Taky myslím, že na STK by auto s neony a různými dalšími blikátky a udělátky nemělo projít.. Ovšem realita je asi jiná, že.. 8-s
Jestli za to hrozí postih od dopraváků nevím, nikdy jsem po tom nepátral, protože neony a tuzing všeobecně nesnáším. Ale asi za to sankce hrozí, otázkou je opět to, jak se k tomu staví dopraváci. To ti možná poradí někdo, kdo s tím má zkušenost..
Ale asi by bylo lepší ten dotaz hodit na nějaké tuningářské fórum.
Ale já ti radím, na neony se vykašli a raději dopřej autu něco smysluplnějšího.. 😉
Jestli za to hrozí postih od dopraváků nevím, nikdy jsem po tom nepátral, protože neony a tuzing všeobecně nesnáším. Ale asi za to sankce hrozí, otázkou je opět to, jak se k tomu staví dopraváci. To ti možná poradí někdo, kdo s tím má zkušenost..
Ale asi by bylo lepší ten dotaz hodit na nějaké tuningářské fórum.
Ale já ti radím, na neony se vykašli a raději dopřej autu něco smysluplnějšího.. 😉
Jak už bylo řečeno - je to nelegální.
Zkus se ale opravdu zamyslet na tím, jestli zrovna tohle tvé auto potřebuje. Ty sám to zevnitř nevidíš a ostatní si o tobě budou myslet bůhví co. Jen část lidí tím bude ochromena. Pro ostatní budeš prostě jen frajírek co baští filmy typu Fast and Furious či hry NFS: Underground.
A navíc nezapomeň, že to taky bude nepochybně vnášet negativní emoce. Budeš prostě vypadat jako pirát silnic a ti většině řidičů zrovna krevní tlak nesnižují. 😉
Zkus se ale opravdu zamyslet na tím, jestli zrovna tohle tvé auto potřebuje. Ty sám to zevnitř nevidíš a ostatní si o tobě budou myslet bůhví co. Jen část lidí tím bude ochromena. Pro ostatní budeš prostě jen frajírek co baští filmy typu Fast and Furious či hry NFS: Underground.
A navíc nezapomeň, že to taky bude nepochybně vnášet negativní emoce. Budeš prostě vypadat jako pirát silnic a ti většině řidičů zrovna krevní tlak nesnižují. 😉
Souhlas tím, co napsal TomKQT. Navíc ze svého okolí vím, že většina "tunerů" si vybastlí na autě různé chujoviny za tisíce, ale jezdí na sjetých gumách, v zimě na letních a ohrožují tak nejen sebe, ale hlavně ostatní.
Navíc to oslní tak maximálně stejně "postižené" jedince se zastydlou pubertou.
Neony na autě nemají co dělat, stejně jako 100W "modré" žárovky a různá rádoby přítlačná křídla, která nejsou homologovaná a navíc přesahují obrysy auta.
Nic proti tuningu, ale mám tím na mysli skutečný tuning a ne tuzing po česku ala Š120 s No Fear na zadním okně.
Navíc to oslní tak maximálně stejně "postižené" jedince se zastydlou pubertou.
Neony na autě nemají co dělat, stejně jako 100W "modré" žárovky a různá rádoby přítlačná křídla, která nejsou homologovaná a navíc přesahují obrysy auta.
Nic proti tuningu, ale mám tím na mysli skutečný tuning a ne tuzing po česku ala Š120 s No Fear na zadním okně.
...to jo, jak píše Sporťák, to miluju >😁 , když jedu přes vesnici ve svém japonečkovi či Partnerovi, přede mnou ňáké bávko, za mnou audinka, všichni jedem vzorně 50 km/h a najednou...hén,hééén...předjede nás škůdka 80 km/h a na zadním skle No Fear >😒] , tuhle nálepku by snad měli zakázat, koukám, že je to celorepublikový image Š-tunerů, k tomu místo předního nárazníku dvě plechovky od Red Bullu a zadní křídlo ze dřeva!...pak ho za vesnicí v kopci všichni předjedeme, fičíme si svou rychlostí, jenže v další delší vesnici se to opakuje znovu...navíc beztrestně, neboť radarů je asi nedostatek???, či co já vím...jezdím do práce přes 40 km a tohle se mi stává často...takže asi opravdu neony a podobné propriety ještě neznamenají, že jsi dobrý řidič...a asi i tuner.
Raději zkus "skrytý" tuning, za prvé to neprovokuje a je to i praktičtější a účelnější(ale to asi musíš na jiné fórum).
Raději zkus "skrytý" tuning, za prvé to neprovokuje a je to i praktičtější a účelnější(ale to asi musíš na jiné fórum).
A co ono ten nápis vlastně má znamenat? Vím jen, že je dobrý ke snížení výhledu skrz zadní okno... 😄 Jinak souhlasím, ve vesnici dokáže předjíždět každej blbec, ale co s tím ten jouda se stodvácou udělá když mu tam vyběhne děcko nebo se zamotá babka na kole, to už neví ani on sám.
No Fear! = Žádnej strach ! Ono je to asi motto spousty těch přiblblíků, co závoděj ve městech. Mě zase podobný exoti "gumujou" večer co večer u baráku na parkovišti. A šmejdi policajtský okolo projížděj jakoby se nechumelilo. Mám 100m od baráku stacionární radar, je to na čtyřproudý silnici, ale celkem běžně si tam "tuneři" dávaj závody, na kruháku se po 200m otočej a zase mažou zpátky. Zabít málo ! Pak si ještě stoupnou pod okna, tůrujou motory a testujou, komu to líp duní a řve v kufru. Asi si začnu domů nosit dlažební kostky ... :roll:
No tak to jsou asi pěkný *, když zkoušej repráky a trubky co vedou od motoru v noci mezi barákama. Jen jim tam tu dlažku metni, na hlavách jim škody nadělat nemůžeš. Jen opatrně, aby se ti nějaká ta dlažebka nevrátila zpátky, někdo z nich bude určitě i nalitej (nebo jinačím svinstvem omámenej), aby nebylo neštěstí až ho chytne rapl...
podle me krasne udelane auto ano.neony jsou zakazane ale presto je jich cim dal vice .lide kteri sva auto vozi JEN na prehlidky tak at si tam daj 20neonu ale do normalniho provozu???stejne se otoci jen par lidi kteri maji taky na aute neon a nebo se otoci jen * ktery to jeste nevidel.neon dovnitr vozu ano treba do hi-fi soustavy do kufru ale jen tehdy ze to nebude nejak oslnvat ridice jedouci za vozidle ktere toto ma.ale frajery se šáde 120 a podobneho typu a se vsemi sarapetickami ktere koupi na benzine a pak si mysli co maji za auto kdyz tam maj radio s cd a jeden subac bych bral ridicak jsou postrachem silnic a hloavne ty kterym jeste nevystidli ani papiry jak jsou novy!!!!
ŠKODA 130L,5-KVALT \ŠKODA FAVORIT136L\ MITSHUBISHI LANCER1,8 4X4\VW GOLF I 1,1\ FIAT BRAVO 1,2 16V
ŠKODA 130L,5-KVALT \ŠKODA FAVORIT136L\ MITSHUBISHI LANCER1,8 4X4\VW GOLF I 1,1\ FIAT BRAVO 1,2 16V
kdyz auto ktere "smrdi korunou" je ovesene kravinama, mezi nez patri neony, blikatja a ruzny jiny "Tesco fícury"
Je to tak, ale nejlepší je, když pak z takovýho auta na parkovišti vyleze padesátiletý, prošedivělý, brejlatý pán...párkrát už jsem to viděl a pochopil, že to není výsada mladejch blbounů, ale asi blbounů obecně. Na věku nezáleží... >😁 (samo, pokud si zrovinka nepůjčil taťka auto od syna, ale viděl jsem to už víckrát a u různých značek aut, takže asi ne e... :shock: )
puvodne jsem chtel psat rozsahlou uvahu na tema neony ale pak mi doslo ze kdyz se kazdy zamysli nad rozdilem slov TUNING a TUZING asi mu dojde kam neony ano a kam ne...a ten komu to nedojde je nize zmineny blboun 😉
J. Heblak: tak to jsem zatim jeste nevidel, ale asi pred rokem ci dvouma jsem takhle vysel z benzinky po zaplaceni k autu a u vedlejsiho stojanu zastavila Micina Evo " v plny polni" s lopatou na kufru. Cekam co z toho vyleze a ona to byla zaslouzila duchodkyne ve slusivych kostkovanych satech, babsky sandaly a brejle s cockama jak dna od pivnich lahvi >😁
Když už to nakousl pucmeloud s tím evem : U nás má magistr v lékárně Imprezu WRX STI ... Taky bomba, v lékárně velmi rozvážný, klidný pán, tipoval bych tak okolo padesátky, bílý plášť, vysvětluje aplikaci léků. Pak shodí plášť a sedne do imprezy a je to úplně někdo jiný. Využívá její potenciál na plno - a co jsem měl možnost vidět ho na uzavřený trati tak mu to jde docela dost dobře - nesednul bych si k němu do auta.
...jo, málem bych se zapomněl podělit o "malý-velký" zážiteček z našich silnic, - při cestě z práce jsem na silnici míjel fichtla...a světe div se, měl "neony" >😁 >😁 >😁 ...tedy asi nějaké průhledné plastové hadičky samo domo zřejmě ... nacpané diodami ... modrými a to vše namontěné na spodku motorky... tak teď už jen čekám na neónového cyklistu >😁 >😁 >😁
Nesmíš to ale s tou svítivostí přehnat, jinak to vytlačí všechen vzduch a bude tě to lepit k cestě, tím ti sice vznikne bezvadná stabilita, ale taky moc velký tření na pneumatikách a málo to pojede >😁 >😁 >😁 >😁 😁
Prosim o vysvetlenie pre menej chapavych - co to je ten fichtl?
Ahoj tak neony nejsou povolene to je jasne je to i ve vyhlasce ze vozidlo nesmi mit jine osvetleni nez predepsane ale pokud s nim nepojedes muzes tam mit treba sto neonu tzn, na parkovisti si stim muzes svitit odusu ale kdyz s tim pojedes tak pouze predepsane osvetleni, jina knazory typu tuzing apod. se nevyjadruji nejsem sice zastance 120 olepenych do vseho co se da snad koupit ale pekne upravene auto i klidne s neonama proti tomu nic nemam a nemyslim si ze jde ciste jenom o frajerinu, pokud clovek chce nejakym zpusobem vybocovat z rady nebo si udelat radost tak proc mu to zakazovat
a nemyslim si ze jde ciste jenom o frajerinu, pokud clovek chce nejakym zpusobem vybocovat z rady nebo si udelat radost tak proc mu to zakazovat
vybocovat z řady = frajeřina
(Člověk vybučuje z řady aby na sebe upoutal pozornost ostatních lidí. Pod pojmem "frajeřit" se skrývá něco hodně podobného.)
udělat si radost - nesmysl, pokud mluvíme o neonech, které ty nevidíš (ty jsi uvnitř, neony venku)
vybocovat z řady = frajeřina
(Člověk vybučuje z řady aby na sebe upoutal pozornost ostatních lidí. Pod pojmem "frajeřit" se skrývá něco hodně podobného.)
udělat si radost - nesmysl, pokud mluvíme o neonech, které ty nevidíš (ty jsi uvnitř, neony venku)
Aha dekuji za osvetu, jestli vybocovat z rady znamena pro tebe frajerina tak to te lituju proc potom nechodis ve stejnych teplakach jako ostatni apod. to je jako bys odsuzoval nekoho kdo nosi treba obleceni ktere nesplnuje tve pozadavky, a to ze to nevidim neznamena ze mi to neudela radost, nerikam ze to je knecemu ja osobne to na aute nemam a asi mit ani nebudu ale rozhodne nesouhlasim s tim ze to je jen frajerina, proste sou ruzne skupiny lidi jedni sou frajeri aby zamachrovvali pred svyma patnactkama na nejake diskotece a pak sou lidi kteri si to montuji pro poteseni apod. nevim proc se tady takove skupiny lidi odsuzujou, taky nikoho neodsuzuju ze utrati vsecko za chlast, nebo ze lepi doma modely letadel se vzpamatujte lidi
Ty se vzpamatuj. Já jsem nikoho neodsuzoval.
Vybočování z řady neznamená chodit v jiných teplákách než ostatní. Měl bys trochu víc chodit ven, lidi už pěkných pár roků nechodí stejně oblékání 😉
Tady je řeč o neonech na autě. Vybočovat z řady tím, že si dám pod auto neony, to je trochu divné. Nikoho za to neodsuzuju, ale stejně v tom vidím frafeřinu. Možná nechápeš jak to myslím, ale prostě vybočovat z řady a nefrajeřit se dá tím, že si nekoupíš auto které u nás má každý druhý (Fábii), ale něco méně obvyklého (ale přitom normálního, ne třeba monster truck). Jenže neony? To je taky vybočování z řady, samozřejmě, ale takovým způsobem, který se nedá nazvat jinak než "frajeření". Neony jsou totiž jednoznačně určeny k upoutání pozornosti.
No a ohledně vlatního potěšení - opravdu nechápu jak tě může potěšit něco vizuálního co ovšem nevidíš. Pokud teda nemluvíme o potěšení způsobené tím, že víš, že ostatní se otáčejí a že jsi něco vyjímečného -> frajeření.
Vybočování z řady neznamená chodit v jiných teplákách než ostatní. Měl bys trochu víc chodit ven, lidi už pěkných pár roků nechodí stejně oblékání 😉
Tady je řeč o neonech na autě. Vybočovat z řady tím, že si dám pod auto neony, to je trochu divné. Nikoho za to neodsuzuju, ale stejně v tom vidím frafeřinu. Možná nechápeš jak to myslím, ale prostě vybočovat z řady a nefrajeřit se dá tím, že si nekoupíš auto které u nás má každý druhý (Fábii), ale něco méně obvyklého (ale přitom normálního, ne třeba monster truck). Jenže neony? To je taky vybočování z řady, samozřejmě, ale takovým způsobem, který se nedá nazvat jinak než "frajeření". Neony jsou totiž jednoznačně určeny k upoutání pozornosti.
No a ohledně vlatního potěšení - opravdu nechápu jak tě může potěšit něco vizuálního co ovšem nevidíš. Pokud teda nemluvíme o potěšení způsobené tím, že víš, že ostatní se otáčejí a že jsi něco vyjímečného -> frajeření.
NENE 😄 kazdy mame v necem pravdu a nikdy nebudeme jeden s druhym souhlasit proste 100 lidi 100 nazoru a ty musis videt to co ti udela radost? jako rict si to skoro nikdy neuvidim tak to je na to si nikdy nenamotnuju to je dost slabe nemyslis argumentovat tady nema cenu urcite bys necim proti tomu vyrukoval 😄 auto si taky umyju navoskuju a taky na neho necumim bo sedim vevnitr nebo aby to nekdo obdivoval a rikal si pak ten typek je hustej videli ste to jake ma fristajlove neony, jedni sou takovi kteri se tim predvadeji a druzi ne hotovo tecka,
nerikam tak ani tak ale na moje slova dojde >😒]
nerikam tak ani tak ale na moje slova dojde >😒]
...hmm, a co ten flastr, co za to dotyčný dostane od poldů ?! To se pak neony sakra prodraží !!! Neonů si nevšimne jen slepej policajt , pokud vím, maj dopraváci bílý čepice a ne hole...narazí na pruďase a ten mu zakáže další jízdu, dokud neony neodstraní >😒]
Když už, tak bych si raději koupil sportovní filtr, lepší žárovky, hezčí hlavici řadící páky či pořádnou "music" do auta atp. atd......, penízky se daj vyhodit za stokrát lepší věci, než za neony...
Když už, tak bych si raději koupil sportovní filtr, lepší žárovky, hezčí hlavici řadící páky či pořádnou "music" do auta atp. atd......, penízky se daj vyhodit za stokrát lepší věci, než za neony...
to je pravda ale jak uz jsem nekde psal s rozsvicenyma neonama nesmis jezdit muzes je mit roznute jen pokud stoji a kdo s tim jezdi je pak opravdu frajer a nevi co s penezma, jinak s tebou urcite souhlasim treba sp. filtr dobra muzika apod. je rozhodne smysluplnejsi nez neony ale i ty maji neco do sebe >😁
Hm. o sportovní filtru a muzice si myslím svoje, ale o tom tahle diskuze není. Můžeš mě petrik030 vysvětlit, k čemu bude dobré, když budeš stát na parkovišti s rozsvíceným neonem? To budeš stát vedle a koukat se? A co tomu bude říkat baterka? Jednou je to světlo, tedy v libovolné formě žrout energie (větší či menší dle technologie).Víš aký má tahle sranda příkon? Z toho se dá vypočíst jak dlouho to bude svítit - a taky za jak dlouho už to auto nenatočíš. Navíc cokoliv, co takhle bude zářit na parkovišti láká... čumili, barbíny, ale taky zloděje, grázly co ti to bejdou klíčema a všelijakej další xindl.
Tak si nechas treba nastartovane >😁 to ja nevim proste takovy je zakon svit s is tim jak chces kde chces ale zakon to rika jasne ze s tim nesmis jezdit, je mi jasne ze cokoliv je na U tak to bude zrat baterku, ale pravidla sou nastavene takhle a jak ty rikas dalsi xinldi 😢 takt oje kapitola sama o sobe auto nemusi svitit vubec aby mi to objeli nebo vymlatili coz uz se mi stalo a nejen mi a pred barakem na pekne osv. parkovisti, normalne bych je strilel mamrdy, clovek se snazi investuje a pak prijde nejaky sassek vybere mu auto vymlati okna ponici plasty vevnitr aby si vyndal radio bez tatranky.....
Jinak, kluci, já mám neony nejradši nad akvárkem 😉 . Můžou bejt zapnutý ať rybičky stojí či "jedou", vypadá to vopravdu hezky a frajerky jsou, ty holky voploutvený, všechny...no největší kingové jsou v takovém případě samozřejmě neonky >😁 ... to jsou tuneři vod přírody!!!
(...omlouvám se všem zapřísáhlým přivržencům neonů a doufám, že mne nebudou chytat za slovíčko...neon vs zářivka nad akvárkem atp. 😄...děkuji >😁 )
(...omlouvám se všem zapřísáhlým přivržencům neonů a doufám, že mne nebudou chytat za slovíčko...neon vs zářivka nad akvárkem atp. 😄...děkuji >😁 )
:idea:
Děkuji za rady
Pokud nemají homologaci, a tu určitě nemají, musí na nich být písmenko E v kroužku s nějakým numerem např. E9...pak by homologované byly...ale určitě nejsou. Já měl podobný problém s koncovými světly ve stylu čiré optiky na své Hondě Civicu, časem jsem je raději sundal, prodejce mne ubezpečoval, že nebude problém, ale homologaci nemají a pak jen záleží, na jakého policistu narazíš...taky nikoho neoslňovaly, svítily, blikaly(sice do červena...americký styl, ale blikaly zřetelně)...jenomže o zbytečné problémy nestojím, tak jsem se vrátil k původním světlům.
Pokud je tam stejně dáš, voči na šťopky a při zblejsknutí auta se zeleným pruhem vypínat >😁
Je dokazany, ze svetlo z neonu svymi elektromagnetickymi schopnostmi odpuzuje a tudiz vytlacuje vzduch z pod auta. Tim samozrejme zvysuje pritlak a zlepsuje jizdni vlastnosti. Pokud k tomu dodas spravne spocitany a konstruovany naraznik (napr. [odkaz] ) a doplnis vse zadnim pritlacnym kridlem, opet o spravnem pritlaku (napr. [odkaz] ), docilis zlepseni jizdnich vlastnosti pri maximalnich rychlostech i v tahlych zatackach... Takze jednoznacne jdi do toho, at pripadne vime, s kym mame tu cest... 😜