel ma totiz tendenci se uchlastavat a pak nenastartujes... a svicky strasne trpi... bohuzel to neni dobra volba
z rwd strach nemej, ridi ho i zensky (bez urazky) a auto bude mit ESP nebo neco takovyho, takze si hubu nenabijes dokud to nevypnes.
nevim co ti za try penize poradit, bohuzel...obavam se ze provozni naklady na celicu byly nesrovnatelny s cimkoli v tyhle kategorii... abys nebyl zklamanej.
problem je dle meho nazoru tam, ze za ty penize bude silny sportovni auto jeste drahy na svuj vek a pri tom dost odjety a s 90% sportovnich aut neni zachazeno v rukavickach.
hod jsem dalsi varianty, co te napadne! so prvni generace golfu R32?? ovsem oba co jsou v CR na prodej jsou po totalce...
z rwd strach nemej, ridi ho i zensky (bez urazky) a auto bude mit ESP nebo neco takovyho, takze si hubu nenabijes dokud to nevypnes.
nevim co ti za try penize poradit, bohuzel...obavam se ze provozni naklady na celicu byly nesrovnatelny s cimkoli v tyhle kategorii... abys nebyl zklamanej.
problem je dle meho nazoru tam, ze za ty penize bude silny sportovni auto jeste drahy na svuj vek a pri tom dost odjety a s 90% sportovnich aut neni zachazeno v rukavickach.
hod jsem dalsi varianty, co te napadne! so prvni generace golfu R32?? ovsem oba co jsou v CR na prodej jsou po totalce...
to Beaumontt: myslim si ze tohle neni o fantazii. Alfu nechci v zadnem pripade, BMW Z3 v 90% na prodej s 1.9, 87kw, coz jak jiste uznas neni vice nez 140HP, Ci v teto cene je jen malo, ale uznavam ze to je dobra volba, koukal jsem na ne ale nenapsal do sveho prvniho prispevku. dale Audi TT, no jak bych to rekl, ma ho kazdy (kazda?..), ale jinak docela pekne auto, ale proste neni to "moje" znacka. mercedes nikdy uz jen proto ze je to mercedes. Porsche samozrejme super, akorat se nevejdu do limitu. kupe-kabriolety ... psal jsem ze chci sportovni auto. takze asi tak, a btw fantazie mi nechybi, jen ji pouzivam pri jinych prilezitostech 😉
to huml76: co jsem cetl tak vesmes lide pisou to same o wankelu, docela me to odrazuje. RWD urcite neni tezky na ovladani, ja jen ze s tim mam 0 (slovy nula a nic) zkusenosti, tak si rikam abych to hned nekde nestipnul. mas recht v tom ze ty auta s vykonem jsou proste drahy. muj sen uz od malicka je Supra, bohuzel zatim si ji nemuzu dovolit, takze jen zavidim tem stastnejsim. S2000 je druha v poradi, zatim je za 18k euro, tak kdo vi... 😄
to huml76: co jsem cetl tak vesmes lide pisou to same o wankelu, docela me to odrazuje. RWD urcite neni tezky na ovladani, ja jen ze s tim mam 0 (slovy nula a nic) zkusenosti, tak si rikam abych to hned nekde nestipnul. mas recht v tom ze ty auta s vykonem jsou proste drahy. muj sen uz od malicka je Supra, bohuzel zatim si ji nemuzu dovolit, takze jen zavidim tem stastnejsim. S2000 je druha v poradi, zatim je za 18k euro, tak kdo vi... 😄
medvidak: "...a to je vse co me napada". Bez urážky, ale nemáš moc fantazii 😄 😄 Co třeba Alfa Romeo (GT, GTV - moji jasní favorité), BMW (3xx kupé, Zx), Opel (Astra Coupé Turbo - jezdí jak čert), Audi (TT - já osobně bych ho nechtěl, ale alternativa to je), Mercedes (SLK, případně C Sportcoupé), možná dokonce Porsche Boxster (cena bude na hraně)... A to nemluvím o zástupu rychlých hatchbacků, kupé ve stylu GT (Peugeot 406, Mercedes CLK) a kupé - kabrioletech.
a Golf pro me nepripada v uvahu. neptej se proc, proste ho nechci.
jasne, ze to nebylo o fantazii, ale o tom, co clovek doporuci...
supra uz ma docela vek a temer kazdej zvysoval plnci tlak turba, takze ja bych si to netroufnul koupit. ja kdyz jsem to resil, tak nakonec rozhodlo, ze potrebuju vzadu misto aspon na detskou sedacku...
takze 350z a s2000 padly hned, stejne jako boxster, kterej byl favoritem kdyby stacily 2 mista. jenze boxster je ojetej tak predrazenej, ze bych ho za ty penize asi ani nekoupil. jestli to chapu dobre, chces taky aby auto vypadalo... takze zadna impreza taky domu nemuze... ja jsem skoro koupil uplnej extrem... opel speedster v turbu, ale vsechny, co jsem videl, byly zniceny... myslel jsem, ze bych si ho nechal dlouho, stalo by v garazi a jezdil bych jen pro radost. na me jsou auta typu lepsich BMW a Mercedesu za tuhle cenu trochu moc stary a obaval bych se, ze jsou presne ve stavu na prvni poradnej servis. proste aut se dela spousta, ale kdyz clovek hleda jedno pro sebe, zjisti, ze pro nej auto nikdo nevyrobil...
supra uz ma docela vek a temer kazdej zvysoval plnci tlak turba, takze ja bych si to netroufnul koupit. ja kdyz jsem to resil, tak nakonec rozhodlo, ze potrebuju vzadu misto aspon na detskou sedacku...
takze 350z a s2000 padly hned, stejne jako boxster, kterej byl favoritem kdyby stacily 2 mista. jenze boxster je ojetej tak predrazenej, ze bych ho za ty penize asi ani nekoupil. jestli to chapu dobre, chces taky aby auto vypadalo... takze zadna impreza taky domu nemuze... ja jsem skoro koupil uplnej extrem... opel speedster v turbu, ale vsechny, co jsem videl, byly zniceny... myslel jsem, ze bych si ho nechal dlouho, stalo by v garazi a jezdil bych jen pro radost. na me jsou auta typu lepsich BMW a Mercedesu za tuhle cenu trochu moc stary a obaval bych se, ze jsou presne ve stavu na prvni poradnej servis. proste aut se dela spousta, ale kdyz clovek hleda jedno pro sebe, zjisti, ze pro nej auto nikdo nevyrobil...
huml76: no vidíš, pro mě ho vyrobili. Nebo jsem jenom tak skromnej? >😁 >😁
Alfa GTV 2.0 V6 TB... i kdybych mohl, změnil bych jen nepodstatné maličkosti (např. přidal teploměr a tlakoměr oleje).
Alfa GTV 2.0 V6 TB... i kdybych mohl, změnil bych jen nepodstatné maličkosti (např. přidal teploměr a tlakoměr oleje).
projizdim nemecky nabidky... kupe do 15000...
mercedes C kupe... nechces
audi TT......nechces (cet jsem na nej dobry recenze ne EVU ale v UK se tomu rika auto kadernic) 😊
clk se ti doufam nelibi
406 coupe bych si nekoupil nikdy
nejaky 320ci jsou tady
c70 t5... fuj
astra coupe proste vypada jak stara astra...
AR GTV 2.0... dle meho nazoru jen pro statecne 😊
330Ci, ale potrebovalo by opravit...
[odkaz]
a jiny auto tu neni...
tohle!
[odkaz]
to bude nejakej podvod...
dal
Z3 2.2i
AR spider 2.0JTS nebo 3.0
slk 230k
323ci cabrio
a vyber si... 😊
omezil jsem rok registrace od 2000 vejs...
mercedes C kupe... nechces
audi TT......nechces (cet jsem na nej dobry recenze ne EVU ale v UK se tomu rika auto kadernic) 😊
clk se ti doufam nelibi
406 coupe bych si nekoupil nikdy
nejaky 320ci jsou tady
c70 t5... fuj
astra coupe proste vypada jak stara astra...
AR GTV 2.0... dle meho nazoru jen pro statecne 😊
330Ci, ale potrebovalo by opravit...
[odkaz]
a jiny auto tu neni...
tohle!
[odkaz]
to bude nejakej podvod...
dal
Z3 2.2i
AR spider 2.0JTS nebo 3.0
slk 230k
323ci cabrio
a vyber si... 😊
omezil jsem rok registrace od 2000 vejs...
huml76: tak se pochlub co mas 😄
ja detskou sedacku nepotrebuju, na to jeste nemam vek a doufam ze to tak jeste chvilku zustane 😄 z tim co jsi vyjmenoval a zamit plne souhlasim, akorat bych dodal ze TT tu maji uklizecky (NY), to uz z hlavy nevyzenu, a astra coupe je proste jenom opel, nerikam ze je spatna, ale proti celice nesrovnatelne. ja kladu velky duraz na zevnejsek toho auta, takze s astrou bych asi spokojenej nebyl. laka me to BMW, 330Ci, ale jeste pred par lety jsem tvrdil ze bych si nikdy nic evropskyho nekoupil (samozrejme je to jen o pocitech, vzdycky me to tahlo k japonskym autum), tak ze bych mozna zmenil nazor.. ale S2000 je prekrasny auto, nikdo ji u nas nema, na coz jsem byl s celicou zvyklej, je to pekny kdyz vidite jak se za vama lidi otacej, na benzince pritelkyne mladiku v tuningovych golfech a fabiich najednou zapominaj ke komu patri... 😄 no to jsem se zase nechal unest. i to je ale duvod proc nechci EVO nebo STi.
ja detskou sedacku nepotrebuju, na to jeste nemam vek a doufam ze to tak jeste chvilku zustane 😄 z tim co jsi vyjmenoval a zamit plne souhlasim, akorat bych dodal ze TT tu maji uklizecky (NY), to uz z hlavy nevyzenu, a astra coupe je proste jenom opel, nerikam ze je spatna, ale proti celice nesrovnatelne. ja kladu velky duraz na zevnejsek toho auta, takze s astrou bych asi spokojenej nebyl. laka me to BMW, 330Ci, ale jeste pred par lety jsem tvrdil ze bych si nikdy nic evropskyho nekoupil (samozrejme je to jen o pocitech, vzdycky me to tahlo k japonskym autum), tak ze bych mozna zmenil nazor.. ale S2000 je prekrasny auto, nikdo ji u nas nema, na coz jsem byl s celicou zvyklej, je to pekny kdyz vidite jak se za vama lidi otacej, na benzince pritelkyne mladiku v tuningovych golfech a fabiich najednou zapominaj ke komu patri... 😄 no to jsem se zase nechal unest. i to je ale duvod proc nechci EVO nebo STi.
ja jsem se nakonec rozhod pro 330Cd. stehuju se uz do cech a vsichni me varovali ze 3litrovej benzin neprodam. 😞
ale nakonec jsem rad, jede to hodne slusne, zvuk to ma super a me se coupe libi mnohem vic nez sedan...
a ma to misto na dve detsky sedacky 😁
ale nakonec jsem rad, jede to hodne slusne, zvuk to ma super a me se coupe libi mnohem vic nez sedan...
a ma to misto na dve detsky sedacky 😁
jo to je slusny. to patris mezi ty stastnejsi lidi na svete 😄 pokud teda auto muze zajistit stesti...
ja myslim, ze by stalo za to vyzkouset i 320Ci... v nabidce jsou a vypada to stejne 😉
doporucuju hledat auta s navigaci profesional(narozdil od audi a spol funguje v CR bezvadne), ta velka obrazovka tam vypada skvele. tempomat se tam da dodelat za 10tku, pokud tam neni,
vyhrivany sedacky to chce, stresni okno je k nicemu (mam ho, je hlucny),
PDC se hodi,jo a duraz na sportovni sedacky... ty tam musi byt, ten rozdil je obrovskej.
doporucuju hledat auta s navigaci profesional(narozdil od audi a spol funguje v CR bezvadne), ta velka obrazovka tam vypada skvele. tempomat se tam da dodelat za 10tku, pokud tam neni,
vyhrivany sedacky to chce, stresni okno je k nicemu (mam ho, je hlucny),
PDC se hodi,jo a duraz na sportovni sedacky... ty tam musi byt, ten rozdil je obrovskej.
no a co takhle tozota MR2 GTi a nebo Nissan 200SX, Mitsubishi 3000 GT sportaku je fakt ranec, a koupit starsi a dat do nej nejakz balik a mas vystarano a pokud ses velkej blayen tak Maserati leti z cenou strasne dolu jen si musis koupit model co delaj jinak nesezenes jedinej dil 😉
mr2? fuj to uz radsi MX5, ale to nebude auto, o ktery ma zajem... nissan 200sx? pro me osklivy auto...
a Mits. 3000?? nikdy! jenom se trast v jakym stavu jsou turba a motor...
a Mits. 3000?? nikdy! jenom se trast v jakym stavu jsou turba a motor...
jo o mr2 jsem taktez premyslel ovsem je to auto malinkaty, nic se tam nevejde, a je to cabrio. a to ja nechci. dale 200sx je zaprve moc stary auto a zadruhe se mi ani malinko nelibi, no a 3000 me nejak nebere.
obcas me mrzi ze jsem nebyl tak starej jak jsem ted tenkrat kdyz se prodavali stroje jako Supra nebo Skyline, ted uz jsou to skoro veterani a neexistuje zadna poradna alternativa mezi novymi vozy...
obcas me mrzi ze jsem nebyl tak starej jak jsem ted tenkrat kdyz se prodavali stroje jako Supra nebo Skyline, ted uz jsou to skoro veterani a neexistuje zadna poradna alternativa mezi novymi vozy...
chapu... kazdopadne ti doporucuju najit na tipcars R32 a svezt se... vim, ze golfa nechces, jed se na nej jen podivat a projed se. jen ze zvedavosti
ja jsem vzdycky strasne touzil po 300ZX... pak jsem se jednou projel a to auto se nedalo udrzet na silnici... ne, ze by bylo spatny, ale ten konkretni kus byl ve spatnym stavu. rizeni zadni napravy nejak blblo a dle vseho to melo vule v napravach. tyhle auta tady ani nikdo neumi opravit a jsou prolezly elektronikou a stim v garazi nic neudelate... porad se mi to auto moc libi, ale vim, ze bych si ho nekoupil kvuli tem starostem. to uz radsi speedster. tam neni nic slozityho, jenom na ram je treba davat pozor.
ja chapu ze urcite to svezeni stoji za to ale ja proste nemuzu mit golfa,to bych se na sebe nemohl podivat rano v zrcadle.. 😄 nic proti golfu, ale proste kazdej mame neco rad a neco ne 😊
len co nebolo spomenute ...
Saab 9-3 Viggen 😉 vyzera napr takto
[odkaz]
a dalsie ... integra type-r, mustang, ...
Otazka je co si prestavujes a co preferujes
Tocivy japonsky motor ? V6 a viac ? turbo ?
A dalsia vec je na co kladies prioritu pri polepseni si a v akej miere ...
viac vykonu ? mladsie auto ? menej km ? look/znacka/kockolap index ?
rataj stym, ze ak chces niekde pridat poriadne tak zvsyne vlastnosti zostanu +/- na urovni terajsieho auta ... alebo potom pridat po troche vsade
A rataj aj so servisom, pokial si nenajdes dobre zazemie pre danu znacku ( a pre niektore je to fest tazke) a budes nuteni sa spoliehat an autorizovane a podobne servisy tak by som sa kludne pozrel aj po tej s2000 do 16.500-17.000 ( tych uz je viacej ) ako kupovat bmw za 15.000 pretoze po par opravach v autorizaku ta to bmw bude stat viacej (aspon podla situacie na SK...)
Saab 9-3 Viggen 😉 vyzera napr takto
[odkaz]
a dalsie ... integra type-r, mustang, ...
Otazka je co si prestavujes a co preferujes
Tocivy japonsky motor ? V6 a viac ? turbo ?
A dalsia vec je na co kladies prioritu pri polepseni si a v akej miere ...
viac vykonu ? mladsie auto ? menej km ? look/znacka/kockolap index ?
rataj stym, ze ak chces niekde pridat poriadne tak zvsyne vlastnosti zostanu +/- na urovni terajsieho auta ... alebo potom pridat po troche vsade
A rataj aj so servisom, pokial si nenajdes dobre zazemie pre danu znacku ( a pre niektore je to fest tazke) a budes nuteni sa spoliehat an autorizovane a podobne servisy tak by som sa kludne pozrel aj po tej s2000 do 16.500-17.000 ( tych uz je viacej ) ako kupovat bmw za 15.000 pretoze po par opravach v autorizaku ta to bmw bude stat viacej (aspon podla situacie na SK...)
[odkaz]%F3P%F3R~BmSB… />
akorat skoda tech kozenejch sedaku. jak rika huml sportovni jsou nekde jinde. a co se tyce benzinovyho trilitra a prodeje v CR nebal bych se toho pokud je v dobrym stavu. Myslim ze je tady hodne fandu ktery si to radi koupej.
akorat skoda tech kozenejch sedaku. jak rika huml sportovni jsou nekde jinde. a co se tyce benzinovyho trilitra a prodeje v CR nebal bych se toho pokud je v dobrym stavu. Myslim ze je tady hodne fandu ktery si to radi koupej.
integra! to je varianta... ja bych o ni uvazoval... je to dablik a servisni nakladu podobny autu, ktery mas doma.
To rene: z tech fotek je docela patrny, ze ma nalitano pres 100 000...
To rene: z tech fotek je docela patrny, ze ma nalitano pres 100 000...
a nejlepsi je: Verkauf nur an Händler oder E😜ort!
takze corka a nevbo je neco hodne v neporadku
takze corka a nevbo je neco hodne v neporadku
to papluh: ten saab vypada pekne ale bal bych se spolehlivosti saabu, nahradni dily a cokoliv je poradne drahy... a jak uz to tak vypada ja jsem schopnej skousnout z nejaponskych znacek jen BMW... jinak integra me nenapadla, koukal jsem na ne par jich v Nemecku maji, je to presne to co bych si predstavoval, hlavne ten motor je uzasnej. ne nepodobnej tomu co mam v celice, akorat o 50 koni vic 😄 musim o ni zacit premyslet.
jinak k tvym dotazum, radsi bych tocivej ctyrvalec, popr. petivalec a la BMW, nez sesti- nebo dokonce osmivalec. turbu bych se nebranil ani v nejmensim. samozrejem cim mladsi auto s mene kilometry tim lepe... no a vzhled, to je otazka. ano chci aby auto vypadalo ale vzhledem k tomu ze se mi libi skoro vsechno z japonske produkce tak to neni to nejdulezitejsi kriterium pro vyber... takze asi tak 😊
jinak k tvym dotazum, radsi bych tocivej ctyrvalec, popr. petivalec a la BMW, nez sesti- nebo dokonce osmivalec. turbu bych se nebranil ani v nejmensim. samozrejem cim mladsi auto s mene kilometry tim lepe... no a vzhled, to je otazka. ano chci aby auto vypadalo ale vzhledem k tomu ze se mi libi skoro vsechno z japonske produkce tak to neni to nejdulezitejsi kriterium pro vyber... takze asi tak 😊
to BMW vypada pekne ale asi jen vypada. jak uz bylo zmineno pokud je to nur E😜ort pak je neco spatne... jsou tam lepsi kousky. vyhoda je ze tech BMW maji strasne moc, je z ceho vybirat.
taky me jeste napadl Civic type-R. pred par lety jsem mel moznost jezdit se stejnym modelem ale motor 1.6, 110 koni, a nebylo to spatny svezeni, pekne tvrdej podvozek, docela to slo. jen ten vzhled, ten se jimzrovna prilis nepovedl, vypada jako rodinne auto , coz je skoda.
medvidak: Co sa spolahlivosti tyka tak z GMackej ery saab si to najviac odniesli 900ky 2. generacie, 9-3 je v podstate dalsia generacia 900ky ale uz s klasickou saabackou kvalitou, nejake velke a systemove problemy nemaju ... teda az na to, ze motory s vyssim vykonom su citlive na zachadzanie, tj klasicka turbo mantra - pred sliapnutim na to nechat zahria, po dojazde vychladnu a liat tam casto (max 8-12kkm, podla podielu mesta) a kvalitny olej, obcas cistit vanu. Prave toto nevies zarucit pri kupe ojazdeneho auta, nemci casto pouzivaju predlzene intervaly vymeny.
Co sa tyka cien dielov, daju sa pozriet na [odkaz] alebo [odkaz] , typ 9-3 a ked ma specialne diely tak bud oznacene Viggen alebo B235R (typ motoru).
V skratke co je to Viggen? Zobrali modle 9-3, vlozili don motor 2.3 turbo z 9-5 Aero (normalna 9-3 len 2.0T) aj s potrebnym ustrojenstvom (intercooler, casti spojky, etc), znizili pruziny, nahodili Sachs tlmice, vacsie brzdy (vpredu 308mm drazky, ventilacia). Co sa tyka vizaze/interieru je tu na Auto.cz test, ta vybava je standart, dala sa menit farba + farba sedadiel, audio, stresne okno, typ (3dv, 5dv, cabrio). PO skonceni vyroby viggena 2002 sa dal objednat aj 9-3 Aero s podobnymi sedackami (len ciernymi a bez znaku) a vonkajsimi plastami... niektory vychcalci sa to snazia predavat ako Viggen aj ked je to 'len' 2.0T 205hp 😉
Co nieje az tak 100% ... podvozok je miestami tvrdy na nase cesty, specialne D1 brno-breclav je otras aj v lavom pruhu, jednoducho humus ... to iste zadna naprava, 2x stabilizovana torzna tyc je stale torzna tyc, na asfalte co je na horskych cestach v FR/IT to bolo bezchybne, ale pri tom co je u nas to obcas hopsa ako nervozny osol ... treba pevne nervy to nezoslapnut skor ako sa zahreje (rozmyslam na kontrolkou teploty oleja)... jo a ABS+EBD su jedine dve skratky co tam najdes, len pre zopakovanie 230k/350Nm (u mna 250k/380Nm) + 1400kg + predny nahon a ziadne ESP,ASR,XYZ - treba poriadny odhad a kontrolu (nie ako niektore nove auta kde len dupnes na plyn a drzis volant, elektronika zamedzi preklzu, automat hadze rychlosti ...)
Co sa tyka cien dielov, daju sa pozriet na [odkaz] alebo [odkaz] , typ 9-3 a ked ma specialne diely tak bud oznacene Viggen alebo B235R (typ motoru).
V skratke co je to Viggen? Zobrali modle 9-3, vlozili don motor 2.3 turbo z 9-5 Aero (normalna 9-3 len 2.0T) aj s potrebnym ustrojenstvom (intercooler, casti spojky, etc), znizili pruziny, nahodili Sachs tlmice, vacsie brzdy (vpredu 308mm drazky, ventilacia). Co sa tyka vizaze/interieru je tu na Auto.cz test, ta vybava je standart, dala sa menit farba + farba sedadiel, audio, stresne okno, typ (3dv, 5dv, cabrio). PO skonceni vyroby viggena 2002 sa dal objednat aj 9-3 Aero s podobnymi sedackami (len ciernymi a bez znaku) a vonkajsimi plastami... niektory vychcalci sa to snazia predavat ako Viggen aj ked je to 'len' 2.0T 205hp 😉
Co nieje az tak 100% ... podvozok je miestami tvrdy na nase cesty, specialne D1 brno-breclav je otras aj v lavom pruhu, jednoducho humus ... to iste zadna naprava, 2x stabilizovana torzna tyc je stale torzna tyc, na asfalte co je na horskych cestach v FR/IT to bolo bezchybne, ale pri tom co je u nas to obcas hopsa ako nervozny osol ... treba pevne nervy to nezoslapnut skor ako sa zahreje (rozmyslam na kontrolkou teploty oleja)... jo a ABS+EBD su jedine dve skratky co tam najdes, len pre zopakovanie 230k/350Nm (u mna 250k/380Nm) + 1400kg + predny nahon a ziadne ESP,ASR,XYZ - treba poriadny odhad a kontrolu (nie ako niektore nove auta kde len dupnes na plyn a drzis volant, elektronika zamedzi preklzu, automat hadze rychlosti ...)
chapu, ze mas rad svoje auto... ale saab je jenom predrazeny GM... pamatuju si za za 9-3 v dvoulitru chteli snad 900 000... je to mozny?? k smichu. nevidim na nem nic az tak zajimavyho. jezdil jsem i nejlepsi 9-5 a vubec me to neoslovilo
rad, nerad ... aspon som mu napisal o tom aute aj nieco viac ako nazov a cenu. A pritom som sa snazil vynechat nejake uletene vyrazy a superlativy. Je to rychle auto, ale vzdy boli v tej triede vykonnejsie (aj ked v tom case seriovky s prednym nahonom ani moc nie), ma to slusnu vybavu, aj ked obdobne modely premiovych znaciek mali vzdy moznost luxusnejsich doplnkov. Ma svoje muchy a spomenul som ich, ja som si skor pripadal, ze som menoval viac negativa ako nejake ody...
Ak sa odhliadne od sucasnosti a pozries sa spat do roku 2000 tak mi povedz co bolo k smiechu na 9-3 ? Ak si porovnaval s priblizne rovnocennymi modelmi premiovych znaciek (A4, 3er) tak ti 9-3 vysla o nieco vyhodnejsie, ale na ukor stylu a image. Na druhu stranu si zas nasiel o dost lacnejsie a podobne vybavene top modely beznych znaciek (Mondeo ST, M626, Accord Coupe) ... co bolo na tom tak zaujimaveho, no asi nic .... ale potom je otazka co bolo z technickeho hladiska zaujimaveho na beznom BMW oproti nadupanemu Mondeo ? Vsak kazdy nech si zaplati vlastnu volnost vyberu ?
Mimochodom co je to "predrazeny GM" ? Mozno az u terajsej 9-3 sa da vypozorovat, ze unifikacia uz pokrocila (radio, v6 2.8t, platforma). Ale stara 9-3 toho z vtedajsimi modelmi moc spolocneho nemala.
A preco som skoncil u Viggena ? Ani neviem, nove auto som nejak nechcel, BMW a Audi by lahko splnili vykonove poziadavky, ale su prilis zname a provokujuce (holt garaz este nejaky ten cas nebude). A pri hladani alternativy som nasiel toto a som spokojny ... zatial 😉
Ak sa odhliadne od sucasnosti a pozries sa spat do roku 2000 tak mi povedz co bolo k smiechu na 9-3 ? Ak si porovnaval s priblizne rovnocennymi modelmi premiovych znaciek (A4, 3er) tak ti 9-3 vysla o nieco vyhodnejsie, ale na ukor stylu a image. Na druhu stranu si zas nasiel o dost lacnejsie a podobne vybavene top modely beznych znaciek (Mondeo ST, M626, Accord Coupe) ... co bolo na tom tak zaujimaveho, no asi nic .... ale potom je otazka co bolo z technickeho hladiska zaujimaveho na beznom BMW oproti nadupanemu Mondeo ? Vsak kazdy nech si zaplati vlastnu volnost vyberu ?
Mimochodom co je to "predrazeny GM" ? Mozno az u terajsej 9-3 sa da vypozorovat, ze unifikacia uz pokrocila (radio, v6 2.8t, platforma). Ale stara 9-3 toho z vtedajsimi modelmi moc spolocneho nemala.
A preco som skoncil u Viggena ? Ani neviem, nove auto som nejak nechcel, BMW a Audi by lahko splnili vykonove poziadavky, ale su prilis zname a provokujuce (holt garaz este nejaky ten cas nebude). A pri hladani alternativy som nasiel toto a som spokojny ... zatial 😉
nemusis se obhajovat. ja jsem to prece takhle nemyslel. napsal jsem jen, ze me to auto nezaujalo... navic z diskuse vyplyva ze nema jit o rodiny auto, k nemuz ma saab 9-3 rozhodne bliz nez ke sportovnimu coupe... tot vse. jasne, ze bych radsi jezdil saabem natoz viggenem nez spoustou jinejch aut. jen to tady, a opet pouze dle meho nazoru uplne nezaskrtlo vsechna policka. opakuju ja se nikoho nesnazim urazit, diskutuju. OK?
to medvidak: Podle toho co jsi napsal,je ta Integra zajímavá volba,ale napadla mě ještě celica GT-Four,dělala se tišim do 99,ale je celkem problém jí sehnat a ještě v dobrom stavu a provoz taky nebude nejlevnější.
s tim nemeckem nemate tak docela pravdu. ja jsem takhle koupil uz celkem dost aut a prisaham bohu s jedinym jsem nemel problem. problem tohodle nur handler oder e😜ort je z vetsinou to prodavaj kamaradi s blizkyho vychodu ktery proste tu zaruku na to auto ochotny davat nejsou. na druhou stranu je to oceneny nizssi cenou.
prikla😜 opel corsa B pro pritelkyni. kupovana loni najeto 115tkm po prvnim majiteli hned jak jsem to privezl nechal jsem to proverit a vse bylo OK. fakt byla jak z vyrobniho pasu. byla od turka nur handler oder e😜ort. mel samozrejme v bazaru i auta ktery by mu mohl leckterej ceskej bazarista "zavidet" >😁 u tech platilo to co tady tvrdite. je to individuelni podle auta ne podle toho jestli je tam napsano nur handler oder e😜ort
prikla😜 opel corsa B pro pritelkyni. kupovana loni najeto 115tkm po prvnim majiteli hned jak jsem to privezl nechal jsem to proverit a vse bylo OK. fakt byla jak z vyrobniho pasu. byla od turka nur handler oder e😜ort. mel samozrejme v bazaru i auta ktery by mu mohl leckterej ceskej bazarista "zavidet" >😁 u tech platilo to co tady tvrdite. je to individuelni podle auta ne podle toho jestli je tam napsano nur handler oder e😜ort
to papluh: dekuji za info, auto je to krasny a urcite musi byt zazitek v nem jezdit, ale neni to tak nejak pro me. tim nerikam ze je horsi nez nejake jine auto, ale proste kazdej mame pro neco slabost 😄
to kacer donal😜 integra je urcite zajimava volba, jak rikas, problem je v tom, ze designove je to auto z devadesatych let, a nejak zvlast se mi nelibi. na druhou stranu ta 1.8 v ni je skvelej motor. Celica GT-FOUR se delala do roku 99, a je to auto ktere se proste sehnat neda. chtel jsem si ji koupit puvodne misto 7.G celici, ale jednoduse nebyla. bohuzel. ale je to paradni stroj..
to kacer donal😜 integra je urcite zajimava volba, jak rikas, problem je v tom, ze designove je to auto z devadesatych let, a nejak zvlast se mi nelibi. na druhou stranu ta 1.8 v ni je skvelej motor. Celica GT-FOUR se delala do roku 99, a je to auto ktere se proste sehnat neda. chtel jsem si ji koupit puvodne misto 7.G celici, ale jednoduse nebyla. bohuzel. ale je to paradni stroj..
co si myslite o motoru co je v posledni generaci Civic Type-R? tohle asi neni ta prava diskuze, kde bych mel polozit tuhle otazku, protoze sem asi moc majitelu neprijde, ale stejne... je to dvoulitr se 147 kw, a slysel jsem na nej zatim jen samou chvalu (stejne jako na vsechny motory od hondy)
ja mam motory od hondy moc rad... a ten z Type R je super, toci jak zbesilej. na druhou stranu musis pocitat s tim, ze diky kratkymu zprevodovani je i dalnicnich 130 slusnej utok na usi...
7G asi neni ta uplne nova?? pokud je to ta starsi, tak styling je trosku nepovedenej 😞
7G asi neni ta uplne nova?? pokud je to ta starsi, tak styling je trosku nepovedenej 😞
koukam ze diskutujem na dvou frontach 😄 no nevadi, ano je to tak jak rikas, predposledni generace, design velmi nepovedenej, auto do rodiny, ale myslim si ze s trochou snahy se z ni da udelat docela fesak. v kazdem pripade celica to nikdy nebude (vzhledem) 😞
zarazil si me s tim stylingem z 90. let u integry... protoze vedle civicu je to kraska. zna ji jenom fajnsmekr a nema ji kazdej trouba jako civic...
huml76: jak urcite uznas vnimani krasy je velmi individualni. co se me tyce, libi se predek, a to hodne, ale jak z profilu, tak predevsim zezadu se mi zda strasne zastarala. zadni lampy jsou strasne, sice se da namitnout, ze by se dala koupit cira svetla, ale to ja nejak nechci, ma to kazdej mladej trouba (ja sice mladej jsem, ale snad ne trouba 😄 ). zrovna jsem si ji tady prohlizel, stoji mi tu porad jedna (sice je to acura, ale porad integra) a i ten vnitrek je strasne pozadu. se mi zda. no a shodnem se, ze civic je vzhledove nic moc.
Za 15.000 Euro už by se dala přivézt pěkná Lancia Delta HF Integrale Evoluzione. Sice to nebude žádná limitka, ale i tak je s tím celkem radost. Jedna, která jako Martini série alespoň vypadá (kdo pozná, že není?), je třeba tady: [odkaz]
Celica GT-Four taky docela jde, trochu má potíže s přehříváním a ty brzdy stojí za starou belu + jsou na to citelně dražší díly, ale je zase trochu klidnější než Integrala, takže není tak náročná na zkušenosti. Třeba tahle vypadá slušně: [odkaz]
Dalo by se i pěkný BMW M3 E30 (dobře vypadá třeba tohle: [odkaz] což je sice výrazně motoricky slabší, ale moc příjemný autiko. Pokud bys nebyl tak náročnej, novější šestiválce jsou už od zhruba poloviční ceny, výkonově je to sice jiná liga, ale moc to neposlouchá.
Určitě by se za ty peníze dal sehnat i Escort Cosworth, což je ale asi trochu rozporuplný auto. Kdybys jen trochu přitáhl, možná i nějaký Lancer Evo.
Hrubágo, který se vyskytuje ve fóru SUBARU vozí z Japan moc pěkný auta, jako např. Imprezy STi, Type-R, snad by dokázal sehnat i nějakou limitku. Něco psal i o Skylinu, NSX, atd. Musí se jen připočítat náklady na přestavění řízení na pravostranný provoz a doprava je taky trošku dražší než z tý Itálie. jeho ceny ale vypadají víc než příznivě a nedělá to pro zisk, ale proto, že je taky blázen...
Celica GT-Four taky docela jde, trochu má potíže s přehříváním a ty brzdy stojí za starou belu + jsou na to citelně dražší díly, ale je zase trochu klidnější než Integrala, takže není tak náročná na zkušenosti. Třeba tahle vypadá slušně: [odkaz]
Dalo by se i pěkný BMW M3 E30 (dobře vypadá třeba tohle: [odkaz] což je sice výrazně motoricky slabší, ale moc příjemný autiko. Pokud bys nebyl tak náročnej, novější šestiválce jsou už od zhruba poloviční ceny, výkonově je to sice jiná liga, ale moc to neposlouchá.
Určitě by se za ty peníze dal sehnat i Escort Cosworth, což je ale asi trochu rozporuplný auto. Kdybys jen trochu přitáhl, možná i nějaký Lancer Evo.
Hrubágo, který se vyskytuje ve fóru SUBARU vozí z Japan moc pěkný auta, jako např. Imprezy STi, Type-R, snad by dokázal sehnat i nějakou limitku. Něco psal i o Skylinu, NSX, atd. Musí se jen připočítat náklady na přestavění řízení na pravostranný provoz a doprava je taky trošku dražší než z tý Itálie. jeho ceny ale vypadají víc než příznivě a nedělá to pro zisk, ale proto, že je taky blázen...
delta HF je sice nadherna. ale majitel k ni potrebuje vrakoviste stejny znacky, podle toho, co jsem slysel. pred lety jsem ji uzuz kupoval, ale po zkusebni jizde jsem otevrel kapotu a v dolikach na svicky probublaval olej... tak bylo po koupi.
pri pohledu na e30 M3 brecim...chtel bych ho zpatky, evo 3 vypadalo naherne... a jezdilo super. jet 400 m bokem bez spery s 330cd nemuzu...
pri pohledu na e30 M3 brecim...chtel bych ho zpatky, evo 3 vypadalo naherne... a jezdilo super. jet 400 m bokem bez spery s 330cd nemuzu...
Delta a Lotus je paráda,ale ty bych nechal tak jako do sbírky,páč za pár let už budou všechny roztřískaný.
Na jeho použití bych viděl nejdřív tu Celicu GT a pak Integru a na nějaký olítaný Mustangy a další co tu zaznělo bych asi zapomněl.To mi připadá jako zbytečně drahej koníček.
Na jeho použití bych viděl nejdřív tu Celicu GT a pak Integru a na nějaký olítaný Mustangy a další co tu zaznělo bych asi zapomněl.To mi připadá jako zbytečně drahej koníček.
A co takto Ford Mondeo ST 220, predny nahon - jak si vyzadoval, dobry tocivy sestvalec a slusne jazdne vlastnosti, za 15 000 euro mas max 1 - 2 roky stary... Cena Fordov velmi klesa...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Delta a Lancer jsou naprosto nejspolehlivější auta své kategorie. Není třeba vrakoviště, ale právě naopak, cena dílů je naprosto směšná ve srovnání s STi nebo Lancerem. Jediným nepřítelem Delty Integrale je koroze ruského plechu (byť u Evoluzione už to není zdaleka tak zlý jako u 8/16v) a majitel bez mozku. Právě ta spolehlivost a nenáročnost je příčinou, proč se jich tolik dochovalo. Za 15.000 Euro neznám rychlejší auto.
Tím ho nikomu nevnucuju (jenom se tu někdo ptal na sportovní auto).
huml: tím Evo 3 máš na mysli který auto?
Tím ho nikomu nevnucuju (jenom se tu někdo ptal na sportovní auto).
huml: tím Evo 3 máš na mysli který auto?
Já myslim,že tady jde hlavně o lakýrku,která bude buchtám připomínat "něco jako Ferrari",tykže Lancia ač žihadlo už designově neodpovídá :?
magic: BMW E30 M3 Sport evolution/evo3
bohuzel je ted v nejaky soukromy sbirce...
bohuzel je ted v nejaky soukromy sbirce...
[odkaz]
Veru, e30M3 je kultovy voz, hlavne v takejto rally verzii, ale ten by asi nebol za 15K euro.... 😄
Veru, e30M3 je kultovy voz, hlavne v takejto rally verzii, ale ten by asi nebol za 15K euro.... 😄
to zmulin: nemas pravdu, jde o to aby se auto libilo mne, ostatni me nezajima (sideefects jsou prijrmny ale ne nutny). a delta se mi libila uz jako malymu klukovy, je to prekrasny auto, ale bal bych se ze nejsem na to dostatcne zkusenej ridic, cili dekuji nechci. mozna jednou bude pro me dobra, ale vsechno ma svuj cas, cili postupne 😊
A navic jak jsem nekde psal, prece jenom jsem odkojenej na japoncich a rad bych u nich zustal. Chtel bych Supru, ale od toho me dost lidi odrazovalo, takze asi nic. Navic bych na peknej kousek ani nemel peniz :roll:
Za 15000 euro sa da kupit opel speedster pokial hladas skutocne sportove auto nie iba napodobneninu sportoveho auta...
zrychlenie z 0-100 za 5,8 sekundy
existuje aj verzia turbo ale ta zacina az okolo 20000 euro mimochodom jeden znamy ma verziu turbo v dobrom stave na predaj za 490000CZK neviem kolko je to euro ... zrychlenie 0-100 za 4,9 z 0-160 za 12,6 ...
Prevadzkove naklady su udrzatelne ale nie je to auto na kazdy den
zrychlenie z 0-100 za 5,8 sekundy
existuje aj verzia turbo ale ta zacina az okolo 20000 euro mimochodom jeden znamy ma verziu turbo v dobrom stave na predaj za 490000CZK neviem kolko je to euro ... zrychlenie 0-100 za 4,9 z 0-160 za 12,6 ...
Prevadzkove naklady su udrzatelne ale nie je to auto na kazdy den
dobry turba zacinaj na 29000 eur... vsechno ostatni je bourany, coz je vzhledem k hlinikovymu lepenymu ramu problem resitelny pouze jeho vymenou. a to se vzhledem k jeho cene nedela... 😉
josef: 240 koni, lehoucky, recarro sedacky, zavodni prevodovka, freeflow kat, lsd, na 100 lehce pres 6s, stavitelny spoiler vpredu/vzadu... auto z roku 90... a jezdilo klidne za 8l...
jenze tenkrat jsem si tu nabidku nemohl dovolit odmitnout...
jenze tenkrat jsem si tu nabidku nemohl dovolit odmitnout...
...tak se k němu ještě někdy vrátíš, eventuelně k novějšímu ??? Já mám jako vysněné auto Mazdu MX 5 v 1.8 ... "Miata", mmm, snad jednou...pak naložím svou drahou polovičku a projedeme republiku křížem krážem...zatím jen sen...
...parametry "tvého" Báwka jsou pozoruhodné!
...parametry "tvého" Báwka jsou pozoruhodné!
tak tohle by bylo auto do garaze... sberatelskej kousek na teply letni vikendy... uz je to par let, takze pri kazdodennim jezdeni uz by bylo na generalku...a to u tohoto auta nevyjde zrovna levne... kupoval jsem zaslepku kde ma normalni M3 mlhovku, tahle ma nadech na chlazeni brzd... bez laku stala asi 4500.... vyfuk 100 000apod...
330cd je proti tomu tezkej mastodont, ale na okruhu by starou M3 natrel...
ale ta e30 mela dusi... 😢
330cd je proti tomu tezkej mastodont, ale na okruhu by starou M3 natrel...
ale ta e30 mela dusi... 😢
...no, pěkné cenové relace, ale že to bylo auto s duší i srdcem, auto, co mělo a ještě dnes má jiskru, to věřím.
S tou MX 5 by to, alespoň co se využití týká, bylo zřejmě podobné, jak píšeš, na teplý letní víkendy, prostě nepraktickej auťák, kterej však umí vzít za srdce, ukázat nový rozměr jízdy.
Až jednou uvidíš dědka v Miatě, tak si vzpomeň, to sem já a konečně jsem si splnil svůj sen... >😁
S tou MX 5 by to, alespoň co se využití týká, bylo zřejmě podobné, jak píšeš, na teplý letní víkendy, prostě nepraktickej auťák, kterej však umí vzít za srdce, ukázat nový rozměr jízdy.
Až jednou uvidíš dědka v Miatě, tak si vzpomeň, to sem já a konečně jsem si splnil svůj sen... >😁