5554 komentářů
Jabella
0
Já mám Bridgestone Turanza ER3OO..supr v provozu...
potrebuju letni gumy na sportovni svezeni, zivotnost hraje druhou roli...mate nekdo zkusenost s timto rozmerem(195/45/14)? zatim mam ve vyberu pirelli P7 a dunlop sport 9000...diky za radu.
Díky podival sem se na ten odkaz cos posilal a byl tam i test ktery me utvrdil ze asi pro me budou nejlepsi pirellky P7...urcite nebudu litovat
Mám na Pandě 1,2 Goodyear GT2 175/65 14" na ALU a najeto mají přes 40000km, ale s jistotou mohu mluvit o posledních 25000km, kupoval jsem dovoz z IT a mělo to najeto asi 15000km (super stav, výbava něco mezi Dynamic a Emotion). Gumy jsou ještě dobrý, mají víc jak 2mm. Jsem s nima velmi spokojen a na jaře je koupím znova, na zimu asi koupím Goodyear UG7, ale 165/70 13" mám na ně plecháče.
ad "naše pneu"
Před 5 lety jsem pracoval pro jednu nejmenovanou gumárenskou firmu v Praze a po zkušenostech, které jsem viděl ve výrobě bych si gumu z Otrokovic nekoupil ani na koloběžku. Oni totiž berou pogumované plátno z Prahy a co ti alchymisté dělají se směsma, to je hrůza. Jediné směsi, které jsou tvrdě sledované, tak to jsou směsi pro Conti. Nevím jak to vypadá dnes, ale asi se moc nezměnilo. 😞
ad "naše pneu"
Před 5 lety jsem pracoval pro jednu nejmenovanou gumárenskou firmu v Praze a po zkušenostech, které jsem viděl ve výrobě bych si gumu z Otrokovic nekoupil ani na koloběžku. Oni totiž berou pogumované plátno z Prahy a co ti alchymisté dělají se směsma, to je hrůza. Jediné směsi, které jsou tvrdě sledované, tak to jsou směsi pro Conti. Nevím jak to vypadá dnes, ale asi se moc nezměnilo. 😞
Zdravim, chcem kupit zimne gumy a rozhodujem sa medzi Pireli W190snowsport, ContiTS810, Dunlop WS 3D, Bridgestone Blizzak LM25. Jazdim 50% mesto (BA), 30% dialnica, 20% okresky. A 1-2x do roka Alpy.
Pozrel som si uz skoro cele forum, zatial mi to vychadza na ContiTS810, ale su aj najdrahsie.
Co mi poradite?
Dik.
Pozrel som si uz skoro cele forum, zatial mi to vychadza na ContiTS810, ale su aj najdrahsie.
Co mi poradite?
Dik.
Prodavam 4 ks Nokian Winter 205, 70, R15, H ... rok stare skoro fungl nove... najeto cca 4-5 tis. km. Mel jsem na Subaru Outback ktery jsem prodal... Puvodni cena byla 3500,- pro ks (dohromady 14 tis.). Chci se toho zbavit za 7 tis. Mam Mondeo a manzelka Clia (oba potrebuji zimaky)....Dohoda jista..... :idea:
briza
Ja mam (Honda Accord Tourer) ty Dunlopy WS 3D a jsem s nimi spokojeny. Profil jezdeni ma podobny jako ty akorat jezdim vic mimo mesto nez ve meste. Takze mohu doporucit 😉
Kdo jezdíte na uvedených zimních pneu, sdělte své zkušenosti? Dík! 😉 Mám možnost koupit za Kč 2360,--/ks. V zimě jezdím na krátké vzdálenosti a méně, než v sezónu.
Ahoj, máte někdo tip na dobrý pomněr cena/výkon. Nechci tam zahučet za ránu, na druhou stranu nechci *... Rozměr 225/40/R18. Díky! Lukáš
Kleber Krisalp mam najeto 45tis a vzorek jako novy, ma super nizke opotrebeni ale zato o neco horsi jizdni vlastnosti sou prumerne.
S kamosem co ma good year ultra grip 6 sme v zime zkouseli jeden kopec on jej dal s fabii ja sem jej nevyjel s octavii ani jeden nemame protiprokluz. Pro mene narocne ridice vhodne dobry pomer cena vykon, asi nejlevnejsi sou na www.nejlevnejsipneu.cz zatim zdarec vsichni.
S kamosem co ma good year ultra grip 6 sme v zime zkouseli jeden kopec on jej dal s fabii ja sem jej nevyjel s octavii ani jeden nemame protiprokluz. Pro mene narocne ridice vhodne dobry pomer cena vykon, asi nejlevnejsi sou na www.nejlevnejsipneu.cz zatim zdarec vsichni.
Ferin - a ake si mal predtym?
Jak jsem psal předtím, Michelinky. Nevím už typ, ale držely jako drak! Poník prej má k rozhoupání se sklony, ale ty to výborně eliminovaly, tak sem z toho byl teď ze začátku trochu vykulenej. :shock:
Ferin - prave ten typ by pomohol 😊. 100t km sa uz da 😊. Ja mam teraz letne B RE040 a zimne Dunlop M3 a som spokojny. Na letnych som najazdil zatial cca 25tis a na zimnych tych 13tis.
Bohužel gumy, které se málo sjíždějí, velmi často za mokra/vlhka kloužou a celkově jsou z technického hlediska ve všech ohledech horší než gumy, které jsou měkčí a sjíždějí se rychle.
to Shi : Souhlas , ale je třeba upozornit , že ne všechny gumy , které jsou měkké a tím pádem se sjíždění víc , jsou automaticky lepší. I taková měkká guma může mít horzné vlastnosti. Záleží určnitě i značce pneu.
Podle zkušeností se mi třeba zimní Dunlopy sjíždějí pomaleji než třeba Barumky a Dunlopy jsou podle mě o dost lepší.
Jinak 100 tis.Km je na pneu hodně dobrý výkon, ale říká se, že zimní pneu mají životnost 3 roky , takže pokud toto za tři zimy nenajedu a já to nenajedu , tak to pro mě ztrácí smysl a radši si koupím pneu, které vydrží třeba jenom 50-60 tis. Km, ale mají lepší jízdní vlastnosti než tato , podle mého názoru, extrémně tvrdá pneu.
Podle zkušeností se mi třeba zimní Dunlopy sjíždějí pomaleji než třeba Barumky a Dunlopy jsou podle mě o dost lepší.
Jinak 100 tis.Km je na pneu hodně dobrý výkon, ale říká se, že zimní pneu mají životnost 3 roky , takže pokud toto za tři zimy nenajedu a já to nenajedu , tak to pro mě ztrácí smysl a radši si koupím pneu, které vydrží třeba jenom 50-60 tis. Km, ale mají lepší jízdní vlastnosti než tato , podle mého názoru, extrémně tvrdá pneu.
Pánové, nevlastníte někdo tuto novinku od Michelinu a nemáte s ní nějakou zkušenost? (195/65 R15)
Prý by to měl být nástupce A2. Ještě jsem uvažoval o GY UG7 nebo Dunlop Wintersport 3D. Pak jsem objednal ty Micheliny tak jsem zvědav, co mě čeká :shock:
Prý by to měl být nástupce A2. Ještě jsem uvažoval o GY UG7 nebo Dunlop Wintersport 3D. Pak jsem objednal ty Micheliny tak jsem zvědav, co mě čeká :shock:
3 je prý podstatně lepší než 2. Četl jsem nějaký test, kde dopadla hodně dobře. Neska zrovna byl jeden na iDnes, dopadla podstatně líp, než (překvapivě) UG7. Každopádně blbost neudělals.
Já uvažuju o UG7, A3 už sou ještě o trochu dražší. Váhám akorát nad tím, že UG7 se vyplatí především na sněhu a jak moc to člověk využije, to nikdy neví. Na český suchý zimy to asi nebude to pravý ořechový, prej se UG7 na suchu sjíždí.
Máte někdo zkušenosti s těmito pneu? Vím, že je Mitsi už tady dřív vychvaloval jako nejlepší pneu co poznal. Jsou, ale opravdu tak dobré? Nerad bych byl nemile překvapen z toho, co jsem to vůbec koupil.
Já za ně klidně dám ruku do ohně. Kdybych je mohl mít za dobrý peníz, koupím opět. Kde je máš možnost koupit Ty a za kolik?
To je nějakej podomní prodej od Avon lejdy?? >😁
Já je budu kupovat v rozměru 225/45 R17 91V, pravděpodobně na www.nejlevnejsipneu.cz, kde stojí 3 365Kč.
Tak AVONY CR 85 - 16-cky, na 55 mají v akci za 2390.Jaká je výdrž ??Nejsou moc měkke jako UG 7??
Nejsou, trebaze s UG7 to tezko srovnam - na tech jsem nejezdil, jelikoz jsem se po zkusenostech s UG6 zarekl, ze od GY v UG mi uz nikdy nesmi nic do domu.
Jinak jediny problem jsem mel s projizdenim stredu behounu, coz pricitam prilis uzkym diskum (vice ci mene se to projevilo u vsech zimnich gum, a to rozhodne neprehustuji). Zimni gumy menim pri sjetosti na uroven 5 - 4 mm vysky vzorku a k teto hranici jsem se priblizil po cca 30 tis. km, coz vzhledem k memu drivejsimu (pred 1. 7. t.r.) stylu jizdy povazuji za spickovy vysledek.
Jinak jediny problem jsem mel s projizdenim stredu behounu, coz pricitam prilis uzkym diskum (vice ci mene se to projevilo u vsech zimnich gum, a to rozhodne neprehustuji). Zimni gumy menim pri sjetosti na uroven 5 - 4 mm vysky vzorku a k teto hranici jsem se priblizil po cca 30 tis. km, coz vzhledem k memu drivejsimu (pred 1. 7. t.r.) stylu jizdy povazuji za spickovy vysledek.
To Ferin: super, jo jo, taky zatím slyším samou chválu. Ale asi s tím ještě nikdo nemá zkušenost. Tak uvidím. Aplin 2 jsou prý taky špičkový.
UG7 - c o ty víš, jaká bude zima >😁
Fakt je, že v testech patří na první místa.
UG7 - c o ty víš, jaká bude zima >😁
Fakt je, že v testech patří na první místa.
Micheliny jsou většinou dost drahý a za menší peníze se dají koupit , stejně, ne-li kvalitnější pneu, např. Goodyear UG7 nebo Dunlop WS 3D. Osobné mám Dunlop WS 3D a jsou super i na dálnici. Ovšem kdybych byl loni rychlejší tak jsem měl Goodyear UG7 ale nějak jsem to zaspal a pak už nebyly. UG 7 má kámoš na služebním autě a říkal, že lepší gumy ještě neměl. (nezná Dunlopy >😁 ).
to Ferin : Na zimu mám ALU disky Enzo V - jsou lakovaný, jednoduchý a dobře se čistěj. Žádný poškození od soli se nekoná. Už jsem jě měl předtím na Lantře a taky v pohodě, tak jsem je koupil znova. Pro mě je to lepší než abych pořád kupoval poklice, když mi je přes noc stejně někdo ukradne a nebo je necháš v první díře. Sice plecháče jsou tvrdší a asi toho vydržej na rozbitých silnicích víc, ale to bys nemohl mít ALU ani v létě, protože to je taky samá díra.
to Ferin : Na zimu mám ALU disky Enzo V - jsou lakovaný, jednoduchý a dobře se čistěj. Žádný poškození od soli se nekoná. Už jsem jě měl předtím na Lantře a taky v pohodě, tak jsem je koupil znova. Pro mě je to lepší než abych pořád kupoval poklice, když mi je přes noc stejně někdo ukradne a nebo je necháš v první díře. Sice plecháče jsou tvrdší a asi toho vydržej na rozbitých silnicích víc, ale to bys nemohl mít ALU ani v létě, protože to je taky samá díra.
Plecháče jsou vždy naopak měkčí, než lité disky, tedy pokud zrovna nejsou odlité opravdu jen z hlíny! A více vydrží (ty plecháče) prostě proto, že jsou pružnější a ocel navíc netrpí nedostatkem, který bych nazval "paměťový efekt": hliník si "pamatuje" každý náraz, a když se jejich "přidělené penzum" vyčerpá, tak praskne. Proto dříve byla doba použitelnosti litých disků, zj. tzv. "hořčičáků", omezena výrobcem jistou určenou dobou. Dnes se běžné (tj. nekované) liťáky z tohoto důvodu silně předimenzovávají, aby nebylo nutné určovat "dobu použitelnosti", což se na druhé straně negativně promítá do jejich hmotnosti atd. atd. Prostě všechno souvisí se vším a vždy je "něco za něco".
Díky za upřesnění Mitsi . Myslel jsem tvrdší , jako že ALU mají větší tendenci k praskání. No nejsem tak zběhlý jako Ty a tak jsem to blbě napsal . Moc se stydím :😉
Aha. Na to sem ani nepomyslel. Ta pravděpodobnost, že mi to ALU za jízdy praskne a já skončím někde ve stromě, je reálná? Nebo bych měl dojet i s prasklým? Nevím, jak je to konstruovaný.
V případě, že se Ti na hliníkovém disku nebude cokoli zdát, rozhodně na něm nepokračuj v jízdě! To bohužel nevylučuje možnost, že Ti prdne třeba i kousek, na němž na první pohled žádnou změnu nevidíš. Rozhodující pro posouzení stavu je totiž pouze rentgenologické vyšetření.
PS: Pro uklidnění dodávám, že se to zase nestává tak často a když už, tak bych to vzhledem ke stavu daného liťáku spíše už dávno očekával.
PS: Pro uklidnění dodávám, že se to zase nestává tak často a když už, tak bych to vzhledem ke stavu daného liťáku spíše už dávno očekával.
Je tu ještě jedna záludnost liťáků, a tou je hloubková koroze hliníku a jeho některých slitin, která je velice nebezpečná, neboť bezprostředně ohrožuje pevnost materiálu, přičemž "na povrchu" to ještě nevypadá příliš zle. Proto se dříve hliníkáče zásadně nepoužívaly v zimě, ale s postupem kvality povrchové úpravy, zejména speciálních několikavrstvých nátěrových systémů (samozřejmě jde o nástřik) se ochrana zlepšila natolik, že je lze bez obav používat i v zimě. Základním předpokladem ovšem je neporušenost jejich povrchu, resp. povrchové úpravy.
Dík za info.
Tím dojetím sem myslel spíš bezpečný zastavení auta. Šlo mně o to, estli si po prasknutí to kolo udrží nějakej tvar (když prdne loukoť, udrží ho "obruč", a naopak), nebo se tlakem "zbortí" celý.
Tím dojetím sem myslel spíš bezpečný zastavení auta. Šlo mně o to, estli si po prasknutí to kolo udrží nějakej tvar (když prdne loukoť, udrží ho "obruč", a naopak), nebo se tlakem "zbortí" celý.
Na tohle asi neexistuje jednoznačná odpověď. Co jsem měl možnost vidět "výsledky", tak většinou zřejmě nejdřív prdla loukoť a hned poté se zbortila obruč. Ale viděl jsem i kousky v hodně zbídačeném stavu, na nichž majitel ještě dojel, resp, nějakou dobu jezdil.
Teda Mitsi, Ty mě úplně děsíš. Sice jsem tušil že jsou hliníky křehčí, ale tohle už vypadá dost hrůzostrašně. To jako na ALU vůbec nejezdit ? :?:
Nechtěl jsem někoho děsit, jen jsem považoval za nutné upozornit na určitá "úskalí" jejich použití. Samozřejmě existují např. kované hořčičáky, jejichž vlastnosti zdaleka předčí jakékoli plecháče, ovšem i to má háček: málokdo si je může z finančních důvodů dovolit...
No, pravda, je to paradoxní, pač na ALU jezdí většinou dražší, silnější auta, kde se nějakých těch 200 km/h dá aspoň v Německu očekávat. Jako pojízdná rakev trochu drahý. :?
Jak jsem už napsal, není "alu" jako "alu". Kromě toho, marketing dělá úplné divy: stačí juknout do sousedních vláken, kde se běžně řeší, zda vypadají lépe 17-ky nebo 18-ky, případně zda by se tam nevešly ještě větší, a vlastně vůbec nikoho nezajímá, že montáží těch 18-tek na pozvozek auta původně konstrouvaný na 15-tky šly jízdní vlastnosti vozu úplně do (no víte, kam)...
Mitsi napsal: ...že montáží těch 18-tek na pozvozek auta původně konstrouvaný na 15-tky šly jízdní vlastnosti vozu úplně do (no víte, kam)...
Mitsi: prosimte ty ses docela chytrej poradis mi? Na obyc sierry se davaly 13" kola, na Cosworthy (ktery maj konstrukci vicemene stejnej podvozek) se davaly pneu a kola 205x50R15 a ja chci davat na myho coswortha pneu 225x45 a asi 17" Co si o tom myslis? To uz je o 4 palce vic nez na obyc siere a o 2" vic nez co se davalo na Cossie. Ptam se kvuli tem jizdnim vlastnostem. Kola s pneumatikama me budou stat par desitek tis a tak nechci neco koupit a pak zjistit ze to je na *. Nejde mi o to jak to bude vypadat, ale jak to bude jezdit! Ale predbezne jsem rozhodnutej koupit ty co jsou na druhym obrazku (Compomotive MO 225x45ZR17)
kdyztak obrazek myho auta je tady😒br />
takhle vypada ted
[odkaz]
a takhle bude vypadat na jare
[odkaz]
Mitsi: prosimte ty ses docela chytrej poradis mi? Na obyc sierry se davaly 13" kola, na Cosworthy (ktery maj konstrukci vicemene stejnej podvozek) se davaly pneu a kola 205x50R15 a ja chci davat na myho coswortha pneu 225x45 a asi 17" Co si o tom myslis? To uz je o 4 palce vic nez na obyc siere a o 2" vic nez co se davalo na Cossie. Ptam se kvuli tem jizdnim vlastnostem. Kola s pneumatikama me budou stat par desitek tis a tak nechci neco koupit a pak zjistit ze to je na *. Nejde mi o to jak to bude vypadat, ale jak to bude jezdit! Ale predbezne jsem rozhodnutej koupit ty co jsou na druhym obrazku (Compomotive MO 225x45ZR17)
kdyztak obrazek myho auta je tady😒br />
takhle vypada ted
[odkaz]
a takhle bude vypadat na jare
[odkaz]
Konkrétně si o tom nemyslím nic, neboť detaily neznám. Obecně si ale myslím asi tolik, že i podvozek shodné konstrukce bývá v případě "civilní" a "sportovní" verze téhož vozu velmi (ale opravdu velmi!) rozdílný v takových "detailech", jakými jsou materiál a technologie výroby ramen (a od toho se odvíjející vlastnosti), uložení/lůžka ramen a provedení jejich závěsů v karoserii/těhlici kola, uložení a průměr příčkých zkrutných stabilizátorů, náboje kol, pružiny a tlumiče, kinematika a nastavení/geometrie atd. atd. (brzdy v daném případě záměrně pomíjím). Prostě to, že "něco stejně vypadá", ještě vůbec nemusí znamenat, že to také "stejné je"!
hmm zajimavy, dik 😉 Ja tam dam ty 17". Vidam Cosworthy hodne na 18" ale to uz se mi zda moc. Co šířka 225? na to mi nic nereknes? :roll: Toho bych se spis bal jestli tohle neni moc. I kdyz zas 4x4 300+ koni by si stim melo poradit, ne? 😉 ale treba na D1 to bude asi peklo, co?
MartinV: Na hliníkáčích klidně jezdit, ale jen na takových u kterých znáš původ - hliníkáče pochybného původu (z bazaru) jsou něco jako protektory - nkdy nevíš co se skrývá uvnitř.
Automotive průmysl je přeci jen dost paranoidní co se týče bezpečnosti, takže nové výrobky jsou poměrně bezpečné.
Automotive průmysl je přeci jen dost paranoidní co se týče bezpečnosti, takže nové výrobky jsou poměrně bezpečné.
Pro uklidnění těch, které vyděsil Mitsi. Viděl jsem už několik prasklých plecháčů, zkorodovaných tak, že z nich trvale unikal vzduch, bloky motorů, proražené od ojnice - jednou dokonce vyletěla kapotou. Mě dokonce uletělo zadní kolo ve 120 km/hod. a nenašli jsme ho. Přesto jezdím dál a neklepou se mi z toho ruce. To riziko, že Vám praskne za jízdy hliníkáč, je proti ostatním rizikům tak malé, že nestojí za to se tím zabývat.
Jasně, nechtěl jsem nikoho záměrně děsit!
Také jsem viděl např. setrvačník motoru, který si "udělal cestu" skříní spojky a pak přes nějaké to příslušenství motoru ven, a přesto stále v klidu jezdím, jelikož riziko nehody v důsledku třeba toho, že vám v servisu někdo ten hliníčkáč či plecháč prostě pořádně nepřišrouboval, je nesrovnatelně větší, než že vám ten hliníkáč či totálně zrezivělý plecháč prdne.
PS: Rodičům svého času začalo hořet auto, protože v rámci pravidelného servisu nějaký servisák zapomněl zaolejovaný hadr v těsné blízkosti klínového řemenu...
Také jsem viděl např. setrvačník motoru, který si "udělal cestu" skříní spojky a pak přes nějaké to příslušenství motoru ven, a přesto stále v klidu jezdím, jelikož riziko nehody v důsledku třeba toho, že vám v servisu někdo ten hliníčkáč či plecháč prostě pořádně nepřišrouboval, je nesrovnatelně větší, než že vám ten hliníkáč či totálně zrezivělý plecháč prdne.
PS: Rodičům svého času začalo hořet auto, protože v rámci pravidelného servisu nějaký servisák zapomněl zaolejovaný hadr v těsné blízkosti klínového řemenu...
Není to tak strašné - řídil jsem po D1 Oktávku II s tímto rozměrem pneu (225/45R17) a bylo to k mému úžasu naprosto v pohodě. Navíc tento rozměr pneu podvozku krásně vyhovoval (auto bylo s tímto rozměrem dodáno jako nové a Mitsi má asi pravdu že OII a 16" kola si moc nerozumí)- bylo to stejně komfortní jako s 205/55R16, ale auto sedělo na silnici jako přibité. Jen ty brzdy by mohla mít OII výkonnější - pneumatiky CSC2 měly při brždění zjevně ještě rezervu, ale na brzdu už jsem tlačil na můj vkus docela dost.
kostey
a zeptam se, co pneu na sprinty? Snazim se, dostat se na 1100kg. Vetsi rozdily na ubytku vahy jsou ale prave poznat na rotujicich castech auta. Takze co pneu na spriny? ne moc siroky (tezky) ani ne moc uzky, aby auto nestracelo drahocene desetinky sekund protacenim kol... To chce ale asi vyzkouset, to se od pocitace asi nevyresi, co? ale stejne, nejaky napady? a co jejich výška? asi co nejmin, co?
kostey: Jukni se např., na čem jezdí Lancer EVO VIII, a pak posuzuj, zda Ti to stačí. Ono totiž rozhodně neplatí, že "čím širší, tím lepší".
PS: Otázkou je, jestli se průměr ráfku "za normálních okolností" neodvíjí především od použitých brzd... 😉
PS: Otázkou je, jestli se průměr ráfku "za normálních okolností" neodvíjí především od použitých brzd... 😉
na 3 strankach jsem nasel ze maji 235. Sem myslel ze najdu spis min nez 225. Ja si myslim ze 225 uz je fakt hodne. myslim ze 215 by melo stacit. A pouziti rafku se v serii urcite odviji od pouzitych brzd, ale do seriovejch 15" 330mm kotouce proste nenacpu. Proto tam chci dat 17" kdyz vidim Golfa s 19" kolama tak nechapave kroutim hlavou...
Může mi prosím někdo poradit, jaké zimní pneu si mám pořídit na nové auto? Mám Kiu Sorento 4x4 rozměr by měl být asi 225/75 R16. O peníze celkem nejde, hlavně o kvalitu. Díky.
No o zimních ti nic neřeknu, ale letní jsou úplně v pohodě. Nechci se rouhat, ale předtím jsem měl osobní auto s pneu 185 a tyto 225ky mi příjdou stabilnější. Ono to ale asi bude tím náhonem všech kol.
Pánové, jezdil jsem jak 235/40 R18 tak 195/65 R16 a můžu říct jediný...
Kostitřas je super na kvalitní silnici, se super gumama není problém ani na mokru... na zimu rozhodně úzký, vysoký - pohodlí, pohoda... ostra jizda i v zime... Takže tak... www.epneu.cz 😄
Když máte jet v kalamitě 800km přes Alpy v noci, tak kvalitní úzkou gumu oceníte 😄 Samozřejmě ve dne na sluníčku při city street racing jsou široký placky k nezaplacení 😄 Jinak na divočinu po okreskách je to tak 50/50 jestli nechcete přijít o ráfky (z ráfků vajíčka), tak na plackách pojedete po dírách pomalu, na úzkejch a vysokech je to jako subaru - a ráfky se ani nezapotí 😄
Enjoy your riding!
Kostitřas je super na kvalitní silnici, se super gumama není problém ani na mokru... na zimu rozhodně úzký, vysoký - pohodlí, pohoda... ostra jizda i v zime... Takže tak... www.epneu.cz 😄
Když máte jet v kalamitě 800km přes Alpy v noci, tak kvalitní úzkou gumu oceníte 😄 Samozřejmě ve dne na sluníčku při city street racing jsou široký placky k nezaplacení 😄 Jinak na divočinu po okreskách je to tak 50/50 jestli nechcete přijít o ráfky (z ráfků vajíčka), tak na plackách pojedete po dírách pomalu, na úzkejch a vysokech je to jako subaru - a ráfky se ani nezapotí 😄
Enjoy your riding!
Nemate nekdo nejaky tajny link na opravdu levne pneumatiky?
Stranky typu: e.pneu, autokola, k+k, pneushop, nejlevnejsipneu, levnegumy atd. me moc neberou. Zvlaste pokud se daji neznackove pneu sehnat v akcich hypermarketu za par penez a oni je nabizeji za nesmyslne ceny. Konkretne shanim 155/70 R13 a davat 800 a vic za Barumky na vyse zminenych strankach se mi nechce. Zvlaste co je vloni nabizel carrefour za 599,-Kc vc. DPH pri odberu 4ks. Chapu ze prichazi sezona a s prvni snehovou vlockou lide zacnou brat pneusirvisy utokem, ale zbytecne nikomu vylepsovat zivotni uroven nechci. O pneuservisech ani nemluve. No a o prazskych se da snad prohlasit jedine - haha hihi hoho
Stranky typu: e.pneu, autokola, k+k, pneushop, nejlevnejsipneu, levnegumy atd. me moc neberou. Zvlaste pokud se daji neznackove pneu sehnat v akcich hypermarketu za par penez a oni je nabizeji za nesmyslne ceny. Konkretne shanim 155/70 R13 a davat 800 a vic za Barumky na vyse zminenych strankach se mi nechce. Zvlaste co je vloni nabizel carrefour za 599,-Kc vc. DPH pri odberu 4ks. Chapu ze prichazi sezona a s prvni snehovou vlockou lide zacnou brat pneusirvisy utokem, ale zbytecne nikomu vylepsovat zivotni uroven nechci. O pneuservisech ani nemluve. No a o prazskych se da snad prohlasit jedine - haha hihi hoho
Nevím, co chceš lepšího. Víc než 50% slevy z obvyklých cen ti nestačí? Jasně, že neznačkový pneu seženeš ve velkých sítích v akcích levněj, ale značkový nehrozí. Zadarmo ti ale gumy nikdo nedá. Zvlášž značkový, kde mají právě tyhle strányk smysl především. Jinak eště zkus pneu-servis.cz nebo německý delti.com, neznačkový tam mívají levnější, než u nás.
Na to se dá říct jediné: Jakpak je ti Česko? TESCO! Ale LIDL je levnější ... Mimochodem, je i způsob, jak mít cokoliv zadarmo.
Hele Viados, ty asi budes v baliku - tak mi litr prispej 😁
Ferin -diky, koukal jsem na to, ale Delti je defacto Pneushop.cz a to druhe je na urovni ostatnich.
Me se zatim jako celkem stravitelny zda pneunet.cz, ale i tak... 😢
Ferin -diky, koukal jsem na to, ale Delti je defacto Pneushop.cz a to druhe je na urovni ostatnich.
Me se zatim jako celkem stravitelny zda pneunet.cz, ale i tak... 😢
Myslím, že ceny pneumatik v dnešní době jsou tak nízko, že víc to ani nejde. Co se týká pneuservisů v Praze, tak je třeba hledat a né brečet, že je to tam drahý. Pokud jsi campagnolo viděl barumky v rozměru 155/70 R13 v Cerrefouru za 599 Kč, tak si je tam jdi koupit a nehledej je na internetu... >😁 Jen bych rád upozornil, že tyto lákavé nabídky mají jeden, či více háčků. To samé platí i pro extra levné internetové obchody. Je dobré si uvědomit, že levně koupíte jedině šunt. to platí vždycky! Buďte si jistí, že ta barumka z obchodního řetězce nebude to samé, jako barumka od poctivého pneuservisu. Vím o čem mluvím... Doporučuji koukat krom na cenu také na původ pneumatiky, její stáří, zda nemá pozměněný či nečitelný DOT a tak dále. Je toho víc, kdyby měl někdo zájem, můžem pokecat...
musím jedině souhlasit s užovkou.V hypermarketech je pneu nekvalitně několik měsíců skladované a potom v servisech se snaží něco vymyslet at ta pneu moc neháže akdyž se jim to podaří tak stejně závaží dlouho nevydrží.Několik mojich kamarádů takdhle dopadlo před několika lety a dnes se jenom smějí když vidí nakupující občany s pneu třeba v ........ >😁 Pneu o velikosti 13-14palců je tak nízko že prodejce na internetu nemá skoro nic a to musí platit ještě za dopravu většinou.Ja nakupuji jedině pro svoji firmu na www.bestpneu.cz je to rychlé a hlavně nové pneu.Kvalita něco stojí,ale tady jsem spokojen. 😉
Viem, ze sa tu preberaju pneu, ale disky snad tiez nebudu od veci... 😉 Doporucite nejaky e-shop prip. servis (Praha a okolie) so slusnym vyberom diskov/elektronov (za rozumne ceny)? Elektrony vacsinou nebyvaju problem, ale najst shop na plechace, s podrobnejsimi udajmi (o plechoch) bol dost problem...
Nakolko zalezi na znacke elektronov/diskov?
Este otazka - sli by ste do pouzitych diskov/elektronov? Boli mi ponuknute elektrony (za rozumnu cenu), ale neviem, ci to nie je riziko... Chcem ich na zimu, poskodene by nemali byt, ale kedze som voci pouzitym elektronom skepticky, nekontroloval som ich...
Nakolko zalezi na znacke elektronov/diskov?
Este otazka - sli by ste do pouzitych diskov/elektronov? Boli mi ponuknute elektrony (za rozumnu cenu), ale neviem, ci to nie je riziko... Chcem ich na zimu, poskodene by nemali byt, ale kedze som voci pouzitym elektronom skepticky, nekontroloval som ich...
Dříve jsem nakupoval na Pneushop.cz ale loni mi poslali pneu za 3týdny a každý vzorek pneu byl jinačí než ten druhý,myslím šířku drážky a pneu bylo přes rok staré,2ks výroba Španělsko a 2ks Romania,Bridgestone B390 195/65/15 91V.Nebylo to poprvé co mě sklamali,ale už naposled.Proto raději dražší ,ale kvalitní. 😜
Nejlevnější není vždy nejlepší.
Nejlevnější není vždy nejlepší.
Canon : Tak to je mrzutý. Podobnou zkušenost jsem udělal s nejlevnejsipneu.cz . Po uplynutí doby kdy měly pneu dojít jsem volal zda se vůbec dočkám. Ujišťovali mě že do týdne budou ať nemám strach. No další zase nic , tak jsem volal znovu , a že pneu nemají a nebudou , snad za měsíc. 8-s
Jasně stane se , že něco není , ale pokládám za seriózní dát aspoň včas vědět a případně navrhnout něco jiného.
S tímto mám velice dobré zkušenosti z www.e-pneu.cz , kde jsem bral ALU disky. Do hodiny po odeslání objednávky zavolali , že disky zrovna nemají skladem a budou do 10 dnů , jestli to nevadí. Me to nevadilo. Kolega to samé, ale tomu to vadilo a tak si vybral jiné a do tří dnů je měl. Tomu říkám super přístup.
Jinak pneu beru od www.pneunet.cu a zatím spokojenost (3x). Když loni nebyli Goodyear UG7, volali že nejsou a budou až tak za tři týdny, tak jsem vzal Dunlopy WS 3D.
A to pneunet patří k těm levnějším. Takže se dá koupit i levněji s dobrými službami.
A pak taky přece není problém si pneu při převzetí prohlédnout, zkontrolovat DOT a případně poslat zpátky.
Když Ti v pneuservisu chtějí prodat starý gumy tak je taky přece nekoupíš.
Jasně stane se , že něco není , ale pokládám za seriózní dát aspoň včas vědět a případně navrhnout něco jiného.
S tímto mám velice dobré zkušenosti z www.e-pneu.cz , kde jsem bral ALU disky. Do hodiny po odeslání objednávky zavolali , že disky zrovna nemají skladem a budou do 10 dnů , jestli to nevadí. Me to nevadilo. Kolega to samé, ale tomu to vadilo a tak si vybral jiné a do tří dnů je měl. Tomu říkám super přístup.
Jinak pneu beru od www.pneunet.cu a zatím spokojenost (3x). Když loni nebyli Goodyear UG7, volali že nejsou a budou až tak za tři týdny, tak jsem vzal Dunlopy WS 3D.
A to pneunet patří k těm levnějším. Takže se dá koupit i levněji s dobrými službami.
A pak taky přece není problém si pneu při převzetí prohlédnout, zkontrolovat DOT a případně poslat zpátky.
Když Ti v pneuservisu chtějí prodat starý gumy tak je taky přece nekoupíš.
Je příjemné vidět, že existují lidé, kteří nepropadnou euforii nad super nízkou cenou, ale dokáží si spočítat všechna pro a proti. Já mám provozovnu v Praze a myslím, že do oboru docela vidím. Proto mě děsí někteří prodejci (ať už na internetu, nebo řetězce), když sleduji co vlastně nabízejí. Vzhledem k tomu, že v dnešní době na internetu prodává pneumatiky snad úplně každý a konkurence je obrovská, snaží se všichni tlačit ceny dolů. Dnes už to však jde jen na úkor kvality. Všichni musí být co nejlevnější a to proto, že např. internetový obchod nemá krom nízké ceny co nabídnout. Jediný způsob, jak toho dosáhnout, je shánět šunt. Jde například o pneumatiky z tzv. demontáží, které pneuservisy hodily svému dodavateli na hlavu, neboť je není možné ani vyvážit. Někdy "hází" tak, že se tomu ani nedá věřit. Na trh se dostávají dokonce pneu, které byly původně určeny k likvidaci. O pneumatikách třeba dva až tři roky starých ani nemluvě. Dnes se dokonce pozměňují, nebo odstraňují DOT kódy, takže nevíte, jak stará daná pneumatika je... Špatně skladované pneumatiky se také dají sehnat hodně levně. Na tom, že mají zdeformovanou kostru přece nezáleží... 😄 Výsledek? Rok stará Goodyear UG7 e😜lodovala známemu na dálnici a to nejel ani moc rychle (140 km/h). Toto je ta skrytá tvář co nejlevnějších nákupů. Je dobré si to uvědomit...
Do roku 89 jsem bral gumy v Barum prodejne v Karline. Byly tam takovy podzemni prostory - zajimavy. Pak jsem bral gumy primo od Barumky v Bubnech. Mel jsem slevu na firmu kolem 20 az 30%. Od roku 96 jsem bral vyhradne z Vlachova Brezi - Autokola. Pak vzniklo E-Pneu. Nikdy jsem od nich nevzal ani dusi, problem - cena. Z prichodem E-shopu jsem zacal shanet pouze na internetu - ruzne. Nikdy me ani mym znamym neprisly gumy s ruznym DOT, natoz starym DOT. Navic nejsem *** a umim cist a proste bych je neprevzal a fertig. V Praze zasadne do pneuservisu nejezdim. Naposled jsem si nechal provizorne ucpat diru v pneulandu (Za 80,-Kc - levneji to snad nejde ani na vesnici). Ceny prazskych pneuservisu se mi opravdu nezdaji vysoke, ale NESMYSLNE!!!! Je fakt ze mam svyho pneuservisaka daleko od Prahy kam jezdim na vikendy. Breci - internetovy obchod ho ubiji. Ale on to ma spis jako hoby a ne na obzivu. Za obuti elektronu (4ks), vyvazeni a montaze na auto si jeste nikdy nevzal vic jak 400,-Kč. No holt pracuje na venkove kde lidi nemaj penize a neni zkazenej Prahou. Kdyz mu rikam jaky jsou v Praze ceny, tak se jenom chechta. Rika: To vis muj sortiment jsou protektory a vybouchavani rezavejch plechacu na 120ky kladivem. Taky ho moc pobavila ta novinka husteni plynem. 😉
Jo a oprava pichle bezdusovky, sundani z auta, zalepeni zaplatou, vyvazeni a montaz zpet - 150,-Kč. Zato v Praze reknou akorat tak: "BREJ DEN, TAK CO TO BUDE!!. Ten kdyz objednava nekomu novy zahranicni znackovy 16ky na ochcavku, tak vo tom jeste 2mesice povida. No holt na vesnici frci protektorovane pneu znacky Vranik. To ale asi uzovka nezna, nebo ano??? Kdopak delal posudek na tu UG7ku co bouchla ve 140v dusledku spatneho uskladneni - TUV ? Prosimte nestras lidi a podivej se na cem jezdej prazsky taxikari - to je teprve horor. No a nic se nedeje.
Jo a taky bych chtel videt jedinej "poctivej" pneuservis, kde skladujou gumy vedle sebe ane v kominech. Leda tak ve stojanu na ukazku lidem 😜
Dyt ty gumy jsou nastosovany v kominech uz v centralnich skladech. Jak asi vypada ta uplne dole?? No a ty budes strasit nekoho nekvalitou. No a ty Barumky za 599,- meli loni. Letos zatim jeste zadna poradna akce neprobehla. Ovsem v jednom mas pravdu, jsou ruzni vykukove co se snazej cloveka napalit a ne jen v teto branzi. Holt, kdo tomu nerozumi ma smulu.
Jo a oprava pichle bezdusovky, sundani z auta, zalepeni zaplatou, vyvazeni a montaz zpet - 150,-Kč. Zato v Praze reknou akorat tak: "BREJ DEN, TAK CO TO BUDE!!. Ten kdyz objednava nekomu novy zahranicni znackovy 16ky na ochcavku, tak vo tom jeste 2mesice povida. No holt na vesnici frci protektorovane pneu znacky Vranik. To ale asi uzovka nezna, nebo ano??? Kdopak delal posudek na tu UG7ku co bouchla ve 140v dusledku spatneho uskladneni - TUV ? Prosimte nestras lidi a podivej se na cem jezdej prazsky taxikari - to je teprve horor. No a nic se nedeje.
Jo a taky bych chtel videt jedinej "poctivej" pneuservis, kde skladujou gumy vedle sebe ane v kominech. Leda tak ve stojanu na ukazku lidem 😜
Dyt ty gumy jsou nastosovany v kominech uz v centralnich skladech. Jak asi vypada ta uplne dole?? No a ty budes strasit nekoho nekvalitou. No a ty Barumky za 599,- meli loni. Letos zatim jeste zadna poradna akce neprobehla. Ovsem v jednom mas pravdu, jsou ruzni vykukove co se snazej cloveka napalit a ne jen v teto branzi. Holt, kdo tomu nerozumi ma smulu.
Dovolil bych si reagovat... Vzhledem k tomu, že do pneumatik dělám poměrně dlouho, troufám si tvrdit, že do oboru vidím o něco víc, než prostý zákazník. Pokud tvrdíš, že z internetu Tobě, nebo známým nikdy nepřišly staré pneu, nebo pneu s různým DOT, tak patrně žijete na jiné planetě... Já se s tím setkávám pravidelně... Samozřejmě, že některých e-shopů se to týká více, jiných méně. Případné nepřevzetí zásilky je sice pěkná věc, ale v reálu ne až tak jednoduchá. Ať tak, či onak, platíte dopravu zpátky k dodavateli a někdy ještě různé poplatky... V době, kdy člověk potřebuje nové pneu (zejména v zimě), není moc času se s někým handrkovat, takže většina lidí sklapne a berou to co je... Cena v pražských pneuservisech - jak říkám, stačí hledat... Já mám malou provozovnu v Praze a musím říct, že kompletní přezutí, tzn. montáž, demontáž, vyvážení provádím za 400 Kč (s dokladem) a to jsem ani ne 2 minuty autem od centra. >😁 Likvidace starých pneu (i ty které jsem neprodal já) je samozřejmě zdarma... Stroje v dílně mám nové SICAM, takže ani tady to nešidím. Jinak ceny pneumatik u mně na provozovně - zajistím jakéhokoli výrobce za ceny o cca 5% vyšší, než na tady neustále opěvovaném pneunetu. Podotýkám, že často jsem i levnější... Připadá Ti to na pražský zkažený pneuservis drahé? Já myslím, že to je hodně solidní! Zároveň však přiznávám, že pokud za mnou přijde pán s papírkem v ruce, který tvrdí, že ty a ty pneumatiky viděl někde "támhle" na netu za tolik a tolik a abych mu je za tu cenu prodal a ke všemu ještě zdarma přezul, rychle mu ukážu, kde jsou dveře. Co se týká roztrhlé UG7, tak tu posílali na reklamaci k dodavateli, který k tomu poslal jasné stanovisko... Také není pravda, že běžný způsob skladování pneumatik je v "komínech" a podobně. Tedy záleží na tom, odkud ty pneumatiky berete, samozřejmě...
Uzovko, pises ze prevzeti je problem, pokud se ti neco nelibi. Ja problem nikdy nemel a to proto, ze si davam vzdy pisemnou objednavku ve ktere uvedu, STEJNE DOT a nesmi byt starsi nez 1rok (pri objednavce 4ks). Pak se opravdu neni o cem dohadovat. To jen naokraj jak predejit dohadum. Pokud to takto nedelas zijes patrne na jine planete ty....
Kominy - ty jsi byl osobne u vsech internetovych dodavatelu, spise u jejich zahranicnich dodavatelu, ze si troufas tvrdit ze kominy nejsou bezny zpusob skladovani? Jiste ze jsou vyjimky, kde maji trubkovy regaly, ale zatim jsou to opravdu vyjimky.
No a tech 400,-Kc za demontaz, montaz a vyvazeni je za elektron (lepene zavazi), nebo plechac s olovenym zavazim (ktere se uz na zapade nesmi montovat)? A je to vcetne sundani z auta a nandani na auto? Pokud ano, budu jezdit jenom k tobe a budu tam posilat i sve zname, myslim to uprimne... 😉
Musim ale uznat, ze me tesi, ze se najde "pneuservisak" ktery si stoji za dobrou cenou a kvalitou uskladneni pneu. Vetsina tech co opravdu takto pracuji si vetsinou za sundani sady z auta, demontaz a montaz elektronu v Praze berou kolem 800,- az 1000,-Kc. A to mi pripada hodne nadhodnocene.
Jo, me praskla Pirelka ve 190km/h na audi - leve predni. Pul hodiny jsem musel cekat nez elektron schladnul 😜 , kazdopadne doslo k separaci behouno od bocnice - proste byla na hadry. Pokud tvuj znamej mel defekt ve 140 musela ta guma vypadat podobne, nevim jak nekdo mohl zjistit pricinu defektu. Kazdopadne mel asi narok na reklamaci...ze jo.
Preji hodne kseftu v nadchazejici zimni sezone.
Kominy - ty jsi byl osobne u vsech internetovych dodavatelu, spise u jejich zahranicnich dodavatelu, ze si troufas tvrdit ze kominy nejsou bezny zpusob skladovani? Jiste ze jsou vyjimky, kde maji trubkovy regaly, ale zatim jsou to opravdu vyjimky.
No a tech 400,-Kc za demontaz, montaz a vyvazeni je za elektron (lepene zavazi), nebo plechac s olovenym zavazim (ktere se uz na zapade nesmi montovat)? A je to vcetne sundani z auta a nandani na auto? Pokud ano, budu jezdit jenom k tobe a budu tam posilat i sve zname, myslim to uprimne... 😉
Musim ale uznat, ze me tesi, ze se najde "pneuservisak" ktery si stoji za dobrou cenou a kvalitou uskladneni pneu. Vetsina tech co opravdu takto pracuji si vetsinou za sundani sady z auta, demontaz a montaz elektronu v Praze berou kolem 800,- az 1000,-Kc. A to mi pripada hodne nadhodnocene.
Jo, me praskla Pirelka ve 190km/h na audi - leve predni. Pul hodiny jsem musel cekat nez elektron schladnul 😜 , kazdopadne doslo k separaci behouno od bocnice - proste byla na hadry. Pokud tvuj znamej mel defekt ve 140 musela ta guma vypadat podobne, nevim jak nekdo mohl zjistit pricinu defektu. Kazdopadne mel asi narok na reklamaci...ze jo.
Preji hodne kseftu v nadchazejici zimni sezone.
Písemnou objednávkou se můžeš samozřejmě částečně krýt, ale ne každý to tak dělá... Zvlášť v případě e-shopů. Samozřejmě, pokud objednáváš písemně s jasnými požadavky, tak vědí, že Tě raději nemá cenu pokoušet. Já jsem hovořil o tom, že se často setkávám s lidmi, kteří přivezou 2 a více let staré pneu a navíc s pomíchanými DOT. To je ta realita u mně... Co se týká komínů, tak jsem nebyl v každém e-shopu abych to kontroloval, ale byl jsem u svých dodavatelů, od kterých pneumatiky nakupuji. Nevím, jestli existuje nějaký pneuservis, který odebírá od internetového obchodu, ale já to rozhodně nejsem. Cena 400 Kč je za plecháče. Je v tom sundání i nandání na auto, prostě komplet přezutí. Alu kola jsou dražší, neboť lepená závaží jsou dost drahá 😄
Jak poznaj příčinu defektu pneumatiky přesně nevím, ale je to podobné, jako když spadne letadlo. Přestože je na hadry, tak většinou tu příčinu havárie najdou. Nárok na reklamaci samozřejmě byl a také jí uznali. Zdravím!
Jak poznaj příčinu defektu pneumatiky přesně nevím, ale je to podobné, jako když spadne letadlo. Přestože je na hadry, tak většinou tu příčinu havárie najdou. Nárok na reklamaci samozřejmě byl a také jí uznali. Zdravím!
Doufám, že to nebude považováno za spam, ale zbyly mě dvě letní gumy Continental ContiEcoContatc EP 185/60 R14. Kutálely se jednu zimu na zadní nápravě na Fabii, najeto cca 2000km. Nechcete je někdo?
Asi Kleber HP,ale v tomto rozměru bych volil raději trochu kvalitnější.Třeba Pirelli,Bridgestone nebo i Avon je ted solidní. 😉
kostey
Cau, potreboval bych poradit od nekoho kdo ma zkusenoti s vicero pneumatikama. Schanim co nejlepsi letni pneu v rozmeru 195/50R15
Projizdel jsem na netu hodne stranek a vsechny takove ty fakt dobre pneu ktere by se mi libily se delaji bohuzel az od napriklad rozmeru 205/... R16
Na cene ani moc nezalezi. Co mi doporucite?
Jo a je mi jedno jak hlucne budou, chci aby byly dobre na suchu i na vode. Preci jen tady v GB prsi docela casto...
Projizdel jsem na netu hodne stranek a vsechny takove ty fakt dobre pneu ktere by se mi libily se delaji bohuzel az od napriklad rozmeru 205/... R16
Na cene ani moc nezalezi. Co mi doporucite?
Jo a je mi jedno jak hlucne budou, chci aby byly dobre na suchu i na vode. Preci jen tady v GB prsi docela casto...
Kostey: Vzhledem k tomu, že je tvůj dotaz bez odezvy, tak zkusím já přispět se svou trochou do mlýna😒br />
V tomto rozměru máš mezi rychlýma prémiovýma gumama na výběr tak leda mezi😒br />
1) Michelin Pilot Exalto New
2) Pirelli P7
Oboje to budou dobrý gumy. Na tvém místě (do mokra) bych asi vzal ty P7 v rychlostním indexu W.
S ani jednou z výše uvedených jsem nejezdil, ale co znám Michelin tak ten se vždy chlubí malým opotřebením, které se ale nutně projevuje tak, že to na mokru víc klouže.
V tomto rozměru máš mezi rychlýma prémiovýma gumama na výběr tak leda mezi😒br />
1) Michelin Pilot Exalto New
2) Pirelli P7
Oboje to budou dobrý gumy. Na tvém místě (do mokra) bych asi vzal ty P7 v rychlostním indexu W.
S ani jednou z výše uvedených jsem nejezdil, ale co znám Michelin tak ten se vždy chlubí malým opotřebením, které se ale nutně projevuje tak, že to na mokru víc klouže.
kostey
diky za reakce. To je teda vyber... 😒
co takhle rozmer 205/50R15
To je maximum co bych tam chtel dat. Naslo by se neco lepsiho?
co takhle rozmer 205/50R15
To je maximum co bych tam chtel dat. Naslo by se neco lepsiho?
V tomhle rozměru asi moc pneu na supersporty nenajdeš, ale vyborný gumy v tohle rozměru jsou např. Continetal Premium Contact 2. Jinak s těma Pirelkama bys taky asi neudělal chybu. Teď mám Pirelli P Zero Nero, ale 17" a rychl.index Y - opravdu se sjíždějí rychleji než Contíky , ale přikládám to právě většímu rychl.indexu. Jinak fakt výborný gumy.
V testech velice dobře dopadají Bridgestony. Spousta lidí , který je maj z výroby na OII na ně sice nadává , ale někde jsem četl , že to není to samý jako gumy , který se prodávají zlášť. Tak nevím co je na tom pravdy.
V testech velice dobře dopadají Bridgestony. Spousta lidí , který je maj z výroby na OII na ně sice nadává , ale někde jsem četl , že to není to samý jako gumy , který se prodávají zlášť. Tak nevím co je na tom pravdy.
O tom, že gumy montovaný z výroby bývají trochu jiný, než identický gumy kupovaný zvlášť, sm už taky četl. Víte o tom něco??
kostey: No poku dti na penězích nezáleží, tak jako alternativní rozměr k tomu tvému je 215/40R16 a v tomto rozměru si už určitě gumy vybereš. Jenom musíš sehat vhodný disky 😄
shi: ja osobne jsem 16" kola na "XRku" nemel, ale vsude slycham ze s 15" kolama ty auta jedou lip. Nevic jsem taky chvili jezdil se Sierrou co mela 16ti palcovy kola a sirku 205 ale nejezdilo se mi stim dobre. Proto chci 15"
Asi vyzkousim ty Pirelli P7 a pak vam poreferuju, jak se mi snima jezdi... Diky
Asi vyzkousim ty Pirelli P7 a pak vam poreferuju, jak se mi snima jezdi... Diky
P7 mám a mohu vřele doporučit! Měl jsem i řadu jiných "prémiových" gum, ale P7 mi připadají z hlediska vlastností nejvyváženější.
No ono se něco podobného vykládá třeba i o baterkách v mobilech. 😄
Dole se vedla debata o šmejdech nakoupených z internetu. Např. na nejlevnejsipneu lžou, protože tvrdí, že pokud jim ukážete levnější pneu, tak slevní. V praxi to není pravda, kámoš jim dal odkaz na reálný a funkční internetový obchod a cenu odmítli snížit. Mají problémy i s dodávkou - např. pošlou jenom 2 místo 4 a musíte urgovat ap.
Já jsem jinde na Feldu koupil Polaris2 v akci, ty byly rok a měsíc staré. Pravdou je, že 2 trochu házely, musely se dát dozadu, ale servisák říkal, že to není až tak strašné. A Klebery byly doslova čerstvé. Tak nevím.
Dole se vedla debata o šmejdech nakoupených z internetu. Např. na nejlevnejsipneu lžou, protože tvrdí, že pokud jim ukážete levnější pneu, tak slevní. V praxi to není pravda, kámoš jim dal odkaz na reálný a funkční internetový obchod a cenu odmítli snížit. Mají problémy i s dodávkou - např. pošlou jenom 2 místo 4 a musíte urgovat ap.
Já jsem jinde na Feldu koupil Polaris2 v akci, ty byly rok a měsíc staré. Pravdou je, že 2 trochu házely, musely se dát dozadu, ale servisák říkal, že to není až tak strašné. A Klebery byly doslova čerstvé. Tak nevím.
Když se tady bavíme o pneu tak jaký názor máte na zn.Nankang letní.NS-1,NS-2,XR611,EX601,EX500,CX668 a další.Jezdím občas do Němec a tam se to pneu objevuje celkem dost a koukam na kvalitních vozech jako Mercedes A160,Seat toledo a vždy hned z výroby a řidiči jsou spokojeni,aspon ty,kterých jsem se ptal.Tuto značku znají velmi dobře.U nás zatím neznáma. 😢 Co vy na to. 😄 Dík
Riskol som, objednal som 2 pneumatiky u Delti, zaplatil kartou a po 6 dnoch mi gumy kurier doviezol az domov. Rovnaky vzor, rovnaky DOT, vyrobene v 40 tyzdni 2006. Cena perfektna. Goodyear Eagle F1 195/50-15. Pred zimou si gumy objednam zase u nich.
kostey
Mam problem, dostal jsem se k objednavani tech Pirelli P7 a ono je tu v GB snad nikdo neprodava. Z prodejen volali primo do zastoupeni Pirelli a nerozumel jsem presne co mi to pak prodavaci vykladali ale neco ve smyslu ze je proste nesezenu ze v GB nejsou. Je to mozny? Me to pride jako pekna blbost. co myslite?
kostey
2x vlozeno, sorry
Nankang je u nás známej, skoro bych ?ekl, že nechvaln?. Pokud bys uvažoval o protektorech tak je lepší Nankang, ale jinak ne.
kostey
Shi: Diky. Napsal jsem jim a cekam na odpoved.
Koukal jsem tu i po tech Michelinkach a docela me prekvapilo jak velky rozdily jsou v cenach. Nekde jsem je nasel za 70 liber a jeste psali ze jsou se 30% slevou a nekde je maj za 48liber. Tak pokud bych nesehnal ty Pirelli tak koupim ty Micheliny.
Koukal jsem tu i po tech Michelinkach a docela me prekvapilo jak velky rozdily jsou v cenach. Nekde jsem je nasel za 70 liber a jeste psali ze jsou se 30% slevou a nekde je maj za 48liber. Tak pokud bych nesehnal ty Pirelli tak koupim ty Micheliny.
Tak od Pirelli mi prislo tohle😒br />
Thank you for your query. The only tyres we make in this size and specification are as follows😒br />
195/50R15 82V P5000D
195/50R15 82V P6000
We do not make a P7 I'm afraid.
Regards,
Jenny Elm
Pirelli Tyres
takze objednam ty Micheliny. Diky za Vase rady!
Thank you for your query. The only tyres we make in this size and specification are as follows😒br />
195/50R15 82V P5000D
195/50R15 82V P6000
We do not make a P7 I'm afraid.
Regards,
Jenny Elm
Pirelli Tyres
takze objednam ty Micheliny. Diky za Vase rady!
To jsem z toho blázen, protože např. prodejce e-pneumatiky.cz inzeruje😒br />
Pirelli P7 195/50 R 15 82 W Letní, CENA: 1 811,- Kč vč. DPH
A zde jsou taky inzerovány😒br />
[odkaz]
Takže existují, ale Pirelli UK s nimi nechce mít nic společného 😁
Pirelli P7 195/50 R 15 82 W Letní, CENA: 1 811,- Kč vč. DPH
A zde jsou taky inzerovány😒br />
[odkaz]
Takže existují, ale Pirelli UK s nimi nechce mít nic společného 😁
Spíš mě to připadá, že chtějí za každou cenu vyprodat staré modely a P7 je pro ně ještě horká novinka.
Pirelli P7 mohu vřele doporučit, mám je na autě v rozměru 205/55/16, před nimi jsem měl jiný typ od Pirelli, ale ty byly velmi hlučné, a nesěděly jako tyto. Zimní jsem obul Goodyear Ultra Grip 7, také velmi dobré pneu, které se s Barumkama, které máme na firemním autě nedají srovnávat.
kostey
tak uz mam doma ty micheliny. vypadaj fakt dobre. Sem zvedavej jak se snima bude jezdit. Mrzi me ze jsem nesehnal ty P7. Cekam az se mi opravi jeden hlinikac, pak pujdou na auto.
Kdyz jsem byl v opravne tech hlinikovejch disku, tak jsem se nestihal divit. Hned jen co jsem tam vesel tak jsem uvidel staryho 3dv coswortha. Celej pekne poupravenej, 560 koni a tak jsem se dal s majitelem do reci... porad rikal ze to neni nic moc a pak mi to doslo proc...
Zavedl me do dodavky co mel na dvore a v dodavce mel Escorta Coswortha s 802konma... 😊
Kdyz jsem byl v opravne tech hlinikovejch disku, tak jsem se nestihal divit. Hned jen co jsem tam vesel tak jsem uvidel staryho 3dv coswortha. Celej pekne poupravenej, 560 koni a tak jsem se dal s majitelem do reci... porad rikal ze to neni nic moc a pak mi to doslo proc...
Zavedl me do dodavky co mel na dvore a v dodavce mel Escorta Coswortha s 802konma... 😊
kostey
znate nekdo pneumatiky Ceat Tornado?
Je to tady ve skotsku hodne rozsirena znacka a tyhle pneu tady vozi treba tak kazdy 20. auto.
Je to tady ve skotsku hodne rozsirena znacka a tyhle pneu tady vozi treba tak kazdy 20. auto.
[odkaz]
Taky se to tady prodává. Je to licence Pirelli vyráběná v Indii. Firma je původem Italská.
[odkaz]
Oficiální české stránky [odkaz] mají jen jednu stránku o desénu Spider.
Taky se to tady prodává. Je to licence Pirelli vyráběná v Indii. Firma je původem Italská.
[odkaz]
Oficiální české stránky [odkaz] mají jen jednu stránku o desénu Spider.
Zdravim,potreboval by som poradit pri vybere novych letnych pneu v rozmere 225-45-R17 na vozidlo Audi A3 TDI,nieco tichsie a s co najvmensim opotrebovanim sa,zamerat sa skor na nieco drahsie znackove alebo sa mozem uspokojit aj s Matador Hectora.Vdaka za vase skusenosti a rady.
kostey
ja jsem je mel prechodne na aute. Kupoval jsem je novy, protoze se mi podarilo "nejak" spalil zadni pneu a musim rict ze jsem byl docela prekvapenej ze auto snima jelo docela dobre. Rychle se ale opotrebovavaly takze po pul roce jsem uz potreboval zas jiny.
Zdravím.
Vlastním Volvo V40 1,9d 85Kw a budu kupovat letní gumy.Teď tam byly Mich.energi 195/60 R15 a řekl bych že nic moc,ovšem byly už hooodně sjetý,takže bych je nerad hanil.
Zdá se mi,že V40 má konstrukčně ne příliž vydařený přenos síly na vozovku a v zatáčkách má malinko tendenci jet rovně 😒
Myslíte,že by to vyřešily 205/55 R15 nebo jediný čeho dosáhnu bude větší spotřeba a menší akcelerace,popřípadě větší plavání v kolejích na dálnici?
Mám v merku Bridgestone ER300(195) a Conti PremiumContact(205,195)
Díky za reakce!
Vlastním Volvo V40 1,9d 85Kw a budu kupovat letní gumy.Teď tam byly Mich.energi 195/60 R15 a řekl bych že nic moc,ovšem byly už hooodně sjetý,takže bych je nerad hanil.
Zdá se mi,že V40 má konstrukčně ne příliž vydařený přenos síly na vozovku a v zatáčkách má malinko tendenci jet rovně 😒
Myslíte,že by to vyřešily 205/55 R15 nebo jediný čeho dosáhnu bude větší spotřeba a menší akcelerace,popřípadě větší plavání v kolejích na dálnici?
Mám v merku Bridgestone ER300(195) a Conti PremiumContact(205,195)
Díky za reakce!
Zajímal by mě váš názor na tuto pneu, pokud s ní máte zkušenosti. Výsledky testů i zkušenosti uživatelů se natolik různí, že nevím, co si mám o ní myslet.
modus ponens
Mate niekto skusenost s uvedenymi typmi? Stoji za to priplatit si za P Zero Nero?
Mám P Zero Nero225/45 R17. Řekl bych , že to jsou hodně dobrý gumy. Jenom se sjíždějí kapku víc než např. Continental Premium Contact , co jsem měl dřív. Ty byly taky výborný. Asi bych šel znovu do nich, ale Pirelky už byly na autě.
P7 nevím, ale podle testů jsou taky slušný.
P7 nevím, ale podle testů jsou taky slušný.
martinV😒br />
Kolko mas najazdene na tych P Zero Nero? Aky mas pomer trati (dialnica, okresky, mesto) a sposob jazdenia? A este, na akom aute?
Kolko mas najazdene na tych P Zero Nero? Aky mas pomer trati (dialnica, okresky, mesto) a sposob jazdenia? A este, na akom aute?
to SirAnton: Tak najeto na nich mám tak kolem 20 tis. Tak polovina vzorku, možná 5mm. Jízda normální žádný trhání asfaltu, smyky atd. Jezdím tak 30-40% město 30-40% okresky a silnice I.třídy, zbytek dálnice. Ale jak kdy.
Čistě odhadem bych řekl, že se mi sjíždějí trochu víc než když jsem měl Continental Premium Contact. Řekl bych, že je do daný indexem Y a hodně měkkou směsí, ale o to líp držej. Opravdu hodně dobrý gumy.
Auto viz popis dole.
Čistě odhadem bych řekl, že se mi sjíždějí trochu víc než když jsem měl Continental Premium Contact. Řekl bych, že je do daný indexem Y a hodně měkkou směsí, ale o to líp držej. Opravdu hodně dobrý gumy.
Auto viz popis dole.
Co mi doporučujete za letní gumy na Escorta v rozměru 175/70/13? Měl jsem Uniroayaly R680 a ty se velmi rychle opotřebovaly tak zvažuji něco jiného. A podotýkám že nejsem žádný trhač asfaltu. Zimní Barum Polaris které jsou známé rychlým opotřebením jsem teď měl třetí sezónu a i přes teplou zimu mají 5,5mm. Takže mým stylem řízení to opotřebení Uniroayalů nebude. Zatím zvažuji Pirelli P3000 rychl index H, Pirelli P3000 Energy rychl. index T a Continental EcoContakt3 index T, u kterých se ale bojím, že se k nám nevozí německé, ale jsou tady z Rumunska a občas od nás. A u těch rumunských je prý kvalita nevyrovnaná. Nebo doporučujete něco jiného?
Váhám nad koupí těchto dvou letních pneu. Rozměr by byl 205/55/16, index H. Je to na C-maxe, 1.8.benzín. Jezdím tak 50% dálnice, 30 okrsky, zbytek město. Klidná jízda, pokud moc nezaspím 😄 Zimní mám Michelin Pilot Alpin a jsem spokojený. Na minulém autě jsem měl P6000 a ty byly trošku hlučnější. Co poradíte? Díky.
Ja mam Micheliny Pilot Primacy 205/55 R16 na Avensise. Podobny pomer trati (dialnica, okresky, mesto) ako Ty, jazda pokojna s obcasnymi uletmi. Mozem potvrdit vyssiu vydrz tychto pneumatik, mam na nich najazdene cca 64tis. km a jednu sezonu este vydrzia. Vcelku nie som s nimi nespokojny, ale mam pocit, ze by na mokrej ceste mohli drzat lepsie. Ak by som mal teraz vyberat dalsie, asi by to boli niektore z P7, P Zero Nero, prip. este Dunlop Sport MAXX.
P7 dopadli vyborne v poslednych testoch ADAC/ÖAMTC (tusim vyhrali), no zvazil by som P Zero Nero. 😉
P7 dopadli vyborne v poslednych testoch ADAC/ÖAMTC (tusim vyhrali), no zvazil by som P Zero Nero. 😉
V najnovsom teste ADAC 3/2007 su na prvych troch miestach😒br />
Pirelli P7
Bridgestone ER300
Continental - ContiPremiumContact 2
Mate niekto skusenosti a viete porovnat tieto pneu? Zaujima ma hlavne opotrebenie a vlastnosti na mokre. Da sa podla vasich skusenosti spolahnut na tieto testy?
Rozmer na octavku 195 alebo 205 R15.
Pirelli P7
Bridgestone ER300
Continental - ContiPremiumContact 2
Mate niekto skusenosti a viete porovnat tieto pneu? Zaujima ma hlavne opotrebenie a vlastnosti na mokre. Da sa podla vasich skusenosti spolahnut na tieto testy?
Rozmer na octavku 195 alebo 205 R15.
Kupoval jsem ve stejném rozměru 175/70/13 Kleber Viaxer na www.bestpneu.cz a super pneu za dobrou cenu.Dřív nasazeny Pirelli P3000 celkem dobrý,ale jak měly 5mm tak strašně hučely.
No nakonec to dopadne asi tak že budu mít lehounce jeté Bridgestone Turanza 185/60/14 včetně disků.
chrestyss
Zdravím.Tak jestli dovolíte moje zkušenost s obchodem nejlevnejsipneu.cz.Snad jsem měl jen smůlu.27.2. 2007 jsem si u nich objednal pneu Bridgestone tourenza ER300 185/60 82H 14.Měli psáno dodání do 3 až 7 dnů.V mejlu mi sice došlo do 10 ty co nejsou na skladě do 14dnů.Mno hned druhý den se na tom servru objevilo,že jsou skladem 4kusy pak 20 a to až do dnešního dne23.3.Při mém dotazu minulý týden,kdy dorazí odpověděli někdy tento týden.No je čtvrtek a stále nic.Ptal jsem se tedy znova jestli už to je vye😜edované a že prý čekají až jim výrobce doplní sklady a že mi to pošlou v druhé polovině měsíce března.Nevím jak často aktualizují své kusy na skladech.Ale jak píši do dnešního dne jich tam stále měli 20.Mrknul jsem se znova na net a našel obchod vzdálený od mého bydliště cca 25km,kde by to byli schopni doručit do druhého dne a ještě byli levnější.Jelikož jsem si tam zajel osobně ještě slevili částku kterou platí za dopravu.Jasně nebylo to sice moc,ale gumy už mám doma a jen čekám až se počasí umoudří.Přejí hezký den.
Taky mám s tímto obchodem podobnou zkušenost. Pořád slibovali a pak stejně nic.Jasně , že se může stát , že prostě nemají, ale ten přístup. 8-s
Jinak sem hoď odkaz na ten obchod kde jsi pořídil. Rád se poučím.
Já většinou beru u www.pneunet.cz a doborou zkušenost mám i s www.e-pneumatiky.cz a www.e-pneu.cz.
Jinak sem hoď odkaz na ten obchod kde jsi pořídil. Rád se poučím.
Já většinou beru u www.pneunet.cz a doborou zkušenost mám i s www.e-pneumatiky.cz a www.e-pneu.cz.
Já také jednoznačně doporučuji www.pneunet.cz . U většiny pneu nejnižší cena mezi všemi netovými obchody a dodávky bez problémů. A možná to je právě ten shop kde nakoupil chrestyss protože mi taky nabídli když si je sám vyzvednu že mi ještě sleví. Já nakonec ale vzal ty lehounce jeté i s disky.
To Chrestyss: Máme stejné gumy ve stejném rozměru. Na jaké auto to máš?
To Chrestyss: Máme stejné gumy ve stejném rozměru. Na jaké auto to máš?
Tak koukám že i www.pneunet.cz i www.novepneumatiky.cz jsou od Nového Jičína, tj. skoro na stejném místě. Ale co jsem rychle koukl tak www.pneunet.cz je levnější a jak už jsem psal taky byli ještě něco ochotní slevit pokud bych pro to přijel. A mají i pneuservis kde by kompletní přezutí vyšlo na 300,- což je výborná cena.
Pirrelli P7 mám na Stilu MW 1.6 od prvního dne, teď už víc než 3 roky, mám najeto 62 K, měním zimní letní.
Vzorek pořád slušný, tuhle sezónu ještě odjedou. P7 skvěle drží stopu na suchu i na vodě, bez problémů i ve vyježděných kolejích. Podle mne jsou velmi dobré, ale trochu hlučnější. Jenže jsem na stilu jiné letní neměl, takže hlučnost nemám s čím porovnat.
Vzorek pořád slušný, tuhle sezónu ještě odjedou. P7 skvěle drží stopu na suchu i na vodě, bez problémů i ve vyježděných kolejích. Podle mne jsou velmi dobré, ale trochu hlučnější. Jenže jsem na stilu jiné letní neměl, takže hlučnost nemám s čím porovnat.
Párkrát jsem se setkal s tím že pokud lidé jezdí málo tak je lepší jezdit celý rok na zimních gumách. Jaké s tím máte zkušenosti? Prý speciálně pro auta provozovanéápovětšinou ve městech je to ideální?
Praktikuji to tak na Felicii, se kterou najdeu za rok něco mezi 5 000 až 10 000 km, z toho 95% ve městě. Zimní mám Continental TS780 a do teploty cca 25 stupňů Celsia je to naprosto bez problémů. Při teplotách přes 30 stupňů je už hodně cítit, že jsou gumy citelně měkké, ale těch pár dní v roce, kdy je takové vedro, to přežiju. Na dálnici bych s tím v létě radši moc nevyjížděl, ale pro rychlosti do 80 km/h je to naprosto v pohodě, jenom si člověk musí dávat pozor na to aby měl pořádně nahuštěno, tj na horní doporučenou mez - trošku to kompenzuje měkkou pneumatiku.
Měnit letní/zimní se s takto malým nájezdem opravdu nevyplatí, první dva roky jsem to dělal ale vždycky po přezutí na letní jsem cítil výrazné zhoršení jízdních vlastností a hlučnosti - zimní Continentaly jsou při teplotách do 25 stupňů lepší než různé low-end značky (já používal Barum a Matador a již nikdy více).
Měnit letní/zimní se s takto malým nájezdem opravdu nevyplatí, první dva roky jsem to dělal ale vždycky po přezutí na letní jsem cítil výrazné zhoršení jízdních vlastností a hlučnosti - zimní Continentaly jsou při teplotách do 25 stupňů lepší než různé low-end značky (já používal Barum a Matador a již nikdy více).
Máte zkušenosti s nakupováním pneu po internetu ? Poraďte mi nějaký solidní e-obchod. Chci pořídit letní Pirelli P7 nebo Dunlop Sport 200E v rozměru 205/60/15.
Ty Dunlop SP 200E , mám na autě a už bych je nebral. Dokud byly nový tak všechno o.k, ale strašně rychle se sjížděj a navíc už asi od 5mm jim nevěřím v zatáčkách. 😉
Jinak jsem bral jak na [odkaz]
tak na [odkaz]
A s oběma jsem spokojen.
Jinak jsem bral jak na [odkaz]
tak na [odkaz]
A s oběma jsem spokojen.
www.pneunet.cz jeden z nejlevnějších a mám s nimi dobré zkušenosti
www.epneumatiky.cz , www.e-pneu.cz - dražší ale hodně dobrej přístup
www.epneumatiky.cz , www.e-pneu.cz - dražší ale hodně dobrej přístup
Dobrý den.
Mám Octavia Combi 1.9 TDI, 96 kW.
Chci koupit zmní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 3D, 195/65/R16, 91H.
Q1. Jsou plechové disky dostatečné na zimní provoz nebo je lepší pořídit disky lité.
Q2. Jestli je vhodnější pořídit lité disky, máte nějaká doporučení na výrobce nebo typ?
Q3. Může někdo porovnat zimní pneumatiky😒br /> Michelin Primacy Alpin PA 3
Dunlop SP Winter Sport 3D
Goodyear Ultra Grip Performance
Našel jsem test na😒br /> [odkaz]
debien
Mám Octavia Combi 1.9 TDI, 96 kW.
Chci koupit zmní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 3D, 195/65/R16, 91H.
Q1. Jsou plechové disky dostatečné na zimní provoz nebo je lepší pořídit disky lité.
Q2. Jestli je vhodnější pořídit lité disky, máte nějaká doporučení na výrobce nebo typ?
Q3. Může někdo porovnat zimní pneumatiky😒br /> Michelin Primacy Alpin PA 3
Dunlop SP Winter Sport 3D
Goodyear Ultra Grip Performance
Našel jsem test na😒br /> [odkaz]
debien
0becně se na zimu kupují spíše plechové disky a to ze dvou důvodů.Jednak jsou levnější a hlavně když ti to někde uklouzne a narazíš disk tak u hliníku je to na odbornou opravu kdežto na plecháči stačí kladivo a šikovný ruce. Co se týče těch gum tak je to jako se vším 100 lidí 100 názorů 😉
debien: vsetky tri gumy su super, v podstate je jedno ktore si vyberies. mozes si vyberat pokojne podla designu :yes:
Dobry den,
nechcete koupit 195/65 R15 - GOODYEAR-Ultra Grip 7 - 91, T - zimní? Mel jsem je jednu sezonu, ale zjistil jsem, ze jsem si koupil rozmer, ktery nemam v TP. Kdyz tak telefon: Praha 731 20 55 77
nechcete koupit 195/65 R15 - GOODYEAR-Ultra Grip 7 - 91, T - zimní? Mel jsem je jednu sezonu, ale zjistil jsem, ze jsem si koupil rozmer, ktery nemam v TP. Kdyz tak telefon: Praha 731 20 55 77
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pneu Hankook, konkrétně uvažuji o K105, které v testu ADAC dopadly dost dobře. Potřebuji rozměr 205/50 R17. Našel jsem je za 2960,-Kč/ks. Doposud jsem měl auto s R16 a tam jsem pořídil P7 za 2700,- ovšem v R17 stojej okolo 5000,-za kus, což se mi zdá už dost 😄.
No já měl pouze Hankook W440 a narozdíl od testů jsem celkem spokojen , testy jsou jedna věc a vlastní zkušenost druhá 😉
Anonym
continental Wintercontact TS810. A měly úspěch i v testech ADAC.
Musím jen souhlasit. Měl jsem letní pneu na svém Golfu P7 205/55R 16 91V a seděli na silnici jak přibitý. Jak se začalo ochlazovat začínali klouzat a ani v zatáčkách neměli takovou stabilitu. Přezul jsem tedy na zimní Continental Conti Winter Contact TS810(195/65R15 91T), týden na to jsme jeli na Šumavu k příbuzným tam bylo 8cm sněhu a drželi fakt dobře, subjektivně můžu říct že mnohem lépe než třeba Polaris2.
Zdravim. Potřebuju radu od odborníka.. 😄 . Mám Golf IV 3dr., v létě obouvám 205/55 R16 a chystám se pořídit zimní ve stejným rozměru. Naskytla se mi ale příležitost výhodně koupit sadu 215/55 R16 s větším zátěžovým indexem (myslim, že 93, ale to celkem nehraje roli), takže otázky zní😒br />
Q1: mohlo by těch 10mm u 215/55 oproti 205/55 v něčem vadit?
Q2: může se to nějak markantně projevit v jízdních vlastnostech, popř. spotřebě atd.?
Q3. a nakonec jestli je to prostě jedno nebo se mám držet rozměru 205/55, když Golf je přece jen menší auto a širší pneu by nemuselo padnout
Q1: mohlo by těch 10mm u 215/55 oproti 205/55 v něčem vadit?
Q2: může se to nějak markantně projevit v jízdních vlastnostech, popř. spotřebě atd.?
Q3. a nakonec jestli je to prostě jedno nebo se mám držet rozměru 205/55, když Golf je přece jen menší auto a širší pneu by nemuselo padnout
1) Máš těch 215/55 v techničáku? Jestli ne tak se na ně vykašli. A vadilo by to právě tomu že to nemáš v TP a taky se Ti může stát že Ti to bude škrtat o podběhy.
2) V jízdních vlastnostech se to hlavně v zimě projevit může - na zimu raději užší něž letní a ne naopak. Spotřeba oproti 205 vzrůst lehce může ale nic tragického to nebude. Už těch 205 asi o něco víc spotřebu zvyšuje.
3)Na zimu si pořiď radši 195 a pokud nechceš slevit z rozměru tak zůstaň u stejného rozměru jako v létě. Ty 215 bych na zimu fakt nebral.
2) V jízdních vlastnostech se to hlavně v zimě projevit může - na zimu raději užší něž letní a ne naopak. Spotřeba oproti 205 vzrůst lehce může ale nic tragického to nebude. Už těch 205 asi o něco víc spotřebu zvyšuje.
3)Na zimu si pořiď radši 195 a pokud nechceš slevit z rozměru tak zůstaň u stejného rozměru jako v létě. Ty 215 bych na zimu fakt nebral.
Když pomineme legalizaci to jest zápis do TP tak už nám zbývá vyšší valivý odpor a stím rostoucí spotřeba.Navíc Golf není zrovna nějaký těžký auto a tak jsou široký gumy spíš na obtíž.Daleko větší riziko aquapluningu a nejen na sněhu větší valivý odpor. Široký gumy jsou hezký ale v zimě nepraktický.Podívej se na čem jezděj rally v zimě 😉
Ahoj,
koupil jsem auto i se zimními pneu, ale až po čase jsem zjistil, že jsou asymetrické a nasazené na 3 kolech špatně. Je dobře je vyměnit, když mají najeto odhadem 2 000 km. (Jedná se o Pirelli Winter Snowsport 210).
Díky za názor
P. S. téma jsem založil i na jiném serveru, takže kdo čte oba, tomu se omlouvám za duplicitu
koupil jsem auto i se zimními pneu, ale až po čase jsem zjistil, že jsou asymetrické a nasazené na 3 kolech špatně. Je dobře je vyměnit, když mají najeto odhadem 2 000 km. (Jedná se o Pirelli Winter Snowsport 210).
Díky za názor
P. S. téma jsem založil i na jiném serveru, takže kdo čte oba, tomu se omlouvám za duplicitu
Chtěla bych vás upozornit na stránku, kde najdete všelijaké příslušenství k autům, a jsou zde porovnány ceny, různé tipy, postřehy. Podívejte se, myslím, že by vás to mohlo zajímat. Krom automobilových doplňků je tam spousta jiných zajímavýc věcí (foto, pc, dům a byt, cestování,...)
[odkaz] 😄 :yes:
[odkaz] 😄 :yes:
Chtěla bych vás upozornit na stránku, kde najdete všelijaké příslušenství k autům, a jsou zde porovnány ceny, různé tipy, postřehy. Podívejte se, myslím, že by vás to mohlo zajímat. Krom automobilových doplňků je tam spousta jiných zajímavýc věcí (foto, pc, dům a byt, cestování,...)
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]