Ad Michelin Pilot Premacy, mam ich na Lagune uz 3ti rok a su super tiche, perfektne drzia v zatackach, ale ked je mokro tak v zatackach smykaju a to odkedy ich mam. Ale inac by som ich odporucal. Nokiany letne nemam skusenost ale zimne som mal a bola to hroza, velmi smykali. Teraz mam zimne Goodyear UltraGrip a tie su super. Neporovnatelne s Nokianmi..
Premacy: mal som ich na 3 roznych autach v troch roznych rozmeroch (245/45/17, 215/55/16 a 205/65/15) vsetko kupovane nove, vsade rovnake skusenosti.
samo o sebe hovori uz len to, ze je to pneu predavana od cca roku 2000.
nemozes predsa cakat ze taka konstrukcne stara pneumatika bude mat take parametre, ako dnesne pneumatiky.
samo o sebe hovori uz len to, ze je to pneu predavana od cca roku 2000.
nemozes predsa cakat ze taka konstrukcne stara pneumatika bude mat take parametre, ako dnesne pneumatiky.
Stejný parametry bych třeba já nečekal,ale ani nijak brutální rozdíl,to je taky nesmysl.
neviem ci je tam brutalny rozdiel, lebo som ti nikdy nemeral, ale je tam citelny rozdiel.
Okrem toho nevidim dovod premacy kupovat, pretoze jej cena nieje nizsia ako cena lepsich gum. (resp tu cenu som pozeral minule leto a bolo to tak, cize neviem ako je to teraz)
Okrem toho nevidim dovod premacy kupovat, pretoze jej cena nieje nizsia ako cena lepsich gum. (resp tu cenu som pozeral minule leto a bolo to tak, cize neviem ako je to teraz)
Michelin Pilot Premacy klouze na mokrem podobne jako Barum. Na aute Michelin Pilot Premacy mame, ale nebyt tam z vyroby, tak si je tam sam nikdy nedam, podobne jako si uz nikdy nekoupim Barum (jedina vyjimka je privesny vozik). Michelin ma jedinou vyhodu - zazracne malo se sjizdi.
Male opotrebeni nebylo to, co bych od pneumatiky ocekaval, kdyz mi na rosou ovlhcene nocni silnici vlezlo pred auto divoke prase. Zato jsem v prumeru za kazdy centimetr brzdne drahy platil ze sve kapsy 15 Kc.
Male opotrebeni nebylo to, co bych od pneumatiky ocekaval, kdyz mi na rosou ovlhcene nocni silnici vlezlo pred auto divoke prase. Zato jsem v prumeru za kazdy centimetr brzdne drahy platil ze sve kapsy 15 Kc.
mam jedny skoro funglovky 225/45/17 pirelky, pokud ma nekdo zajem, 17 pouzivam jen na zimu a letni gumy (najeto 6000km jsou k dispozici)
ted@seznam.cz
ted@seznam.cz
Chcel by som sa opytat, ake letne pneu v rozmere 225/45 R17 kupit? Hladam akusi strednu cestu medzi vykonom a kilometrovym vykonom...este sa chcem opytat jednu vec. Rychlostny index vplyva na zivotnost pneumatiky? Preco su pneumatiky konstruovane do 300kmh lacnejsie ako tie do 270kmh?? Totiz som nasiel Bridgestone Potenza RE050A s rychlostnym indexom Y (do 300kmh) za nejakych 4900Sk....a RE050A s indexom W (do 270kmh) uz stoja 5800sk.... Prosim, poradte ake pneu si vybrat.
Dakujem
U gumy je podstatný nejen speed index, ale i load index. Je-li load index u obou gum stejný, pak bych důvod k nelogické ceně hledal asi v datu výroby těch levnějších gum. Nejlepší je zeptat se na to prodejce.
BF Goodrich g-FORCE PROFILER, Nokian Z, Nokian NRVi. Ja som objednal tie posledné...
Neměls nějakej starší typ?