Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5 komentářů

Dobry den mam dotaz.

Pokud sem v cervnu roku 2008 prekrocil rychlost o mene nez 20 km/h v obci. A letos v cervnu roku 2009 sem prekrocil rychlost o vice nez 20 km/h v obci. (Oboje namereno radarem a poslan dopis k podani vysvetleni) Udelal nebo neudelal sem dva stejne prestupky za sebou? Vezmou mi ridicak na 6-12mesicu? V tomto linku

[odkaz]

je to psane jako bych musel udelat 2x za 12mesicu prekroceni rychlosti o vice nez 20 km/h. Ale sam nevim.

Predem moc dekuji za radu.
TomášC
hlavně je otázkou jestli jsi byl za první přestupek už PRAVOMOCNĚ potrestán nebo jsou oba přestupky ve stádiu podávání vysvětlení. jestli jsi ještě nebyl ani za jeden pravomocně potrestán, tak překročení rychlosti v červnu 2008 neřeš. odpovědnost za přestupek zaniká 12 měsíců od spáchání.
jinak tak jak je to popsáno v odkazu, tak bys musel v obci o 20 a více (nestačí jednou o 25 a jednou o 15) km/h překročit limit v rozmezí 12 měsíců např. v dubnu 2009 a květnu 2008 (a samozřejmě když budeš pravomocně potrestán)
superkutil
Nevíte, zda mě o stržení bodů musí informovat? Párkrát mě vyfotili, ale nikdy nepozvali k vysvětlení.
TomášC
informovat určitě nemusí, co vím, tak bodový stav se dá zjistit osobně na příslušném úřadě a možná ještě někde (uvažovalo se o czechpointech - ale jestli to dopadlo????).
ale jestli tě jen změřili a zatím nepotrestali, tak není o čem informovat. body se připisují jen na základě pravomocného rozhodnutí (bloková pokuta, rozhodnutí v přestupkovém řízení).
mysak2
No a pokud už někomu předvolání přijde, tak se vymlouvat na to, že auto v tu chvíli neřídil, že osoba, která ho řídila je mu sice známa, ale je ve vztahu k němu osobou blízkou a proto využije svého práva a nebude proti ní vypovídat. No a případ je tím odložen, protože není koho potrestat.